Hoe Bitcoin te mijnen: de complete gids

Dus je wilt leren hoe te mijnen Bitcoin, Rechtsaf? Nou, dat is goed, want je hebt de perfecte plek gevonden om te beginnen!

In de volgende gids, je leert alles wat je moet weten over Bitcoin-mijnbouw. Als je het wilt doen, denk ik natuurlijk dat je de basisprincipes al kent van de verbazingwekkende ontwrichtende technologische en financiële doorbraak die Bitcoin is.!

Als je het je ooit hebt afgevraagd waar Bitcoins vandaan komen, hoe transacties worden beveiligd en consistent op het Bitcoin-netwerk, of hoe lang duurt het om een ​​bitcoin te minen, deze gids zou u enorm moeten helpen.

Dus pak je schop en je hoofdlamp, en laten we gaan mijnen! Grapje. Ik weet zeker dat je weet dat we niet echt mijnen zijn, toch?

Notitie: U kunt ook Bitcoins kopen bij een betrouwbare beurs. Als je geïnteresseerd bent, kijk dan eens Coinabase of Binance!

Een korte uitleg over hoe u Bitcoin kunt ontginnen

Voordat ik je ga leren hoe je Bitcoin kunt minen, moet ik eerst een korte uitleg geven van wat we bedoelen als we het erover hebben Bitcoin-mijnbouw.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Zoals u waarschijnlijk al weet, is Bitcoin dat wel een blockchain-gebaseerd cryptocurrency. Het werkt in wezen vergelijkbaar met het grootboek van een bank (record van transacties). Banken hebben echter uw vertrouwen nodig. Bitcoin is anders. U hoeft alleen de code die het netwerk heeft gemaakt en de bijbehorende regels te vertrouwen. Het is geen toeval dat Bitcoin is gemaakt net na de wereldwijde financiële crisis van 2008. Het is ontworpen als geld zonder vertrouwen!

Maar wacht even, als u geen bank hoeft te vertrouwen, hoe weet u dan dat mensen het netwerk niet zullen bedriegen? Hoe weet u dat elke Bitcoin maar één keer kan worden uitgegeven??

Het netwerk is beveiligd door gespecialiseerde computereenheden zogenaamde miners die zijn verdeeld over een groot aantal unieke entiteiten. Wanneer u een transactie indient bij de Bitcoin-blockchain, moeten deze miners controleren of u de benodigde Bitcoin heeft om deze te verzenden en dat verschillende andere regels worden gevolgd.

Hoe Bitcoin te minen: mijnbouwplatforms.

Bron: IEEE

Transacties zijn gegroepeerd in blokken en toen een reeks karakters moet worden geraden door de mijnwerkers op het netwerk. Deze tekens staan ​​bekend als de “hash” van het blok. Elk blok bevat de hash van het vorige blok, evenals een nieuwe hash die moet worden geraden.

Eenmaal correct geraden, kan de mijnwerker het blok aan de ketting toevoegen. Dit gokproces heet “proof-of-work​Het is de allerbelangrijkste beveiligingsfunctie die u moet weten om te weten hoe u Bitcoin moet minen.


Door de hash van het vorige blok op te nemen, kunnen de andere miners op het netwerk verifiëren dat die transacties in een blok na die in de blokken kwamen die ervoor gingen. Deze verzameling blokken in de reeks is de blockchain. Simpel, toch?

Blokkeerbeloningen en mijnwerkerskosten

Mijnwerkers ontgrendelen nieuwe Bitcoin wanneer ze een blok aan de blockchain toevoegen. Ze krijgen ook de beloning van de vergoedingen die gebruikers in hun transacties opnemen. Dit maakt het de moeite waard om geld uit te geven aan de elektriciteit en computersystemen die nodig zijn om te mijnen. Als elke Bitcoin duizenden dollars waard is, is dit inderdaad een zeer sterke stimulans!

