Dus je bent geïnteresseerd in het relatief nieuwe en opwindende cryptovalutade IOTA-munt. Dat gezegd hebbende, heb je geen idee wat het is of hoe het werkt? Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt over de IOTA-muntvraag.

Spoiler alert: wist je dat IOTA eigenlijk geen blockchain heeft??

Hoe dan ook, in deze “wat is IOTA-munt?” gids, zal ik beginnen met de basisprincipes van het project uit te leggen, evenals hoe de technologie werkt. Ik zal alles op de meest eenvoudige manier uitleggen, met behulp van voorbeelden uit de echte wereld.

Daarna zal ik er dan over praten IOTA’s huidige ontwikkelingsfase en hoe veilig (of niet veilig) hun protocol is.

Dus aan het einde van het lezen van deze gids, zult u er niet langer om vragen "wat is IOTA?". In feite ben je bijna een expert op dit gebied. Als u ook geïnteresseerd zou raken in het kopen van IOTA-munten, raadpleeg dan een financieel adviseur voordat u dit doet, en dat u alleen vertrouwde uitwisselingen, zoals Binance. Bewaar uw cryptocurrencies ook altijd in veilige portefeuilles, zoals Ledger Nano S en Trezor.

Op zoek naar de veiligste plek om BTC te kopen? Ik heb hieronder de best beoordeelde crypto-uitwisselingen verzameld die zijn goedgekeurd als de veiligste platforms voor het kopen van BTC, dus neem een ​​kijkje.


Aanbieder Visa / Mastercard Beschikbare Crypto Onze score Coinbase recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 meer

9.8 Beoordeling lezen Bezoek site Binance recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 meer

9.6 Lees beoordeling Bezoek site Coinmama recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +7 meer

9.4 Lees recensie Bezoek site Kraken recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • STREEPJE
 • + 37 meer

9.1 Lees beoordeling Bezoek site eToro recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +3 meer

8.6 Lees beoordeling Bezoek site KuCoin recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 meer

8.5 Lees recensie Bezoek site Gemini Exchange recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +21 meer

8.4 Lees recensie Bezoek site Meest populair 729 Recensies 9.8 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie Editor’s Choice 1279 Recensies 9.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 816 Recensies 9.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 1174 Recensies 9.1 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 453 Recensies 8.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 563 Recensies 8.5 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 603 Recensies 8.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie

Voordelen

 • Minimale transactiekosten
 • Extreem schaalbaar
 • Uniek Proof of Wok-protocol

Nadelen

 • Enkele beveiligingsproblemen
 • Technische gebreken

De basisprincipes van de IOTA-munt

IOTA Coin officieel logo

Het IOTA-project is oorspronkelijk eind 2015 gemaakt door Sergey Ivancheglo, David Sontesbo, Serguei Popov en Dominik Schiener. Sinds IOTA werd gelanceerd, wordt het beheerd door de stichting IOTA, die zich in Duitsland bevindt.

Net als veel andere cryptocurrency-projecten, wilde IOTA dat creëer een betalingssysteem dat sneller kan worden verwerkt, veiliger, goedkoper, en meer schaalbare transacties.

IOTA wil zich niet alleen beperken tot financiële transacties, maar ook tot de verplaatsing van gegevens van de ene machine naar de andere toestaan.

Het IOTA-project heeft ook zijn eigen cryptocurrency, die wordt genoemd MIOTA. Om het echter eenvoudig te houden, zal ik het de IOTA-munt noemen!

Voordat IOTA officieel werd gelanceerd, zamelde het geld in via een eerste muntenaanbieding (ICO). In totaal heeft het project ontvangen meer dan 3000 Bitcoin, die op dat moment $ 434.000 waard was. Sindsdien is de marktkapitalisatie van IOTA heeft een hoogtepunt bereikt van meer dan $ 14 miljard!

Een van de meest interessante concepten van het IOTA-muntenproject is dat het niet wordt gebruikt blockchain-technologie Leuk vinden Bitcoin of Ethereum. In plaats daarvan gebruikt het iets dat een Gerichte acyclische grafiek, die IOTA “Tangle” noemt. IOTA Coin gedecentraliseerde applicatie

Dit betekent dat alle gegevens aan elkaar zijn gekoppeld – bekijk de onderstaande schermafbeelding. IOTA Coin site-transactie en randen

Het volgende deel van mijn “Wat is IOTA”Gids gaat kijken hoe transacties worden bevestigd!

IOTA Mining – Hoe bevestigt het netwerk transacties?

Een ander interessant aspect van Tangle is dat het maakt geen gebruik van mijnwerkers.

