Litecoin versus Bitcoin: is Litecoin beter dan Bitcoin?

Eerst was het Coke vs Pepsi, daarna Batman vs Superman, en nu het hoofdevenement! Litecoin versus Bitcoin!

Tien jaar geleden wist niemand wat een cryptocurrency was. Nu zijn het er duizenden en ze worden een heel groot bedrijf. Twee supersterren van de cryptocurrency-wereld zijn Bitcoin en Litecoin. De twee zijn nauw met elkaar verbonden, maar dat is beter?

Deze Litecoin vs Bitcoin-gids gaat je alles leren wat je moet weten over dit beroemde paar. U leert waar ze vandaan komen, hoe ze werken, wat ze waard zijn en wat beter is.

De wereld van crypto verandert snel, dus we hebben geen tijd te verliezen. Ga naar de koelkast en pak een blikje cola (of Pepsi, geen van beide is prima!) En laten we beginnen.

Een korte geschiedenis van Litecoin versus Bitcoin

In november 2008 werd een paper geschreven door een mysterieuze coder genaamd Satoshi Nakamoto. De paper heette Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Zo werd cryptocurrency geboren.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Bitcoin was de eerste echte digitale valuta. Het beloofde een toekomst zonder banken. Het bood een toekomst waarin mensen elkaar, overal ter wereld, snel en veilig geld konden sturen.

In februari 2011 was 1 Bitcoin 1 US dollar waard. In juni was 1 Bitcoin de moeite waard 31 Amerikaanse dollars. De komende jaren zou Bitcoin steeds populairder worden. Niet iedereen was echter blij met de manier waarop het werkte.

Charlie Lee dacht dat Bitcoin beter zou kunnen werken. Hij besloot om enkele regels van Bitcoin te wijzigen. Hij wilde Bitcoin sneller en goedkoper maken. Zijn ideeën veroorzaakten onenigheid tussen Bitcoin-gebruikers.

In crypto wordt een meningsverschil tussen gebruikers over de regels van een valuta een vork genoemd. Als een meningsverschil groot genoeg is, kan de valuta in tweeën worden gesplitst. Dit wordt een harde vork genoemd.

Op 7 november 2011 splitste Bitcoin zich in tweeën. De hard fork creëerde een nieuwe munt genaamd Litecoin. Twee jaar later was alle Litecoin ter wereld 1 miljard US dollar (USD) waard.

Beide munten zijn inmiddels erg populair. Welke is de beste, vraag je? Is het mogelijk om beide te hebben, of zal de een de ander vervangen? Dit zijn lastige vragen om te beantwoorden.

Om deze vragen te beantwoorden, moet u Bitcoin en Litecoin op een aantal manieren vergelijken. Hieronder vindt u een tabel met de belangrijkste verschillen tussen de twee munten.

Bitcoin Litecoin
Gemaakt 3 januari 2009 7 november 2011
Gemaakt door Satoshi Nakamoto Charlie Lee
Gemiddelde transactietijd 10 minuten 2,5 minuten
Beloning per blok blokkeren 12.5 25
Leveringslimiet 21 miljoen 84 miljoen
Marktkapitalisatie. in USD 153,9 miljard 9,7 miljard
Waarde van 1 in USD 9088.16 173.55

Cijfers accuraat op 21-03-18 (coinmarketcap.com


Maakt u zich geen zorgen als u dit allemaal verwarrend vindt. Aan het einde van deze handleiding begrijpt u elk verschil tussen Litecoin en Bitcoin. U kunt uw eigen antwoord op de vraag geven, is Litecoin beter dan Bitcoin?

In Litecoin versus Bitcoin is Litecoin gemaakt omdat Charlie Lee de manier waarop Bitcoin werkte wilde veranderen. Dit is het eerste verschil tussen de twee, dus laten we daar beginnen …

Ronde 1! Ding!

Litecoin versus Bitcoin: technologie

Het bijzondere aan de technologie van Bitcoin is de blockchain. Een blockchain is een enorm digitaal record van transacties. Het record wordt opgeslagen in een netwerk van duizenden computers die knooppunten worden genoemd.

