Het artikel zal zich richten op de evolutie van het web, voornamelijk Web 3.0-voorbeelden en architectuur, om te begrijpen hoe het de wereld kan hervormen zoals wij die zien.

Het web is er de afgelopen twee decennia. Het was de ruggengraat van ons hele bestaan ​​en onze groei. Op dit moment gebruiken miljoenen gebruikers het dagelijks, waardoor waarde wordt gecreëerd voor onze economie en de menselijke samenleving naar een nieuwe horizon groeit. Op dit moment bevinden we ons in een fase waarin we op weg zijn naar een gedecentraliseerd web dat bekend staat als Web 3.0.

Het lijkt misschien een onmogelijke situatie, maar in werkelijkheid begint het daar al naar toe te verschuiven. Laten we dus eens kijken naar de kern van Web 3.0 en zijn ecosysteem zonder tijd te verliezen.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus


Web 3.0 Definitie: Wat is Web 3.0?

Web 3.0 heeft alles te maken met een transparanter en eerlijker netwerk waaraan iedereen kan deelnemen zonder bang te hoeven zijn voor verlies van privacy en veiligheid. De verschuiving van Web 2.0 naar 3.0 is duidelijk met de evolutie van de technologie om ons heen.

Technologieën zoals kunstmatige intelligentie, big data en andere zullen het gemakkelijk maken om een ​​meer gepersonaliseerde webervaring dan ooit te bieden. Web-apps zullen ook intuïtiever zijn en ze toegankelijker maken voor mensen om in hun dagelijks leven te gebruiken. We hebben nu veel voorbeelden van Web 3.0-apps die we in dit artikel zullen bespreken.

Web 3.0 eenvoudig uitgelegd

De introductie van blockchain heeft ook de werking van Web 3.0 veranderd. Zoals we al zeiden, zal de focus naar de gebruikers gaan in plaats van naar het bedrijf. Web 3.0 blockchain-technologiestack omvat veel van de elementen die vergelijkbaar zijn met blockchain-stack.

Web 3.0: het begin van een nieuw tijdperk

Nu we hebben begrepen wat Web 3.0 is, gaan we dieper ingaan op wat Web 3.0 te bieden heeft.

Web 3.0 is een compleet nieuw tijdperk – het tijdperk van decentralisatie waarin applicaties die gebruikmaken van het gedecentraliseerde netwerk de boventoon voeren. Ook zal geen enkel traditioneel bedrijfsmodel door deze verandering worden beïnvloed. Je zult nieuwe soorten blockchain-bedrijfsmodellen zien die langzaamaan aan populariteit winnen. Bijna alles kan worden verbeterd en voorzien met nieuwe technologieën, vooral met blockchain.

Voordelen van Web 3.0

We maken een revolutie door die ons leven volledig kan veranderen. Web 1.0 ging helemaal over het bouwen van de basistechnologieën en de mogelijkheid om verbinding te maken via internet. Web 2.0 ging voor op wat Web 2.0 te bieden heeft. Het werd echter voornamelijk gecontroleerd door organisaties en bedrijven voor hun eigen voordeel.

Web 3.0 brengt het menselijke aspect terug door de gebruikers privacy en veiligheid te bieden in plaats van bedrijven machtiger dan ooit te maken. De visie van Web 3.0 is in de afgelopen 7-8 jaar veranderd. In eerste instantie was het simpel, maar met de introductie van blockchain en bitcoin zijn de visie en aanpak totaal veranderd. Nu richt Web 3 zich meer op de gedecentraliseerde functies die de blockchain te bieden heeft.

Web 3.0 voordelen

Dus, wat zijn de voordelen van Web 3.0?

 1. Antimonopolie en pro-privacy

Web 3.0 zal het netwerk een pro-privacy- en antimonopolie-structuur geven. Het zal gecentraliseerde platforms niet stimuleren.

Kortom, we zien een complete ommekeer waarbij privacy en decentralisatie centraal zal staan. De tussenpersoon zal geen zaken kennen of behoefte hebben aan dit soort platform. Deze verhuizing wordt mogelijk gemaakt met behulp van blockchains zoals Ethereum, Hyperledger, Corda en anderen.

