De financiële wereld heeft doorgemaakt groot veranderingen onlangs. Een van de grootste veranderingen in de afgelopen jaren is geweest de introductie van Initial Coin Offerings (ICO’s). Het is geen verrassing dat een van de meest populaire vragen in de crypto-ruimte het afgelopen jaar was ‘wat is een ICO?’.

Hoewel u misschien bekend bent met enkele populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, waar u misschien niet zo bekend mee bent ICO’s.

Voordat we echter ingaan op details over ICO’s, moet ik ervoor zorgen dat u een goed begrip heeft van de technologie achter ICO’s – blockchains en slimme contracten. Als u al zeker weet dat u deze twee technologieën begrijpt, ga dan gerust verder naar “Het concept van een ICO​.

Als u hier bent gekomen om over ICO’s te lezen omdat u van plan bent te investeren in een cryptocurrency, houd er dan rekening mee dat dit alleen op een betrouwbare uitwisseling!

Dus laten we beginnen!

Wat is een ICO: Blockchains

Een blockchain is geen Bitcoin of een andere cryptocurrency. Cryptocurrencies gebruiken de blockchain. Simpel gezegd, een blok is een groep transacties. De ketting is een groep blokken die met elkaar zijn verbonden. Zet die twee woorden bij elkaar, en daar heb je het – blockchain.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Al deze blokken zijn met elkaar verbonden op de kettingvorm een openbare database. Deze database is openbaar omdat het wordt gedeeld met honderden of zelfs duizenden computers. We kunnen deze computers beschouwen als de servers voor de blockchain / database.

Wat is een ICO: hoe gedecentraliseerde applicaties werken.Bron: steemit

(Deze computers worden knooppunten genoemd).

Alle wijzigingen die in de database worden aangebracht, moeten geverifieerd door meer dan 51% van de knooppunten. Als ze niet zijn geverifieerd, kan de wijziging niet worden aangebracht. Dit maakt het erg moeilijk om de database te hacken, omdat je meer dan 51% van de knooppunten zou moeten hacken, en de knooppunten zijn normaal gesproken eigendom van veel verschillende mensen en bedrijven.

Dit effect wordt genoemd decentralisatie – wat betekent dat de database niet op één enkele plaats wordt opgeslagen, maar in plaats daarvan op veel verschillende plaatsen.

Als we het hebben over “wijzigingen” in de database, zijn dit transacties van gegevens. In het geval van Bitcoin zijn dit bijvoorbeeld transacties van Bitcoins – mensen die Bitcoin overdragen aan andere mensen.

(Voor meer informatie over blockchain-technologie, lees onze "Blockchain uitgelegd" gids.)


Nu, op naar het volgende stukje technologie dat ICO’s gebruiken.

Munten & Slimme contracten

De transacties die plaatsvinden in de database zijn niet alleen beperkt tot financiële transacties zoals die op de Bitcoin-blockchain. In plaats daarvan kunnen ze alles zijn dat waarde heeft.

De waarde van de transactie zou bijvoorbeeld kunnen zijn een huis of een aandeel van een bedrijf. Je kunt natuurlijk niet fysiek een huis of een deel van een bedrijf op de blockchain plaatsen. In plaats daarvan heb je nodig iets dat de waarde van het huis of aandeel van het bedrijf vertegenwoordigt.

Munten

Ik heet je welkom in de wereld van Munten. Er wordt een token gemaakt om de waarde van iets weer te geven. Bijvoorbeeld – een huis, elektriciteit, winkel tegoed, of een aandeel van een bedrijf.

Deze tokens kunnen dat niet zijn rechtstreeks op de blockchain toegepast, omdat blockchains normaal gesproken alleen transacties van hun eigen cryptocurrency kunnen verwerken – zoals Ether op de Ethereum-blockchain en Bitcoin op de Bitcoin-blockchain.

In plaats daarvan moeten de tokens gebruik een applicatie.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Slimme contracten

De applicaties die tokens gebruiken, worden genoemd slimme contracten. Ze zien er echter uit als een hoop code. Dus, om door gewone gebruikers te worden gebruikt, maken ontwikkelaars dApps (gedecentraliseerde applicaties).

Je kunt dApps zien als de interface die je ziet als je Instagram of Twitter gebruikt, maar achter Instagram en Twitter zit een reeks gecodeerde applicaties. Deze gecodeerde applicaties zijn de slimme contracten.

Wat is een ICO: slimme contracten.

Deze slimme contracten zijn om vele redenen uniek. Deze redenen zijn onder meer:

 • Ze kunnen automatisch transacties verwerken
 • De transacties zijn veroorzaakt door bepaalde voorwaarden die zijn geschreven in het slimme contract;
 • Stel je het zo voor: “ WANNEER Peter 100 Ether in het slimme contract betaalt, DAN wordt het huistoken van John naar Peter gestuurd ”.
 • Ze gebruiken blockchain-technologie, dus de voorwaarden van het slimme contract kunnen niet worden gewijzigd.
 • U kent nu dus de twee stukjes technologie die ICO’s tot het succes hebben gemaakt dat ze nu zijn. Laten we het nu hebben over wat een ICO is!