Gebruikers kunnen elkaar over de hele wereld geld sturen. Ze hoeven geen banken te gebruiken of zich zorgen te maken over hoge kosten en wisselkoersen. Laten we een voorbeeld gebruiken om te zien hoe het werkt;

Als Michael Jackson 10 Bitcoin (BTC) wil sturen, moet de transactie worden geverifieerd. Verificatie betekent dat het netwerk moet controleren of Michael ten minste 10 BTC heeft voordat hij deze mag verzenden. Als meer dan de helft van de knooppunten op het netwerk het erover eens is dat de transactie legitiem is, kan de transactie plaatsvinden en wordt deze aan de blockchain toegevoegd.

Transacties worden samengevoegd in groepen die blokken worden genoemd voordat ze aan de blockchain worden toegevoegd. De knooppunten die blokken verifiëren, krijgen een beloning voor het werk dat ze hebben gedaan. De beloning is een nieuwe valuta. Op de blockchain van Bitcoin is de beloning 12,5 nieuwe BTC. Dit proces wordt mijnbouw genoemd omdat het een beetje lijkt op het graven van goud!

Mijnbouw voor Bitcoin is duur. Je hebt een krachtige computer nodig om het te doen en het proces verbruikt veel elektriciteit. Het is ook vrij traag. Elk nieuw blok duurt ongeveer tien minuten om aan de blockchain te worden toegevoegd. Dit is waar Charlie Lee en Litecoin binnenkomen.

De regels om te beslissen hoe Bitcoin-mijnbouw werkt, worden SHA-256 genoemd. Het waren deze regels die Charlie Lee wilde veranderen. De nieuwe regels die hij heeft gemaakt, worden scrypt genoemd. Mijnbouw met scrypt is vier keer sneller dan SHA-256 en vereist veel minder elektriciteit.

Elk nieuw transactieblok duurt slechts 2,5 minuten om aan de Litecoin-blockchain te worden toegevoegd. De beloning voor elk geverifieerd blok is 25 nieuwe Litecoin (LTC).

Bitcoin-fans zeggen dat SHA-256 veiliger is dan scrypt. Ze zeggen dit omdat SHA-256 langer duurt en daarom meer kans maakt om fouten op te sporen. Ze denken dat scrypt het verificatieproces versnelt.

Litecoin-fans denken echter dat de veranderingen die Charlie Lee heeft aangebracht in de regels van Bitcoin veel beter zijn. Omdat het Litecoin een goedkoper en sneller platform maakt. Geen van beide blockchain is ooit gehackt.

Wat denk je, wie heeft de beste technologie? Ik ga deze aan Litecoin geven.

Laten we eens kijken hoe de twee zich verhouden tot investeringen …

Ronde 2!

Litecoin versus Bitcoin: investering

Beleggers zijn erg enthousiast over cryptocurrency. Sommigen verdienen veel geld door te handelen met cryptocurrencies. De tafel hieronder ziet u de prijsveranderingen van Litecoin versus Bitcoin in de afgelopen vijf jaar:

Datum 1 bitcoin 1 Litecoin
16 juni 2013 100,16 USD 2,07 USD
15 december 2013 849,68 USD 29,39 USD
15 juni 2014 568,19 USD 9,79 USD
14 december 2014 347,8 USD 3,48 USD
14 juni 2015 233,28 USD 1,94 USD
13 december 2015 433,85 USD 3,59 USD
19 juni 2016 752,33 USD 5,54 USD
18 december 2016 791,71 USD 3,7 USD
18 juni 2017 2.621 USD 45,33 USD
17 december 2017 19.528,93 USD 318,89 USD
18 maart 2018 7.720,85 USD 148,14 USD

Zoals u kunt zien, bereikten beide munten hun hoogste waarde tot nu toe, eind 2017. Sommige critici denk dat het nu een slecht idee is om in cryptocurrencies te investeren. Ze denken dat de populariteit van Bitcoin en Litecoin onderdeel is van een investeringszeepbel.

