Wat is een slim contract en hoe werkt het?

Het is 2021 – zelfs degenen die er niet bekend mee zijn blockchain waarschijnlijk hebben gehoord Ethereum. Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency met een enorme marktkapitalisatie van meer dan $ 44 miljard. Om Ethereum volledig te begrijpen, moet men goed begrijpen wat het is een slim contract.

Ethereum is niet alleen een valuta; het is ook een platform waarop andere blockchain-applicaties kunnen worden gebouwd. Het Ethereum-platform gebruikt een valuta met de naam Ether, die gewend is betalen voor transacties.

De Ethereum-blockchain werkt zoals de Bitcoin blockchain; een netwerk van computers (of knooppunten) waarop software wordt uitgevoerd bevestigt transacties op het netwerk.

Ether werkt meer als brandstof dan als een normale cryptocurrency. Op dezelfde manier dat u benzine of diesel nodig heeft voor uw auto, heeft u Ether nodig voer de slimme contracten en applicaties uit op de Ethereum-blockchain.

Vanwege de groei in populariteit die Ethereum heeft gezien (dit is duidelijk bij het bezoeken van een crypto-uitwisselingsplatform daarbuiten), de vraag ‘wat is een smart contract?’ is de laatste tijd een van de meest gestelde vragen in de crypto-ruimte geworden.

Notitie: Als u grote hoeveelheden ETH-munten heeft, moet u deze erin bewaren beveiligde cryptocurrency-portefeuilles. De aanbevolen opties zijn onder meer Ledger Nano S, Coinbase en Trezor Model T.

Heeft u deze nog niet en wilt u deze toch aanschaffen, dan is het aan te raden om dat te doen via Simplex – snelle en veilige manier om cryptocurrencies te kopen met uw creditcard.

Dus, wat is een slim contract? Laten we eens wat dieper kijken.

Wat is een slim contract: wat u in deze handleiding gaat vinden

Het doel van deze gids is om u te helpen begrijpen wat een smart contract is en hoe werken slimme contracten.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

ik begrijp dat "slimme contracten ”kan lijken verwarrend aanvankelijk. Als ik ze eenmaal heb uitgelegd, zul je je realiseren dat ze eenvoudiger zijn dan je denkt.

Tegen het einde hiervan "Slim contract uitgelegd" gids, hoeft u nooit te googlen “wat is een slim contract?” nog een keer. U zult begrijpen hoe en waarom slimme contracten zijn begonnen, de code die het gebruikt, hoe het kan worden gebruikt en waarom het de samenleving voor altijd zou kunnen veranderen!

Voordat we ingaan op de meer technische dingen, is het belangrijk om erover te praten de geschiedenis van slimme contracten. Weten waarom en hoe slimme contracten zijn gemaakt, maakt het gemakkelijker om het doel ervan in de blockchain-wereld te begrijpen.


Wanneer werden slimme contracten uitgevonden?

In 1994 bracht Nick Szabo (a codeur), kwam op het idee van contracten kunnen vastleggen in de vorm van computercode. Dit contract zou zijn automatisch geactiveerd wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Dit idee zou mogelijk de behoefte aan vertrouwde externe bedrijven (zoals banken) kunnen wegnemen.

Waarom? Het antwoord is simpel – omdat u niet langer een vertrouwde derde partij nodig heeft wanneer u een transactie doet. In plaats daarvan zijn de contracten (of transacties) zelf uitgevoerd op een vertrouwd netwerk dat volledig wordt bestuurd door computers.

Wat is een slim contract: een persoon die een contract ondertekent.

Cool idee, toch? Szabo werkte jarenlang aan dit idee en schreef zelfs een boek met de titel “Slimme contracten: bouwstenen voor digitale vrije markten​Het probleem was dat blockchain-technologie in 1994 nog niet bestond.

Maar het doet het nu!

In 2009 introduceerde Bitcoin het eerste gebruik van blockchain-technologie. In 2015 werd Ethereum opgericht door een intelligente jongeman genaamd Vitalik Buterin, en het introduceerde de eerste werkende slimme contracten.

(Voor meer informatie over blockchain-technologie, bekijk onze "Blockchain uitgelegd" gids.)

