Is bitcoin een bubbel - Bitcoin-logoSinds de begindagen van Bitcoin hebben sceptici zich altijd afgevraagd: is Bitcoin een bubbel? Is het gewoon weer een opgeblazen en overhyped trend? Het concept van de “Bitcoin-bubbel” heeft mensen jarenlang geïntrigeerd – er zijn veel telefoontjes geweest en beweringen dat de “Bitcoin-bubbeluitbarsting” in de loop van de tijd bij verschillende gelegenheden heeft plaatsgevonden – maar de cryptocurrency is nog steeds springlevend..

In deze tutorial zullen we proberen de mysteries van de Bitcoin-bubbel te ontrafelen – wat het is, waarom mensen erover praten, hoe het wordt gekenmerkt, enzovoort. We zullen het hebben over de ‘voor en tegen’-argumenten die het vaakst naar voren worden gebracht wanneer we het hebben over deze’ bubbel ‘.

Daarna zullen we proberen de eeuwige vraag te beantwoorden: is Bitcoin een bubbel? En als dat zo is … Wanneer zal de Bitcoin-zeepbel barsten??

Wat betekent Bubble?

Dus we hebben de vraag: is Bitcoin een bubbel? Maar wat betekent de uitdrukking “Bitcoin-zeepbel”Eigenlijk gemeen?

Laatste Coinbase-coupon gevonden:


In financiële termen een “bubbel”Is een toestand waarin een actief het langst oud blijft, dan explodeert en de prijs omhoog schiet. De “uitbarsting“Waarnaar werd verwezen, gebeurt wanneer de prijs van dit activum net zo snel daalt als het steeg.

De val moet echter heel specifiek zijn – en met specifiek bedoel ik permanent. Als het activum (in dit geval Bitcoin) weer stijgt, dan was dat geen ‘bubble burst’.

Hoe weet je echter of het een burst of een vals alarm is terwijl de druppel plaatsvindt? Nou, dat is het lastige deel – je kunt het allemaal niet zo gemakkelijk vertellen.

Als u een Bitcoin-expert bent die de munt al sinds het begin volgt, kunt u misschien het een en ander vertellen over de toekomst ervan. Als het echter om cryptocurrencies gaat, hebben ze één zeer belangrijke eigenschap: ze zijn absoluut onvoorspelbaar en extreem vluchtig.

Misschien heb je Bitcoin van dag tot dag gevolgd vanaf het moment dat het werd vrijgegeven en nog steeds volledig niet in overeenstemming met je voorspellingen. Er zijn zoveel onvoorspelbare dingen die de prijs van de munt kunnen beïnvloeden, dat het bijna onmogelijk wordt om bij te blijven.

Nu zal ik je laten zien waarom mensen denken dat de Bitcoin-bubbel is gesprongen.

De Bitcoin-zeepbel

Mensen hebben de neiging om financiële bubbels op veel verschillende manieren te definiëren. Voor de eenvoud zal ik het opsplitsen in drie grote delen.

  • Helemaal in het begin is de prijs van een actief erg laag en niet opmerkelijk. Het fluctueert een beetje, maar is meestal constant laag. Dit is waar mensen niet veel aandacht aan besteden, het heeft nog steeds niet deelgenomen aan opmerkelijke situaties of gebeurtenissen om opgemerkt te worden.
  • Op een bepaald moment begint het actief grip te krijgen en in prijs te stijgen. Het ding dat deze groei onderscheidt van alle andere normale vermogensgroei, is de intensiteit – de prijs stijgt met toenemende intensiteit en snelheid. Dit gebeurt omdat terwijl mensen zien dat het actief veelbelovend is, ze er ook in willen investeren en snel winst willen maken. Hoe meer mensen meedoen aan de kar, hoe sneller de prijs stijgt – net als een bubbel.
  • De derde en laatste fase is de uitsplitsing – net zoals de prijs steeg zonder aanwijsbare reden, zo daalt hij ook. Dit is waar mensen in paniek beginnen met het verkopen van al hun activa, uit angst dat de prijs nog meer zal crashen en ze geld zullen verliezen. Dit wordt een nooit eindigende cyclus totdat de prijs van het activum volledig crasht – of, met andere woorden, de zeepbel barst.

Kijk nu, met de hierboven gegeven kennis in gedachten, naar de onderstaande grafiek:

Is Bitcoin een bubbel? Bitcoin-grafiek

Doet dit je ergens aan denken??

Dit is de Bitcoin-prijsgrafiek, vanaf het moment van aanvang tot op de dag van vandaag.

Zoals u kunt zien, heeft deze grafiek de meeste kenmerken van een zeepbel: een langzaam en oud begin, een plotselinge piek en dan een even plotselinge daling. Maar het laatste deel is een beetje anders – de prijs is niet tot nul gedaald. Bovendien – het lijkt te zijn gestabiliseerd.