Opmerking: in een investeringszeepbel gaat de prijs van een product veel hoger dan de werkelijke waarde. Wanneer bellen ‘barsten’, gaat de prijs van het product heel snel omlaag!

Crypto-fans denken dat de munten populair zullen blijven vanwege het gebruik dat ze in de echte wereld hebben. Onthoud dat al deze blockchain-technologie nog nieuw is, niemand weet hoe belangrijk het kan worden.

Nu Bitcoin kopen is duur en een beetje riskant. Als investering is het misschien te laat om Bitcoin te kopen. De prijs is dit jaar flink gedaald. Litecoin is echter nieuwer en kan nog steeds net zo populair worden als Bitcoin. De groei is langzaam maar gestaag geweest.

De toekomst is onzeker voor alle cryptocurrencies. Niemand weet welke munten waardevol zijn en welke waardeloos. Dus, waarvan denkt u dat het in de toekomst waardevoller zal zijn, Bitcoin of Litecoin?

Ronde 3!

Litecoin versus Bitcoin: Store of Value

Als iets waardevol is, kan het worden geruild voor goederen en diensten. Een winkel met waarde is iets dat niet alleen waardevol is, maar ook waardevol blijft. De bekendste waardeopslag ter wereld is goud. Goud is al honderden jaren waardevol in elk land ter wereld, daarom wordt het een edelmetaal genoemd.

Valuta’s kunnen ook waardeopslagplaatsen zijn. De valuta’s van machtige landen, zoals de VS, zijn betere waardeopslagplaatsen dan zwakkere, minder stabiele landen zoals Syrië. Hoe zit het met cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn nog nieuw. Geen enkele is zo waardevol als goud. Ze hebben echter het potentieel om waardeopslagplaatsen te worden.

Goud is een grote opslagplaats van waarde omdat het kostbaar is en er maar een beperkte hoeveelheid van in de wereld is. Goud is inflatiebestendig. Dit betekent dat de waarde ervan niet veel op en neer gaat. De waarde ervan is voorspelbaar en betrouwbaar.

Dit zou ook het geval kunnen zijn in het geval van Bitcoin en Litecoin. Ze hebben allebei een beperkte voorraad. Er zal maar 21 miljoen Bitcoin zijn en er zal maar 84 miljoen Litecoins zijn. Dit betekent dat ze allebei goede waardewinkels kunnen worden.

Bitcoin is de oudste en meest vertrouwde cryptocurrency. Het zal ook als eerste zijn voorraadlimiet bereiken. Driekwart van alle Bitcoin is al gedolven. Dit betekent dat de waarde ervan in de nabije toekomst voorspelbaar en betrouwbaar moet worden, net als goud!

Ik denk dat Bitcoin vóór Litecoin een waardeopslag op de lange termijn zal worden. Bitcoin wint de ronde!

Cryptocurrencies zijn echter niet alleen waardevolle winkels, toch? Je zou toch spullen bij hen moeten kunnen kopen, toch? Laten we eens kijken welke munt beter geld is …

Ronde 4!

Litecoin versus Bitcoin: geld

Cryptocurrency heeft het geld in uw zak nog niet vervangen. U kunt niet naar uw plaatselijke supermarkt gaan en met Litecoin betalen. Misschien kun je dat binnenkort wel doen…

Er zijn nogal wat bekende bedrijven die Bitcoin als betaling nemen. Deze bedrijven zijn onder meer KFC Canada, Expedia.com, OKCupid en Playboy! Wat wil je nog meer?!

Er zijn minder bedrijven die Litecoin als betaling accepteren. Hoewel Uber Litecoin als betaling heeft aangenomen als onderdeel van proeven in Tsjechië.

Dus Bitcoin wint? Misschien niet. Litecoin is niet zo populair als Bitcoin, maar de technologie maakt het misschien een betere valuta om uit te geven. De transactietijd van Litecoin is vier keer sneller dan die van Bitcoin. Bedrijven en klanten vinden dit idee misschien leuk en beginnen Litecoin te gebruiken in plaats van Bitcoin.