  Het concept van een ICO

  ICO’s kunnen worden vergeleken met IPO’s. Een IPO is een beursintroductie – dit is een term die wordt gebruikt wanneer een bedrijf voor het eerst zijn aandelen op de aandelenmarkt vrijgeeft. Voordien waren de aandelen van het bedrijf privé en waren de aandelen niet beschikbaar voor het publiek. Vandaar de beursintroductie. Het is belangrijk om de verschillen tussen IPO en wat een ICO is te begrijpen.

  Wanneer bedrijven zichzelf op de beurs noteren, kunnen mensen en andere bedrijven die in de bedrijven geïnteresseerd zijn dat aandelen in het bedrijf kopen voor een bepaalde prijs.

  De aandelen kunnen worden gebruikt om te stemmen over specifieke acties die het bedrijf onderneemt, aangezien u feitelijk gedeeltelijk eigenaar van het bedrijf bent geworden! Als het bedrijf het goed doet, stijgt de waarde van hun aandelen op dezelfde manier en kunt u ze in een later stadium met winst verkopen.

  Wat is een ICO: het concept van een ICO.

  ICO’s zijn niet zo netjes en schoon als IPO’s. ICO’s kunnen worden beschouwd als een middel voor crowdfunding.

  Met een ICO krijg je een token. Deze tokens geven u geen langdurige autoriteit of eigendom van het project; ze zijn slechts een middel voor het project om geld in te zamelen.

  Maar nogmaals, als het project slaagt, kan de waarde van uw token toenemen. Dus je zou het token kunnen verkopen voor meer dan waarvoor je het kocht (als je dat zou willen).

  Hoe werken ICO’s?

  Om het kernconcept van een ICO te vereenvoudigen of uit te leggen wat een ICO beter is:

  Wat is een ICO: hoe ICO's werken.Hoe ICO werkt | Bron: cleveroad

  Als je je eigen cryptocurrency of dApp wilt starten, heb je veel geld. Om dit geld te krijgen, kunt u een ICO runnen. Als mensen geïnteresseerd zijn in uw ICO en denken dat het project goed is, kunnen ze uw token voor een bepaalde prijs kopen.

  Deze prijzen zijn normaal gesproken vastgesteld Ether (ETH), maar sommige projecten accepteren meer dan één cryptocurrency – normaal gesproken Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC).

  Wanneer u in een ICO investeert, stuurt u uw ETH, BTC, LTC of welke valuta u ook wilt betalen naar het ICO smart contract. Dit slimme contract stuurt je vervolgens het aantal tokens waarvoor je hebt betaald.

  Er zijn meestal twee hoofdredenen om tokens van ICO’s te kopen – to verkoop het token in de toekomst voor een hogere prijs, en naar gebruik het token voor het doel.

  Tokens bieden de houders van het token normaal gesproken voordelen, zoals korting op vergoedingen, een aandeel in de winst of premiumfuncties.

  Sommige tokens kunnen worden gebruikt om dingen te kopen in de app van het project wanneer deze is gemaakt – dit soort tokens worden utility-tokens genoemd..

  Hoe weten investeerders in welke ICO’s ze moeten investeren??

  Alleen omdat het idee goed is, wil dat nog niet zeggen dat het project ook goed zal zijn!

  Een idee kan heel goed lijken, maar mislukken als het eenmaal het geld heeft opgehaald. Het is helaas waar. Er zijn zelfs gevallen geweest waarin ICO’s complete oplichting bleken te zijn! Dus nu u begrijpt wat een ICO is, moet u ervoor zorgen dat u bij het onderzoeken van een ICO, jij bent voorzichtig.

  Beleggers zullen doorgaans goed op de volgende zaken letten:

  1. De competitie: heeft het project concurrenten? Zo ja, wat doen ze anders dan hun concurrenten??

  2. Het team: wie is het team dat aan het project werkt? Hebben ze een goede, relevante achtergrond? Hebben ze eerder aan soortgelijke projecten gewerkt??Wat is een ICO: Bitdegree-leiderschap.

  3. Het gebruik van de fondsen: hoe gaan ze het geld gebruiken dat ze inzamelen van hun ICO?Wat is een ICO: Bitdegree-budgettoewijzing.

  4. De routekaart: wat zijn ze van plan te doen en hoe lang gaat het duren?Wat is een ICO: de Bitdegree-roadmap.

  5. De tokens: hoeveel tokens zullen er zijn? Wat is de prijs van elk token? Hoeveel tokens worden er verkocht in de ICO en hoeveel worden bewaard voor andere dingen?Wat is een ICO: Bitdegree-token-distributie.

  Een ander alternatief zou kunnen zijn een ICO-horloge-app. Er worden afzonderlijke bedrijven gevormd die hun tijd besteden aan het onderzoeken, beoordelen, categoriseren en volgen van marktnieuws rond verschillende ICO’s. Een van die toepassingen is Coinview – het stelt gebruikers in staat om bij te houden hoe verschillende ICO’s presteren en om hun cryptocurrency-prestaties te volgen.

