De wereld van cryptocurrency is vol met munten om in te investeren, en met zo veel om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om een ​​beslissing te nemen. Ik neem aan Ethereum is een van de munten waarin u het meest geïnteresseerd bent in beleggen. Dat komt met een goede reden – de op een na grootste cryptocurrency is door de jaren heen een geweldige investering gebleken. Daarom vragen veel mensen zich nu af: hoe ze in Ethereum kunnen investeren?

Dus, wat heb ik vandaag voor je in petto??

Welnu, in deze gids ga ik je leren over Ethereum – de voor- en nadelen van een Ethereum-investering en hoe je in Ethereum kunt investeren. Aan het einde van deze gids zul je een beter begrip van Ethereum hebben – en zul je in staat zijn om de vragen te beantwoorden ‘is Ethereum het waard om te kopen?’, En zo ja, "wat is De beste plaats om te leren investeren in Ethereum?".

Hoe te investeren in Ethereum: is Ethereum een ​​goede investering?

Voor velen: investeren in Ethereum heeft bewezen te zijn een geweldige beslissing. In maart 2017 was de prijs van één Ether $ 30. De prijs vanaf maart 2018 is $ 750. In die periode van een jaar ging de waarde van ETH omhoog 25 keer, of 2500%. Dus als u had geïnvesteerd $ 1000 in Ethereum terug in maart 2017, nu zou je dat hebben gedaan ongeveer $ 25.000 in ETH.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Als u in maart 2017 $ 1000 had geïnvesteerd en het in december 2017 had verkocht toen Ethereum het hoogst was ($ 1350 per ETH), zou u $ 45.000 hebben verdiend met uw kleine investering van $ 1000.

Zoals je kunt zien, is Ether tot nu toe een goede investering geweest. Het heeft de voorkeur van veel investeerders en heeft dat ook gedaan enorme steun uit de crypto-industrie omdat het door andere ontwikkelaars wordt gebruikt om start nieuwe blockchain-projecten.

Je kunt de groei die Ethereum de afgelopen jaren heeft doorgemaakt zien in de onderstaande grafiek (ontleend aan coinmarketcap.com

Hoe te investeren in Ethereum: Ethereum-grafieken vergeleken met Bitcoin.

Om meer te weten te komen over Ethereum, laten we eens kijken naar de geschiedenis van Ethereum.

De geschiedenis van Ethereum

Het idee van Ethereum werd eind 2013 voor het eerst voorgesteld door Vitalik Buterin, een programmeur die vond dat Bitcoin een manier nodig had waarop ontwikkelaars hun eigen applicaties op de blockchain konden maken. Toen dat idee was afgewezen door de Bitcoin-ontwikkelaars, Buterin vormde het kernteam van Ethereum met drie andere mensen: Mihai Alisie, Anthony Di Iorio, en Charles Hoskinson.

Begin 2014 begonnen ze met de ontwikkeling van Ethereum en in juli – augustus 2014 hebben ze het gefinancierd en gelanceerd een online openbare crowd-sale. Sindsdien heeft het Ethereum-team veel verbeteringen aangebracht aan het token.

Ethereum Classic


Als u ooit heeft opgezocht hoe u in Ethereum kunt investeren, heeft u misschien ontdekt dat er twee Ethereum-tokens zijn: Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ENZ).

ETH is het Ethereum-token dat het meest wordt gebruikt en wijdverbreid is. Dit is het token dat de ontwikkelaars actief verbeteren en ondersteunen. Het is eigenlijk de tweede versie van Ethereum en het resultaat van een vork.

Notitie: Een vork is wanneer een blockchain wordt verbeterd of gewijzigd op een manier waardoor deze wordt losgekoppeld van de vorige versie. Laten we als voorbeeld een iPhone 8-software-update gebruiken:

John en Tom hebben allebei een iPhone 8. Als er een nieuwe software-update wordt uitgebracht, besluit Tom om zijn iPhone 8 te updaten. John wil echter liever op de oudere softwareversie blijven en besluit zijn iPhone niet bij te werken. Dit is hoe een vork werkt. Ze hebben nog allebei een iPhone 8, maar beide iPhones hebben nu verschillende features.

