Hoe te investeren in Bitcoin en is Bitcoin een goede investering?

Bitcoin – het onderwerp van de afgelopen jaren in de cryptowereld. Eind 2017 leek iedereen te weten wat Bitcoin was. En iedereen die niet wist wat het was, leek ernaar te vragen en zich af te vragen hoe te investeren in Bitcoin. Maar waarom?

Nou, het is simpel.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen jaren enorm gestegen. In feite is het zo sterk gegroeid dat het andere normale investeringen (aandelen, obligaties, enz.) Doet lijken zinloos.

Dat gezegd hebbende, investeren in Bitcoin wordt steeds meer populair. Voordat u echter over een investering beslist, moet u ervoor zorgen dat u ervoor kiest het juiste uitwisselingsplatform om uw munten te kopen!

Laten we het over Bitcoin hebben

Laten we de groei van Bitcoin eens vergelijken met de groei van Amazon (ja, het bedrijf). Amazon heeft de afgelopen 5 jaar een enorme groei doorgemaakt en is dat ook geweest een van de best presterende bedrijven ter wereld! Als je 5 jaar geleden een aandeel van Amazon had gekocht, zou het je hebben gekost $ 274. Datzelfde aandeel zou nu ongeveer waard zijn $ 3100 vandaag.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Laten we dat eens vergelijken met Bitcoin. Als u van Bitcoin wist en er 5 jaar geleden een kocht, zou het u hebben gekost $ 45. Nu zou diezelfde Bitcoin de moeite waard zijn $ 11.194. U kunt begrijpen wat ik ermee bedoel, waardoor andere investeringen er nu zinloos uitzien, toch?

Hoe te investeren in Bitcoin: een vrouw die haar kredietinformatie invoert op Amazon.

Hoe dan ook, dat is genoeg over Amazon. Wat je echt wilt weten is of het nu een goed moment is om in Bitcoin te investeren, hoe u in Bitcoin kunt investeren en zo ja, wat de beste manier om in Bitcoin te investeren is.

Laten we daar dus op ingaan?

Wat is Bitcoin en is Bitcoin een goede investering??

Om te weten of Bitcoin een goede investering is of niet, moet u een beetje begrijpen wat Bitcoin is. Investeren in iets waarvan u niets weet, is dat wel altijd een slecht idee.

Doe dus altijd voldoende onderzoek en praat met een financieel adviseur voordat u investeert.

Simpel gezegd, Bitcoin is een digitale valuta – het is geld dat online is. Net als het geld dat we elke dag gebruiken, kunt u Bitcoin gebruiken om te kopen, verkopen en met andere mensen te handelen. Wanneer u Bitcoin koopt (wat ik u zal laten zien hoe u het onderstaande gedeelte “Hoe investeert u in Bitcoin?” Doet), u bewaar het in een digitale portemonnee.


Hoe te investeren in Bitcoin: een geldautomaat en een creditcard die erin wordt gestoken.

U kunt vervolgens Bitcoin vanuit uw digitale portemonnee naar de digitale portemonnee van anderen sturen, net als een bankoverschrijving. Dit heet een Bitcoin-transactie. Alle transacties worden opgeslagen op de Bitcoin blockchain, dit is een soort technologie die uw Bitcoins beschermt tegen hackers.

Het doel van Bitcoin is om te voorkomen dat een enkel bedrijf (banken, PayPal, etc.) controle heeft over uw geld. In plaats daarvan heeft u met Bitcoin de volledige controle. Alle Bitcoin-transacties worden bevestigd op een vertrouwd gedeeld netwerk dat niemand bezit.

De Bitcoin-investering

Zoals ik hierboven al zei, is Bitcoin bewezen te zijn een van de beste investeringen van de afgelopen 10 jaar. Hoewel veel mensen twijfelden aan Bitcoin, is het jaar na jaar blijven stijgen.

Laten we eens kijken hoe Bitcoin is gegroeid sinds de oprichting in 2009:

De geboorte van Bitcoin: Bitcoin werd voor het eerst gekocht in 2010 voor een prijs van ongeveer $ 0,06. Ja dat klopt! $ 0,06 – goedkoper dan een chocoladereep. Dus als je in 2010 $ 20 had om in Bitcoin te investeren, had je 333 Bitcoins kunnen kopen. Die 333 Bitcoins zouden nu de moeite waard zijn meer dan $ 3,7 miljoen! Ik wed dat je wou dat je toen wist hoe je in Bitcoin moest investeren, toch?

