Welkom bij een andere beginnershandleiding voor crypto! Vandaag ga ik je vertellen wat SegWit is.

Er zijn honderden cryptocurrencies op de markt en ze hebben allemaal een reeks regels die de manier waarop ze werken, bepalen. Deze set regels wordt een protocol. Dus, wat heeft dit allemaal te maken met SegWit? Wat is SegWit?

Zoals alle computerprogramma’s moeten cryptocurrencies worden bijgewerkt en verbeterd. Er worden bugs en glitches ontdekt die moeten worden verholpen. Dit is wat er gebeurt wanneer uw laptop u vraagt ​​af te sluiten en bij te werken.

Wanneer een cryptocurrency moet worden bijgewerkt of verbeterd, moeten er wijzigingen in het protocol worden aangebracht. SegWit was vorig jaar een update van het Bitcoin-protocol.

In deze gids ga ik je alles vertellen wat je moet weten over SegWit. Ik ga je vertellen wat SegWit is en hoe het werkt. Ik ga je ook vertellen welke verbeteringen het heeft aangebracht in het Bitcoin-netwerk en wat deze verbeteringen betekenen voor zijn gebruikers.

Aan het einde van deze handleiding hoeft u zich nooit meer af te vragen: “Wat is SegWit?” nog een keer.

Laten we beginnen met te kijken waar SegWit vandaan kwam en wat het probeerde te bereiken …

Het verhaal van SegWit

Wat is Segwit - Segwit Logo

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Het idee voor SegWit werd voor het eerst geïntroduceerd door Pieter Wuille tijdens een Bitcoin-conferentie in 2015. Wuille is een Bitcoin-ontwikkelaar en de mede-oprichter van Blockstream, een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in digitale beveiliging voor financiële diensten.

Wuille stelde SegWit voor als oplossing voor een fout in het Bitcoin-protocol. Bij softwareontwikkeling worden oplossingen voor gebreken genoemd pleisters. Het probleem dat hij wilde oplossen, heet transactie kneedbaarheid. Transactie-maakbaarheid is een nerdachtige manier om te zeggen dat Bitcoin van gebruikers kan worden gestolen door kleine stukjes transactie-informatie te wijzigen. Maakt u zich geen zorgen, ik ga dit allemaal in de volgende sectie uitgebreider behandelen.

Het SegWit-voorstel van Wuille veroorzaakte een groot debat in de Bitcoin-gemeenschap en het duurde bijna twee jaar voordat het live ging. Het werd uiteindelijk geactiveerd op 23 augustus 2017. Dezelfde patch werd toegepast op het Litecoin protocol op 10 mei 2017.

Notitie: Litecoin is een cryptocurrency waarvan de code is gebaseerd op het Bitcoin-protocol. Omdat ze erg op elkaar lijken, deelden ze het probleem van de maakbaarheid van transacties.

SegWit loste het probleem van de maakbaarheid van transacties op en maakte ook enkele andere verbeteringen aan het Bitcoin-protocol mogelijk. Het heeft echter nog steeds veel critici en niet alle gebruikers van het Bitcoin-netwerk hebben de veranderingen verwelkomd. Sommige leden van de Bitcoin-gemeenschap zijn het zo oneens met SegWit dat ze hun rivaliserende cryptocurrencies hebben gecreëerd!


Laten we, voordat we daar op ingaan, het probleem van de maakbaarheid van transacties nader bekijken. Dus, wat is de maakbaarheid van transacties en wat doet SegWit om het te stoppen??

De maakbaarheid van transacties is vrij ingewikkeld. Om het te begrijpen, moet u eerst begrijpen hoe Bitcoin-transacties werken…

De grondbeginselen van blockchain

Bitcoin is een enorm netwerk dat bestaat uit duizenden computers die worden genoemd knooppunten. Elk knooppunt houdt een volledig overzicht bij van elke Bitcoin-transactie die ooit is gedaan. Dit record wordt een blockchain.

