Hoe een mijnbouwinstallatie te bouwen: dingen die u moet weten voordat u begint

Als je het leuk vond om archeoloog-achtige spellen te spelen toen je een kind was en doe-het-zelf-video’s een normaal verschijnsel zijn in je YouTube-afspeellijst, dan ben je hier aan het juiste adres. Vandaag ga ik je alles vertellen over de verschillende manieren om een mijnbouw tuig.

Mijnbouwinstallaties lijkt in eerste instantie misschien lastig, maar als je ze opsplitst, is het niet zo moeilijk. In deze gids behandelen we enkele van de basiszaken van mijnbouwplatforms: hun componenten (en wat zijn de beste componentenfabrikanten), hoe ze werken, het beste plaatsingsideeën enzovoort.

Als u ook in cryptocurrencies wilt investeren, kunt u platforms als Coinbase, Binance en Coinmama bekijken..

We beginnen met de definities en werken vanaf daar verder.

Soorten mijnbouwinstallaties

Net als portefeuilles met cryptocurrency, zijn er drie verschillende soorten mining-rigs:

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

 • processor. CPU-mining-platforms gebruiken processors om gegevens uit de blockchain te “minen”. Dit zijn erg gemakkelijk en goedkoop rigs – de meeste mensen, als ze erover praten CPU-mijnbouw, bedoelen dat ze van mij zijn cryptocurrencies rechtstreeks vanaf hun computer. Dit heeft zijn voor- en nadelen (met veel meer van de laatste).

  CPU-mijnbouw wordt steeds minder populair als de jaren voorbijgaan. Er zijn veel factoren die bijdragen aan de redenering hierachter, maar een van de grotere is de prijs. CPU-mijnbouw is erg duur en onhandig – uw elektriciteitsrekeningen zullen door het dak omhoogschieten, terwijl uw computer op elk moment oververhit kan raken als u niet over de juiste koeling beschikt.

  De belangrijkste voordeel die de CPU-methode van mijnbouw heeft, is zijn beschikbaarheid. Je zou kunnen download een paar programma’s (later meer hierover) naar uw desktop of laptop (hoewel het gebruik van laptops voor het delven van crypto’s sterk af te raden is) en begin met mijnbouw op dit moment. Mensen die niet veel (of geen geld) willen investeren, geven de voorkeur aan CPU-mining omdat het geen enkele moeite kost.

 • GPU. GPU-mijnbouwinstallaties voor cryptocurrency zijn absoluut favorieten voor mensen die naar kijken hoe je een mijnbouwplatform bouwt. Ze behoren absoluut tot de meest populaire crypto-landbouwmethoden die er zijn – iedereen, van een enkele mijnwerker tot een bedrijf, die een hele mijnbouwboerderij bezit, heeft de neiging om GPU-rigs te gebruiken. GPU-mijnbouwinstallaties gebruik GPU’s van grafische kaarten om gegevens uit de blockchain te minen.

  Hoe een mijnbouwinstallatie te bouwen: GPU-mijnbouw.

  Zij kunnen zijn toegewijd of gemakkelijk mijnwerkers – speciale GPU-mijnbouwinstallaties zijn gebouwd voor een plechtig doel van cryptocurrency-mijnbouw, terwijl eenvoudige mijnwerkers apparaten zijn die voor andere doeleinden en doeleinden worden gebruikt, waarbij cryptomining alleen aan de zijkant wordt gedaan (d.w.z. desktopcomputers). Mensen houden van GPU-mijnbouwinstallaties voor hun bruikbaarheid – deze platforms doen het werk en ze doen het met gratie.


  Om de beste resultaten te krijgen, zou je natuurlijk het maximale aantal beschikbare GPU’s moeten gebruiken, maar zelfs met de eenvoudigste rigs zou een resultaat merkbaar zijn. GPU-mijnbouwplatforms hebben er een paar nadelen, echter, dat iemand die op zoek is naar hoe hij een mijnbouwinstallatie moet bouwen, moet weten.

  Het grootste nadeel is zijn prijs. Grafische kaarten zijn meestal Nogal duur (of erg duur, als u het beste van het beste wilt), dus de initiële investering die u mogelijk moet doen, kan enigszins aanzienlijk zijn. Zij ook onderhoud nodig hebben – veel koeling, voldoende elektriciteit om hun stroom van brandstof te voorzien, in het algemeen voor zorgen, enz.

 • ASIC. ASIC’s, of toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen, zijn speciale apparaten die expliciet zijn ontworpen met een bepaald doel in gedachten. Deze apparaten zijn de huidige tophonden als het gaat om mijnbouwinstallaties voor cryptocurrency. Iemand die op zoek is naar het bouwen van een mijnbouwplatform, moet weten dat, hoewel het niet per se boorplatforms zijn, ASIC’s stukjes speciale machine zijn die u kunt kopen en instellen om crypto’s voor u te mijnen..