Wanneer transacties bijvoorbeeld in Bitcoin worden bevestigd, zijn dat mensen die hun extra rekenkracht vrijwillig aanbieden beloond met extra Bitcoin voor het gebruik van hun bronnen. Deze miners zijn eigenlijk niet betrokken bij de transactie zelf. In plaats daarvan bevestigen ze de transacties van andere mensen.

Dit specifieke consensusmechanisme wordt genoemd Bewijs van werk (PoW). Het probleem bij het gebruik van de enige PoW is dat het wordt steeds duurder om een ​​transactie na verloop van tijd te bevestigen. Dit komt doordat de moeilijkheid van mijnbouw steeds moeilijker wordt, wat betekent dat er meer rekenkracht en elektriciteit nodig is.

Dit heeft ook geresulteerd in trage en dure transacties. Het belangrijkste is dat de Bitcoin-blockchain alleen kan bevestigen maximaal 7 transacties per seconde.

In het IOTA-netwerk werken de dingen anders, zoals iedereen die het systeem wil gebruiken om geld te sturen, moet ook bijdragen aan het netwerk door de transacties van anderen te bevestigen. Hier is een voorbeeld van hoe het werkt:

 1. John stuurt geld naar Charlie.
 2. Tijdens de overdracht moet John ook de transacties voor twee andere mensen bevestigen: Billy en Kate.
 3. Dit doet hij door zijn rekenkracht bij te dragen.
 4. De volgende keer dat Billy of Kate iemand geld willen sturen, moeten ze hetzelfde doen door de transacties van twee andere mensen te bevestigen.

Het idee hierachter is dat naarmate meer en meer mensen het IOTA-systeem gebruiken, het netwerk wordt steeds schaalbaarder. Dit betekent dat in werkelijkheid, er is geen limiet aan het aantal transacties dat het netwerk per seconde kan verwerken, wat betekent dat het “oneindig schaalbaar” is.

IOTA Tange-vergelijking met Blockchain

Interessant is dat het IOTA-team stelt dat deze kleine bijdrage dat wel is nog steeds een soort PoW, het is echter een veel efficiënter systeem!

Dus nu u weet hoe transacties worden bevestigd, gaat het volgende deel van deze IOTA-muntengids bekijken transactiekosten.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

IOTA-transactiekosten voor munten

Een ander voordeel van Tangle is dat, omdat er geen IOTA-mining is, transacties zijn in principe gratis. Dit komt omdat iedereen bijdraagt ​​aan het netwerk door andere transacties te bevestigen, wat betekent dat de enige kosten de kleine hoeveelheid extra elektriciteit zijn die nodig is. Dit is zeer aantrekkelijk voor veel mensen en maakt IOTA een ideaal betalingssysteem.

Door de noodzaak om transactiekosten te betalen weg te nemen, kan het IOTA-muntprotocol ook worden gebruikt om te verwerken microbetalingen. Een microbetaling is binnen de naam – een heel klein bedrag.

Een voorbeeld van een branche die baat zou hebben bij het gebruik van IOTA voor microbetalingen is aangesloten link providers. Dit is wanneer iemand een bedrijf op zijn website adverteert en wanneer de gebruiker erop klikt, verdient de website een klein bedrag als commissie.

Traditionele betalingssystemen kunnen dit echter niet, omdat ze zulke hoge transactiekosten in rekening brengen. Blockchains zoals Bitcoin kunnen microbetalingen niet aan, omdat hun kosten veel te hoog zijn. Eind december 2017 bereikten de Bitcoin-vergoedingen zelfs $ 40 per transactie!

Transactiesnelheid van IOTA-munten

Omdat IOTA nog in de kinderschoenen staat, is er nog geen officiële transactietijd. Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe snel geld in uw portemonnee terechtkomt, die ik hieronder zal uitleggen.

Ten eerste moet iedereen die geld wil overmaken twee eerdere transacties bevestigen, ze moeten een zeer snelle PoW-actie uitvoeren. Hoe lang dit duurt, hangt af van hoe snel de computer van de gebruiker is. Hoe sneller het de PoW-puzzel kan oplossen, hoe sneller het iemands transactie kan verifiëren.

Ten tweede zei ik eerder dat naarmate steeds meer mensen het IOTA-muntennetwerk gebruiken, het steeds meer transacties kan verwerken. Omdat IOTA echter nog steeds een nieuw project is, gebruiken nog niet veel mensen het.

