Dus je hebt gehoord over zowel Stellar Lumens als Ripple, maar je weet niet zeker hoe ze zich verhouden? Maak je geen zorgen. Dit is een van de meest gestelde vragen in de cryptocurrency-wereld, aangezien beide blockchains erg op elkaar lijken, en vandaag is het mijn taak om deze overeenkomsten en verschillen in de strijd tussen Stellar en Ripple uit te leggen..

Wist je trouwens dat beide projecten door dezelfde persoon zijn gemaakt !? (Ik zal hier later meer over uitleggen!)

Hoe dan ook, om dingen op te helderen, ga ik u een volledige uitleg geven van hoe elk van deze platforms werkt, gevolgd door een overzicht van hun belangrijkste verschillen.

Zodra ik de technologie heb behandeld, zal ik uitleggen voor wie de blockchains zijn ontworpen om te worden gebruikt. Deze twee titanen van cryptocurrency dienen verschillende doeleinden en zijn gericht op verschillende doelgroepen.

Dus tegen het einde van het lezen van mijn Stellar vs Ripple-gids, zul je niet alleen een expert zijn in beide projecten, maar je zult ook kunnen beslissen welke volgens jou beter is!

Dus waar wacht je op? Laten we beginnen met meer te weten te komen over Ripple!


De belangrijkste elementen van Ripple uitleggen

Ripple werd in 2012 opgericht door de Amerikaanse programmeurs David Schwarz en Jed McCaleb, waarbij Chris Larson de zakelijke kant van de zaak hielp. Het project heeft zijn eigen cryptocurrency genaamd XRP, die de op twee na hoogste marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies heeft. Er is vaak verwarring over het verschil tussen Ripple en XRP, dus laat me dingen ophelderen en dan overgaan naar de strijd tussen Stellar en Ripple.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Ripple is de naam van het bedrijf dat softwaretechnologie ontwikkelt. Deze technologie wordt mogelijk gemaakt door Ripple’s eigen cryptocurrency – XRP.

De Ripple-technologie is gemaakt om banken in staat te stellen internationaal geld over te maken in slechts een paar seconden, praktisch zonder kosten. De reden dat de oprichters besloten om het te bouwen, was omdat het huidige grensoverschrijdende betalingssysteem traag, duur en inefficiënt is.

Deze industrie is enorm, met naar schatting $ 150 biljoen die elk jaar tussen internationale banken wordt overgedragen. De meeste van deze transacties verlopen echter via een gecentraliseerde organisatie genaamd SWIFT.

Het verzenden van betalingen via SWIFT kan soms dagen duren voordat het de ontvangende bank bereikt, vooral als er minder populaire valuta worden gebruikt. SWIFT moet ook gebruik maken van correspondentbanken, wat helpt om zowel de afzender als de ontvanger met het netwerk te verbinden.

Elke derde partij die bij de transactie betrokken is, brengt zijn eigen commissie in rekening, daarom kost het banken zoveel om geld naar het buitenland te sturen.

Het Ripple-systeem maakt echter gebruik van de zogenaamde distributed ledger-technologie, waarmee banken derden kunnen omzeilen en in plaats daarvan bank-to-bank kunnen verhandelen..

De XRP-cryptocurrency kan ook worden gebruikt door banken die Ripple-technologie gebruiken, omdat het helpt bij het verschaffen van liquiditeit tussen twee verschillende valuta’s. In totaal worden er 100 miljard XRP-munten uitgegeven, waarbij het Ripple-team bijna 60% van dit aanbod in handen heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel het Ripple-protocol is gericht op de banksector, het door iedereen kan worden gebruikt om geld te verzenden en te ontvangen, van portemonnee tot portemonnee..

Dus nu je weet wat zowel Ripple als XRP zijn, gaat het volgende deel van mijn Stellar Lumens vs Ripple-gids je een overzicht geven van Stellar Lumens!