Hoe te investeren in Ethereum: ETC op een laptopscherm.

De munt is gevorkt omdat een crypto-uitwisseling is gehackt en er zijn veel Ethereum Classic-munten gestolen. Om de hackers te straffen, besloot de Ether-gemeenschap om Ethereum Classic te splitsen en het Ethereum Classic-token niet meer te gebruiken. In plaats daarvan hebben ze het nieuwe Ethereum-token (ETH) gemaakt. Door dat te doen, verloor Ethereum Classic veel waarde, en het nieuwe Ethereum-token werd de meest waardevolle van de twee.

Cool toch? Schaam je, hackers!

Voordat ik u vertel hoe u in Ethereum kunt investeren, moet u weten: is Ethereum een ​​goede investering voor de lange of korte termijn??

Moet ik op de lange termijn in Ethereum investeren? (1 jaar + wachttijd)

Hoewel investeren in Ethereum de eerste investeerders veel geld heeft opgeleverd, zijn er enkele mensen die dat ook hebben gedaan verloren geld. De waarheid is dat de prijs van alle cryptocurrencies dagelijks stijgt en daalt. Het is een heel vreemde en volatiele markt. Daarom moet u, als u voor de lange termijn in Ethereum wilt investeren, bereid zijn om uw investering vast te houden, wat er ook gebeurt – u mag nooit in paniek raken bij verkopen!

Hier zijn enkele redenen waarom Ethereum een ​​sterke langetermijninvestering zou kunnen zijn.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

De adoptie van Ether

De hele crypto-industrie is nog jong, en naarmate het groeit, zou Ethereum dat ook moeten doen. Het is een van de weinige munten die wordt gebruikt door ICO’sEerste muntenaanbod), wat betekent dat het fungeert als een lanceerplatform voor nieuwe tokens. Dit maakt Ethereum een waardevol platform aan de gemeenschap, en betekent ook dat de prijs van Ether kan blijven stijgen naarmate meer mensen het blijven gebruiken.

Hoe te investeren in Ethereum: Ether-munt op een computerchip.

Momenteel wordt ETH overwogen een van de drie meest gebruikte cryptocurrencies voor aankopen en betalingen. Naarmate de sector blijft groeien, kan ETH een van de beste munten blijven die mensen zullen gebruiken om transacties uit te voeren.

Met deze twee factoren in gedachten heeft Ethereum het potentieel om een ​​geweldige langetermijninvestering te zijn.

Verbeteringen aan de Blockchain

Een andere reden die Ethereum tot een goede langetermijninvestering zou kunnen maken, is dat er zijn plannen voor meer verbeteringen in de toekomst. Deze nieuwe verbeteringen kunnen een groot succes zijn voor Ethereum en ervoor zorgen dat de prijs van ETH omhoog gaat!

Ook al zijn er nieuwe blockchains die concurreren met Ethereum, kan de juiste reeks verbeteringen Ethereum op voorsprong houden. Het feit dat zoveel mensen Ethereum al gebruiken, zou het kunnen geven een enorm voordeel over nieuwere, vergelijkbare blockchains.

Proof-of-Stake-technologie

Bitcoin en Ethereum gebruiken momenteel een PoWBewijs van werk) systeem om transacties te valideren. Ethereum is echter van plan dit jaar een update uit te voeren die Ethereum naar een PoSBewijs van inzet) systeem. Het verschil tussen de twee systemen is ingewikkeld maar simpel gezegd, het zijn twee verschillende manieren om transacties op de blockchain te verifiëren.

De PoW-methode vereist een dure hoeveelheid elektriciteit en rekenkracht, terwijl de PoS-methode is energie- en kostenefficiënt.

