Wat is een cryptocurrency-portemonnee en hoe werkt het?

Bent u op zoek naar de basisprincipes van cryptocurrency en blockchain-technologie? Als dat het geval is, is een van de eerste dingen waarmee u bekend moet raken de rol van een cryptocurrency-portemonnee.

Mijn gids legt alles uit wat je moet weten, aan de hand van heel eenvoudige, praktijkvoorbeelden. Als je het van begin tot eind hebt gelezen, heb je alle informatie die je nodig hebt!

Dit omvat hoe een portemonnee werkt, de verschillende soorten zijn beschikbaar en zelfs een beoordeling van vier van de meest populaire beschikbare portemonnees!

Dus waar wacht je op? Laten we beginnen met een basisoverzicht van waarvoor een portemonnee nodig is!

Een briefing van Crypto Wallet

Voordat ik verder ga, wil ik dat je nadenkt over hoe je je echte geld opslaat. U loopt er niet rond terwijl u het in uw handen houdt, of wel? In plaats daarvan bewaar je het hoogstwaarschijnlijk in een leren portemonnee of tas, of misschien zelfs een spaarvarken!

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Hoe dan ook, het is verstandig om uw geld op een veilige plaats op te slaan. Een cryptocurrency-portemonnee volgt dezelfde kernprincipes.

Desalniettemin kunt u door het verkrijgen van een crypto-portemonnee, Bitcoin en andere cryptocurrencies verzenden en ontvangen (er zijn er nu meer dan 1.500!).

Dus nu u een basiskennis heeft van waar een cryptocurrency-portemonnee voor wordt gebruikt, zal ik dieper uitleggen hoe het werkt.

Hoe werkt een cryptocurrency-portemonnee?

In het bovenstaande gedeelte heb ik het voorbeeld van een lederen portemonnee uit de echte wereld gebruikt, voor zover de portemonnee fysiek uw geld opslaat. De zaken zijn echter iets anders in de digitale wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie.

Munten worden niet echt in een fysieke portemonnee opgeslagen, omdat cryptocurrencies niet in fysieke vorm bestaan. In plaats daarvan bestaat de blockchain uit transactierecords die aangeven welke private en publieke sleutel controle heeft over de fondsen.

Om er zeker van te zijn dat u een volledig begrip heeft, zal ik snel de rol van een portefeuilleadres uitleggen, evenals een privé- en openbare sleutel, aangezien ze allemaal gerelateerd zijn.

Een portefeuilleadres is als een bankrekeningnummer. Het kan geen kwaad om iemand anders uw bankrekeningnummer te geven, aangezien mensen dit nodig hebben om uw geld over te maken. Dit kan zijn zodat uw werkgever u uw salaris kan betalen, zodat een klant uw factuur kan betalen of zodat uw vrienden en familie u wat verjaardagsgeld kunnen sturen!


Als iemand in de wereld van cryptocurrency uw munten wil overboeken, geeft u hem gewoon uw portefeuilleadres op. Net als in de echte wereld zijn geen twee portemonnee-adressen ooit hetzelfde, wat betekent dat er geen kans is dat iemand anders uw geld zou krijgen. Er is ook geen limiet aan het aantal portemonnee-adressen dat u kunt maken.

Om u een voorbeeld te geven van hoe een Bitcoin-adres eruitziet: hier is het wallet-adres waarvan wordt aangenomen dat het toebehoort aan de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.!

1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

Zoals u kunt zien, gebruikt het een combinatie van cijfers en letters, met zowel hoofdletters als kleine letters. Omdat de meeste blockchains transparant zijn, is het gemakkelijk om erachter te komen hoeveel geld een bepaalde cryptocurrency-portemonnee heeft, evenals de transacties die de eigenaar eerder heeft gedaan.

Een cryptocurrency wallet-adres onthult echter niet de echte identiteit van de eigenaar, daarom wordt naar de blockchain verwezen als ‘pseudoniem’.

Hoe verhouden privé- en openbare sleutels zich tot een Wallet-adres?

Dus nu u weet dat een portefeuilleadres erg lijkt op een bankrekeningnummer, ga ik nu uitleggen hoe u de controle over het geld krijgt. Mensen denken vaak dat een openbare sleutel hetzelfde is als een openbaar portefeuilleadres, maar dit is niet correct.

