Dus u heeft besloten om in te investeren cryptocurrency. U bent echter in de war en weet niet waar u moet beginnen – u vraagt ​​zich af hoe u cryptocurrency kunt kopen? Met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om de beste optie voor u te kiezen. Bovendien zijn er veel dingen waar u aan moet denken voordat u begint met betalen.

Leren hoe je cryptocurrency kunt kopen, kan zijn een verwarrend proces. Het hoeft echter niet zo te zijn. In deze gids geef ik je de antwoorden op alle volgende vragen:

 • Hoe cryptocurrency te kopen met Amerikaanse Dollar, EUR en GBP?
 • Wat is de beste manier om cryptocurrency te kopen?
 • Kan ik cryptocurrency kopen met een credit card?
 • En nog veel meer!

Aan het einde van deze gids weet u precies hoe u crypto kunt kopen, wat de beste manier voor u is (d.w.z.. uitwisselingen), en waar u naartoe moet gaan om het te doen. Dus laten we beginnen!

Hoe cryptocurrency te kopen?

Het proces van het kopen en verkopen van cryptocurrency is de afgelopen maanden een stuk eenvoudiger gemaakt. Er zijn vijf belangrijke factoren waar u aan moet denken voordat u cryptocurrency koopt:

Laatste Coinbase-coupon gevonden:


Plaats

Om erachter te komen hoe en waar u cryptocurrency kunt kopen, is het belangrijk dat u dat doet controleer de voorschriften van uw land.

Betalingsmiddel

De meest voorkomende en geaccepteerde betaalmethoden om cryptocurrency te kopen zijn: kredietkaart, overschrijving, of zelfs contant geld. Verschillende websites accepteren verschillende betaalmethoden, dus u moet een website kiezen die de betaalmethode accepteert die u wilt gebruiken.

Type cryptovaluta

Niet alle cryptocurrencies zijn op elke website te koop. U zult een website moeten vinden die de cryptocurrency verkoopt die u wilt kopen.

Kosten van vergoedingen

Elke website heeft verschillende vergoedingen. Sommige zijn goedkoop, andere niet zo goedkoop. Zorg ervoor dat u weet hoeveel de kosten kosten voordat u een account op een website aanmaakt. U wilt geen tijd verspillen met het verifiëren van uzelf en er vervolgens achter komen dat de kosten te hoog zijn!

Hoeveel u zich kunt veroorloven

Zoals bij elke investering, zou u dat moeten doen investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven. Ik raad aan om eerst met een financieel adviseur te praten.

Met die 5 factoren in gedachten kunnen we verder gaan. Maar wanneer u uw cryptocurrency koopt, waar gaat u deze dan opslaan? Ik zal je een hint geven: het is niet je bankrekening.

Portemonnee met cryptocurrency

Een cryptocurrency-portemonnee is waar u uw cryptocurrencies opslaat nadat u ze hebt gekocht. U kunt een cryptocurrency-portemonnee vergelijken met uw bankrekening. Op dezelfde manier als u opslaat traditionele valuta (USD, JPY, EUR etc.) op uw bankrekening, slaat u uw cryptocurrencies op in uw crypto-portemonnee.

Er zijn veel gebruiksvriendelijke en veilige opties om uit te kiezen. Het is belangrijk dat u kiest een zeer veilige portemonnee, want als uw cryptocurrency uit uw portemonnee wordt gestolen, kunt u deze nooit meer terugkrijgen.

Er zijn drie soorten wallets:

 • Online portemonnees: Het snelst op te zetten (maar ook het minst veilig);
 • Software portemonnees: Een app die u downloadt (veiliger dan een online portemonnee);
 • Hardware portemonnees: Een draagbaar apparaat dat u via USB op uw computer aansluit (de veiligste optie).

De portemonnee die u nodig heeft, is afhankelijk van de cryptocurrency die u wilt kopen. Als je koopt Bitcoin, U heeft bijvoorbeeld een portemonnee nodig waarin Bitcoin kan worden opgeslagen. Als je koopt Litecoin, je hebt een portemonnee nodig waarin Litecoin kan worden opgeslagen.

gelukkig, er zijn veel goede portemonnees om uit te kiezen van daaruit kunnen meerdere cryptocurrencies worden opgeslagen. Exodus, is bijvoorbeeld een softwareportefeuille die kan worden opgeslagen Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, EOS en meer!

