Ripple vs Ethereum: de complete vergelijkingsgids

Dus je hebt gehoord over Ripple en Ethereum, maar je weet niet precies wat het verschil is? Nou, je bent zeker aan het juiste adres, want in deze Ripple vs Ethereum-gids ga ik je alles vertellen wat je moet weten!

Wist je trouwens dat Ripple op 29 december 2017 Ethereum inhaalde om de op een na meest waardevolle cryptocurrency ter wereld te worden !? Het duurde niet lang, maar ze deden het toch!

Hoe dan ook, in mijn Ripple vs Ethereum-vergelijkingsgids, ga ik eerst beginnen met het vergelijken van de basisprincipes van de twee projecten, evenals hoe goed ze presteren.

Daarna ga ik een kijkje nemen bij hun belangrijkste teamleden, gevolgd door de consensusmechanismen die ze gebruiken. Ten slotte zal ik het dan hebben over hoe de twee projecten tot nu toe hebben gepresteerd!

Dus waar wacht je op? Laten we in het eerste deel van mijn Ripple vs Ethereum-gids duiken en de basis van elke blockchain bekijken!

De wortels van beide crypto’s

Zowel Ripple als Ethereum zijn cryptocurrencies die bovenop blockchain-technologie draaien. Hierdoor kunnen mensen vanaf elke locatie ter wereld binnen enkele seconden geld verzenden en ontvangen.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Beide blockchains hebben hun unieke digitale munt, die je op veel verschillende cryptocurrency-uitwisselingen kunt kopen en verkopen. Zoals ik hieronder zal uitleggen, zijn er echter enkele duidelijke verschillen waarmee u rekening moet houden. Laten we beginnen met uit te zoeken: “Wat is Ethereum?”

Wat is Ethereum?

Ethereum CEO Vitalik ButerinEthereum, gelanceerd in 2015, werd opgericht door de Russisch-Canadese ontwikkelaar Vitalik Buterin. Ethereum werd het eerste blockchain-project waarmee mensen slimme contractovereenkomsten konden maken en aangaan. Als gevolg hiervan breidde het de mogelijkheden van Bitcoin uit, die alleen geschikt zijn voor financiële transacties.

Een smart contract is een overeenkomst op basis van voorgeprogrammeerde voorwaarden, die vervolgens automatisch een transactie kan verwerken wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan.

Bekijk als snel voorbeeld de volgende situatie.

  1. John en Bob willen wedden op de uitkomst van het WK voetbal.
  2. John en Bob gaan een slim contract aan waarin staat dat als Brazilië het WK wint, John 10 ETH krijgt. Als ze het echter niet winnen, krijgt Bob 5 ETH.
  3. John moet dan 10 ETH in het slimme contract stoppen en Bob moet 5 ETH inleggen.
  4. De Ethereum-blockchain kan duizenden websites doorzoeken om erachter te komen wie het WK heeft gewonnen.
  5. Zodra het resultaat is bevestigd, betaalt het slimme contract John of Bob automatisch uit.
  6. Dit alles wordt bereikt zonder een vertrouwde derde partij.

Zoals u zult zien in het bovenstaande voorbeeld, heeft Ethereum geen derde partij nodig om een ​​transactie te bevestigen of te verifiëren, wat betekent dat deze ‘gedecentraliseerd’ is. Dit betekent dat het netwerk niet wordt beheerd door een enkele persoon of bedrijf, noch door een centrale bank of overheid.

In plaats daarvan wordt een transactie geverifieerd door de Ethereum-community, ook wel ‘miners’ genoemd. Mijnwerkers verbinden eenvoudigweg een gespecialiseerd apparaat met het Ethereum-netwerk, waardoor ze transacties op de Ethereum-blockchain kunnen bevestigen. Hierdoor is er geen tussenpersoon meer nodig.


Hoe dan ook, de Ethereum-blockchain heeft zijn cryptocurrency genaamd Ether (afgekort ‘ETH’). In tegenstelling tot Bitcoin, dat wordt afgetopt op maximaal 21 miljoen munten, is er geen maximale limiet aan de hoeveelheid Ether die kan worden uitgegeven.

