Er was een tijd dat je dat kon tel het aantal en de soorten cryptocurrency aan de ene kant. Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk. De cryptomarkt is gegroeid, gegroeid en nog meer gegroeid!

In dit artikel leg ik het uit de drie belangrijkste soorten cryptocurrencyBitcoin, altcoins, en Munten. Aan het einde van deze handleiding weet u:

 • Wat de belangrijkste soorten cryptocurrency zijn;
 • Hoeveel soorten cryptocurrency zijn er;
 • De verschillen tussen hen;
 • De voor- en nadelen van elk.

Voordat u leert over de beste soorten cryptocurrency, of zelfs proberen om een ​​aantal van hen te verhandelen, het is belangrijk om te begrijpen wat cryptocurrency is. Als u zich al op uw gemak voelt met uw kennis op dit gebied, kunt u het volgende gedeelte overslaan – scroll naar beneden naar "De drie belangrijkste soorten cryptocurrency"!

Klinkt goed? Laten we beginnen!

Wat is een cryptocurrency?

Het voorvoegsel crypto staat voor "cryptografie," dat is een technologie die houdt informatie veilig en verborgen voor aanvallers. Je hebt misschien gehoord van cryptografie in de geschiedenisles – het werd gebruikt om geheime berichten te verzenden en te ontvangen door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog.


Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Tegenwoordig gebruiken computertechnici cryptografie op veel verschillende manieren. Een van die manieren is cryptocurrency!

Decryptionary.com definieert cryptocurrency als "een elektronisch geld gecreëerd met technologie die de creatie controleert en transacties beschermt, terwijl de identiteit van zijn gebruikers wordt verborgen." Voor nu kun je het vergeten hoe soorten cryptocurrency worden gemaakt, en focus in plaats daarvan op wat het doet.

Dankzij cryptocurrency hoeven mensen banken niet langer te vertrouwen om met hun geld en privégegevens om te gaan (dat geldt ook voor creditcardmaatschappijen).

Soorten cryptocurrency: fiatgeld en cryptomunten op een laptop.

We hebben geen banken meer nodig om onze transacties te verwerken. In plaats daarvan, transacties in cryptocurrency worden verwerkt op de blockchain. De blockchain is een gedeelde database.

Het wordt gedeeld omdat het is gerund door veel verschillende mensen en bedrijven, in plaats van slechts één bedrijf, zoals de banken. Op deze manier heeft niemand macht over de transacties of de betrokken cryptocurrencies en hoeft u niet één enkel bedrijf (zoals een bank) te vertrouwen om met uw geld om te gaan.

Als dit de eerste keer is dat je over blockchain-technologie hebt gehoord, bekijk dan mijn andere gids "Blockchain uitgelegd"!

Laten we in ieder geval verder gaan met de drie belangrijkste soorten cryptocurrencies.

De drie belangrijkste soorten cryptocurrency

De blockchain brengt de drie hoofdtypen van cryptocurrency. Bitcoin was de eerste blockchain (ga naar de Bitcoin-sectie voor meer informatie over hoe het begon en wat het doet).

Na Bitcoin zijn er veel nieuwe blockchains gemaakt – deze worden genoemd altcoins. NEO, Litecoin en Cardano zijn solide voorbeelden van altcoins. Ten slotte moet ik je voorstellen aan tokens / dApps – het derde hoofdtype cryptocurrencies. Voorbeelden hiervan zijn Civic (CVC), BitDegree (BDG), en WePower (WPR).

Laten we er dus op ingaan!

Bitcoin

In 2008 werd het idee van Bitcoin onthuld. Iemand met de naam Satoshi Nakamoto gepubliceerd het Witboek online. Het werd echter later onthuld dat Satoshi Nakamoto was niet de echte naam van deze persoon. Zelfs vandaag de dag kent niemand de echte naam van de maker van Bitcoin!

Niemand wist destijds dat Bitcoin zou worden wat het nu is. Niemand wist dat het zou zijn het begin van een enorme technologische beweging… maar het was. Het was het begin van cryptocurrencies – het begin van een nieuw tijdperk.

Soorten cryptocurrency: een stapel cryptomunten.

U weet waarschijnlijk wat er daarna gebeurde. Er gingen een aantal jaren voorbij waarin het primaire gebruik van Bitcoin was om goederen en diensten op te verhandelen het dark web. Ooit van gehoord Zijderoute? Ja, dat is waar ik het over heb.

In 2013-14 groeide Bitcoin enorm. Daarna vertraagde het een beetje. Maar in 2017 ging de markt voor Bitcoin omhoog, omhoog en verder. Deze keer ging het een veel verder.