Hoe cryptocurrency te kopen: een cryptomuntenportemonnee.

Wat betreft hardwareportefeuilles, raad ik aan Ledger Nano S. Het is superveilig (omdat het alleen met internet is verbonden als het op uw computer is aangesloten) en kost ongeveer $ 70. Het slaat op NEO, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en nog veel meer!

Nu u weet waar u uw cryptocurrency gaat opslaan, is de volgende stap om erachter te komen wat de beste plaats is om een ​​cryptocurrency te kopen en hoe u ervoor kunt betalen..

Waar cryptocurrency kopen?

Leren hoe om cryptocurrency te kopen, moet u dit eerst weten waar om cryptocurrency te kopen. Nog maar een paar jaar geleden waren er maar een paar plaatsen om cryptocurrencies te kopen en verkopen. Nu zijn er echter nog veel meer! Laten we eens kijken naar de verschillende plaatsen en manieren waarop u uw cryptovaluta kunt krijgen.

Hoe u cryptocurrency kunt kopen bij Cryptocurrency Exchanges?

Cryptocurrency-uitwisselingen zijn online websites waarmee u uw lokale valuta kunt inwisselen voor cryptocurrency. Ruilen is de meest populaire manier om cryptocurrency te kopen. Ik raad nieuwkomers aan om deze uitwisselingswebsites te gebruiken, omdat ze gemakkelijk te gebruiken en snel op te zetten zijn.

Betalingsmiddel: De meeste beurzen accepteren betalingen via bankoverschrijving of creditcard, sommigen van hen accepteren ook PayPal.

Er zijn veel uitwisselingen waaruit u kunt kiezen. Elk van hen heeft verschillende beveiligingsniveaus en ze accepteren elk verschillende soorten betalingsmethoden. De meeste beurzen zullen u vragen de onderstaande stappen te volgen voordat u cryptocurrency kunt kopen.

 • De eerste stap is om registreer uzelf met uw gegevens (volledige naam, e-mailadres en gsm-nummer, enz.);
 • De volgende stap is om Verifieer uw identiteit – u heeft normaal gesproken een paspoort / rijbewijs nodig;
 • Vervolgens wordt u gevraagd om in te stellen Authenticatie in twee stappen. Dit helpt om uw account te beveiligen en de hackers weg te houden!

Opmerking: bijna alle beurzen brengen transactiekosten in rekening van ongeveer 1-4%.

Zodra uw account is ingesteld, kunt u beginnen met het kopen van cryptocurrency op de beurs. De meeste beurzen zijn net als aandelenhandelsplatforms: u kunt uw cryptocurrency kopen en vasthouden, of u kunt deze inwisselen voor een andere cryptocurrency.

Hoe cryptocurrency te kopen: een cryptocurrency-uitwisseling.

U moet voorzichtig zijn bij het selecteren van de cryptocurrency-uitwisseling. U moet uw beslissing nemen op basis van de volgende factoren:

 • Controleer de veiligheid van de centrale. Dit is het belangrijkste waar u rekening mee moet houden, aangezien beleggers in het verleden veel geld hebben verloren toen de beurzen werden gehackt.
 • Transactiekosten – hoe lager, hoe beter.
 • Het aantal beschikbare betalingsopties: accepteren ze bankoverschrijving, creditcard, PayPal, enz.?
 • De hoeveelheid tijd die nodig is om uw account te activeren – als u haast heeft, wilt u misschien niet lang wachten om geverifieerd te worden!
 • Welke cryptocurrency-opties ze bieden. Als u bijvoorbeeld de NEO-munt wilt kopen, moet u er zeker van zijn dat de beurs die u kiest de NEO-munt verkoopt..
 • Controleer gebruikersrecensies met betrekking tot de uitwisseling! Dit geeft u een goed idee van hoe gebruiksvriendelijk de uitwisselingswebsite is.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

De beste makelaarsuitwisselingen voor cryptocurrency

Uitwisselingen tussen makelaars zijn als de wisselkantoren die u op luchthavens aantreft. In plaats van verschillende lokale valuta met elkaar uit te wisselen (zoals YEN tot USD), kunt u uw lokale valuta echter inwisselen voor cryptocurrencies. Het is de eenvoudigste manier om cryptocurrency te kopen – het kan zelfs vanaf uw mobiele telefoon worden gedaan!