Hoe te investeren in Ethereum? Moet u in Ethereum investeren?

Als Ethereum erin slaagt Proof of Stake te implementeren, zou het Ethereum kunnen maken veel waardevoller en meer gedecentraliseerd dan Bitcoin. Dit betekent dat het Ethereum-netwerk veiliger kan worden dan Bitcoin. Momenteel alleen degenen die het zich kunnen veroorloven de krachtigste mijnbouwapparatuur kunnen verwachten succesvolle Bitcoin- en Ethereum-mijnwerkers te worden.

De nadelen van investeren in ether op de lange termijn

 • Er zijn betere investeringen die je in de sector zou kunnen maken. Hoewel u goed geld kunt verdienen door in Ethereum te investeren, zijn er andere crypto-investeringen waarmee u meer geld kunt verdienen.
 • Holding op lange termijn, ook wel bekend als HODLVasthouden voor Dear Life), staat u niet toe om hiervan te profiteren de vluchtigheid van de cryptomarkt en op korte termijn winst maken.
 • Ook al is Ethereum vanaf vandaag een van de grootste cryptocurrencies, niemand weet of er nog een munt zou kunnen komen die populairder en beter zou worden. Hoewel veel mensen speculeren dat Ethereum bovenaan zal blijven, zou een betere oplossing kunnen komen en zijn plaats innemen. Er zijn gewoon geen garanties.
 • Overheidsvoorschriften zou op zijn plaats kunnen komen, waardoor de prijs van Ethereum zou kunnen dalen – u moet altijd op de hoogte blijven van nieuwe voorschriften! Als er toch regelgeving van kracht is geworden die de prijs van Ether ernstig zou kunnen schaden, zou u moeten overwegen om uw investering af te sluiten.

Moet ik op korte termijn in Ethereum investeren? (0-12 maanden houdtijd)

Het idee hier is om actief Ether te verhandelen om uw winst vast te leggen. Dit komt omdat de cryptomarkt zo volatiel is dat de prijs van Ethereum steeds stijgt en daalt. Er zijn dus volop mogelijkheden om snel winst te maken.

Ether verhandelen

Als u Ether koopt wanneer de prijs laag is, kunt u het vervolgens verkopen wanneer de prijs stijgt en uw winst vastleggen voordat de prijs van het token weer daalt. Als de prijs vervolgens weer daalt, kunt u uw ETH terugkopen en de cyclus herhalen om meer winst te behalen.

Als u bijvoorbeeld $ 1000 aan ETH terug in maart 2017 en tot maart 2018 op lange termijn gehouden, zou je hebben gedaan $ 25.000 aan Ethereum nu. Als u echter uw Ethereum in december 2017 had verkocht, zou u ongeveer $ 45.000 hebben vergrendeld. Je zou dan een deel van dat geld kunnen gebruiken om opnieuw in Ether te investeren om het vast te houden voor een nieuwe reeks winsten.

Door dit te doen, zou u het geld al terugverdiend hebben op uw investering en gepositioneerd om nog meer geld verdienen.

De toekomst van Ethereum

Vanwege het feit dat veel ICO’s van plan zijn om in de komende maanden hun eigen tokens op het Ethereum-netwerk vrij te geven, verwachten velen dat zie Ethereum weer stijgen naar zijn hoogste waarde aller tijden en het zelfs passeren. Om deze reden kan het een goede gelegenheid zijn om te investeren in Ether als het nog steeds als laag in waarde wordt beschouwd.

Als de prijs van Ethereum in de nabije toekomst stijgt, raad ik u aan uw winst vast te leggen wanneer u ze ziet, omdat niets in de toekomst is gegarandeerd. Ook al ziet u de prijs misschien stijgen, hij kan net zo goed weer gaan dalen.

Hoe te investeren in Ethereum? Moet u in Ethereum investeren?

