Hallo daar! Welkom bij deze gids om de beste Bitcoin-mijnsoftware te kiezen. In dit artikel ga ik kijken naar vijf van de beste stukjes software die je kunt gebruiken om Bitcoin te minen. Ik zal de verschillende functies van elke Bitcoin-mijnwerkersoftware vergelijken en aan het einde ervan zou u een goed idee moeten hebben over welke software de beste voor u zal zijn.

Natuurlijk hangt de beste Bitcoin-mijnsoftware van veel verschillende dingen af. Het is belangrijk om na te denken over het type besturingssysteem dat u gebruikt (Bitcoin-mining-software Windows 10 kan heel anders zijn dan Mac OS-programma’s), het niveau van expertise dat u op een computer hebt en of u uitsluitend Bitcoin wilt minen..

Dat komt omdat met sommige Bitcoin-mijnsoftware je van tijd tot tijd kunt wisselen tussen de cryptocurrency die je aan het minen bent en bij sommige kun je zelfs twee valuta’s tegelijk minen.!

Houd er rekening mee dat er supergemakkelijke manieren zijn om Bitcoin aan te schaffen. U kunt het kopen of verhandelen op verschillende cryptocurrency-beurzen. Het wordt vooral aanbevolen om Coinbase en Binance te overwegen.

Voorbereiding op mijnbouw


Tijdens de gids begin ik met een korte introductie over wat we bedoelen met cryptocurrency-mining. Ik ga dan verder met een korte discussie over de verschillende doelen van een cryptominer en hoe dit hun keuze voor Bitcoin-mijnwerkersoftware zal beïnvloeden.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Vervolgens kom ik bij het hoofdgedeelte van de gids – de beste beschikbare Bitcoin-mijnsoftware vergelijken. Dit gedeelte bevat een beetje nuttige informatie over vijf van de beste software die momenteel beschikbaar is voor het minen van Bitcoin.

Ik behandel MultiMiner, CGMiner, EasyMiner en BitMinter. De gids geeft een kort overzicht van elk van deze stukjes Bitcoin-mijnwerkersoftware. Ik zal ook proberen een scenario of gebruiker te geven waarvoor elk scenario het meest geschikt is. Ten slotte wordt de gids afgesloten met een vergelijkingstabel, zodat u enkele specificaties van elk programma zo duidelijk mogelijk kunt bekijken. Er zal ook een link zijn om elk stukje software te downloaden!

Zoals gewoonlijk heb ik een heleboel te doen in deze gids. Dus laten we geen tijd meer verspillen!

(Als u al zeker bent van uw kennis over cryptocurrency-mijnbouw, ga dan gerust naar de volgende sectie – De beste Bitcoin-mijnsoftware hangt af van uw doelen)

Inzicht in het proces

Voordat we beginnen met het bekijken van de verschillende Bitcoin-mijnsoftware die vandaag beschikbaar is, zou ik moeten beginnen met een korte les over cryptocurrency-mijnbouw.

De rol van cryptocurrency-mining is om transacties te verifiëren die plaatsvinden op een cryptocurrency-netwerk. Om dit te doen op een manier die veilig genoeg is op een netwerk zoals het netwerk van Bitcoin, moeten computersystemen een reeks tekens raden die een hash wordt genoemd. Dit gokproces wordt ook wel ‘Proof of Work’ genoemd.

Proof of Work is wat het netwerk beveiligt. Het is duidelijk dat het ook een behoorlijk robuuste beveiligingsmethode is, aangezien er in zijn negenjarige bestaan ​​nog nooit een succesvolle aanval of inbreuk op de beveiliging van het Bitcoin-netwerk is geweest. Met een netwerk dat in miljarden dollars wordt gewaardeerd, is beveiliging natuurlijk van vitaal belang!

Cryptocurrency-mining kan worden uitgevoerd met een verscheidenheid aan verschillende hardware. Deze omvatten CPU’s (centrale verwerkingseenheden), GPU’s (grafische verwerkingseenheden) en ASIC’s (toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen). Elk van deze kan in een bepaalde tijd een bepaald aantal keer raden naar de hash. Dit wordt de hashrate van de hardware genoemd.

CPU’s bieden doorgaans de laagste hashrate (minder gissingen per seconde). Ondertussen bieden ASIC’s de hoogste hashrate. GPU’s vallen ergens in het midden. ASIC’s zijn echter verreweg de duurste cryptocurrency-mijneenheden, zowel om te kopen als om te blijven draaien. Ze hebben veel elektriciteit nodig!

