Welkom bij mijn gids voor het Lightning Network!

In deze handleiding ga ik je vertellen wat het Lightning-netwerk is, hoe het werkt en waarvoor het kan worden gebruikt. U hoeft nergens anders heen om uitleg over het Lightning-netwerk te krijgen.

Aan het einde van deze korte handleiding weet u wat goed, wat slecht is en wat belangrijk is aan het Bitcoin Lightning-netwerk. Ik zal beginnen met een kijkje te nemen waar het allemaal begon…

Bitcoin is gemaakt door ‘Satoshi Nakamoto’ in 2009. In 2011 waren ze verdwenen, om nooit meer van gehoord te worden! Niemand weet wie Nakamoto is of precies hoe ze wilden dat het platform in de toekomst zou worden ontwikkeld.

Dit is een probleem omdat Bitcoin een geweldig stukje technologie is, maar niet perfect. Als het de grootste cryptocurrency ter wereld blijft, moet het veranderen en verbeteren. Dit is waar de Bitcoin-gemeenschap om de hoek komt kijken…

De Bitcoin-gemeenschap zit vol met getalenteerde en enthousiaste ontwikkelaars, ingenieurs en computerwetenschappers. Ze hebben allemaal ideeën over hoe ze het Bitcoin-netwerk kunnen verbeteren. Sommige van deze ideeën zijn zo klein dat ze nauwelijks worden opgemerkt en sommige zijn zo groot dat ze nieuwe cryptocurrencies creëren!

De ontwikkeling waarover ik je vandaag ga vertellen, is een van de belangrijkste tot nu toe. Het heet het Lightning-netwerk en het zou de manier waarop we cryptocurrency gebruiken voor altijd kunnen veranderen.

Wat is het Lightning Network?

Lightning Network-visualisatie

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Lightning Network werkt als een gedecentraliseerde centrale

Het Lightning Network werd voor het eerst voorgesteld door Thaddeus Dryja en Joseph Poon in 2015. Het probleem dat is ontworpen om op te lossen, is een van de grootste waarmee cryptocurrencies te maken hebben., schaalbaarheid.

Schaalbaarheid is hoe goed een platform kan omgaan met een enorme toename van het aantal gebruikers. Laten we, om het probleem te begrijpen, even kijken hoe Bitcoin werkt …

Bitcoin Basics

Bitcoin is een gedecentraliseerd peer-to-peer-betalingsplatform. Haar gedecentraliseerd omdat het niet wordt gerund door een bedrijf als Visa en het geen leider heeft (Satoshi Nakamoto is allang verdwenen, weet je nog?). Bitcoin wordt beheerd door zijn gebruikers op een netwerk van duizenden computers knooppunten.


Nodes bevatten een volledig overzicht van elke Bitcoin-transactie die ooit is gedaan. Dit record wordt een blockchain. Meer dan de helft van alle knooppunten moet ermee instemmen dat elke nieuwe transactie geldig is voordat deze aan de blockchain kan worden toegevoegd. Dit heet consensus.

een blok van nieuwe transacties duurt ongeveer tien minuten om te worden verwerkt en toegevoegd aan de blockchain. De knooppunten die het meeste werk doen bij het verwerken van transacties, worden genoemd mijnwerkers en ze krijgen vergoedingen voor het werk dat ze doen. Dit betekent dat het verzenden van Bitcoin niet alleen traag is, het kan ook behoorlijk duur zijn.

Je kunt de rest misschien vanaf hier raden! Laten we teruggaan naar schaalbaarheid.

Het schaalbaarheidsprobleem

Naarmate Bitcoin populairder wordt, groeit zijn netwerk van knooppunten. Hoe meer knooppunten er zijn, hoe langer het duurt voordat ze overeenstemming bereiken over nieuwe transacties. De gemiddelde transactiesnelheid daalt naarmate het netwerk groter wordt.

Op dit moment kan Bitcoin ongeveer 3-7 transacties per seconde (Tx / s). Vergelijk dat nu met twee van de echte concurrenten van Bitcoin. PayPal kan ongeveer 150 Tx / s en Visa-processen verwerken 2000 Tx / s maar kan zo hoog gaan als 56.000 als het druk is. Als Bitcoin bezig is, hebben gebruikers gewacht 6 dagen voor te verwerken transacties! Transactiekosten lopen ook vaak op tijdens drukke periodes, zodat gebruikers meer moeten betalen voor minder.