In wezen heeft elk individueel cryptocurrency-portemonnee-adres (onthoud dat geen twee adressen hetzelfde kunnen zijn) elk een unieke privé- en openbare sleutel. Met de privésleutel krijgt u toegang tot het geld dat betrekking heeft op het adres van de crypto-portemonnee.

Om u een realistisch voorbeeld te geven: als u geld van uw bankrekening naar de bankrekening van iemand anders wilt overboeken, moet u uw privéwachtwoord invoeren. Niemand anders heeft toegang tot dit wachtwoord, zelfs de bank niet. Anders, als iemand wist wat het was, zou hij geld van uw bankrekening kunnen sturen!

Een privésleutel doet exact hetzelfde werk en is specifiek gekoppeld aan het individuele crypto-portemonnee-adres. Dus hoe zit het met een openbare sleutel? Een openbare sleutel is wiskundig gekoppeld aan uw portefeuilleadres! Het is echter een “gehashte versie”, die ik hieronder zal uitleggen.

Een hash-functie staat een reeks letters en / of cijfers toe (een "invoer") om te worden versleuteld in een nieuwe set letters en / of cijfers (een "output"​Dit voegt een extra beveiligingslaag toe en zorgt ervoor dat uw portemonnee niet gehackt kan worden. Hier is een snel voorbeeld om dingen eenvoudig te maken.

Privésleutel: 03bf350d2821375158a608b51e3e898e507fe47f2d2e8c774de4a9a7edecf74eda

Openbare sleutel: 99b1ebcfc11a13df5161aba8160460fe1601d541

Nu weet ik wat je denkt: deze twee sets sleutels zijn totaal verschillend? Maar voor het menselijk oog weet de softwaretechnologie dat de twee toetsen specifiek met elkaar zijn verbonden! Dat bewijst dat u de eigenaar bent van de munten en het stelt u in staat om geld over te maken wanneer u maar wilt!

Het belangrijkste om te onthouden is dat alles wat ik hier heb uitgelegd erg technisch is. Wanneer u echter een cryptocurrency-portemonnee gebruikt, doet de software alles voor u. Het is alsof je internet gebruikt om een ​​e-mail te sturen!

U hoeft de technologie die op de achtergrond wordt uitgevoerd niet echt te begrijpen, zoals Gmail en Hotmail doen alles voor u met betrekking tot e-mails – net zoals een cryptocurrency-portemonnee dat doet met cryptotransacties!

Maar u zei dat de munten niet echt worden opgeslagen in crypto-portefeuilles?

Als je mijn gids tot nu toe hebt gelezen, zou je nu een goed begrip moeten hebben van wat een cryptocurrency-portemonnee is en hoe openbare en privésleutels zijn gekoppeld aan een openbaar portemonnee-adres. Misschien herinnert u zich eerder dat ik zei dat de munten niet fysiek in de portemonnee worden opgeslagen? Dat is waar! Laat me de zaken ophelderen.

Omdat Bitcoin en andere cryptocurrencies geen fysiek geld zijn, worden ze digitaal opgeslagen op de blockchain. De blockchain is als een gigantisch boekhoudkundig grootboek dat elke afzonderlijke transactie opslaat die ooit in het systeem heeft plaatsgevonden, evenals de totale rekeningsaldi van elk openbaar adres.

De software in de cryptocurrency-portemonnee is rechtstreeks verbonden met de blockchain, zodat u transacties in het grootboek kunt indienen. De cryptoportefeuille is echter het protocol dat uw openbare en privésleutels genereert. Zonder dit zou u in de echte wereld geen toegang hebben tot uw geld.

Om een ​​beter begrip van deze relatie te krijgen, kunt u overwegen om een ​​winkel binnen te lopen en voor goederen te betalen met een bankpas of creditcard. Er is geen fysieke uitwisseling van geld tussen u en de winkel. Door uw privé-pincode in te voeren, verifieert u echter dat u de eigenaar bent van het geld en dat zij het geld van uw rekening naar de rekening van de winkel kunnen verplaatsen..

Dit is hetzelfde als een portemonnee voor cryptocurrency. Door uw privésleutel in te voeren, verifieert u dat u de eigenaar bent van de munten en kunt u ze vervolgens aan iemand anders overdragen. Dat is de enige manier waarop de munten van persoon A naar persoon B kunnen gaan.

Dus nu u de functie van een cryptocurrency-portemonnee kent, gaan we eens kijken naar de verschillende beschikbare typen!

Wat zijn de verschillende soorten cryptocurrency-portefeuilles?