Of zullen ze? Litecoin-fans zeggen vaak dat de transactietijd van Litecoin het een betere valuta maakt omdat het snel is. Als je Bitcoin in een winkel probeerde uit te geven, stond je 10 minuten aan de balie voordat je kon vertrekken! Dit komt omdat het 10 minuten duurt voordat de Bitcoin-blockchain de transactie heeft geverifieerd.

Dit is echter niet echt hoe het uitgeven van Bitcoin werkt. Wanneer u Bitcoin in een winkel (of KFC Canada!) Uitgeeft, zal de winkel alleen controleren of uw betaling legitiem is met een paar knooppunten op het systeem. Het wacht niet de volledige tien minuten die de blockchain nodig heeft om de transactie te verifiëren.

Door met een paar knooppunten te checken kan de winkel er vrijwel zeker van zijn dat je genoeg geld hebt om te betalen. Dit wordt een nulbevestigingstransactie genoemd.

Het is alsof je geld uitgeeft met een normale bankpas. Als ik vandaag een hoed koop met mijn bankpas, verlaat het geld pas morgen mijn rekening. De hoedenwinkel is blij dat ik vandaag mijn hoed mag hebben. Het heeft een snelle controle gedaan en weet dat ik genoeg geld op mijn rekening heb om te betalen.

Bitcoin is populairder en wordt op meer plaatsen als betaling gebruikt. Het maakt ook gebruik van nulbevestigingstransacties om dingen sneller te kopen. Sorry, Litecoin-fans! Bitcoin wint opnieuw!

Ik heb veel gesproken over de techniek en de cijfers. Het is gemakkelijk om te vergeten waarom cryptocurrencies zijn begonnen. Cryptocurrencies zijn uitgevonden om mensen te helpen. Hun makers wilden de macht wegnemen van banken en regeringen. Ze wilden de macht teruggeven aan de mensen van de wereld.

Dus, wat democratischer is, Litecoin of Bitcoin?

Ronde 5!

Litecoin versus Bitcoin: democratie

Het belangrijkste verschil tussen Litecoin en Bitcoin is de manier waarop mijnbouw op elk platform werkt. Zoals ik al eerder zei, is het minen van Bitcoin moeilijker en duurder dan het minen van Litecoin. Dus om geld te verdienen met het delven van Bitcoin, heb je een zeer krachtige computer nodig.

De meeste mensen gebruiken speciale computers die zijn ontworpen om Bitcoin te minen. Welke worden ASIC-mijnwerkers genoemd? Omdat Bitcoin in waarde is gegroeid, is Bitcoin-mijnbouw een eigen industrie geworden. Er zijn hele magazijnen opgezet om Bitcoin te ontginnen. Dit betekent dat nieuwe Bitcoin naar steeds minder mensen gaat.

Het risico hierbij is dat een hoog percentage van het totale aanbod van Bitcoin in handen zal zijn van een klein aantal mensen en bedrijven. Cryptocurrencies zouden anders moeten zijn. Ze zijn gemaakt om de rijkdom gelijkmatiger te verdelen.

Er kan ook worden beweerd dat de hoeveelheid stroom die wordt gebruikt om Bitcoin te mijnen, slecht is voor het milieu.

Charlie Lee wist dit allemaal toen hij Litecoin creëerde. Litecoin kan worden gewonnen met normale computers. ASIC-mijnwerkers kunnen niet worden gebruikt om Litecoin te minen. Nieuwe munten gaan dus naar een grotere groep gebruikers.

Litecoin is democratischer omdat er meer mensen bij betrokken kunnen worden. Deze ronde is een gemakkelijke overwinning voor Litecoin.

Voordat u beslist wie de algemene winnaar is, laten we eens kijken naar wat Bitcoin en Litecoin nu voor nieuwe dingen doen …

Ronde 6!