In december 2017 bereikte Bitcoin een prijs van $ 20.000 per Bitcoin. Dus iedereen met 50 Bitcoins of meer werd een miljonair. In januari 2015 zouden 50 Bitcoins u slechts $ 10.000 hebben gekost. Dat is een winst van $ 990.000! Gek, toch?

Wat is het?

Het is een digitale valuta die u naar andere mensen kunt sturen. Dit kan als cadeau zijn, voor diensten of voor een product. U snapt het wel: het is net als het geld dat we gebruiken op onze bankrekeningen (USD, EUR, etc.). Maar het is digitaal; het is niet fysiek.

Dat is echter niet het enige dat het anders maakt. Het is ook gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet afhankelijk is van een bank of derde partij om het af te handelen – dit heb ik eerder uitgelegd in mijn definitie van een cryptocurrency.

Met Bitcoin, elke transactie gebeurt rechtstreeks tussen gebruikers – het heet een peer-to-peer-netwerk. Dit is allemaal mogelijk dankzij de blockchain. Bitcoin introduceerde blockchain-technologie waarmee gebruikers Bitcoin kunnen verzenden en ontvangen zonder tussenkomst van een derde partij.

Omdat u geen derde partij nodig heeft, hoeft u zich niet te identificeren. Jij kan betalingen doen zonder te onthullen wie u bent.

Soorten cryptocurrency: voorpagina van Bitcoin-websites.

Hoe werkt het?

Wanneer iemand Bitcoin verzendt, is de transactie geverifieerd en vervolgens opgeslagen op de blockchain (de gedeelde database). De informatie op de blockchain is versleuteld – iedereen kan het zien, maar alleen de eigenaar van elke Bitcoin kan het decoderen. Elke eigenaar van Bitcoin krijgt een ‘prive sleutel‘, En deze privésleutel is hoe ze hun Bitcoin decoderen.

Maar als de banken de transacties niet verifiëren / verwerken, wie dan wel?

Weet je nog dat ik je vertelde dat blockchains worden beheerd door veel verschillende mensen en bedrijven in plaats van één enkel bedrijf / persoon? Nou, de mensen en bedrijven die de blockchain runnen, doen het met behulp van computerkracht. Ze draaien speciale software op een computer die transacties op de blockchain verwerkt.

Opmerking: de computers die worden gebruikt om de software uit te voeren, worden ‘knooppunten’ genoemd..

Inzicht in de verschillende soorten cryptocurrency

Deze software uitvoeren verbruikt veel elektriciteit, wel. Dus, hoe betalen de mensen en bedrijven die de knooppunten runnen hun elektriciteitsrekening? Welkom bij mijnbouw.

De knooppunten zijn beloond voor het verifiëren van transacties – ze worden beloond met nieuwe Bitcoin. Dit is hoe nieuwe Bitcoins worden gemaakt. Je kunt het vergelijken met goudwinning, waarbij de mijnwerkers worden beloond met goud. In Bitcoin-mijnbouw, de knooppunten zijn de mijnwerkers – ze mijnen voor nieuwe Bitcoin.

Wanneer een nieuw transactieblok naar de blockchain wordt verzonden, zullen de miners / nodes het blok verifiëren met behulp van een algoritme genaamd PoWBewijs van werk​In PoW, de eerste mijnwerker die het blok verifieert, wordt beloond met nieuwe munten. Er worden andere algoritmen gebruikt in andere blockchains, maar daar komen we in de volgende sectie op terug.

(Onthoud dat als u meer wilt weten over blockchain-technologie, u onze "Blockchain uitgelegd" gids.)

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Altcoins

Vervolgens hebben we altcoins. Op dit moment zijn er er bestaan ​​meer dan duizend altcoins! Maar laat dat aantal je niet afschrikken – de meeste altcoins zijn dat wel gewoon alternatieve versies van Bitcoin met kleine wijzigingen. Dat is hoe ze de naam ‘altcoins’ kregen.

Het is echter belangrijk om dat te begrijpen niet alle altcoins zijn slechts alternatieve versies van Bitcoin. Er zijn er een paar die dat wel zijn heel, heel anders dan Bitcoin, en hebben heel verschillende doelen / doeleinden.

Sommige altcoins gebruiken verschillende algoritmen voor Bitcoin. Factom is bijvoorbeeld een altcoin die gebruikmaakt van PoSBewijs van inzet​In PoS zijn er geen miners. In plaats daarvan zijn er stakers.

Soorten cryptocurrency: cryptomunten en een grafiek.