Er zijn veel verschillende soorten portemonnee beschikbaar en degene die u kiest, hangt af van uw persoonlijke behoeften. In wezen bieden verschillende wallets verschillende dingen, zoals extra veiligheid, gebruiksvriendelijkheid of gemak. Ik zal nu de meest populaire soorten cryptocurrency-wallets opnoemen.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Desktop Portemonnee

Desktopportefeuilles moeten worden gedownload naar een specifieke laptop of computer en zijn alleen toegankelijk vanaf dat specifieke apparaat. Over het algemeen bieden ze een goede combinatie van veiligheid en gemak. Het is echter belangrijk om te onthouden dat als een hacker uw apparaat op afstand zou kunnen bemachtigen, deze toegang tot uw portemonnee zou kunnen krijgen..

Mobiele portemonnee

Een mobiele portemonnee lijkt sterk op een desktopportemonnee, aangezien de portemonnee rechtstreeks naar uw apparaat wordt gedownload. Normaal gesproken krijgt u toegang tot uw cryptocurrency-portemonnee door een mobiele app te downloaden, waarmee u uw munten ook in een fysieke winkel kunt uitgeven door een QR-code te scannen.

Web- of online portemonnee

Een webportemonnee biedt het grootste gemak bij het verzenden van munten naar een andere persoon, maar ze zijn ook het minst veilig. Dit komt omdat de portemonnee-aanbieder er meestal de volledige controle over heeft.

Een voorbeeld hiervan is het opslaan van munten in een cryptocurrency-uitwisseling. De uitwisseling slaat uw munten op hun centrale server op, wat betekent dat de crimineel toegang kan hebben tot al uw geld als deze wordt gehackt. Het is het beste om slechts een klein aantal munten in een webcrypto-portemonnee te bewaren.

Papieren portemonnee

Papieren portefeuilles zijn een van de meest ondergewaardeerde crypto-portefeuilles die er zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is uw privé- en openbare sleutels op een vel papier afdrukken – en dat is alles, uw geld is veilig!

Dit komt omdat de sleutels niet met servers zijn verbonden, wat betekent dat iemand er alleen toegang toe kan krijgen als ze het fysieke papier hebben! Wanneer u geld moet overboeken, voert u eenvoudig de sleutels in een software- of webportefeuille in, of nog eenvoudiger, scant u gewoon de QR-code die u hebt afgedrukt!

Hardware Portemonnee

In termen van beveiliging wordt het niet beter dan een hardwareportefeuille. Dit is een fysiek apparaat dat als enige doel heeft om uw privé- en openbare cryptosleutels in de hardware op te slaan.

Het apparaat is nooit verbonden met internet, tenzij u geld moet overboeken. U voert uw privé-pincode echter rechtstreeks op het apparaat in, waardoor het voor een hacker vrijwel onmogelijk wordt om bij uw sleutels te komen.

Zijn cryptocurrency-portefeuilles veilig?

Dus nu u de verschillende portefeuilletypes kent, samen met hun gemaksniveaus, ga ik het nu hebben over hoe veilig ze zijn. Over het algemeen, ongeacht welke portemonnee u gebruikt, als iemand toegang heeft tot uw privésleutel, heeft hij of zij toegang tot uw geld. De belangrijkste vraag is echter welke waarborgen er zijn om dit te voorkomen?

Elke cryptocurrency-portemonnee die een relatie heeft met internet (bijvoorbeeld een desktop-, mobiele of webportemonnee) zal altijd kwetsbaar zijn. Hoewel misbruikende hackers onethische mensen zijn, kunnen ze erg intelligent zijn. Ze creëren altijd nieuwe manieren om toegang te krijgen tot de gegevens van anderen. Daarom moet u ervoor zorgen dat u er alles aan doet om uw privésleutel te beschermen.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe een hacker toegang kan krijgen tot uw geld dat naast een internetverbinding is opgeslagen.

  • Malware
  • Virus
  • Sleutellogger
  • Externe toegang tot uw apparaat
  • Phishing

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uzelf tegen de bovenstaande bedreigingen te beschermen. Ten eerste moet u er altijd voor zorgen dat uw apparaat de nieuwste software gebruikt. Terwijl hackers nieuwe methoden vinden, kunnen ze de ingebouwde veiligheidscontroles negeren, dus door uw software bij te werken, beschikt u altijd over het hoogste beveiligingsniveau.