De drie manieren

Oké, nu je precies weet waarom je Bitcoin zou willen mijnen, laten we eens kijken naar het bit waarvan ik zeker weet dat jullie hier allemaal zijn gekomen: leren hoe je Bitcoin kunt minen! Er zijn drie manieren om te beginnen met het minen van Bitcoin:

pool mijnbouw alleen mijnbouw cloud mijnbouw

Pool mijnbouw

(Aanbevolen)

Mijnbouw alleen

(niet aanbevolen voor beginnende of hobbyistische mijnwerkers)

Cloud mining-services gebruiken

(niet aan te raden voor iedereen!)

Ik zal deze wat meer in detail bekijken en dan zal ik precies uitleggen hoe ik Bitcoins kan minen!

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Pool mijnbouw

Bitcoin-mijnbouw als onderdeel van een grotere pool van mijnwerkers is het makkelijkst, snelste, en meest betrouwbare manier om ervoor te zorgen dat uw Bitcoin-mijnbouw winstgevend is. Je bundelt je krachten met andere miners om de beloningen te delen.

Door u aan te melden bij een zwembad, gaat u (en alle anderen in het zwembad) akkoord splits elke bitcoin die u wordt beloond met de andere poolleden. Dit betekent dat u regelmatig kleine vergoedingen ontvangt.

Echter, niet alle zwembaden zijn hetzelfde. Er zijn tal van dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een zwembad. Zij zijn:

 • De grootte van het zwembad.
 • De minimale betalingen.
 • De vergoedingen in rekening gebracht bij het zwembad.

Grootte van het zwembad

De grootte van het zwembad is een belangrijk ding om over na te denken wanneer u aan het mijnen bent als onderdeel van een zwembad, want naarmate er meer mensen mijnen in het zwembad, neemt de kans op beloning toe. Omdat de beloningen echter over meer gebruikers worden verdeeld, zullen ze ook kleiner zijn!

Hoe Bitcoin te minen: de grootste mijnpools.Grootste mijnbouwzwembaden | Bron: blockchain

Deelnemen aan grote cryptocurrency-miningpools is meestal een comfortabele optie voor beginners om Bitcoin te minen. Dit komt omdat ze zal zijn veel betalingen krijgen en zal niet veel uitgeven aan elektriciteit wachten tot de volgende fractie van een Bitcoin aan hen wordt beloond.

De minimale betaling

Een ander belangrijk ding om naar te kijken is de minimale betaling die u van de pool kunt opnemen. Met minimale betaling bedoel ik de kleinste hoeveelheid Bitcoin die je uit de pool kunt halen. Als je erg nieuw bent in cryptocurrency-mijnbouw, wil je waarschijnlijk lid worden van een pool met een zo laag mogelijke minimumbetaling. Dit betekent dat u er zeker van kunt zijn dat alles naar behoren werkt in een kortere periode.

Je wilt niet veel dure elektriciteit gebruiken om een ​​paar honderd dollar aan Bitcoin te vergaren, alleen om te ontdekken dat de pool verdwijnt, of er gebeurt iets heel ergs in cryptocurrency-nieuws waardoor de prijs van Bitcoin plotseling daalt.!

Zwembadkosten

Elke pool vraagt ​​een vergoeding om het allemaal voor je te organiseren. De vergoeding is meestal een percentage van uw winst. Het wordt altijd automatisch overgenomen van de bitcoin die u ontgint, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het zelf betalen!

Dat hoeven we u natuurlijk niet te vertellen hoe lager de vergoeding die u betaalt, des te beter voor uw winstgevendheid. Dat is gewoon duidelijk!

Hoe Bitcoin te minen: een mijnwerker die Bitcoin mineert.

Typische vergoedingen zijn tussen 1% en ongeveer 3%. Er zijn ook pools met 0% mijnvergoedingen. Hun betrouwbaarheid moet echter nog worden bezien. Tenzij u een persoon kent die u vertrouwt en die een gratis mijnbouwpool aanbeveelt, kunt u veel beter kiezen voor een die een reputatie heeft opgebouwd.

