Welkom bij mijn complete beginnershandleiding voor Wat is cryptocurrency.

Het korte en gemakkelijke antwoord op de titelvraag is dat cryptocurrency gedecentraliseerd digitaal geld is. Maar wat houdt dat precies in en hoe werkt het??

In deze gids beantwoord ik alle vragen die je hebt over cryptocurrency. Ik ga je vertellen wanneer het werd uitgevonden, hoe het werkt en waarom het in de toekomst zo belangrijk gaat worden. Aan het einde van deze handleiding kunt u de vraag “wat is een cryptocurrency?” Beantwoorden. voor jezelf.

De wereld van cryptocurrency beweegt snel, dus er is geen tijd te verliezen. Laten we beginnen!

Als ik een nieuw woord hoor, zoek ik de definitie op in mijn woordenboek. Cryptocurrency is een nieuw woord voor de meeste mensen, dus laten we een crypto-definitie schrijven …

Hoe werkt cryptocurrency?


Uitleggen wat cryptocurrency is

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Wat is cryptocurrency
MIJNBOUW

Mijnwerkers proberen eerst wiskundige puzzels op te lossen om het volgende blok op de blockchain te plaatsen en een beloning te claimen.

Wat is cryptocurrency
UITWISSELING

Een exchange is een bedrijf (meestal een website) waar u cryptocurrencies kunt kopen, verkopen of verhandelen.

Wat is cryptocurrency
PORTEMONNEES

Cryptocurrency-portefeuilles zijn softwareprogramma’s die openbare en privésleutels opslaan en waarmee gebruikers digitale valuta kunnen verzenden en ontvangen en hun saldo kunnen controleren.

Crypto-definitie

Hieronder staat een lijst met zes dingen die elke cryptocurrency moet zijn om een ​​cryptocurrency te worden genoemd;

 1. Digitaal: Cryptocurrency bestaat alleen op computers. Er zijn geen munten en geen bankbiljetten. Er zijn geen reserves voor crypto in Fort Knox of de Bank of England!
 2. Gedecentraliseerd: Cryptocurrencies hebben geen centrale computer of server. Ze zijn verspreid over een netwerk van (doorgaans) duizenden computers. Netwerken zonder centrale server worden gedecentraliseerde netwerken genoemd.

 3. Peer naar peer: Cryptocurrencies worden online van persoon tot persoon doorgegeven. Gebruikers doen niets met elkaar via banken, PayPal of Facebook. Ze gaan rechtstreeks met elkaar om. Banken, PayPal en Facebook zijn allemaal vertrouwde derde partijen. Er zijn geen vertrouwde derde partijen in cryptocurrency! Opmerking: ze worden vertrouwde derde partijen genoemd omdat gebruikers hen hun persoonlijke informatie moeten toevertrouwen om hun diensten te kunnen gebruiken. Zo vertrouwen we ons geld toe aan de bank en vertrouwen we Facebook toe met onze vakantiefoto’s!
 4. Pseudoniem: Dit betekent dat u geen persoonlijke informatie hoeft op te geven om cryptocurrency te bezitten en te gebruiken. Er zijn geen regels over wie cryptocurrencies mag bezitten of gebruiken. Het is net als posten op een website zoals 4chan.
 5. Onbetrouwbaar: Geen vertrouwde derde partijen betekent dat gebruikers het systeem niet hoeven te vertrouwen om het te laten werken. Gebruikers hebben te allen tijde de volledige controle over hun geld en informatie.
 6. Versleuteld: Elke gebruiker heeft speciale codes die voorkomen dat andere gebruikers toegang krijgen tot hun informatie. Dit wordt cryptografie genoemd en het is bijna onmogelijk om te hacken. Het is ook waar het crypto-gedeelte van de crypto-definitie vandaan komt. Crypto betekent verborgen. Wanneer informatie wordt verborgen met cryptografie, wordt deze gecodeerd.
 7. Globaal: Landen hebben hun eigen valuta, fiatvaluta’s genoemd. Het is moeilijk om fiat-valuta’s over de hele wereld te verzenden. Cryptocurrencies kunnen gemakkelijk over de hele wereld worden verzonden. Cryptocurrencies zijn valuta zonder grenzen!

