In deze gids gaan we kijken naar het Ripple-betalingsprotocol, evenals naar de digitale valuta die eigen is aan het netwerk, XRP. Dus tijd om erachter te komen, waar u Ripple kunt kopen.

De gids behandelt een reeks onderwerpen. Deze omvatten wat Ripple eigenlijk is, een klein beetje van zijn geschiedenis en hoe Ripple wordt gebruikt. Ik zal ook uitleggen hoe XRP wordt gebruikt en hoe Ripple en XRP samenwerken. Ik zal je in het kort voorstellen aan het team achter het project en je een aantal dingen geven om over na te denken wanneer je besluit om al dan niet in Ripple te investeren.

Aan het einde van de gids weet u: wat Ripple vandaag kan doen, waar het is begonnen en wie er achter het project zit. U zult ook enkele van de voordelen en beperkingen van het Ripple-platform kennen, evenals waar u Ripple kunt kopen.

Er is deze keer ontzettend veel te bespreken. Laten we dus al aan de slag gaan!

Leren over rimpel

Waar Ripple kopenRipple veroorzaakt veel verwarring in de cryptocurrency-ruimte. De naam wordt vaak gebruikt om het platform zelf te beschrijven, evenals de valuta die eigen is aan het netwerk. Ze hebben echter hun verschillen.


Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Voordat we erachter komen waar we Ripple kunnen kopen, kijken we eerst wat Ripple eigenlijk is. Ripple, het betalingsprotocol, wordt vaak verward met de valuta – XRP. Om deze verwarring tijdens deze handleiding te voorkomen, gebruik ik de term Ripple om te verwijzen naar het betalingsprotocol en XRP om te verwijzen naar de munt (valuta) die op het netwerk wordt uitgevoerd.

Ripple is een wereldwijd systeem van betalingen, verrekeningen en ruilen. Het heeft tot doel de huidige banksystemen te verbeteren. De twee problemen met banken die Ripple vandaag hoopt te verbeteren, zijn:

 • Langzame transactietijden
 • Dure grensoverschrijdende betalingen

Ripple is heel anders dan echt gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals Bitcoin. Het is ontworpen om met banken samen te werken, in plaats van ze te vervangen. U kunt het Ripple-protocol beschouwen als het internet voor banken – het stelt alle banken in staat met elkaar te communiceren in een gemeenschappelijke taal.

INTERESSANT FEIT

Tom Channick, een medewerker van Facebook, verklaarde dat hij Facebook zal verlaten om comms @Ripple over te nemen. Dit laat al zien waar Ripple al kan bewegen.

Tom Channick twitterbericht op Ripple

Een beetje geschiedenis over Ripple

Ripple heeft een lange geschiedenis en begon in 2004 als Ripplepay.

De versie van Ripple die we vandaag kennen, is echter in 2012 uitgebracht. Sinds 2013 gebruiken veel banken Ripple om te helpen bij het overboeken en wisselen van geld. Naar schatting gebruikt 80% van de Japanse banken momenteel het betalingsprotocol.

Na verschillende wisselingen van teamleden is XRP (de eigen munt van het Ripple-netwerk) vandaag de derde grootste digitale munt in termen van marktkapitalisatie. Het is uitgegroeid tot een hulpmiddel om banken te helpen valuta’s met elkaar te wisselen en om hun klanten in staat te stellen zeer snel aan elkaar te betalen. Met Ripple kunt u binnen enkele seconden een collega of medewerker aan de andere kant van de wereld betalen in hun lokale valuta.

Hoe wordt rimpel gebruikt

Ripple wordt gebruikt als een wereldwijd afwikkelingsnetwerk. Hiermee kunnen banken (en andere particuliere gebruikers) grensoverschrijdende betalingen doen en onderling valuta’s wisselen. Het geeft alle banken die het gebruiken één gemeenschappelijke taal. Dit betekent dat ze veel gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren.

