NEO versus Ethereum: is NEO het volgende Ethereum?

Het lijdt geen twijfel dat de cryptocurrency-omgeving zeer competitief is geworden, aangezien verschillende cryptocurrencies dezelfde plek proberen te vinden. Een dergelijk cryptocurrency-paar dat vaak met elkaar wordt gezien, is – NEO versus Ethereum.

Hoewel Ethereum de tweede meest populaire cryptocurrency is na Bitcoin, is NEO erg snel gegroeid en doet het een goede poging om Ethereum in te halen. Hun concurrentie is zo intens dat NEO vaak het ‘Chinese Ethereum’ wordt genoemd.

Misschien vraag je je af: ‘wat zijn de verschillen tussen Ethereum- en NEO-blockchain? Waarom wordt NEO het volgende Ethereum genoemd? ’. Wees gerust: u vindt de antwoorden in deze gids.

Aan het einde zult u begrijpen dat de belangrijkste kenmerken van NEO en Ethereum (naast vele andere dingen) zijn en hoe ze van elkaar verschillen.

Dus laten we beginnen!

NEO versus Ethereum: de basis

Voordat u ingaat op de belangrijkste verschillen tussen NEO en Ethereum, moet u waarschijnlijk weten waarom ze naar verluidt met elkaar concurreren!

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

De hele reden voor het NEO versus Ethereum-debat is dat beide projecten vergelijkbaar zijn in wat ze voornamelijk bieden. In tegenstelling tot Bitcoin, dat slechts een digitale valuta is, dienen zowel NEO als Ethereum veel meer dan slechts één doel.

De blockchains van Ethereum en NEO bieden platforms die specifiek zijn ontworpen voor de ontwikkeling van gedistribueerde applicaties (DApps) en slimme contracten. De slimme contracten worden niet alleen gebruikt voor DApps, maar worden ook vaak gebruikt voor ICO’s.

Maakt u zich geen zorgen als u deze termen niet kent – ik zal ze hier snel uitleggen.

  • dApps en slimme contracten

Een dApp is in wezen een applicatie die op de blockchain draait en dus gedistribueerd en gedecentraliseerd is. In plaats van hun eigen blockchain te maken, kunnen ontwikkelaars een applicatie bouwen bovenop een bestaande blockchain, zoals NEO of Ethereum.

Slimme contracten zijn het mechanisme achter DApps. Het zijn zelfuitvoerende contracten waarin de voorwaarden van een overeenkomst tussen direct in codes worden geschreven. Omdat het in code staat in plaats van op een stuk papier, is er geen derde partij nodig om het contract uit te voeren! Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is waarop u kunt vertrouwen of waarop u kunt vertrouwen.

  • Initiële muntenaanbieding (ICO)

ICO’s zijn de meest populaire manier geworden voor nieuwe cryptocurrencies om initiële financiering voor hun projecten op te halen. Ethereum en NEO bieden beide een platform voor nieuwe munten om hun ICO’s te lanceren.

ICO’s die ongeveer waard zijn $ 10 miljard is al gelanceerd in 2017 en 2018 gecombineerd.


Voor meer informatie over ICO’s, zie mijn Wat is een ICO? gids.

DApp’s, slimme contracten en ICO’s worden beschouwd als het volgende grote ding voor cryptocurrencies en daarom vechten veel cryptocurrencies om een ​​deel van deze markt te veroveren. Ethereum en NEO zijn de marktleiders op dit gebied en ook de grootste rivalen.

Dus nu je weet wat de basis is van de NEO vs Ethereum oorlog, laten we verder kijken hoe ze van elkaar verschillen.

NEO versus Ethereum: belangrijkste verschillen

Hoewel Ethereum en NEO beide dezelfde markt proberen te bedienen, verschillen ze op veel factoren van elkaar. Laten we ze vergelijken op basis van enkele van de fundamentele factoren.

  • Aanneming door ontwikkelaars

NEO heeft directe ondersteuning gevonden bij de ontwikkelaarsgemeenschap omdat het programmeren in meerdere talen ondersteunt, zoals C ++, C #, Go, Java. Dus iedereen met kennis van een van deze talen kan beginnen met het bouwen van projecten op de NEO-blockchain. Laten we nu eens kijken naar Ethereum in de adoptie van Neo versus Ethereum.

Ethereum daarentegen staat codering alleen in één taal toe: soliditeit. Bovendien is Solidity een nieuwe taal (het is exclusief voor Ethereum ontworpen door de oprichters van Ethereum), dus er zijn maar heel weinig mensen die het kennen. Dus iedereen die DApps of slimme contracten wil bouwen, moet eerst deze taal leren.