  Wat is een ICO: Coinview.

  Dat zijn veel vragen, ik weet het. Het goede nieuws is dat u de meeste antwoorden normaal gesproken in hun Wit papier! Meningen over het project en recensies zijn belangrijk. Dat gezegd hebbende, moet u er altijd voor zorgen dat u uw eigen onderzoek doet om uw mening te vormen. Veel informatie op internet kan onnauwkeurig zijn of op emotie zijn gebaseerd!

  Wat is een ‘witboek’?

  Weten wat een ICO is, is bijna net zo belangrijk als begrijpen wat het is een wit papier. Een whitepaper is een document dat presenteert het idee waar de ICO geld voor inzamelt. Het bevat veel meer details dan de beschrijvingen die u op de website van de ICO vindt.

  Je zult dingen vinden zoals Systeem Architectuur, de behoefte aan hun idee (het probleem dat het oplost etc.), het gebruik van het token, marktgegevens, en groeiprognoses.

  Ook zie je vaak een lijst met teamleden, investeerders en adviseurs. Hoewel dit normaal gesproken ook op de website zelf wordt weergegeven.

  Wat is een ICO: een goedkeuring van het witboek.

  Voor een ICO om te zijn succesvol, het heeft nodig een goede, effen wit papier. Als je ooit merkt dat een ICO live is, maar geen whitepaper heeft, raad ik je aan er geen tokens van te kopen.

  Er zijn maar heel weinig mensen die willen investeren in een project waarvoor geen goed doordacht witboek bestaat.

  Een goed witboek geeft ook informatie over waarvoor het geld zal worden gebruikt. De focus moet liggen op de fondsen die worden gebruikt om het bedrijf te laten groeien en niet voor persoonlijk gewin. Dit is belangrijk!

  Nog een opmerking

  Zoals u kunt zien, vindt u de meeste antwoorden die u nodig hebt in het witboek van een ICO. U zou echter moeten ga verder met uw onderzoek buiten de whitepaper en de website van de ICO.

  U moet controleren hoe goed ze zijn hun gemeenschap up-to-date houden. Een goede manier om dit te doen, is door lid te worden van hun Telegram-groep (als ze er een hebben) of hun forums te bekijken. Van daaruit kunt u zien hoe ze omgaan met vragen, opmerkingen en al het andere daartussenin.

  Een voorbeeld van een succesvolle ICO

  BitDegree is ‘s werelds eerste blockchain-aangedreven online onderwijsplatform met het verwerven van technisch talent. Het project verzamelde ongeveer 32.500 ETH tijdens de crowd-sale en bereikte met succes de Hard-cap.

  Het BitDegree-witboek was zeer gedetailleerd en had veel informatie over het werkplan van het project met volledige details over hoe het BDG-token zou werken en waaraan het geld zou worden besteed.

  Wat is een ICO: de BitDegree White Paper.

  Voor de teamleden had elk een volledige geschiedenis en werd een MVP gepresenteerd.

  De roadmap is ook gedetailleerd en de community werd op de hoogte gehouden met blogposts en forumantwoorden. Zoals je kan zien, het is belangrijk om het vertrouwen van de gemeenschap te winnen. Dit was een cruciaal onderdeel van succes: niemand geeft geld aan mensen die ze niet vertrouwen.

  Gevolgtrekking

  Nu je het weet wat is een ICO, Houd er rekening mee dat ICO’s nieuw zijn, wat betekent dat er maar heel weinig regelgeving is. Dus, zoals eerder vermeld, u moet altijd voorzichtig zijn bij het kiezen van een ICO om in te investeren. Het is uitermate belangrijk om zelf onderzoek te doen!

  Je zou moeten begrijpen de makers achter de ICO en de markt die de ICO betreedt. Studeer altijd en overweeg hun vermogen om te presteren het project op tijd en binnen budget. Lees wat ze van plan zijn te doen met het geld dat ze ontvangen, en gebruik hun routekaart om te zien wanneer ze zeggen dat hun project wordt gelanceerd.

  Hoe een ICO te starten?

  Als u een ICO opricht en er niet in investeert, moet u begrijpen hoe investeerders ICO’s onderzoeken. U moet begrijpen dat ze alle dingen moeten zien die we hebben genoemd – anders zullen ze uw ICO niet vertrouwen.

  Jij moet houd uw community up-to-date, behandel ze met respect, en zorg ervoor dat uw project kan doen wat het belooft. Zorg er altijd voor dat u uw project op tijd kunt opleveren, en lieg nooit.

  Als u echter op zoek bent naar een alternatieve manier om te investeren in de cryptomarkt (en de technologie waarop deze is gebouwd), en van plan bent om het kopen van enkele cryptomunten, zorg ervoor dat u dit doet van een vertrouwde beurs! Binance en Coinbase zijn twee geweldige opties.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me