Moet ik Litecoin kopen – Is Litecoin een goede investering?

Het kan lastig zijn om te kiezen in welke cryptocurrency u wilt investeren, vooral omdat de markten zo snel veranderen. Een van de meest succesvolle munten van 2017 was Litecoin, dat in slechts 12 maanden tijd met meer dan 5000% steeg.

Litecoin is oorspronkelijk gemaakt in 2011 nadat het een bijgewerkte versie van de Bitcoin-client had gesplitst. Dit is waarom het ook wel Bitcoin-Lite wordt genoemd! Maakt u zich geen zorgen, dit wordt allemaal uitgelegd!

In deze complete gids vertellen we je alles wat je moet weten over Litecoin. Dit begint met wat achtergrondinformatie over wat Litecoin is en of we denken dat het een goede of slechte investering is. We gaan je ook laten zien hoe je Litecoin koopt en in welke portemonnee je het moet bewaren.

Dus aan het einde van deze gids, uw vraag “Moet ik Litecoin kopen?” zal iets gemakkelijker te beantwoorden zijn. Nou … waar wacht je nog op ?! Laten we erin duiken!

Moet ik Litecoin kopen: wat is Litecoin?

Litecoin, ook bekend onder de valutacode LTC, werd in 2011 door Charlie Lee gecreëerd. Lee wilde de Bitcoin-blockchain veranderen om deze ‘lichter’ te maken, wat betekent dat het transacties sneller en goedkoper kan verwerken. Om dit te doen, splitste hij de Bitcoin-blockchain.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Vraag je je af wat een vork is?

Welnu, een vork is wanneer een nieuwe blockchain de originele code van een eerdere blockchain neemt, maar wijzigingen aanbrengt in de technologie om te verbeteren wat het wel en niet kan doen. Dat is precies wat Litecoin deed. Het gebruikte de originele Bitcoin-blockchain, maar maakte het sneller en goedkoper in gebruik!

Forks gebeuren de hele tijd in de cryptocurrency-wereld. Andere munten zoals Bitcoin Classic, Bitcoin Unlimited en Bitcoin Cash zijn allemaal vorken van de originele Bitcoin-blockchain. Ethereum was ook een vork van Ethereum Classic! Hier zijn enkele verbeteringen die Litecoin heeft aangebracht in de Bitcoin-blockchain.

Mijnbouw

Mijnbouw Bitcoin is nu erg moeilijk geworden voor mensen die geen dure hardware bezitten. Wanneer mensen Bitcoin minen, gebruiken ze hun rekenkracht om transacties op het netwerk te verifiëren en krijgen ze extra Bitcoin als beloning.

Hoewel je nooit echt ziet wat er gebeurt, lost deze extra kracht echt moeilijke wiskundige problemen op. Deze problemen zijn zo moeilijk dat geen mens het kan oplossen, daarom gebruiken we supercomputers! Dit is wat blockchain-technologie zo veilig en gedecentraliseerd maakt.

Naarmate echter steeds meer mensen Bitcoin gebruiken, wordt het netwerk groter. Er zijn meer computers die Bitcoin proberen te minen, wat meer concurrentie betekent. De hardware die nodig is om een ​​succesvolle mijnwerker te zijn, wordt dus steeds duurder en vereist meer elektriciteit.

Litecoin loste dit probleem op door te veranderen hoe de blockchain transacties verifieert. In plaats van dure ASICS (toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen) te gebruiken, worden GPU’s (grafische verwerkingseenheden) gebruikt. GPU’s zijn veel goedkoper en verbruiken minder energie, wat betekent dat iedereen Litecoin kan minen!


Als je niet helemaal zeker weet wat dat jargon betekent: in feite zijn ASICS en GPU’s verschillende soorten computerhardware.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Transactiesnelheden en kosten

De tijd die nodig is om een ​​Bitcoin-transactie te bevestigen, is ongeveer 10 minuten. In de echte wereld is dit vrij traag. Aangezien Litecoin een lichtere versie van Bitcoin is, kan het een gemiddelde transactiesnelheid bereiken van ongeveer 2 ½ minuut!

