Laat me raden. U heeft veel gelezen over cryptocurrencies en nu denkt u erover om zelf munten te delven?

Ik weet zeker dat je alles weet over Bitcoin en hoe populair het is, maar steeds meer mensen kiezen er nu voor om Litecoin te minen.!

Hier is een leuk feit voor jou. Wanneer mensen Bitcoin minen, duurt het 10 minuten voordat het netwerk elk blok heeft bevestigd, maar Litecoin is vier keer sneller in slechts 2,5 minuut!

Als dit de eerste keer is dat u Litecoin gaat minen, is het waarschijnlijk het beste om vanaf het begin te beginnen!

Dit betekent dat ik je precies moet vertellen wat mijnbouw is, de verschillende manieren waarop je het kunt doen en waarom je misschien hardware nodig hebt voordat je kunt beginnen!

Ik schrijf mijn gidsen graag op een heel eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen manier. Dat betekent dat je na het lezen van mijn Litecoin-mijngids van begin tot eind alle informatie hebt die je nodig hebt om het zelf te gaan doen.!

Wat u echter moet weten, is dat er een eenvoudigere manier om Litecoin te verkrijgen. Je kunt het gemakkelijk kopen op betrouwbare cryptocurrency-beurzen, waaronder Coinbase, Binance en Coinmama.

Verklarend Crypto Mining

In de echte wereld heeft praktisch elk financieel systeem een ​​centrale autoriteit nodig om een ​​transactie te bevestigen en te verwerken. Als je bijvoorbeeld wat geld naar je vriend wilt overmaken, zou je waarschijnlijk een bank gebruiken.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Het geld verlaat uw rekening en komt een paar dagen later in de rekening van uw vriend terecht. Gemakkelijk!

Hiervoor heeft u echter een derde partij nodig, namelijk de bank! Het probleem is dat u al uw vertrouwen in een derde moet stellen wanneer u deze gebruikt.

U moet veel persoonlijke informatie verstrekken en u moet erop vertrouwen dat ze voor uw geld zorgen.

Zoals u zich wellicht herinnert van de financiële crash van 2008, gingen veel banken failliet en verloren mensen hun spaargeld. Tot zover het vertrouwen! In de wereld van cryptocurrency liggen de zaken anders. Blockchain-transacties zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat geen enkele persoon of autoriteit controle heeft.


U moet zich afvragen hoe het mogelijk is om transacties te bevestigen en te verwerken zonder een derde partij? Dit komt door iets dat een gedistribueerd grootboek wordt genoemd en dat wordt beheerd door duizenden verschillende mijnwerkers!

In plaats van dat één persoon of bedrijf (zoals een bank) de controle heeft, heeft iedereen het! Om mijnwerker te worden, gebruiken mensen hun extra rekenkracht om wiskundige puzzels op te lossen.

De reden waarom computers nodig zijn, is omdat ze zo zijn ontworpen dat geen mens ze kan oplossen. Als de puzzel is opgelost, wordt het transactieblok geverifieerd. Dus waarom zouden mensen hun computer gebruiken om een ​​transactie te helpen verwerken / verifiëren als het hen tijd, geld en elektriciteit gaat kosten??

Om te bedanken voor hun hulp, ontvangen mijnwerkers munten als beloning. (In het geval van Litecoin ontvangen de miners Litecoins). Dit helpt de blockchain op een gedecentraliseerde manier te werken!

Mijnbouw kan een geweldige manier zijn om winst te maken en tegelijkertijd de cryptocurrency-gemeenschap te ondersteunen. Omdat mijnbouw echter steeds populairder wordt, betekent dit dat er meer concurrentie is.

Het is alsof duizenden mensen dezelfde puzzel proberen op te lossen. Welke mijnwerker het ook als eerste oplost, krijgt de beloning! (Dit mijnsysteem staat bekend als PoW / Proof-of-Work, maar er zijn ook andere mijnsystemen die op andere blockchains draaien, zoals de NEO-blockchain die een variant van PoS / Proof-of-Stake gebruikt).