Hoe rimpel wordt gebruikt

Tegenwoordig gebruiken veel banken nog steeds diensten zoals SWIFT. SWIFT is ontworpen in de jaren 70. Hiermee kunnen banken geld van de ene bank naar de andere sturen. Het is echter erg traag en duur. Transacties kunnen bij gebruik van SWIFT dagen of weken duren. Ze kunnen ook een groot percentage van het totale overgemaakte bedrag kosten.

Ripple hoopt daar verandering in te brengen. Net zoals internet mensen heeft geholpen om in verschillende landen te communiceren, wil Ripple banken een manier bieden om waarde over landen te communiceren. Doe het zo snel en goedkoop (of bijna net zo snel en goedkoop) als gegevens op internet kunnen reizen. Dus nu heb je nog meer redenen om uit te zoeken waar je Ripple kunt kopen.

Denk erover na om een ​​expresbericht naar een vriend te sturen; Het komt sneller aan dan dat u het bericht zelf zou kunnen uitspreken. Ripple hoopt dit soort snelheid en efficiëntie te bieden aan de financiële wereld.

Het Ripple-betalingsprotocol wordt vaak “valuta-agnostisch” genoemd. Dit betekent dat u elke valuta in het systeem kunt stoppen en elke valuta eruit kunt halen. Deze ingebouwde uitwisselingsfunctie maakt Ripple erg handig voor wereldwijde financiële instellingen om met elkaar te communiceren.

Maar dat is niet alles. Wat wordt verzonden en wat wordt ontvangen, hoeft helemaal geen valuta te zijn. Het kunnen luchtmijlen, activa, goud, zilver en meer zijn.

U kunt bijvoorbeeld goud in het Ripple-betalingsprotocol stoppen en binnen enkele seconden dollars, euro’s of ponden aan de andere kant van de wereld ontvangen. Dus je kunt zien waarom de banken het leuk vinden!

Hoe XRP wordt gebruikt

XRP is een digitale munt. Het bestaat op het Ripple-netwerk. XRP is bedoeld om te worden gebruikt als een “valuta van laatste redmiddel”. Dit betekent dat als er geen vertrouwenslijn beschikbaar is tussen twee partijen, de transactie kan worden afgewikkeld met de gemeenschappelijke valuta XRP.

XRP kan zeer snel worden overgedragen. Het duurt slechts enkele seconden om tussen zender en ontvanger te reizen. Als je weet waar je Ripple kunt kopen en er een aantal hebt, zul je het zelf zien!

Hoe XRP wordt gebruikt

XRP wordt ook gebruikt als transactiekosten en voorkomt dat ongewenste transacties op het netwerk verschijnen. Alle partijen die updates willen aanbrengen in het Ripple-protocolgrootboek, moeten XRP betalen. Dit is meestal een heel klein bedrag, zoals 0.0001 XRP. Deze vergoeding gaat naar niemand en wordt verbrand, wat een constante afname van het aantal XRP’s veroorzaakt.

Team

Ripple heeft een zeer ervaren team achter zich. Het wordt geleid door CEO Brad Garlinghouse. Voordat hij bij Ripple kwam, werkte Garlinghouse bij een dienst voor het delen van documenten en bestanden, genaamd Hightail. Hij heeft ook belangrijke functies bekleed bij AOL en Yahoo!

Beneath Garlinghouse is de Senior Vice President (SVP) of Product van Ripple, Asheesh Birla. Birla kwam in 2013 bij het team. Daarvoor was hij ondernemer in Silicon Valley. Hij wordt gezien als een expert in de blockchain-industrie.

Patrick Griffin is de Senior Vice President Strategic Growth van Ripple. Hij is een ex-werknemer van online betalingsbedrijf Jumio. Hij heeft ook een achtergrond in aandelenhandel.

De Chief Market Strategist van Ripple is Cory Johnson. Voordat hij bij Ripple kwam, werkte hij als portfoliomanager voor hedgefondsen bij Kingsford Capital Management. Hij is ook een technologie-schrijver voor CNBC en Bloomberg.

Kanaan is de SVP Engineering van Ripple. Hij heeft eerder teams geleid bij Yelp en Quantcast.