Aan de andere kant zal de overheid ook decentralisatie zien. Voor het beste belang is het verstandig voor bedrijven om zich aan te passen aan de nieuwe normen van Web 3.0 door gedecentraliseerde services te bieden die zich richten op privacy en beveiliging in plaats van controle..

 1. Veilig netwerk

Web 3.0-functies zullen veiliger zijn dan zijn voorgangers. Dit wordt mogelijk gemaakt door twee factoren, waaronder gedistribueerde natuur en decentralisatie. Hackers of uitbuiters zullen het moeilijk vinden om het netwerk binnen te dringen. Als ze daartoe in staat zijn, kan elk van hun bewerkingen binnen het netwerk worden gevolgd en ingetrokken.

Zonder centralisatie wordt het voor hackers ook moeilijk om de volledige controle over een organisatie te krijgen. Blockchain-platforms lijden echter aan een of andere vorm van exploits, zoals een aanval van 51%, maar de meeste blockchain-apps en -platforms kunnen snel worden gepatcht om dit soort bedreigingen te beschermen..

Schrijf nu in: Gecertificeerde Blockchain Security Expert (CBSE) cursus

 1. Eigendom van gegevens

Gebruikers zullen Web 3.0 gemakkelijk kunnen vertrouwen. Tot nu toe werden de gegevens die door de gebruikers werden gegenereerd, opgeslagen en gebruikt door grote bedrijven. Met Web 3.0-functies hebben eindgebruikers het volledige gegevenseigendom. De gegevens die via het netwerk worden verzonden, worden volledig versleuteld.

Gebruikers kunnen ook beslissen welke informatie ze willen delen met bedrijven of advertentieplatforms van derden. De huidige trend is echter compleet anders.

Met Web 3.0-functies kunnen de gebruikers nu hun gegevens aan bedrijven verkopen en er geld mee verdienen.

 1. Interoperabiliteit

Interoperabiliteit is een van de belangrijkste kenmerken van Web 3.0. Met een gedecentraliseerd netwerk wordt het gemakkelijk voor applicaties om op verschillende apparaten en platforms te werken, zoals tv’s, smartphones, slimme wegen, enzovoort..

Ontwikkelaars zullen het ook gemakkelijk vinden om Web 3.0-apps te ontwikkelen.

 1. Geen onderbreking van de service

Gedistribueerde systemen zijn minder vatbaar voor serviceonderbrekingen. Omdat er geen centrale entiteit is om te functioneren, wordt het moeilijk voor een gedistribueerde denial of service (DDoS) of andere vormen van servicestoringspogingen om impact te hebben. Dit maakt Web 3 een geweldige plek om gegevens en kritieke services te delen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over serviceonderbrekingen.

 1. Toestemmingsloze blockchains

Het idee achter Web 3.0 is om blockchains van stroom te voorzien die geen centrale autoriteit nodig hebben. Dit betekent dat iedereen lid kan worden van de blockchain en kan deelnemen door een adres aan te maken. Toestemmingsloze blockchains openen een nieuw scala aan mogelijkheden, waaronder toegang tot mensen die in een vroeg stadium worden gediscrimineerd vanwege hun geslacht, inkomen, geografie, enzovoort. Hoewel er ook toegestane blockchains zijn.

Dus, wat betekent het precies in termen van leken? Het betekent dat er geen beperkingen gelden voor Web 3.0.

 1. Semantisch web

Web 3.0 zal ook de eigenschappen van een semantisch web hosten. Het semantische web is een verbetering ten opzichte van de laatste reeks technologieën die voor Web 2.0 worden gebruikt. Het maakt het mogelijk gegevens te delen over meerdere systemen, platforms en gemeenschapsgrenzen. Het zal fungeren als een brug tussen verschillende gegevensformaten en platforms.

Door het semantische web te gebruiken, kunnen we beter verbinding maken, delen en van internet genieten als nooit tevoren.

 1. Alomtegenwoordigheid

Alomtegenwoordigheid is het resultaat van interoperabiliteit. Met Web 3.0 hebben we toegang tot gegevens en informatie over meerdere applicaties zonder dat we een bepaald apparaat nodig hebben. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verkrijgen van een bepaald apparaat om toegang te krijgen tot Web 3.0. Als een apparaat basisinternetfunctionaliteit en -connectiviteit heeft, hebt u toegang tot internet.