  Ze zijn erg populair, waardoor ze op hun beurt buitengewoon schaars zijn. Als geld verdienen met cryptocurrencies uw enige doel is, dan zijn ASIC’s een perfecte keuze. Als u echter geeft om het ecosysteem dat de crypto-wereld is, wilt u misschien twee keer nadenken.

  Hoe een mijnbouwboerderij te bouwen: mijnbouwboerderij.

  Vanwege hoe krachtig ze zijn, hebben ASIC’s een reputatie van het welzijn van cryptocurrencies verdraaien en gooien mijnwerkers die andere soorten rigs uit balans gebruiken. Om deze redenen zijn ASIC’s onlangs onderhevig geweest aan een hoog niveau van controverse die ontstond binnen de Ethereum-mijngemeenschap en blijft echoën door de crypto-wereld.

Dit waren de drie soorten van de meest gebruikte mijnbouwinstallaties die er zijn. Hoewel de informatie kan variëren, is de meest populaire van de drie het GPU-type, met respectievelijk ASIC- en CPU-versies als follow-ups.

Nu je een algemeen begrip hebt van de belangrijkste soorten mijnbouwplatforms, hun voor- en nadelen, kunnen we verder gaan met het belangrijkste onderwerp: hoe je een mijnbouwplatform bouwt.?

Hoe een mijnbouwinstallatie te bouwen?

Laten we zeggen dat als je nadenkt over het bouwen van een mijnbouwplatform, je aan een GPU denkt. ASIC’s zijn op zichzelf staande apparaten (ze vereisen geen initiële bouw van uw kant), terwijl CPU-installaties zijn op dezelfde manier gebouwd als de GPU, met als belangrijkste component de enige differentiator.

Dingen om in gedachten te houden

Dus hoe bouw je een mijnbouwplatform? Allereerst moet je weten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de onderdelen voor je rig.

Natuurlijk zijn er nogal wat dingen om in gedachten te houden, maar de belangrijkste zouden dat waarschijnlijk moeten zijn hash-snelheid en energieverbruik.

Hash-snelheid bepaalt hoe krachtig uw rig is. Het is een manier om te weten hoeveel berekeningen uw installatie in één seconde kan uitvoeren. Hoe hoger het bedrag, hoe beter. Hoge hash-snelheden betekenen echter natuurlijk een grote vraag naar stroom, wat op zijn beurt resulteert in een hoge elektriciteitsrekening. Voor iedereen die nadenkt over het bouwen van een mijnbouwplatform, zou dit een belangrijke factor moeten zijn om rekening mee te houden.

Hoe een mijnbouwboerderij te bouwen: cryptomining.

Energieverbruik is een andere belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het nadenken over het bouwen van een mijnbouwplatform, en een volk heeft de neiging om het te negeren. Je moet nooit de illusie in je hoofd krijgen dat “ik mijn mijnbouwinstallatie-componenten heb gekocht, wat betekent dat ik klaar ben met uitgeven”. Mijnbouw energiekosten misschien niet alleen match uw winst maar zelfs overtreffen hen en laat je volledig blut en in de schulden achter.

Probeer bij het kiezen van uw hardware altijd een perfecte balans te vinden tussen de kracht van een component en het stroomverbruik.

Tot slot, spring niet zomaar naar de eerste marktsite en koop alles wat op uw scherm verschijnt wanneer u Google ‘beste hardware voor het bouwen van een mijnbouwinstallatie’ gebruikt. Met een beetje graafwerk vindt u misschien dezelfde componenten voor een stuk goedkoper. Wees slim – mijnbouw in cryptocurrency is een concurrerende onderneming, dus elke dollar telt!

Over hardware gesproken, u moet weten dat het cruciaal is om een betrouwbare hardware wallet om uw cryptocurrencies te beschermen. Enkele van de aanbevolen opties zijn Ledger Nano X en Trezor Model T.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Componenten

Laten we een kort overzicht maken van de componenten die u nodig heeft om een ​​mijnbouwinstallatie te bouwen.

Over het algemeen ga je op zoek naar de volgende onderdelen:

