Hallo en welkom bij deze Verge vs Monero-gids. Ik heb het samengesteld om enkele van de fundamentele concepten over deze twee interessante, op privacy gerichte cryptocurrencies te introduceren.

In deze recensie over Monero vs Verge-munten bespreek ik de basisprincipes van Verge vs Monero en hoe elk van deze cryptocurrencies privacy bereikt. Ik zal de redenen uitleggen waarom op privacy gerichte valuta’s belangrijk kunnen zijn en waarom elk van deze valuta’s voor verschillende doeleinden is aangenomen.

We bespreken dan de snelheid van zowel de Monero- als Verge-blockchains en hoe elke valuta van plan is te schalen om aan de potentiële toekomstige vraag te voldoen. We bespreken de teams achter elk van de projecten, de geschiedenis erachter en ook wat marktprijsanalyses.

Dus aan het einde van deze Verge vs Monero-muntrecensie heb je een veel beter begrip van zowel Monero als Verge. U zou dan moeten kunnen zien welke u zou willen gebruiken of waarin u zou willen investeren.

In deze Verge vs Monero-gids komt er veel aan de orde, dus laten we alvast beginnen!

Monero vs Verge: de basis

Monero


Monero is gemaakt in 2014. De eerste versie van de valuta heette BitMonero. Dit werd echter al vroeg ingekort tot simpelweg Monero.

Monero gebruikt dezelfde codebasis als een andere cryptocurrency genaamd Bytecoin. Er zijn echter een paar verschillen. De oorspronkelijke beslissing werd genomen om Monero van Bytecoin te splitsen vanwege enige controverse rond de oorspronkelijke distributie van Bytecoin. Er werd ontdekt dat ongeveer 80% van het totale aanbod van Bytecoin al was gedolven toen het werd gelanceerd. Velen in de cryptocurrency-gemeenschap waren het hier niet mee eens. Daarom werd besloten om Bytecoin te splitsen om Monero te vormen.

In tegenstelling tot Bitcoin gebruikt Monero het CryptoNote-protocol. CryptoNote is een ander mijnalgoritme voor het SHA-256-algoritme van Bitcoin. Maakt u zich geen zorgen als u niet weet wat deze zijn, het is niet belangrijk om een ​​goede kennis van deze termen te hebben om Monero te kunnen gebruiken!

Net als Bitcoin is Monero een proof-of-work cryptocurrency. Dit betekent dat er rekenkracht nodig is om transacties op het netwerk te verifiëren. De computersystemen die deze kracht leveren, staan ​​bekend als mijnwerkers. In tegenstelling tot Bitcoin is het echter nog steeds mogelijk om Monero te minen met gewone computers (met een CPU) of geavanceerde speelautomaten (met een GPU). Volg mijn gids hier voor meer informatie over Monero.

Verge

Verge werd voor het eerst gelanceerd in 2014.Het is een gedecentraliseerde en open-source cryptocurrency. Net als Monero is het doel om privétransacties voor zijn gebruikers te bieden. Het heette oorspronkelijk DogeCoinDark. In 2016 veranderde het de naam echter in Verge. Verge deelt veel dezelfde codering als Dogecoin. Het ontwikkelingsteam beweert echter dat het niet gebaseerd is op de originele “mememunt”. Hierover is binnen de cryptocurrency-gemeenschap veel onenigheid.

Er is een enorme maximale voorraad van 16,5 miljard Verge-munten die ooit zullen worden gedolven. Dit is aanzienlijk meer dan veel andere cryptocurrency-projecten. Dat is de reden waarom de prijs zo laag is en nog nooit een dollar heeft bereikt.

Net als Monero is Verge een proof-of-work-munt. Het gebruikt echter vijf verschillende mining-algoritmen. Het idee hierachter is om de decentralisatie op het netwerk te vergroten. Door zoveel verschillende algoritmen te gebruiken, kunnen veel verschillende eenheden met succes Verge mijnen. Hoe meer miners er op een blockchain staan, hoe veiliger deze zou moeten zijn! Benieuwd naar Verge? Zie mijn gids hier.

Privacy in Verge versus Monero

Verge vs Monero, wat is het meest privé? Beide bereiken hun privacy op verschillende manieren.