Nu je weet wat mining is, gaan we eens kijken hoe het werkt op de Litecoin-blockchain!

Hoe werkt Litecoin Mining?

Nu Litecoin erg populair is geworden, investeren steeds meer mensen hun tijd om het te minen. Er zijn nu veel verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van uw budget. Laten we om te beginnen eens kijken naar wat solo-mijnbouw is.

Solo Mijnbouw

Als u besluit om alle benodigde apparatuur alleen aan te schaffen en geen van de verantwoordelijkheden met andere mensen te delen, wordt dit solo-mijnbouw genoemd.

Het belangrijkste voordeel hiervan is dat u de mijnbeloningen niet met iemand anders hoeft te delen, wat betekent dat u meer geld kunt verdienen! In tegenstelling tot pool mining (die ik hieronder zal uitleggen), hoeft u geen kosten te betalen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat u zelf in de mijnbouwapparatuur moet investeren en ook zelf voor alle benodigde elektriciteit moet betalen. Dit kan erg duur worden en als u het zich niet kunt veroorloven, moet u wellicht een andere optie overwegen.

Het aantal keren dat u succesvol bent in het winnen van de mijnbeloning kan ook behoorlijk vluchtig zijn, wat betekent dat u een paar dagen of zelfs weken kunt gaan zonder iets te krijgen.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Mijnbouw zwembad

Als je denkt dat de kosten van solo mining een te groot risico vormen, dan is het de moeite waard om je aan te sluiten bij een mining pool.

Hier delen jij en andere mijnwerkers je bronnen (zoals rekenkracht en elektriciteit), waardoor je meer kans hebt om de blokbeloning te krijgen, omdat je meer kracht kunt genereren! Dit betekent ook dat u een meer consistent inkomen krijgt.

Beschouw het als een loterij. Als je één ticket op 100.000 hebt, zul je waarschijnlijk nooit winnen. Als je dat doet, zijn de beloningen groot, maar zal het waarschijnlijk niet gebeuren!

Maar als je je met 50.000 andere mensen aansluit bij een mining-pool, zou je elke keer dat je pool won, je laten delen op basis van je 1-ticket. Dit is hetzelfde met Litecoin-mijnbouw, waarbij uw deel van de beloningen is gebaseerd op hoeveel stroom u levert.

Soms moet je echter een vergoeding betalen om lid te worden van een mijnbouwpool, wat je misschien vervelend vindt! Je zult de beloning ook moeten delen met de andere miners in plaats van alles voor jezelf te krijgen!

Er zijn honderden verschillende Litecoin-mijnpools om uit te kiezen, maar ik heb hieronder twee van de meest populaire keuzes opgesomd.

Litecoin Mining Pool

Litecoin Mining Pool is een van de oorspronkelijke pools en is actief sinds 2011. Een van de belangrijkste voordelen van Litecoin Mining Pool is dat ze geen kosten in rekening brengen!

Ze gebruiken een systeem genaamd pay-per-share (PPS), wat betekent dat het aantal Litecoin-beloningen dat u ontvangt, is gebaseerd op de hoeveelheid stroom en elektriciteit die u bijdraagt..

U profiteert ook van gratis en directe uitbetalingen. Voor de veiligheid is tweefactorauthenticatie beschikbaar.

Antpool

Antpool, gevestigd in China, is een van de grootste Litecoin-mijnbouwpools die beschikbaar zijn. Ze hebben ook pools beschikbaar voor andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum.

Hoewel Antpool geen kosten in rekening brengt om lid te worden, behouden ze wel alle transactiekosten voor alle blokken die de pool ontgint. Alle blokbeloningen worden echter gedeeld.

Het bedrag dat u ontvangt, is gebaseerd op hoeveel vermogen u bijdraagt, en zij geven hun betalingen dagelijks vrij.

Cloud Mining

Als je het niet leuk vindt om veel geld uit te geven aan dure apparatuur, maar je wilt toch mijnbouw ervaren, dan is er een derde optie!

