Zcash Mining: hoe Zcash te mijnen?

In oktober 2017 kondigden JP Morgan en Zcash een partnerschap aan dat de technologie van Zcash zou integreren in het Quorum van JP Morgan. Je zou deze gids moeten lezen om erachter te komen waarom JP Morgan en de rest van de crypto-ruimte zoemen over Zcash. Het is de 24e hoogst genoteerde munt van bijna 1.600. Laten we eens kijken waarom het een van de populairste munten is geworden om te mijnen!

Deze gids zal je alles vertellen over wat Zcash is, wat Zcash-mijnbouw is, wat enkele van de beste mijnbouwapparatuur die er is, en nog veel, veel meer! We beginnen met een klein beetje over het achtergrondverhaal van Zcash voordat we ingaan op hoe we het kunnen ontginnen.

Als je al zeker bent van je kennis van Zcash zelf, ga dan gerust naar het gedeelte ‘Hoe Zcash te mijnen’.

Het is ook redelijk om te vermelden dat er veel zijn eenvoudigere manieren om Zcash te verkrijgen. U kunt eenvoudig koop of verhandel het op een betrouwbare cryptocurrency-uitwisseling. Enkele van de aanbevolen opties zijn Coinbase, Binance en Kraken.

Oorsprong van Zcash

Zcash begon aanvankelijk als een Bitcoin-vork, oorspronkelijk het Zerocash-protocol genoemd. De titel werd uiteindelijk ingekort tot Zerocash, en dan uiteindelijk, Zcash, in 2016. Net als Bitcoin heeft Zcash een beperkte voorraad van 21 miljoen munten, maar dat is waar de gelijkenis tussen de twee munten vrijwel stopt. De twee munten verschillen enorm als het gaat om transparantie.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Als u Bitcoin gebruikt en u het adres van iemand kent, kunt u alle transacties zien met gedetailleerde prijsbedragen. Met Zcash wordt echter alle informatie, zoals de betalingsbestemming en het bedrag, gecodeerd, zodat uw financiële geschiedenis veilig blijft. Zcash laat alleen zien dat er een transactie heeft plaatsgevonden, maar niet voor wie de transactie was, of voor hoeveel geld de transactie was.

Zcash-medewerkers noemen het betalingssysteem niet anoniem, maar het protocol heeft veel kenmerken die men als anoniem zou beschouwen.

Hoe Zcash te mijnen

Net als bij Bitcoin zijn er verschillende manieren waarop u Zcash kunt minen. De twee belangrijkste methoden voor Zcash-mijnbouw zijn Pool Mining en Solo Mining. Hieronder zal ik het verschil tussen Pool Mining en Solo Mining opsplitsen en beschrijven welke volgens mij het meest voordelig is.

Pool mijnbouw

Mijnbouw in een pool betekent gewoon dat je combineert met andere mijnwerkers, of samen poolt om de kans te vergroten dat je de mogelijkheid krijgt om een ​​blok te minen. De mijnwerkers bundelen vervolgens de beloning voor het succesvol mijnen van het blok en verdelen die beloning gelijkmatig op basis van de rekenkracht die elke mijnwerker heeft bijgedragen aan de Zcash-mijnbouwpool..

Zcash mijnbouwpool

U kunt zich dit concept voorstellen als een loterijpool. Uw kans om een ​​loterij te winnen is laag. Als u zich aansluit bij andere miners, neemt uw kans om te winnen toe, maar uw aandeel in de winnaars.


Opmerking: als u lid wordt van een poolmininggroep, moet u mogelijk een poolminingvergoeding betalen.

Het andere primaire type mijnbouw wordt solo-mijnbouw genoemd.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Solo mijnbouw

In tegenstelling tot pool mining, dwingt solo mining de mijnwerker niet om op andere mensen te vertrouwen om het werk te doen. Volgens sommige bronnen leveren solo mining en pooled mining vergelijkbare resultaten op. Je zult echter merken dat bij sommige munten, zoals je snel zult zien met Zcash, nieuwere technologie solo-mijnbouw bijna overbodig heeft gemaakt..

In het verleden was solo-mijnbouw winstgevend voor het ontginnen van Zcash. De hash-snelheid van het netwerk is nu echter erg hoog. Deze factor leidt sommige mensen weg van solo-mijnbouw. De hash-snelheid van het netwerk kan worden gezien als een manier om de verwerkingskracht binnen het Bitcoin- (of Zcash-) netwerk te meten. Omdat de hash-snelheid van het netwerk hoog is, is er veel elektriciteit en dure hardware nodig. Ik raad aan om in plaats daarvan met een mijnbouwpool te beginnen.

Ongeacht of je in een pool mineert of ervoor kiest om solo te minen, je wordt beloond voor het succesvol minen van een blok. Dit staat bekend als de Block Reward. Lees hieronder meer over blokbeloningen.

Blokkeer beloningen

De Block Rewards geven elke 10 minuten in totaal 50 Zcash (ZEC) uit. Dit betekent dat voor elk succesvol mijnbouwblok dat plaatsvindt, 50 ZEC wordt toegekend.