  • Transactiesnelheid

NEO kan ongeveer aan 10.000 transacties per seconde terwijl Ethereum blockchain momenteel ongeveer 15 transacties per seconde.

Zoals je duidelijk kunt zien, is er een enorm gat in de transactiesnelheid. In een tijd waarin zowel Bitcoin als Ethereum moeite hebben om hun snelheid te verhogen, biedt NEO een geweldig alternatief.

  • Blockchain-brandstof

De NEO-blockchain heeft twee verschillende munten – NEO en GAS. Terwijl NEO versus Ethereum, Ethereum hetzelfde ‘gas’ gas. Laten we ernaar kijken. Iedereen die NEO in zijn portemonnee heeft, wordt beloond in de vorm van GAS. U kunt NEO zien als de aandelen van een bedrijf en GAS als het dividend.

Gebruikers kunnen dit GAS vervolgens gebruiken om de transacties op de NEO-blockchain te betalen.

De eigen valuta van Ethereum wordt Ether genoemd en kleinere eenheden Ether worden ‘gas’ genoemd. Je kunt Ether zien als de dollar en gas als de centen.

Ter verduidelijking: NEO en GAS zijn twee verschillende tokens, terwijl Ether en gas hetzelfde zijn, ‘gas’ op Ethereum is gewoon kleinere eenheden Ether, zoals ik hierboven al zei.

  • Deelbaarheid

Ethereum (Ether) is deelbaar in kleinere eenheden (gas) maar NEO is ondeelbaar. Ja dat klopt! NEO is een van de weinige valuta’s die niet kunnen worden verdeeld, net als de aandelen van een bedrijf.

U kunt dus geen 10.5 NEO of 1.2 NEO overdragen omdat deze alleen in hele getallen bestaat. En dat is de reden dat het een ander token nodig heeft, GAS, dat deelbaar is.

  • Overheidssteun

China staat erom bekend zijn eigen alternatieven te creëren voor de populaire westerse service, zoals Alibaba tegen Amazon, WeChat tegen WhatsApp, Baidu tegen Google enzovoort..

Evenzo wordt NEO beschouwd als het antwoord van China op Ethereum. NEO is de eerste en grootste Chinese cryptocurrency en wordt naar verluidt ondersteund door de Chinese overheid.

Ethereum wordt daarentegen niet ondersteund door de Chinese overheid. NEO heeft een geweldige kans om de enorme Chinese markt en andere Aziatische markten te veroveren.

Dit zijn dus de belangrijkste punten van differentiatie tussen Ethereum en NEO. Kijkend naar de voordelen die NEO biedt, is het duidelijk waarom het het volgende Ethereum wordt genoemd.

Een andere belangrijke factor die erg belangrijk is voor elke cryptocurrency, zijn de mensen erachter. Laten we eens kijken naar team NEO versus team Ethereum.

NEO versus Ethereum: de teams

Wat het team betreft, zou ik zeggen dat zowel NEO als Ethereum geweldige teams hebben die hen steunen.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Ethereum

Iedereen kent nu het brein achter Ethereum – Vitalik Buterin.

Hij is een Russisch-Canadese programmeur die pas 24 jaar oud is. Hij raakte al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in Bitcoin en was medeoprichter Bitcoin Magazine.

Samen met andere mede-oprichters ontwikkelde en lanceerde hij Ethereum in 2015. Sindsdien is hij een van de meest vooraanstaande stemmen in de cryptocurrency- en blockchain-gemeenschap..

Vitalik Buterin en de rest van het team hebben een belangrijke rol gespeeld bij het naar een hoger niveau tillen van de technologie van Bitcoin. Ze zijn nog steeds continu bezig met innoveren om de technologische uitdagingen waarmee Ethereum momenteel wordt geconfronteerd, te overwinnen.

Sommige van de oorspronkelijke leden van het Ethereum-team dat het mede-oprichtte, zijn doorgegaan met het opzetten van andere eigen projecten. Dit geldt ook voor Charles Hoskinson, die Cardano heeft opgericht.

NEO

Tijd om naar NEO te verhuizen en te zien wie het betere team heeft in de strijd tussen NEO en Ethereum. Da Hongfei, de oprichter van NEO, heeft ook een lange geschiedenis in de blockchain. Hij richtte AntShares op in februari 2014 om een ​​platform te creëren voor het bouwen van gedecentraliseerde apps.

Vraag je je af wat AntShares is? Nou, zo heette NEO oorspronkelijk. AntShares werd pas in 2017 omgedoopt tot NEO.