Het is ook een goed idee om extra beveiligingslagen in te stellen. Er zijn veel crypto-wallets waarmee u tweefactorauthenticatie kunt instellen, wat betekent dat u om toegang te krijgen een code moet bevestigen die naar uw mobiele telefoon is verzonden.

Het is ook een goed idee om een ​​portemonnee te overwegen die meerdere handtekeningen toestaat. Kortom, een portemonnee met meerdere handtekeningen betekent dat om geld te verzenden, de gebruiker de transactie moet verifiëren met behulp van twee of meer afzonderlijke apparaten. Op deze manier heeft de crimineel geen toegang tot je cryptocurrency als een van je apparaten zoekraakt, wordt gestolen of gehackt, omdat hij / zij het / de andere apparaat / apparaten ook nodig heeft.!

Ten slotte is het ook aan te raden om regelmatig een back-up van uw portemonnee te maken. Hiermee kunt u een reservewachtwoordzin opschrijven, zodat u, als er iets met uw portemonnee gebeurt, toch weer toegang kunt krijgen.

Door ervoor te zorgen dat u alle bovenstaande beveiligingsmaatregelen volgt, zorgt u ervoor dat uw cryptocurrency-portemonnee veilig en beveiligd is tegen hackers!

Kan ik al mijn cryptocurrencies in dezelfde portemonnee opslaan??

Dit is de gouden vraag – met soms het antwoord, want het hangt af van de specifieke munten die je vasthoudt! Als u bijvoorbeeld alleen Bitcoin bezit, hoeft u alleen maar een portemonnee te vinden die compatibel is met Bitcoin. Maar wat als u Bitcoin en Litecoin in handen heeft??

Hoewel ze elk hun eigen blockchain hebben, is het mogelijk om een ​​multi-currency wallet te gebruiken. Met deze crypto-wallets kunt u verschillende cryptocurrencies in dezelfde portemonnee opslaan, wat veel gemakkelijker is dan voor elke munt een andere portemonnee te moeten gebruiken..

Het hangt echter allemaal af van wat de portemonnee kan ondersteunen. Interessant is dat de meeste tokens die beschikbaar zijn, bovenop de Ethereum-blockchain zijn gebouwd – wat betekent dat ze “ERC-20” -compatibel zijn. Dus als u veel ERC-20-tokens heeft, kunnen ze soms allemaal in dezelfde portemonnee met meerdere valuta’s worden opgeslagen!

Andere munten zijn echter niet zo flexibel, dus neem altijd contact op met de portemonnee-aanbieder voordat u probeert geld over te boeken, alsof de munt niet compatibel is, u ze voor altijd zult verliezen!

Is het waar dat portefeuilles met cryptocurrency anoniem zijn?

Als je mijn gids tot nu toe hebt gelezen, herinner je je misschien nog hoe ik zei dat het blockchain-protocol pseudoniem is, niet anoniem. Dit betekent dat, hoewel uw portefeuilleadres niet uw naam bevat, mensen nog steeds toegang hebben tot veel andere informatie.

Dit omvat alle eerdere transacties die het specifieke portefeuilleadres heeft uitgevoerd (zowel verzonden als ontvangen), inclusief het bedrag en de andere adressen die bij de transactie zijn betrokken.

In werkelijkheid is dit niet echt een probleem, want tenzij u iemand uw echte identiteit geeft, zou het erg moeilijk zijn voor iemand om te weten van wie het adres is.

Onthoud gewoon dat overheden nu cryptocurrency-uitwisselingen reguleren, wat betekent dat als je munten wilt kopen met echt geld, je jezelf moet identificeren door documenten in te dienen. Dit betekent dat zelfs nadat u uw geld in uw portemonnee heeft opgenomen, de uitwisseling weet dat uw identiteit is gekoppeld aan de portemonnee waarnaar u het heeft gestuurd.

Welke cryptocurrency-portemonnee is de beste?

Ik hoop dat je nu een heel goed begrip hebt van wat een cryptocurrency-portemonnee is, hoe de technologie werkt en de verschillende beschikbare typen. U moet ook een goed idee hebben van hoe u uw portemonnee tegen hackers kunt beschermen, en welke informatie u wel of niet onthult wanneer u deze gebruikt..

Het laatste deel van mijn gids gaat het hebben over enkele van de beste beschikbare cryptocurrency-wallets. Aangezien er nu honderden verschillende providers zijn, kan ik ze helaas niet allemaal beoordelen. In plaats daarvan zal ik vier van de meest populaire aanbevelen!