Volgens oprichter Vitalik Buterin zal dit bedrag echter binnenkort worden beperkt tot ongeveer 100 miljoen munten. Op het moment van schrijven in juli 2018 is het huidige aanbod iets meer dan 100 miljoen ETH, wat aangeeft dat er binnenkort geen munten meer zullen worden uitgegeven.

Ethereum en Vitalik Buterin - NieuwsdosesBron: nieuwsdoses

Dus nu je weet wat Ethereum is, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Ethereum-gids kijken naar wat Ripple is!

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Wat is Ripple?

Rimpel-logo

De Ripple-blockchain werd voor het eerst gemaakt in 2012, drie jaar vóór Ethereum. Het is ontworpen, gebouwd en gelanceerd door een particuliere organisatie genaamd Ripple Labs. Ripple Labs zijn gevestigd in San Francisco.

Het doel van de oprichters was om een ​​blockchain-protocol te creëren dat het grensoverschrijdende betalingssysteem zou kunnen uitdagen dat door banken wordt gebruikt om geld naar het buitenland over te dragen. Interessant is dat, hoewel Ripple Labs zich specifiek op de banksector richt, iedereen de Ripple-blockchain kan gebruiken om geld te verzenden en te ontvangen. Iedereen kan de Ripple-munt (XRP) ook op de open markt verhandelen.

Er is vaak wat verwarring over het verschil tussen Ripple en XRP, dat zal ik in eenvoudige bewoordingen uitleggen. Het blockchain-protocol waarmee mensen en banken geld kunnen verzenden en ontvangen, wordt ‘Ripple’ genoemd. Dit is de feitelijke technologie die het netwerk ondersteunt.

De naam van de cryptocurrency die bovenop de Ripple-blockchain draait, is ‘XRP’, die wordt gebruikt om waarde weer te geven.

Net als Ethereum vereist het Ripple-protocol geen tussenpersonen of derde partijen om een ​​geldbeweging te verifiëren, wat betekent dat mensen in plaats daarvan XRP-munten kunnen verzenden en ontvangen op een volledig peer-to-peer-basis..

Notitie: Peer-to-peer is een andere manier om ‘persoon tot persoon’ te zeggen en betekent simpelweg dat mensen rechtstreeks waarde uitwisselen, zonder een derde partij.

Op het moment van schrijven in juli 2018 zijn er 60 miljard Ripple-munten in omloop op een maximum van 100 miljard.

Dus nu je weet wat Ripple en Ethereum zijn, gaat het volgende deel van mijn ‘Ripple vs Ethereum’-gids kijken hoe beide blockchains presteren!

Prestatie

Ethereum

Wanneer een gebruiker besluit geld over te maken naar iemand anders, kan de Ethereum-blockchain dit in ongeveer 16 seconden doen, ongeacht waar de afzender of ontvanger zich bevindt..

Dit is veel sneller dan de Bitcoin-blockchain, die normaal gesproken ongeveer 10 minuten duurt. Net als Bitcoin is de Ethereum-blockchain populair geworden en beginnen transactiekosten een beetje duurder te worden.

Tijdens de drukste periode in januari 2018 bedroegen de transactiekosten gemiddeld $ 4, wat betekent dat het oneconomisch werd om Ethereum te gebruiken voor het overboeken van kleine bedragen. Op het moment van schrijven in juli 2018 is dit sindsdien echter teruggebracht tot minder dan $ 1.

Een nog zorgwekkender probleem voor de Ethereum-ontwikkelaars is het vermogen van het netwerk om transacties te “schalen”. Wanneer mensen praten over schaalbaarheid, wordt het gebruikt om te begrijpen hoeveel transacties een systeem kan verwerken en of het kan groeien met het aantal transacties dat er doorheen gaat.

Ripple vs Ethereum Ethereum-transactiegrafiek

Zelfs buiten de blockchain-industrie heeft elk systeem een ​​maximaal aantal transacties waarnaar het kan opschalen. Visa kan bijvoorbeeld maximaal 50.000 transacties per seconde verwerken, wat bijna 30 keer meer is dan nodig is om te verwerken!