Door mensen toe te staan ​​GPU’s te gebruiken om te minen, versnelt dit het netwerk voor iedereen. Snellere transactiekosten zijn niet het enige voordeel ten opzichte van Bitcoin dat Litecoin heeft. De gemiddelde kosten voor het verzenden van een Litecoin-transactie zijn $ 0,23, terwijl de gemiddelde transactiekosten van Bitcoin $ 2,83.

Dus, zoals je kunt zien, is er nogal een verschil, toch?

Geen dreiging van een overstromingsaanval

In 2015 ervoer de Bitcoin-client een overstromingsaanval, waarbij honderdduizenden spamtransacties naar het netwerk werden gestuurd! Het doel van een overstromingsaanval is als een virus: slechte mensen proberen een systeem te beschadigen.

Stel je voor dat iemand je tegelijkertijd 200.000 e-mails heeft gestuurd. Het netwerk zou niet zoveel transacties (e-mails) kunnen verwerken en het zou ervoor zorgen dat de server kapot gaat!

Charlie Lee merkte de dreiging van overstromingsaanvallen op toen hij Litecoin aan het bouwen was in 2011 en probeerde ervoor te zorgen dat dit niet met zijn blockchain zou gebeuren! Litecoin heeft tot doel de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin op te lossen – wat betekent dat er meer transacties tegelijkertijd op het netwerk kunnen plaatsvinden.

Dus nu u wat achtergrondinformatie over Litecoin kent, laten we eens kijken of Litecoin een goede of slechte kortetermijninvestering is..

Moet ik Litecoin kopen als een korte-termijninvestering??

Wanneer mensen geld investeren in cryptocurrency, moeten ze beslissen of ze hun munten voor de korte of lange termijn willen houden. Wanneer we een investering omschrijven als een korte termijn, bedoelen we over het algemeen tussen de 1 en 12 maanden. Meer ervaren handelaren kunnen echter een korte-termijninvestering van dagen, uren of zelfs minuten zien!

Dit kan zijn omdat beleggers verwachten dat er een gebeurtenis zal plaatsvinden die de waarde van de munt zal verhogen, maar dat ze daarna verwachten dat de prijs zal dalen. Als u bijvoorbeeld tussen november 2017 en februari 2018 een kortetermijninvestering in Unikoin Gold (UKG) had gedaan, zou u meer dan 600% winst hebben gemaakt! Dat is een voorbeeld van een goede investering op korte termijn.

Als u het echter veel langer zou vasthouden, zou de waarde zijn gedaald tot de oorspronkelijke prijs! Dus nu u weet wat een kortetermijninvestering is, laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen van kortetermijnbeleggen in Litecoin..

Voordelen

 • Hoog handelsvolume: Litecoin wordt sinds 2011 verhandeld en is een gevestigde top 10-munt. Dit betekent dat het een populaire keuze is voor investeerders. Als een cryptocurrency een hoog handelsvolume heeft, betekent dit dat u geen problemen zult hebben met het vinden van kopers om aan te verkopen. Als er lage handelsvolumes zijn, betekent dit dat u het moeilijk zou kunnen vinden om een ​​koper te vinden!
 • Vermeld op Coinbase: Coinbase verwerkt meer cryptocurrency-transacties dan welke andere exchange dan ook, ook al hebben ze maar vier munten vermeld! Een daarvan is Litecoin, wat betekent dat u gemakkelijk uw munten kunt kopen en verkopen. Nog beter, u kunt in echt geld storten en opnemen! Dit is een enorm voordeel dat Litecoin heeft ten opzichte van andere munten.

