Hallo daar en welkom bij deze diepgaande analyse van hoe hoog Bitcoin zal gaan. Als je je ooit hebt afgevraagd: zal Bitcoin crashen? Waarom daalt Bitcoin? Of waarom stijgt Bitcoin? – je bent bij ons aan het juiste adres!

In deze gids zal ik het volgende bekijken:

 • Bitcoin in de huidige tijd en de prijsactie die leidt tot waar we nu zijn.
 • Hoe de vraag te beantwoorden: “Hoe hoog gaat Bitcoin?”
 • De verschillende schaalbaarheidsoplossingen die worden aangeboden door de ontwikkelaars die aan Bitcoin werken.
 • Een blik op de mening van mensen die denken dat het antwoord ja is op de vraag “zal Bitcoin crashen?”.
 • Een blik op de opvattingen van mensen die denken dat Bitcoin zal blijven stijgen.
 • Mijn eigen mening over de vraag: “Hoe hoog gaat Bitcoin?”

Aan het einde van de gids zou u een veel beter idee moeten hebben van hoe u de verschillende prijsvoorspellingen die u zult horen, kunt beoordelen. U moet ook begrijpen wat Bitcoin fundamenteel waardevol maakt.

Zoals gewoonlijk zijn er veel dingen om doorheen te komen. Laten we dus al beginnen en kijken hoe hoog Bitcoin zal gaan!

Bitcoin in de huidige tijd

Laten we, voordat we ingaan op de vraag hoe hoog Bitcoin gaat, de huidige situatie bekijken. Bitcoin is ontwikkeld door een anonieme ontwikkelaar of een team van ontwikkelaars genaamd Satoshi Nakamoto. In tegenstelling tot andere cryptoprojecten die duidelijk leiderschap hebben, is Bitcoin echt gedecentraliseerd.


Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Bitcoin zelf is niets meer dan een database (blockchain) die wordt opgeslagen en bijgewerkt door een netwerk van computers. Deze computers staan ​​bekend als mijnwerkers. Ze zorgen ervoor dat alle transacties de netwerkregels volgen. De enige manier om wijzigingen in het netwerk aan te brengen, is door voldoende van deze miners te overtuigen om dit te doen. Dit maakt Bitcoin ongelooflijk moeilijk om te veranderen.

Bitcoin’s prestaties

Bitcoin heeft een vast aanbod. Dit is een van zijn beste eigenschappen. Omdat het een relatief kleine vaste voorraad is (21 miljoen munten), hebben groepen mensen die het tegelijkertijd kopen of verkopen een enorme impact op de prijs.

Dergelijke aan- en verkoopgebeurtenissen zijn bij Bitcoin en andere cryptocurrencies meer overdreven omdat ze zo’n nieuwe activaklasse zijn. Niemand weet of een van de meest invloedrijke landen op aarde het opeens illegaal zal maken of het anders zal omarmen. Dit betekent dat meer mensen reageren op kleine nieuwsgebeurtenissen die slechts een verwaarloosbare invloed op de prijs zouden moeten hebben.

Gedurende een groot deel van 2017 was er veel goed nieuws. Cryptocurrencies werden over de hele wereld populairder en een oplossing voor het voortdurende debat over schaalvergroting leverde voor veel mensen koopsignalen op. Hoewel er de afgelopen twaalf maanden zeker enkele prijsdalingen waren, was het traject grotendeels opwaarts.

Grafiek van hoe hoog Bitcoin zal gaan

De prijs in 2017 daalde van onder de $ 1.000 op 1 januari tot bijna $ 20.000 tegen het einde van het jaar. Dus hoe hoog zal Bitcoin gaan?

De meeste van deze winsten kwamen in de allerlaatste maanden van het jaar. Dit werd een succesvol jaar, grotendeels gebaseerd op goede fundamentele nieuwsgebeurtenissen, zoals de software-upgrade “SegWit” die werd geactiveerd tot een enorme speculatieve zeepbel..

Angst om iets te missen (of “FOMO” zoals degenen die posten over cryptocurrencies op sociale media graag zeggen) was het antwoord op de vraag “waarom stijgt Bitcoin” eind 2017.