Dat is het schaalbaarheidsprobleem waarmee Bitcoin en veel andere cryptocurrencies worstelen. Wat gaat het Lightning-netwerk eraan doen? Dat zoeken we uit…

Hoe werkt het Lightning Network?

Uitleggen hoe Lightning Network werktMisschien heb je het Lightning-netwerk uitgelegd als een 2e laag oplossing. Dit betekent dat het Lightning-netwerk het schaalbaarheidsprobleem probeert op te lossen door een extra laag aan het Bitcoin-netwerk toe te voegen. Dit is hoe het werkt…

Met het Lightning Network kunnen gebruikers hun betalingskanalen instellen. Dit betekent dat duizenden kleine en middelgrote transacties buiten de hoofdblockchain kunnen plaatsvinden.

Stel je voor dat Joe voor Thad werkt. Thad betaalt Joe 1BTC per dag voor een contract dat 30 dagen duurt. Het paar zette een betalingskanaal op het Bitcoin Lightning-netwerk op. Deze informatie wordt toegevoegd aan de belangrijkste blockchain en wordt de anker transactie.

Elke dag wordt 1BTC overgedragen van Thad naar Joe in hun nieuwe betalingskanaal. Deze transacties worden genoemd microbetalingen en ze gebeuren onmiddellijk. Het paar moet het eens zijn over elke transactie binnen hun betalingskanaal.

Aan het einde van 30 dagen eindigt het contract en sluit het paar het betalingskanaal. Het eindsaldo van het kanaal wordt naar het netwerk gestuurd, verwerkt en toegevoegd aan de belangrijkste blockchain. Dit heet de nederzetting transactie. Dus terwijl er 30 microbetalingen plaatsvonden tussen Thad en Joe in hun betalingskanaal, hoeven er slechts twee transacties te worden toegevoegd aan de belangrijkste blockchain.

Door het Lightning-netwerk te gebruiken, kon Thad Bitcoin snel naar Joe sturen en was de belangrijkste blockchain vrij om meer grote transacties te verwerken. Iedereen is een winnaar!

Vervolgens ga ik nader bekijken hoe Thad en Joe hun betalingskanaal hebben opgezet en hoe het systeem kan uitgroeien tot een heel netwerk …

Betalingskanalen 

Om een ​​betalingskanaal op het Lightning-netwerk op te zetten, hebben Thad en Joe een portemonnee met meerdere handtekeningen. Dit lijkt een beetje op een gezamenlijke bankrekening. Een portemonnee met meerdere handtekeningen wordt gemaakt door een storting van geld. In ons voorbeeld zou het een aanbetaling zijn van 1-30 BTC door Thad. Dit is de ankertransactie die is toegevoegd aan de belangrijkste blockchain.

Een portemonnee met meerdere handtekeningen vereist dat elke gebruiker twee soorten informatie verstrekt om transacties te laten plaatsvinden. Zij zijn;

  • Publiekelijk adres: Dit is de digitale locatie van de Bitcoin. U kunt het zien als een e-mailadres, er kan informatie naar worden verzonden en ervan worden ontvangen.
  • Privésleutels: Dit werkt als een soort wachtwoord voor het openbare adres. Elke gebruiker heeft zijn eigen regels met code die hij gebruikt om transacties van en naar het openbare adres te ‘ondertekenen’.

Als een van beide gebruikers deze gegevens niet verstrekt, vinden er geen transacties in het betalingskanaal plaats. Dus, hoe wordt één betalingskanaal een supersnel betalingsnetwerk??

Betaalnetwerken

Hoe betalingsnetwerk werkt in Lightning Network

Het bijzondere aan de betalingskanalen van het Lightning-netwerk is dat ze kunnen worden gekoppeld om betalingsnetwerken van duizenden of zelfs miljoenen gebruikers te worden.

Joe en Thad hoeven niet met elke gebruiker op het Lightning-netwerk betalingskanalen in te stellen om transacties met hen te doen. Stel je voor dat Joe getrouwd is met Lou en dat ze hun betaalkanaal hebben voor huishoudelijke uitgaven. Dit betalingskanaal verbindt Thad en Lou via Joe, zodat Thad en Lou elkaar nu Bitcoin kunnen sturen zonder een ander betalingskanaal op te zetten.