Helaas kan Ethereum maximaal 15 transacties per seconde verwerken. Het moet dit aanzienlijk verbeteren als het wereldwijd zal worden gebruikt, vooral als het wereldwijde acceptatie van zijn slimme contracttechnologie wil.

Om u een idee te geven waarom dit een probleem is – eind 2017 crashte het Ethereum-netwerk bijna toen de populaire Ethereum dApp Crypto-Kitties veel meer transacties verwerkte dan het systeem aankon.

Het team is zich bewust van deze problemen en werkt aan een aantal oplossingen, die ik later kort zal noemen.

Hoe dan ook, nu je weet wat de prestatieniveaus van Ethereum zijn, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Ethereum-gids kijken hoe Ripple zich verhoudt!

Rimpeling

Als het gaat om de prestaties van de Ripple-blockchain, zijn er enkele duidelijke verschillen. Wanneer een gebruiker XRP-munten naar een andere persoon stuurt, duurt het gemiddeld 4 seconden voordat de transactie is geverifieerd. Hoewel Ethereum met 16 seconden nog steeds erg goed is, maakt dit de Ripple blockchain ongeveer 4 keer sneller.

Transactiekosten zijn ook aanzienlijk lager bij gebruik van de Ripple-blockchain. Er is een standaardtarief van 0,00001 XRP voor elke transactie. Zelfs toen XRP begin 2018 zijn hoogste punt ooit bereikte van $ 3,29, bedroeg dit slechts $ 0,0000329! Dit bedrag is zo laag dat het praktisch gratis is om geld over te maken met Ripple.

Een van de belangrijkste aspecten van het Ripple vs Ethereum-argument betreft schaalbaarheid. Ik zei eerder dat Ethereum slechts ongeveer 15 transacties per seconde kan verwerken. Welnu, Ripple XRP kan ongeveer 1.500 per seconde verwerken, wat aanzienlijk meer is dan Ethereum!

Ripple versus Ethereum Ripple TPSBron: rimpel

Uiteindelijk is Ripple qua prestaties zeker de betere blockchain voor het verwerken van transacties. Dit maakt de technologie van Ripple zeer geschikt voor de grensoverschrijdende betalingssector waarop zij zich richten.

Vrijwel elke bank ter wereld maakt momenteel gebruik van een financiële tussenpersoon genaamd SWIFT, waarmee banken op internationale basis kunnen handelen. Het SWIFT-systeem is echter traag en duur, wat betekent dat Ripple ideaal is voor interbancaire transacties.

Dus nu je weet hoe de twee blockchains presteren, ga ik in het volgende deel van mijn Ripple vs Ethereum-gids kort praten over de twee teams!

Wie zit er in het team?

Ethereum

Het belangrijkste team dat het Ethereum-project ondersteunt, is de Ethereum Foundation, die bestaat uit een groep zeer bekwame ontwikkelaars. De Foundation is verantwoordelijk voor het promoten, ontwikkelen, ondersteunen en informeren van mensen over het Ethereum-platform. Dit team wordt geleid door de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin.

Als een gedecentraliseerd en open-sourceproject moeten ze echter een meerderheid van stemmen krijgen van de gemeenschap om wijzigingen aan te brengen in het Ethereum-platform. Een voorbeeld hiervan was de beruchte ‘Ethereum Split’, waardoor Ethereum loskwam van zijn originele blockchain, die nu Ethereum Classic heet..

De meerderheid van de Ethereum-gebruikers wilde een ‘fork’ van de originele blockchain maken omdat een hacker voor meer dan $ 50 miljoen aan ETH had gestolen. Als de meerderheid van de mensen de vork niet had willen doen, zou het niet mogelijk zijn geweest!

Rimpeling

Aan de andere kant is Ripple XRP iets anders. Het wordt beheerd door het moederbedrijf Ripple Labs, dat wijzigingen kan aanbrengen in de onderliggende technologie. Ripple Labs is gevestigd in San Francisco en zij zijn degenen die partnerschappen aangaan met de financiële sector.