Het meeste werk dat betrokken is bij het verwerken van nieuwe transacties, wordt gedaan door speciale knooppunten die worden genoemd mijnwerkers. Gebruikers betalen transactiekosten voor mijnwerkers voor het werk dat ze doen. Nieuwe transacties kunnen pas aan de blockchain worden toegevoegd nadat miners ze in groepen van gebelde transacties hebben gestopt blokken. Elk blok op de Bitcoin-blockchain bevat 1 MB aan transactie-informatie.

Het zou ongeveer moeten duren 10 minuten voor het netwerk om één blok transacties te verwerken, maar het kan veel langer duren. Het Bitcoin-netwerk kan tussen 3-7 transacties per seconde (Tx / s). Dit kan echter veel vertragen als het netwerk bezet is.

Nu ga ik twee voorbeelden gebruiken om u te laten zien hoe eenvoudige Bitcoin-transacties werken. De eerste is een standaard Bitcoin-transactie. De tweede is een transactie waarbij de ene gebruiker profiteert van de maakbaarheid van transacties om Bitcoin van een andere gebruiker te stelen.

Transacties voor beginners

Lucy wil 10 Bitcoin (BTC) naar Jude sturen. Hiervoor hebben Lucy en Jude twee soorten informatie nodig:

  • Een openbaar adres: Dit is als een Bitcoin-e-mailadres. Een openbaar adres is een digitale locatie waar Lucy Bitcoin naartoe kan sturen. Jude heeft een openbaar adres voor te ontvangen Bitcoin. Openbare adressen zijn zichtbaar voor het hele netwerk.
  • Een privésleutel: Als openbare adressen als e-mailadressen zijn, zijn privésleutels als wachtwoorden. Ze bewijzen dat de openbare adressen – en dus de Bitcoin zelf – van Lucy en Jude zijn. Alleen Lucy kan de privésleutel van Lucy zien en alleen Jude kan de privésleutel van Jude zien.

Laten we eens kijken hoe de transactie eruitziet op het Bitcoin-netwerk…<

Standaard Bitcoin-transactie

Wat zijn Segwit Bitcoin-transacties

Hoe komt 10BTC van Lucy naar Jude?

  1. Lucy zendt een verzoek uit naar het netwerk. Het verzoek bevat het openbare adres van Jude, het verzonden bedrag (10BTC) en transactiekosten voor de mijnwerkers. Het bevat ook de privésleutel van Lucy handtekening die ze gebruikt om te bewijzen dat ze 10BTC te sturen heeft. Deze handtekeninginformatie wordt genoemd getuige gegevens.
  2. Mijnwerkers verwerken de transactie. Ze brachten Lucy’s informatie samen met Jude’s en versleutelen het. Dit betekent dat ze de informatie omzetten in een regel computercode. Deze code wordt de Transactie ID.
  3. De transactie wachtrijen, wachten om te worden verwerkt. Als Lucy lage transactiekosten heeft bijgevoegd, kan het lang in de wachtrij staan! Het is net als eten bestellen in een restaurant. Als je de ober geen fooi geeft, kan het lang duren voordat je eten arriveert! Lucy kan het proces versnellen door de transactie opnieuw te verzenden tegen een hogere vergoeding. De transactie-ID wordt nu toegevoegd aan de transactie-ID’s van andere gebruikers en opnieuw versleuteld. Dit proces gaat door totdat de limiet van 1 MB aan transactie-informatie is bereikt en er een blok is gevormd.
  4. De blokkering is bevestigd. Het blok wordt naar het netwerk uitgezonden en als meer dan de helft van alle knooppunten het erover eens is dat de informatie erop geldig is, kan het worden bevestigd en aan de blockchain worden toegevoegd. Jude ontvangt 10BTC van Lucy.

Dit is hoe de meeste Bitcoin-transacties gebeuren. Vervolgens wil ik u laten zien hoe vervormbaarheid van transacties transacties kan beïnvloeden en dan kunnen we vragen: wat doet SegWit eraan??

Hoe Transaction Malleability werkt

Wat is Segwit Transaction smeedbaarheid en onbevestigde verandering

Aan de hand van het voorbeeld zal ik je laten zien hoe Jude transactie-maakbaarheid kan gebruiken om Lucy te misleiden om hem 20BTC te sturen in plaats van 10. Hier is hoe het werkt …

De fout in de maakbaarheid van de transactie in de code van Bitcoin stelt Jude in staat om Lucy’s getuigenisgegevens te wijzigen voordat de transactie wordt bevestigd. Dit verandert de transactie-ID zonder de transactie zelf te wijzigen (wat nog steeds 10BTC is dat wordt verzonden van Lucy naar Jude).