Het runnen van een zwembad is duur. Er zijn veel computersystemen en datacenterruimte waarvoor moet worden betaald. Voor een aantal medewerkers is het een fulltime baan. Vergoedingen van ongeveer 1% zijn redelijk. U moet echter waarschijnlijk pools met vergoedingen van meer dan 3% vermijden.

Alleen mijnbouw

Als we het hebben over het mijnen van Bitcoin, alleen mijnbouw is mogelijk. Het lijkt waarschijnlijk het beste idee. U hoeft uw mijnbeloningen toch niet met duizenden andere mensen te delen? Bovendien kan het duur zijn om 1% te betalen voor alles wat je maakt als je van plan bent om voor een lange tijd te minen.

Nou, je hebt gelijk. Soort van.

Solo Bitcoin-mijnbouw betekent dat wel u hoeft uw winst niet te delen met een grote groep andere mensen. Het betekent echter ook dat u de winst van de duizenden andere mijnwerkers ook niet kunt delen. U wordt alleen uitbetaald als u de mijnwerker bent die de hasj oplost.

Dit betekent dat je niet alleen concurreert met elke andere solo-mijnwerker ter wereld, maar ook met elke pool. Zelfs als je meer rekenkracht hebt dan elke afzonderlijke miner in elke pool, heb je dan meer dan de hele pool bij elkaar? Waarschijnlijk (zeker) niet!

Dat gezegd hebbende, als je een multimiljonair bent, zou je een winstgevende solo-mijnbouwoperatie kunnen opzetten. U zou er honderden (zo niet duizenden) van moeten kopen ASIC’s (toepassingsspecifieke circuitchips). Voor de allerbeste mining-chips moet je ongeveer $ 1.000 tot $ 1.500 uitgeven.

Problemen voor Solo Bitcoin Miners

Om honderden computerchips te laten draaien, is heel veel elektriciteit. De beste manier om Bitcoin nu te minen is met behulp van de DragonMint T1 mijnwerker. Dit draait op 1.600W. Vermenigvuldig dit bijvoorbeeld met 100 en je kijkt elke maand naar een gigantische energierekening!

Om het nog erger te maken, worden honderden computerchips gebruikt heet. Denk erover na om een ​​laptop een paar uur op je knie te gebruiken. Ze kunnen behoorlijk warm worden, toch? De gemiddelde laptop draait rond de 60W. Dat is ongeveer 26 keer minder stroom dan een enkele DragonMint-eenheid. Stel je nu voor dat 100 van deze slechte jongens tegelijk in een kleine kamer rennen. Je hebt serieuze ventilatie nodig! Dat betekent meer stroomverbruik!

Hoe Bitcoin te minen: DagonMint T1 Miner solo mining.

Bron: halongmining

Een van de zorgen die u tegenkomt bij het leren hoe u Bitcoin kunt minen, is het geluid. Met het constante zoemen van honderden computercomponenten, plus koelinstallaties op industriële schaal die 24 uur per dag draaien, zal een solo-mijnbouwoperatie op professionele schaal helse luidruchtig zijn.!

Als je kijkt naar waar de meeste solo-mijnwerkers besloten hebben hun activiteiten op te zetten, zul je een patroon zien ontstaan. Zij houden van koele klimaten (minder ventilatie nodig), goedkope elektriciteit (de kosten van stroom vreet minder in de winst), en afgelegen, landelijke locaties (er is ruimte voor omvangrijke operaties weg van mensen die zouden kunnen klagen over het lawaai). De beste Bitcoin-mijnlocaties van vandaag zijn IJsland, landelijk Canada, en Rusland.

Cloud Mining

cloud mijnbouw

Je zou je kunnen afvragen waarom iemand de moeite zou nemen om de enorme sommen geld uit te geven aan dure mijnbouwapparatuur om het aan iemand anders te verhuren. De reden is simpel. Zij willen winst op hun investering garanderen en deze niet laten beïnvloeden door schommelingen in de prijs van Bitcoin.