Omdat deze bullrun grotendeels werd aangedreven door onervaren investeerders, was er natuurlijk een bloedbad toen de bubbel uiteindelijk net voor $ 20.000 barstte..

Er zou altijd wat weerstand zijn bij de psychologische barrière van $ 20.000. Het vorige grote weerstandspunt was $ 10.000. De prijs had een paar keer moeite om over dit punt te komen voordat het uiteindelijk gebeurde. Niets wees erop dat hetzelfde niet zou gebeuren voor $ 20.000.

De algemene gedachten van de onervaren beleggers waren echter dat de prijs omhoog zou gaan. Dit zou worden aangedreven door een instroom van “institutioneel geld” mogelijk gemaakt door de lancering van futures-contracten door de CME Group en de CBOE, waarover veel in het nieuws werd bericht. Het geld kwam echter niet op de markt zoals veel beginnende investeerders hadden gehoopt.

De crash van december / januari tot vandaag

Bij het eerste teken van problemen op de markten, begonnen de beginnende investeerders die zich eind 2017 in Bitcoin hadden gestort, hun bezit te verkopen. Velen wisten niet wat ze hadden gekocht. Omdat ze de centrale waardepropositie van Bitcoin niet begrepen (dat het een toestemmingsloos systeem van waardeoverdracht is dat immuun is voor inmenging van de overheid), verkochten ze snel.

Natuurlijk daalde de prijs vrij snel omdat meer beginnende beleggers vreesden dat ze op korte termijn een paar procentpunten zouden verliezen. Hun visioenen van ‘snel rijk worden’ vervaagden onmiddellijk en in plaats van te bespreken hoe hoog Bitcoin zal gaan, hadden mensen het over hoe laag Bitcoin zal gaan..

Omdat velen niet eens het eerste idee hadden hoe ze Bitcoin correct moesten opslaan, was hun BTC al bij CoinBase of Bitstamp, of bij welke beurs ze zich ook oorspronkelijk kochten. Dit betekende dat ze hun bezit konden verkopen zodra hun investering onrendabel werd.

Omdat de Bitcoin-markt wereldwijd zo klein is, is het normaal gesproken een zeer volatiel actief. Wanneer de markt wordt overgekocht met miljarden aan “stom geld”, wordt deze volatiliteit enorm vergroot.

Hoe ver is Bitcoin gekomen in termen van bruikbaarheid?

Bitcoin wordt elk jaar nuttiger. Vanaf het prille begin, toen vele duizenden Bitcoins werden gebruikt om te betalen voor stukjes cryptografiesoftware op forums, heeft Bitcoin een lange weg afgelegd.

Tegenwoordig kun je er bijna alles online mee kopen. Er zijn veel online winkels die Bitcoin accepteren. Deze omvatten Overstock.com en NewEgg.com. Je kunt ook betalen voor vakanties via Expedia, gokken bij een van de vele honderden online casino’s en zelfs kopen onroerend goed met de cryptocurrency.

Ten slotte zijn er diensten zoals eGifter voor al het andere dat u mogelijk nodig heeft om online te kopen. Op deze website kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies rechtstreeks inwisselen voor cadeaubonnen voor een reeks verschillende online retailers. Deze omvatten Amazon, de supermarkt Tesco, Pizza Express en vele anderen.

U kunt zelfs online in cryptovaluta voor uw eigen diensten worden betaald. Een manier is om een ​​actieve en vertrouwde poster op forums te zijn. Bedrijven betalen om een ​​advertentie in uw kenmerkende gebied te plakken. Als alternatief kunt u een baan krijgen als een of andere vorm van freelancer. De industrie schreeuwt om ontwikkelaars en de werkgevers zullen vaak liever met Bitcoin betalen.

Als alternatief kunt u gewoon doen wat u al doet en uw prijzen in cryptocurrency adverteren. Ik word bijvoorbeeld ook betaald in Bitcoin om cryptocurrency-nieuws te schrijven.

Hoe beantwoord je de vraag ‘Hoe hoog zal Bitcoin gaan?’