Wat is een slim contract?

Ik wil je niet alleen leren wat een slim contract is, ik wil ook dat je de gegeven informatie onthoudt. Dus om dat te doen, heb ik benadrukt drie belangrijke punten die u moet lezen en proberen te onthouden wat een slim contract is:

Wat is een slim contract

Een slim contract is een overeenkomst tussen twee mensen in de vorm van computercode. Ze draaien op de blockchain, dus ze worden opgeslagen in een openbare database en kunnen niet worden gewijzigd.

Wat is een slim contract 2

De transacties die plaatsvinden in een slim contract zijn verwerkt door de blockchain, wat betekent dat ze automatisch kunnen worden verzonden zonder tussenkomst van een derde partij. Dit betekent dat er niemand is om op te vertrouwen!

Wat is een slim contract 3

De transacties gebeuren alleen wanneer aan de voorwaarden in de overeenkomst is voldaan – er is geen derde partij, dus er zijn geen problemen met vertrouwen.

Hoe werkt een slim contract??

Ja, hoe werken slimme contracten dan?

Om het antwoord te vinden, gaan we eerst kijken hoe een smart contract kan worden gebruikt:

Stel dat John het huis van Mike wil kopen. Deze overeenkomst komt tot stand op de Ethereum-blockchain met behulp van een smart contract. Dit slimme contract bevat een overeenkomst tussen John en Mike.

In de eenvoudigste bewoordingen ziet de overeenkomst er als volgt uit: “WANNEER John Mike 300 Ether betaalt, DAN krijgt John het eigendom van het huis”.

Wat is een slim contract en hoe werkt het?

Zodra deze slimme contractovereenkomst is gesloten, kan deze niet worden gewijzigd – wat betekent dat John zich veilig kan voelen om Mike 300 Ether voor het huis te betalen.

Zonder het gebruik van een slim contract in dit scenario zouden Mike en John veel vergoedingen moeten betalen aan externe bedrijven. Waaronder de bank, een advocaat en een woningmakelaar.

Het is geweldig, toch? Niet meer commissies en niet meer vertragingen wachten op een advocaat en makelaar om de overeenkomst te verwerken! Dit is slechts een van de vele voorbeelden van hoe een smart contract kan worden gebruikt.

Slimme contracten worden automatisch uitgevoerd zodra aan de voorwaarden van de overeenkomst is voldaan. Dit betekent dat er geen derde partij nodig is, zoals een bank, een makelaar of een overheid.

Hoe is dit mogelijk?

Zoals eerder vermeld, hebben we de blockchain bedanken. Dankzij blockchain-technologie kunnen we dat decentraliseren slimme contracten zodat ze eerlijk en onbetrouwbaar zijn. Met decentralisatie bedoel ik dat ze worden niet gecontroleerd door één centrale partij (zoals een bank, makelaar of overheid, enz.).

De blockchain is een gedeelde database die wordt beheerd door veel computers (‘knooppunten’ genoemd) die tot veel verschillende mensen behoren. Hierdoor heeft geen enkele persoon of bedrijf er controle over.

Wat is een slim contract: een hacker die een computer hackt.

Het betekent haar bijna onmogelijk om het te hacken – de hacker zou meer dan de helft van de knooppunten moeten hacken als ze de blockchain of de slimme contracten die erop draaien, willen aanvallen. Daarom kunnen slimme contracten dat wel lopen veilig en automatisch zonder dat iemand ze kan veranderen! Nu weet je nog meer over wat een smart contract is!

Waar worden slimme contracten momenteel voor gebruikt??

Zoals ik al eerder zei, Mike & De huisverkoop van John is niet het enige scenario waarin slimme contracten kunnen worden gebruikt. Slimme contacten kunnen voor elk type transactie worden gebruikt – het hoeft niet financieel te zijn.

De mogelijkheden zijn eindeloos voor slimme contracten. Ze worden al voor gebruikt financiële transacties en diensten, verzekering, kredietautorisatie, juridische processen, en zelfs voor crowdfundingovereenkomsten (ICO’s).