In de goede oude tijd van Bitcoin waren CPU’s gemakkelijk krachtig genoeg om Bitcoin te mijnen. Nu het minen van cryptocurrency echter populairder is geworden, is de concurrentie veel te groot voor CPU’s of zelfs GPU’s om winstgevend te delven van het Bitcoin-netwerk..

Als gevolg hiervan wordt Bitcoin-mijnbouw tegenwoordig uitsluitend uitgevoerd door ASIC-apparaten.

De beste Bitcoin-mijnbouwsoftware hangt af van uw doelen

Mijnbouwsoftware wordt door een computer gebruikt om te communiceren met mijnbouwhardware. Het regelt de verschillende apparaten die u heeft. Het zal ze naar de mijne leiden als onderdeel van een specifieke pool, de snelheid van de fans veranderen, de valuta veranderen naar de mijne – al het goede!

Uiteindelijk hangt de beste Bitcoin-mijnsoftware voor u af van een aantal factoren. Ten eerste: wil je natuurlijk exclusief Bitcoin minen, of ook altcoins? Vervolgens, welke verschillende hardware heb je?.

Ten slotte, heb je veel vaardigheid met het gebruik van opdrachtprompts om programma’s uit te voeren, of zou je liever een grafische gebruikersinterface gebruiken – ook wel bekend als een mooi programma met handig gelabelde knoppen om op te klikken, enzovoort!

Voor de toepassing van dit artikel ga ik ervan uit dat je gewoon Bitcoin wilt mijnen. Daarom heb je waarschijnlijk al een speciaal gebouwd stuk mijnbouwhardware (ASIC). Voorbeelden hiervan zijn de Antminer S9 van Bitmain, de Avalon6 en de Bitfury B8.

Deze stukjes hardware die zijn gebouwd om Bitcoin te minen, kunnen ook worden gebruikt om andere cryptocurrencies zoals Digibyte en Peercoin te minen. In feite kunnen ze elke cryptocurrency minen die een SHA256-algoritme gebruikt.

Er zijn verschillende ASIC’s die ook voor andere algoritmen zijn ontworpen. Litecoin en DOGE moeten bijvoorbeeld worden gedolven met behulp van specifieke ASIC-mininghardware. Dit artikel gaat echter niet over hardware of andere crypto’s. Het draait allemaal om de beste Bitcoin-mijnsoftware! Laten we met dat in gedachten aan de slag gaan.

MultiMiner – Beste mijnbouwsoftware voor beginners

De MultiMiner-software is een op een grafische gebruikersinterface (GUI) gebaseerd stuk mijnsoftware dat is ontwikkeld als onderdeel van Windows 10 Bitcoin-mijnsoftware. Het is mogelijk om het met Linux of MacOS te gebruiken, maar hiervoor is aanvullende software nodig.

Dankzij de grafische interface is de MultiMiner het favoriete stuk mijnsoftware van veel beginnende mijnwerkers.

Alles wordt eenvoudig gemaakt bij het gebruik van MultiMiner-software. Nadat u het programma met succes heeft geïnstalleerd, legt MultiMiner u uit hoe u precies verbinding moet maken met een zwembad. Dit houdt ook in dat u wordt verteld wanneer u elk stukje informatie moet invoeren dat is gekoppeld aan de mijnbouwpool die u gaat gebruiken.

Bovendien worden alle potentieel gecompliceerde termen overzichtelijk uitgelegd. Om deze redenen kan ik MultiMiner met vertrouwen aanbevelen aan de meest onervaren cryptocurrency-mijnwerkers die er zijn.

Nadat u door het installatieproces bent geleid, scant MultiMiner op hardware. Het geeft de details van elk apparaat weer die het kan ophalen. Voorbeelden van deze details zijn onder meer het gemiddelde hashvermogen van een apparaat en de pool waarmee het is verbonden. Bovendien worden de verwachte winsten die u kunt genereren ook weergegeven.

MultiMiner kan ook verbinding maken met meerdere zwembaden tegelijk. Er is zelfs de optie om het apparaat op elk moment automatisch de meest winstgevende munt te laten minen of om de munten met de laagste moeilijkheidsgraad te targeten.

De software is volledig gratis, maar er is de mogelijkheid om 1% van de mijnwinsten rechtstreeks naar de ontwikkelaar te sturen. Dit is geheel vrijwillig en u zou zelfs kunnen besluiten om een ​​week of een maand winst te sturen en dan de donatie stop te zetten. Het is helemaal aan jou! MultiMiner is voor jou? Download de laatste release hier.