Onthoud, er zijn veel factoren die bijdragen aan de vluchtigheid van de prijs van een munt, zoals regelgeving, wedstrijd, en marktmanipulatie. Om geld te verdienen met cryptovaluta, moet u een idee hebben van wanneer u uw winst gaat nemen. Soms kan te lang wachten ervoor zorgen dat u geld verliest.

De nadelen van investeren in ETH op korte termijn:

 • In termen van de winst die u kunt maken met kortetermijninvesteringen, zijn er andere munten op de markt waarin u zou kunnen investeren. beter doen dan Ethereum.
 • Met regeringen over de hele wereld het creëren van nieuwe regelgeving voor de cryptomarkt, sommige van deze voorschriften zouden dat wel kunnen invloed hebben op de waarde en bruikbaarheid van Ethereum. Een verordening die bijvoorbeeld de winst van elke transactie die u doet, belast, kan van invloed zijn op uw winst bij kortetermijninvesteringen of actief handelen.
 • Nu banken en creditcardmaatschappijen mensen ervan weerhouden hun debet- en creditcards te gebruiken om cryptovaluta te kopen, is de stroom van nieuw geld dat op de markt komt, vertraagd. Hierdoor vertraagt ​​de groei van munten op de markt, waardoor kortetermijninvesteringen niet zo winstgevend zijn.
 • Actief handelen in cryptomarkten is riskant als u geen ervaren handelaar bent met een goed begrip van hoe de markt werkt.

Voordat u in Ethereum investeert

Voordat ik je vertel hoe je in Ethereum kunt investeren, moet je ervoor zorgen dat je dat hebt gedaan een veilige portemonnee om uw Ethereum in op te slaan. Het kan riskant zijn om uw munten in een online uitwisseling te bewaren. Uitwisselingen kan worden gehackt, en uw munten kunnen worden gestolen. De beste manier om uw cryptocurrency te beschermen, is door een portemonnee te hebben waarin u volledige controle heeft over uw privésleutel.

Notitie: Uw privésleutel is hoe u toegang krijgt tot uw portemonnee (zoals een wachtwoord). Als iemand toegang krijgt tot uw portemonnee, kunnen ze uw geld stelen.

Hieronder staan ​​enkele portemonnees die u kunt gebruiken om uw Ethereum op te slaan.

MEW (MyEtherWallet) – Webportemonnee

MEW is een vrij, open source, interface aan de clientzijde waarmee u een Ethereum-portemonnee kunt maken. In tegenstelling tot sommige andere webportefeuilles, geeft MEW u controle over uw privésleutel. Het is redelijk veilig en u kunt er ook andere ERC-20-tokens in opslaan.

U kunt meer over MEW leren in onze MyEtherWallet recensie.

Ledger Nano S – Hardware Portemonnee

EEN hardware portemonnee is er een waarmee u uw munten offline kunt houden, waar ze niet kunnen worden gehackt of gestolen. Dit is de veiligste methode om uw cryptocurrencies op te slaan en u kunt er veel verschillende cryptocurrencies op opslaan de Ledger Nano S. Het enige dat u hoeft te doen is bewaar het fysieke apparaat veilig. Hardware wallets zijn geprijsd ongeveer $ 70- $ 100.

Exodus – Software Portemonnee

Overwogen ‘s werelds eerste desktopportemonnee die meerdere cryptocurrencies ondersteunt, deze portemonnee heeft een aantrekkelijk display waarmee u eenvoudig uw cryptosaldi kunt inzien. Hiermee kan uw computer als portemonnee worden gebruikt.

Hoe te investeren in Ethereum? Moet u in Ethereum investeren?

Ondanks dat je online moet zijn om het te gebruiken, uw privésleutels worden op uw machine bewaard. Het biedt meerdere herstelopties als uw computer kapot zou gaan of als u uw wachtwoord bent vergeten.

U kunt meer te weten komen over de Exodus portemonnee in onze Exodus W.allet opnieuwvisie.