Laten we eens kijken hoe slimme contracten al voordelen opleveren voor bepaalde industrieën en hoe ze in de toekomst andere industrieën ten goede zullen komen …

Verzekeringsmaatschappijen

Twee verzekeringsmaatschappijen, Atlas-verzekering in Malta en Axa in Frankrijk, testten slimme contracten in 2017. Ze hadden prototypes die klanten van luchtvaartmaatschappijen compenseerden als hun vluchten vertraging opliepen.

Laten we een voorbeeld bekijken:

John staat op het punt om van NYC naar Los Angeles te vliegen. Hij stuurt $ 5 aan cryptocurrency naar het slimme contract van Axa Insurance en geeft zijn vluchtnummer door. Axa stuurt $ 95 naar het slimme contract. Er zit dus $ 100 in het slimme contract.

Als de vlucht van John op tijd is, ontvangt Axa $ 100 vanuit het slimme contract. Maar als het vliegtuig te laat is, wordt er $ 100 naar John gestuurd vanuit het slimme contract. Alles gaat automatisch.

Dit bespaart veel tijd en geld. Het betekent ook dat John er niet op hoeft te vertrouwen dat AXA hem het afgesproken bedrag zal betalen als zijn vlucht te laat is – hij weet dat als het te laat is, het slimme contract hem onmiddellijk zijn compensatie zal sturen ($ 100)..

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Gezondheidssystemen

Gezondheidssystemen zullen slimme contracten gebruiken om gegevens opnemen en veilig overbrengen.

Wat is een slim contract: een genomisch Blockchain-netwerk EncrypGen.

We kunnen al voorbeelden zien van slimme contracten die door mensen zoals in de medische industrie worden gebruikt EncrypGen. Dit is een applicatie die slimme contracten gebruikt om overdracht van patiëntgegevens op een veilige manier, geen toegang van derden toestaan.

Op deze manier, de patiënten hebben de controle over hun eigen gegevens. Als onderzoekers patiëntgegevens willen gebruiken, moeten ze ervoor betalen. Niet alleen dat, de patiënt moet ook kiezen of hij het aan hem wil verkopen of niet.

Overheden

Voor overheden kunnen slimme contracten die op de blockchain draaien dat wel maak stemsystemen volledig betrouwbaar en veel veiliger.

Wat is een smart contract: een veilige en transparante online oplossing.

Toepassingen zoals Volg MyVote gebruik slimme contracten en blockchain-technologie om beschermen stemmen tegen fraude. Wanneer de stemtransactie naar de blockchain is geschreven, kan deze niet worden gewijzigd. Wanneer de stemming voorbij is, stuurt het slimme contract een token naar een adres dat de winnaar van de stemming vertegenwoordigt.

Op deze manier is het stemmen altijd eerlijk, wat betekent dat de winnaar altijd gelijk heeft.

Bedrijfsmanagement

Bedrijven kunnen hiervan profiteren massaal van slimme contracten. In plaats van personeel te betalen om loonlijsten te beheren, kunnen ze slimme contracten gebruiken.

Bedrijven kunnen gewoon een slim contract opstellen dat zegt WANNEER de datum 28.03.18 is, stuurt het bedrijf John 2 ETH. Dit betekent dat John altijd op tijd wordt betaald en dat hij nooit onderbetaald zal worden. Het bedrijf profiteert ervan omdat het allemaal geautomatiseerd is, waardoor ze veel tijd en geld besparen!

ICO’s

Als u uw eigen project wilt starten dat gebruikmaakt van de blockchain, kunt u uw project bouwen op de Ethereum-blockchain, zoals we eerder zagen. Je hebt echter wat geld nodig!

Hoe ga je aan het geld komen dat je nodig hebt? Welkom bij ICO’s.

Een ICOEerste muntenaanbieding) is een crowdfundingsysteem voor nieuwe applicaties die gebruikmaken van blockchain-technologie. U maakt een slim contract en een token voor dat slimme contract. Stel je voor dat je je token ABC noemt.

U wilt $ 10.000.000 inzamelen om uw project te starten en uw applicatie te bouwen. Stel dat $ 10.000.000 gelijk is aan 10.000 Ether. U besluit dat u 100.000 ABC-tokens in het slimme contract stopt en dat elk ABC-token 0,1 Ether waard is..