Coinbase

Coinbase is de grootste en meest populaire beurs voor cryptocurrency-makelaars. Het is veilig en accepteert bankoverschrijvingen, creditcards / betaalpassen en PayPal. Hun kosten zijn afhankelijk van de betaalmethode die u kiest, dus zorg ervoor dat u dit controleert voordat u betaalt! Kaartkosten zijn het hoogste met 3,75%.

Hoe cryptocurrency te kopen: Coinbase-voorpagina.

Als u in Azië, Afrika of Zuid-Amerika woont, u kunt Coinbase waarschijnlijk niet gebruiken. Het is voornamelijk alleen verkrijgbaar in Europa, Australië en Noord-Amerika.

U kunt Bitcoin, Ether, Litecoin en Bitcoin Cash kopen op Coinbase.

Coinmama

Het grootste voordeel van Coinmama is dat het klanten uit bijna elk land in staat stelt cryptocurrency te kopen en verkopen. Het is gemakkelijk te gebruiken, en dat is het ook zeer vertrouwd – het werd opgericht in 2013!

U kunt wel een creditcard gebruiken als uw betaalmethode, maar het is kosten 6% om dat te doen. Dat is een stuk hoger dan de 3,75% die Coinbase in rekening brengt!

Behalve dat Coinmama in bijna elk land beschikbaar is, heeft het nog een ander groot voordeel: het accepteert elke lokale valuta!

U kunt alleen Bitcoin en Ether kopen op Coinmama.

CEX.io

CEX.io is gemakkelijk te gebruiken en zeer veilig, net als Coinbase en Coinmama! Het beste van CEX.io is dat het ook een handelsbeurs. Dit betekent dat als je eenmaal je crypto hebt gekocht, je deze kunt ruilen voor andere crypto’s door te kopen en verkopen aan andere mensen op CEX.io.

Hoe cryptocurrency te kopen: cex.io frontpage.

Een ander ding dat CEX.io anders maakt, is het feit dat het USD, EUR, GBP en RUB accepteert! De kosten voor bankpassen / creditcards op CEX.io zijn 3,5% + $ 0,20. U kunt ook bankoverschrijving gebruiken.

U kunt Bitcoin, Ethereum en DASH kopen op CEX.io.

Bitstamp

Opgericht in 2011, Bitstamp is een van de oudste cryptocurrency-uitwisselingen. Je kunt op Bitstamp meer verschillende cryptocurrencies kopen dan op Coinbase. Het accepteert bankoverschrijvingen en creditcards / betaalpassen met EUR en USD.

Ik zou deze website echter niet aanbevelen voor totale beginners, omdat deze niet zo gemakkelijk te gebruiken is als Coinbase en Coinmama. Het laadt ook op hoge vergoedingen om kleine bedragen te kopen met uw creditcard.

De kosten voor het gebruik van uw bankpas op Bitstamp zijn 2% als u meer dan $ 1.000 stort, maar $ 10 als u minder dan $ 1.000 stort. Ik raad het gebruik van Bitstamp zeker niet aan om slechts $ 5 uit te geven!

U kunt Bitcoin, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple kopen op Bitstamp.

Kriptomat

Last but not least, een beurs die onlangs zijn deuren opende, maar toch een groot potentieel vertoont. Kriptomat opende haar deuren in 2018 en is daarmee de jongste makelaardij op onze lijst.

Hun belangrijkste operationele hub bevindt zich in Slovenië, maar het bedrijf bevindt zich feitelijk in Estland, aangezien Estland een van de weinige landen is die over het nodige wettelijke kader beschikken en ze al begonnen zijn met het reguleren van digitale valuta door licenties voor Crypto Exchanges en Crypto Wallets in te voeren..