2011: Bitcoin groeide gestaag in 2010 en begon 2011 tegen een prijs van ongeveer $ 0,30. Eind 2011 was het ongeveer $ 6,10 waard. Dat is een totale toename van meer dan 2000%! Op dit moment werd Bitcoin gebruikt om online illegale dingen te kopen het “Dark Web”.

Opmerking: Bitcoin-transacties zijn anoniem. Hierdoor kunnen mensen onbekend zijn bij het betalen in Bitcoin. De meest voorkomende website die bekend stond om het online verkopen van illegale dingen voor Bitcoin was “Silk Road”. Zoals u zich kunt voorstellen, eindigde “Silk Road” slecht voor de maker ervan.

Hoe te investeren in Bitcoin: een ruil - een Bitcoin voor een zak met wit poeder.

2013: Dit was het jaar van “Bitcoin hier geaccepteerd”. Bedrijven begonnen Bitcoin als betalingsoptie te accepteren en Bitcoin bereikte een totaal marktkapitalisatie van $ 1 miljard. Eind 2013 was één bitcoin waard ongeveer $ 817!

Marktkapitalisatie: de marktkapitalisatie van Bitcoin is de totale prijs van alle Bitcoins bij elkaar opgeteld.

2014: Wat de prijs betreft, 2014 was geen geweldig jaar om te weten hoe je in Bitcoin moet investeren. De prijs van Bitcoin was tegen het einde van het jaar gedaald tot $ 300. Dit was echter het jaar dat Microsoft begon Bitcoin-betalingen te accepteren. U kunt nu Bitcoin gebruiken om Xbox-games, apps en video’s van Microsoft te kopen. Dit was een enorme stap voor de cryptocurrency in kwestie.

2017: 2017 was zonder twijfel het jaar waarin Bitcoin explodeerde. Wall Street en grote investeringsbanken begonnen in Bitcoin te investeren. Heel veel mensen begonnen Bitcoin te volgen – het begon elke dag op het nieuws te komen. De prijs van Bitcoin ging erg hoog, beginnend bij ongeveer $ 985 en oplopend tot hoogtes van bijna $ 20.000!

Zoals u kunt zien, heeft investeren in Bitcoin veel mensen rijk gemaakt. Dat gezegd hebbende, is het echter belangrijk dat u de voor- en nadelen van een Bitcoin-investering begrijpt. Voordat we uitleggen hoe we in Bitcoin kunnen investeren, kijken we eerst naar de voor- en nadelen.

Voordelen van investeren in Bitcoin

Er zullen maar ooit 21 miljoen bitcoins worden gemaakt. Wat betekent dit voor jou? Denk er eens over na. Hoe populairder Bitcoin wordt, hoe meer mensen het willen kopen. Als er geen Bitcoins meer kunnen worden aangemaakt, dan zal de vraag voor elke Bitcoin blijven stijgen, waardoor de prijs stijgt.

Enorm investeringsrendement. Zoals u kunt zien in de bovenstaande tijdlijn, kan Bitcoin een rendement op uw investering bieden dat u nergens anders zult vinden.

Makkelijk te investeren. Bitcoin is gemakkelijk om in te investeren. U kunt het kopen en verkopen wanneer u maar wilt. U hoeft geen overeenkomst te ondertekenen en u kunt het allemaal zelf doen!

Bitcoin’s toepassingen. Er zijn veel geweldige toepassingen voor Bitcoin. Hier is een lijst met redenen waarom sommige mensen Bitcoin verkiezen boven het traditionele banksysteem:

  • Het stelt mensen in staat om gemakkelijk geld naar elkaar te sturen
  • Het is veel sneller en goedkoper om internationale betalingen te versturen
  • Mensen hebben controle over hun geld, in plaats van dat de banken controle hebben
  • Door de anonieme transacties hebben mensen privacy

Nadelen van investeren in Bitcoin

Vluchtig (de prijs verandert altijd op enorme manieren). Wanneer u nadenkt over hoe u in Bitcoin kunt investeren, moet u altijd rekening houden met de nadelen van beleggen. De prijs van Bitcoin verandert voortdurend. Dit zijn echter niet zomaar kleine veranderingen. Nadat Bitcoin bijvoorbeeld op 17 december 2017 de hoogste prijs van $ 19.839 bereikte, daalde het op 22 december naar $ 12.015. Dat is een totaal verlies van $ 7.824 in slechts 5 dagen!