Op die manier, als je alle 100.000 ABC-tokens verkoopt, heb je de 10.000 Ether die je nodig hebt, vanwege 100.000 x 0,1 = 10.000.

Nu, in het slimme contract, schrijft u zoiets als: ALS 0,1 ETH naar het slimme contract wordt verzonden, DAN stuurt het slimme contract 1 ABC naar het adres dat de 0,1 ETH verzendt. Op die manier krijgen de mensen die bijdragen aan de ICO altijd de juiste hoeveelheid ABC-token.

Onthouden! Het is cruciaal om uw cryptocurrencies binnen te houden veilige portemonnees. Het meest aanbevolen opties zijn Ledger Nano S, Coinbase en Trezor.

Waarom zouden mensen het ABC-token willen kopen??

De twee meest voorkomende redenen waarom mensen tokens van ICO’s kopen, zijn:

  1. Het token kan op de applicatie worden gebruikt zodra deze is gebouwd;
  2. De prijs van het token kan stijgen wanneer het project populairder wordt.

U kunt ICO’s zien als een blockchain-versie van Kickstarter. Het belangrijkste verschil is dat het automatiseert het hele crowd-sale-proces in een beveiligde manier.

Hoe worden slimme contracten gemaakt?

Slimme contracten kunnen worden gebouwd op meerdere blockchain-platforms, inclusief Ethereum en NEO. Omdat Ethereum de meest populaire keuze is voor ontwikkelaars, zal ik je vertellen over de slimme contracten van Ethereum.

Er worden slimme contracten ontwikkeld met behulp van de originele coderingstaal van Ethereum, gebeld Stevigheid.

Als je Solidity wilt leren, kun je onze proberen Ruimte Doggos interactieve Solidity-tutorial! Het is een leuke en vriendelijke manier om Solidity te leren. Door de stappen in de cursus te volgen, creëer je je eigen Solidity-game!

Wat is een slim contract: Space Doggos-cursus op BitDegree.

Gevolgtrekking

Dat kun je zien aan de voorbeelden die ik heb gegeven slimme contracten beginnen nu al tussenpersonen te vervangen. We zagen ook het potentieel dat dit heeft voor toekomstige toepassingen – denk aan de huisverkoop van John en Mike? Ze hadden geen makelaar, advocaat of bank nodig, toch?

Dus als slimme contracten hun doel vervullen, leven we misschien ooit in een wereld zonder tussenpersonen.

Wat zou er dan gebeuren??

Het beste aan het ontbreken van tussenpersonen is het feit dat we besparen veel geld. Niet alleen dat, maar we zouden ook niemand meer hoeven te vertrouwen.

Er is echter ook een mogelijk nadeel: mensen kunnen hun baan verliezen. Een tussenpersoon is een echt persoon, net als jij en ik. Waarom zou iemand een werknemer betalen om een ​​baan te doen die gratis kan worden gedaan door een slim contract te gebruiken?? Ze zouden het niet doen.

Natuurlijk, niemand weet wat de toekomst in petto heeft. Het enige wat we kunnen doen is raden en voorspellen, maar we moeten voorbereid zijn op alle mogelijke uitkomsten.

Dus, zoals u kunt zien, kunnen slimme contracten de wereld een betere plek maken zonder commissie. Het kan fraude verminderen, vertragingen, en de totale kosten van veel dingen. Naarmate we de technologie verder ontwikkelen, maken we bepaalde banen overbodig. Nu je deze gids hebt gelezen, zou je je op je gemak moeten voelen bij het beantwoorden van de gouden vraag: ‘wat is een slim contract?’.

Als u na het lezen van deze handleiding besluit om ETH-munten aan te schaffen, is het aan te raden om dat te doen via Simplex – fraudevrije betalingsverwerking. Hiermee kunt u in een paar eenvoudige stappen crypto kopen met uw creditcard. Zorg er ook voor dat u een betrouwbare crypto-portemonnee, zoals Ledger Nano S, Coinbase en Trezor.

Wat vind je van slimme contracten? Laat het ons weten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map