Waar Ripple kopen

Helaas kunnen we u niet vertellen waar u Ripple kunt kopen. Ripple is niet te koop, en als dat zo was, zou je het niet kunnen betalen!

Wat we u kunnen vertellen, is de beste plaats om de oorspronkelijke munt van Ripple, XRP, te kopen!

Er zijn veel cryptocurrency-uitwisselingen waarmee u XRP kunt kopen. Voor zover ik weet, zijn er echter geen manieren om XRP rechtstreeks met fiat-valuta te kopen. De gemakkelijkste manier om aan XRP te komen, is door eerst wat Bitcoin of Ethereum te kopen.

Bitcoin kopen is eenvoudig. Er zijn veel verschillende beurzen die het voor lokale valuta verkopen. De meest populaire is een website genaamd Coinbase. Andere methoden zijn onder meer het kopen van peer-to-peer met een service zoals LocalBitcoins, of via een exchange zoals Bitstamp. Nadat u Bitcoin heeft gekocht, kunt u deze naar een van de verschillende altcoin-beurzen sturen, waar u deze kunt inwisselen voor XRP. Voorbeelden hiervan zijn Binance, Bittrex of Poloniex.

Notitie: Fiat-valuta verwijst naar geld dat is uitgegeven door een centrale bank. Dollars, euro’s, ponden en yen zijn allemaal fiatvaluta’s.

We hebben de stappen voor het kopen van Bitcoin en het inwisselen voor XRP hieronder op een rijtje gezet. In dit voorbeeld gebruiken we Coinbase en Bittrex:

Waar te koop Ripple: Coinbase

 • Ga naar Coinbase en klik op aanmelden.
 • Vul de registratiepagina in.

Maak een accountgedeelte aan op Coinbase

 • Bij registratie dient u uw bankrekeninggegevens toe te voegen.
 • Om vervolgens Bitcoin te kopen, klikt u op het tabblad “Kopen / verkopen”, zoals hieronder wordt weergegeven.Waar Ripple kopen
 • U moet dan het aantal Bitcoin invoeren dat u wilt kopen.
 • Kies je betaalmethode en vul je gegevens in om de verkoop af te ronden.
 • Klik op het tabblad “Accounts” en je zou de hoeveelheid Bitcoin moeten zien die je zojuist in je Bitcoin-portemonnee hebt gekocht.

Als je een meer diepgaande gids wilt over hoe je dit moet doen, bezoek dan onze gids hier: De complete gids over hoe je Bitcoin kunt kopen en waar je het kunt doen

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Waar te koop Ripple: Bittrex

 • Vul uw gegevens in op de standaard registratiepagina.
 • Eenmaal geregistreerd, klik op “portemonnee” in het bovenste menu.
 • Klik op het kleine + -teken naast Bitcoin. Dit geeft u uw Bitcoin-ontvangstadres.

Bittrex-stortingsadres

 • Kopieer dit adres en ga terug naar Coinbase.
 • Als u bent ingelogd op Coinbase, klikt u op het tabblad “Accounts”.

Accounts-sectie op Coinbase

 • Onder “Uw accounts” ziet u uw Bitcoin-portemonnee. Hier ziet u de hoeveelheid Bitcoin die u op Coinbase heeft gekocht. U moet op “Verzenden” klikken, zoals hieronder wordt weergegeven. (Voor dit voorbeeld hebben we geen Bitcoin gekocht. Daarom is de optie ‘Verzenden’ grijs. Als u hier Bitcoin heeft, zou u erop moeten kunnen klikken.)