Voor zijn privacy gebruikt Monero een combinatie van cryptografische protocollen. Dit worden ringhandtekeningen en het CryptoNote-algoritme genoemd. Nu, tenzij je goed bent in programmeren (en laten we eerlijk zijn, als je dit artikel leest, is dat waarschijnlijk niet het geval), zul je moeite hebben om precies te begrijpen hoe elk van deze werkt. Maak je geen zorgen, in plaats van de broek van je af te verwarren, zal ik het voor je vereenvoudigen.

Het Monero-netwerk groepeert in wezen transacties. Het verzendt vervolgens de juiste hoeveelheid Monero naar ontvangende adressen van deze groep. Dit betekent dat niemand precies kan vertellen wie wat naar wie heeft gestuurd.

Ondertussen wordt de privacy van The Verge op een heel andere manier bereikt. Het heeft twee verschillende grootboeken: een openbaar en een privé. Transacties die via het grootboek zijn gedaan, zijn voor iedereen zichtbaar.

De tool die het mogelijk maakt om in het geheim op het dark web te surfen (Tor), samen met een anonieme netwerklaag, verbergt echter de IP-adressen en locaties van degenen die transacties uitvoeren. Dit is hoe het privéboek van de Verge werkt. Het gedraagt ​​zich meer als Monero’s in die zin dat niemand de transacties kan zien die erop plaatsvinden.

Waarom toch anoniem gaan?

Er zijn veel redenen waarom iemand anoniem zaken zou willen doen. Sommigen van hen zijn moreel twijfelachtig en andere minder. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende:

Ten eerste is er de darkweb-use-case waar Bitcoin in zijn vroege bestaan ​​beroemd om werd. Niet alle mensen die het dark web gebruiken, doen dit echter om stoffen en items te kopen die ze kunnen gebruiken voor zelfbediening. Mensen die bijvoorbeeld in delen van de wereld wonen waar medicinale cannabis illegaal is, kunnen het dark web gebruiken om toegang te krijgen tot levensreddende behandelingen..

In het Verenigd Koninkrijk, CBD-olie met hoge sterkte gebruikt voor de behandeling van kankers, epilepsie en een reeks andere aandoeningen is bijna onmogelijk te krijgen. Dankzij het darkweb kunnen patiënten echter zelfmedicatie toedienen en krijgen ouders van zieke kinderen de kans om hun kinderen te behandelen zonder dat ze gevaarlijke dealers op straat hoeven te ontmoeten..

Een andere use-case die in opkomst is voor anonieme cryptocurrencies is cybercriminaliteit. Een aanval waarbij anonieme betalingen worden gebruikt, is ransomware. Bij ransomware worden de gegevens op een computersysteem versleuteld. Dit wordt gedaan met een stukje software dat op het systeem is gedownload. De aanvaller vraagt ​​om betaling om de gegevens te ontsleutelen. Als u betalingen in anonieme valuta kunt aannemen, is uw kans om betrapt te worden op het uitvoeren van een dergelijke misdaad natuurlijk kleiner.

Bij een heel ander gebruik van privévaluta’s zijn mensen met een bepaalde levensstijl of seksualiteit betrokken. Als ze in sommige landen waren geboren, zouden de straffen voor homo-zijn bijvoorbeeld zwaar kunnen zijn. Dit kan ertoe leiden dat iemand het land wil ontvluchten of hulp zoekt om mensen in vergelijkbare situaties te ontmoeten. Omdat de straffen zo hoog zijn, is het begrijpelijk dat ze voor dergelijke diensten willen betalen met een anonieme valuta.

Adoptie

Nu ik enkele van de redenen heb uitgelegd waarom iemand in de eerste plaats een anonieme valuta zou willen gebruiken, is het de tijd om in deze Verge vs Monero-gids te kijken hoe elk van deze valuta’s momenteel wordt toegepast. Interessant is dat, ondanks hun vergelijkbare eigenschappen, de acceptatie van Monero en Verge nogal van elkaar verschilde.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Monero

De eerste en meest voor de hand liggende use-case van Monero is op het dark web. Van de vele verschillende anonieme cryptocurrencies, waaronder Verge, lijkt Monero de meest gebruikte cryptocurrency op het dark web. Het neemt snel Bitcoin over als de favoriete valuta op verschillende verborgen marktplaatsen.