Al met al zullen onze levens volledig worden veranderd omdat we verbonden zullen zijn via een betere reeks technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, de blockchain en nog veel meer.!

Hopelijk heb je inmiddels een idee van wat Web 3.0 is en wat de voordelen ervan zijn.

dApps – The Door to the Web 3.0

Nu we hebben begrepen wat Web 3.0 te bieden heeft, moeten we ook leren hoe het werkt. Krijgen we een nieuwe browser of een nieuwe interface? Nou niet echt.

We zullen nog steeds dezelfde browser en internet gebruiken. Intern zal het echter drastisch veranderen. De nieuwe technologieën die aan het werk zijn, zullen enige tijd nodig hebben om volwassen te worden, maar als dat eenmaal het geval is, zullen er veel nieuwe dingen te ontdekken zijn (in ieder geval technisch). Voor een normale gebruiker zal er minder leercurve zijn.

De bedrijven moeten hun technologiestack echter volledig transformeren en blockchain en aanverwante technologieën zoals kunstmatige intelligentie, big data, enz. Gebruiken om klaar te zijn voor de toekomst..

Hier zullen we voornamelijk gedecentraliseerde applicaties (dApps) gebruiken.

Elke transactie op internet (Web 3) wordt ondertekend en geverifieerd voordat deze wordt vastgelegd. Dit maakt het internet een veilige plek. Gebruikers worden ook veilig als het gaat om het nieuwe web. We zullen veel andere apps gebruiken die nieuwe technologieën zullen gebruiken.

Web 3.0-stapel

Web 3.0 dApps

De transitie is al begonnen met de Web 3.0 dApps. Om een ​​beter begrip te krijgen, worden we onderverdeeld in verschillende categorieën en bespreken we de dApps die traditionele services en applicaties zullen vervangen. Met behulp van de dApps kan men ook gemakkelijk gedecentraliseerde bedrijfsmodellen creëren. De overgang is onvermijdelijk en het is alleen tijd dat deze apps massaal worden geaccepteerd. Om echt een duidelijk beeld te krijgen van wat Web 3.0 is, moet u dApps goed begrijpen.

Om het u gemakkelijk te maken om te volgen, zullen we de verschillende categorieën op een rijtje zetten. Ze zijn als volgt.

 1. Sociale netwerken
 2. Exchange Services
 3. Berichten
 4. Opslag
 5. Verzekeringen en bankieren
 6. Streaming (video en muziek)
 7. Externe taak
 8. Browser
 1. Sociale netwerken

Sociale netwerken spelen een cruciale rol in ons leven en transformeren de manier waarop we communiceren, communiceren en gemeenschappen vormen. De huidige generatie sociale netwerken is echter niet vrij van problemen. Ze zijn beperkend, gecensureerd en werken toe naar een interne agenda. Sociale netwerken kunnen ook worden ingezet door grote bedrijven of de overheid om het standpunt van de gebruiker te beheersen en te proberen deze dienovereenkomstig vorm te geven.

Web 3.0 zal de manier waarop het sociale netwerk werkt volledig veranderen. Met het gebruik van blockchain zal het op geen enkele manier mogelijk zijn om sociale platforms te beperken. Iedereen kan lid worden, ongeacht hun geografische beperkingen.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze sociale netwerken de volledige autoriteit hebben over de gegevens die worden gedeeld en opgeslagen op het platform. Facebook liep bijvoorbeeld onlangs vast in hun Cambridge Analytica Scandal. Facebook lekte de gegevens van miljoenen gebruikers, waardoor hun privacy in grote mate werd geschonden. Google daarentegen is ook niet vrij van misbruik van gebruikersgegevens. Over het algemeen, als u een van de huidige sociale netwerken gebruikt, verhandelt u uw gegevens in feite als een vergoeding om ze te gebruiken.