Bottom Line van Stellar Lumens

Stellar Lumens werd twee jaar later in 2014 opgericht door Jed McCaleb, die mede-oprichter was van Ripple. Zoals ik eerder al zei, waar er een verschil is tussen Ripple en XRP, is er ook een verschil tussen Stellar en Lumens!

Stellar is de technologie waarmee geld snel en goedkoop kan worden verzonden en ontvangen. Stellar gebruikt ook een gedistribueerd grootboekprotocol om transacties te verwerken en de code lijkt sterk op Ripples. In feite denken veel mensen dat het een vork van Ripple is, maar de ontwikkelaars van Stellar Lumens zeggen van niet. Dus de Stellar vs Ripple begint al.

Opmerking: wanneer mensen de term fork gebruiken, betekent dit dat er een nieuwe blockchain is gebouwd op basis van de code van een oudere blockchain, maar dat er wijzigingen zijn aangebracht om deze anders te maken. Een van de bekendste forks is Bitcoin Cash, dat is afgeleid van de originele Bitcoin-code, maar transacties sneller heeft uitgevoerd.

Lumens is de cryptocurrency die de Stellar-technologie ondersteunt en wordt soms XLM genoemd, wat het ticker-symbool is. Lumens heeft het erg goed gedaan sinds het werd uitgebracht en het is nu een sterke top 10 cryptocurrency van meerdere miljarden dollars.

Hoewel Stellar ook door banken kan worden gebruikt, richt het team hun protocol op de derde wereld. Het idee is dat door gebruik te maken van Stellar, gewone burgers en organisaties uit armere landen in staat zullen zijn om internationaal vrijwel gratis geld over te maken in slechts een paar seconden..

Hier is een snel voorbeeld van hoe iemand het Stellar-netwerk zou kunnen gebruiken.

  1. John is gevestigd in Argentinië en wil Bob in Kenia betalen voor de bezorging van zijn koffie.
  2. Normaal gesproken zou John het SWIFT-netwerk moeten gebruiken, dat traag en duur is. Deze keer gaat hij echter Stellar Lumens gebruiken om de betaling uit te voeren.
  3. John draagt ​​Argentijnse peso over via Stellar, dat snel wordt omgezet in lumen, dat vervolgens snel wordt omgezet in Keniaanse shilling.
  4. De transactie is in slechts enkele seconden voltooid, vrijwel zonder kosten.

Het Stellar-protocol kan ook twee fiat-valuta’s rechtstreeks uitwisselen als er voldoende activiteit is, maar als dit niet mogelijk is, kan het Lumens gebruiken om de twee samen te overbruggen..

Dus nu je weet wat beide projecten doen, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Stellar-gids praten over hun belangrijkste overeenkomsten!

Stellar vs Ripple – Belangrijkste overeenkomsten?

Voordat u hun verschillen overweegt, is het belangrijk om te begrijpen hoe vergelijkbaar of verschillend Stellar vs Ripple zijn. Zoals ik eerder al kort noemde, is de code van beide blockchains bijna identiek, daarom zijn ze soms moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Ten eerste, in tegenstelling tot Bitcoin (waar mensen hun extra rekenkracht kunnen bijdragen om transacties te verifiëren) gebruiken noch Stellar noch Ripple mijnwerkers. Dit komt door hoe de technologie werkt.

In Bitcoin kan iedereen mijnen door simpelweg de client naar hun apparaat te downloaden, en in ruil daarvoor worden ze beloond met nieuwe munten. Elke computer die zich bij het systeem aansluit, wordt een knooppunt genoemd en ze helpen het Bitcoin-netwerk te runnen, daarom is het Bitcoin-netwerk gedecentraliseerd.

Hoewel Lumens en XRP nog steeds gedecentraliseerd zijn, staan ​​ze niet toe dat het publiek knooppunten uitvoert. Momenteel runnen de ontwikkelaars achter Stellar en Ripple hun eigen knooppunten op meerdere servers, maar banken en particuliere organisaties die besluiten de technologie te gebruiken, kunnen ook knooppunten uitvoeren.