Nadelen

 • Beweeglijkheid: Volatiliteit is een groot probleem in de cryptocurrency-markten. Volatiliteit betekent dat de prijs van een munt zeer snel stijgt of daalt. Hierdoor kan een korte-termijninvestering in Litecoin een hoog risico opleveren. Als u bijvoorbeeld eind december 2017 Litecoin had gekocht, daalde de prijs een maand later met meer dan 50%!

Moet ik Litecoin kopen als langetermijninvestering??

Wanneer mensen op lange termijn in een cryptocurrency investeren, verwachten ze dat hun waarde langzaam zal toenemen. Dit betekent over het algemeen dat ze niet veel marktvolatiliteit verwachten en dat de munt een laag risico heeft. Voor minder ervaren handelaren die geen grote prijsbewegingen aankunnen, is beleggen op de lange termijn geschikter! Een langetermijninvestering duurt normaal gesproken 1 jaar of langer.

Een goed voorbeeld van een langetermijninvestering is Bitcoin. Als u in 2011 1 Bitcoin had gekocht, zou het u ongeveer 30 cent hebben gekost. Als je dapper genoeg zou zijn om eraan vast te houden tot 2018, zou die 1 Bitcoin meer dan $ 10.000 waard zijn!

Nu u weet wat een langetermijninvestering is, gaan we eens kijken naar enkele van de langetermijnvoor- en nadelen van Litecoin.!

Voordelen

 • Fulltime leiderschap: Charlie Lee, de maker van Litecoin, werkt nu fulltime aan het project. Lee heeft ook een team van zeer ervaren blockchain-experts die het bedrijf helpen groeien.
 • Gevestigd: Litecoin is een van de meest gevestigde cryptocurrencies, met meer dan 7 jaar handelen. In feite was het de allereerste alt-munt! Hierdoor belegt Litecoin minder risico in vergelijking met sommige van de nieuwere munten.
 • Kleine investeringen: Als u een Litecoin-investering voor de lange termijn wilt doen, kunt u regelmatig kleine bedragen beleggen. Dit stelt u in staat om uzelf te beschermen tegen prijsbewegingen op korte termijn.

Nadelen

 • Schaalbaarheid van blockchain: Schaalbaarheidsproblemen zijn iets dat de meeste blockchain-projecten willen oplossen. Door schaalbaarheidsproblemen op te lossen, zal de blockchain niet vertragen naarmate meer mensen er gebruik van maken. Momenteel kan Litecoin ongeveer 56 transacties per seconde verwerken. Dat is goed in vergelijking met de 7 transacties per seconde van Bitcoin. Het moet echter snel worden gemaakt om het in de toekomst bruikbaar te maken.

Moet ik Litecoin kopen: hoe investeer ik in Litecoin?

Een van de belangrijkste voordelen van beleggen in Litecoin is dat u het gemakkelijk kunt kopen met fiatgeld zoals USD, EUR en GBP! Dit maakt het gemakkelijker omdat u uw bankpas of creditcard kunt gebruiken, en zelfs bankoverschrijving (zelfs PayPal wordt geaccepteerd op Coinbase!).

Dit verschilt van veel andere cryptocurrencies. Meestal moet je Bitcoin of Ether omwisselen om andere cryptocurrencies te krijgen, je kunt ze niet zomaar kopen bij een makelaar zoals Litecoin!

De beste manier om Litecoin te kopen is met Coinbase, ze zijn de meest populaire broker exchange en het is geweldig voor beginners. Laten we u stap voor stap door het koopproces van Litecoin leiden, met enkele handige afbeeldingen.

Open een account bij Coinbase

 1. Eerst moet u de Coinbase-website bezoeken, wat u kunt doen door door op deze link te klikken.
 2. U moet uw volledige naam, e-mailadres en een sterk wachtwoord opgeven. Zorg ervoor dat u deze goed bewaart!
 3. Vervolgens moet u uw mobiele nummer bevestigen. Zodra je een sms hebt ontvangen, voer je de code in Coinbase in.
 4. Gefeliciteerd, je hebt nu een account bij Coinbase!