Met Web 3.0 sociale netwerken zal het hele landschap veranderen – platforms zoals Sapien, Steemit, Sola, Indorse, onG.Social, PROPS Project, Yours, etc. zien er veelbelovend uit. Ze maken allemaal gebruik van blockchain en technologieën van de volgende generatie, zoals kunstmatige intelligentie. Laten we er hieronder een paar opsommen.

web 3.0 voorbeelden

Voorbeelden van Social Network Web 3.0

Sapien: Sapien is een van de unieke Web 3.0-voorbeelden. Het is een gedemocratiseerd sociaal nieuwsplatform dat profiteert van de Ethereum-blockchain. Het is ook in hoge mate aanpasbaar. Vanuit het perspectief van sociaal nieuws is het een uitstekend alternatief voor Google of Facebook.

Steemit: Steemit is een ander geweldig voorbeeld van Web 3.0-websites. Het draait volledig op de Steem-blockchain. Nogmaals, iIt kan het best worden omschreven als een gedecentraliseerd beloningsplatform dat bijdragers helpt geld te verdienen met hun inhoud. Het is een alternatief voor Reddit.

Sola: Sola gebruikt blockchain A.I. om een ​​hybride van sociale netwerken en media te creëren. Het verspreidt nuttige informatie naar de lezers op basis van hun voorkeur, allemaal met de hulp van A.I. algoritmen. Op deze manier krijgen gebruikers wat ze willen, en die inhoud van te hoge kwaliteit.

Deze besluiten de lijst met Web 3.0-websites van sociale netwerken. Al deze voorbeelden van Web 3.0-apps passen precies in de Web 3.0-definitie.

Voordelen van gedecentraliseerde sociale netwerken

 1. Geen centrale autoriteit die gegevens vastlegt en gebruikt.
 2. Stelt gebruikers in staat door ze te belonen met een of andere vorm van activa.
 3. Verbetert op bijna alle manieren de sociale netwerken van Web 2.0.
 4. Beschermt de privacy van de gebruikers. Gebruikers beslissen wat ze willen delen en wanneer.
 5. Grote bedrijven en organisaties verliezen de macht om grote bedrijven te beïnvloeden.

Gedecentraliseerde sociale netwerken zijn een geweldig idee en kunnen de manier waarop we denken, delen en communiceren veranderen. Veel experts twijfelen echter aan de implementatie in de echte wereld en vragen zich af of het zal werken of niet. Voorlopig kunnen we alleen maar afwachten wat ze in de nabije toekomst in handen hebben en aanbieden.

 1. Exchange Services

Als het om de uitwisselingsdiensten gaat, is centralisatie helemaal niet effectief. De grootste mislukking die we kunnen zien, is wanneer de uitwisseling Mt. Gox is gehackt. De hack kostte hen in 2014 $ 460 miljoen aan bitcoin. De waarde zou nu minstens 1000 keer hoger zijn.

Gedecentraliseerde uitwisselingen worden langzaamaan populairder omdat ze een naadloze gebruikerservaring bieden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hacks of transparantie. Dit betekent ook dat er geen gecentraliseerde autoriteit is en geen belangenverstrengeling van de kant van de eigenaar. Ze gebruiken vooral veel gedecentraliseerde financieringsapplicaties om hun dienstverlening te stroomlijnen. Zoals we al weten, is Web 3.0 afhankelijk van vertrouwen, het draait allemaal om gedecentraliseerde uitwisseling. Laten we een paar van de weinige gedecentraliseerde uitwisselingsservices noemen die er zijn.

Gedecentraliseerde uitwisselingen Web 3.0-voorbeelden

IDEX: IDEX is een populaire gedecentraliseerde beurs voor het verhandelen van ERC-20-tokens. Het biedt een goede interface voor gebruikers en iedereen met een Ethereum-portemonnee kan beginnen met handelen op het platform. Om optimaal gebruik te maken van IDEX of een gedecentraliseerde op Ethereum gebaseerde uitwisseling, moet u MetaMask gebruiken.

EOSFinex: EOSFinex is een gedecentraliseerde centrale die bovenop EOS.IO-software draait. Het is momenteel in ontwikkeling door Bitfinex, een van de grootste gecentraliseerde beurzen die er zijn. Er zijn veel meer dApps in het EOS-landschap.

Dit concludeert gedecentraliseerde cryptocurrency Web 3.0-websites. De voorbeelden die we hebben genoemd, passen bij de Web 3.0-voorbeelden.