Cloud mining is waar u een Litecoin mining rig betaalt om al het werk voor u te doen! Het enige wat je nodig hebt is een computer!

Opmerking: een mining-rig is in feite een groep computers die alleen is ingesteld om cryptocurrency te minen! Hoe meer computers je in je machine hebt, hoe meer je kunt minen!

Dit is een geweldige optie voor beginners, omdat u geen dure hardware hoeft te kopen die u veel elektriciteit kost!

Natuurlijk is niets in het leven gratis – je moet een bepaald bedrag investeren om toegang te krijgen tot de cloud mining-beloningen. Hoe meer u investeert, hoe meer munten u kunt ontvangen.

U moet echter heel voorzichtig zijn met welk cloud mining-bedrijf u gebruikt. Er zijn veel oplichters die uw geld afnemen, ook al hebben ze geen tuig. Doe veel onderzoek voordat u geld verzendt.

Een van de meest populaire Litecoin cloud mining-websites is Hashflare. Hashflare, gevestigd in Estland, biedt sinds 2014 Litecoin-cloudminingdiensten aan.

In werkelijkheid, als u het zich niet kunt veroorloven om uw eigen apparatuur te kopen en / of het risico niet wilt nemen, is dit waarschijnlijk de beste oplossing voor u.

Als je besluit dat je door wilt gaan met solo mining, of als je lid wilt worden van een mining pool, dan moet je wat hardware kopen. Laten we eens kijken wat u nodig heeft!

Litecoin Hardware-apparatuur?

Toen LTC-mijnbouw voor het eerst begon, was het mogelijk om goede winsten te maken door alleen een CPU (Central Processing Unit) en een GPU (Graphics Processing Unit) te gebruiken.

Dit was geweldig, want het betekende dat je hele kleine bedragen kon investeren en toch geld kon verdienen! Het is nu echter mogelijk om gespecialiseerde Litecoin-mijnbouwhardware te kopen, genaamd ASIC’s (Application-Specific Integrated Circuit)

ASIC’s zijn veel krachtiger dan CPU’s en GPU’s, wat betekent dat ze een veel betere kans hebben om de mijnbeloning te winnen.

Stel je voor dat je meedoet aan een Formule 1-race. Als je in een Ford Fiesta reed, maar alle anderen in een Ferrari, denk je dan dat je kans maakt om te winnen? Je zou geen kans hebben!

Helaas betekent dit dat het niet langer mogelijk is om CPU’s of GPU’s te gebruiken, aangezien ASIC’s altijd de race zullen winnen!

Als je Litecoin wilt minen, moet je echt rekening houden met het volgende stuk hardware.

Antminer L3 +: De Antminer L3 + is verreweg de krachtigste Litecoin-mijnbouwhardware die je kunt kopen. Het is niet alleen ook de snelste, maar het wordt ook gemaakt door een bekende fabrikant genaamd BitMain. Geen enkele andere mijnbouwhardware van Litecoin zal hiermee concurreren.

Het aantal berekeningen dat een hardware-box per seconde kan maken, staat bekend als de contante koers. De Antminer L3 + heeft een hash-snelheid van 504MH / s, waardoor de mijnbouwpuzzel altijd sneller wordt opgelost dan welke andere hardware dan ook op de markt.

Voor een iets goedkopere optie zal het vorige Antminer-product, de L3 (niet de L3 +!), Ook erg goed presteren bij het delven van Litecoin, maar het zal net zo lawaaierig zijn als een stofzuiger!

Vergeet niet dat als u niet veel geld in dure hardware wilt investeren, u de mijne in de cloud kunt gebruiken!

Het is duidelijk dat het hele proces van Litecoin-mijnbouw vereist veel inspanning en financiën, dus je zult blij zijn te weten dat er een zoveel eenvoudigere manier is om deze cryptocurrency te verkrijgen. Kies simpelweg voor een veilige cryptocurrency exchange en u heeft Litecoin in een mum van tijd in uw portemonnee. Op dit moment het meest aanbevolen platforms omvatten Coinbase en Binance.