Verifieer uw identiteit voordat u Litecoin koopt bij Coinbase

 1. Klik op Kopen verkopen bovenaan het scherm.

  Litecoin kopen op Coinbase

 2. U krijgt nu te horen dat u een betaalmethode moet toevoegen. Klik op Betaalmethode toevoegen.

  Hoe u een betaalmethode toevoegt op Coinbase

 3. U wordt gevraagd of u een bankafschrift of een bankpas / creditcard wilt toevoegen. In dit voorbeeld voegen we een bankpas / creditcard toe, omdat dit de snelste manier is om geld te storten.

  Hoe u een account toevoegt op Coinbase

 4. Aangezien Coinbase een van de veiligste beurzen is om te kopen, nemen ze beveiliging zeer serieus. U moet nu uw identiteit verifiëren. Klik op Upload ID.
 5. U kunt een paspoort, rijbewijs of een door de overheid uitgegeven identiteitskaart uploaden. Klik op degene die u wilt uploaden.

  Hoe u een ID-type selecteert op Coinbase

 6. Vervolgens wordt u gevraagd hoe u uw ID wilt uploaden. U kunt kiezen voor een webcam, mobiele camera of een bestandsupload.

  Hoe een foto op Coinbase te uploaden

 7. Nadat u uw ID heeft geüpload, krijgt u de onderstaande bevestiging.

  Identiteitsverificatie op Coinbase

  Als de beeldkwaliteit niet duidelijk genoeg is, wordt u gevraagd deze opnieuw te uploaden.

 8. U moet nu het factuuradres van uw bankpas / creditcard invoeren. Zorg ervoor dat het overeenkomt met uw thuisadres, aangezien u mogelijk later wordt gevraagd dit te verifiëren.Factuuradres op Coinbase
 9. Nu moet u uw bankpas- / creditcardgegevens invoeren. Maakt u zich geen zorgen, de Coinbase-website is zeer veilig en ze krijgen uw kaartgegevens nooit te zien, aangezien de nummers gecodeerd zijn.

  moet ik litecoin kopen

 10. Gefeliciteerd, je hebt nu je identiteit geverifieerd en een betaalmethode toegevoegd! Laten we nu wat Litecoins gaan kopen!

Hoe te investeren in Litecoin bij Coinbase

Nu uw account is aangemaakt, bent u klaar om uw eerste Litecoin-transactie te doen!

 1. Klik op Kopen verkopen. Als je onze verificatiegids correct hebt gevolgd, moet je pagina overeenkomen met de onderstaande afbeelding. Klik vervolgens op Litecoin.

  Litecoin kopen op Coinbase

 2. Nu moet u de hoeveelheid Litecoin invoeren die u wilt kopen (in het LTC-veld). Of hoeveel u zou willen uitgeven (in uw lokale munteenheid). Wanneer u dit doet, wordt het bedrag aan Litecoin, oftewel het contante bedrag, omgezet in het andere vak. In ons onderstaande voorbeeld gebruiken we GBP en de prijs op het moment van onze handel was 1 LTC = £ 122,76 De prijzen van cryptocurrency veranderen echter voortdurend, dus de prijs van Litecoin wanneer u deze koopt, zal waarschijnlijk anders zijn.!Hoe Litecoin op Coinbase te kopen
 3. Zodra u op klikt Koop Litecoin, u wordt gevraagd om uw betalingsgegevens te bevestigen. Omdat je dit eerder hebt ingesteld, kun je op klikken Bevestigen.
 4. Gefeliciteerd! U heeft nu succesvol geïnvesteerd in Litecoin. Onthoud dat als u uw bankpas / creditcard gebruikt, dit onmiddellijk moet zijn. Als u echter besluit uw bankrekening te registreren, duurt het enkele dagen voordat de betaling is bevestigd.
 5. Nu je wat Litecoins op je Coinbase-account hebt staan, is het tijd om ze over te schrijven naar je portemonnee. Laten we beginnen met te begrijpen waarom het belangrijk is om uw munten uit een beurs te halen.