Deze crypto-definitie is een goed begin, maar je hebt nog ver verwijderd van het begrijpen van cryptocurrency. Vervolgens wil ik je vertellen wanneer cryptocurrency is gemaakt en waarom. Ik beantwoord ook de vraag ‘wat probeert cryptocurrency te bereiken?’

De oorsprong van cryptocurrency

Begin jaren negentig hadden de meeste mensen nog steeds moeite om internet te begrijpen. Er waren echter enkele zeer slimme mensen die zich al realiseerden wat een krachtig hulpmiddel het is.

Sommige van deze slimme mensen, cypherpunks genaamd, dachten dat regeringen en bedrijven te veel macht hadden over ons leven. Ze wilden internet gebruiken om de mensen van de wereld vrijer te geven. Met behulp van cryptografie wilde cypherpunks gebruikers van internet meer controle geven over hun geld en informatie. Zoals je kunt zien, hielden de cypherpunks helemaal niet van vertrouwde derde partijen!

Bovenaan de cypherpunks was de to-do-lijst digitaal contant geld. DigiCash en Cybercash waren beide pogingen om een ​​digitaal geldsysteem te creëren. Ze hadden allebei een aantal van de zes dingen die nodig waren om cryptocurrencies te zijn, maar ze hadden ze allebei niet allemaal. Tegen het einde van de

de jaren negentig hadden beide gefaald.

satashi nakamoto maker van bitcoin De wereld zou tot 2009 moeten wachten voordat het eerste volledig gedecentraliseerde digitale kassasysteem werd gecreëerd. De maker had het falen van de cypherpunks gezien en dacht dat ze het beter konden doen. Hun naam was Satoshi Nakamoto en hun creatie heette Bitcoin.

Inzicht in cryptocurrency betekent eerst Bitcoin begrijpen …

Het verhaal van Bitcoin

Niemand weet wie Satoshi Nakamoto is. Het kan een man, een vrouw of zelfs een groep mensen zijn. Satoshi Nakamoto sprak alleen op cryptoforums en via e-mails.

Eind 2008 publiceerde Nakamoto de Bitcoin-whitepaper. Dit was een beschrijving van wat Bitcoin is en hoe het werkt. Het werd het model voor hoe andere cryptocurrencies in de toekomst werden ontworpen.

Op 12 januari 2009 heeft Satoshi Nakamoto de eerste Bitcoin-transactie uitgevoerd. Ze stuurden 10 BTC naar een codeur genaamd Hal Finney. In 2011 was Satoshi Nakamoto verdwenen. Wat ze achterlieten, was ‘s werelds eerste cryptocurrency.

Bitcoin werd populairder onder gebruikers die inzagen hoe belangrijk het zou kunnen worden. In april 2011 was één bitcoin één Amerikaanse dollar (USD) waard.

In december 2017 was één bitcoin meer dan twintigduizend dollar waard! Tegenwoordig is de prijs van een enkele Bitcoin 7.576,24 Amerikaanse dollars. Wat toch een behoorlijk goed rendement is, toch?

INTERESSANT FEIT

In 2010 kocht een programmeur twee pizza’s voor 10.000 BTC in een van de eerste echte bitcoin-transacties. Tegenwoordig is 10.000 BTC gelijk aan ongeveer $ 38,1 miljoen – een hoge prijs voor het stillen van hongergevoel.

2 pizza's ingewisseld voor 10000 Bitcoins

Bitcoin is dus geslaagd waar andere digitale geldsystemen faalden. Maar waarom? Wat doet cryptocurrency anders? Het ding dat cryptocurrency anders maakt dan fiat-valuta’s en andere pogingen tot digitaal contant geld, is blockchain-technologie. Laten we eens kijken hoe het werkt …

Wat is Blockchain?