Jaxx – Mobiele portemonnee

Dit type portemonnee is bedoeld voor uw mobiele apparaten, maar het kan ook op uw desktop worden gebruikt. Jaxx ondersteunt ook meerdere cryptocurrencies. Het pronkt een elegant ontwerp, robuuste beveiliging, en privésleutels die uw apparaat nooit verlaten. Het bevat ook seed-sleutels om uw portemonnee te herstellen.

Hoe te investeren in Ethereum?

Leren beleggen in Ethereum zal u helpen bij het beleggen in andere cryptocurrencies (zoals Bitcoin en Litecoin​Ze volgen een soortgelijk proces. Ten eerste moet u een makelaar of P2P-uitwisseling gebruiken. Zodra u uw munten heeft gekocht, moet u dit doen stuur ze naar een beveiligde portemonnee.

Hoe te investeren in Ethereum met Fiat-valuta

Uitwisselingen tussen makelaars

Een makelaarsuitwisseling stelt u in staat wissel uw fiat-valuta in voor cryptocurrency. Hoewel er nogal wat uitwisselingen van cryptomakelaars zijn, wordt slechts een klein aantal ervan als gerenommeerd beschouwd. De drie belangrijkste uitwisselingen van makelaars zijn Coinbase, CoinMama, en Cex.io.

Hoe te investeren in Ethereum: de Coinbase-portemonnee.

Alles wat je moet doen is aanmelden, bevestig je identiteit, stort uw geld in de rekening, en dan koop uw ETH. U kunt vervolgens uw ETH van uw broker-uitwisselingsportefeuille naar uw Ether-portefeuille sturen door de aangewezen openbare sleutel (portefeuille-adres) van de portefeuille te gebruiken..

Voordelen van het gebruik van een makelaarsuitwisseling:

 • Zeer professioneel en goed gefinancierd
 • Goede klantenservice
 • Gemakkelijk te navigeren en te leren gebruiken
 • Ideaal voor beginnende investeerders
 • Kan bankpassen of creditcards gebruiken om contant geld te storten voor crypto
 • Veiliger dan de meeste andere uitwisselingen

Nadelen van het gebruik van een makelaarsuitwisseling:

 • Hoge transactiekosten
 • Onderworpen aan KYC-regels en daarom ID-verificatie vereist
 • Kan worden gecontroleerd en uw transactie-informatie kan aan de belastingdienst worden verstrekt
 • U bent niet de eigenaar van uw privésleutels voor uw portemonnee voor makelaarsuitwisseling

P2P-uitwisselingen gebruiken

De andere manier om Ethereum te kopen fiat valuta is door te gaan een Peer naar peer (P2P) uitwisseling. Via een P2P-uitwisseling kan dat koop anoniem ETH zonder enige ID-vereisten. Kopers en verkopers kunnen verbinding maken en onderling beslissen over prijs en betalingsmethoden.

Het meest populaire P2P-platform voor het kopen van Ether is LocalEthereum. Hoe het werkt, is dat u Ethereum rechtstreeks koopt van iemand die het al heeft, en zij het overzetten van hun portemonnee naar die van u.

Voordelen van het gebruik van een P2P Exchange:

 • Peer-to-peer-verkoop houdt transacties anoniem
 • Kopers en verkopers kunnen onderhandelen over de prijs

Nadelen van het gebruik van een P2P Exchange:

 • Hoogste kosten bij uitwisselingen
 • Verkopers vragen meestal meer dan de marktprijs voor hun munten
 • Niet goed voor grote aankopen
 • Sommige mensen op deze netwerken kunnen je bedriegen

Hoe te investeren in Ethereum met behulp van andere cryptocurrencies

Gecentraliseerde crypto-handelsbeurzen

Als je al wat crypto hebt, zoals Bitcoin, jij kan gebruik dat om Ether in te kopen. Een manier om dit te doen is door gebruik een gecentraliseerde centrale. Met een gecentraliseerde uitwisseling kunt u de ene crypto voor de andere verhandelen en een kleine transactiekost betalen. De meest populaire crypto-uitwisselingen zijn Kraken, Binance, en GDAX.