Overheidsvoorschriften. U vraagt ​​zich misschien af ​​”maar waarom?”. Nou, de anonieme transacties van Bitcoin zouden dat kunnen veroorzaken een enorme hoeveelheid problemen voor lokale overheden. Bitcoin staat toe illegale activiteiten online te betalen zonder ID. Bitcoin kan ook worden gebruikt als een manier voor mensen en bedrijven om belastingen te ontwijken.

Hoe te investeren in Bitcoin: de regering van de Verenigde Staten van Amerika.

Beperkte schaalbaarheid. Momenteel kan Bitcoin alleen omgaan 3 tot 7 transacties per seconde. Dus naarmate het populairder wordt, wordt de tijd die het Bitcoin-netwerk nodig heeft om een ​​transactie te verifiëren, langer. Als dit probleem niet snel wordt opgelost, zullen de kosten voor het verzenden van Bitcoins stijgen, evenals de tijd die nodig is om Bitcoins te verzenden. Dit heeft u misschien afgevraagd hoe om te investeren in Bitcoin, maar zou moeten Ik investeer in Bitcoin?

Helaas lijkt het erop dat de uitvinder van Bitcoin (Satoshi Nakamoto) er niet aan dacht dat dit in de toekomst een probleem zou worden.

Gebrek aan beveiliging

Omdat Bitcoin niet door één bedrijf wordt beheerd, is er geen hulp als u een fout maakt. Als u bijvoorbeeld het “wachtwoord” van uw Bitcoin-portemonnee vergeet, is er geen bedrijf waarmee u contact kunt opnemen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Je vraagt ​​je misschien af ​​”maar wat gebeurt er als ik mijn Bitcoins per ongeluk naar de verkeerde plaats stuur?” wel, het simpele antwoord is dat uw Bitcoins zijn voor altijd verdwenen.

Kortetermijninvestering of langetermijninvestering?

Dus, moet u voor de lange of korte termijn in Bitcoin investeren? Als je kijkt naar de groei van Bitcoin in de afgelopen 5 jaar, dan is het duidelijk dat het vasthouden van Bitcoin voor de lange termijn de beste optie lijkt..

Hoe te investeren in Bitcoin: investeringsrendement.

Voordat u echter leert hoe u in Bitcoin kunt investeren, is het belangrijk dat u een duidelijke strategie voor ogen heeft als het gaat om uw investering. Laten we u helpen een beter begrip te krijgen van wat het beste voor u werkt, zullen we?

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Kortetermijninvesteringen – minuten, dagen, weken

Investeren op korte termijn kan vergen veel van uw tijd en kan erg stressvol zijn als de prijzen niet naar wens zijn (u verliest geld). Als de dingen echter naar uw zin gaan, kunt u snel geld verdienen en er plezier aan beleven.

Ik zou beleggen op korte termijn alleen aanbevelen aan degenen die daartoe bereid zijn besteed veel tijd aan het analyseren van grafieken en het doen van marktonderzoek. De prijs van Bitcoin beweegt erg snel op en neer, dus je moet altijd goed naar de grafieken kijken en een solide plan hebben!

Ik raad u ten zeerste aan om niet te beginnen met beleggen op korte termijn zonder enige training. Nogmaals, praat altijd met een financieel adviseur voordat u investeert.

Investeren op lange termijn (of HODLing) – 1 jaar+

HODLWacht even voor Dear Life. Dit is een term die de hele tijd in de cryptowereld wordt gebruikt. Simpel gezegd, het betekent dat u uw investeringen vasthoudt. Niet alleen is het langdurig in bezit hebben van Bitcoin de beste manier om winst te maken in de afgelopen 5 jaar, maar het is ook de gemakkelijkste!

Dus in plaats van de hele dag achter uw computer te zitten om grafieken te analyseren, kunt u achterover leunen, ontspannen en wachten tot de prijs van Bitcoin stijgt. Maar onthoud: investeer nooit een bedrag dat u niet kunt missen. Geen enkele investering is gegarandeerd!

Inmiddels zou u een goed idee moeten hebben of u wel of niet wilt investeren. Als je antwoord “JA!” Is, lees dan verder.

Hoe te investeren in Bitcoin?

“Hoe investeer ik in Bitcoin?” – de favoriete vraag van een nieuwkomer. Ik begrijp hoe moeilijk het kan zijn om de beste optie te vinden die voor u werkt. Maar geen paniek! Daarom ben ik hier om te helpen.

Laten we het eens hebben over beveiliging

Allereerst moet u een Bitcoin-portemonnee opzetten. Een Bitcoin-portemonnee is als de portemonnee waarin u uw lokale valuta bewaart, het enige verschil is dat deze portemonnee digitale valuta opslaat.