Voordelen van gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisselingen

 1. Goedkopere transacties
 2. Snellere transacties
 3. Moeilijk te hacken vanwege het gedecentraliseerde karakter
 4. Werkt goed met hardwareportefeuilles
 5. Gebruikers beheren hun eigen geld
 1. Berichten

Berichten maken deel uit van ons leven vanaf de dag dat we internet begonnen te gebruiken. Nou, voor de meesten van ons gebruikt het WhatsApp of Facebook Messenger. Andere soorten messenger zijn onder meer Telegram, dat meestal wordt gebruikt door startups, bedrijven en andere vormen van professioneel werk.

Aan de andere kant heeft de overheid ook de neiging om haar inlichtingennetwerk te gebruiken om berichten op te sporen, en dat is alleen mogelijk dankzij gecentraliseerde oplossingen.

De oplossing zijn door Web 3.0 aangedreven apps zoals e-Chat, ySign, Obsidian, Riot, enzovoort. Al deze profiteren van blockchain en zorgen ervoor dat de privacy van gebruikers wordt gehandhaafd.

Messenger Web 3.0 voorbeelden

e-chat: e-Chat is een gedecentraliseerde, door blockchain aangedreven Web 3.0-app die veilige messenger biedt. Het is ook een van de snelstgroeiende sociale netwerken. Door deze messenger te gebruiken, krijgen de gebruikers echte vrijheid en kunnen ze er ook cryptocurrency doorheen sturen. De e-Chat-app is al beschikbaar in de App Store en Play Market. Het is een goed voorbeeld van Web 3.0-websites.

Obsidiaan: Obsidian is een veelbelovend Web 3.0-project. Het is gebaseerd op STRAT en wordt aangedreven door hun Stratis-munt. Het is een boodschapper van de volgende generatie gebruikers. Het biedt ook een veilige omgeving waar gebruikers kunnen communiceren of zelfs geld naar elkaar kunnen sturen.

yTeken: ySign is nog een andere communicatieboodschapper die een perfect voorbeeld is van Web 3.0-voorbeeld. Het zal de wereld van boodschappers veranderen met zijn oplossing.

Dit leidt ons naar het einde van de lijst met Messenger Web 3.0-websites. Deze voorbeelden passen goed binnen de Web 3.0-definitie.

Voordelen van gedecentraliseerde messenger

 1. Privacy
 2. Verzend middelen snel en op een veilige manier.
 3. Uw gegevens kunnen niet worden gebruikt voor reclame
 4. Snelle transacties

Ook al zijn er tal van voordelen aan Web 3.0-boodschappers, het heeft nog steeds nadelen. Zo kunnen criminelen via gedecentraliseerde platforms data en informatie versturen die niet door autoriteiten kan worden achterhaald. Het kan ook worden gebruikt voor illegale overdracht van activa.

 1. Opslag

Er is veel innovatie die in gegevensopslag gaat. De huidige staat van gegevensopslag kan echter worden gewijzigd met Web 3.0-technologieën zoals blockchain en big data. Als normale gebruiker slaan we gegevens op Google Drive en andere cloudopslagoplossingen op internet op. Het is een heel ander verhaal voor de bedrijven, aangezien ze de voorkeur geven aan een robuustere en gecentraliseerde oplossing om hun waardevolle gegevens op te slaan.

Het datalek bij Linkedin was het ergste, aangezien het de gebruikersnaam en het wachtwoord voor 117 miljoen Linkedin-gebruikers blootlegde. Uber wordt ook geconfronteerd met een soortgelijk lot toen gegevens van 57 miljoen Uber-klanten werden gestolen. De inbreuken waren deels te wijten aan de datastore die ze gebruikten.

De huidige opslagsystemen zijn ook gecentraliseerd, wat betekent dat de gegevens kunnen worden gemanipuleerd of gebruikt voor andere vormen van activiteiten, zoals het verkopen van de gegevens aan derden voor reclamedoeleinden..

Basisprincipes van gedecentraliseerde opslag

Het basisidee achter gedecentraliseerde opslag is alles over het delen van bestanden en gegevens via een peer-to-peer-verbinding. De beveiliging in gedecentraliseerde opslag is ook van het hoogste niveau, aangezien de afzender de bestanden eenvoudig kan coderen en vervolgens naar de ontvanger kan verzenden. Het kan de bestanden ook in stukken breken en ze vervolgens verzenden.