Hoe cryptocurrency te kopen: Kriptomat-voorpagina.

Kriptomat streeft ernaar de veiligste fiat-gateway te bieden in de wereld van cryptocurrencies en heeft dit al verworven exploitatievergunningen door de Financial Intelligence Unit, de Estse antiwitwasautoriteit (AML).

Het hebben van strikte regelgeving betekent dat gebruikers een krachtig proces van identiteitsverificatie moeten doorlopen. Toch is dit proces heel eenvoudig op Kriptomat en duurt slechts 5 minuten van uw tijd om alle benodigde documenten te uploaden.

In sommige landen kunt u dit zelfs via mobiel doen!

Kriptomat’s kopen / verkopen vergoedingen zijn 1,45% met geen extra kosten om crypto in te trekken / te verzenden. Kriptomat ondersteunt 21 talen en biedt snelle en betrouwbare klantenondersteuning.

U kunt Bitcoin en Ether verhandelen op Kriptomat.

Laatste woorden over deze uitwisselingen

Dit is een goede lijst om mee te beginnen wanneer u probeert te beslissen welke uitwisseling voor u geschikt is. De beste manier om cryptocurrency te kopen met exchange, hangt van veel dingen af ​​- vooral uw locatie.

Zorg er altijd voor dat de munten die u wilt kopen, beschikbaar zijn op de beurs die u kiest, en dat u tevreden bent met het beveiligingsniveau dat de beurs biedt..

Hoe cryptocurrency te kopen: Coinbase.

Nu is er iets dat u moet weten: het kopen van cryptocurrencies op effectenbeurzen (Coinbase, Coinmama, CEX.io, etc.) is niet de enige manier waarop u crypto kunt kopen met uw lokale valuta. Als u Bitcoin of Ether wilt kopen, kunt u deze contant kopen. Dat klopt – u kunt Bitcoin en Ether met contant geld kopen.

Korte opmerking: ‘contant’ betekent papiergeld.

Bitcoin kopen bij een geldautomaat?

Nog nooit van Bitcoin-geldautomaten gehoord? Nou, ze bestaan ​​echt. Het is een heel nieuw idee, maar ze worden steeds populairder.

Bitcoin-geldautomaten zijn net als de normale geldautomaten die we gebruiken om onze USD’s, EUR’s, JPY’s, enz. Op te nemen. Het enige verschil is dat u contant geld stort in een Bitcoin-geldautomaat, in plaats van contant geld op te nemen zoals bij normale geldautomaten..

Hoe cryptocurrency te kopen: een meisje bij een Bitcoin-geldautomaat.

Als u Bitcoin’s wilt kopen snel, dan is een Bitcoin-geldautomaat de juiste keuze voor jou. Omdat ze echter erg nieuw zijn, zijn ze niet overal verkrijgbaar. In feite zijn ze vrij zeldzaam. Als je in een grote stad woont, heb je er misschien een bij jou in de buurt. Je kunt gebruiken deze kaart om erachter te komen waar uw dichtstbijzijnde Bitcoin-geldautomaat is.

U hoeft zich niet te registreren of een account aan te maken en u hoeft geen geld over te maken. Ga dus gewoon naar de geldautomaat, stort uw geld en het wordt verzonden.

Het stapsgewijze proces van het kopen van Bitcoin bij een geldautomaat:

 1. Zoek een Bitcoin-geldautomaat bij u in de buurt met deze kaart
 2. Ga naar de geldautomaat en verifieer uw identiteit (dit is alleen vereist bij bepaalde geldautomaten);
 3. Sommige geldautomaten vragen om een ​​telefoonnummer. Als dit het geval is, voert u uw telefoonnummer in;
 4. De geldautomaat stuurt je een sms met een code; voer de code in de geldautomaat in;
 5. Voorzien uw cryptocurrency wallet-adres als je er een hebt. Als u er geen heeft, maakt de geldautomaat een nieuwe cryptocurrency-portemonnee voor u;
 6. Stop uw geld in de geldautomaat;
 7. Vervolgens stuurt de geldautomaat uw crypto naar uw cryptocurrency-portemonnee;
 8. De geldautomaat drukt uw bon af.