Stakers zijn mensen die transacties verifiëren voor beloningen, net als mijnwerkers. Maar in plaats van te racen om een ​​blok te verifiëren voordat iemand anders het doet, worden ze een voor een geselecteerd om aan de beurt te zijn. Dit verbruikt veel minder elektriciteit omdat het niet duizenden mijnwerkers zijn die hun elektriciteit gebruiken om hetzelfde blok te verifiëren. In plaats daarvan is er slechts één ‘staker’ per blok.

Zie je? Niet alle altcoins zijn super vergelijkbaar met Bitcoin.

Eigenlijk, Ethereum en NEO zijn voorbeelden van altcoins die zijn super, super anders dan Bitcoin. U weet dat Bitcoin wordt gebruikt als digitale valuta, toch? Ethereum en NEO zijn niet ontworpen om als digitale valuta te worden gebruikt. In plaats daarvan, ze zijn ontworpen als enorme platforms voor het bouwen van apps op een blockchain.

Dat klopt – op Ethereum en NEO kan dat eigenlijk bouw uw eigen applicaties. Dit is de meest gebruikelijke manier waarop nieuwe cryptocurrencies worden gecreëerd; ze zijn gemaakt op blockchains die het toelaten app bouwen, zoals Ethereum en NEO.

Dit is allemaal mogelijk omdat Ethereum bij de lancering in 2015 nieuwe technologie in de cryptowereld introduceerde. Deze technologie heet een slim contract. Een slim contract kan automatisch transacties uitvoeren wanneer bepaalde dingen gebeuren.

Inzicht in de verschillende soorten cryptocurrency

Deze ‘dingen’ (ook wel voorwaarden genoemd) worden in het slimme contract geschreven wanneer het wordt gemaakt. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zoiets zijn als: “ WANNEER Peter 120 Ether naar het slimme contract stuurt, DAN wordt het huis van John naar Peter gestuurd ”.

Vanwege slimme contracten, er is geen derde partij nodig. Bitcoin betekent dat er geen derde partij nodig is voor directe betalingen, maar slimme contracten betekenen dat er voor veel dingen geen derde partij nodig is – zoals de verkoop van een huis, de verkoop van elektriciteit of de verkoop van aandelen op de aandelenmarkt..

Natuurlijk kun je elektriciteit toch niet in een slim contract stoppen? Dus in plaats daarvan stop je een token in het slimme contract die wettelijk de elektriciteit vertegenwoordigt. Dit is een van de beste dingen over slimme contracten op Ethereum, NEO en vergelijkbare altcoins – je kunt echte dingen tokeniseren en ze op de blockchain plaatsen.

Tokens (voor dApps)

Het derde belangrijkste type cryptocurrency is een token – dezelfde soort waar we het net over hadden! Van de drie belangrijkste soorten cryptocurrency, zijn dit degene die ik het interessantst vind. In vergelijking met de andere twee hoofdtypen cryptocurrency zijn ze dat wel volledig uniek in het feit dat ze geen eigen blockchain hebben.

Ze worden gebruikt dApps (gedecentraliseerde applicaties); dit zijn de apps waarover ik je vertelde en die kunnen worden gebouwd op blockchains zoals Ethereum en NEO. De dApps zijn gebouwd om slimme contracten te gebruiken, daarom gebruiken ze tokens.

Hun tokens hoeven echter niet iets fysieks te vertegenwoordigen, zoals elektriciteit of een huis. Ze kunnen in plaats daarvan worden gebruikt dingen kopen op de dApp. Ofwel dat, of ze kunnen eraan worden gewend krijg bepaalde voordelen – zaken als korting op vergoedingen en stemkosten.

Soorten cryptocurrency: een stapel Bitcoins, met één vooraan.

Tokens hebben altijd een prijs waarvoor ze verkocht kunnen worden, daarom kopen sommige mensen ze. Sommige mensen kopen tokens om ze later voor een hogere prijs te verkopen, in plaats van ze te kopen om ze op de dApp te gebruiken.

Omdat dApps zijn gebouwd op andere blockchains (zoals Ethereum en NEO), een token-transactie wordt nog steeds geverifieerd door de knooppunten op de Ethereum- of NEO-blockchain. Dit betekent dat de transactiekosten nog steeds worden betaald met Ether of NEO, en niet met het token.

Dus om een ​​transactie te doen op een dApp (d.w.z. om een ​​token te gebruiken), moet je wat Ether of NEO hebben (of welke altcoin dan ook waarop de dApp is gebouwd) om de transactiekosten te betalen.

Een snelle tip: om dApp correct uit te spreken, zegt u "dee-app".

