Vandaag, hierin MetaMask portemonnee recensie, ga ik je vertellen over een opwindend stukje cryptotechnologie. We zullen erover praten waar het vandaan kwam, wat het doet, en hoe het werkt. Ik ga je ook vertellen wat je moet weten begin.

Ik zal alle belangrijke vragen stellen, zoals, is MetaMask veilig en waar kan ik het voor gebruiken? Als je klaar bent met lezen, weet je precies hoe je MetaMask moet gebruiken en, nog belangrijker, of je het wel of niet wilt gebruiken! Laten we beginnen, zullen we?

De eerste vraag die beantwoord moet worden in deze MetaMask wallet review is – wat is in de eerste plaats een wallet??

Voordelen

 • Open source
 • Privésleutels worden in de browser bewaard
 • Makkelijk te gebruiken
 • Wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de Ethereum-blockchain

Nadelen

 • EEN "heet" portemonnee – bezorgdheid over de veiligheid
 • Ondersteunt alleen Ethereum- en ERC-20-tokens

MetaMask Wallet Review: wat zijn cryptocurrency-portefeuilles?

Sommige mensen denken dat crypto-portefeuilles winkel cryptocurrency. Logisch, want zo werkt de portemonnee in je broekzak. helaas, het is niet waar. In plaats daarvan slaan cryptocurrency-portefeuilles gewoon op informatie over cryptocurrency.

Cryptocurrencies bestaan ​​alleen in enorme databases met de naam grootboeken. Deze grootboeken zijn een overzicht van alle cryptocurrency-transacties die ooit zijn gemaakt. De meest populaire soort cryptocurrency-grootboek wordt genoemd een blockchain.


MetaMask wallet review: de Ledger Nano S.

Meer weten over blockchain-technologie? Bekijk onze "Blockchain uitgelegd" gids.

Cryptocurrency kan zijn verhuisd rond een blockchain, maar het kan nooit vertrekken het. U kunt niet al uw munten opnemen en mee naar huis nemen! Gebruikers verplaatsen hun cryptocurrency door de blockchain met openbaar en privésleutels. Dit is de informatie die is opgeslagen in crypto-portefeuilles. Laten we het verschil tussen openbare en privésleutels snel bekijken:

 • Openbare sleutels kan door iedereen worden gezien. Ze werken op dezelfde manier als uw e-mailadres. Wanneer iemand u cryptocurrency wil sturen, sturen ze deze naar uw openbare sleutel.
 • Privésleutels mag alleen door jou gezien worden. Als uw openbare sleutels als een e-mailadres zijn, zijn uw privésleutels als het wachtwoord. Hoe bewijst u dat een e-mailadres van u is? U heeft het wachtwoord!

Privésleutels zijn de enige manier om het eigendom van cryptocurrencies te bewijzen. Daarom is het zo belangrijk dat ze veilig worden opgeborgen waar niemand er toegang toe heeft! Er zijn verschillende soorten portefeuilles beschikbaar – laten we ze verderop in de MetaMask-portefeuillebeoordeling uiteenzetten.

Portemonnee-typen

MetaMask wallet review: een USB-logo.Hardware portemonnees

Zij zijn verwijderbare opslagapparaten zoals USB-sticks. Ze zijn erg veilig, maar kunnen duur zijn. Ze zijn een vorm van koude opslag omdat ze uw privésleutels offline houden.

MetaMask wallet review: een wereldbollogo.Webportefeuilles

Ze kunnen op veel verschillende apparaten worden gebruikt, maar lopen het risico aangevallen te worden door hackers. Online wallets staan ​​bekend als hete opslag.

MetaMask wallet review: een desktoplogo.Desktop-portefeuilles

Ze worden rechtstreeks op uw computer geïnstalleerd. Ze kunnen alleen worden gebruikt op de computer waarop ze zijn geïnstalleerd. Ze zijn veiliger dan webportefeuilles, maar niet zo veilig als hardwareportefeuilles of papieren portefeuilles.