Belangrijke opmerking: als de Bitcoin-geldautomaat een nieuwe portemonnee voor u heeft gemaakt, staan ​​de gegevens van uw cryptocurrency-portemonnee (openbare sleutel en privésleutel) op uw ontvangstbewijs. U MOET dit veilig bewaren!

Voordelen van het kopen van cryptocurrency bij een Bitcoin-geldautomaat:

 • Bij de meeste Bitcoin-geldautomaten, u hoeft uw identiteit niet te gebruiken
 • Het is een eenvoudig proces;
 • U kunt contant betalen;
 • Haar heel snel.

Nadelen van het kopen van cryptocurrency bij een Bitcoin-geldautomaat:

 • Zeer hoge transactiekosten – tussen 5-10%;
 • Geldautomaten zijn moeilijk te vinden omdat er niet veel zijn.

Dus als u wilt weten hoe u cryptocurrency met contant geld kunt kopen, is het gebruik van een Bitcoin-geldautomaat een van de manieren waarop u!

Hoe u Bitcoin en Ether P2P kunt kopen (peer-to-peer)?

Dit is een van de eenvoudigste manieren om cryptocurrency te kopen! Peer naar peer uitwisselingen verwijder de tussenpersoon (bedrijven zoals Coinbase) en stelt gebruikers in staat om rechtstreeks cryptocurrency van elkaar te kopen en verkopen.

Stel je voor: John is geïnteresseerd in crypto en wil wat Ether kopen. John zou naar Coinbase kunnen gaan en het daar kopen, maar hij zou zijn identiteit moeten gebruiken. Amy wil wat Ether verkopen, maar wil Coinbase niet gebruiken omdat ze geen kosten wil betalen.

Hoe cryptocurrency te kopen: belasting betalen.

Wat als John de Ether gewoon van Amy kon kopen? Dat zou alles oplossen! Nou, dankzij P2P-uitwisselingen kan hij dat! Door een peer-to-peer-uitwisseling te gebruiken, kunnen John en Amy de vergoedingen vermijden en hoeven ze hun identiteit niet te delen.

Best cool, toch?

Laten we eens kijken hoe u cryptocurrency kunt kopen en verkopen op een peer-to-peer-uitwisseling met stapsgewijze instructies:

 1. Maak een gratis account aan op een P2P-website. Gebruik LocalBitcoins voor Bitcoin, en LocalEtherum.com voor Ether.
 2. Zoek een vermelding waarvan u wilt kopen of verkopen. Zie dit als Craigslist. Er zijn verkopers die een prijs hebben vastgesteld waarvoor ze hun Bitcoin / Ether zullen verkopen, en er zijn kopers die een prijs hebben vastgesteld waarvoor ze Bitcoin / Ether zullen kopen.
  • Zoek de betaalmethode op de lijst – wilt u contant betalen, bankoverschrijving of Western Union??
  • Zoek naar ID-vereisten – wilt u betalen zonder uw identiteit te gebruiken of vindt u het goed om uw identiteit te gebruiken??
  • Zoek een koper / verkoper die veel transacties heeft gedaan en goede recensies / reputatie heeft.
  • Voer de details in waar de aanbieding om vraagt ​​en dien vervolgens uw handelsverzoek in
   • De lijst vraagt ​​normaal gesproken om:
    • Bedrag: Voer in hoeveel u wilt uitgeven.
    • Valuta: Voer de valuta in waarmee u wilt betalen.
    • Betalingsmiddel: Kies uit de beschikbare opties.
    • Als de verkoper om een ​​identiteitsbewijs vraagt, moet u normaal gesproken een van de volgende dingen doen:
     • Stuur een foto of scan van uw paspoort / rijbewijs;
     • Maak een foto van jezelf met je identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs) en een stuk papier in je hand met iets erop geschreven – de verkoper zal je vertellen wat ze willen dat je erop schrijft.
     • Als uw verzoek wordt geaccepteerd, wordt de door u bestelde hoeveelheid Bitcoin / Ether naar de escrow van de website gestuurd.