Een andere use case die Monero heeft ontdekt, is het ontwijken van economische sancties die door andere aan bepaalde landen zijn opgelegd. Noord-Korea heeft eerder verschillende cryptocurrency-exchanges gehackt. Ze zetten het gestolen geld vervolgens om in Monero.

Dit betekent dat het kan worden verplaatst en gebruikt om te betalen voor goederen en diensten op wereldwijde zwarte markten. Door geld te verplaatsen met behulp van een anonieme valuta, is het voor de VS en andere wereldmachten onmogelijk om hun activiteiten te beperken door financiële diensten te weigeren of met hen te handelen.

Monero lijkt ook de geprefereerde valuta te worden voor diegenen die het soort aanvallen willen uitvoeren dat ik in de vorige sectie noemde. Degenen achter dergelijke cybercriminelen stappen snel over van Bitcoin naar Monero dankzij de verbeterde privacyfuncties.

In-Browser Mining en Crypto-Jacking

Een laatste use-case die Monero heeft gevonden, kan zowel een positieve als een negatieve zijn. Omdat Monero gemakkelijk kan worden gedolven met zowel CPU’s als GPU’s, is het een duidelijke keuze geworden voor wat bekend staat als in-browser mining.

In-browser mining is cryptocurrency-mining dat wordt gedaan vanuit de internetbrowser van een gebruiker. De eerste reden voor in-browser mining is om geld te verdienen. Het is niet erg efficiënt, maar een gebruiker kan in-browser mining-software starten om kleine hoeveelheden cryptocurrency te verdienen tijdens het browsen.

In-browser mining kan ook worden gebruikt om inkomsten te genereren met een webpagina in plaats van advertenties te gebruiken. Ergens op de pagina staat meestal dat sommige van de bronnen van uw computer door de site worden geleend om Monero voor de uitgever te ontginnen. Als alternatief kan dit ook worden gedaan zonder toestemming van de gebruiker. Wanneer dit het geval is, is het een vorm van “crypto-jacking”. Crypto-jacking kan ook worden gedaan door kwaadaardige software op een computersysteem te installeren om Monero of andere cryptocurrencies te minen wanneer de gebruiker een specifieke website niet bezoekt.

Ten slotte kan in-browser mining ook worden gebruikt voor liefdadigheidsredenen. Het goede doel voor kinderen UNICEF heeft een website gelanceerd met de naam The Hopepage. Het idee erachter De Hopepage is om gebruikers een deel van hun rekenkracht te laten doneren aan het delven van cryptocurrency terwijl ze browsen. Er zijn opties om tussen 20% en 80% van het computervermogen van de bezoeker te doneren. Op het moment van schrijven waren er bijna 18.500 mensen die rekenkracht aan het goede doel schonken!

Verge

Verge’s adoptie lijkt langzamer maar iets positiever te zijn dan die van Monero’s. Er zijn minder cybercriminelen en schurkenstaten die de valuta momenteel voor één ding gebruiken!

Een recente ontwikkeling die de Verge-gemeenschap enthousiast maakte, was de ondertekening van een partnerschap met het moederbedrijf (MindGeek) van ‘s werelds toonaangevende pornowebsite, PornHub. De “YouTube van porno” begon in april 2018 met het accepteren van de valuta voor betaling voor al hun premiumfuncties. Ook accepteren twee van de zusterpagina’s van de site (Brazzers en Nutaku) nu de rand voor betalingen.

Het team achter MindGeek en PornHub zei dat ze de voorkeur gaven aan Verge vanwege de anonieme functies. Niet iedereen wil openbaar maken dat ze naar pornografisch materiaal kijken, dus voor PornHub was het logisch om bijvoorbeeld Verge te gebruiken in plaats van Bitcoin of Ethereum..

Een ander partnerschap dat Verge heeft weten te beveiligen, is met Token Pay. Token Pay is een bedrijf met zijn cryptocurrency dat op zoek is naar cryptocurrency-betaalkaarten. Naast hun partnerschap met Verge is Token Pay ook een partnerschap aangegaan met WEG Bank AG uit Duitsland.

De partnerschappen met MindGeek en Token Pay zijn potentieel erg spannend voor het Verge-project. Dit komt omdat er een toestroom van mensen kan zijn die meer te weten komen over cryptocurrency en Verge, vooral dankzij hen die PornHub, Token Pay of de WEG Bank AG gebruiken..