Het is nogal lastig om de vraag “hoe hoog zal Bitcoin gaan” te beantwoorden. Het hangt af van het uiteindelijke gebruik. Als het het geld van internet wordt waarvan sommige aanhangers denken dat het kan, kan zijn marktkapitalisatie vrij gemakkelijk de triljoenen bereiken.

Volgens Invespcro, in 2017 werd $ 2.197 biljoen online uitgegeven. Dat zou Bitcoin ook een marktkapitalisatie van dit cijfer geven. Hierdoor zou elke Bitcoin elk ruim $ 100 miljoen waard zijn. Aangezien de hoeveelheid geld die online wordt uitgegeven elk jaar lijkt te stijgen, zou het veel hoger kunnen gaan dan dit. Dit is echter niet alleen de mening van een online trol. De oprichter van Twitter, Jack Dorsey, is er vast van overtuigd dat het de komende tien jaar zal gebeuren!

Bitcoin als digitaal goud?

Als je bespreekt hoe hoog Bitcoin gaat, is het goed om het te vergelijken met goud. Een andere potentieel andere use case voor Bitcoin is dus die van een winkel met waarde. Er zijn ook veel gelovigen in deze use case. Ze geloven dat Bitcoin evolueert als een soort digitaal goud en het maakt niet eens uit of het op grote schaal wordt gebruikt voor aankopen. Degenen die Bitcoin als “digitaal goud” beschouwen, hopen dat het op een dag goud zal vervangen als de beste waardeopslag van de planeet.

Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple gelooft heilig in Bitcoin als “digitaal goud”. Hij gelooft ook dat geen enkele andere cryptocurrency is “zuiver”Genoeg om het te zijn. Dit komt door zijn unieke kwaliteiten van weerstand tegen censuur en volledige onafhankelijkheid van de grillen van een enkele mens of groep.

Er zijn ook mogelijk andere goudbronnen in het universum. Met slechts 21 miljoen eenheden zou Bitcoin in theorie een betere waarde moeten hebben dan zijn glanzende, mentale, niet-digitale tegenhanger. Er zijn maar genoeg mensen voor nodig die geloven dat het waardevol is. Dat is tenslotte alles wat elke winkel van waarde is. Goud is alleen waardevol omdat u denkt dat het dat is.

Bitcoin heeft daarentegen een aantal unieke eigenschappen die het aantoonbaar beter maken dan goud. Het is gemakkelijker op te slaan en veel beter te vervoeren dan goud. Het is ook veel gemakkelijker om te verbergen. Als het correct wordt bewaard, is het volkomen onmogelijk om van een persoon in beslag te nemen. Dit is een krachtige kwaliteit.

Laten we eens kijken naar enkele cijfers die laten zien hoe hoog Bitcoin zal gaan als het voldoet aan de use case van ‘digitaal goud’.

De huidige marktkapitalisatie van al het goud op de planeet is $ 7,07 biljoen. Als Bitcoin de use case zou claimen als de beste waardeopslag van de planeet en al deze markt zou veroveren, zou elk van de 21 miljoen Bitcoin meer dan een derde van een miljoen dollar waard zijn..

Steve Wozniak vertelt echter dat Bitcoin ook als valuta van internet wordt gebruikt. Dat zou zijn waarde ver boven een van de vorige voorbeelden plaatsen die ik heb gebruikt om aan te geven hoe hoog Bitcoin zal gaan.

Problemen met Bitcoin?

Om Bitcoin de rol van een wereldwijde winkel van waarde te laten spelen, is er op dit moment niets mis met het ontwerp ervan. In feite werkt het briljant voor deze use-case. Het enige dat hoeft te gebeuren, is een grote verschuiving in de houding van de wereldbevolking. Dit is heel goed mogelijk, maar kan een paar generaties duren.

Echter, om Bitcoin de valuta van internet te laten worden, zijn er enkele problemen met het ontwerp. Helaas zijn blockchains ontworpen voor beveiliging en niet voor snelheid. Meestal komt er een nieuwe en opwindende cryptocurrency naar voren die transacties veel sneller kan uitvoeren dan Bitcoin, de ontwikkelaars hebben eigenlijk niets anders gedaan dan de beveiliging van het oorspronkelijke ontwerp verminderen..