Stel je nu voor dat Thad, Lou en Joe elk 10 unieke betalingskanalen hebben met andere gebruikers en dat elk van die gebruikers ook 10 unieke betalingskanalen heeft opgezet. Binnenkort kijk je naar een netwerk van miljoenen knooppunten die in staat zijn om Bitcoin direct naar elkaar te sturen. Een enkele betaling kan duizenden knooppunten passeren om in minder dan een seconde op zijn bestemming te komen!

Ik weet wat je denkt. Als mijn betaling via duizenden verschillende knooppunten gaat om te komen waar ik het wil hebben, wat weerhoudt een andere gebruiker er dan van om het te stelen? Lees verder om erachter te komen …

Lightning-netwerkbeveiliging

Microbetalingen op het bliksemnetwerk worden geleid door slimme contracten. Slimme contracten zijn sets regels die moeten worden gevolgd om transacties te laten plaatsvinden. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld vergoedingen koppelen aan transacties die worden betaald aan elk knooppunt dat het passeert. Een slim contract zou ervoor zorgen dat vergoedingen pas worden betaald nadat de transactie is voltooid.

Dit geeft alle Lightning-netwerkgebruikers een goede reden om zich niet met transacties te bemoeien.

Een korte opmerking over Lightning-netwerkkosten

Lightning-netwerkkosten zijn waarschijnlijk erg laag in vergelijking met de kosten die door miners op de belangrijkste blockchain in rekening worden gebracht. Het werk van Lightning-netwerkknooppunten is veel eenvoudiger dan dat van mijnwerkers. Elke gebruiker die hoge kosten probeert in rekening te brengen om betalingen door zijn knooppunt te laten gaan, zou worden vermeden. De vergoedingen zouden echter snel oplopen tot respectabele bedragen vanwege het grote aantal Lightning-netwerktransacties.

Twee andere belangrijke kenmerken van Lightning-netwerkbeveiliging zijn timelocks en asymmetrische herroepingsverbintenissen. Dit is wat ze doen;

  • Timelocks kan worden gebruikt om een ​​bovengrens in te stellen voor hoe lang een betaalkanaal open blijft. Dit voorkomt dat een gebruiker verdwijnt en het saldo in de portemonnee blijft. Als Joe in ons voorbeeld slechts 15 dagen werkte en daarna verdween, zou Thad de resterende 15 BTC in de portemonnee kunnen terugvorderen met behulp van een vooraf ingestelde tijdslot..

Lightning Network Timelock

  • Asymmetrische herroepingsverbintenissen zijn een manier om gebruikers te straffen die het systeem proberen te bedriegen en hun deel van een portemonnee verwijderen op een tijdstip dat hen uitkomt. Asymmetrische intrekkingsverplichtingen stellen gebruikers in staat voorwaarden te stellen waarbij de bedrogen gebruiker het volledige saldo van een portemonnee kan claimen, waardoor de bedrieger niets meer heeft!

Nu weet u wat het Bitcoin Lightning-netwerk is en hoe het werkt. Laten we eens kijken in welk ontwikkelingsstadium het netwerk zich bevindt en wie het gebruikt …

Lightning Network-tijdlijn

Men zou kunnen stellen dat de releasedatum van het Lightning-netwerk 6 december 2017 was, toen het protocol voor het eerst werd uitgegeven GitHub. Het officiële Lightning-netwerk demon werd pas vrijgegeven 7 januari, 2017, dus dit kan ook worden beschouwd als de releasedatum van het Lightning-netwerk!

Notitie: Een daemon is een programma dat op de achtergrond van een computer wordt uitgevoerd.

Op 27 december 2017 betaalde een ontwikkelaar genaamd Alex Bosworth de zijne Bitrefill mobiele telefoonrekening met behulp van het Bitcoin Lightning-netwerk. Aangenomen wordt dat dit het eerste gebruik is van een Lightning Network-betaling op het Bitcoin-mainnet.

Sindsdien bevindt het Lightning-netwerkmainnet zich in een lange testfase. Verschillende ontwikkelaars hebben Lightning-netwerkprojecten onderzocht en getest. De belangrijkste zijn Lightning LabsACINQ en Blockstream.