      Opmerking: een escrow is een veilige plek waar niemand controle over heeft. Wanneer aan de algemene voorwaarden van de transactie is voldaan, wordt de Bitcoin / Ether vrijgegeven aan de koper. Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan, wordt de Bitcoin / Ether teruggestuurd naar de verkoper. Dit beschermt zowel de koper als de verkoper tegen fraude.

     • Verstuur de betaling
      • De verkoper zal u een referentienummer geven.
      • Als u contant betaalt:
       • Ga naar een bank met een geldstortautomaat.
       • Stop uw geld in de automaat.
       • Schrijf de bankgegevens op die de verkoper u heeft gegeven en stuur het geld op.
       • Schrijf het referentienummer op de bon en maak er een foto van.
       • Stuur de foto van de bon naar de verkoper.
       • Als u betaalt via overboeking:
        • Log in op uw website / app voor internetbankieren.
        • Stel een nieuwe ontvanger / contactpersoon in (gebruik de bankgegevens die de verkoper u heeft gegeven).
        • Stuur het geld voor de Bitcoin / Ether naar de nieuwe contactpersoon en voer het referentienummer in het vak ‘referentie’ in.
        • Wanneer de verkoper ziet dat je het geld hebt verzonden en het referentienummer hebt gebruikt, zal hij dit bevestigen met de uitwisseling.
        • De escrow zal de Bitcoin / Ether vrijgeven en naar u verzenden.

        Voordelen van het kopen en verkopen van cryptocurrency via een peer-to-peer-uitwisseling:

        • Er zijn geen kosten
        • U kunt cryptocurrency met contant geld kopen;
        • Bij sommige verkopers kunt u cryptocurrency kopen zonder uw ID te gebruiken.

        Nadelen van het kopen en verkopen van cryptocurrency via een peer-to-peer-uitwisseling:

        • Ze zijn niet zo gemakkelijk te gebruiken als de cryptocurrency-uitwisselingen;
        • Ze hebben minder gebruikers, dus het kan soms even duren om een ​​verkoper te vinden;
        • U moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van een koper.

        Dus wat is dan de beste plek om cryptocurrency te kopen??

        Er zijn meer manieren om cryptocurrency te kopen die elk jaar beschikbaar komen – het is nu een stuk eenvoudiger om cryptocurrency te kopen dan vroeger. In feite zijn de meeste manieren die ik u in deze gids heb laten zien, erg makkelijk als u onze instructies opvolgt.

        Maar welke manier is de beste manier …? Is het door middel van uitwisselingen zoals Coinbase? Via P2P-websites zoals LocalBitcoins? Of is het simpelweg door te vinden uw lokale Bitcoin-geldautomaat?

        Nou, de waarheid is: het hangt af van uw locatie en wat u wilt / nodig heeft.

        Als u niet in de buurt van een Bitcoin-geldautomaat woont, is dit waarschijnlijk niet de beste plaats om een ​​cryptocurrency voor u te kopen.

        Hoe cryptocurrency te kopen: Coinbase-app op telefoon.

        Wil je je ID niet gebruiken? Dan wilt u misschien overwegen om een ​​P2P-website te gebruiken, zoals LocalBitcoins of LocalEthereum.

        Als het gebruik van uw ID geen probleem voor u is en u cryptocurrency wilt kopen met een app op uw telefoon, dan Coinbase misschien wel de beste plaats om een ​​cryptocurrency voor u te kopen.

        Het hangt af van u. Ik hoop dat deze gids je heeft geholpen om uit te zoeken welke manier voor jou het beste is, en dat je onze instructies eenvoudig en gemakkelijk te volgen vond. U zou nu een goed begrip moeten hebben van hoe u cryptocurrency kunt kopen. Dus, welke manier heb je gekozen? Laat het ons weten!

        Opmerking: u moet altijd een financieel adviseur raadplegen voordat u grote investeringen doet en nooit meer investeren dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

        Mike Owergreen Administrator
        Sorry! The Author has not filled his profile.
        follow me