Hosting wordt ook volledig mogelijk met een gedecentraliseerde oplossing. De hosting bewaart eenvoudig een shard-bestand dat de bestandsinhoud in een gecodeerde indeling bevat. Een gehost bestand kan ook worden opgeroepen met de privésleutel. Sommige van deze apps gebruiken Hyperledger-blockchain om hun functies te vergemakkelijken.

Gedecentraliseerde opslag Web 3.0-voorbeelden

Storj: Storj is een van de toonaangevende gedecentraliseerde opslagoplossingen. Het is ook een van de oudste. Met Storj kan iedereen gegevens opslaan. Het is ook open-source en gemakkelijk te gebruiken. Iedereen kan ermee aan de slag met slechts 1-klik op Start. Het betalingsmodel is gemaakt rond gebruikers, omdat ze kunnen betalen zoals ze gebruiken. Storj-token wordt gebruikt om het Storj-platform van brandstof te voorzien.

Sia: Sia is ook een veelbelovende gedecentraliseerde opslagoplossing en wordt ook beschouwd als de grootste concurrent van Storj. Sia splitst het bestand op in dertig segmenten en verdeelt het vervolgens dienovereenkomstig. Het versleutelt ook het bestand tijdens het overbrengen.

Filecoin: Het laatste project dat mijn aandacht trok, is Filecoin. Het is een project van Protocol Labs en werkt in een dubbele benadering en maakt gebruik van twee soorten netwerkknooppunten.

Hiermee wordt de lijst met Storage Web 3.0-websites beëindigd. Alle voorbeelden passen precies in de definities van Website 3.0.

Voordelen van gedecentraliseerde opslagoplossingen

 1. Het werkt goed op verschillende platforms of zelfs op blockchain-oplossingen.
 2. Beschermt de gegevens die worden overgedragen met sterke codering.
 3. Geen gecentraliseerde entiteit betekent dat niemand de gegevens kan gebruiken.
 4. Het is goedkoop en werkt goed met technologieën van de volgende generatie, zoals IoT.
 1. Verzekeringen en bankieren

Verzekeringen en bankieren is een van de meest corrupte delen van onze samenleving. Het wordt bijvoorbeeld gerund met de filosofie om winst te maken. Bankieren daarentegen is ook niet vrij van alle ketenen van negativiteit. Over het algemeen kunnen we gerust zeggen dat het huidige systeem kapot is en transparanter en veiliger moet zijn zodat de gebruikers erin kunnen gedijen.

Zowel de verzekerings- als de banksector kunnen een revolutie meemaken met blockchain-technologie. Er zijn veel gebruiksscenario’s van deze technologie en de impact is vroegtijdig te zien dan gedacht. De transformatie vindt plaats door het gebruik van blockchain-functies, waaronder transparantie, beveiliging en intrekbaarheid. Dit betekent dat fraude in het bank- of verzekeringswezen niet mogelijk is.

Records kunnen nu op de blockchain worden bijgehouden. Slimme contracten kunnen ook worden gebruikt om de meeste taken te automatiseren die geen menselijke aanraking vereisen. De implementatie van blockchain betekent dat de gebruikers het meest profiteren. Verzekeringsclaims zijn eenvoudig en het hele proces kan worden uitgevoerd met een minimum aan of geen papierwerk. Valse claims zullen ook een afschrikkende werking hebben. Digitaal onderlegde gebruikers zullen de wijziging ook nuttig vinden.

Voorbeelden van verzekeringen en bankieren Web 3.0

AiGang: Aigang is een DAO-verzekeringsprotocol dat het mogelijk maakt om crowd-sources verzekeringspools te ontdekken. Het kan worden gebruikt door gebruikers die beloningen kunnen winnen door voorspelling op basis van slimme DAO-contracten.

Everledger: Het is een gedistribueerd digitaal wereldwijd register dat tot doel heeft elke gebruiker unieke records te bieden. De gebruikers kunnen gegevens digitaal opslaan en hebben er op elk moment toegang toe. Het beschermd

de gebruikers en banken, open markt en verzekeraars tegen fraude.

Cashaa: Cashaa is het bankplatform van de volgende generatie dat regelgeving, compliance en beveiliging biedt. Het biedt directe crypto-bankleningen en biedt ook cryptocurrency-handel.