Het concept lijkt vreemd, maar sommige mensen kiezen ervoor om op deze manier Bitcoin te minen. Laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen van cloud mining.

duimen omhoog

Voordelen van Cloud Mining

✓ U bent niet verantwoordelijk voor de apparatuur. Als er iets kapot gaat, hoeft u het vaak niet te vervangen of te repareren (let echter altijd goed op de kleine lettertjes in een cloud mining-contract te lezen. Het bedrijf kan u vragen om te betalen voor schade aan hun apparatuur!).

✓ U kunt geld verdienen met Bitcoin-mijnbouw zonder duizenden of miljoenen uit te geven aan mijnbouwapparatuur. Dit betekent ook dat u niet te maken hoeft te hebben met de hitte of het lawaai in uw eigen huis of op andere mogelijke locaties.

✓ Het laatste voordeel is dat u hoeft niets te weten over cryptocurrency-mijnbouw. Als je de mijne wilt vertroebelen, heb je deze handleiding over het minen van Bitcoin waarschijnlijk helemaal niet nodig!

duimen omlaag

Nadelen van Cloud Mining

✗ U betaalt vooraf geld. Als de prijs van Bitcoin aanzienlijk daalt, zit je misschien vast in een contract en verlies je mijnbouw totdat de prijs weer stijgt (als dat ooit het geval is). U neemt alle risico’s, want de exploitant van cloud mining is gegarandeerd winst.

✗ U kunt de mining-software of -hardware die door de cloud mining-provider wordt gebruikt, niet upgraden of wijzigen.

✗ Cloud mining-bedrijven zijn doelen voor hackers. In juli 2017 werd Genesis Mining gehackt. Bitcoin is overgedragen van de hot wallet van het bedrijf naar een externe portemonnee.

Persoonlijke mening: Als je wat cryptocurrency wilt bemachtigen, maar niet wilt investeren in dure mijnbouwhardware, koop dan gewoon wat Bitcoin met het geld dat je zou hebben besteed aan een cloud-mijnbouwcontract. Op die manier kunt u uw positie verkopen als de markt een dramatische neergang doormaakt. Je zit niet vast in een mijncontract dat met de dag steeds waardelozer wordt.

Hoe Bitcoin in een pool te mijnen: zelfstudie

Dus je wilt waarschijnlijk al beginnen met het minen van Bitcoin? Er zijn een paar dingen die u moet hebben voordat u begint:

 • Ten minste één ASIC Bitcoin-mijnbouwinstallatie.
 • Een mijntoepassing.
 • Een digitale portemonnee om de Bitcoin die u maakt op te slaan.
 • Ventilatieapparatuur – ventilatoren, kanalen (alleen voor grotere operaties).
 • Lidmaatschap bij een pool.
 • Krachtsplitters.
 • Voedingseenheden (het wattage van uw ASIC bepaalt hoeveel en van welk vermogen u nodig heeft).
 • ethernetkabel.
 • internetverbinding.
 • Computer of mobiel apparaat waarmee op internet kan worden gesurft.

De Gear instellen

De specifieke installatie-opties zijn afhankelijk van het model ASIC-mijnwerker dat u gebruikt. De fabrikant moet precies aangeven hoe hij dit moet doen in zijn gebruikershandleiding of op zijn website. De volgende gids is specifiek op hoe Bitcoin te minen met de Antminer S9-eenheid op de Antpool. Veel ervan zal echter nuttig zijn, ongeacht welke ASIC-mijnwerker u besluit te gebruiken.

1. Zoek het stroomverbruik van uw ASIC. Dit dient duidelijk vermeld te worden in de handleiding onder specificaties. De S9 gebruikt 1275 watt.

