Wat is Monero: waar en hoe u Monero kunt kopen

Hallo iedereen! Welkom bij mijn volledige gids op de cryptocurrency, Monero! Hier leert u alles over Monero, en ook waar en hoe u Monero kunt kopen!

Monero is een cryptocurrency die vrij uniek en anders is, vooral in vergelijking met Bitcoin. Vanwege zijn unieke karakter heeft het langzaam maar zeker aan populariteit gewonnen.

Monero werd gelanceerd in april 2014 en heeft nu een marktkapitalisatie van ongeveer $ 1,6 miljard. Het is meestal de 10e of 11e grootste cryptocurrency, afhankelijk van de marktkapitalisatie van die specifieke dag.

Monero biedt meer privacy dan de meeste cryptocurrencies, inclusief Bitcoin of Litecoin. Heb je er ook van gehoord, maar weet je niet wat het doet?

Nou, ik ga je precies vertellen wat het doet en nog veel meer in deze gids. Ik zal je ook door een stapsgewijs proces leiden van waar en hoe je Monero kunt kopen.

Aan het einde van deze handleiding heeft u dus een duidelijk begrip van wat is Monero, hoe het werkt en hoe Monero te kopen.

Laten we beginnen met de achtergrond van Monero en wat het zo anders maakt!

Oorsprong van Monero

Wist je dat het oorspronkelijke project dat leidde tot de geboorte van Monero Bytecoin heette? In 2012 gebruikte Bytecoin voor het eerst het CryptoNote-protocol waarop Monero is gebouwd. Meer over CryptoNote later.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Bytecoin begon in 2014 aan populariteit te winnen, maar er was één probleem – 80% van de Bytecoins was al gedolven. Simpel gezegd, er waren niet genoeg munten over van Bytecoin om op de lange termijn mee te gaan.

Op dat moment kwamen enkele ontwikkelaars samen om een ​​nieuwe valuta van Bytecoin te maken en deze Monero te noemen. Monero betekent “munt” in Esperanto – een geconstrueerde internationale hulptaal.

Hoe Monero te kopen: Monero-prijsgrafieken.

U kunt Monero zien als een kind van Bytecoin, aangezien het de meeste functies van Bytecoin heeft behouden.

Tegenwoordig wordt Monero geleid door een groep van 7 ontwikkelaars, waarvan er slechts twee naar buiten zijn gekomen om hun identiteit te onthullen. 5 van hen hebben ervoor gekozen anoniem te blijven.


Dit is dus waar Monero vandaan komt en sindsdien is het enorm populair geworden, zoals je kunt zien in de bovenstaande grafiek. Het is momenteel geprijsd op ongeveer $ 90.

Laten we verder gaan en meer te weten komen over de functies van Monero!

Hoe is Monero anders?

Net als Bitcoin is Monero een digitale valuta waarmee betalingen kunnen worden verzonden of ontvangen. Net als Bitcoin is Monero ook gebouwd op blockchain-technologie. Maar in tegenstelling tot Bitcoin gebruikt het het CryptoNote-algoritme – dit maakt het zo uniek.

Hieronder volgen de belangrijkste kenmerken van Monero, die behoorlijk verschillen van Bitcoin en alle andere cryptocurrencies die met Bitcoin zijn gemaakt.

Privacy

Bij een Monero-transactie blijven de identiteit van de afzender en ontvanger behouden 100% privé. Bovendien, Monero-transacties kunnen niet aan elkaar worden gekoppeld en kunnen niet worden herleid tot hun startpunt.

Bedenk bijvoorbeeld dat u 15 Monero (XMR) overdraagt ​​aan Bob. Bob draagt ​​verder 12 XMR over aan Kate. Kate draagt ​​vervolgens 10 XMR over aan Mike. Er zijn hier twee dingen om op te merken:

 • Alleen jij en Bob zouden op de hoogte zijn van de 15 XMR die je hebt uitgewisseld, alleen Kate en Bob zouden weten van de 12 XMR die ze hebben uitgewisseld, enzovoort. Niemand anders ter wereld kan het weten, tenzij de mensen die bij de transactie betrokken zijn, besluiten het hen te vertellen.
 • 10 XMR ontvangen door Mike kan niet worden gekoppeld aan een van de vorige transacties. Deze 10 XMR’s zijn dus nooit naar jou te herleiden.