Bitcoin is gebouwd om censuurbestendig te zijn en onmogelijk om aan te vallen. Het presteert in dit opzicht uitstekend. Daarom verbergt u uw zuurverdiende spaargeld onder de beste matras ter wereld misschien niet meer de veiligste plek. Naarmate de markt voor cryptocurrency groeit, verschijnen er modernere manieren voor veilige opslag, waaronder Bitcoin. Dit maakt het zeer geschikt voor de rol van waardeopslag.

Bitcoin is echter minder geschikt om op te treden als ruilmiddel voor online of echte aankopen. Het duurt momenteel ongeveer 10 tot 20 minuten voordat een transactie is voltooid. Het netwerk is in het verleden ook zo populair geworden dat de transactie erg duur werd. Dit komt doordat elk blok slechts een bepaald aantal transacties kan verwerken.

Als er te veel transacties zijn, neemt de miner die het blok aanmaakt ook degene met de hoogste transactiekosten op. Dit leidt tot steeds hogere vergoedingen. Je kunt natuurlijk niet bij een koffiekraam op straat staan, $ 20 betalen voor je kopje koffie van $ 1 en 20 minuten wachten terwijl de verkoper ervoor zorgt dat ze de betaling hebben ontvangen!

Gelukkig werken de meest getalenteerde blockchain-ontwikkelaars ter wereld momenteel aan oplossingen voor dit probleem. Een daarvan staat bekend als het Lightning Network.

Het Lightning Network

Een bedrijf dat bekend staat als Blockstream, werkt momenteel samen met een andere groep ontwikkelaars – bekend als de Core-ontwikkelaars – aan een oplossing voor de mogelijk hoge transactiekosten en wachttijden. Hun oplossing heet het Lightning Network.

Het idee is dat mensen die veel herhaaltransacties met elkaar doen, dit kunnen doen zonder de blockchain te updaten. Dit betalingskanaal zal geld heen en weer stuiteren totdat een van de partijen het kanaal wil afwikkelen. Na deze schikking bepaalt het netwerk wie hoeveel Bitcoin verschuldigd is en hoeveel Bitcoin er is betaald. Dit is inclusief een kleine vergoeding aan het netwerk voor het updaten van de blockchain.

Een succesvol gelanceerd Lightning Network zou kunnen betekenen dat microbetalingen weer een realiteit zijn op het Bitcoin-netwerk. Hierdoor kan de waarde van elke munt vele malen hoger worden dan de huidige prijs. Als het Lightning Network correct werkt wanneer het wordt gelanceerd, kan het antwoord op ‘hoe hoog zal Bitcoin gaan’ veel groter zijn dan zelfs Jack Dorsey of Steve Wozniak voorspellen.!

SegWit

Om de getalenteerde ontwikkelaars die aan Bitcoin werken in perspectief te plaatsen, kunt u de laatste grote software-upgrade naar het netwerk – SegWit – eens bekijken. SegWit werkt door een deel van de gegevens uit transacties te halen, zodat elk minder ruimte op de blockchain inneemt.

SegWit-transacties zijn net zo veilig als die van de upgrade afgelopen augustus. Er passen nu echter nog veel meer in elk blok. Hierdoor is de capaciteit van het netwerk in wezen verdubbeld.

De SegWit-upgrade en de euforie nadat deze werd geïntroduceerd als een van de factoren achter de Bitcoin-bullrun van 2017 die veranderde in een grootschalige speculatieve zeepbel.

Hoe hoog zal Bitcoin gaan

Als het bliksemnetwerk zo succesvol blijkt, kan het ook een nieuwe bull-run uitlokken die al dan niet in een bubbel verandert. Dit zou de prijs van Bitcoin op korte termijn veel hoger maken.

Zal Bitcoin crashen?

Er zijn veel mensen die denken dat Bitcoin spectaculair kan crashen. Slechts weinigen van deze hebben echter een idee van wat Bitcoin is. Daarnaast zijn er andere stemmen die interesse hebben in Bitcoin en het falen van cryptocurrencies. Laten we eens kijken of de vraag hoe hoog zal Bitcoin gaat of hoe laag de vraag is.