2. Stem uw voedingseenheden af ​​op het stroomverbruik. Twee 110v PSU’s van 1.000W en 650W zijn voldoende voor de meeste single miner-bewerkingen.

3. Verbind de voedingseenheden met de Antminer-unit met behulp van de relevante aansluitingen.

4. Eenmaal aangesloten op de voeding, steekt u de ethernetkabel in en sluit u deze aan op de router van uw internet.

5. Zorg ervoor dat alle benodigde aansluitingen zijn gemaakt en schakel vervolgens de voeding in. Uw Antminer S9 zou nu moeten gaan branden.

6. Gebruik op uw computer of mobiele apparaat een IP-scantool om de apparaten weer te geven die op uw internetverbinding zijn aangesloten. Je zou je Antminer in de lijst moeten zien staan. U kunt vervolgens het IP-adres van de Antminer typen in uw browservenster op het door u gekozen apparaat.

7. Het volgende scherm dat u ziet, zou het inlogvenster van de mijnwerker moeten zijn. In het geval van de Antminer S9 zijn de standaard inloggegevens gebruikersnaam – root, wachtwoord – root. U kunt deze wijzigen door te klikken op de “beheerder”Tabblad. Ik raad je aan dit te doen.Hoe Bitcoin te minen: Ant Mine.

8. U moet nu verschillende gegevens invoeren uit de mijnbouwpool die u gaat gebruiken. U zou deze gemakkelijk moeten kunnen achterhalen op de website van uw mijnbouwpool.

Hoe Bitcoin te minen: algemene configuraties van Ant Miner.

9. Eenmaal ingevoerd, zou uw Antminer moeten beginnen met mijnen in de pool.

Een mijnbouwpool kiezen

Op uw pad om te leren hoe u Bitcoin kunt minen, kunt u elke gewenste Bitcoin-mijnpool kiezen. We raden u echter aan om om te beginnen een keuze maken uit een van deze aanbevolen pools:

Naam van zwembad Zwembadvergoeding Minimum uitbetaling Zwembad adres Zwembad grootte
Slush Zwembad 2% 1mBTC (tegen betaling) 10mBTC (gratis) stratum + tcp: //eu.stratum.slushpool.com: 3333

(Euro adres)

Medium
ViaBTC 2% -4% (afhankelijk van hoe aandelen worden betaald) 0,1 mBTC stratum + tcp: //btc.viabtc.com: 3333 Groot
F2Pool 3% 1mBTC stratum + tcp: //stratum.f2pool.com: 3333 Groot
Antpool 1% 0,5 mBTC stratum + tcp //stratum.antpool.com Groot

Notitie: Pooladressen zijn bedoeld voor gebruikers uit Europa. Andere adressen zijn van toepassing vanuit andere delen van de wereld.

Notitie: 1mBTC is 1 / 1.000ste van een Bitcoin.

Hoe u kunt controleren hoeveel u heeft gedolven

Elke mijnbouwpool heeft zijn gebruikersomgeving. Het idee is echter altijd hetzelfde. Jij moet bezoek de website van uw zwembad en typ het openbare adres van uw portemonnee als daarom gevraagd wordt.

Typ het openbare adres van uw portemonnee in de zoekbalk. Hiermee kunt u alle informatie over uw Bitcoin-mijninspanningen tot nu toe zien. In sommige pools kunnen gebruikers instellen hoeveel ze willen minen voordat hun Bitcoin automatisch wordt verzonden de externe portemonnee adres dat ze hebben opgegeven.

Hoe de verwachte winst te berekenen

Als u wilt controleren hoeveel u zou moeten verdienen, kunt u een mijnbouwcalculator gebruiken. CryptoCompare biedt een gemakkelijk te gebruiken.

 • Open je mijnsoftware en kijk hoeveel megahashes per seconde het doet (Mh / s).
 • Laad de calculator voor de winstgevendheid van mijnbouw.
 • Voer je huidige hash-kracht voor mining in.
 • Voer het stroomverbruik van uw unit of units in.
 • Voer de kosten van uw elektriciteit in kWh in. Dit zou u bij uw energieleverancier moeten kunnen krijgen.
 • Voer het zwembadtarief in voor het zwembad dat u gebruikt.