Als u de bovenstaande transacties met Bitcoin zou doen, zou de hele wereld het volgende kunnen zien:

 • Het openbare adres van elke afzender en ontvanger;
 • De adressen van alle afzenders en ontvangers van die Bitcoin sinds deze voor het eerst werd gemaakt.

Omdat iedereen kan zien waar u uw geld aan uitgeeft, Bitcoin wordt niet als privé beschouwd. Hoewel het alleen het openbare adres onthult, is het nog steeds mogelijk om dat openbare adres te herleiden tot de persoon die het gebruikt.

Dit is een van de belangrijkste factoren die Monero behoorlijk populair maken. Niemand wil dat de hele wereld op de hoogte is van al hun transacties, ook al zijn ze dat wel volledig legaal.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Fungibiliteit

Deze complex klinkende functie van Monero is een direct gevolg van de privacyfunctie.

Simpel gezegd, twee willekeurige eenheden die elkaar kunnen vervangen, zijn fungibel. Bijvoorbeeld 1 oz. van goud van een bepaalde kwaliteit is evenveel waard als 1 oz. goud van dezelfde kwaliteit, en een biljet van $ 50 kan worden ingewisseld voor elk ander biljet van $ 50.

Net als goud- en dollarbiljetten, Monero is ook vervangbaar. Je zou denken dat alle cryptocurrencies fungibel zouden moeten zijn, maar dat is niet het geval. Bitcoin en alle andere cryptocurrencies die op Bitcoin zijn gebouwd, zijn niet vervangbaar. Kunt u raden waarom?

Wat is Monero: waar en hoe u Monero kunt kopen

Het is omdat elke Bitcoin-transactie kan worden getraceerd om te zien waar alles is gebruikt. Als iemand erachter komt dat het in illegale handel is gebruikt, kan hij / zij weigeren het te accepteren. De besmette Bitcoins zijn dus niet inwisselbaar met de goede.

Het achterhalen van de geschiedenis van een Monero-munt is echter niet mogelijk. Alle Monero-munten zijn dus gelijk – dus vervangbaar.

Schaalbaarheid

De schaalbaarheid van Bitcoin is momenteel een van de meest besproken onderwerpen in het cryptocurrency-universum, zelfs onder mensen die proberen te leren Monero te kopen. Het verwijst in feite naar de problemen die verband houden met het aantal transacties dat het Bitcoin-netwerk in één keer kan verwerken.

Het duurt ongeveer 10 minuten om een ​​blok Bitcoin-transacties te verwerken. Dit leidt tot een maximum van rond 7 transacties verwerkt per seconde. Weet u hoeveel transacties kunnen worden verwerkt door de creditcardmaatschappij Visa? Het zijn 24.000 transacties per seconde! Dat is nogal een verschil!

Wat is Monero: waar en hoe u Monero kunt kopen

Nu kunt u zien waarom we cryptocurrencies nodig hebben schaalbaar. Monero doet het op schaalbaarheid beter dan Bitcoin. In Monero wordt elk een blok transacties verwerkt 2 minuten. Het is niet perfect, maar het is beter dan 10 minuten!

Mijnbouw

Mijnbouw is het proces van het verifiëren van de cryptocurrency-transacties. Bijvoorbeeld, Bitcoin-mijnwerkers zorg ervoor dat alle Bitcoin-transacties die plaatsvinden op de Bitcoin-blockchain geldig zijn.

Ze doen in feite wat een bank of een creditcardmaatschappij doet in het geval van online overschrijvingen. In ruil voor dit werk, mijnwerkers worden beloond met de cryptocurrency die ze aan het minen zijn.

Het idee achter mijnbouw was om het systeem te maken gedecentraliseerd. Dus het moest een activiteit zijn die zou kunnen zijn uitgevoerd op uw gewone computer, thuis of op het werk.