Alle cryptocurrencies gebruiken gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) om derden van hun systemen te verwijderen. DLT’s zijn gedeelde databases waarin transactie-informatie wordt vastgelegd. De DLT die de meeste cryptocurrencies gebruiken, wordt blockchain-technologie genoemd. De eerste blockchain is ontworpen door Satoshi Nakamoto voor Bitcoin.

Een blockchain is een database van elke transactie die ooit heeft plaatsgevonden met een bepaalde cryptocurrency. Groepen informatie die blokken worden genoemd, worden een voor een aan de database toegevoegd en vormen een zeer lange lijst. Een blockchain is dus een lineaire reeks blokken! Zodra informatie aan de blockchain is toegevoegd, kan deze niet meer worden verwijderd of gewijzigd. Het blijft voor altijd op de blockchain en iedereen kan het zien.

De hele database is opgeslagen op een netwerk van duizenden computers die knooppunten worden genoemd. Nieuwe informatie kan alleen aan de blockchain worden toegevoegd als meer dan de helft van de knooppunten het erover eens is dat deze geldig en correct is. Dit heet consensus. Het idee van consensus is een van de grote verschillen tussen cryptocurrency en normaal bankieren.

Bij een normale bank worden transactiegegevens binnen de bank opgeslagen. Bankpersoneel zorgt ervoor dat er geen ongeldige transacties plaatsvinden. Dit heet verificatie. Laten we een voorbeeld gebruiken;

George is 10 USD verschuldigd aan zowel Michael als Jackson. Helaas heeft George maar 10 USD op zijn rekening staan. Hij besluit om tegelijkertijd 10 USD naar Michael en 10 USD naar Jackson te sturen. Het personeel van de bank merkt dat George geld probeert te sturen dat hij niet heeft. Ze voorkomen dat de transactie plaatsvindt.

De bank weerhield George ervan dubbele uitgaven uit te geven, wat een soort fraude is. Banken geven miljoenen dollars uit om dubbele uitgaven te voorkomen. Wat doet cryptocurrency tegen dubbele uitgaven en hoe verifiëren cryptocurrencies transacties? Onthoud dat ze geen spullen hebben zoals de bank dat doet!

Hoe werkt Blockchain?

Hoe werkt blockchain-netwerk

Transacties in cryptovaluta worden geverifieerd in een proces dat mining wordt genoemd. Dus, wat is cryptocurrency-mijnbouw en hoe werkt het??

Mijnbouw in cryptovaluta

Cryptocurrency-mining klinkt misschien als iets dat je doet met een schop en een helm, maar het is eigenlijk meer als boekhouden. Miners zijn knooppunten die een speciale taak uitvoeren die transacties mogelijk maakt. Ik zal een voorbeeld gebruiken om u te laten zien hoe het werkt met het Bitcoin-netwerk.

 1. George is Michael 10 BTC verschuldigd. George kondigt aan dat hij Michael 10 BTC naar het Bitcoin-netwerk stuurt.
 2. Mijnwerkers nemen de informatie en versleutelen deze. Dit heet hashing. Aan deze informatie voegen ze andere transactie-informatie toe en hash dat ook. Er wordt steeds meer informatie toegevoegd en gehasht totdat er genoeg is om een ​​blok te vormen.
 3. De miners racen nu tegen elkaar om de versleutelde code of blokhash te raden die aan het nieuwe blok wordt gegeven voordat het aan de blockchain wordt toegevoegd. De gelukkige mijnwerker die de juiste code raadt, mag het nieuwe blok aan de blockchain toevoegen.
 4. Nu verifiëren alle andere knooppunten op het netwerk de transactie-informatie in het nieuwe blok. Ze controleren de hele blockchain om er zeker van te zijn dat de nieuwe informatie overeenkomt. Als dit het geval is, is het nieuwe blok geldig en kan de winnende mijnwerker het nieuwe blok aan de blockchain toevoegen. Dit wordt bevestiging genoemd.
 5. Michael ontvangt 10 BTC van George.