Coinbase-account BTC-portemonnee

 • Nadat u op “Verzenden” hebt geklikt, zou u het volgende venster moeten zien

hoe je cryptocurrency op Coinbase verstuurt

 • In het vak Ontvanger moet u het Bittrex-adres plakken dat u eerder hebt gekopieerd.
 • Voer het bedrag in Bitcoin in dat u naar uw Bittrex-portemonnee wilt overmaken.
 • Klik op ‘Geld verzenden’
 • Binnen een paar minuten zou u uw BTC bij Bittrex moeten ontvangen.
 • Ga terug naar Bittrex en klik op de knop bovenaan de pagina met een Bitcoin-logo met het woord ‘markt’ ernaast.
 • Typ “XRP” in het vak dat verschijnt en klik op de link.
 • Aan de linkerkant van het scherm zie je de koopopties. Voer het bedrag in Bitcoin in dat u aan Ripple wilt uitgeven en klik op de link “Prijs”.
 • Klik vervolgens op “Vragen”. Dit is de snelste manier om een ​​bestelling op een beurs te plaatsen. Het gebruik van ‘Ask’ wordt niet aanbevolen voor grote bestellingen, maar voor kleinere bedragen en voor de doeleinden van dit voorbeeld is het prima.

Waar Ripple kopen

 • Het kan enkele minuten duren voordat uw bestelling is voltooid. Als het klaar is, verschijnt uw XRP in het portefeuillegedeelte.
 • Vervolgens moet u uw XRP van Bittrex overzetten en in een veilige portemonnee bewaren. Het type portemonnee dat ik voor Ripple zou aanbevelen, is een hardware-portemonnee. U kunt hier meer informatie vinden over onze twee favoriete hardwareportefeuilles: Trezor vs Ledger – Wat u moet weten voordat u koopt

En nu weet je waar je Ripple (XRP) kunt kopen.

Waar Ripple (XRP) te houden

Dus je hebt uiteindelijk een beslissing genomen en, door de bovenstaande richtlijnen te volgen, een aantal Ripple-munten gekocht. Gefeliciteerd! Nu is de vraag … Waar moet ik mijn Ripple-munten bewaren?

Je kunt het natuurlijk op dezelfde beurs laten staan ​​als waar je Ripple-munten hebt gekocht, maar dit is niet de aanbevolen manier. Cryptocurrency-uitwisselingen zijn meestal onveilig in termen van cryptocurrency-opslag, omdat er veel gevallen zijn geweest waarin exchanges werden gehackt en alle cryptocurrency-holdings werden gestolen.

Om deze reden wordt het meestal aanbevolen om XRP in een gekozen Ripple-portemonnee te houden. In feite zijn er talloze verschillende soorten cryptocurrency-portefeuilles om uit te kiezen: u kunt Ripple opslaan in een hardwareportefeuille, desktopportemonnee, softwareportefeuille of mobiele portemonnee. Elk van deze typen heeft zijn eigen voordelen & nadelen, dus het kan soms verwarrend worden. Bekijk dit daarom eens Ripple portemonnee gids om meer te weten te komen over de verschillende soorten Ripple-portefeuilles en te ontdekken welke Ripple-portemonnee de beste keuze voor jou is.

Ripple Mining?

In tegenstelling tot Bitcoin zijn alle XRP-munten al gemaakt. Zonder dat er nieuwe munten worden gemaakt, kunnen we u niet vertellen hoe u Ripple moet minen. Veel mensen denken dat het mogelijk is om XRP te minen. Ze hebben het mis. Dus als uw Ripple-mijnbouw of XRP-mijnbouw, meer toepasselijk, onmogelijk is. Als je een mijnwerker bent, ben je misschien meer geïnteresseerd in hoe je Ripple kunt minen in plaats van waar je Ripple kunt kopen.

Toen Ripple werd gemaakt, heeft het team 100.000.000.000 XRP-tokens gemaakt. Ze waren verdeeld over verschillende belangen.

Het Ripple-team is verantwoordelijk voor het aanhouden van miljarden XRP. Sommige hiervan zullen uiteindelijk op de open markt worden vrijgegeven, maar 20% van het totale aanbod wordt bewaard door de makers van het protocol. Afgezien van verschillende problemen met centralisatie, is dit een van de grootste problemen met het Ripple-project.