Als je deel uitmaakt van een mijnbouwpool, wordt de blokbeloning over jullie allemaal in de pool verdeeld op basis van de rekenkracht die je hebt gebruikt bij het minen van het blok. De mijnwerker die bijvoorbeeld de meeste rekenkracht heeft bijgedragen, krijgt de meeste Zcash voor het succesvol voltooien van de mijnbouw.

Opgemerkt moet worden dat 10% van alle gedolven munten naar de Founders Reward gaat. Dit is iets specifieks voor Zcash, hoewel andere munten een vergelijkbare structuur hebben. Deze Founders Reward wordt gegeven aan de ontwikkelaars die Zcash zijn gestart. Het fonds zal worden gebruikt om redenen zoals voortdurende ontwikkelingsondersteuning van Zcash en om een ​​non-profitorganisatie te vormen binnen het ZCash-team..

Voordat u begint na te denken over zaken als mining pools en Block Rewards, moet u wat Zcash mining hardware en software aanschaffen om uw huidige computersysteem te upgraden. Mijnbouw vergt veel energie. Zoals geciteerd in één bron, Bijna 10 Amerikaanse huishoudens kunnen een dag lang van stroom worden voorzien door de elektriciteit die wordt verbruikt voor een enkele bitcoin-transactie. Laten we eens kijken waarom mijnbouw zoveel stroom vereist.

Wat heb je nodig om Zcash-mining te starten?

Ten eerste heb je mijnbouwhardware nodig. Dit is de machine die u gaat gebruiken om de mijnsoftware uit te voeren, en dat is een andere kwestie waar we later op ingaan.

Om te beginnen moet u het verschil begrijpen tussen CPU-mining, ASIC en GPU-mining. Dit zijn de 3 soorten rekenkracht die u kunt gebruiken om te minen.

CPU-mijnbouw

Dit type mijnbouw gebruikt de CPU-kracht van uw computer om te minen. Dit is een integraal onderdeel van uw computer. Het is verantwoordelijk voor het verwerken van alle taken die plaatsvinden terwijl uw computer draait. Dit type ontwerp is geoptimaliseerd om snel tussen taken te schakelen.

Het is een soort mijnbouw die in de begintijd van Bitcoin veel populairder was. ASIC-chips vervangen echter CPU’s omdat ze CPU-chips tot 1.000.000 keer kunnen overmeesteren.

De AMD Ryzen Threadripper 1950x wordt op Amazon vermeld voor $ 889,99. Het heeft 16 cores en een 32-thread processor.

GPU-mijnbouw

Aan de andere kant gebruikt GPU-mijnbouw grafische computerkaarten om te minen. GPU’s worden gezien als een flexibel alternatief voor ASIC- en CPU-chips. Deze worden vaak gebruikt voor gaming omdat de GPU afbeeldingen snel kan verwerken.

Dit is een populaire optie voor Ethereum-mijnwerkers. De prijzen van GPU’s zijn echter ongelooflijk hoog, en gamers en andere mensen die GPU’s gebruiken om andere redenen dan cryptomining beginnen te klagen.

Een voorbeeld van een GPU-eenheid is Nvidia GeForce GTX 1070. Dit apparaat is momenteel niet op voorraad op de site van Nvidia, maar staat op de Amazon-marktplaats voor $ 597,50.

Nvidia-winkel Geforce Gtx 1070

ASIC-mijnbouw

De ASIC-mijnbouwmethode maakt gebruik van een microchip die speciaal is ontworpen om algoritmen zo snel mogelijk te berekenen. Zoals eerder vermeld, kunnen deze meer dan 100.000 keer sneller rekenen dan een CPU. Deze modellen zijn op maat gemaakt, dus u moet een nieuw ASIC-model aanschaffen voor elke nieuwe munt die u wilt mijnen. Deze machines kunnen u tot $ 3.000,00 kosten, zoals het Antminer S9-model.

De prijzen variëren afhankelijk van of u het gebruikt of nieuw koopt. Misschien vindt u online veel gebruikte modellen, aangezien sommige mijnwerkers in de eerste maand slechts $ 10 aan mijnen verdienen.

Als je bedenkt hoe snel ASIC-mijnbouw kan werken, heb je goede koeling en ventilatie nodig voor je hardware. Bereid je fans en AC voor! U zult ook een piek in de kosten van uw elektriciteitsrekening zien, dus u kunt overwegen om te verhuizen naar een locatie met goedkopere energietarieven.

Nadat u uw hardware heeft gekocht, moet u de nieuwste Zcash-mijnsoftware installeren. Blijf lezen om erachter te komen welke software u moet kopen om te beginnen met het delven van Zcash.

Notitie: Over hardware gesproken, je moet ook een betrouwbare hardware wallet om uw bezittingen veilig te houden. Enkele van de meest aanbevolen opties zijn Ledger Nano X en Trezor Model T.