Moet ik Litecoin kopen: waar kan ik uw Litecoin opslaan en veilig bewaren??

Wanneer u cryptovaluta koopt bij een effectenbeurs zoals Coinbase, gebruikt u een extern bedrijf. Dit betekent dat, hoewel je Litecoin bezit (op papier), het wordt opgeslagen en beheerd door Coinbase. Ook al is Coinbase een veilige uitwisseling, als ze worden gehackt, kunt u al uw munten voor altijd verliezen!

Het komt niet zelden voor dat exchanges van derden worden gehackt. Zo werden de servers van de Bitfloor-exchange in 2012 gehackt, waarbij de hackers meer dan 24.000 Bitcoins stelen. Dat is nu meer dan $ 200 miljoen waard! Een soortgelijke aanval gebeurde op de populaire beurs Poloniex, waar 12% van hun Bitcoins werd gestolen.

Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer. Daarom is het super belangrijk om een ​​wallet te gebruiken waarbij je volledige controle hebt over je crypto. Dus zodra je Litecoin op Coinbase hebt gekocht, moet je het naar een beveiligde portemonnee sturen.

Een portemonnee kiezen voor een korte-termijninvestering in Litecoin

Er zijn veel verschillende soorten Litecoin-portefeuilles om uit te kiezen. Sommige zijn beter voor de veiligheid, en andere zijn beter voor het gemak.

Als u op korte termijn in Litecoin wilt investeren, raad ik u aan een softwareportefeuille te gebruiken. Deze portemonnees geven u volledige controle over uw privésleutels en u kunt indien nodig snel munten verzenden of ontvangen. Er zijn veel softwareportefeuilles om uit te kiezen, maar degene die ik aanbeveel is Exodus.

Exodus is een multi-cryptocurrency wallet die 8 munten ondersteunt, waaronder Litecoin. Het is erg populair omdat het gemakkelijk te gebruiken is en een goed beveiligingsniveau biedt.

Bekijk onze Exodus Wallet recensie!

Een portemonnee kiezen voor een Litecoin-investering op lange termijn

Als u uw Litecoin voor de lange termijn wilt bewaren, kunt u het beste een hardware wallet gebruiken. Dit is de meest veilige optie; Het is echter minder handig dan een desktop- of mobiele portemonnee als u snel toegang moet hebben tot uw munten.

De meest populaire hardware wallet is de Ledger Nano S, maar er hangt een prijskaartje aan!

De reden dat een hardwareportefeuille zo veilig is, is dat uw privésleutels worden opgeslagen op een hardwareapparaat (zoals een USB). Je hebt ook verschillende herstelopties die je cryptocurrency extra veilig houden!

Een hardwareportefeuille is als een enorme kluis, maar het is zelfs nog veiliger omdat u uw cryptocurrency nog steeds kunt herstellen als de hardware wordt gestolen!

Zie onze gids hier voor meer informatie over hoe portefeuilles werken: Hoe u de beste cryptocurrency-portemonnee kiest

Moet ik Litecoin kopen: conclusie

Als je deze gids van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu een goed begrip moeten hebben van hoe Litecoin werkt. En u hoeft niet langer de vraag te stellen: “Moet ik Litecoin kopen?”.

Het belangrijkste voordat u een investering in een cryptocurrency doet, is veel onderzoek doen! Zoals we in onze gids hebben uitgelegd, zijn de prijzen erg volatiel en zijn er risico’s aan verbonden. U moet dus alleen uitgeven wat u zich kunt veroorloven te verliezen! Er zijn geen garanties.

Als je toch besluit Litecoin te kopen, dan heeft deze gids je alles laten zien wat je daarvoor nodig hebt. Vergeet niet hoe belangrijk het is om het ook in een veilige portemonnee te bewaren.

Dus, wat vind je van Litecoin? Denk je dat het een goede of slechte investering is? Laat ons uw mening weten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map