Het belangrijkste gezicht van Ripple is de CEO van de organisatie, Brad Garlinghouse. Garlinghouse is erg bekend omdat hij vaak in het openbaar verschijnt in live tv-shows. Een ander bekend gezicht van Ripple Labs is de bedrijfsvoorzitter – Chris Larsen, die ook regelmatig op tv verschijnt.

Ripple vs Ethereum Brad Garlinghouse, CEO van Ripple

Volgens Forbes bezit Larson 5,19 miljard XRP-munten. Raad eens hoeveel dit waard was in januari 2018 toen Ripple zijn hoogste punt ooit bereikte? Meer dan $ 16 miljard! Wauw…

Op het moment van schrijven, in juli 2018, zijn er 60 miljard Ripple-munten in omloop van een mogelijke 100 miljard. Het belangrijkste probleem hierbij is dat de resterende 40 miljard (40%) in handen zijn van en worden beheerd door Ripple Labs.

Dit is een aanzienlijk percentage, daarom noemen sommige mensen Ripple "gecentraliseerd ”. Als Ripple Labs een probleem, of erger nog, een heel grote hoeveelheid XRP op de open markt verkoopt, kan dit mogelijk de prijs doen dalen.

Dit is heel anders dan Ethereum omdat de Ethereum Foundation niet de controle heeft over zo’n aanzienlijk aantal munten.

Dus nu je de belangrijkste leiders achter elk project kent, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Ethereum-gids kijken hoe elke blockchain consensus bereikt.

Ripple vs Ethereum: consensus bereiken?

Als je mijn Ripple vs Ethereum-gids tot nu toe hebt gelezen, weet je nu dat ze allebei gedecentraliseerd zijn, wat betekent dat er geen derde partij of tussenpersoon nodig is om een ​​geldbeweging te verifiëren en te bevestigen. Beide blockchain-projecten hebben echter hun manier om dit te doen, wat ik hieronder zal uitleggen.

Voordat ik dat doe, wilde ik kort uitleggen wat ik bedoel met een “consensusmechanisme”. Omdat blockchains geen centraal systeem hebben dat transacties bevestigt, verdelen ze deze verantwoordelijkheid in plaats daarvan over meerdere apparaten.

In de wereld van cryptocurrency worden deze apparaten ‘nodes’ genoemd. Voordat een transactie wordt bevestigd en op de blockchain wordt geplaatst, moet een bepaald percentage knooppunten het er allemaal over eens zijn dat alles geldig is. Wanneer ze een akkoord bereiken, wordt dit ‘consensus’ genoemd.

Om dit te doen, vertrouwt het netwerk op een cryptografisch algoritme, dat ervoor zorgt dat mensen het geld hebben dat ze proberen te verzenden, en dat hetzelfde geld niet twee keer wordt uitgegeven..

Laten we beginnen met uit te zoeken hoe Ethereum consensus bereikt!

Ethereum: bewijs van werk

Ripple versus Ethereum | Bewijs van werk versus bewijs van inzetBron: blockgeeks

Hoewel Ethereum zes jaar na de allereerste cryptocurrency, Bitcoin, werd gecreëerd, gebruikt het nog steeds hetzelfde consensusmechanisme, genaamd “Proof-of-Work”. De gemakkelijkste manier om te begrijpen hoe Proof-of-Work-functies zijn, is om na te denken over een zeer complexe puzzel.

De Ethereum-blockchain creëert een willekeurige puzzel die zo complex is dat geen mens het alleen zou kunnen oplossen. Als gevolg hiervan zijn ‘knooppunten’ vereist.

Elk knooppunt dat is aangesloten op het Ethereum-netwerk, probeert deze puzzel met vallen en opstaan ​​op te lossen. Dit betekent dat het apparaat het antwoord op de puzzel blijft raden totdat het het antwoord juist krijgt! Zodra dit het geval is, kan het netwerk bevestigen dat de transactie geldig is.