In maart 2018 bracht Lightning Labs Lightning Charge uit, een tool die ontwikkelaars kunnen bouwen lApps met. LApps zijn Lightning-applicaties zoals betaaldiensten die zullen worden gebaseerd op het Lightning-netwerk.

Het is te hopen dat banken en andere grote organisaties Charge zullen gebruiken om lApps te bouwen die hun miljoenen klanten zullen gebruiken. Een van de eerste lApps die populair werd, is Poketoshi, een spel waarin gebruikers bieden om beroemde Pokemon-personages te besturen met Lightning-netwerkbetalingen!

Tijd om te zien waar al deze Pokemon-fans zijn! Ik laat Poketoshi vrij!

Een ‘Twitch speelt’ spel als een spel, met behulp van @bliksem netwerk microtransacties .⚡

Bezoek – https://t.co/uZ2wUNq9Vl

Het gebruikt ook @BuienRadarNL als onderliggende technologie om alle betalingen te verwerken ?

– João Almeida (@ joaodealmeida94) 16 juni 2018

Andere cryptocurrencies beginnen ook het voorbeeld van Bitcoin te volgen. Litecoin lanceerde zijn Lightning-netwerk in April 2018 en Stellar heeft het Lightning-netwerk in zijn Routekaart 2018.

Het Lightning-netwerk werkt op elk platform dat slimme contracten en portefeuilles met meerdere handtekeningen ondersteunt. Dit betekent dat we zouden kunnen zien dat Lightning-netwerken binnenkort oplossingen voor de tweede laag bieden aan platforms zoals Ethereum, Ripple en Zcash.

De zoek- en analyse-engine, 1 ml, geeft meer dan 2500 knooppunten met over 7.800 betaalkanalen die vandaag op het Lightning-netwerk actief zijn. Het netwerk is echter niet klaar voor gebruik door miljoenen mensen en recente problemen hebben dit bevestigd …

Lightning Network-problemen: 2018

In januari 2018 bekritiseerde de medeoprichter van Lightning Labs, Elizabeth Stark, Blockstream omdat het zijn klanten toestond te betalen voor goederen via het Lightning-netwerk van mainnet. Stark beschuldigde Blockstream ervan het geld van hun klant te riskeren door technologie te gebruiken die nog niet goed is getest. Zij getweet, “Slechte zet @Blockstream.”

Slechte zet, @blockstream.

– Elizabeth Stark (@starkness) 17 januari 2018

In maart 2018 leed het netwerk aan een DDoS aanval. De aanval kwam nadat een Bitcoin-ontwikkelaar, Peter Todd, had gewaarschuwd de gemeenschap over dit soort risico’s. Hij eveneens uitgelegd dat aanvallen zoals deze op het Lightning-netwerk ook de belangrijkste Bitcoin-blockchain kunnen beïnvloeden.

Notitie: Een DDoS is een gedistribueerde denial-of-service-aanval waarbij hackers een netwerk verstoren met duizenden valse verzoeken of spam.

Je weet nu waar het Lightning-netwerk vandaan komt en waar het naartoe gaat. Je weet zelfs wanneer de releasedatum van het Lightning-netwerk was (je hoeft er alleen maar een te kiezen!). Voordat je gaat, ga ik een samenvatting maken van al het goede en al het slechte aan deze opwindende nieuwe ontwikkeling …

Lightning Network: voors en tegens

Mijn oma zegt altijd dat ik met het slechte nieuws moet beginnen, dus hier is het!

duimen omlaag Nadelen

Het Lightning Network is nog niet klaar. Het is moeilijk te zeggen hoe succesvol het kan zijn totdat het door honderdduizenden mensen wordt gebruikt. Helaas heeft het Lightning-netwerk genoeg problemen om de ontwikkelingsgemeenschap behoorlijk lang bezig te houden.

Je moet online zijn om valsspelers te stoppen. Sommige van de beveiligingsmaatregelen die ik eerder noemde, werken alleen als gebruikers online zijn. Ontwikkelaars hebben voorgesteld om een ​​betaalde dienst te gebruiken die slimme contracten zou bewaken terwijl gebruikers offline zijn. Deze Uitkijktoren services bevinden zich nog in de zeer vroege stadia van creatie op plaatsen zoals Lightning Labs.