Het minen van cryptocurrency kost veel computerkracht, dus miners worden beloond voor het werk dat ze doen. Op het Bitcoin-netwerk worden miners die nieuwe blokken met informatie bevestigen beloond met 12,5 BTC aan nieuwe Bitcoin. Dit is waarom het mijnbouw wordt genoemd. In plaats van mijnbouw voor goud- of steenkoolcrypto, graven mijnwerkers naar nieuwe Bitcoin!

Dus, waar is Cryptocurrency Mining voor?

Wat is cryptocurrency

Het is de manier waarop cryptocurrency-netwerken zoals Bitcoin nieuwe transacties verifiëren en bevestigen. Het stopt dubbele uitgaven zonder de noodzaak om gecentraliseerde boekhouding te vertrouwen zoals banken doen. Blockchains voor cryptovaluta worden niet beveiligd door vertrouwen of mensen. Ze zijn beveiligd door wiskunde die door computers wordt uitgevoerd!

Raadpleeg mijn Blockchain Explained-gids voor meer informatie.

Nu weet je hoe blockchains en cryptomining werken. Vervolgens zal ik u vertellen hoe u zich kunt aansluiten bij een cryptocurrency-netwerk …

Cryptocurrencies gebruiken

Het gebruik van cryptocurrencies is niet hetzelfde als het gebruik van fiatvaluta. U kunt geen cryptocurrency in uw hand houden en u kunt geen cryptocurrency-account openen. Cryptocurrency bestaat alleen op de blockchain. Gebruikers hebben toegang tot hun cryptocurrency met behulp van codes die openbare en privésleutels worden genoemd.

Het is een beetje zoals het verzenden van e-mails. Als je wilt dat iemand je een e-mail stuurt, vertel hem dan je e-mailadres. Als je wilt dat iemand je cryptocurrency stuurt, vertel hem dan je publieke sleutel.

Als u nu uw e-mails wilt lezen of een e-mail wilt sturen, moet u uw e-mailwachtwoord invoeren. Dit is hoe privésleutels werken. Privésleutels zijn als wachtwoorden voor cryptocurrency. Openbare sleutels kunnen door iedereen worden gezien, maar privésleutels mogen alleen door u worden gezien. Als er één belangrijk detail is dat u uit deze Wat is Cryptocurrency-gids moet leren, is het dat het veilig houden van uw privésleutels buitengewoon belangrijk is!

Wat is cryptocurrencyPrivé- en openbare sleutels worden in portefeuilles bewaard. Crypto-portefeuilles kunnen online, offline, software, hardware of zelfs papier zijn. Sommige kunnen gratis worden gedownload of worden gehost door websites. Anderen zijn duurder. Hardwareportefeuilles kunnen bijvoorbeeld ongeveer honderd dollar kosten. U moet verschillende soorten wallets gebruiken wanneer u cryptocurrency gebruikt.

Degene die de privé- en openbare sleutels heeft, is de eigenaar van de cryptocurrency, dus verlies uw portemonnee niet! Cryptocurrency is pseudoniem, weet je nog? Er is geen manier om uw eigen cryptocurrency te bewijzen, tenzij u de sleutels ervoor hebt.

Ik heb je verteld hoe de eerste cryptocurrency is gemaakt en hoe deze werkt. Ik heb je ook verteld hoe cryptocurrency wordt opgeslagen en gebruikt. Laten we nu eens kijken naar enkele andere cryptocurrencies die zijn gemaakt sinds Bitcoin …

De opkomst van cryptocurrencies!