Het lijkt een beetje op een spel, want welk knooppunt het antwoord het eerst kan vinden, krijgt de beloning, namelijk Ether! In wezen geldt dat hoe meer rekenkracht de persoon besluit bij te dragen, hoe meer kans hij heeft om de mijnbouwbeloning te winnen.

Het Proof-of-Work-model dat door Ethereum wordt gebruikt, verschilt enigszins van Bitcoin omdat het iets genaamd "Ethash". Ethash is geïnstalleerd om te voorkomen dat mensen dure hardware, ASIC’s genaamd, gebruiken.

Dit is een groot probleem met Bitcoin, omdat degenen met het meeste geld altijd de beste kans hebben op het winnen van de mijnbeloning omdat ze grote hoeveelheden ASIC’s kunnen kopen. Dit heeft geresulteerd in slechts 4 mining pools die regelmatig meer dan 50% van alle Bitcoin-beloningen beheersen.

Ethash zorgt ervoor dat alleen basis-GPU’s kunnen worden gebruikt om Ethereum te minen, wat betekent dat het een veel eerlijker systeem is. In maart 2018 werd echter gemeld dat ASIC-fabrikant Bitmain bezig is met het bouwen van een ASIC die compatibel zou kunnen zijn met het Ethereum-netwerk.

Een van de belangrijkste problemen van het Ethereum Proof-of-Work-model is dat het niet in staat is om een ​​groot aantal transacties te schalen. Het netwerk kan maximaal 15 transacties per seconde opschalen. Dit is lang niet het soort niveaus dat Ethereum nodig heeft om wereldwijd te schalen.

Het goede nieuws is dat het team hiermee bezig is. Gehoopt wordt dat de overstap naar een nieuw consensusmechanisme genaamd Proof-of-Stake, evenals het installeren van twee nieuwe protocollen genaamd “Sharding” en “Plasma”, Ethereum in staat zal stellen duizenden en transacties per seconde te verwerken..

Dus nu je weet hoe Ethereum consensus bereikt, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Ethereum-gids kijken hoe Ripple het doet!

Ripple: Federated Byzantine Agreement

Ripple heeft een consensusmechanisme geïnstalleerd met de naam Federated Byzantine Agreement (FBA). Dit specifieke model doet de dingen iets anders dan Proof-of-Work.

Een selectie van knooppunten is alleen nodig om een ​​bepaald aantal andere knooppunten te vertrouwen, dit wordt een “Cirkel” genoemd. Het hele Ripple-netwerk bestaat uit veel verschillende cirkels, die elkaar overlappen, wat betekent dat op de een of andere manier elk knooppunt is verbonden.

Het belangrijkste verschil is dat in tegenstelling tot Ethereum, waarmee iedereen met een GPU kan bijdragen aan het netwerk, Ripple iets gebruikt dat “Transaction Validators” wordt genoemd. De enige mensen die een transactievalidator kunnen worden, zijn de banken die Ripple-technologie gebruiken.

Hoewel dit nog steeds een gedecentraliseerd systeem is (omdat geen enkele autoriteit controle heeft over het Ripple-netwerk), wordt het "gemeenschapsgevoel ”, zoals te zien is in Ethereum.

Dus nu je weet hoe elke blockchain consensus bereikt, gaat het laatste deel van mijn Ripple vs Ethereum-gids kijken hoe de projecten tot nu toe hebben gepresteerd! Maar eerst heb ik een vergelijkingstabel gemaakt om enkele verschillen tussen Ethereum en Ripple te benadrukken.

Vergelijkingstabel

  Consensusmechanisme Transacties p / s Marktwaarde Circulerend aanbod Lanceerdatum Team / organisatie Transactiekosten
Rimpeling FBA 1.500 18 Bil 40 Bil 2012 Ripple Labs <$ 0,01
Ethereum PoW 15 44 Bil 100 Mil Juli 2015 Ethereum

fundament

<$ 1

Het verhaal tot nu toe

Zowel Ethereum als Ripple XRP hebben goed gepresteerd sinds ze voor het eerst werden gelanceerd. Het belangrijkste om te overwegen is dat ze niet met elkaar concurreren.