Het netwerk kan te gecentraliseerd worden. Sommige leden van de cryptogemeenschap maken zich zorgen dat de manier waarop betalingsnetwerken worden gevormd ertoe kan leiden dat het platform meer gecentraliseerd wordt. Dit betekent dat goed gefinancierde knooppunten met duizenden betalingskanalen krachtige centrale knooppunten kunnen worden waar het meeste netwerkverkeer doorheen zou stromen. Stel je een blockchain-versie voor van een enorm bedrijf als Amazon op het Bitcoin Lightning-netwerk! Cryptocurrencies zouden de tussenpersoon moeten uitschakelen en ze niet aanmoedigen!

En nu het goede nieuws!

duimen omhoog PRO’s

Het is een langetermijnoplossing voor het schaalbaarheidsprobleem. Andere platforms – zoals Bitcoin Cash – hebben wijzigingen aangebracht in Bitcoin waarvan zij denken dat ze het schaalbaarheidsprobleem oplossen. Hun oplossingen zijn echter meestal van korte duur. Als het netwerk ooit echt schaalbaar wordt, dan komt het in de vorm van een project als het Lightning-netwerk. Een paar andere voorgestelde oplossingen zijn groot genoeg om het probleem volledig op te lossen.

Microbetalingen betekenen microvergoedingen. Het Lightning-netwerk zou het op een na grootste probleem van Bitcoin kunnen oplossen, namelijk hoge kosten. Toen het werd gemaakt, beloofde Bitcoin supersnelle transacties en lage of geen kosten. Tot nu toe is het niet gelukt. Maar met het Lightning Network kan dit binnenkort gebeuren!

Het Lightning-netwerk geeft gebruikers meer controle. De belangrijkste Bitcoin-blockchain wordt grotendeels beheerd door mijnwerkers. Mijnwerkers gebruiken zeer krachtige en dure apparatuur om de taken uit te voeren die betrokken zijn bij het verwerken van transacties. Op het Lightning-netwerk kunnen knooppunten door iedereen worden beheerd; op laptops, pc’s thuis en (binnenkort) mobiele telefoons. Bitcoin is ontworpen om iedereen erbij te betrekken en dat is precies wat het Lightning-netwerk wil doen.

Dat zijn allemaal mensen, legde het Lightning-netwerk uit. Ik zal je verlaten met een paar laatste gedachten…

Laatste gedachten

Op 23 januari 2018 kwam de grote betalingsdienstaanbieder, Streep, kondigde aan dat het zijn ondersteuning voor Bitcoin-betalingen stopte. Productmanager, Tom Karlo, zei dat Bitcoin ‘beter geschikt was geworden om een ​​bezit te zijn dan om een ​​ruilmiddel te zijn’. Dit betekent dat Bitcoin waardevol is, maar dat het niet meer goed is om geld te zijn!

Als technologie loopt Bitcoin jaren voor op traditioneel bankieren, maar als geldsysteem heeft het veel werk te doen. Ik wil dat je nadenkt over alle kleine aankopen die je overdag doet. Kun je je voorstellen dat je een buskaartje of een kopje koffie koopt met een Bitcoin-transactie? De bus zou te laat zijn en je koffie zou koud zijn tegen de tijd dat de transactie aan de blockchain was toegevoegd!

Het gebruik van de belangrijkste Bitcoin-blockchain voor kleine aankopen is als het gebruik van een bankoverschrijving of een cheque om voor een kopje koffie te betalen. Je zou het gewoon niet doen. U zou een creditcard of contant geld gebruiken, niet waar?

In de Verenigde Staten, 72% van alle niet-contante aankopen worden gedaan met creditcards en betaalpassen, maar ze zijn alleen goed voor 3% van de totale uitgaven in dollars. Dit zijn de soorten microbetalingen die op het Lightning-netwerk zouden moeten plaatsvinden. Stel je voor hoeveel sneller het Bitcoin-netwerk zou werken als de belangrijkste blockchain alleen werd gebruikt om de 28% transacties te verwerken die 97% van de totale uitgaven uitmaken?

Als Bitcoin gaat slagen als digitaal geld, dan moet het een beter ‘ruilmiddel’ worden. Naar mijn mening is het Lightning-netwerk de beste oplossing die tot nu toe is voorgesteld. Het is nog niet helemaal klaar, maar als het zover is, zien we misschien het soort Bitcoin-netwerk dat Satoshi Nakamoto zich in 2009 voorstelde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me