Zoals Bitcoin en andere blockchain-projecten afhankelijk zijn van “mijnwerkers” om transacties op het netwerk te valideren, gebruikt het Ripple-protocol validatorknooppunten. Deze validatorknooppunten voorkomen dubbele besteding van XRP.

In tegenstelling tot de miners van Bitcoin, ontvangen validatorknooppunten in Ripple geen beloning voor het valideren van transacties. Ze verdienen echter wel stemrecht op het netwerk. Deze validatorknooppunten worden gekozen door het bedrijf achter Ripple. Daarom wordt gedacht dat Ripple meer gecentraliseerd is dan andere blockchain-projecten.

Ripple heeft een programma om in de toekomst echter verdere decentralisatie van deze validators te creëren.

Potentieel van rimpel

Beleggers in de cryptocurrency-ruimte horen dat Ripple wordt geassocieerd met banken en zien onmiddellijk dollartekens. Banken hebben tenslotte veel geld om mee te spelen!

Of Ripple echt een goede investering is, is echter een andere kwestie.

Er zijn een paar dingen die je twee keer moeten doen nadenken voordat je “all-in” gaat op Ripple. Laten we ze eens bekijken.

We beginnen met de dingen die van Ripple of XRP een potentieel goede investering maken:

duimen omhoog PRO’s

✓ Banken gebruiken al zowel het Ripple-protocol als XRP.

✓ XRP wordt verbrand wanneer het wordt gebruikt om voor een transactie te betalen. Dit is maar een klein bedrag, maar het aantal bestaande XRP’s neemt af. Als er vraag is naar XRP, zou de waarde van elke munt moeten stijgen.

✓ Het maakt internationale betalingen en uitwisselingen erg gemakkelijk. Ripple zou mogelijk de ruggengraat van de wereldeconomie kunnen worden.

duimen omlaag Nadelen

✗ Moeilijk om precies te weten hoeveel XRP wordt gebruikt.

✗ Het feit dat Ripple, het bedrijf, plotseling de hele markt zou kunnen laten vallen door de munten die ze tegenhielden vrij te geven, zou een punt van zorg moeten zijn.

✗ Om het door de overheid te laten goedkeuren, staat Ripple toe dat saldi worden bevroren. Dit zou iedereen moeten afschrikken die opgewonden raakt door de toestemmingsloze aard van Bitcoin en alle andere crypto’s.

Gevolgtrekking

Als u erover nadenkt om in XRP te investeren, is het erg belangrijk dat u volledig begrijpt hoe het werkt en waartoe het in staat is. U moet weten dat het Ripple-betalingsprotocol kan bestaan ​​en nog steeds werkt voor interbancaire overboekingen zonder de eigen valuta XRP te gebruiken.

Dit zou een investering in het protocol zelf een betere zet kunnen maken. U moet hiervoor echter een geaccrediteerde belegger zijn.

Het belangrijkste om te onthouden is dat digitale valuta erg nieuw zijn. Als zodanig zijn ze geenszins een veilige investering. De hele ruimte zou kunnen instorten. Als Ripple plotseling in het grootste deel van de wereld illegaal werd gemaakt en banken zouden kunnen worden tegengehouden om het te gebruiken. Hoe onwaarschijnlijk dit nu ook klinkt, het is op dit moment nog steeds de meest waarschijnlijke zaak om Ripple omver te werpen.

Als alternatief kan er een beter systeem uitkomen, of kan een systeembreuk het hele protocol permanent breken.

Zoals bij alle investeringen, moet u precies begrijpen hoe Ripple en XRP werken voordat u erin koopt. Omdat het een investering met een hoog risico en een hoge opbrengst betreft, is het ook belangrijk dat u niet meer riskeert dan u zich kunt veroorloven te verliezen. De markt vindt momenteel een prijs voor digitale valuta’s en die prijs kan veel lager zijn dan waar ze nu voor geprijsd zijn.

Dus dat is onze Ripple-gids. Hopelijk heb je wat meer geleerd over een van de meer onbegrepen digitale munten die er zijn. Met al je nieuw opgedane kennis, investeer je in Ripple of XRP?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me