We hebben de hele week stresstests gedaan. Het begint er echt goed uit te zien, met binnenkort een openbare release. 1000 TPS volgende. #JOTA pic.twitter.com/Nk0H3v410T

– Dominik Schiener (@DomSchiener) 29 april 2017

Om ervoor te zorgen dat het netwerk operationeel is, heeft het IOTA-team iets geïnstalleerd dat een “coördinator​Dit is als een gecentraliseerd protocol dat dezelfde taak uitvoert als individuele gebruikers. Wanneer IOTA meer mainstream wordt en meer gebruikers trekt, heeft het geen coördinator meer nodig.

Dus in de huidige ontwikkelingsfase, transacties kunnen enkele minuten duren, of als het netwerk niet goed presteert, kan het veel langer duren. Om het IOTA-muntennetwerk optimaal te laten presteren, heeft het uiteindelijk veel mensen nodig om het te gebruiken.

Het team werkt aan een protocol genaamd “Flash Channels”, waarvan het beweert dat het transacties onmiddellijk kan bevestigen. Als ze dit kunnen bereiken, zou het een snellere cryptocurrency in de wereld kunnen worden!

Is IOTA veilig en beveiligd?

Het IOTA-muntenproject heeft dus een aantal grote ambities, maar het is echt belangrijk om te begrijpen dat ze zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden. In feite heeft het netwerk al behoorlijk wat technische problemen ondervonden, die ik hieronder zal bespreken.

Het coördinatorprotocol dat ik eerder noemde is gecentraliseerd, wat betekent dat als het niet meer goed werkt, het hele netwerk in gevaar kan komen. Dit is al meerdere keren gebeurd en op een gegeven moment was het IOTA-systeem dagenlang onbruikbaar.

De gecentraliseerde coördinator is ook geïnstalleerd om het netwerk te beschermen tegen een aanval van 34%. Dit is wanneer iemand zoveel rekenkracht op het netwerk krijgt dat ze er wijzigingen in kunnen aanbrengen.

Uiteindelijk werd voor minstens $ 3,94 miljoen aan IOTA gestolen. Dit werd mogelijk gemaakt door een DDoS-aanval op alle openbare knooppunten.

– nic carter (@nic__carter) 21 januari 2018

Bitcoin loopt ook het risico op een soortgelijke aanval; De hackers zouden echter 51% van de totale hashingkracht nodig hebben. Dit is nu vrijwel onmogelijk omdat de Bitcoin-blockchain zoveel miners heeft.

Echter, in het geval van IOTA, als de coördinator uitvalt, dan loopt het netwerk een groot risico. Hoewel IOTA ernaar streeft om volledig te zijn gedecentraliseerd, het kan dit pas bereiken als het kan functioneren zonder de gecentraliseerde coördinator.

Daar zijn ook zorgen over het IOTA-muntsysteem kan het risico lopen op een herhalingsaanval. Een replay-aanval is wanneer hackers dat kunnen herhaal een transactie zonder dat de afzender het weet. Als dit lukt, kunnen ze munten stelen uit iemands persoonlijke portemonnee.

Introductie van IOTA Coin: wat is IOTA?

Meer slecht nieuws voor het IOTA-project – eind 2017, onderzoekers bij het Massachusetts Institute of Technology (MIT) bracht een academische paper uit waarin werd beweerd dat het IOTA-netwerk veel beveiligingsfouten had. MIT is een van de beste universiteiten ter wereld en elk onderzoek dat ze uitvoeren, wordt zeer gerespecteerd.

Alle bovenstaande problemen geven aan dat het IOTA-muntenproject nog lang niet klaar is. In feite is er geen officiële datum die aangeeft wanneer het zal zijn, dus het is het beste om hun ontwikkelingsblog te blijven bekijken, die u kunt openen via door op deze link te klikken.

Het is cruciaal om te vermelden dat als u uw beveiliging serieus neemt, u IOTA moet kopen bij betrouwbare crypto-uitwisselingen, Binance is een van de aanbevolen opties. Bewaar ook uw activa in hack-proof portemonnees, zoals Ledger Nano S en Trezor.

Dus nu je weet waar het IOTA-muntteam is met hun voortgang, zal ik het nu hebben over hoe de IOTA-munt kan worden gebruikt en misbruikt.

Hoe IOTA kan worden gebruikt & Misbruikt

Als IOTA in staat is om al hun doelen te bereiken, dan zijn er enkele echt goede toepassingen in de echte wereld waarop het kan worden toegepast. Ten eerste, als het platform dat kan proces direct, gratis en onbeperkte transacties, het zou ideaal zijn als een wereldwijd betalingssysteem.

Zowel individuen als organisaties zouden dat kunnen stuur geld van en naar overal ter wereld met een druk op de knop. Ik zei ook al dat transacties gratis zijn en daarom ook perfect zijn voor de microbetalingssector.