Monero kopen: een vrouw die Monero via een telefoon koopt.

In de loop van de tijd is Bitcoin-mijnbouw een taak voor professionals geworden, zoals vereist zeer gespecialiseerde en dure hardware. Monero kan echter nog steeds vanuit huis worden gedolven met uw processor of GPU. Het is een zeer belangrijke factor die Monero echt gedecentraliseerd en erg populair maakt bij mijnwerkers.

Monero en Bitcoin zijn als appels en sinaasappels – hoewel ze in sommige opzichten op elkaar lijken, verschillen ze ook op andere manieren sterk van elkaar.

Voordat we beginnen met het kopen van Monero, laten we eerst eens kijken hoe Monero precies werkt.

Hoe werken Monero-transacties??

Stel dat u 6 XMR (Monero) naar Bob wilt sturen om een ​​computer van hem te kopen. Deze transactie omvat de volgende stappen voordat u die computer met plezier kunt bezitten.

 • Je zou Bob om zijn openbare adres vragen en er 6 XMR naartoe sturen. Denk aan een openbaar adres zoals uw bankrekeningnummer, waarmee u geld kunt ontvangen.
 • Monero-mijnwerkers nemen uw transactie op in een blok, een groep transacties die in hetzelfde tijdsbestek plaatsvinden.
 • Deze miners zullen uw transactie verifiëren om te controleren of u echt de eigenaar bent van de 6 XMR die u naar Bob wilt sturen. Ze zorgen er ook voor dat u geen dubbele uitgaven doet. Dubbele uitgaven gebeuren wanneer u dezelfde Monero-munten naar twee of meer mensen stuurt.
 • Het duurt meestal 2 minuten voordat een miner uw transactie heeft geverifieerd. Zodra dat is gebeurd, worden de rest van de mijnwerkers in het netwerk hierover geïnformeerd. Ze zullen de resultaten van deze mijnwerker dubbel controleren om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn.
 • Hiermee zullen 6 XMR’s met succes worden ontvangen door Bob en hij zal u graag uw computer geven.

Dus, is het veilig om Monero dan te gebruiken?

Ik zou het zeggen, ja!

Je hebt al gezien dat Monero het probleem van dubbele uitgaven oplost. Bovendien zorgt de blockchain-technologie ervoor dat de gegevens die u invoert via het verzenden van transacties, niet kunnen worden bewerkt.

Monero kopen: Monero kopen of verkopen op een telefoon.

U moet hebben gehoord van veel incidenten waarbij bankservers zijn gehackt, met als resultaat ernstige verliezen. Een van de redenen waarom blockchain-technologie zo populair wordt, is dat het super effectief is om dergelijke beveiligingsinbreuken te voorkomen.

Nu dan, voordat u weet hoe u Monero moet kopen, is het een goed idee om te zien hoe de toekomst eruitziet en wat u moet overwegen voordat u uw aankoop doet..

Potentieel van Monero

Je hebt het recht om je slecht te voelen als je een paar jaar geleden niet in Monero hebt geïnvesteerd. Het groeide uit $ 10 in januari 2017 tot $ 494 in januari 2018! Als u in januari 2017 $ 500 had geïnvesteerd, zou het in slechts één jaar $ 24.700 zijn geworden!

Hoewel u dat niet kunt veranderen, kunt u proberen het toekomstige potentieel van Monero te begrijpen om een ​​geïnformeerde investering te doen.

Er zijn een paar dingen die in het voordeel zijn van Monero en een paar dingen die dat niet zijn. Laten we eens kijken wat ze zijn:

Voordelen van Monero

 • Privacy en anonimiteit, iets dat zeer wenselijk kan zijn;
 • De hogere snelheid van het verwerken van transacties
 • Gunstig voor mijnbouw omdat het geen enorme initiële investeringen vereist, zoals voor Bitcoin of Ethereum.

Nadelen van Monero

 • Privacy, de grootste kracht van Monero, werkt er ook tegen. Monero is geworden een van de favoriete cryptocurrencies voor criminelen die het gebruiken om illegale handel en terrorisme te financieren.

