Wist je dat je in juni 2015 Litecoin kon kopen voor slechts $ 1,50? Het is nu (19.03.18) rond de $ 156. Best gek toch ?! Het zijn dit soort rendementen waarbij mensen zoals jij zich afvragen hoe ze Litecoin kunnen kopen!

Hoe Litecoin te kopen: introductie

Litecoin kopen kan heel gemakkelijk of heel moeilijk zijn – het hangt allemaal af van waar u woont en hoe u voor uw Litecoin wilt betalen. Maar wees gerust, als u wilt weten hoe u Litecoin kunt kopen, bent u op de juiste plek!

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Deze gids laat je precies zien hoe je Litecoin kunt kopen op verschillende toonaangevende platforms, waaronder Coinbase en BitPanda. Het laat je zien hoe je Litecoin kunt kopen met fiat-valuta, Litecoin kunt kopen met PayPal, bankoverschrijving of een creditcard..

Voordat we ingaan op de details van het kopen van Litecoin, moet u weten dat investeringen in cryptocurrency vluchtig zijn. U moet ervoor zorgen dat u alleen geld gebruikt dat u zich kunt veroorloven te verliezen – dit betekent dat u geen belangrijke besparingen zoals pensioengeld mag gebruiken!

Aan het einde van deze gids weet u waar u Litecoin kunt kopen en kunt u uitzoeken wat de beste plaats is om Litecoin specifiek voor u te kopen..

Snel feit: ‘LTC’ verwijst naar Litecoin, en het ‘Lite’ bit in ‘Litecoin’ geeft aan hoe snel het wordt vergeleken met Bitcoin.

Dus laten we beginnen!

Hoe Litecoin te kopen: waar Litecoin te kopen

Dit hangt volledig af van waar u Litecoin probeert te kopen, en ook de wijze van aankoop, te. Dit komt doordat verschillende ‘territoria’ (landen en staten) verschillende regels hebben en daarom kunnen sommige landen bepaalde Litecoin-uitwisselingen niet gebruiken.

Locatie is echter niet de enige factor bij het beslissen waar u Litecoin koopt. Er zijn drie belangrijke factoren (inclusief locatie / land van herkomst):

  • Betalingsmiddel
  • Land van oorsprong
  • Betalingen van vergoedingen

Laten we eerst eens kijken hoe uw betaalmethode een rol speelt bij uw beslissing …

Betalingsmiddel

Creditcard- of betaalkaartplatforms

Litecoin kopen is eenvoudig, maar het kan voor sommige mensen ook moeilijk zijn vanwege de manier waarop ze voor hun Litecoin betalen. Als je een creditcard of betaalpas hebt, kun je met Coinbase, een in de VS gevestigde dienst, Litecoins kopen met een creditcard.


Andere platforms die creditcards accepteren, zijn onder meer CoinMama – die toegankelijk is vanuit 188 landen. Een andere provider is BitPanda, een in de EU gevestigde cryptodienst.

Platforms voor bankoverschrijvingen

BitPanda en Coinbase zijn twee van de gemakkelijkste platforms om Litecoins te kopen via bankoverschrijving.

Overboekingen met Coinbase kunnen in de VS vijf tot zeven werkdagen in beslag nemen en in de EU ongeveer één tot drie dagen. De gemiddelde kosten voor Coinbase bedragen 1,49% voor bankoverschrijvingen.

Met BitPanda kunt u echter alleen bankoverschrijvingen doen vanuit de EU.

Dus als u een Amerikaans staatsburger bent en Litecoin via bankoverschrijving wilt kopen, raad ik u aan Coinbase te bekijken.!

Veiligheidsmededeling: Voordat we het hebben over de manieren waarop u Litecoins met contant geld of PayPal kunt kopen, moeten we het hebben over beveiliging.