Warren Buffet, Charlie Munger en Jamie Dimon hebben allemaal bezwaar gemaakt tegen de prijsstelling van Bitcoin. Warren Buffet heeft publiekelijk verklaard dat hij gelooft dat Bitcoin “rattengif in het kwadraat” is, Charlie Munger heeft gezegd dat hij denkt dat het een “uitschotbalactiviteit” is, en Jamie Dimon heeft Bitcoin in het verleden een “fraude” genoemd..

Interessant genoeg is elk van deze namen er een die zeer nauw verband houdt met wereldwijde financiën. Als Bitcoin de ultieme visie van velen zou realiseren, zouden de financiële instellingen die deze mannen vertegenwoordigen niet nodig zijn. Hun opmerkingen kunnen voortkomen uit naïviteit over de groeiende haat van het publiek jegens centrale bankiers, of ze kunnen voortkomen uit angst – een laatste wanhopige poging om mensen weg te halen van de potentieel revolutionaire innovatie..

Fans van andere crypto’s vragen vaak om lagere Bitcoin-prijzen

Andere stemmen die oproepen tot lagere Bitcoin-prijzen, zijn vaak voorstanders van andere cryptocurrencies. Veel van deze valuta’s zijn ergens in 2017 overgegaan in digitale valuta. Ze ontdekten dat er heel veel digitale valuta waren en geloofden blindelings dat ze allemaal hetzelfde waren, afgezien van hun transactietijden. Omdat ze weinig weten over de speltheorie of de beveiligingsmaatregelen die nodig zijn om een ​​echt succesvolle wereldwijde valuta te bouwen met behulp van blockchain-technologie, doen ze Bitcoin af als oud nieuws.

Deze nee-zeggers zullen vaak een andere munt hebben die ze om welke reden dan ook verdedigen. Ze ondersteunen hun mening zelden met iets anders dan praten over hoeveel meer transacties per seconde hun project kan uitvoeren. Ze missen de belangrijkste aspecten van Bitcoin: de decentralisatie en weerstand tegen censuur.

Dus, hoe hoog zal Bitcoin gaan?

Hoe hoog zal Bitcoin gaan - Bitcoin-vlag landde op de maan

Er is echter ook geen tekort aan Bitcoin-bulls. Interessant is dat deze pro-Bitcoiners meestal een meer technologische achtergrond hebben. Ze begrijpen de grondstof waar ze het over hebben volledig op een manier die Warren Buffet en co. zal nooit doen.

Een van de hoogste prijsvragen voor Bitcoin komt van de pionier op het gebied van antivirussoftware, John McAfee. In de afgelopen jaren heeft McAfee zichzelf opnieuw uitgevonden als een soort cryptocurrency-goeroe. Hij doet regelmatig prijsvoorspellingen over verschillende digitale activa. Hij is echter waarschijnlijk het meest bekend vanwege zijn prijsoproepen over Bitcoin.

McAfee verklaarde vorig jaar beroemd dat hij dacht dat Bitcoin tegen 2021 gemakkelijk een half miljoen zou overschrijden. Hij was zelfs zo zelfverzekerd dat hij er een nogal schokkende gok op deed. Hij zei dat als het die prijs niet zou halen, hij zijn eigen mannelijkheid live op tv zou opeten.

John was daar echter nog niet klaar. In november 2017 verhoogde hij zijn eigen weddenschap tegen zichzelf, McAfee verklaarde dat Bitcoin in hetzelfde tijdsbestek $ 1 miljoen zou bereiken.

Een andere beroemde Bitcoin-stier met een technologische achtergrond is Alexis Ohanian. Ohanian was de mede-oprichter van het social media-forum Reddit. Sindsdien is hij naar de investeringsruimte verhuisd en zoekt hij naar blockchain-projecten met het hoogste potentieel. Hij gelooft ook dat Bitcoin dat zal doen overtreffen het hoogste punt ooit in 2017 in termen van prijs later dit jaar. Hij verklaarde dat in mei 2018.