Dit is vaak een van de belangrijkste visuele argumenten die Bitcoin-supporters gebruiken om de bewering dat Bitcoin een bubbel is, te weerleggen. Wanneer zo’n financiële zeepbel barst, raakt de prijs snel dood en is er meestal geen kans op herstel. Als het echter om Bitcoin gaat, kunnen we zien dat dat niet het geval is.

Dus is Bitcoin een bubbel? Laten we enkele van de meest voorkomende ‘voor en tegen’-argumenten analyseren om een ​​groter beeld te krijgen.

VOOR

Mensen die de vraag “is Bitcoin een bubbel?” Beantwoorden met een positief antwoord hebben een paar grote argumenten om deze bewering te ondersteunen.

Allereerst zeggen ze dat Bitcoin simpelweg niet tastbaar is – het is een gedecentraliseerde valuta, wat betekent dat geen enkele regering er achter zou staan. Fiat-valuta’s hebben een zekere mate van stabiliteit omdat ze enorme banken en regeringen hebben die hen ondersteunen. Bovendien worden ze gesanctioneerd en zelfs gestimuleerd – u kunt uw belastingen betalen met fiatvaluta’s en deze gebruiken voor andere officiële zaken. Als het om Bitcoin (en de meeste andere cryptocurrencies) gaat, is dit echter niet het geval. Verschillende regeringen hebben de neiging om Bitcoin op heel verschillende manieren te sanctioneren, simpelweg omdat het geen concrete eigenaar heeft – niemand heeft de controle over de cryptocurrency in kwestie..

Een ander groot argument is dat Bitcoin simpelweg overhyped was en veel onmetelijk werd opgeblazen. Het was het eerste fenomeen in zijn soort – er waren veel minder mensen die het kochten om het te gebruiken in vergelijking met het aantal mensen dat het gewoon wilde omdraaien – laag kopen en hoog verkopen.

Omdat de cryptomunt niet genoeg steun had van supporters die zorgden voor zijn welzijn, bleef de prijs hoog door degenen die gewoon op zoek waren naar manieren om snel winst te maken..

Vanwege de vluchtigheid van Bitcoin hebben regeringen over de hele wereld besloten om het gebruik van Bitcoin te sanctioneren en te belasten, en sommigen gaan zelfs zo ver dat ze de cryptocurrency zelfs verbieden. Dit was een van de belangrijkste factoren die hebben geleid tot de enorme prijsdaling van Bitcoin.

Waarschijnlijk een van de sterkste argumenten die beweren dat Bitcoin een bubbel is, is dat het gewoon te onhandig en, nou ja … oud is.

Nu zijn cryptocurrencies zoals Litecoin, IOTA en Ethereum erin geslaagd Bitcoin in bijna elk aspect te overtreffen. Litecoin is vier keer sneller dan Bitcoin, IOTA is technisch superieur en Ethereum is een echt netwerk dat wordt gebruikt om andere cryptocurrencies te bouwen en te creëren. Elke dag zien we nieuwe en sterk verbeterde crypto’s op de markt komen – Bitcoin was de originele en het hoofdbestanddeel voor cryptocurrencies in de mainstream, maar hoe lang kan deze reputatie duren voordat mensen de nadelen van de munt gaan beseffen?

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

TEGEN

Ook al stelt u de vraag “Is Bitcoin een bubbel?” is gemeengoed geworden binnen de verschillende cryptogemeenschappen over de hele wereld, er zijn veel mensen die nog steeds in de cryptocurrency geloven en spotten met alle beweringen dat het een bubbel is. Laten we proberen de belangrijkste argumenten te analyseren die mensen hebben wanneer ze ‘nee’ antwoorden op de vraag ‘is Bitcoin een bubbel?’.

Is bitcoin een bubbel? Bitcoin cryptovaluta

Allereerst, hoewel de prijs van Bitcoin sterk fluctueert, betekent dit niet dat het geen enkele consistente waarde heeft. Zoals ik in het bovenstaande hoofdstuk heb vermeld, hebben mensen de neiging om Bitcoin om veel verschillende redenen te waarderen. De munt is een echt voorbeeld geworden van een valuta die geen gecentraliseerde jurisdictie of bestuur vereist – de waarde ervan wordt bepaald door de mensen die hem gebruiken. Dit biedt op zijn beurt een oplossing voor waarom Bitcoin geen bubbel is.

Hoewel sommige beleggers onvermurwbaar zijn dat Bitcoin zijn ondergang heeft bereikt, hebben anderen er geen probleem mee om te investeren in iets dat als vluchtig wordt beschouwd..

Veel mensen zien Bitcoin als een financiële toegangspoort – hoe vaak bent u op internet verschillende vergelijkingen met Bitcoin tegengekomen? Vergelijkingen zoals:

… Deze Bitcoin-kraan, die in 2010 werd opgericht, gaf oorspronkelijk 5 Bitcoins per gebruiker uit – dat zou vandaag $ 20.000 USD zijn!​

Sommige investeerders stoppen voornamelijk geld in Bitcoin OMDAT het vluchtig is – ze hopen en verwachten dat de prijs van de munt in de nabije (of verre) toekomst omhoog zal schieten. Dat is de reden waarom het argument voor de inconsistentie van Bitcoin geen geldige reden is om het af te schrijven als een gewone bubbel.