In het voorbeeld van de onderstaande afbeelding gebruiken we een enkele DragonMint T1-mijnbouwer in de Slush-mijnbouwpool. Onze elektriciteit is ongeveer het gemiddelde tarief in het VK. U wilt echter rondkijken om de laagst mogelijke elektriciteitskosten in uw regio te vinden!Hoe Bitcoin te minen: bereken de verwachte winst op CryptoCompare.

Zoals u kunt zien, is mijnbouw in het VK niet bijzonder winstgevend! De hoge prijs van elektriciteit betekent dat u dat ook zult zijn elke dag $ 2,45 verliezen, zelfs met de meest efficiënte mijnwerker op de markt. Als u rekening houdt met de prijs van de eenheid zelf, zal deze voorbeeldbewerking dat zijn ongelooflijk duur!

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe lang het duurt om een ​​Bitcoin te minen, kun je dat zien het hangt af van uw hardware. Met dit zeer geavanceerde pakket zou het nodig zijn iets meer dan drie en een half jaar. Dat is ook bij de huidige moeilijkheidsgraad. Naarmate meer miners op het netwerk werken, neemt de moeilijkheidsgraad toe en neemt het aantal Bitcoin dat een miner kan verwachten af.

Gedachten sluiten

Dus dat is het! Dat is mijn gids voor het mijnen van Bitcoin. Ik sluit de gids af met een paar gedachten over Bitcoin-mijnbouw.

Bitcoin-mijnbouw is erg belangrijk. Het is de moeite waard om te doen, zelfs als u geen enorme (of enige) winst maakt. Hoe meer mijnwerkers aan het netwerk werken, hoe veiliger het is. Sommige hobbyistische mijnwerkers mijnen het netwerk met verlies. Ze zien het als hun plicht om een ​​mijnwerker te runnen om het netwerk te vergroten decentralisatie en verminderen de kans op een mogelijke aanval succesvol zijn.

Helaas is Bitcoin-mijnbouw dat wel zeer competitief de laatste tijd. Zonder een enorme investering en de vrijheid om ergens te vestigen met lage elektriciteitstarieven en een koel klimaat, zijn uw kansen om veel geld te verdienen met Bitcoin-mijnbouw erg klein.

Zelfs als u niet van plan bent om Bitcoin te delven, is het nog steeds goed om te leren hoe u dit moet doen, zodat u de technologie beter begrijpt, evenals de bredere branche..

Als u niet veel te besteden heeft en meer geïnteresseerd bent in winst dan in het beveiligen van het netwerk, kunt u altijd een andere cryptocurrency minen. Verschillende digitale valuta’s kunnen nog steeds met succes worden gewonnen met een GPU of CPU-chip. Ethereum en Monero behoren tot de meest populaire keuzes. Een snelle zoektocht op internet zal echter veel meer obscure projecten vinden die met goedkopere hardware kunnen worden gewonnen.

Dus dat was het. Dat is het einde van deze how-to-mine Bitcoin-gids. Ik hoop dat je veel hebt geleerd!

Je zou nu vrijwel alles moeten weten wat je moet weten over het minen van Bitcoin; om de redenen zou je moeten overwegen om Bitcoin te minen, tot de installatieprocedure en het antwoord op de vraag “hoe lang duurt het om een ​​Bitcoin te minen.” Als u meer wilt weten over Bitcoin-mijnsoftware, klikt u op hier. Als u geïnteresseerd bent in de beste Bitcoin-mijnbouwhardware, drukt u op hier.

Als mijnbouw niet jouw ding lijkt, kun je ook gewoon wat Bitcoin kopen op een van de betrouwbaardere beurzen, zoals Coinbase of Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map