Het is ook te hopen dat IOTA kan meer dan alleen financiële transacties verwerken, in wat het team de “Machine-to-Machine Economy” noemt. Een voorbeeld hiervan is de industrie van het opladen van elektrische voertuigen.

Introductie van IOTA Coin: wat is IOTA?

IOTA heeft onlangs aangekondigd dat het in Nederland een autolaadfaciliteit heeft gebouwd waarmee mensen automatisch kunnen betalen voor de elektriciteit die ze gebruiken. De elektrische auto zal worden uitgerust met een automatische meter die automatisch berekent hoeveel elektriciteit er is verbruikt, en vervolgens de betaling in ontvangst nemen.

Dit kan worden toegepast op absoluut alles dat gegevens van het ene apparaat naar het andere moet overbrengen.

Een ander real-world voordeel voor IOTA is dat het wordt ontworpen om bestand te zijn tegen een kwantumaanval. Quantum computing is een echt geavanceerd wetenschapsgebied dat nog niet echt is uitgevonden, maar organisaties zoals NASA en de CIA werken eraan.

De huidige technologie waarop blockchains van de eerste en tweede generatie, zoals Bitcoin en Ethereum, zijn gebaseerd cryptografie, die momenteel vrijwel onmogelijk te hacken is. De theorie is echter dat er ooit kwantumcomputers zijn gebouwd, ze zullen het kunnen overschrijf deze blockchains gemakkelijk.

Om ervoor te zorgen dat IOTA volledig is beschermd tegen eventuele kwantumaanvallen van de toekomst, is het een protocol aan het ontwerpen dat hiertegen bestand is!

Voordelen & Nadelen van IOTA

ik weet dit "Wat is IOTA Coin" guide heeft je al veel informatie gegeven, maar ik zal het nu allemaal samenvatten met enkele voor- en nadelen!

duimen omhoog PRO’s

✓ Gratis transacties

✓ Onbeperkt schalen

✓ Kan alle gegevens verwerken, niet alleen financiële transacties

✓ Hoopt ​​onmiddellijke transacties tot stand te brengen

✓ Geen IOTA-mijnbouw – iedereen draagt ​​bij

Quantum bestendig

duimen omlaag Nadelen

✗ Nog geen afgewerkt product

✗ Onduidelijk is wanneer het project klaar zal zijn

✗ Moet momenteel een gecentraliseerde coördinator gebruiken

✗ Heeft veel technische gebreken en bugs ondervonden

✗ Velen (inclusief MIT) denken dat het een echt slechte beveiliging heeft

Vergelijk IOTA zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Vergelijk IOTA zij aan zij met anderen

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op u, maar dat zijn ze NIET allemaal hetzelfde!

Ja! Laat me de vergelijkingstabel zien

Gevolgtrekking

Naar mijn mening, IOTA heeft veel mogelijkheden om op wereldschaal te worden gebruikt. Zolang het team hun doelen tot leven kan brengen, denk ik dat het project een enorm succes zal worden.

Hoe dan ook, daarmee komt het einde van deze Wat is IOTA-muntengids! Ik weet dat veel van de informatie die ik heb verstrekt misschien erg ingewikkeld lijkt, maar ik hoop dat je mijn uitleg gemakkelijk genoeg hebt gevonden om te verteren.

Als je het van begin tot eind hebt gelezen, zou je een goed idee moeten hebben van wat het IOTA-muntenproject is en wat ze van plan zijn te doen. U moet ook een goed begrip hebben van hoe de technologie werkt.

Ik heb ook gesproken over wat het team tot nu toe heeft bereikt en waar ze nog aan moeten werken. Hopelijk begrijp je dat het idee van het project is fantastisch, maar totdat ze een afgewerkt product hebben, is het slechts theoretisch.

Als u van plan bent zelf IOTA (of liever MIOTA) munten te kopen, zorg er dan voor dat u een vertrouwde uitwisselingBinance lijkt een van de gebruikersfavorieten te zijn! Vergeet ook niet om uw activa in een veilige cryptocurrency-portemonnee te bewaren – Ledger Nano S en Trezor behoren tot de meest aanbevolen opties.

Als je een beetje verdwaald bent, volgen hier een paar eenvoudige stappen o hoe u IOTA-munten kunt krijgen en opslaan

1. Zorg voor een veilige cryptoportefeuille – Ledger Nano S of Trezor worden sterk aanbevolen.

2. Meld u aan bij Binance.

3. Koop IOTA-munten van Binance.

4. Stuur uw IOTA-munten naar de portemonnee van uw keuze.

Dat is het! Het proces is werkelijk eenvoudig.

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me