Wanneer deze gewijzigde transactie door het netwerk wordt bevestigd, annuleert het de oorspronkelijke transactie. Nu neemt Jude contact op met Lucy om te klagen dat hij geen 10BTC heeft ontvangen, ook al heeft hij dat wel!

Lucy controleert en ziet of de oorspronkelijke transactie niet is uitgevoerd. Ze voegt nu hogere transactiekosten toe en verstuurt deze opnieuw. Deze nieuwe transactie wordt verwerkt door het netwerk. Jude ontvangt nog 10 Bitcoins!

Lucy, de mijnwerkers en de rest van het netwerk weten niet dat dit gebeurt. Zodra de transacties zijn bevestigd en aan de blockchain zijn toegevoegd, kunnen ze niet meer worden gewijzigd of verwijderd. Hieronder ziet u een grafiek die laat zien wat een ernstig probleem is voor de maakbaarheid van transacties voor het Bitcoin-netwerk.

Wat zijn Segwit-transacties geaccepteerd versus afgewezen?Bron: bitcoinmagazine

De transacties die door de vervormbaarheid van transacties worden uitgevoerd, worden in rood weergegeven.

Dus, wat is SegWit en wat doet het om het probleem van de maakbaarheid van transacties op te lossen??

Transactie vervormbaarheid patchen

Zoals ik al eerder zei, is SegWit een patch ontworpen door Pieter Wuille om de maakbaarheid van transacties te voorkomen. De manier waarop het werkt, is vrij eenvoudig. Om te voorkomen dat getuige-gegevens worden gebruikt om transactie-ID’s te wijzigen, stelde Wuille voor om deze uit de transactie te verwijderen! Simpel, toch?

SegWit’s volledige naam is een gescheiden getuige. Segregeren betekent verwijderen of scheiden, dus SegWit betekent de gegevens van de getuigen verwijderen.

Een gescheiden getuige creëert een zijketting waar getuige-gegevens worden opgeslagen buiten de belangrijkste blockchain. Dit voorkomt dat transactie-ID’s worden gewijzigd door oneerlijke gebruikers zoals Jude!

Het slimme van Bitcoin SegWit is dat het zo is achterwaarts compatibel. Dit betekent dat knooppunten die zijn bijgewerkt met het SegWit Bitcoin-protocol, nog steeds kunnen werken met knooppunten die niet zijn bijgewerkt. Dit soort update wordt een zachte vork. Updates die niet achterwaarts compatibel zijn, worden genoemd harde vorken. Harde vorken kunnen netwerken opsplitsen en ertoe leiden dat nieuwe cryptocurrencies worden gecreëerd.

Pieter Wuille wilde dat SegWit achterwaarts compatibel zou zijn, en daarom een ​​soft-fork-update. Om dit te doen, moest hij het zo ontwerpen dat getuigengegevens nog steeds op de belangrijkste blockchain werden vastgelegd. De oplossing die hij vond was om alle getuigengegevens van een blok op de SegWit-zijketen te versleutelen en op te slaan root-code op de belangrijkste blockchain. Hierdoor kon Bitcoin SegWit de maakbaarheid van transacties patchen zonder een hard-fork-update te worden.

Nu weet je hoe gescheiden getuigen de maakbaarheid van transacties voorkomen, maar het verhaal van SegWit Bitcoin houdt daar niet op. SegWit heeft het Bitcoin-netwerk beïnvloed op manieren waar Pieter Wuille niet eens aan had gedacht toen hij het creëerde!

Vervolgens ga ik je er iets over vertellen schaalbaarheid en de bliksem netwerk. Ik begin met schaalbaarheid…

Dus, wat is SegWit-schaalbaarheid?