Snelheid

De Monero blockchain heeft een bloktijd van twee minuten. Dit betekent dat elke 120 seconden nieuwe blokken met transacties worden gevormd. Dit maakt het ongeveer vijf keer sneller om transacties mee uit te voeren dan met Bitcoin.

Ondertussen heeft Verge een bloktijd van 30 seconden. Dit maakt het aanzienlijk sneller om transacties mee uit te voeren dan Bitcoin en ongeveer vier keer sneller dan Monero.

Bovenstaande cijfers gaan ervan uit dat transacties in het volgende blok passen. Als een van beide netwerken overbelast is met veel transacties, duurt het langer om Monero of Verge te verzenden.

Schaalbaarheid

Laten we eens kijken naar de schaalbaarheid van Verge versus Monero.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Monero

Monero gebruikt een zogenaamde dynamische blokgroottelimiet. Dit betekent dat de blokken groeien en krimpen naarmate de vraag naar Monero toeneemt of afneemt. In grotere blokken passen er meer transacties in, zodat meer mensen tegelijkertijd het Monero-netwerk kunnen gebruiken. Aangezien het netwerk echter nog niet dezelfde populariteit heeft als de Bitcoin, is het onduidelijk hoe deze schaalbaarheidsoplossing in de praktijk zal werken..

Verge

Het team achter Verge beweert dat het veel schaalbaarder is dan Bitcoin. Ze werken momenteel aan het toevoegen van RSK (onderstam) aan Verge. Rootstock is een protocol van de tweede laag dat ook wordt ontworpen om met Bitcoin te werken. Aangenomen wordt dat het netwerk hierdoor ongeveer 2.000 transacties per seconde kan verwerken.

Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van het huidige maximum van 100 transacties per seconde. Rootstock stelt ontwikkelaars ook in staat slimme contractgebaseerde applicaties te maken, zoals die op het Ethereum-netwerk.

Monero vs Verge: The Teams

Het is altijd goed om de teams te vergelijken als je naar verschillende cryptocurrency-projecten kijkt. Omdat anonimiteit echter het doel is van zowel de Verge- als Monero-projecten, worden de teams grotendeels geheim gehouden. Maar laten we eens kijken wie het betere team heeft in Verge vs Monero-vergelijking.

Het Monero-team

Slechts twee van de hoofdontwikkelaars achter het Monero-project staan ​​bekend onder hun echte naam. Dit zijn Riccardo “fluffypony” Spagni en Francisco “ArticMine” Cabañas. Spagni is de meest luidruchtige van de ontwikkelaars en is erg actief op Twitter onder het handvat @fluffypony. Hij heeft jarenlange ervaring als softwareontwikkelaar en heeft een opleiding in logistiek en informatica.

berm versus monero

Deelnemen aan Spagni en Cabañas is een lange lijst van ontwikkelaars die de voorkeur geven aan aliassen. Aangezien er weinig bekend is over het team, zal ik dit gedeelte moeten inkorten!

Het Verge-team

Over het Verge-team is iets meer bekend. Echter, net als degenen die aan Monero werken, geven veel van deze ontwikkelaars de voorkeur aan aliassen. Desondanks wordt er meer informatie over de leden gepubliceerd.

De oprichter van Verge gebruikt de alias Sunerok. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in netwerkbeveiliging en heeft meer dan zes jaar gewerkt aan de ontwikkeling van blockchain.

Sunerok krijgt gezelschap van Sasha. Sasha heeft een master in economie en een bachelor in bedrijfskunde. Hij freelanceert ook als datawetenschapper.

De marketingafdeling van Verge wordt geleid door Kieran Daniels. Daniels heeft eerder gewerkt bij Instapage.com en heeft Dextroid.io en CryptoAnswer.com opgericht..

Verge vs Monero: marktgeschiedenis tot nu toe

Vervolgens ga ik in deze Verge vs Monero-gids kijken naar de marktgeschiedenis van beide projecten. Net als de meeste cryptocurrencies volgen ze vergelijkbare trends. Bepaalde nieuwsgebeurtenissen hadden echter ook invloed op de prijs van elk van de valuta’s.