Bitcoin veranderde de manier waarop mensen over geld denken. Sindsdien zijn er honderden andere cryptocurrencies gemaakt en ze willen allemaal de wereld veranderen!

Bekijk enkele van de cryptocurrencies die zijn opgekomen sinds Bitcoin;

 • Litecoin lijkt veel op Bitcoin, maar de transacties worden vier keer sneller verwerkt. Litecoin-mijnbouw is eenvoudiger dan Bitcoin-mijnbouw, dus gebruikers met minder krachtige computers kunnen mijnwerkers worden.
 • Ethereum maakt gebruik van meer geavanceerde blockchain-technologie dan Bitcoin. Het wordt ook wel Blockchain 2.0 genoemd. Met Ethereum kunnen gebruikers hun eigen gedecentraliseerde applicaties (apps) ontwerpen en bouwen op de blockchain. Als Bitcoin banken wil vervangen, dan wil Ethereum al het andere vervangen. Ethereum-ontwikkelaars kunnen dApp-versies bouwen van gecentraliseerde apps zoals Facebook, Amazon, Twitter of zelfs Google! Het platform wordt groter dan alleen een cryptocurrency. Dus, wat is cryptocurrency als het niet echt cryptocurrency meer is? Het is Ethereum! Een platform dat blockchain-technologie gebruikt om gedecentraliseerde apps te bouwen en te hosten.
INTERESSANT FEIT

Ethereum is sinds de introductie in 2015 snel in waarde gestegen en het is nu de op één na meest waardevolle cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Het is vorig jaar met 2.226% in waarde gestegen – een enorme zegen voor vroege investeerders.

Start race tussen Bitcoin en Ethereum

Meer weten over Ethereum? Bekijk mijn Wat is Ethereum gids.

 • JOTA is een behoorlijk speciale cryptocurrency, het heeft geen blockchain! IOTA gebruikt een DLT genaamd de Tangle. Mijnwerkers bevestigen geen nieuwe transacties, gebruikers wel … Wanneer een gebruiker een betaling wil doen met de Tangle, moeten ze eerst de transacties van twee andere gebruikers verifiëren en bevestigen. Pas dan wordt hun betaling verwerkt. Het is alsof je leerlingen elkaars huiswerk laat beoordelen in plaats van dat de docent het doet. Men denkt dat de Tangle een stuk sneller is dan Bitcoin, Litecoin en Ethereum! Als je dacht dat dat raar was, kijk dan eens: IOTA is niet eens ontworpen om door mensen te worden gebruikt! Het is ontworpen voor het internet der dingen. Dat is elke machine met een internetverbinding. IOTA helpt het IoT met zichzelf te communiceren. IOTA betekent eigenlijk de Internet of Things-applicatie. Stel je voor dat! In de toekomst zal uw zelfrijdende auto IOTA gebruiken om naar het tankstation te gaan, te tanken en te betalen. Allemaal zonder dat er mensen bij betrokken zijn.

Cryptocurrencies zijn niet alleen bedoeld om geld te verzenden zonder een bank te gebruiken. Ze kunnen allerlei leuke dingen doen. Deze cryptocurrencies en vele andere zijn beschikbaar om te kopen en verkopen op crypto-uitwisselingen. Dus, wat is cryptocurrency-handel??

Handelen in cryptovaluta

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies is een hele grote onderneming geworden. De totale waarde van alle cryptocurrencies ter wereld is meer dan 350 miljard dollar. Net onder 17 miljard dollar aan cryptocurrency werd vandaag gekocht en verkocht!

INTERESSANT FEIT

U kunt online handelen met crypto-uitwisselingen zoals Binance, Bitstamp en Coinbase. U kunt ook persoonlijk in cryptocurrencies handelen met peer-to-peer-sites zoals LocalBitcoins.com

Binance cryptocurrency handelsplatform logo

U kunt online handelen met crypto-uitwisselingen zoals Binance, Bitstamp, en Coinbase. U kunt ook persoonlijk in cryptocurrencies handelen met peer-to-peer-sites zoals LocalBitcoins.com.