Bewaar uw Litecoin nooit op een beurs (zoals Coinbase, Binance, etc.). Trek altijd alle Litecoins onmiddellijk van uw uitwisseling naar een offline portemonnee – dit kan een op hardware gebaseerde portemonnee zijn (zoals de Trezor​.

Litecoins kopen met contant geld

Vroeger was er geen directe manier om Litecoin voor contant geld te kopen – tenzij je een man verderop in de bar tegenkwam die Litecoin had en hij stemde er toen mee in om zijn Litecoin in te ruilen voor contant geld, maar dat klinkt niet echt zo betrouwbaar …

Er zijn Bitcoin-geldautomaten beschikbaar, maar deze ondersteunen Litecoin niet. Net als veel andere manieren, zou je Bitcoin voor contant geld kunnen kopen en het vervolgens elektronisch kunnen ruilen voor Litecoin.

Echter, Munt opgooien heeft een multi-crypto ATM-systeem gecreëerd dat contante aankopen voor Litecoin mogelijk maakt! Er is zelfs een uitbetalingsfunctie voor LTC, zodat u uw LTC voor contant geld kunt verkopen.

hoe litecoin te kopen

Het probleem is dat ze alleen beschikbaar zijn in de VS en zelfs dan zijn er minder dan dertig in de hele Verenigde Staten.

Litecoins kopen met PayPal

Er zijn uitwisselingen die PayPal accepteren. Cryptex24 is zo’n platform. U kunt uw valuta kiezen, het bedrag invoeren dat nodig is voor de overboeking en vervolgens het geld overmaken door op ‘Nu ruilen’ te klikken en u ontvangt uw Litecoin binnen 0-4 uur nadat de transactie is goedgekeurd..

PayPal verbiedt cryptocurrency-uitwisselingen om PayPal te accepteren. Cyptex24 is echter geen traditionele uitwisseling, en het overdrachtsproces is daar een goed voorbeeld van.

Litecoin kopen met Crypto

Dit is een van de eenvoudigste manieren om Litecoin te kopen! Als u zich al heeft aangemeld en Bitcoin in uw portemonnee heeft, kunt u eenvoudig LTC (het symbool van Litecoin) omwisselen met BTC (Bitcoin). De LTC / BTC is een populair paar, net als LTC / ETH (Ether)!

Binance is een van de grootste en meest vertrouwde handelsbeurzen. Hun kosten zijn ook erg laag in vergelijking met de meeste andere handelsbeurzen! Dit is de uitwisseling die ik aanbeveel voor degenen die Litecoin willen kopen met Bitcoin of Ethereum.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Land van oorsprong

Op bepaalde platforms zijn er regionale en territoriale ‘sloten’. Dit komt doordat betalingsmethoden zijn gebaseerd op lokale partnerschappen per land.

Hoe meer ‘ontwikkeld’ het land is, hoe gemakkelijker het is om samen te werken. Coinbase is toegankelijk vanuit het VK, de VS, EU, Singapore, Australië, Verenigde Arabische Emiraten en Canada.

Deze regels zijn gebaseerd op uitwisselingen volgens de wettelijke regels voor lokale territoria en landen. Dat is de reden waarom Amerikaanse klanten andere informatie moeten verstrekken in vergelijking met een Duits staatsburger.

Er is geen wereldwijde standaard en daarom moeten beurzen voldoen aan de wetten voor elektronische betalingen die bestaan ​​in de gebieden waarin ze willen handelen.

Vergoedingen

U moet zich bewust zijn van de verschillende kosten die ermee gemoeid zijn en hoe deze uw Litecoin-investeringen beïnvloeden.

Ten eerste is er de mijnwerkersvergoeding. Bitcoin, Ethereum, Litecoin; ze hebben ze allemaal. Dit onderdeel is onvermijdelijk – het zal hetzelfde zijn, ongeacht welke uitwisseling u gebruikt.

Dan zijn er de omruilkosten. Voor hun diensten voegen beurzen hun eigen commissie / vergoeding toe aan elke transactie op hun platform.