Voordelen van het gebruik van een gecentraliseerde handelsbeurs:

 • Kan verschillende munten verhandelen voor ETH
 • Een groot aantal gebruikers maakt het gemakkelijker om munten te liquideren en te verhandelen
 • Gebruikersinterfaces zijn gemakkelijk te navigeren en te leren
 • Kan in de meeste gevallen anoniem worden gebruikt
 • Laagste kosten bij uitwisselingen
 • Klantenservice is meestal beschikbaar

Nadelen van het gebruik van een gecentraliseerde handelsbeurs:

 • U bent niet de eigenaar van uw privésleutels voor uw uitwisselingsportefeuille
 • U kunt niet met contant geld kopen of opnemen
 • Op sommige beurzen, zoals Binance, vereisen grote transacties (2+ BTC) ID-verificatie
 • Exchange kan worden gehackt en uw munten zijn gestolen.

Gedecentraliseerde handelsbeurs

De andere manier om met andere crypto’s in Ethereum te investeren, is door gebruik te maken van een gedecentraliseerde handelsbeurs. Bij dit type uitwisseling bewaart u uw privésleutels en worden uw munten nooit op hun hoofdservers opgeslagen. Nogmaals, u gebruikt deze uitwisselingen om cryptocurrencies met elkaar te verhandelen.

Hoe te investeren in Ethereum: de IDEX-uitwisseling.

De meest populaire zijn EtherDelta en IDEX.

Voordelen van het gebruik van een gedecentraliseerde centrale:

 • U behoudt de volledige controle over uw privésleutel door uw portemonnee te verbinden met de centrale
 • Dit type uitwisseling kan niet worden gehackt en daarom kunnen uw munten niet worden gestolen
 • Alle transacties zijn anoniem, hoe groot ze ook zijn

Nadelen van het gebruik van een gedecentraliseerde centrale:

 • Een lager aantal handelaren en investeerders zou kunnen leiden tot tragere transacties
 • Slechts een beperkt aantal munten staat op het platform en kan worden gebruikt om voor Ether te handelen
 • Meestal geen klantenservice
 • Gebruikersinterfaces zijn meestal moeilijker te leren

En daar heb je het – meerdere manieren om in Ethereum te investeren.

Conclusies

Nu, Ik zou Ethereum aanbevelen als een goede investering. De prijzen van de meeste cryptocurrencies zijn recentelijk gedaald, net als de prijs van Ether. Dus als u kijkt hoe u in Ethereum kunt investeren, is dit een goed moment om dat te doen.

Dit jaar zou een goed jaar kunnen worden voor Ethereum. Er komen veel goede ICO’s uit die de Ethereum-blockchain gebruiken. Ze zijn ook op zoek naar nieuwe updates die dat zouden kunnen los schaalbaarheidsproblemen op (wat enorm kan zijn!).

Deze factoren vertellen ons dat de kans groot is dat ETH in prijs zal stijgen vanaf waar het nu is – en dat het op dit moment een van de veiligste cryptocurrencies zou kunnen zijn om in te investeren.

Of u ETH voor de lange of korte termijn koopt, is geheel aan u en wat uw investeringsdoelen zijn. U kunt met beide strategieën geld verdienen. Het beste wat u kunt doen, is doe altijd grondig onderzoek voordat u een investering doet. Het is verstandig om een ​​financieel adviseur of een professional te raadplegen die u gedegen advies kan geven over uw financiën.

Een belangrijke regel voor alle investeerders is deze: OInvesteer alleen wat u bereid bent te verliezen. De wereld van crypto is vluchtig en jong​alles kan gebeuren. Doe geen investeringen die u zich niet kunt veroorloven en doe uw onderzoek voordat u er geld in steekt.

Zie ons voor meer informatie over Ethereum en investeringskeuzes Ethereum-prijsvoorspelling.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me