Hier is de lijst met aanbevolen mijnsoftware

  • www.ccgmining.com
  • hashflare.io
  • minergate.com
  • nicehash.com

CGMiner – Beste mijnbouwsoftware voor gevorderde computergebruikers

Een van de meest gebruikte bitcoin-mijnsoftware is de op Linux gebaseerde CGMiner. Het bestaat nu al een hele tijd (bijna zes jaar). Het is ook volledig gecodeerd in de programmeertaal C. Dit betekent dat het compatibel is met bijna alle besturingssystemen. Het is ook gebaseerd op de code voor de vroege populaire mijnsoftware CPUMiner.

De CGMiner gebruikt een opdrachtregelinterface en ondersteunt verschillende miningpools en -apparaten. Dat gezegd hebbende, het is een vrij gebruiksvriendelijke opdrachtregelinterface. Het gebruikt eenvoudige toetsenbordopdrachten om instellingen zoals onder andere de ventilatorsnelheid te wijzigen. Omdat het echter geen grafische gebruikersinterface biedt, is het waarschijnlijk een stukje Bitcoin-mijnsoftware dat het beste kan worden bewaard voor gevorderde gebruikers.

Hoewel CGMiner grotendeels is ontworpen om te worden gebruikt met hardware-mining-apparaten, kunt u er ook GPU’s en zelfs CPU’s mee gebruiken.

Ondanks dat ik zei dat het compatibel is met de meeste besturingssystemen, is de CGMiner nogal lastig te installeren op Windows 10-machines. Verschillende antivirussoftware zullen proberen de download te blokkeren, en Windows Defender zal het gebruikers ook moeilijk maken.

Als je niet bang bent voor een zwart scherm met veel schijnbaar onbegrijpelijke tekst eroverheen, dan is de CGMiner misschien iets voor jou. U kunt het downloaden hier.Bitcoin-mijnsoftware - CGMiner

Als de bovenstaande afbeelding u een ongemakkelijk gevoel geeft, is een grafische gebruikersinterface (GUI) bitcoin-mijnsoftware misschien een betere keuze voor u!

EasyMiner – Beste voor mijnwerkers die tegelijkertijd Bitcoin en Litecoin willen mijnen

EasyMiner is een ander geweldig stuk software. Net als MultiMiner heeft EasyMiner een gebruiksvriendelijke GUI. Het dient als frontend voor zowel de CGMiner als de CPUMiner.

EasyMiner gaat automatisch naar een “MoneyMaker” -modus de eerste keer dat het wordt geladen. Dit creëert onmiddellijk een Litecoin-portemonnee en begint met mijnbouw met behulp van de CPU van uw machine in een privépool. Dit is meer een demonstratie van gebruiksvriendelijkheid dan een manier om geld te verdienen. De huidige moeilijkheid van het delven van Litecoin betekent dat het onwaarschijnlijk is dat het winst zal genereren.

Zoals je zou verwachten van Bitcoin-mijnsoftware met een GUI, is het dashboard van EasyMiner zo ingedeeld dat het eenvoudig te navigeren is. U kunt met één klik wijzigen welke mijnbouwpool u gebruikt, netwerkinstellingen wijzigen en uw cryptoportefeuilles bekijken.

Hoewel het zeer geschikt is voor CPU- en GPU-gebruik, kan EasyMiner ook crypto’s minen met meer geavanceerde hardware. De gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudig programma om met een ASIC-eenheid te werken, zullen er onder de indruk van zijn.

EasyMiner kan zowel CGMiner als CPUMiner tegelijkertijd gebruiken. Dit betekent dat uw CPU of GPU zich zal concentreren op Litecoin en uw ASIC (als u er een heeft) zich zal concentreren op het minen van Bitcoin..

Helaas lijkt er te worden uitgegeven bij het gebruik van EasyMiner met Windows 10. Bepaalde antivirusprogramma’s zullen de bijbehorende bestanden verwijderen. Dit komt omdat het lijkt op een schadelijk programma dat zonder medeweten van een gebruiker op een computer kan worden geïnstalleerd. Deze malware, zoals bekend, kan vervolgens cryptocurrency minen voor de hacker die deze heeft gemaakt.

Als u denkt dat EasyMiner het beste stuk Bitcoin-mijnsoftware voor u is, kunt u dit op de volgende manieren vinden koppeling. Als u op zoek was naar gratis Bitcoin-mijnsoftware, heeft u geluk! Oh, en het is ook een volledig open source!