Litecoin versus Bitcoin: nieuwe ontwikkelingen

Bitcoin versus Litecoin willen beide transactietijden versnellen. Beiden gebruiken hetzelfde idee om dit voor elkaar te krijgen. Het heet de Lightning-netwerk. Het Lightning Network is een manier om transacties te verifiëren buiten de belangrijkste blockchain. Mijnwerkers hebben minder werk te doen en het hele systeem zal sneller werken.

Met het Lightning Network kunnen gebruikers hun eigen mini-netwerken openen. Deze netwerken worden betalingskanalen genoemd. De transacties die in deze netwerken plaatsvinden, worden geleid door regels die slimme contracten worden genoemd.

Opmerking: een slim contract is een reeks voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat een transactie kan plaatsvinden.

Men hoopt dat op deze manier duizenden of zelfs miljoenen transacties kunnen plaatsvinden. Door dit systeem te gebruiken, zou ook handel op verschillende platforms mogelijk zijn. Dit betekent dat u uw Bitcoin in Litecoin kunt veranderen zonder een crypto-exchange te gebruiken. Dat is geweldig omdat crypto-uitwisselingen kosten in rekening brengen en niet zo veilig zijn als handelen op blockchains.

Als u uw Litecoin in Bitcoin wilt veranderen, hoeft u alleen maar een betalingskanaal op te zetten met een gebruiker op het Bitcoin-netwerk. Dit soort transactie wordt een atomaire ruil genoemd. Zolang beide gebruikers genoeg valuta hebben om de swap te doen, zal het gebeuren. Als een gebruiker niet genoeg valuta heeft, gebeurt dit niet.

Bitcoin en Litecoin zijn beide begonnen met het gebruik van het Lightning Network. Sommige mensen denken echter dat Bitcoin die het Lightning Network gebruikt, Litecoin zal beëindigen. Ze denken dat snellere Bitcoin-transactietijden Litecoin nutteloos zullen maken.

Ik ben het er niet mee eens. Ik denk dat de introductie van het Lightning Network de twee platforms dichter bij elkaar zal brengen. Charlie Lee beschreven het Lightning Network als brug tussen twee wegen. Hij zei dat de Bitcoin-weg vol auto’s is die langzaam bewegen. De Litecoin-weg is bijna leeg. De Lightning Network-brug zal het voor auto’s gemakkelijker maken om tussen de twee wegen te bewegen.

Wie wint deze ronde? Het is te vroeg om te zeggen. Ze kunnen hier allebei winnaars zijn. Het is een gelijkspel!

Je weet nu alles wat je moet weten. Litecoin versus Bitcoin: wat beter is?

En de winnaar is…

Meer dan zes spannende wedstrijden wint Litecoin twee rondes en die van Bitcoin twee. Dit is echter slechts de mening van één persoon. Mijn mening verandert niets aan het feit dat de grootste naam in cryptocurrency nog steeds Bitcoin is.

Sommige mensen denken dat Bitcoin de enige cryptocurrency is die het waard is om te gebruiken. Dus als u een van die mensen bent, onthoud dit dan: Bitcoin kan niet de hele wereld van dienst zijn. Er wordt gedacht dat Bitcoin alleen ongeveer kan ondersteunen 500 miljoen gebruikers. Dat is ongeveer 15% van de wereldbevolking. Er is een plaats op de markt voor andere munten. Van deze andere munten is Litecoin een van de beste.

Bitcoin en Litecoin worden vaak vergeleken met goud en zilver. Ik denk echter dat ze meer op cola en cola light lijken. Sommige mensen houden van cola, anderen willen die geweldige cola-smaak maar met minder suiker. Cola en cola light liggen over de hele wereld in de schappen van supermarkten. Ze staan ​​naast elkaar en dat zal waarschijnlijk altijd zo zijn.

Ik laat je achter met een citaat van Charlie Lee, “Litecoin en Bitcoin zullen samenwerken om de transactiebehoeften van de wereld in de toekomst op te lossen”.

Wat vind je van Litecoin versus Bitcoin? Is Litecoin beter dan Bitcoin? Denk je dat de twee kunnen samenwerken? Laat het me weten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map