Veilig delen: Het bedrijf ontwikkelt momenteel verzekeringsproducten die profiteren van het gedeelde netwerk, zoals blockchain. Het geeft vertrouwen in het bedrijfsleven en helpt het naar nieuwe hoogten te groeien.

Dit concludeert de lijst van Web 3.0-websites voor verzekeringen en banken. Al deze voorbeelden passen precies in de Web 3.0-definities.

Voordelen van blockchain voor verzekeringen en bankieren

 1. Geen of minder fraude.
 2. Valse claims kunnen worden geblokkeerd en verwijderd
 3. Verbeterde klantervaring.
 4. Versterking van digitale vaardigheden
 5. Interne audits voor banken zijn eenvoudig uit te voeren.
 6. Internationaal en kruisbetalen is nu mogelijk met blockchain.
 1. Streaming (video en muziek)

Streaming is een grote industrie. Er wordt ook gezegd dat het in de komende periode gemakkelijker zal groeien. Als gebruiker ken je de grote spelers om ons heen al.

Hoewel ze een geweldige gebruikerservaring bieden, is het hele concept van monopolie op de lange termijn niet goed voor de industrie. Veel problemen, waaronder onduidelijk beleid, plagen ook de huidige streamingplatforms. Ze gebruiken de gebruikersgegevens ook voor reclamedoeleinden, waardoor de privacy wordt geschonden die gebruikers willen wanneer ze online zijn. Alle streamingplatforms zijn bijna gratis qua kosten. In dat geval wordt u het product voor hen.

Ook als het gaat om makers van inhoud, kunnen Twitch en YouTube lage betalingen niet rechtvaardigen. Nieuwe streamers vinden het moeilijk om aan de slag te gaan op een van de platforms en geen van de platforms heeft een oplossing voor dit probleem. Kortom, de gecentraliseerde controle over het streamingplatform biedt niet iedereen om ons heen gelijke kansen.

Maak kennis met Web 3.0-applicaties en hun functies voor video en muziek. In Web 3.0-videovoorbeelden hebben we Livepeer, Viuly, Flixxo, Videocoin, LBRY, enzovoort.

Alle bovenstaande platforms zijn veelbelovend en lossen het probleem van video- en muziekstreaming op hun eigen manier op.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Voorbeelden van Web 3.0-video- en muziekwebsites

Laten we een lijst maken van Web 3.0-websites voor video en muziek om een ​​beter begrip te krijgen.

LivePeer: Livepeer is een gedecentraliseerd platform dat draait op de blockchain. Het biedt een open-source streamingdienst die tot doel heeft een streamingstack voor Web 3.0 te bouwen.

LBRY: LBRY is een gedecentraliseerde digitale bibliotheek met een andere vorm van inhoud. Als gebruiker kun je lezen, kijken en spelen op het platform. Dit betekent dat het boeken, muziek en video’s ondersteunt, en het lijkt een van de oudste Web 3.0-projecten te zijn.

UjoMuziek: UjoMusic is een muziekplatform waar muziekmakers hun muziek kunnen uploaden en verspreiden zonder copyright- en royaltykwesties. Cryptocurrency en slimme contracten sturen het aan.

Maestro: Maestro is een muziekstreamingplatform voor luisteraars en artiesten die blockchain gebruiken.

Voordelen van blockchain bij streaming

 1. Contentmakers kunnen in een transparante omgeving werken
 2. Iedereen krijgt een gelijke kans om zijn werk te promoten.
 3. Copyrightkwesties zullen verwaarloosbaar zijn dankzij slimme contracten
 4. Geen centrale autoriteit betekent dat dit geen absurd beleid zal zijn voor streamers en makers van inhoud.
 1. Externe taak

De wereld beweegt naar afgelegen banen. Alleen al in de VS maken freelancen en banen op afstand een groot deel van het Amerikaanse personeelsbestand uit. Het is best fascinerend om te zien waar we heen gaan, aangezien we liever thuis werken dan op kantoor. Wat de redenen ook mogen zijn, de gecentraliseerde jobplatforms op afstand zijn niet toereikend.