In 2014 hebben Da Hongfei en Antshares CTO Erik Zhang ook Onchain opgericht, een blockchain R&D bedrijf. AntShares (nu NEO) werd ook ontwikkeld in het kader van Onchain.

Dus, zoals u kunt zien, heeft NEO ook een sterke basis. Het oprichtende team maakt vanaf het allereerste begin deel uit van het blockchain- en cryptocurrency-ecosysteem. Dat is de reden waarom ze geweldige partnerschappen en een werkend product hebben kunnen ontwikkelen.

Nu kun je zien dat NEO en Ethereum worden ondersteund door even competente teams. Het enige grote verschil is dat Ethereum een ​​grotere gemeenschap van ontwikkelaars heeft die de ontwikkeling ondersteunen in vergelijking met NEO.

NEO versus Ethereum: schaalbaarheid

De meesten van jullie zouden weten dat de technologie die de kern van cryptocurrencies is, blockchain is. Zoals verwacht zijn cryptocurrencies met robuustere en schaalbare blockchains technisch superieur. Er is een heel belangrijk aspect van de Ethereum- en NEO-blockchain dat we moeten vergelijken: het consensusmechanisme.

Dus, wat is een consensusmechanisme??

Omdat blockchain een gedecentraliseerd, peer-to-peer-netwerk is, is er niet één leider die belangrijke beslissingen kan nemen. Dus, hoe worden de beslissingen genomen? Hoe bepaal je of een cryptocurrency-transactie geldig is of niet?

Dat is waar het consensusmechanisme van pas komt. Elke transactie op een blockchain wordt bevestigd wanneer de netwerkdeelnemers tot de consensus komen (groepsovereenkomst) dat het een geldige transactie is..

Het is niet zo eenvoudig als het klinkt, maar laat me het uitleggen …

De netwerkdeelnemers (“knooppunten” genoemd) moeten complexe functies op hun computers uitvoeren om een ​​probleem op te lossen en vervolgens de rest van het netwerk ervan te overtuigen dat hun oplossing juist is. Deze besluitvormingsmethode staat bekend als een consensusmechanisme.

Hieronder volgen de belangrijke factoren in de strijd tussen NEO en Ethereum die afhankelijk zijn van de efficiëntie van het consensusmechanisme:

  • Transactiesnelheid
  • Netwerkschaalbaarheid (wat in wezen het aantal transacties is dat het in een seconde kan voltooien)
  • Transactiekosten

Er zijn verschillende populaire mechanismen en cryptocurrencies kunnen worden gedifferentieerd op basis van het type consensusmechanisme dat ze gebruiken.

NEO gebruikt een gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie (dBFT) consensusmechanisme. Dit is een verbeterde versie van de Proof-of-Stake (PoS) -mechanisme. Ethereum daarentegen gebruikt een Proof-of-Work (PoW) -mechanisme.

Dus als we zouden zeggen: zet ze in oplopende volgorde van verbetering, dan ziet het er misschien uit als PoW, PoS en dBFT. Zoals u kunt zien, loopt NEO al ver voor op Ethereum in termen van het consensusmechanisme.

In de strijd tussen NEO en Ethereum maakt dBFT het mogelijk dat NEO schaalbaarder is dan Ethereum. Ethereum gebruikt nog steeds een erg duur en inefficiënt consensusmechanisme (PoW). Dit geeft NEO absoluut een voorsprong.

Het goede nieuws (voor Ethereum-supporters) is dat Ethereum bezig is met het upgraden van hun consensusmechanisme naar PoS, wat veel efficiënter is dan PoW.

Vitalik heeft ook aangegeven dat ze mogelijk een andere oplossing implementeren, genaamd Sharding, voor verdere schaalbaarheid. Dus, wat zal sharding doen??

In PoW moeten alle netwerkdeelnemers elke transactie valideren. Bij sharding voert slechts een kleine subgroep van netwerkdeelnemers de validatie van elke transactie uit.

Dus een groter aantal transacties wordt tegelijkertijd gevalideerd door verschillende subsets, waardoor de schaalbaarheid wordt verbeterd. Dit zou de zaken een stuk rooskleuriger maken voor de toekomst van Ethereum.

Twitter-bericht van Vitalik Buterin

Wat betreft schaalbaarheid en consensusmechanismen, wint NEO tot nu toe het spel, maar Ethereum haalt het in. Wat nog moet worden bezien, is hoe snel Ethereum deze veranderingen kan bewerkstelligen.

Nu je de meeste van de belangrijkste punten van dit NEO versus Ethereum-debat kent, zal ik je meenemen op hun reis tot nu toe.