Hoe te investeren in Bitcoin: mensen praten over investeren.

Er zijn echter verschillende soorten digitale portemonnees. Hier zijn enkele van de portefeuilles die ik aanbeveel:

Online portefeuilles (minst veilige optie)

Online wallets zouden alleen een tijdelijke opslagoptie moeten zijn voor uw Bitcoin. Laat uw Bitcoin alleen in deze wallets achter als dat nodig is. Ook al zijn ze dat wel makkelijk te gebruiken, ze zijn het minst veilig. Als u uw Bitcoin in een online portemonnee achterlaat, stelt u uw vertrouwen in de veiligheid van de website die u gebruikt.

Online portemonnees zijn onder meer: Coinbase en Xapo

Softwareportefeuilles (veiligere optie)

Softwareportefeuilles zijn als apps die u op uw computer of telefoon installeert. Ze bieden u een goede mate van beveiliging en geven u volledige toegang tot uw openbare en privésleutels. Ze zijn ook gratis te gebruiken en eenvoudig in te stellen!

Softwareportefeuilles omvatten: Exodus en Jaxx

Hardware wallets (de veiligste optie!):

Hardwareportefeuilles zijn de optie die ik aanbeveel voor het opslaan van uw Bitcoin. Hiermee kunt u uw Bitcoins offline opslaan op een klein stukje hardware. U steekt de hardware wallet in uw computer (met een USB) en zet uw Bitcoins daarop over.

Hierdoor kun je je Bitcoin offline opslaan zodat ze niet gehackt kunnen worden. Als ik me afvraag hoe ik in Bitcoin kan investeren, zou ik zeker voor de meest veilige portemonnee gaan.

Ze brengen echter kosten met zich mee. De meeste hardware wallets zijn geprijsd op ongeveer $ 100, dus ik raad alleen aan om er een te kopen als je veel geld investeert.

Hardware wallets die ik aanbeveel: Trezor en Ledger Nano S

Bitcoin-mijnbouw

Wat is Bitcoin-mijnbouw? Het klinkt verwarrend, nietwaar?

Ik zal ons best doen om het in eenvoudige bewoordingen voor u uit te leggen.

Bitcoin-mining is een proces dat wordt uitgevoerd met speciale computers. Dit zijn computers die zijn ontworpen om transacties op de Bitcoin-blockchain te verifiëren. Naar transacties verifiëren, computers moeten een wiskundig probleem oplossen.

De eerste computer die het probleem oplost, wordt beloond met Bitcoin. Het is net alsof goudzoekers worden beloond met goud! De computers zijn mijnwerkers! Dus hier is nog een andere oplossing om te investeren in de Bitcoin-vraag.

Klinkt makkelijk, toch? Goed, het is niet. Er zijn duizenden computers die transacties proberen te verifiëren. Wat één ding betekent – er is veel concurrentie. Dus als je zelf Bitcoin wilt minen, zul je veel geld in computers moeten investeren om je concurrentie te verslaan.!

Er zijn echter andere opties om Bitcoin te minen. De meest gebruikelijke optie voor kleine mijnwerkers is om lid te worden van een Bitcoin-mijnbouwpool.

Hoe te investeren in Bitcoin: mijnbouwplatforms.

Zoals de naam suggereert, een Bitcoin-mijnbouwpool is een pool / groep computers die samenwerken om Bitcoin-transacties te verifiëren. Alle computers in een miningpool combineren hun rekenkracht om transacties te verifiëren.

Stel je voor dat je lid bent geworden van een Bitcoin-mijnbouwpool en dat je voorziet 5% van de rekenkracht van die mijnbouwpool. Wanneer uw mijnbouwpool een transactie verifieert, wordt u beloond met 5% van de Bitcoin.

Ik raad aan dat als je wilt beginnen met mijnen, je begint door lid te worden van een Bitcoin-mijnbouwpool.

Bitcoin-mijnbouw is echter niet altijd winstgevend en vereist ongeveer $ 2000 – $ 3000 opzetten.

Lees onze gids voor meer informatie over hoe u kunt investeren in Bitcoin, de mijnbouw, mijnpools en de computers die u nodig hebt "Wat is Bitcoin Mining en hoe werkt het?".

De Coinbase-methode

Dit is de beste manier om voor beginners in Bitcoin te investeren.

Coinbase is een van ‘s werelds grootste beurzen als het gaat om cryptocurrencies. Het staat je toe koop Bitcoin door uw creditcard / betaalpas te gebruiken. De website is gebruiksvriendelijk en ze maken het je heel gemakkelijk om een ​​account aan te maken.