Gedecentraliseerde externe job- / freelanceplatforms kunnen deze problemen gemakkelijk oplossen. Enkele van de voorbeelden zijn EthLance, Atlas.Work, CryptoTask, Blocklancer, enzovoort.

Voorbeelden van Remote Jobs Web 3.0

Laten we voor een beter begrip de websites van Jobs Web 3.0 noemen.

Ethlance: Ethlance is een gedecentraliseerd, extern banenplatform dat bovenop de Ethereum-blockchain werkt. Iedereen kan aannemen en werken in ruil voor Ether-cryptocurrency. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van dit platform zijn 0% servicekosten, geen lidmaatschapsbeperkingen, enzovoort.

Atlas. Werk: Atlast.Work is een door blockchain aangedreven freelanceringsplatform dat schaalbaar is en slimme contracten en machine learning gebruikt om een ​​freelancerecosysteem mogelijk te maken waar zowel freelancers als werkgevers maximaal kunnen profiteren. Het heeft een vast tarief van 2 $ per taak.

CryptoTask: CryptoTask is nog een ander door Web 3.0 aangedreven project dat geen kosten en censuur voor gebruikers kent. Het maakt ook gebruik van een geavanceerd algoritme om freelancers te matchen met optredens.

Voordelen van een gedecentraliseerd platform voor vacatures op afstand

 1. Geen of minimale kosten.
 2. Geen gecentraliseerde autoriteit betekent dat iedereen lid kan worden.
 3. Geen beperking voor deelname aan het platform.
 4. Krijg betaald in cryptocurrency
 1. Browser

Browsers zijn de deur naar internet. De twee belangrijkste browsers die er zijn, zijn Google Chrome en Firefox. Ze veroveren het grootste deel van de markt. De dominantie van Google wordt op geen enkele manier genegeerd.

We verkennen het web via de webbrowser. Om op internet 3.0 te browsen, hebben we een browser nodig die past bij het filosofische aspect van het gedecentraliseerde web. Bovendien zijn de huidige browsers niet volledig veilig als het gaat om het beschermen van gebruikers.

Wanneer gebruikers geïnfecteerde websites bezoeken, kunnen hun computers geïnfecteerd raken. Browsers lekken ook informatie als ze niet goed zijn ontwikkeld volgens de huidige beveiligingsnormen. Uw browser slaat bijvoorbeeld uw locatie, hardware- en software-informatie, verbindingsinformatie, sociale media-informatie, enzovoort op.

De gebruikers zijn ook kwetsbaar door de add-ons die deze moderne browsers te bieden hebben. De oplossing is om een ​​gedecentraliseerde browser te gebruiken die een beter ecosysteem biedt met behulp van blockchain-technologie.

Enkele voorbeelden van Web 3.0-browsers zijn de Brave- en Breaker-browsers. Al deze voorbeelden passen precies in de Web 3.0-definities.

Web 3.0 Browser-voorbeelden

Dapper: Bij Brave draait alles om privacy waarbij gebruikers niet het product zijn. De browser is vooraf geïnstalleerd met Ad-blocker. Het stelt gebruikers ook in staat om hun gegevens te verkopen in ruil voor cryptocurrency.

Breaker-browser: Het is een webbrowser van de volgende generatie die op peer-to-peer is gebaseerd. Het is een plek waar iedereen kan deelnemen aan zijn apps, deze kan delen en een boost kan geven. Het is ook een creatieve tool die door iedereen kan worden verkend. Het is een Web 3.0-browser.

Voordelen van gedecentraliseerde browser

 1. Gebruikers kunnen privé op internet surfen.
 2. Geen of minder mazen in de beveiliging.
 3. De gebruikers kunnen hun gegevens aan een organisatie verkopen en betaald krijgen.
 4. Snel en veilig.

Gevolgtrekking

Web 3.0 is blijvend. We bevinden ons in de beginfase waarin de Web 3.0-applicaties en hun functies nog in ontwikkeling zijn. Er is ook behoefte aan massale acceptatie van Web 3.0. Het kan tien jaar duren voordat het weblandschap volledig is veranderd. Toch is het het wachten waard en voorlopig noodzakelijk.

Als u meer wilt weten over Web 3.0 en zijn ecosysteem, kunt u beginnen met onze gratis blockchain-cursus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me