Bitcoin SegWit schaalbaarheid

Laat me eerst uitleggen wat schaalbaarheid is. Schaalbaarheid is het vermogen van een netwerk om enorme hoeveelheden transacties te verwerken zonder dat de transactiesnelheden dalen. Als een netwerk schaalbaar is, kan het transacties net zo snel of zelfs sneller verwerken naarmate het groter wordt. Helaas verwerken de meeste cryptocurrencies transacties langzamer hoe groter ze worden.

Cryptocurrencies hebben een schaalbaarheidsprobleem omdat transacties worden verwerkt door consensus. Zoals ik eerder al zei, moet meer dan de helft van de knooppunten op het Bitcoin-netwerk het erover eens zijn dat een transactie geldig is voordat deze aan de blockchain kan worden toegevoegd. Hoe meer knooppunten er op het netwerk zijn, hoe langer het duurt om tot overeenstemming te komen of consensus. 

De Bitcoin-gemeenschap debatteert al lang over verschillende manieren om het netwerk te schalen. Het probleem wordt erger naarmate het platform populairder wordt, dus de tijd dringt om een ​​oplossing te vinden.

Toen Pieter Wuille Bitcoin SegWit creëerde, verbeterde hij per ongeluk ook de schaalbaarheid van het netwerk! Getuigengegevens die werden gebruikt om op te nemen 65% van elk Bitcoin-blok. Door getuigengegevens te verwijderen, hebben SegWit Bitcoin-blokken nu ruimte voor veel meer transactie-informatie.

Elk blok heeft nu een set blok gewicht die is afgetopt op 4 MB. Het gewicht van een blok is een combinatie van de 1 MB aan informatie die is opgeslagen op de hoofdblockchain en de getuigengegevens die zijn opgeslagen op een zijketen. Met een gescheiden getuige kan het netwerk meer transacties verwerken zonder de algehele grootte van de Bitcoin-blockchain te wijzigen.

Dus als iemand je vraagt: “wat is SegWit-schaalbaarheid?” je kunt ze vertellen dat het een manier is om meer transacties op het Bitcoin-netwerk te verwerken. Het maakt het netwerk aansteker door getuigengegevens uit transacties te verwijderen zonder de grootte van de Bitcoin-blockchain te beïnvloeden.

Nu wil ik je vertellen over een andere opwindende ontwikkeling die SegWit mogelijk maakt. Waar wordt SegWit voor gebruikt??

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Het Lightning Network

Het bliksemnetwerk is een andere oplossing voor het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin en het zou niet werken zonder een gescheiden getuige.

Met het bliksemnetwerk kunnen gebruikers betalingskanalen instellen voor microbetalingen. Laten we Lucy en Jude gebruiken voor een ander voorbeeld:

Jude werkt voor Lucy. Ze betaalt hem 1 BTC per dag. In plaats van de transactie op de belangrijkste blockchain te verwerken, hebben Lucy en Jude een privébetaalkanaal opgezet waar Lucy Bitcoin rechtstreeks naar Jude kan sturen. Ze stuurt hem een ​​microbetaling van 1 BTC per dag. Elke microbetaling moet worden ondertekend door zowel Lucy als Jude. Ze worden genoemd transacties met meerdere handtekeningen om deze reden.

Jude werkt tien dagen voor Lucy. Aan het einde van de tien dagen sluiten Lucy en Jude het betalingskanaal. Op dit punt worden alle microbetalingen naar het netwerk uitgezonden als één transactie voor 10BTC.

Betaalkanalen zoals deze vormen de basis van een bliksemsnelle netwerk van duizenden microbetalingen die buiten de belangrijkste blockchain plaatsvinden. Transacties worden pas toegevoegd aan de hoofd blockchain wanneer gebruikers het betaalkanaal sluiten. Dus, wat doet SegWit om dit mogelijk te maken??

Microbetalingen zijn niet bevestigd transacties die pas geldig worden als het betalingskanaal wordt gesloten en het totale saldo aan transacties door het netwerk wordt verwerkt. Zonder Bitcoin SegWit zouden gebruikers transactie-ID’s kunnen wijzigen in transacties met meerdere handtekeningen met behulp van transactie-vormbaarheid. Dit zou chaos betekenen voor het systeem en het volledig onwerkbaar maken.