Litecoin-mijnbouwsoftware nodig?

Zoals ik eerder al zei, als je serieus bent over Litecoin-mijnbouw, is het meest haalbare stuk hardware om een ​​goede winst te maken de Antminer L3 of L3+.

Een van de geweldige dingen is dat het zo eenvoudig is op te zetten. Wanneer het product arriveert, wordt het geleverd met een installatiebestand. Je hebt dan de mogelijkheid om solo te minen of lid te worden van een mijnpool. Hier zijn een paar handige tips om u op weg te helpen.

 1. Bezoek de BitMain (Antminer fabrikant) website en maak een account aan.
 2. Druk op de hoofdhardwarecontroller op IP Reporter knop 5 seconden ingedrukt (totdat u een piep hoort).

  Mijnbouw litecoin met antminer

 3. Hierdoor wordt uw IP-adres op uw scherm weergegeven. Voer het in op de BitMain-website.

  IP Gerapporteerde bevestiging

 4. Dat is het! Nu hoeft u alleen nog het Litecoin-portefeuilleadres in te voeren waarnaar u uw gedolven munten wilt verzenden!

Volg de onderstaande instructies als je lid wilt worden van een mining pool.

 1. Klik in uw BitMain-account op het Mijnwerker configuratie. Klik dan op Algemene instellingen.
 2. Nu moet u de URL van uw mijnbouwpool, uw werknemer-ID en ook uw wachtwoord invoeren.

  Algemene instellingen voor AntMiner

Als het gaat om mining-software, kunt u ook naar deze opties kijken:

 • ccgmining.com
 • hashflare.io
 • minergate.com
 • nicehash.com

Nu u weet hoe u uw Litecoin-mijnbouwhardware moet instellen, gaan we eens kijken naar enkele risico’s.

Is mijnbouw een goede optie voor jou?

Voordat u hardware gaat kopen, is het erg belangrijk om te overwegen of u geld gaat verdienen. Het heeft geen zin om veel geld uit te geven aan apparatuur en elektriciteit als u verlies maakt!

Elektriciteit

Weet je nog hoe ik je eerder vertelde dat je je rekenkracht moet gebruiken om te mijnen, en dat hoe meer je gebruikt, hoe meer Litecoin-beloningen je krijgt? Nou, dit vereist VEEL elektriciteit!

Geloof me, als je eenmaal begint met mijnen, zul je snel merken hoe duur je energierekening wordt!

De kosten van elektriciteit zijn afhankelijk van waar u woont. Er zijn bijvoorbeeld veel mijnwerkers in China gevestigd omdat energie zo goedkoop is. In plaatsen als de VS is elektriciteit echter erg duur.

Je moet bedenken hoeveel extra elektriciteit je gaat gebruiken en of je genoeg munten aan het delven bent om het de moeite waard te maken.

Door dit te bezoeken link hier, u kunt details van uw apparatuur, elektriciteitskosten en eventuele mijnvergoedingen invoeren om te berekenen hoeveel geld u kunt verdienen (of verliezen).

litecoin mijnbouw

De moeilijkheidsgraad van elk blok

Misschien herinner je je nog hoe ik je vertelde dat mijnbouw vergelijkbaar is met het oplossen van een heel moeilijke puzzel. In feite is de puzzel zo moeilijk dat geen mens hem zou kunnen oplossen!

Welnu, na verloop van tijd wordt de moeilijkheid van elke puzzel steeds moeilijker. Wanneer dit toch gebeurt, zal het voor uw computer moeilijker worden om de mijnbeloning te krijgen en zal uw winst dalen.

Uw hardware doorverkopen

Als je een auto hebt gekocht, wil je hem na een paar jaar misschien verkopen om een ​​nieuwe te betalen, toch? Natuurlijk krijg je minder dan wat je oorspronkelijk hebt betaald, maar je krijgt toch iets! Dit wordt de doorverkoopwaarde genoemd.