De beste cryptocurrencies

Dus we hebben nu de verschillende soorten cryptocurrency behandeld.

In dit gedeelte zal ik het behandelen de beste cryptocurrencies. Ik ga erheen vier van de beste cryptocurrencies en schrijf een korte lijst met voor- en nadelen die bij elk exemplaar horen.

Laten we dus eens kijken!

Bitcoin

Omdat we Bitcoin al hebben besproken, zal ik mezelf niet herhalen. Dus ik sla de Bitcoin-beschrijving over en ga meteen naar de voor- en nadelen van Bitcoin.

Voordelen

 • Er zullen maar 21 miljoen Bitcoins zijn. De meeste van deze Bitcoins zijn al door gebruikers gedolven. Er zijn momenteel ongeveer 17 miljoen Bitcoins, dus er zijn nog ongeveer 4 miljoen over om te worden gedolven. Deze lage limiet voor Bitcoin is goed voor de prijs – als veel mensen Bitcoin willen, maar er zijn niet veel Bitcoins beschikbaar, zullen de mensen die Bitcoin willen er meer voor betalen. Dat zou de prijs doen stijgen!
 • Bitcoin is gemakkelijker te liquideren dan concurrerende typen cryptocurrency. Dit betekent dat het gemakkelijker is om Bitcoin in contanten om te zetten. Dat klopt – omdat Bitcoin zo populair is, het is gemakkelijker om uw Bitcoin in te wisselen voor fiat-valuta zoals USD en EUR. Bitcoin staat ook op bijna elke crypto-uitwisseling op internet. Dit betekent dat het handelsvolume superhoog is! In feite is het de hoogste van alle cryptocurrencies.
 • Meer winkels accepteren Bitcoin dan andere soorten cryptocurrency. U kunt vrijwel elk item met Bitcoin kopen via de honderden online verkopers die de cryptocurrency accepteren. Dit is een andere manier waarop u uw Bitcoin kunt liquideren – in plaats van het terug in contanten om te zetten, kunt u het gewoon uitgeven zoals u dat met contant geld zou doen.
 • Bitcoin is de grootste cryptocurrency. Bitcoin was de eerste crypto, en het is de grootste. Het domineert momenteel meer dan 40% van de markt, dat is enorm! Veel mensen geloven dat Bitcoin altijd de grootste zal zijn (maar onthoud dat dit slechts een mening is en dat niemand echt weet wat er zal gebeuren).

Nadelen

 • Bitcoin fluctueert veel. Dit betekent dat de prijs van Bitcoin elke dag veel verandert. Eigenlijk, de Mt. Gox stort in veroorzaakte feitelijk de prijs van Bitcoin vallen 50% onder wat het de dag ervoor was. Sommige beleggers houden van schommelingen, maar de mensen die door schommelingen geld verliezen, houden daar absoluut niet van.
 • Bitcoin kan worden vervangen door een betere cryptocurrency. Zoals we al zeiden in het gedeelte over altcoins, zijn er honderden variaties op Bitcoin die vandaag bestaan. Bitcoin is nu bijna 10 jaar oud. Elk van deze nieuwere munten zou uiteindelijk Bitcoin kunnen vervangen – ze zijn nieuwer en verder geavanceerd.
 • Mensen gebruiken Bitcoin nog steeds voor een misdaad. De reputatie van Bitcoin verbetert sinds het begin op Silk Road, maar het is nog steeds niet perfect. We horen maar een paar mensen die worden vervolgd voor het illegaal gebruiken van Bitcoin, maar er zijn waarschijnlijk veel meer mensen die het illegaal gebruiken en niet gepakt worden. Deze omvatten zaken als oplichting en het ontwijken van belastingen.

Ethereum

In tegenstelling tot Bitcoin, Ethereum is een platform waarmee mensen dApps kunnen bouwen, Munten, en slimme contracten. Zijn munteenheid heet Ether (ETH).

Soorten cryptocurrency: een Ethereum-munt.

Eerder keken we naar hoe belangrijk slimme contracten waren en hoeveel mogelijkheden ze boden voor de toekomst. Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste voor- en nadelen van Ethereum:

Voordelen

 • Gebruikers van dApps die op Ethereum zijn gebouwd, hebben altijd Ether nodig. Ze hebben Ether nodig om transactiekosten op de dApps te betalen, omdat de dApps op de Ethereum-blockchain draaien. Dus, net als de boterham met pindakaasgelei, zal Ether nooit uit de mode raken!
 • Op Ethereum worden veel nieuwe projecten gebouwd. De meeste van deze projecten hebben jaren nodig om zich te ontwikkelen, maar veel ervan kunnen enorm zijn als ze zijn voltooid.
 • Snelheid. Ethereum kan transacties binnen enkele seconden verwerken, terwijl de transacties van Bitcoin duren meer dan 10 minuten.