Terwijl Ethereum zich bezighoudt met slimme contracten, richt Ripple zich op de banksector. Dit betekent dat beide projecten langdurig succes kunnen hebben zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over wat de ander doet!

Ethereum

Laten we het verbazingwekkende succes van ETH snel bekijken. Als je 100 ETH had gekocht toen het in 2015 werd uitgebracht, zou het je in totaal $ 283 hebben gekost. Als je dit had vastgehouden tot januari 2018, toen het zijn hoogste punt ooit bereikte van $ 1.389, zou je 100 ETH meer dan $ 138.000 waard zijn geweest! Alleen al in 2017 verhoogde Ethereum zijn prijs met meer dan 10.000%.

Ripple versus Ethereum-grafiekenBron: coinmarketcap

Hoewel andere slimme contractprotocollen beter kunnen presteren dan Ethereum (ook wel bekend als "Ethereum killers ”), is het nog steeds de op een na meest waardevolle cryptocurrency achter Bitcoin.

Om Ethereum echter op zijn plaats te houden, moet het zijn schaalbaarheidsproblemen oplossen. Geen enkel wereldwijd netwerk kan overleven met slechts 15 transacties per seconde, dus het is te hopen dat de combinatie van ‘Proof-of-Stake’, ‘Sharding’ en ‘Plasma’ zonder fouten zal plaatsvinden.

Rimpeling

Ripple heeft ook een zeer succesvolle reis achter de rug in zijn korte levensduur, waarbij XRP nu de derde meest populaire cryptocurrency ter wereld is. Interessant is dat het in januari 2018 Ethereum kort inhaalde om nummer twee te worden.

In 2017 verhoogde Ripple zijn prijs van een kleine $ 0,0065 aan het begin van het jaar tot een aanzienlijke $ 2,40! Dit is een toename van meer dan 380 keer.

Het algemene doel van Ripple Labs was om hun technologie in staat te stellen de multi-triljoen dollar-industrie voor grensoverschrijdende betalingen te bedienen. Hoewel ze pas 6 jaar operationeel zijn, hebben ze hun xCurrent-protocol al geïnstalleerd door meer dan 100 verschillende banken.

Tot nu toe heeft Ripple deals gesloten met enkele van de grootste banken ter wereld, waaronder Credit Agricole, Santander en zelfs de Bank of America! Hoewel deze banken alleen het Ripple-protocol testen, hoopt men dat financiële instellingen het uiteindelijk zullen gebruiken voor al hun interbancaire overschrijvingsbehoeften..

Dus terwijl Ethereum zich concentreert op het verbeteren van zijn technologie, concentreert Ripple zich op het continu vergroten van het aantal bankpartnerschappen dat ze aangaan..

Ripple vs Ethereum: de conclusie

En dat is het einde van mijn Ripple vs Ethereum-gids! Als je het van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu een heel goed begrip moeten hebben van wat elk project doet en wat hen onderscheidt..

Hoewel beide projecten gebruikmaken van blockchain-technologie, richten ze zich op totaal verschillende sectoren. Als het echter gaat om het vergelijken van de werkelijke prestaties van de twee, is Ripple de betere blockchain. XRP-transacties zijn niet alleen sneller en goedkoper, maar ze kunnen ook veel meer worden geschaald dan Ethereum.

Het zal echter interessant zijn om het resultaat te zien van de overstap van Ethereum naar ‘Proof-of-Stake’, evenals hun ‘Sharding’- en’ Plasma’-upgrades. Wie weet presteert het in de toekomst misschien beter dan Ripple!

Naar mijn mening hebben beide projecten een zeer mooie toekomst in de blockchain-industrie. Maar wat denkt u ervan? Weet u zeker dat Ethereum zijn technologie kan verbeteren? Heeft u een van de twee favorieten??

Wat je gedachten ook zijn, laat ze gerust achter in de commentaarsectie hieronder!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map