Waar Litecoin kopen: uitwisselingen vergelijken

BitPanda en Coinbase zijn, samen met CoinMama, drie voorbeelden van brokeruitwisselingen (plaatsen waar u crypto kunt kopen met fiat). Dit zijn ook de plaatsen waar u naar wilt kijken als u van plan bent Litecoin kopen met een creditcard of betaalpas, te! Laten we eens kijken naar hun voor- en nadelen:

BitPanda

Voordelen

Het is een van de belangrijkste crypto-uitwisselingen voor makelaars in de eurozone vanwege de naleving van de EU-wetgeving inzake geldoverdrachten.

De acceptatie van Skrill, debet- en creditcards, bankgirobetalingen, SEPA en andere diverse betalingsplatforms maakt het heel gemakkelijk om Litecoin te kopen!

Nadelen

Het is alleen beschikbaar in de eurozone.

Het heeft een strikt verificatieproces waaraan moet worden voldaan voordat mag worden verhandeld en geruild. Het heeft een zeer complexe vergoedingsstructuur die de ervaring ook moeilijk maakt.

Coinbase

Voordelen

Coinbase is zowel een handelsplatform als een makelaardij. Het heeft een uitstekende reputatie en biedt volledige wisselkoersdiensten. Het is erg gebruiksvriendelijk!

De betalingsmethoden die door Coinbase worden gebruikt, zijn onder meer bankoverschrijvingen en betalingen per creditcard / betaalpas.

Nadelen

Coinbase is alleen beschikbaar in 33 landen, in tegenstelling tot andere platforms die meer dan 100 landen bestrijken. Coinbase is niet wereldwijd.

Coinbase is ook ongelooflijk streng met verificatiecontroles! Uw accountlimieten zijn gebaseerd op welke ID-controles u voltooit.

CoinMama

Voordelen

CoinMama heeft uitstekende ondersteuning voor betaalmethoden, waaronder ondersteuning voor debet- en creditcard, Western Union en MoneyGram. Dit betekent dat het platform toegankelijk is voor een breder publiek dat geen toegang heeft tot traditioneel bankieren.

Het platform is wereldwijd – je hebt er vanuit elk land toegang toe! Ook is verificatie minder een probleem dan bij andere providers.

Nadelen

De kosten zijn hoger dan bij andere providers en CoinMama verkoopt geen Litecoins. Het grootste probleem van CoinMama is echter dat het geen bankoverschrijvingen accepteert.

Bij veel beurzen kun je geen Litecoin kopen, zoals CoinMama. In plaats daarvan moet u andere cryptovaluta kopen (zoals Bitcoin of Ether) en deze vervolgens overbrengen naar een handelsbeurs waar u deze kunt gebruiken om Litecoin te kopen..

Laten we het proces nu stap voor stap doorlopen, zodat we precies begrijpen hoe u Litecoin kunt kopen op enkele van de meest populaire platforms.

Hoe Litecoin te kopen: Coinbase

U kunt Litecoin rechtstreeks kopen met uw fiatvaluta (USD, EUR, etc.) met Coinbase. Het is erg beginnersvriendelijk, dus laten we er meteen op ingaan!

De eerste stap is om een ​​Coinbase-account aan te maken – u kunt dit doen op uw pc of door de Coinbase-app te downloaden uit de App Store (iOS) of Play Store (Android).

Instructies voor het aanmelden bij Coinbase

U kunt uw bankrekening, creditcard en zelfs debetkaart aan uw Coinbase-account koppelen.

Instructies voor het kopen van litecoin op Coinbase

U moet verifiëren dat dit uw bankrekeningen of kaarten zijn. Zodra deze stappen zijn voltooid, kunt u Litecoin kopen (en verkopen).

U moet vervolgens Litecoin kopen.