De tweede belangrijke overeenkomst is dat zowel Stellar als Ripple een gedistribueerd grootboek gebruiken om een ​​beweging van geld te verifiëren. Dit betekent dat transacties slechts een paar seconden nodig hebben om te verwerken en dat de kosten normaal gesproken minder dan een cent bedragen.

Hoe grootboek wordt verdeeld

Beide protocollen bereiken dit door slechts een klein deel van een muntstuk op te laden, bijvoorbeeld 0.0001 XRP of 0.0001 XLM.

Het is belangrijk om te onthouden dat beide projecten de waarde van hun munt laag willen houden, anders kan het te duur zijn om als wereldwijd betalingssysteem te gebruiken..

Een extra overeenkomst in Stellar vs Ripple is dat de muntvoorraad wordt gecontroleerd door de ontwikkelaars. In tegenstelling tot Bitcoin, waar nieuwe munten geleidelijk door het netwerk worden vrijgegeven totdat het maximale aanbod is bereikt, kunnen Stellar en Ripple de circulatie verhogen wanneer ze daarvoor kiezen..

Let op: Er is een verschil tussen de muntvoorraad en de munten in omloop. Het totale aanbod van Ripple is bijvoorbeeld 100 miljard, wat betekent dat dit het maximale aantal is dat ooit zal bestaan. Het bedrag dat in omloop is, is echter slechts ongeveer 40 miljard, terwijl het Ripple-team de andere 60 miljard in handen heeft.

Dit is de reden waarom sommige mensen een van beide projecten niet leuk vinden, omdat ze denken dat het te gecentraliseerd is (gecontroleerd door één enkele entiteit).

Laten we enkele van hun overeenkomsten samenvatten:

  • Beiden mede opgericht door Jed McCaleb
  • Mijnbouw is niet toegestaan ​​- privéknooppunten
  • Beide maken gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT)
  • Bijna directe en gratis transacties
  • Perfect voor internationale overschrijvingen
  • Ontwikkelaars controleren het circulerende aanbod

Dus nu je enkele van de belangrijkste overeenkomsten kent, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Stellar-gids vertellen hoe de twee projecten verschillen!

Stellar vs Ripple: belangrijkste verschillen

Zoals je al hebt begrepen, lijken de technologie achter Stellar en Ripple erg op elkaar. Ze hebben echter hun verschillen. Dus laten we de strijd tussen Stellar en Ripple beginnen.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen waarom Jed McCaleb besloot Ripple te verlaten om Stella te creëren. McCaleb heeft een passie voor het helpen van mensen zonder bankrekening – mensen in armere landen die geen toegang hebben tot alledaagse financiële diensten.

Zoals hij al zo vaak heeft gedaan, heeft McCaleb gratis Lumens geschonken aan mensen in nood, wat ook in zijn plannen voor de toekomst staat. Dit is waarom Stellar zichzelf een “non-profit organisatie” noemt.

Dit is waar Ripple anders is in de Stellar vs Ripple-strijd. Ze willen zich richten op de multi-triljoen grensoverschrijdende betalingssector door banken en financiële instellingen te voorzien van hun technologie. Het is te hopen dat zodra ze het gaan gebruiken, ze ook XRP zullen kopen om de huidige liquiditeitsproblemen op te lossen.

Het volgende belangrijke verschil is de manier waarop knooppunten een consensus (overeenkomst) bereiken. Een consensusmodel is een technologie die transacties bevestigt en valideert zonder tussenkomst van een derde partij. Er zijn veel verschillende soorten consensus, waarvan de twee meest populaire Proof-of-Work (gebruikt door Bitcoin) en Proof-of-Stake (gebruikt door Dash) zijn..