Ten slotte is een man met een geschikte stamboom op het gebied van het doen van investeringen Tom Lee. De voormalige strateeg van JPMorgan heeft herhaaldelijk verklaard dat Bitcoin in 2018 $ 25.000 zal bereiken. Op de langere termijn is hij zelfs nog optimistischer en heeft hij een $ 64.000 Bitcoin eind 2021.

Mijn mening over hoe hoog Bitcoin zal gaan

Dus, na al die andere meningen over hoe hoog Bitcoin gaat, is dit de mijne. Laten we eerst één ding duidelijk maken. Dit mag in geen geval als beleggingsadvies worden beschouwd. Zoals bij elke investering, mag het kopen van Bitcoin alleen worden gedaan na grondig onderzoek. U moet goed begrijpen hoe een blockchain werkt en in welke specifieke toepassingen Bitcoin gedijt en welke toepassingen het kunnen laten mislukken.

Laten we even waarschuwen, laten we eens kijken naar de vraag hoe hoog Bitcoin zal gaan. Er gaat zeker veel voor de digitale asset. Het is zowel nuttig als betaalmiddel als om binnen enkele minuten geld over de hele wereld te sturen zonder de toestemming van iemand.

De belangrijkste aspecten van Bitcoin zijn echter de weerstand tegen censuur, de toestemmingsloze aard en het beperkte aantal. Deze combinatie van factoren maakt het uniek gepositioneerd, zelfs tussen de 1.500 of meer digitale activa die op Coinmarketcap worden vermeld.

Laten we eens kijken waarom elk van deze zo belangrijk is:

 • Censuurweerstand – Bitcoin is ongelooflijk moeilijk om de netwerkregels van te veranderen. Alleen als de meeste miners besluiten dat iets een goed idee is, zal het worden gestemd. Dit betekent dat hoeveel regeringen Bitcoin ook willen beheersen, ze dat niet kunnen. Er is geen centrale autoriteit die kan worden omgekocht of gecoöpteerd om het netwerk op de een of andere manier te bedriegen.
 • Zonder toestemming – Net zoals niemand het netwerk kan veranderen, kan iemand ook niemand met internettoegang ervan weerhouden om het te gebruiken. Het biedt bankdiensten aan degenen zonder hen en is echt democratisch binnen zijn bereik.
 • Beperkt in aantal – de twee voorgaande punten maken Bitcoin iets waarvan elke persoon op de planeet zou moeten overwegen er een deel van te bezitten. Hun beperkte aanbod betekent dat als iedereen ooit zou besluiten om in Bitcoin te kopen, de prijs snel astronomische niveaus zou bereiken. Als iets zeldzaams is en waar veel vraag naar is, schiet de prijs altijd naar de hemel!

Gevolgtrekking

Dat is het! We zijn allemaal klaar. Samen hebben we heel veel antwoorden onderzocht op de vraag: “ Hoe hoog gaat Bitcoin? ” Ik hoop dat je deze gids zowel leerzaam als vermakelijk hebt gevonden! Als je dieper in Bitcoin-voorspellingen wilt graven, bekijk dan hier de volledige gids.

Laten we, voordat ik me afmeld, een korte samenvatting geven van wat u heeft geleerd:

 • Hoe de Bitcoin-prijs het afgelopen jaar heeft gepresteerd.
 • Wat maakt Bitcoin speciaal?.
 • Een paar van de verschillende ideeën over het schalen van Bitcoin.
 • Een paar meningen van degenen die tegen Bitcoin zijn.
 • Sommige meningen van mensen die denken dat Bitcoin zal blijven stijgen.
 • Mijn eigen mening over de vraag: “Hoe hoog gaat Bitcoin?”

Hopelijk weet u nu zelf de antwoorden op deze veelgestelde vragen de volgende keer dat iemand ze stelt:

 • Zal Bitcoin crashen?
 • Waarom daalt Bitcoin??
 • Waarom stijgt Bitcoin??

Nu we allemaal klaar zijn, wat denk je ervan? Naar jouw mening, hoe hoog zal Bitcoin gaan?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me