NEO vs Ethereum: het verhaal tot nu toe

Ethereum’s geschiedenis

Laten we de geschiedenis van NEO versus Ethereum doornemen om te zien wie de leider is. Ethereum werd in 2015 gelanceerd met als doel de beperkingen van Bitcoin te verbeteren. Vitalik Buterin, tevens medeoprichter van Bitcoin Magazine, heeft geprobeerd de Bitcoin-gemeenschap te overtuigen van de upgrade die de technologie van Bitcoin nodig had.

Toen de gemeenschap niet tot overeenstemming kon komen, besloot Vitalik Buterin om samen met Mihai Alisie, Anthony Di Iorio en Charles Hoskinson Ethereum te co-creëren. Terwijl de ontwikkeling van het project in 2014 begon, werd het platform zelf in juli 2015 gelanceerd.

In 2016 werd een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) opgericht om geld in te zamelen voor het Ethereum-project. Het goede deel was dat ze met succes een record van $ 150 miljoen hebben opgehaald. Helaas maakte een anonieme persoon misbruik van een fout in de DAO-code en stal $ 50 miljoen.

Deze aanval veroorzaakte een debat in de Ethereum-gemeenschap en leidde er uiteindelijk toe dat Ethereum werd opgesplitst in twee valuta’s: Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC).

NEO’s geschiedenis

NEO werd in 2014 gelanceerd als AntShares door Da Hongfei en Erik Zhang door hun ontwikkelingsbedrijf, ‘Onchain’.

Tijdens de ontwikkeling van AntShares werkte Onchain in juni 2016 samen met Microsoft China en Fadada. Alle drie de bedrijven vormden samen Legal China met de bedoeling om verschillende tekortkomingen van legale digitale applicaties op te lossen..

In juni 2017 werd AntShares omgedoopt tot NEO. In maart 2018 verdeelde Onchain 1 ontologie (ONT) -token voor elke 5 NEO in de portemonnee van een gebruiker. Met ONT kunnen investeerders stemmen over systeemupgrades en andere bestuurskwesties op het NEO-platform.

Dus dat is een korte geschiedenis van Ethereum en NEO. Ik zal u nu door de historische prijsontwikkelingen van beide cryptocurrencies leiden.

Ethereum’s prijstrends

Ethereum is de op een na meest waardevolle cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $ 68,17 miljard. Ethereum was de eerste cryptocurrency die een platform bood voor de ontwikkeling van slimme contracten en kreeg enorme steun van de investeerders en ontwikkelaars.

Zoals je kunt zien in de onderstaande momentopname, is de prijs van Ethereum gestegen van $ 9 in januari 2017 naar $ 1.389 in januari 2018. 17.000% kom terug in slechts een jaar! Laten we nu eens kijken wat de concurrentie te bieden heeft in de strijd tussen NEO en Ethereum.

Ethereum-prijsgrafiek

NEO prijstrends

Als u denkt dat het te moeilijk is om het rendement van Ethereum te verslaan, dan heeft u het mis. Met de steun van de Chinese overheid en goede technologie heeft NEO buitengewoon goed gepresteerd.

Het groeide van ongeveer $ 0,16 in januari 2017 tot ongeveer $ 162 in januari 2018. Dat is een groei van ongeveer 111.400%. Verbazingwekkend, toch?

De huidige marktkapitalisatie van NEO bedraagt ​​$ 4,96 miljard.

Ethereum is de duidelijke winnaar als het gaat om populariteit. Het heeft een enorme aanhang van investeerders, ontwikkelaars en enthousiastelingen. Het is ook het meest geadopteerd. Dat gezegd hebbende, Ethereum moet verbeteren op verschillende aspecten waar NEO beter in is, inclusief schaalbaarheid.

NEO coin prijsgrafiek

Laatste woorden

Dus je kent nu de ins en outs van de NEO versus Ethereum-oorlog.

U weet dat NEO wordt beschouwd als het volgende Ethereum vanwege de voordelen die het biedt ten opzichte van Ethereum op het gebied van technologie.

Je weet ook dat Ethereum de overhand heeft in termen van acceptatie en populariteit. Niet alleen dat, maar het Ethereum-team werkt momenteel aan oplossingen om hun technologie te verbeteren om de technologie van NEO te evenaren of te verslaan.

NEO vs Ethereum is ongetwijfeld een moeilijk debat en het is moeilijk te zeggen wie de winnaar is. Dit zijn extreem vroege dagen en we hebben nog veel te zien – alleen de tijd zal het leren.

Wat denk je? Het is NEO versus Ethereum; Wat heb je liever? Is het NEO, of denk je dat we klaar zijn voor een Ethereum-toekomst? Ik hoor graag wat je ervan vindt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map