Exodus

Exodus is een desktopportemonnee met meerdere valuta’s waarin u veel verschillende munten kunt opslaan, zoals Bitcoin, Litecoin en Dash, evenals verschillende ERC-20-tokens.

Een van de beste eigenschappen van Exodus (behalve dat het gratis is) is dat het erg gebruiksvriendelijk is. Wanneer u zich aanmeldt, kunt u uw volledige cryptocurrency-portfolio bekijken op een visueel cirkeldiagram, dat u ook de huidige marktwaarde van elke munt laat zien.

Exodus cryptocurrency wallet-portefeuille

De portefeuilleprovider heeft nooit toegang tot uw privésleutels en ze zijn ook niet verbonden met de Exodus-servers. Voor nog meer gemak heeft Exodus zelfs een ShapeShift API ingebouwd, waarmee u cryptocurrencies binnen de portemonnee kunt kopen en verkopen.

Brood portemonnee

Als u uw Bitcoin op uw mobiele telefoon wilt opslaan, hoeft u niet verder te zoeken dan de Bread Wallet! De ontwikkelaars beweren dat de portemonnee “beveiliging op Nerd-niveau” biedt, aangezien de portemonnee rechtstreeks is verbonden met de Bitcoin-blockchain.

De gebruikersinterface is erg schoon, waardoor deze perfect is voor beginners. Brood heeft ook een heel coole functie waarmee je de QR-code kunt scannen van het portefeuilleadres waarnaar je geld wilt sturen, waarmee je ook Bitcoin kunt uitgeven in een echte winkel!

Helaas is Bitcoin de enige munt die de portemonnee ondersteunt, maar vergeet niet dat het helemaal gratis is!

Ledger Nano S

Voor de ultieme beveiligingslaag wordt het niet beter dan een hardware wallet, zoals Ledger Nano S.U ontvangt een fysiek apparaat waarmee u een reeks cryptocurrencies offline kunt opslaan.

Ledge Nano S cryptocurrency-portemonnee

Er worden echter steeds meer cryptocurrencies toegevoegd om te controleren welke munten ze ondersteunen klik hier op de link.

Als u munten naar iemand wilt sturen, hoeft u alleen maar de portemonnee in uw apparaat (zoals een laptop) te steken en vervolgens uw privé-pincode in te voeren. Als de portemonnee verloren of gestolen is, kunt u uw munten herstellen door uw reservewachtzin op een ander apparaat in te voeren!

U moet ongeveer 90 euro betalen voor de Ledger Nano S, maar als u een groot aantal munten heeft, is het de investering meer dan waard. Koop het alleen van de officiële Ledger Nano S-website.

Jaxx

Jaxx is ook een van de meest populaire portefeuilles met meerdere valuta’s en kan worden gedownload op de meeste desktop- en mobiele apparaten. Voor extra gemak heeft u ook toegang tot uw portemonnee via een Google- of Firefox-browserextensie, wat het ideaal maakt als u onderweg geld moet overmaken.

Jaxx Liberty cryptocurrency-portemonnee

De Jaxx-ontwikkelaars hebben nooit uw privésleutels, aangezien deze alleen op uw apparaat worden opgeslagen. Bovendien is er, net als Exodus, een ingebouwde ShapeShift API waarmee u eenvoudig munten rechtstreeks vanuit uw portemonnee kunt verhandelen / ruilen.!

Gevolgtrekking

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn complete gids over portefeuilles met cryptocurrency! Als u het van begin tot eind hebt gelezen, zou u nu een heel goed begrip moeten hebben van wat een portemonnee is, hoe de technologie werkt en waarvoor deze kan worden gebruikt..

Je moet ook een goed idee hebben van de verschillende soorten wallets die op de markt verkrijgbaar zijn. Zoals u nu weet, passen verschillende portefeuilletypes aan verschillende behoeften. Ik bewaar het merendeel van mijn munten in een hardware-portemonnee, maar ik bewaar ook een klein aantal fondsen in een mobiele portemonnee, zodat ik toegang heb tot geld wanneer ik op reis ben!

Welke wallets heb je eerder gebruikt of moet je er nog een opzetten? Het belangrijkste is dat u uw geld veilig houdt door de beveiligingsmaatregelen te volgen die ik eerder noemde.

Ik zou ook graag willen weten wat je favoriete portemonnee is. Heeft u suggesties die niet op mijn lijst staan? Laat het me dan weten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map