Nadelen

 • Er zijn veel meer Ether-munten dan Bitcoins. Eerder hebben we het gehad over hoe een deel van de waarde van Bitcoin voortkomt uit het feit dat er een beperkt aanbod is. Dit is niet het geval met Ethereum – er zijn momenteel bijna 100.000.000 Ether-munten en ze zullen nooit stoppen met worden gemaakt. De snelheid waarmee ze worden geproduceerd, zal echter aanzienlijk vertragen, dus het is naar mijn mening niet echt een probleem.

Soorten cryptocurrency: het Ethereum-platform.

Rimpeling

Eigenlijk, Rimpeling is een blockchain die is ontworpen om door banken te worden gebruikt om hun betalingen sneller te laten verlopen. Het staat bekend als de munt van de bankier en er wordt momenteel aan veel partnerschappen met wereldwijde banken gewerkt.

Voordelen

 • Grote, gerespecteerde bedrijven (zoals wereldwijde banken) vertrouwen op Ripple. Grote financiële organisaties (zoals banken en overheden) werken samen met Ripple. Veel meer moeten nog samenwerken, maar hebben plannen om dit te doen. Dus als alternatief voor fiatvaluta, Ripple is misschien wel de beste optie voor u binnen de financiële wereld. Omdat het samenwerkt met regeringen, kan de macht die het moet hebben, de reden zijn waarom het slaagt.

Nadelen

 • In tegenstelling tot andere cryptocurrencies is Ripple niet gedecentraliseerd. In plaats daarvan is het gecentraliseerd. Het bedrijf achter Ripple (genaamd Ripple Labs) bezit de meeste Ripple-tokens (XRP). Dus als ze wilden, konden ze al hun tokens verkopen en zou de prijs van XRP met een veel. Dit is uiterst onwaarschijnlijk omdat ze niet al hun tokens willen verkopen. Maar ik moet er een punt over maken, want het is nog steeds mogelijk.

Soorten cryptocurrency: Ripple blockchain-platform voorpagina.

Litecoin

Litecoin is een vork van Bitcoin! Dus eigenlijk was de blockchain van Litecoin vroeger een onderdeel van de blockchain van Bitcoin, maar deze splitste zich toen de Litecoin-update werd aangeboden. Het lijkt dus erg op elkaar, maar het heeft andere functies dan Bitcoin. Het is gemaakt om verbeteren van wat Bitcoin had gemaakt.

Litecoin is de laatste tijd veel in het nieuws geweest omdat het de eerste cryptocurrency zal zijn gebruik het Lightning Network. Het Lightning Network lost veel problemen op voor cryptocurrencies, zoals schaalbaarheid – met behulp van het Lighting Network kan Litecoin veel meer transacties per seconde verwerken.

Voordelen

 • Litecoin is zowel sneller als veel goedkoper dan Bitcoin. Litecoin-transacties nemen seconden, zoals Ethereum-transacties. Bitcoin-transacties nemen meer dan 10 minuten.

Bitcoin-transacties kunnen ook duur zijn, waardoor ze zinloos zijn voor het verzenden van kleine bedragen. Zoals Litecoin-transacties zijn veel goedkoper, Litecoin is een stuk beter voor microbetalingen (kleine betalingen), daarom wordt het “Lite” -munt genoemd.

Nadelen

 • Litecoin is nog maar een kleine verbetering in Bitcoin. Als Bitcoin kan verbeteren zodat het kan schalen en goedkoper kan aanbieden & snellere transacties, misschien is er niet veel behoefte aan Litecoin.

Lees ons voor meer informatie over Litecoin, zijn positie in de markt en zijn voor- en nadelen Litecoin-prijsvoorspelling gids.

Soorten cryptocurrency: Litecon blockchain-platform voorpagina.

Gevolgtrekking

Na het lezen van deze gids, zou u veel meer vertrouwd moeten zijn met de meest populaire cryptocurrencies als het om beide gaat handel en technologie, en de verschillende soorten cryptocurrency die er zijn. U weet hoe ze van elkaar verschillen, en u begrijpt enkele van de voor- en nadelen van elk.

Dit stelt u in een veel betere positie om verder onderzoek te gaan doen en uw eigen mening over elk van hen te vormen.

Dus, nu u deze gids heeft gelezen, wat vindt u van de beste cryptocurrencies en de verschillende soorten cryptocurrency? Welke is jouw favoriet? Laat het me weten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me