Software voor mijnbouw Zcash

Om te beginnen is er een Zcash-gebruikershandleiding je kunt volgen, wat ik zeker zou aanraden om te doen als je van plan bent om met CPU te minen. Deze gids biedt u een compleet pakket waarmee u een volledig knooppunt kunt uitvoeren, de mijne met uw CPU. Het bevat zelfs een portemonnee die u kunt gebruiken om Zcash te verzenden en te ontvangen. Het is een geweldig toegangspunt tot Zcash-mijnsoftware.

Wanneer u een volledig knooppunt uitvoert, betekent dit dat u verantwoordelijk bent voor het valideren van de transactie en blokkeringen. Veel knooppunten helpen ook het netwerk door transacties en blokken van andere volledige knooppunten te accepteren, die blokken te valideren en ze vervolgens door te sturen naar andere volledig uitgevoerde knooppunten.

Onthoud dat blockchain een verificatiesysteem is dat afhankelijk is van knooppunten om te verifiëren dat er transacties bestaan. Als u een node uitvoert, bent u de persoon die verantwoordelijk is voor het verifiëren van deze informatie – en u krijgt natuurlijk de hulp van uw hardware.

De beperking aan het starterspakket en de gebruikershandleiding van de Zcash-mijnsoftware is dat u alleen uw CPU kunt gebruiken om te minen. Dit betekent dat als u de tijd heeft genomen om te upgraden naar een GPU-mijnbouwinstallatie, u uw eigen keuzes over software moet maken. U zult een programma moeten vinden dat voordeel haalt uit uw GPU’s.

Twee softwareprogramma’s die ik aanbeveel voor GPU’s zijn Optiminer en EWBF Cuda. Deze programma’s kunnen beide gratis worden gedownload via de aangeboden links.

Hoewel er misschien een overweldigend aantal opties lijkt, is het goede nieuws dat er veel instructievideo’s en ondersteuningsforums online zijn die u kunnen helpen.

Doe dus verder onderzoek als u geen beslissing kunt nemen uitsluitend op basis van deze gids.

BitcoinTalk is een goede plek om te beginnen, of je zou het mij kunnen vragen! Als je vragen hebt, kun je een reactie achterlaten, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Is de mijnbouw van Zcash winstgevend?

Zoals de prijs momenteel staat, is Zcash-mijnbouw winstgevend. Maar net als bij andere beleggingen loopt u natuurlijk een financieel risico. Als de prijs van de Zcash-munt van de ene op de andere dag zou dalen, zou uw inkomen eronder lijden. Het lijkt misschien gemakkelijk om gewoon een rig op te zetten en een passief inkomen te verdienen, maar onderschat de bijbehorende risico’s niet.

Afhankelijk van de bron waarnaar u kijkt, vindt u verschillende antwoorden voor de vraag of Zcash-mining een sterke ROI heeft. In vergelijking met een Ethereum-mijnbouwplatform in dit bericht, Zcash kwam eruit als de verliezer. Het leverde meer dan $ 40,00 minder op dan wat ETH in dezelfde maand opleverde.

Zoals ik al zei, is het het beste om rond te kijken en dit verder te onderzoeken. Doorzoek forums, stel vragen, bekijk video’s, enz. De winstgevendheid kan variëren als gevolg van veel verschillende factoren. Onderschat de kracht van investeren in een grootschalige installatie niet. Maar wees ook niet verbaasd als u niet de resultaten krijgt die u verwacht na het lezen van een of twee succesverhalen.

Een belangrijk onderdeel van de winstgevendheid van alle soorten mijnbouw zijn de elektriciteitskosten. Als uw elektriciteitstarieven duur zijn, zal uw winst een klap krijgen!

Zorg er ook voor dat u controleert wat uw plaatselijke wetgevers over mijnbouw zeggen voordat u eropuit trekt en al uw apparatuur aanschaft. Afhankelijk van waar u zich bevindt, moet u mogelijk aan lokale voorschriften voldoen om te beginnen met mijnbouw. In sommige plaatsen, zoals Plattsburgh, New York, mag je trouwens helemaal niet mijnen.

Voordat je vertrekt, wil ik nog een kort feit over Zcash delen dat je kunt delen met je cryptovrienden:

Op vrijdag 28 oktober 2016, de dag dat Zcash voor het eerst werd geïntroduceerd, was het de duurste munt ter wereld. De kosten van Zcash die dag waren één Zcash voor 3299 Bitcoin.

Gevolgtrekking

U weet nu alles over Zcash-mijnbouw. Je weet wat voor soort apparatuur je nodig hebt om Zcash te minen, en of het de moeite waard is of niet. Vergeet niet om uw eigen onderzoek te doen voordat u tijd en geld besteedt aan mijnbouw.

Als u besluit dat Zcash-mijnbouw het niet waard is, kunt u ervoor kiezen om het te kopen of te verhandelen betrouwbare crypto-uitwisselingen, inclusief Coinbase, Binance en Kraken.

Nogmaals, als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ze te stellen. Ik help u graag verder!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map