MetaMask wallet review: een papieren portemonnee-logo.Papieren portemonnees

Het zijn stukjes papier waarop je sleutels zijn gedrukt. Zij zijn heel veilig, mors er gewoon geen koffie op! Nogmaals, een andere vorm van koude opslag aangezien uw privésleutel offline wordt opgeslagen.

Het wordt sterk aanbevolen om altijd meer dan één soort portemonnee te gebruiken om uw cryptocurrency-informatie op te slaan. Als er een mislukt, wordt gehackt of zoek raakt, heb je tenminste een back-up! Dus, wat voor soort portemonnee is het? MetaMask?

Laatste Ledger Wallet Coupon gevonden:

Wat is MetaMask?

Metamask is een cryptocurrency-portemonnee die kan worden gebruikt op de Chrome, Firefox en Dapper browsers. Het is ook een browserextensie. Dit betekent dat het werkt als een brug tussen normale browsers en de Ethereum blockchain.

De Ethereum-blockchain is een netwerk waar gebruikers dat kunnen bouwen hun eigen apps (die dApps worden genoemd) en cryptocurrencies. Ethereum stelt zijn gebruikers ook in staat om transactierichtlijnen te schrijven slimme contracten. MetaMask kan alleen worden gebruikt om sleutels voor Ethereum-cryptocurrencies op te slaan.

MetaMask wallet review: MetaMask-logo.

De cryptocurrency van Ethereum wordt genoemd Ether. Andere cryptocurrencies die op de Ethereum-blockchain zijn gebouwd, worden genoemd Munten. De meeste tokens die op de Ethereum-blockchain zijn gebouwd, worden genoemd ERC-20-tokens omdat ze de regels volgen die Ethereum-ontwikkelaars hebben opgesteld voor het maken van nieuwe cryptocurrencies.

Zo, de MetaMask-portemonnee kan worden gebruikt voor het opslaan van sleutels voor Ether- en ERCi20-tokens op drie verschillende webbrowsers. Het stelt gebruikers ook in staat om vanuit een standaardbrowser door de Ethereum-blockchain te bladeren. Welke andere kenmerken heeft het? En zijn ze goed? Om erachter te komen, gaan we verder met de MetaMask-portemonnee-beoordeling en richten we ons eerst op de goede dingen.

Vergelijk MetaMask zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Vergelijk MetaMask zij aan zij met anderen

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op u, maar dat zijn ze NIET allemaal hetzelfde!

Ja! Laat me de vergelijkingstabel zien

MetaMask: The Good Stuff

Dus – het goede spul. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen vaak genoemd in gebruikersbeoordelingen van MetaMask-portemonnees:

 • Openbron: Dit betekent dat alle MetaMask-code online is en gratis en beschikbaar voor toegang. U kunt thuis uw eigen versie bouwen! Ik maak een grapje, doe dat niet. Ik bedoel, je zou kunnen, maar niet. Open-source software kan worden beoordeeld en bijgewerkt door de gemeenschap, wat betekent dat deze continu kan worden verbeterd.
 • HD-instellingen: Hiërarchische deterministische instellingen helpen gebruikers een back-up van hun accounts maken. Ze doen dit door de gebruiker een lijst met woorden te geven die zaadzinnen worden genoemd. Seed-zinnen kunnen worden gebruikt om verloren accountinformatie opnieuw in te stellen.
 • Ingebouwde aankoop van munten: MetaMask linkt rechtstreeks met twee uitwisselingen waar gebruikers cryptocurrency kunnen kopen. Gebruikers kunnen selecteren Coinbase om Ether en ShapeShift om Ether- of ERC-20-tokens te kopen.
 • Klantenservice: MetaMask wil zoveel mogelijk mensen betrekken bij het Ethereum-netwerk. Er staat een video-introductie op zijn homepage en een gedetailleerde ondersteuningspagina.
 • Eenvoudige interface: Zodra het is ingesteld, MetaMask is heel eenvoudig te gebruiken – dit is een gevoel dat ook wordt herhaald door andere gebruikers MetaMask-portemonnee-beoordelingen. Alle functies zijn duidelijk ingedeeld, zodat het verzenden en ontvangen van valuta eenvoudig is, zelfs voor beginners!
 • Lokale sleutelopslag: Sommige portemonneeproviders slaan sleutels op op hun eigen servers. Dit is gebruikelijk op exchanges die portemonnees aanbieden, zoals Coinbase. MetaMask-sleutels worden opgeslagen in de eigen browser van de gebruiker, niet op externe servers. Dit geeft de gebruiker meer controle over zijn publieke en private sleutels.
 • Gemeenschap: MetaMask is een belangrijk onderdeel van de Ethereum-gemeenschap. Het heeft meer dan een miljoen actieve gebruikers en heeft bijna 70.000 volgers op Twitter.