Bovendien, als we het hebben over waarom Bitcoin geen bubbel is, is het de moeite waard om erop te wijzen dat de munt tijdens zijn levensduur misschien vier of vijf “bubbelsprongen” heeft gehad. Mensen hebben de vraag gesteld: “Is Bitcoin een bubbel?” nu voor de langste tijd – en de cryptocurrency is altijd uit de as herrezen.

Eerlijk gezegd is dit de grootste crash die de munt ooit heeft meegemaakt, maar zoals je waarschijnlijk hebt gezien in de grafiek die ik eerder heb laten zien, is hij al begonnen met stabiliseren. Veel van de Bitcoin-supporters zijn van mening dat, hoewel de val deze keer belangrijker was, het nog steeds gewoon dat is – nog een uitval uit vele.

Is Bitcoin een bubbel?

Dus, nu we het hebben gehad over de ‘voor en tegen’-argumenten waarom Bitcoin een bubbel is en waarom Bitcoin geen bubbel is, wat is dan de feitelijke conclusie? Is er überhaupt een?

Hoe het ook zij, het is duidelijk dat Bitcoin een game-wisselaar is geweest door meerdere definities van die term. Dit geldt zowel voor digitale marktplaatsen als voor sociale meningen.

Door de jaren heen heeft Bitcoin zijn ups en downs gehad. Elke keer dat de munt crashte in prijs, haastten mensen zich om verschillende dingen te voorspellen – van grote stijgingen in slechts een paar uur tot absolute dalingen of, met andere woorden, ‘bubbelsprongen’.

Wanneer u echter wordt gevraagd “is Bitcoin een bubbel?”, Zou het nogal naïef zijn om een ​​koud “ja” of “nee” antwoord te hebben..

Eén ding lijkt bijna zeker: als Bitcoin een bubbel is, is deze nog niet gesprongen. De prijs van de munt is gestopt met dalen en klimt nu langzaam maar zeker weer omhoog.

Verschillende wereldwijde gebeurtenissen dicteren de prijsschommelingen van Bitcoin – terwijl sommige regeringen cryptocurrencies verbieden, anderen ze omarmen. Elke dag is er ontelbare hoeveelheden nieuws over verschillende evenementen met betrekking tot cryptocurrencies. Sommige van deze nieuwsberichten zijn positief, andere niet zozeer. Wat echter zeker is, is dat al deze gebeurtenissen op de een of andere manier de prijs van Bitcoin beïnvloeden, en hoewel de munt een echt en feitelijk gebruik heeft, zullen mensen deze gebruiken..

Gevolgtrekking

Als je verschillende mensen zou vragen “is Bitcoin een bubbel?”, Zou je waarschijnlijk constant verschillende antwoorden krijgen. Sommige mensen zouden je verzekeren dat Bitcoin verre van zelfs maar lijkt op zoiets als een financiële zeepbel, terwijl anderen zouden zweren dat de “Bitcoin-zeepbel burst” al lang geleden heeft plaatsgevonden..

Als de cryptomunt in kwestie een bubbel IS, maar hij leeft nog, wanneer zal de Bitcoin-bubbel dan barsten? Welnu, het antwoord is vrij eenvoudig – zodra het niet langer nuttig is voor de algemene bevolking.

Er is een gouden regel in de cryptocurrency-wereld die zegt dat crypto in leven blijft en bloeit zolang het een daadwerkelijk, toepasselijk gebruik heeft. En als het op Bitcoin aankomt, lijkt het er niet op dat het binnenkort zijn gebruik zal verliezen.

Op de vraag “wanneer zal de Bitcoin-bubbel barsten?”, Zou waarschijnlijk niemand een solide, concreet antwoord kunnen geven. Hoewel er in de loop van de geschiedenis veel vergelijkbare situaties zijn geweest (de financiële crisis van 2008, het uiteenspatten van de Mississippi-zeepbel, enz.), Is Bitcoin een beetje anders dan alle. Het feit dat deze cryptocurrency gedecentraliseerd is, heeft zijn nadelen, maar uiteindelijk is het waarschijnlijk ook zijn grootste kracht.

Dus is Bitcoin een bubbel? Alleen de tijd zal het kunnen zeggen. Zelfs als dat het geval is, moet het zeker nog barsten.

Ik hoop dat deze gids nuttig voor je was. Probeer het Bitcoin-gerelateerde nieuws bij te houden, doe altijd zoveel mogelijk onderzoek en je zou je eigen mening moeten kunnen vormen over de vraag “Is Bitcoin een bubbel?”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me