Litecoin-prijsgrafiek op de mobiele applicatie van Coinbase

Open uw app op uw Android- of Apple-apparaat. Scroll naar beneden op de homepage (zie hierboven) naar Litecoin. Klik op de grafiek. U gaat naar het volgende scherm.

De volgende twee schermen staan ​​geen schermafbeeldingen toe vanwege beveiligingsrechten. Maar het is heel simpel. De volgende pagina bevat de grafiek en daaronder twee blauwe knoppen – de ene zegt kopen, de andere zegt verkopen. Klik op ‘kopen’!

Zodra u op de kooppagina bent, kunt u uw betalingsindeling en het totale fiat dat u wilt besteden toevoegen. U kunt dan Litecoin kopen.

Op Coinbase is het net zo eenvoudig!

Hoe Litecoin te kopen: BitPanda

U kunt Litecoin kopen met BitPanda. De eerste stap is het opzetten van een BitPanda-account – u kunt een app downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store. Dit geeft je een veilige plek om je Litecoin te kopen. Volg deze stappen om uw account aan te maken en uw eerste Litecoin te kopen.

U moet zich registreren voor een account. U moet de instructies op het scherm volgen om een ​​basisaccount in te stellen.

Verificatiemethode op Coinbase

Om te voldoen aan de regels van de eurozone, dwingt BitPanda alle gebruikers om zich te registreren. Er zijn drie stappen en ze zijn beperkt. Goudverificatie is de duurste, maar hierdoor worden accountlimieten weggenomen.

U heeft uw identiteitspapieren en toegang tot een webcam nodig om dit proces te laten werken.

hoe Litecoin te kopen op de BitPanda-applicatie

Nadat u uw account heeft geregistreerd en geverifieerd, heeft u volledige toegang tot uw handelsaccount. Het startscherm (hierboven) is uw startpunt.

Laten we nu Litecoin op BitPanda kopen.

BitPanda-portemonnee voor fiatgeld en cryptocurrency

Zodra u Litecoin heeft gekozen uit de cryptocurrencies en het geld dat u wilt toevoegen van uw EUR / LTC-portefeuilletransactie, kunt u nu uw Litecoin kopen.

De transactietijd is ook afhankelijk van het accountverificatieniveau (houd daar dus rekening mee).

Op BitPanda is het kopen van Litecoin zo simpel als dat!

Hoe Litecoin te kopen: conclusie

Over het algemeen hangt de manier waarop u Litecoin koopt af van uw locatie en uw betalingsbron. Als u het geluk heeft om gevestigd te zijn in de VS, het VK of de eurozone, heeft u toegang tot tal van verschillende handelsplatforms en beurzen.

Maar hoe verder u verwijderd bent van de reguliere bankervaring, hoe moeilijker u het zult vinden om Litecoin te kopen.

U kunt Litecoins met contant geld kopen, maar het is niet de veiligste manier. Je kunt Litecoin kopen met PayPal, maar het is niet snel.

We hebben geprobeerd de vraag ‘Hoe Litecoin te kopen’ te beantwoorden door een beter begrip te krijgen van de verschillende manieren waarop mensen Litecoin kunnen kopen.

We hebben gekeken naar de drie meest populaire, wereldwijde en gemakkelijk toegankelijke platforms en uitwisselingen. We kozen voor Binance, BitPanda en Coinbase. Na het lezen van onze ‘how-to’-gids, kunt u een cryptohandelaccount opzetten bij deze drie platforms.

Nu u klaar bent met de handleiding, moet u weten hoe u Litecoin koopt en wat de beste methode en ruil is voor u en uw vereisten.

Dus, wat denk je ervan? Welke telefooncentrale ga je gebruiken? Welke betaalmethode ga je gebruiken? Laat het me gerust weten als je nog vragen hebt! Ik help je graag verder!

Belangrijke notitie: Investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Het klinkt voor de hand liggend, maar we moeten u er altijd aan herinneren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me