Dit heeft Monero tot een voor de hand liggend doelwit gemaakt voor regelgevende autoriteiten. Het zou een slecht effect kunnen hebben op de toekomst van Monero als er ongunstige regels aan worden opgelegd.

 • Het heeft niet zo’n grote community als Bitcoin, Ethereum of Litecoin. Zo, de technologische ontwikkeling kan in het geval van Monero langzamer verlopen. Er is bijvoorbeeld nog geen hardware wallet beschikbaar voor Monero, iets wat wel nodig is bij het opslaan van cryptocurrencies.

Als ik naar deze voor- en nadelen kijk, geloof ik dat Monero is hier om te blijven. Het wordt misschien niet de # 1 crypto, maar ik geloof echt dat het nog lang in de top 15 zal blijven staan.

Nu je weet wat Monero is en hoe het werkt, is het tijd om andere vragen te beantwoorden, zoals ‘hoe koop je Monero?’, ‘Waar koop je Monero?’, ‘Hoe bewaar je Monero? ‘, Enzovoort..

Hoe Monero te kopen?

Het kopen van Monero kan iets complexer zijn dan het kopen van Bitcoin of Ethereum vanwege het gebrek aan opties. In dit stapsgewijze proces voor het kopen van Monero, zal ik u door twee manieren leiden om Monero te kopen:

 1. Andere cryptocurrencies gebruiken (Bitcoin, Ethereum, Litecoin);
 2. Gebruik makend van fiatgeld (USD, EUR, GBP, JPY).

Als u al andere cryptocurrencies bezit en deze wilt inwisselen voor Monero, dan is het proces eenvoudig. Helaas zijn er niet veel opties als u Monero rechtstreeks met fiat-valuta wilt kopen.

Wat is Monero: waar en hoe u Monero kunt kopen

Om Monero of een andere cryptocurrency te kopen, is het belangrijkste onderdeel om vind de meest geschikte beurs voor uw behoeften. Cryptocurrency-uitwisselingen zijn in feite webplatforms waarmee u cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Bij sommige platforms kun je XMR ruilen voor andere munten, terwijl je bij andere wel kunt koop Monero met een creditcard of betaalpas, of een simpele overschrijving.

Belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een beurs zijn:

 • Accepteren ze fiat-valuta, of staan ​​ze alleen het uitwisselen van cryptocurrency toe??
 • Hoeveel transactiekosten rekenen ze aan?
 • Hoe veilig zijn ze?
 • Welke cryptocurrencies ondersteunen ze?
 • Accepteren ze een creditcard / betaalpas of accepteren ze alleen een bankoverschrijving?

Laten we in ieder geval eerst kijken waar u Monero kunt kopen met een andere cryptocurrency.

Monero kopen met Bitcoin of Ethereum

Er zijn veel beurzen waarmee u Monero kunt kopen met andere belangrijke cryptocurrencies, zoals Bitcoin of Ether. Het voordeel van het gebruik van deze methode is dat de vergoedingen van dergelijke uitwisselingen zijn over het algemeen lager dan die welke fiat-valuta accepteren.

Als u geen cryptocurrency bezit maar deze methode toch wilt gebruiken, moet u eerst naar een exchange gaan zoals Coinbase, zoals weergegeven in de onderstaande momentopname. Coinbase is de meest gebruiksvriendelijke uitwisseling voor beginners om Bitcoin en Ether met fiat te kopen, dus ik raad je aan om daar te beginnen.

Hoe Monero te kopen: de voorpagina van de Coinbase-applicatie.

Het registratieproces van Coinbase is heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk. U kunt de kosten bekijken die Coinbase voor uw land in rekening brengt hier.

Voor een gedetailleerde gids over het kopen van cryptovaluta met Coinbase en vergelijkbare platforms, lees onze "Hoe cryptocurrency te kopen" gids.

Zodra u de Bitcoin in uw account heeft ontvangen, kunt u beginnen met het kopen van Monero. Om dat te doen, moet u eerst de Bitcoin overbrengen naar een centrale die Monero ondersteunt.