Je weet nu wat SegWit is, hoe het werkt en wat het betekent voor het Bitcoin-netwerk. Voordat ik klaar ben, zal ik je een korte samenvatting geven van wat er zo geweldig is aan SegWit. Ik zal je ook vertellen over een deel van de kritiek die het heeft gehad en enkele van de problemen die het heeft veroorzaakt…

Wat is SegWit: de voordelen

duimen omhoog PRO’s

De maakbaarheid van transacties behoort tot het verleden. SegWit is een eenvoudige en creatieve oplossing voor een groot probleem in het Bitcoin-protocol.

Bitcoin-transacties sneller. SegWit maakt de Bitcoin-blockchain lichter. Hiermee kunnen meer transacties worden verwerkt zonder de algehele grootte van de Bitcoin-blockchain te vergroten.

Bitcoin-transacties goedkoper. Een hogere transactiesnelheid betekent lagere transactiekosten. De transactiekosten van Bitcoin kunnen ongelooflijk hoog zijn, dus alle wijzigingen die ze naar beneden halen, moeten door de gemeenschap worden verwelkomd.

Nieuwe en spannende ontwikkelingen mogelijk. Als Bitcoin een netwerk van miljoenen mensen gaat bedienen, moet het het probleem van schaalbaarheid oplossen. SegWit helpt om schaalbaarheidsprojecten zoals het bliksemnetwerk te realiseren.

 Wat is SegWit: The Cons

duimen omlaag Nadelen

Het wordt niet door genoeg knooppunten gebruikt. Veel mijnwerkers houden niet van SegWit. Lagere vergoedingen zijn van invloed op hun winst en ze stellen het ook niet op prijs om de sidechain van de getuigengegevens te moeten ondersteunen die helemaal geen inkomsten uit vergoedingen oplevert. Andere Bitcoin-services – zoals portemonnees – zijn ook traag geweest om de SegWit-veranderingen te ondersteunen. Alleen in februari 2018, bijna zes maanden nadat het was geactiveerd 14% van de Bitcoin-transacties werd uitgevoerd met SegWit Bitcoin. De cijfers zijn sindsdien verbeterd, maar het netwerk is nog lang niet volledig bijgewerkt.

Het is een kortetermijnoplossing voor langetermijnproblemen. Sommige Bitcoin-ontwikkelaars hebben geklaagd dat het SegWit-protocol niet ver genoeg gaat om het schaalbaarheidsprobleem op te lossen. Ze beweren dat alleen grote veranderingen in de grootte van de Bitcoin-blockchain en de manier waarop transacties worden verwerkt, het platform in de toekomst zullen helpen opschalen.

SegWit heeft verdeeldheid veroorzaakt in de Bitcoin-gemeenschap. De meningsverschillen rond SegWit hebben verschillende harde vorken veroorzaakt. De meest bekende hiervan is Bitcoin Cash (BCH).

Nu je alle feiten hebt, kun je antwoorden: ‘Wat is SegWit?’ voor jezelf. Voordat ik ga, wil ik een paar slotopmerkingen met u delen…

Gevolgtrekking

Toen Pieter Wuille SegWit ontwierp, wilde hij de problemen oplossen die de vervormbaarheid van transacties veroorzaakte. Maar SegWit deed veel meer dan dat, het veroorzaakte een enorme discussie over de toekomst van het Bitcoin-platform zelf. Bitcoin is bijna tien jaar oud. Het is nog steeds de grootste cryptocurrency ter wereld, maar sommigen beginnen zich af te vragen of dit de beste is.

Er zijn honderden nieuwe blockchain-projecten die enkele van de meest geavanceerde cryptotechnologieën ooit hebben aangeboden. Sommigen zien SegWit Bitcoin als een positieve verandering voor het netwerk. Anderen zien het echter als een symbool van de beperkingen van Bitcoin.

Het SegWit-debat gaat door in de hele Bitcoin-gemeenschap en nu weet je genoeg om je mening te geven. Wat is Segwit voor jou? Is het een opwindende nieuwe ontwikkeling die Bitcoin de toekomst in zal brengen? Of is het een tijdelijke oplossing voor de veel grotere problemen waarmee het Bitcoin-netwerk wordt geconfronteerd? Denk er eens over na, en ik zie je de volgende keer!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me