Stellar en Ripple gebruiken geen van beide. Stellar gebruikt iets dat ‘Stellar Consensus Protocol’ wordt genoemd, terwijl Ripple ‘Proof-of-Correctness’ gebruikt.

Vervolgens, hoewel ik eerder zei dat de ontwikkelaars van zowel Stellar als Ripple munten kunnen vrijgeven wanneer ze dat willen, is er een klein verschil in hoe het aanbod werkt. Het Stellar-team heeft verklaard dat ze elk jaar een inflatie van 1% zullen toevoegen aan de levering van Lumens-munten, wat vergelijkbaar is met echt geld.

Wanneer de Amerikaanse Federal Reserve bijvoorbeeld meer dollars drukt, zorgt dit voor inflatie. Als een valuta wordt opgeblazen, betekent dit dat de waarde ervan daalt naarmate er meer in omloop is.

Aan de andere kant is de XRP-munt van Ripple deflatoir. Dit komt omdat ze hebben besloten transactiekosten te verbranden, wat betekent dat het in omloop zijnde bedrag na verloop van tijd zal dalen.

Opmerking: wanneer munten worden verbrand, betekent dit dat ze naar een portefeuilleadres worden gestuurd dat nooit toegankelijk is. Dit komt doordat de privésleutels niet verkrijgbaar zijn, wat betekent dat de munten nooit kunnen worden uitgegeven.

Ook denken veel mensen in de strijd tussen Stellar en Ripple dat Ripple meer gecentraliseerd is dan Stellar. Toen Jed McCaleb Ripple verliet om de Stellar te maken, kon het Ripple-team zijn XRP-munten bevriezen. Hoewel dit inmiddels is opgelost, laat het zien dat Ripple meer controle heeft dan een gedecentraliseerd project zou moeten hebben. Veel mensen kiezen om deze reden voor Stellar boven Ripple.

Stellair Rimpeling
Doel van project Help de niet-banken in armere regio’s. Banken en financiële instellingen voorzien van technologie om de problemen van langzame en dure grensoverschrijdende betalingen op te lossen.
Consensusmodel Stellar consensusprotocol Bewijs van juistheid
Levering Inflatoir (1% per jaar) Deflatoir (transactiekosten verbrand)
Controle Beschouwd als minder gecentraliseerd Beschouwd als meer gecentraliseerd

Dus nu je de belangrijkste verschillen tussen de twee kent, ga ik het nu hebben over de teams achter deze projecten!

Stellar vs Ripple: The Team

Stella Lumens wordt beheerd door de oorspronkelijke oprichters, Jed McCaleb en Joyce Kim. McCaleb heeft veel ervaring in de wereld van internettechnologie en heeft vele andere projecten opgestart. Dit begon met eDonkey, een van de eerste peer-to-peer platforms voor het delen van muziek.

Hierna creëerde hij een van de allereerste Bitcoin-uitwisselingen, MT. Gox, dat ooit meer dan 70% van alle Bitcoin-transacties host! Nadat hij MT. Gox, richtte McCaleb vervolgens Ripple op.

Het Ripple-project en de bijbehorende XRP-munt worden beheerd door het moederbedrijf Ripple Labs. Interessant is dat ze oorspronkelijk Opencoin heetten, maar in 2015 zijn ze omgedoopt tot Ripple Labs. Hun hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, Californië, en heeft meer dan 150 werknemers! Dus de strijd tussen Stellar en Ripple is behoorlijk hard!

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft veel ervaring in de zakenwereld en bekleedde eerdere functies bij zowel AOL als Yahoo. Garlinghouse is het publieke gezicht van Ripple en heeft veel tv-optredens gehad in de VS. Chris Larsen, die het project mede-oprichter was, is nu de voorzitter van het bedrijf, wat betekent dat hij nog steeds een grote invloed heeft..