 • Moederbord. Dit is een van de belangrijkste componenten van uw rig. Over het algemeen bepaalt een moederbord de rest van uw onderdelen in de rig (of, met andere woorden, bepaalt de compatibiliteit van de rig). Als u een moederbord kiest en dit het eerste item is dat u zoekt, controleer dan altijd de grafische kaarten waarmee het goed werkt.
 • Grafische kaart (en). De GPU’s zijn een essentieel deel van je tuig. Ze bepalen of je mijnbouwplatform eersteklas of meh zal zijn. De twee belangrijkste bedrijven die produceren en verkopen eersteklas grafische kaarten zijn Nvidia en AMD. Denk er bij het kiezen van uw kaarten aan om online te controleren of ze geschikt zijn voor het delven van cryptovaluta. Bedenk echter dat een goede rig uit meerdere of meer GPU’s moet bestaan – plan uw geld en andere aankopen dienovereenkomstig wanneer u nadenkt over het bouwen van een mijnbouwplatform.
 • Stroomvoorziening. De stroomvoorziening die u nodig heeft, hangt plechtig af van de andere componenten van uw installatie. Als je een hardcore, supercharged cryptocurrency mining-rig, dan zal de stroomvoorziening daar bij moeten passen. In de meeste gevallen doet een voeding van gemiddeld niveau het werk echter perfect.
 • Koeling. Een essentiële factor in elk type mijnbouwplatform, koeling zorgt ervoor dat uw apparaat werkt naar behoren en voorkomt elke mogelijke oververhitting. Wees niet goedkoop en investeer in de best mogelijke koeling – het is altijd beter dan genezen.
 • processor. Een goede processor zal de sleutel zijn als het erom gaat de installatie soepel en zonder noemenswaardige fouten of fouten te kunnen laten werken.
 • Kader. Een frame van een mining-rig is het laatste belangrijke onderdeel dat je nodig hebt (tenminste als het gaat om GPU-mining-rigs). Een mijnbouwplatform wordt de karkas van uw apparaat – deze frames zijn er in een breed scala aan keuzes, en het heeft de voorkeur. Natuurlijk wilt u waarschijnlijk iets stevigs gebruiken en de hele machine bij elkaar houden, in plaats van een frame dat zal breken van het eerste stuk stof dat erop valt..

Laten we met alle verworven onderdelen verder gaan met het bouwproces zelf.

Het bouwproces

Eerlijk gezegd is het bouwproces zelf vrij eenvoudig. Laten we het hebben over het bouwen van een mijnbouwplatform.

De allereerste stap die u moet nemen, is om het moederbord in het frame van de mijnbouwinstallatie te plaatsen. Het bouwen van een mijnbouwplatform wordt echter een stuk eenvoudiger als je al een geschikte plek hebt uitgekozen om het boorplatform te laten staan kies van tevoren een goede plek.

Hoe een mijnbouwinstallatie te bouwen: dingen die u moet weten voordat u begint

Nadat u het moederbord heeft ingesteld, sluit de kabels aan op de CPU. Stel de afbeeldingen in kaarten en de rest van de benodigde hardware en sluit de kabels respectievelijk aan.

Nu je de hardware hebt geïnstalleerd, dubbelcheck de plaatsing van de kabel en als alles goed zit, is het tijd om verder te gaan met de software.

Afhankelijk van de software die u heeft gekozen, heeft uw installatie mogelijk een paar luxere functies of is deze volledig eenvoudig. Fancy is echter niet altijd gelijk aan goed, dus kies een veilige software, heeft een goede reputatie en werkt goed.

De online cryptoforums zijn een uitstekende plek om cryptocurrency-mijnsoftware te zoeken en te beoordelen. Bij het nadenken over het bouwen van een mijnbouwplatform, software mag niet worden uitgesloten van de foto – goede software is vaak wat het maakt of breekt.

Na het installeren van de software, configureer de opties naar wens en ga verder met de installatie. Uw apparaat moet een paar keer opnieuw worden opgestart voordat het volledig operationeel is, dus wees geduldig.

Hoe een mijnbouwboerderij te bouwen: Bitcoin, Ethereum-mijnwerker.

Nadat dit allemaal is gedaan, kunt u officieel uw carrière beginnen als een professionele cryptocurrency-mijnwerker!

Gevolgtrekking

Naarmate steeds meer mensen zich tot cryptocurrencies wenden, is er een enorme toename van de behoefte aan experts in het veld. Mensen die een goed begrip hebben van hoe ze hun mining-rigs moeten bouwen, lopen behoorlijk ver voor op de crypto-afdeling – je leert tenslotte niet alleen over de rig zelf, maar ook over de software die nodig is, hoe crypto’s werken, hoe je de markt gebruikt. , enz.

Op dit punt zou u op zijn minst enigszins kennis moeten hebben van de onderwerpen van crypto-mijnbouw rig hardware en software, hoe je bepaalde specifieke items kiest, naar welke criteria je kijkt en wat je negeert, hoe je de rig zelf in elkaar zet, etc.

Zorg dat je gebruik deze kennis goed, en onthoud – Rome werd niet in één dag gebouwd. Het vergt veel oefening om een ​​ongerepte mijnbouwinstallatie te bouwen, dus maak je geen zorgen als het de eerste paar keer niet lukt.

En onthoud, het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry. Kies de juiste apparatuur voor de klus, zowel vanuit het oogpunt van hardware als software. Aarzel niet om te investeren in iets dat niet alleen het werk voor u zal doen, maar ook uw geld veilig zal houden en lang zal meegaan, in plaats van uit elkaar te vallen in de eerste paar maanden. Fatsoenlijke apparatuur kan wonderen doen – wees niet bang om te experimenteren!

En als u uw cryptocurrency veilig wilt houden, vergeet dan niet om een ​​beveiligde portemonnee te gebruiken! Zorg ervoor dat u opties als Ledger Nano X en Trezor Model T bekijkt.

Ledger Wallet-deal nu actief:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map