De Litecoin-hardware die u koopt, kan alleen worden gebruikt om cryptocurrency te minen. Wanneer de moeilijkheidsgraad van elke puzzel te moeilijk wordt, heeft uw hardware mogelijk geen waarde.

Toen mensen in 2011 Litecoin begonnen te minen, was het mogelijk om GPU’s te kopen om dit te helpen. Omdat GPU’s echter niet krachtig genoeg meer zijn, kunnen ze niet meer worden gebruikt!

Litecoin-waarde

Ik weet hoe geweldig het zou zijn als je veel Litecoins zou kunnen mijnen met je nieuwe hardware, maar wat gebeurt er als de waarde van de munten daalt??

Dit is een heel belangrijk ding om te overwegen. Als je bijvoorbeeld aan het minen bent en elke Litecoin is $ 100 waard, maar de prijs daalt de volgende dag naar $ 50, dan zou je een groot verlies kunnen maken.!

Vergeet niet hoe vluchtig cryptocurrency kan zijn. De prijzen kunnen van de ene op de andere dag enorm veranderen!

Overweeg andere manieren om Litecoin te krijgen

Als je over mijnbouw nadenkt als een manier om meer Litecoins te krijgen, kan het gemakkelijker zijn om het gewoon te kopen. Op deze manier hoeft u niet veel geld te investeren in dure apparatuur.

Er zijn echter honderden cryptocurrency-uitwisselingen om uit te kiezen, als u naar op zoek bent de gemakkelijkste manier om deze cryptocurrency te krijgen, je zou voor Coinbase of Binance moeten gaan. Het kost je slechts een paar minuten en je hebt Litecoin in je portemonnee.

Over de portemonnees gesproken, het maakt niet uit of je Litecoin koopt of de mijne, het is cruciaal om te kiezen de veiligste opties. Hardware portemonnees zijn een manier om te gaan, het gaat allemaal om beveiliging, vooral als het gaat om Ledger Nano X en Trezor Model T.

De belangrijkste risico’s

Het belangrijkste punt van het kopen van apparatuur om Litecoin te mijnen, is om winst te maken. Er zou geen reden zijn om het te doen als u in plaats daarvan geld zou verliezen!

Dit betekent dat de risico’s behoorlijk hoog kunnen zijn, vooral als je veel geld hebt uitgegeven aan hardware en je een hele hoge elektriciteitsrekening moet betalen!

Controleer altijd de winstcalculator die we hierboven hebben vermeld. Als de waarde van Litecoin verandert, of uw elektriciteitsprijzen stijgen, voert u de nieuwe gegevens in de calculator in om er zeker van te zijn dat u nog steeds winst kunt maken.

Gevolgtrekking

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn gids over hoe je een Litecoin-mijnwerker kunt worden! U zou nu een heel goed begrip moeten hebben van wat u moet doen om aan de slag te gaan.

Ik weet dat ik je veel informatie heb gegeven, maar het is echt belangrijk dat je eerst alle risico’s overweegt. Als u heeft uitgecheckt hoeveel geld het kost om ASIC-hardware te kopen, weet u nu hoe duur het kan zijn!

Het beste wat u kunt doen, is nergens over haasten. Als je mijnbouw wilt uitproberen voordat je veel geld investeert, probeer dan eens cloud mining!

Dus, heb je besloten om eerst cloud mining uit te proberen, of ben je gek geworden en heb je een Antminer gekocht !? Ik zou het graag willen weten!

Als je ideeën hebt over de beste manier om Litecoin te minen die ik niet heb genoemd, vergeet dan niet om mij dit ook te laten weten!

Vergeet ook niet dat er een eenvoudiger alternatief is om Litecoin te krijgen. Dat omvat het kopen op een betrouwbare cryptocurrency-uitwisseling. Dat scheelt u beslist veel tijd en moeite! Hier zijn de top3 cryptocurrency-uitwisselingen

 • Coinbase
 • Binance
 • Coinmama

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me