Een cryptocurrency-markt is een opwindende plek. Handelaren kunnen miljoenen verdienen en dan alles verliezen. Cryptocurrencies worden van de ene op de andere dag gecreëerd en verdwijnen dan net zo snel. Mijn advies aan elke newbie-handelaar is om alleen uit te geven wat u zich kunt veroorloven te verliezen. Ik weet dat ik klink als je oma, maar het is waar!

Crypto-handel moet worden gebruikt als een manier om de technologie te ondersteunen en niet als een snelle manier om rijk te worden!

Sinds u deze gids begon te lezen, bent u steeds dichter bij het begrijpen van cryptocurrency gekomen. Er is nog één vraag die ik graag zou willen beantwoorden. Wat gaat cryptocurrency voor de wereld doen??

Kan cryptocurrency de wereld redden?

Cryptocurrency heeft veel critici. Sommigen zeggen dat het allemaal een hype is. Ik heb slecht nieuws voor die mensen. Cryptocurrency is er om te blijven en het zal de wereld een betere plek maken.

Gecentraliseerde organisaties hebben ons in de steek gelaten.

 • In 2008 kostten banken de belastingbetaler triljoenen dollars en zorgden ze ervoor dat de wereldeconomie uit elkaar viel.
 • Het kredietcontrolebureau, Equifax, verloor meer dan 140.000.000 van de persoonlijke gegevens van haar klanten in 2017.

Lijst met gecentraliseerde organisaties

 • Dit jaar moest Facebook zich verontschuldigen voor het verkopen van de persoonlijke gegevens van zijn gebruikers.

Facebook-apoligie van Mark Zuckerberg

Cryptocurrencies bieden de mensen van de wereld een andere keuze.

De regeringen van Syrië, Jemen en Libië zijn er allemaal niet in geslaagd hun volk te beschermen tegen gewelddadige burgeroorlogen.

Wat is de cryptocurrency voor de bevolking van Syrië? Het is hoop. Dertig procent van VN-hulp is dus verloren gegaan door corruptie door derden UNICEF gebruikt Ethereum om geld in te zamelen voor de kinderen van Syrië.

Over 2 miljard mensen over de hele wereld hebben geen bankrekeningen. Een op tien Afghanen hebben geen bank, velen van hen zijn vrouwen. Wat is de cryptocurrency voor een Afghaanse vrouw? Het is vrijheid. Bitcoin geeft Dames in Afghanistan voor het eerst financiële vrijheid.

Blockchain-technologie kan worden gebruikt voor verkiezingen in enkele van de meest corrupte landen ter wereld. Wat is de cryptocurrency voor de mensen in Soedan of Myanmar? Het is een stem. Er konden vrije verkiezingen worden gehouden zonder angst voor geweld of intimidatie.

Cryptocurrencies kunnen helpen om de wereld eerlijker, veiliger en vreedzamer te maken voor ons allemaal.

Laatste gedachten: wat is cryptocurrency?

Tot nu toe heb je geleerd wat cryptocurrencies zijn en hoe ze werken. Je weet ook hoe je ze opslaat en waar je ze verhandelt. Het begrijpen van cryptocurrency is echter meer dan alleen het begrijpen van blockchains en mining. Het begrijpen van cryptocurrency gaat over het begrijpen van wat deze technologieën voor u kunnen doen.

Cryptocurrencies hebben de kracht om ons leven voor altijd te veranderen. Ze kunnen u helpen de controle over uw geld en uw informatie terug te krijgen. Sommige mensen zullen ze negeren en hopen dat ze weggaan. Anderen zullen zich bij het feest voegen. Welke zal je zijn??

In deze gids heb ik je alles verteld wat je moet weten over cryptocurrency.

Nu is het jouw beurt…

Wat is de cryptocurrency voor jou?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me