Monero

In de beginjaren van Monero zag de prijs geen enkele grote beweging in beide richtingen. Dit veranderde tegen het einde van 2016 toen de hele cryptocurrency-markt een opwaartse trend begon te zien. Toen 2016 veranderde in 2017, werd deze opwaartse beweging sneller. Halverwege 2017 kende Monero, net als veel andere digitale activa, een explosieve groei.

De prijs van een enkele Monero-munt bereikte een piek van ongeveer $ 500 per munt in januari 2018. Sinds het hoogtepunt heeft de prijs een neerwaartse trend gekend. Dit komt overeen met de rest van de markt. Afgezien van een paar prijsstijgingen, is de prijs van Monero langzaam gedaald tot het punt dat het vandaag (3 juli 2018) ongeveer $ 137 bedraagt..

U kunt de volledige marktgeschiedenis van Monero hieronder bekijken.

berm vs monero - Monero-grafieken

Verge

Verge’s verhaal is als dat van Monero. Het duurde echter iets langer voordat de Verge zijn opwaartse trend begon. Voor een groot deel van zijn vroege leven kostte Verge slechts fracties van een cent. In het voorjaar van 2016 was er een korte periode van optimisme, maar dit werd snel rustiger en de grotendeels vlakke lijn zette zich voort.

Het zou een heel jaar later zijn, in april 2017, dat de cryptocurrency-gemeenschap Verge goed zou opmerken. De prijs kende een opwaartse trend die zich in 2017 zou voortzetten. Hij bereikte een hoogtepunt van iets meer dan 28c in december 2017. Helaas vertoont het sindsdien grotendeels een neerwaartse trend naar zijn huidige prijs van meer dan 0,023c. Net als bij Monero zijn er in 2018 echter periodes geweest waarin de prijs weer opliep. De aankondiging van het MindGeek-partnerschap was de oorzaak van een van deze uptrends.

U kunt de volledige geschiedenis van de prijsbewegingen van The Verge in de onderstaande grafiek bekijken.

berm versus monero

Verge vs Monero Review-grafiek

Gesticht Totale eindvoorraad Totaal aantal eenheden op het moment van schrijven Huidige prijs in USD All-time high in USD Blokkeer tijd Mijnbouw Transacties per seconde
Monero 2014 18.400.000 (+ 0,3 XMR / minuut) 16.180.000 $ 138,13 $ 494 2 minuten GPU / CPU Theoretisch onbeperkt
Verge 2014 16,5 miljard 15,05 miljard $ 0,026125 $ 0,28 30 seconden GPU / CPU 100

Verge vs Monero: de conclusie

Dus dat is het! Deze Verge vs Monero-gids is helemaal klaar. Heb je veel geleerd? ik hoop het!

Dit zijn slechts twee van de vele verschillende op privacy gerichte cryptocurrency-projecten die er tegenwoordig zijn. Veel verschillende teams van ontwikkelaars doen hun best om de vertrouwde op privacy gerichte munt te worden voor gebruik bij het doen van potentieel gevoelige transacties.

Een ding om op te letten is de legaliteit van dergelijke munten. Al in Japan proberen de autoriteiten het gebruik van anonieme cryptocurrencies zoals Verge en Monero uit te bannen. Hoewel het voor de wereldautoriteiten erg moeilijk zou zijn om dit volledig te doen, zou een dergelijk hardhandig optreden erg slecht zijn voor de prijsvooruitzichten op de lange termijn van op privacy gerichte cryptocurrencies. Dit is iets om op te letten als u van plan bent in dergelijke munten te investeren.

Dat gezegd hebbende, er zijn tal van legale toepassingen van privévaluta’s. Niet iedereen voelt zich bijvoorbeeld op zijn gemak als de overheid hun bestedingspatroon tot op de laatste cent kent. Sommige vormen van gebruik zijn dan illegaal op een stuk land en volledig legaal over een grens. In een wereld waar ideeën en nu geld binnen enkele seconden de wereld rond kunnen gaan, lijkt het volkomen belachelijk om bepaalde potentiële medicijnen te ontkennen op basis van de locatie waar je bent geboren.

Er zijn veel goede redenen waarom privacymunten bestaan. Dus, nu we allemaal klaar zijn, wat denk je ervan? Waar zou je een privévaluta voor willen gebruiken? We horen graag uw mening!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me