Dat zijn veel goede dingen! Wat dacht je van het slechte spul?

MetaMask: The Bad Stuff

Niet alles is echter perfect met de tool in kwestie, en het zou onbegrijpelijk zijn MetaMask wallet review als we er enkele niet hebben genoemd meest opvallende tekortkomingen.

 • Browsertoegang: MetaMask heeft geen toegang tot uw gegevens, maar de browser waarop het is geïnstalleerd, zal. Uw browser heeft geen toegang tot uw privécodes, maar kan informatie verzamelen over wanneer en hoe u de app gebruikt. Mozilla en Google zijn niet erg populair in de cryptocommunity. Veel crypto-gebruikers zullen zich ongemakkelijk voelen als deze bedrijven informatie over hen kunnen verzamelen. Dit kan sommige potentiële gebruikers ervan weerhouden de MetaMask-portemonnee uit te proberen.
 • Online: Online portemonnees hebben voor- en nadelen. Een van de belangrijkste nadelen is veiligheid. Alle informatie die online wordt opgeslagen, loopt meer risico door hackers dan informatie die offline is opgeslagen. MetaMask biedt op zichzelf niet voldoende beveiliging. Onthouden, gebruik altijd meer dan één soort portemonnee.

Nu weet je een beetje waar gebruikers het over hebben in hun MetaMask-portemonnee-beoordelingen. Hoe verhoudt het zich echter tot andere Ethereum-portefeuilles? Laten we eens kijken MetaMask vs MyEtherWallet.

MetaMask VS MyEtherWallet

MyEtherWallet is een van de meest gebruikte Ethereum-portefeuilles. Het is een online platform, maar is geen portemonnee die alleen online is. Denk meer aan MyEtherWallet als een portemonnee-generator. Het is een platform waar gebruikers dat kunnen creëer hun eigen portemonnees en krijg toegang tot de Ethereum-blockchain. Gebruikers kunnen met MEW hun cryptocurrencies bekijken die in elke privésleutel van Ethereum worden bewaard.

MetaMask wallet review: MyEtherWallet.

De gebruikers van de portemonnee maken om ze te geven volledige controle van hun sleutels. Ze kunnen worden gebruikt als warme of koude opslag. MetaMask kan alleen worden gebruikt voor hete opslag. MyEtherWallet kan ook worden gebruikt als een portemonnee met volledige knooppunten. Dit betekent dat het rechtstreeks is verbonden met de Ethereum-blockchain en het hele grootboek op uw apparaat opslaat.

MetaMask communiceert met het Ethereum-grootboek via een systeem genaamd Infura. Dit betekent dat het andere computers vertrouwt om het up-to-date te houden met het Ethereum-netwerk. Systemen met volledige knooppunten hebben over het algemeen de voorkeur boven systemen met vertrouwende tussenpersonen zoals Infura.

MetaMask wallet review: MetaMask.

MyEtherWallet kan zelfs worden gebruikt voor toegang tot schrijf slimme contracten, terwijl MetaMask dat niet kan. Dus, is MyEtherWallet beter dan Metamask? In sommige opzichten is het echter dat beide platforms flexibel genoeg zijn om samen te worden gebruikt. In combinatie bieden de twee systemen een indrukwekkend portemonnee-pakket.