Er zijn veel uitwisselingen die Monero ondersteunen. Enkele van de meest populaire zijn:

We gaan ons concentreren op Binance in deze gids – het is een van de meest gebruikte platforms, met een huidige dagelijkse omzet van ongeveer $ 1,89 miljard. Binance brengt transactiekosten in rekening van ongeveer 0,1%.

Stap 1: Maak een account op Binance door te gaan hier en het invullen van de onderstaande informatie.

Hoe Monero te kopen: hoe u zich registreert op Binance.

Zodra u deze informatie heeft ingevuld, ontvangt u een e-mailverificatielink. U moet het verifiëren en inloggen om verder te gaan.

Stap 2: Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt, krijgt u een optie om dit in te schakelen 2FA2-factor authenticatie) voor uw rekening. Het wordt ten zeerste aanbevolen om dit te doen om de veiligheid van uw geld te garanderen.

U wordt er ook om gevraagd dien uw identiteitsverificatiedocumenten in, zoals een paspoort of rijbewijs. Wanneer u deze indient, wordt uw account overal binnen 12-24 uur geactiveerd.

Stap 3: Wanneer u zich aanmeldt, gaat u naar het tabblad met het label ‘Fondsen’En klik vervolgens op de aanbetaling. Er zal een vervolgkeuzemenu zijn om de cryptocurrency te selecteren die u moet storten. Als u Bitcoin selecteert, wordt u getoond een Bitcoin-stortingsadres, die u moet noteren of kopiëren (als u Ethereum kiest, wordt in plaats daarvan natuurlijk een Ethereum-adres weergegeven).

Hoe Monero te kopen: accountfondsen op Binance.

Stap 4: U moet uw Bitcoin verzenden vanaf Coinbase naar dit adres. Het duurt ongeveer 10 tot 20 minuten voordat Bitcoin is gestort.

Stap 5: U kunt nu XMR kopen door naar de ‘Uitwisseling’Op de startpagina en zoek het XMR / BTC-paar, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Hoe Monero te kopen: het cryptocurrency exchange-tabblad op Binance.

Nadat de aankoop is voltooid, kun je je XMR-munten in het Binance-account zien. Uitzoeken waar u Monero veilig kunt opslaan, is ook iets waar u voor moet zorgen. Maar maak je geen zorgen – ik zal er later in deze handleiding over praten.

Laten we nu eens kijken hoe u Monero kunt kopen met uw fiatvaluta, zoals USD of EUR!

Monero kopen met USD of EUR

Een van de weinige gereputeerde beurzen die Monero rechtstreeks tegen een fiat-valuta aanbieden, is Kraken. Zo, Kraken is het beste antwoord op de vraag ‘waar koop je Monero met USD?’.

Kraken brengt transactiekosten in rekening, maar deze zijn meestal lager dan 0,36%! Niet al te slecht, toch?

Laat me je door de trappen leiden.

Stap 1: Ga naar het Kraken-platform hier en registreer uzelf door uw gegevens in te vullen zoals weergegeven in de onderstaande snapshot.

Hoe Monero te kopen: maak een account aan op Kraken.

Stap 2: Nadat u zich heeft aangemeld, is het proces vergelijkbaar met dat van Binance. Wanneer u zich aanmeldt, ziet u de tabbladen met de naam ‘Wordt geverifieerd’En‘Veiligheid’, Zoals weergegeven in de onderstaande momentopname.

Hoe Monero te kopen: verificatie en beveiliging op Kraken.

In Kraken zijn er meerdere verificatieniveaus, elk met toenemende bedragen aan stortings- / opnamelimieten. Het vereist dat u verschillende soorten identiteitsbewijzen indienen (d.w.z. paspoort, rijbewijs, etc.) op elk niveau, zoals hieronder weergegeven.

Monero kopen: accountverificatielagen.

Op het tabblad beveiliging biedt Kraken een verscheidenheid aan opties voor 2FA inschakelen – mijn persoonlijke favoriet is Google Authenticator.