Hoe te investeren in Bitcoin: Coinbase en Bitcoin.

Met Coinbase kun je niet alleen Bitcoin kopen, je kunt ook Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash kopen.

Ik heb een volledige gids over het opzetten van een Coinbase-account – bekijk deze zeker: De complete gids over hoe u Bitcoin kunt kopen en waar u het kunt doen.

Hoe anoniem in Bitcoin te investeren?

Een van de dingen die mensen het leukst vinden aan Bitcoin, is dat je je informatie privé kunt houden! Dus voor degenen onder u die extra privé willen blijven, kunt u uw Bitcoin kopen op een Peer naar peer ruilplatform misschien wel de beste optie voor jou.

Als je je afvraagt ​​hoe je het anoniem kunt doen, is een ander voordeel van peer-to-peer-platforms dat je geen tussenpersoon hebt om een ​​vergoeding aan te betalen! Dat klopt – 0% kosten!

U moet echter voorzichtig zijn bij het gebruik van deze websites. Sommige Bitcoin-verkopers proberen misschien uw geld te stelen, dus controleer altijd of de verkoper die u gebruikt 100% positieve feedback over zijn account heeft.

Het peer-to-peer handelsplatform dat ik aanbeveel is LocalBitcoins. Door LocalBitcoins te gebruiken, kunt u de algemene voorwaarden van uw Bitcoin-aankoop instellen. Sommige verkopers vragen om een ​​identiteitsbewijs, maar andere niet.

LocalBitcoins geeft je de mogelijkheid om:

  • Vind mensen die bij u in de buurt wonen – dan kunt u met ze afspreken en contant betalen;
  • Stort uw geld op de bankrekening van een verkoper – ga naar uw lokale bank en stuur het naar het bankrekeningnummer dat de verkoper u geeft;
  • Betaal via bankoverschrijving – stuur uw geld naar de bankrekening van de verkoper met behulp van de bankrekeninggegevens die deze aan u heeft verstrekt.

Geldautomaten

Net zoals je gebruikt een pinautomaat voor uw lokale geld (USD, EUR, etc.) kunt u nu een geldautomaat voor Bitcoin gebruiken! Het enige verschil is dat u geen Bitcoin-geldautomaten kunt gebruiken om geld op te nemen. U kunt het alleen gebruiken om Bitcoin te kopen. Het beste van Bitcoin-geldautomaten is dat ze dat zijn gemakkelijk, makkelijk om gebruik, en u kunt contant geld / papiergeld gebruiken. Dat is een van de gemakkelijkste antwoorden over hoe u in Bitcoin kunt investeren.

Hoe te investeren in Bitcoin: een geldautomaat.

Bitcoin-geldautomaten zijn echter zeldzaam, dus u moet eerst controleren of er een bij u in de buurt is. Dat vind je hier: Bitcoin-pinautomaat bij mij in de buurt. Sommige Bitcoin-geldautomaten vragen om een ​​identiteitsbewijs, maar de meeste hebben deze niet nodig.

Ik raad u aan om de gegevens van uw Bitcoin-portemonnee mee te nemen, zodat u uw Bitcoins rechtstreeks vanaf de geldautomaat naar uw Bitcoin-portemonnee kunt sturen. Als u dat niet doet, moet de Bitcoin-geldautomaat een nieuwe portemonnee voor u maken – hij drukt de openbare en privésleutel op uw bon af.

Conclusies

En daar hebben we het!

U zou nu een goed idee moeten hebben of Bitcoin dat wel is de juiste investeringsoptie voor jou. En als dat zo is, dan weet je het hoe u in Bitcoin kunt investeren.

Bitcoin heeft bewezen te zijn een geweldige investering door de jaren heen, maar wie zegt dat de groei zal doorzetten? Ik denk dat het antwoord op die vraag afhangt van wie je het vraagt. Er zijn zoveel verschillende opties over de toekomst van Bitcoin.

Als je gaat investeren, heet ik je welkom in de crypto-wereld (hier gebeuren veel spannende dingen). Denk eraan, het is belangrijk dat u alleen investeert wat u zich kunt veroorloven te verliezen.

Dus laat het ons weten: gaat u investeren? zo ja, welke uitwisselingsplatform (of andere methoden) ga je gebruiken?

* Let op: dit artikel is een persoonlijke mening. Voordat u investeringsbeslissingen neemt, dient u een professional te raadplegen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map