Beschouw het dus niet als MetaMask VS MyEtherWallet, aangezien ze in hetzelfde team zitten!

Laten we nu teruggaan naar de daadwerkelijke beoordeling van de MetaMask-portemonnee. Vervolgens wil ik erover praten de MetaMask portemonnee veiligheid.

MetaMask-beveiliging

Daar is er een erg belangrijk vraag die je jezelf zou moeten stellen als je besluit om de wallet wel of niet te downloaden na het lezen van deze MetaMask review: is MetaMask veilig?

MetaMask heeft geen grote hacks ondergaan. Het maakt gebruik van HD-back-upinstellingen en heeft een sterke gemeenschap van ontwikkelaars die de open-sourcecode bijwerken. De portemonnee is echter online, dus het loopt meer risico dan hardwareportefeuilles en andere vormen van koude opslag.

Tabel: de beveiligingsfuncties van de Coinbase Wallet en MetaMask

Het meest voorkomende risico waarmee de MetaMask-portemonnee wordt geconfronteerd, is phishing-aanvallen. Een phishing-aanval is een oplichterij die hackers gebruiken om persoonlijke informatie zoals gebruikersnamen en wachtwoorden te stelen.

Een phishing-aanval op een MetaMask-portemonnee zou ongeveer als volgt werken:

Gene werkt op zijn laptop met verschillende tabbladen geopend in zijn browser. Hij ontgrendelt zijn MetaMask-portemonnee om een ​​transactie te doen. Een aanvaller gebruikt de geopende tabbladen om te zien dat Gene MetaMask gebruikt.

De aanvaller stuurt Gene een pop-upbericht waarin hij zegt dat zijn transactie is mislukt. Dit gebeurt soms, dus Gene maakt zich geen zorgen. Hij voert zijn wachtwoord in om de transactie opnieuw uit te voeren. De aanvaller heeft nu toegang tot Gene’s portemonnee.

Dit soort aanvallen komt vrij vaak voor bij online portefeuilles. MetaMask werkt aan patches voor dit soort problemen, maar gebruikers zijn verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid, dus wees voorzichtig! Alleen bij gebruik van MetaMask gebruik één tabblad tegelijk om transacties te doen, en houd de portemonnee op slot wanneer u het niet gebruikt.

Dus, is MetaMask veilig? Het antwoord is hier een zenuwachtig ja. Online portemonnees zijn zo veilig als hun gebruikers. Dus als je illegaal afleveringen van Game of Thrones streamt met een open MetaMask-portemonnee en je Ether verdwijnt, zeg dan niet dat ik je niet heb gewaarschuwd!

Nu we er serieus over hebben gepraat browser veiligheid, laten we eens kijken naar de leukere delen van deze MetaMask-portemonnee-beoordeling, namelijk hoe MetaMask in te stellen en MetaMask te gebruiken.

MetaMask instellen

1. Je hebt nodig een van de drie browsers Zei ik eerder. Open de browser van uw keuze.

2. Ga naar de MetaMask-startpagina en voeg de extensie toe voor elke browser die u gebruikt.

MetaMask wallet review: ETH kopen in de browser.

3. Er verschijnt een Metamask-pictogram in uw browser. Klik op het vospictogram om de app te openen.

4. Klik vervolgens op "Maak nieuw Kluis" en stel een sterk wachtwoord in.

MetaMask wallet review: inloggen.

5. Je krijgt nu je 12 zaadzinnen te zien. Schrijf deze op en bewaar ze op een veilige plek. Dit is buitengewoon belangrijk!

MetaMask wallet review: 12 beveiligingswoorden voor MetaMask.

6. Als u dit heeft gedaan, klikt u op "Ik heb het ergens veilig gekopieerd".

MetaMask wallet review: waarschuwingsbericht.

Dat is het! U bent nu de trotse eigenaar van een MetaMask-portemonnee. Ben je klaar om het te gaan gebruiken? Laten we doorgaan met onze MetaMask-portemonnee-beoordeling door te bespreken hoe u de tool kunt gebruiken.