Beste voor snelle installatie – BitMinter

De volgende in ons overzicht van Bitcoin-mijnsoftware is BitMinter. Deze software gebruikt een specifieke mijnbouwpool die gemakkelijk dezelfde naam heeft. Het is heel eenvoudig in te stellen en de service is er trots op dat het mijnen van Bitcoin eenvoudig maakt en “hoge uitbetalingen” oplevert..

BitMinter heeft ondersteuning voor alle belangrijke besturingssystemen – Windows, Mac OS, Linux. Omdat het is ontworpen voor gebruik met zijn eigen zwembad, gaat het ook erg snel om het op te zetten. Zodra u zich aanmeldt bij de pool en de software installeert, bent u vrijwel klaar om te gaan!

De software zelf is helemaal gratis. De BitMinter-pool brengt echter 1% commissie in rekening voor het minen met hen. Dit is echter een van de lagere prijzen voor mijnbouwpool. Het is bijzonder laag als je bedenkt dat mensen als BTC.com maar liefst 4% in rekening brengen!

Als u overtuigd bent en BitMinter en zijn one-stop-oplossing voor Bitcoin-mijnbouw eens wilt proberen, kunt u de client downloaden hier.Bitcoin-mijnsoftware - BitMinter-client

Hier is de BitMinter-client in al zijn glorie! Hoe cool ziet het eruit met zijn vermogensmeter van het snelheidsmeter-type!?

Bitcoin-mijnbouwsoftware: vergelijkingstabel

Hieronder heb ik een vergelijkingstabel toegevoegd van de vijf stukjes Bitcoin-mijnsoftware die ik hierboven heb behandeld. Dit zou u een snelle en gemakkelijke referentietabel moeten geven om elk van de verschillende programma’s te vergelijken. Hopelijk kunt u het gebruiken om te beslissen welke het beste bij u past.

EasyMiner CGMiner MultiMiner BitMinter
Programmeertaal Nvt C C # Scala
Gerelateerde pool Nvt CKPool Nvt BitMinter
Besturingssysteem Windows, Linux Windows, Linux, Mac OS X Windows, Mac OS X, Linux ramen,

Mac OS, Linux

Ondersteunde apparaten ASIC’s,

FPGA’s

CPU’s, GPU’s, ASIC’s, FPGA’s GPU’s, ASIC’s, FPGA’s ASIC’s, GPU’s, FPGA’s
Kosten Vrij Vrij Gratis (1% optionele donatie) Gratis te downloaden, 1% om de BitMinter-pool te gebruiken.
GUI? Ja Nee Ja Ja
Open source Ja Ja Ja Ja

Gevolgtrekking

Nou, dat is het dan! Dat is de gids voor de topstukken van Bitcoin-mijnsoftware die vandaag beschikbaar zijn. Ik hoop dat je er iets van hebt geleerd. Uiteindelijk hangt het beste stuk mijnsoftware voor u af van uw unieke omstandigheden. Dit omvat welke hardware u gebruikt, met welk besturingssysteem u de software wilt gebruiken en uw expertiseniveau op het gebied van computers..

Om te beslissen welke software voor u het beste is, zijn er een paar vragen die u uzelf kunt stellen:

  • Wilt u Bitcoin minen? (hopelijk wel, want anders was deze gids tijdverspilling!)
  • Heb je Bitcoin mining software Windows 10 nodig, of gebruik je een ander besturingssysteem?
  • Hoe bekwaam ben je in het gebruik van een computer? Maakt de gedachte aan een opdrachtprompt de levende daglichtjes uit u bang??
  • Bent u op zoek naar gratis Bitcoin mining-software die u kunt gebruiken tegen een lage mijnvergoeding?
  • Wat voor soort hardware gebruikt u: ASIC, GPU, CPU?

De antwoorden op deze vragen, samen met deze handige gids, zouden u moeten helpen bij het beslissen welk stuk Bitcoin-mijnsoftware u moet gebruiken.

Advies nodig bij het kiezen van de Bitcoin-mijnbouwhardware? Bekijk hier mijn topfoto’s.

Als u besluit dat Bitcoin-mining niets voor u is, kies dan betrouwbare crypto-uitwisselingen om BTC te kopen. De meest betrouwbare zijn Coinbase en Binance.

Dus dat is alles waar ik vandaag tijd voor heb over dit onderwerp. Wat denk je met al je nieuwe informatie? Is er een stukje Bitcoin-mijnsoftware waarvan u denkt dat deze de beste is? We horen graag uw mening over het onderwerp!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me