Uiteindelijk hebben Stellar en Ripple allebei echt sterke teams, wat een van de belangrijkste dingen is om te overwegen bij het investeren in een project. Ripple Labs worden echter als meer zakelijk beschouwd dan Stellar. Ze hebben ook een veel groter team en hebben ook veel privé-investeringen ontvangen. Dit heeft Stellar er echter niet van weerhouden om snel een top 10 cryptocurrency te worden!

Als je mijn Stellar vs Ripple-gids tot nu toe hebt gelezen, zou je nu een goed begrip moeten hebben van hoe elk project werkt, evenals hun overeenkomsten en verschillen. Het volgende deel van mijn Stellar vs Ripple-gids gaat kijken hoe ze tot nu toe hebben gepresteerd …

Stellar vs Ripple: huidige marktpositie

Lumens is nu een munt van meerdere miljarden dollars en bereikte in december 2017 een hoogte van $ 13 miljard. De meest indrukwekkende prestatie tot dusver is het partnerschap dat het met IBM heeft gevormd..

De deal ging officieel live in maart 2018 en stelt IBM in staat om gemakkelijk geld tussen banken in de Stille Zuidzee te verplaatsen. Als dit lukt, wordt verwacht dat het zal uitbreiden naar andere regio’s. Opwindend!

IBM-partnerschap met Stellar

Als Stellar Lumens meer partnerschappen kan aangaan zoals die met IBM, is de kans groot dat het in waarde blijft stijgen.

Vanaf april 2018 is Ripple de derde meest waardevolle cryptocurrency die beschikbaar is, ver achter Ethereum maar ver voor Bitcoin Cash! Interessant is dat Ripple eind 2017 voor een korte periode Ethereum inhaalde om de nummer 2-munt te worden, maar dit is sindsdien omgekeerd.

Zoals je zou verwachten van een project dat al twee jaar langer bestaat, heeft Ripple nog belangrijkere partnerschappen gevormd. Ze hebben zelfs hun gedistribueerde grootboektechnologie getest bij meer dan 100 verschillende banken, waaronder UBS en Santander!

Santander partnerschap rimpel

Het belangrijkste om de waarde van XRP te verhogen, is dat banken het gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen. Momenteel heeft de Ripple-technologie geen XRP nodig om te functioneren, maar het kan nuttig blijken te zijn wanneer banken het nodig hebben voor liquiditeit.

Dit komt omdat wanneer banken in een andere valuta willen handelen, ze een notarisrekening moeten openen in het land waar ze het geld ook naartoe willen sturen. Dit kan erg vervelend zijn, aangezien de bank geld moet aanhouden op elke notarisrekening die zij aanhoudt. XRP zou dit probleem oplossen, dus de kans is groot dat banken besluiten om het te gaan gebruiken.

Gevolgtrekking

Nou, dat is het einde van mijn Stellar Lumens vs Ripple-gids! Als je het helemaal doorleest, zou je nu een heel goed begrip moeten hebben van hoe elk project werkt, evenals een heleboel andere dingen!

Ik heb hun belangrijkste overeenkomsten en verschillen van Stellar vs Ripple in detail uitgelegd. En je moet nu weten dat (hoewel beide platforms vergelijkbare technologie hebben) ze allebei op verschillende reizen zijn. De belangrijke vraag is dus: welke is volgens jou beter??

Als u de prijsgrafieken van beide munten bestudeert, zijn de waardeveranderingen eigenlijk vrij gelijkaardig. Dit zou kunnen betekenen dat investeerders besluiten om in beide te investeren, simpelweg omdat ze geen definitieve beslissing kunnen nemen … ik denk dat we het nooit zullen weten.

Uiteindelijk hebben zowel Lumens als XRP ongelooflijk goed gepresteerd en hebben Stellar- en Ripple-technologieën een aantal geweldige partnerschappen gevormd.

Ik zou graag willen weten of je hebt besloten om een ​​investering te doen, en zo ja, met welke heb je besloten? Of misschien kon u geen van beide beslissen en ervoor kiezen om in beide te investeren? Laat het me weten in de reactie hieronder!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me