Hoe MetaMask te gebruiken?

Het kopen en verzenden van Ether- en ERCi20-tokens met MetaMask is snel en eenvoudig.

1. Om Ether of tokens te kopen, klikt u op "Kopen" en kies een van beide Coinbase of Shapeshift om uw account te financieren.

MetaMask wallet review: MetaMask gebruiken.

2. Om Ether- en ERC-20-tokens te verzenden, klikt u gewoon op "Sturen", vul het adres in waar je het naartoe wilt sturen, en ook het bedrag. Bevestig vervolgens de transactie door op te klikken "Aanvaarden".

MetaMask wallet review: transactiebevestigingen.

Nu u weet hoe u MetaMask moet gebruiken, kunt u ook gemakkelijk Ether- en ERC-tokens kopen, verzenden en ontvangen. Dat is echter niet alles wat MetaMask kan doen. Voordat je gaat, wil ik je een paar andere manieren laten zien waarop je je nieuwe MetaMask-portemonnee kunt gebruiken.

Ethereum verkennen met MetaMask

Waar is MetaMask het beste in? Nou, te oordelen naar gebruikersbeoordelingen van MetaMask-portemonnee, is het beste van deze tool het feit dat je het kunt verken de dApps van de Ethereum-blockchain ermee. Voor crypto-nieuwkomers is het een geweldige kennismaking met de blockchain, omdat je een browser gebruikt waarmee je vertrouwd bent.

een dApp dat vaak wordt gebruikt met MetaMask is MyEtherWallet, waarover ik sprak in de "MetaMask VS MyEtherWallet" sectie. Dus, welke andere dApps kun je ontdekken met MetaMask?

 • CryptoKitties is een dApp waar je cartoonkittens kunt ontwerpen en verhandelen. Het is waarschijnlijk de meest bekende dApp op het Ethereum-netwerk. Het maken van schattige CryptoKitties is gemakkelijk gemaakt met MetaMask, en dat geldt ook voor het verkopen ervan met een dikke winst!
 • Digitale kunst wordt steeds populairder. Er worden veilingen gehouden waar gebruikers unieke verzamelobjecten kunnen kopen en verkopen. Blockchain-technologie stelt artiesten in staat werk te produceren dat niet kan worden gekopieerd. Met MetaMask zou je in een mum van tijd kunnen bieden op een blockchain Banksy!
 • Blockchain-arcades worden gebouwd waar gamers Ether en tokens kunnen gebruiken om aan videogametoernooien deel te nemen. Sites zoals Etherplay vereist een MetaMask-login om mee te doen aan het plezier.

Daar heb je het – dit zijn enkele van de meer populaire dApps die sommige gebruikers MetaMask-portemonnee-beoordelingen noemen en waarover in het algemeen wordt gesproken.

Conclusies

MetaMask is een belangrijk onderdeel van het Ethereum-netwerk. Het stelt crypto-nieuwelingen in staat om hun eerste stappen in de wereld van blockchain te zetten. Zijn functie als portemonnee is ondergeschikt aan zijn rol als een brug naar Ethereum.

MetaMask is als portemonnee de perfecte partner voor een product als MyEtherWallet. Ik denk niet dat MetaMask zelf sterk genoeg beveiligingsfuncties heeft. Ik zou alleen aanraden om kleine hoeveelheden cryptocurrency op te slaan in een MetaMask-portemonnee.

Tabel: MetaMask vergeleken met de Ledger Nano X

De beste manier om Metamask te gebruiken is als een winkel voor de munten die je nodig hebt om van Ethereum dApps te genieten. Zie het als een zak met kleingeld die je mee kunt nemen naar de speelhal of naar de kermis. Neem genoeg om een ​​geweldige tijd te hebben, maar niet meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen!

Ik hoop dat je klaar bent om MetaMask eens te proberen. Als u echter twijfelt en wat betrouwbaardere crypto-portefeuilles wilt uitproberen, kunt u een lijst ervan bekijken hier.

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me