Stap 3: Zodra uw account is geactiveerd, kunt u geld storten op uw Kraken-account. Kraken accepteert fiat-stortingen in Amerikaanse Dollar, EUR, Japanse Yen, en CAD. Ze accepteren alleen geld via bankoverschrijving en accepteren geen creditcards of PayPal.

Om een ​​storting te doen, logt u in en gaat u naar Account > Financiering > Storting. Selecteer het type storting dat u wilt doen en volg de gegeven instructies.

Stap 4: Zodra u geld op uw rekening heeft staan, gaat u naar het "Nieuwe opdracht" tabblad om bestellingen te plaatsen voor het kopen van Monero. Wanneer de bestelling wordt uitgevoerd, krijgt u Monero in uw account.

Monero kopen: een bestelling plaatsen om Monero te kopen.

Nu u weet hoe u Monero moet kopen, moet u ook weten waar u naartoe moet bewaar ze omdat ze op een beurs opslaan niet de veiligste optie is. Kraken is nooit gehackt, maar het is mogelijk.

Dus als u de veiligheid van uw Monero verder wilt waarborgen, heeft u een portemonnee nodig om uw XMR (Monero) -munten op te slaan..

Hoe bewaart u Monero?

Mijn eerste voorkeur voor het opslaan van cryptocurrency is een hardware wallet, omdat ze de veiligste beschikbare optie zijn, maar helaas, er is nog geen Monero-hardware wallet beschikbaar.

Dit gaat echter snel veranderen. Grootboek, een van de toonaangevende hardware wallets, werkt momenteel aan de integratie van Monero. Hopelijk duurt het niet lang voordat ze het doen!

Totdat dat gebeurt, kunt u overwegen om een ​​of twee andere opties te gebruiken:

 • MyMonero – Het is een webportemonnee, dus u kunt gewoon naar hun website gaan en een account aanmaken om te gebruiken.
 • Monerujo – Het is een mobiele portemonnee die alleen beschikbaar is voor Android-telefoons. Als u een Android-telefoon heeft, kunt u deze downloaden en gebruiken.

Dit is dus hoe u Monero kunt kopen en opslaan. Voordat ik deze gids beëindig, wil ik u zeggen dat u Monero ook kunt bezitten zonder ze te kopen. Verward?

Waar ik naar verwijs is Monero-mijnbouw.

Mijnbouw Monero

Door mijnbouw Monero, u hoeft geen XMR-munten te kopen om ze technisch te verkrijgen. Wel moet je natuurlijk geld uitgeven aan elektriciteitskosten en een goede grafische kaart en / of processor.

Het opzetten van Monero-mijnbouw is geen erg moeilijke taak (veel, veel eenvoudiger dan Bitcoin-mijnbouw).

Het belangrijkste dat u moet doen, is controleer of het delven van Monero een winstgevende activiteit voor u is of niet. Het hangt er allemaal van af elektriciteitskosten en locatie. U moet zeker zijn van de cijfers, anders kunt u geld verliezen.

Conclusies

U weet nu dus wat Monero is en hoe het werkt. U kent ook de belangrijkste functies ervan, zoals privacy en vervangbaarheid – de dingen die het uniek en populair maken.

Met een goed begrip van de veiligheid en toekomstig potentieel van Monero, zou u ook moeten kunnen beslissen of u het wilt kopen of niet. Maak u geen zorgen als u het nog steeds niet zeker weet. Investeren is niet iets dat moet worden overhaast. Wees geduldig, doe veel onderzoek en praat altijd met een financieel adviseur voordat u investeert.

Als u ervoor kiest om in Monero te investeren, bent u helemaal klaar om te gaan – u weet nu hoe u Monero kunt kopen, waar te kopen, waar u kunt besparen op kosten en hoe u dit met contant geld kunt doen.

Niet alleen dat, maar je weet ook dat je in plaats daarvan Monero kunt gaan minen als je er geen zin in hebt.

Dus, wat vind je van Monero? Zie je het als een goede investeringsmogelijkheid? Is de privacy een goede of een slechte zaak? Denk je erover om het te ontginnen? Laat het me weten! Ik zou graag uw mening horen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map