Vraagt ​​u zich af waarom Blockchain de afgelopen jaren zo populair is geworden. Hier brengen we de beste Blockchain-functies die het populair maken! 

Blockchain-technologie bestaat al geruime tijd en staat nog steeds actief in de schijnwerpers. Hoewel er gemengde gevoelens zijn over deze technologie, kan niemand de rol ervan in het mondiale economische landschap volledig onderschatten.

De technologie kwam voor het eerst in de schijnwerpers via bitcoin, een veel populaire cryptocurrency. Helaas is het nu te veel overschat en vluchtig in vergelijking met andere cryptocurrencies. Maar wat Bitcoin onder onze aandacht bracht, is de blockchain-technologie zelf.

Schrijf je nu in: gratis Blockchain-cursus

Lijst met de belangrijkste blockchain-functies

Blockchain-technologie is niet alleen een back-upnetwerk voor cryptocurrencies, maar biedt nog veel meer. Dus, wat zijn de belangrijkste blockchain-functies die het zo onweerstaanbaar maken? Waarom wint het zo aan populariteit? Laten we in deze gids wat dieper ingaan op de functies van blockchain om deze vragen te beantwoorden. Laten we beginnen met de snelle Blockchain-infographic!

1. Onveranderlijkheid

Er zijn enkele opwindende blockchain-functies, maar onder hen is “onveranderlijkheid” ongetwijfeld een van de belangrijkste kenmerken van blockchain-technologie. Maar waarom is deze technologie niet beschadigd? Laten we beginnen met een verbindende blockchain met onveranderlijkheid.

Onveranderlijkheid betekent iets dat niet kan worden veranderd of aangepast. Dit is een van de belangrijkste blockchain-functies die ervoor zorgen dat de technologie blijft zoals hij is – een permanent, onveranderlijk netwerk. Maar hoe blijft het zo?

Blockchain-technologie werkt iets anders dan het typische banksysteem. In plaats van te vertrouwen op gecentraliseerde autoriteiten, verzekert het de blockchain-functies via een verzameling knooppunten.

Elk knooppunt op het systeem heeft een kopie van het digitale grootboek. Om een ​​transactie toe te voegen, moet elk knooppunt de geldigheid ervan controleren. Als de meerderheid denkt dat het geldig is, wordt het toegevoegd aan het grootboek. Dit bevordert de transparantie en maakt het corruptiebestendig.

Dus zonder de toestemming van de meeste knooppunten kan niemand transactieblokken aan het grootboek toevoegen.

Een ander feit dat een back-up maakt van de lijst met belangrijkste blockchain-functies, is dat, zodra de transactieblokken aan het grootboek zijn toegevoegd, niemand zomaar terug kan gaan om het te wijzigen. Elke gebruiker op het netwerk kan het dus niet bewerken, verwijderen of updaten.


Lees ook: Blockchain Fundamentals-presentatie

Hoe bestrijdt het corruptie??

We weten dat er elk jaar een enorme hoeveelheid geld wordt gehackt via onze reguliere kanalen. Veel mensen geven biljoenen geld uit om hun bedrijf te beschermen tegen externe hacks. We vergeten echter altijd de interne te tellen cyberbeveiligingsrisico’s die afkomstig zijn van corrupte mensen en autoriteiten.

In veel gevallen is er altijd een interne link voor deze hacks om op de hoogte te zijn van alle beveiligingsmaatregelen, dus uiteindelijk betalen we de prijs voor ons vertrouwen. Zoals u allemaal weet, zijn banken nu niet zo betrouwbaar en de wereldeconomie heeft een vertrouwde omgeving nodig om dit probleem volledig op te lossen.

Dus als het gaat om een ​​corruptievrije omgeving, kun je gemakkelijk aannemen dat blockchain zeker veel van deze scenario’s kan veranderen.

Als bedrijven blockchain-technologie gaan integreren om hun interne netwerksysteem te onderhouden, zou niemand het kunnen hacken of informatie kunnen wijzigen of zelfs stelen.

Openbare blockchains zijn hier een perfect voorbeeld van. Iedereen in de openbare blockchain kan de transacties zien, dus het is super transparant. Aan de andere kant zou private of federatieve blockchain het beste kunnen zijn voor ondernemingen die transparant willen blijven onder hun personeel en hun gevoelige informatie gaandeweg willen beschermen tegen de publieke opinie..

Meer weten over de werking van Blockchain? Lees ons vorige artikel om te begrijpen hoe Blockchain werkt.

2. Gedecentraliseerd

Het netwerk is gedecentraliseerd, wat betekent dat het geen enkele bestuursautoriteit heeft of één persoon die voor het raamwerk zorgt. Eerder onderhoudt een groep knooppunten het netwerk waardoor het gedecentraliseerd wordt.

Dit is een van de belangrijkste kenmerken van blockchain-technologie die perfect werkt. Laat me het eenvoudiger maken. Blockchain brengt ons gebruikers in een ongecompliceerde positie. Aangezien het systeem geen enkele overheidsinstantie vereist, hebben we er rechtstreeks toegang toe vanaf internet en kunnen we onze activa daar opslaan.

U kunt alles opslaan, van cryptocurrencies, belangrijke documenten, contracten of andere waardevolle digitale activa. En met behulp van blockchain heb je directe controle over hen met je privésleutel. Dus je ziet dat de gedecentraliseerde structuur de gewone mensen hun macht en rechten op hun bezittingen teruggeeft.

Lees ook: Blockchain-technologie: gedecentraliseerd ecosysteem

Waarom het zo nuttig is?

Laten we nu eens kijken hoe deze blockchain-functie echt veranderingen aanbrengt –

 • Minder uitval: Alles in de blockchain is volledig georganiseerd en omdat het niet afhankelijk is van menselijke berekeningen, is het zeer fouttolerant. Onbedoelde storingen van dit systeem zijn dus geen gebruikelijke output.
 • Gebruikerscontrole: Met decentralisatie hebben gebruikers nu controle over hun eigendommen. Ze zijn niet afhankelijk van een derde partij om hun activa te onderhouden. Ze kunnen het allemaal tegelijkertijd zelf doen.
 • Minder vatbaar voor storingen: Omdat gedecentraliseerd een van de belangrijkste kenmerken van blockchain-technologie is, kan het elke kwaadwillende aanval overleven. Dit komt doordat het systeem aanvallen voor hackers duurder is en geen gemakkelijke oplossing. Het is dus minder waarschijnlijk dat het defect raakt.
 • Geen derde partij: Het gedecentraliseerde karakter van de technologie maakt het een systeem dat niet afhankelijk is van externe bedrijven; Geen derde partij, geen extra risico.
 • Geen oplichting: Omdat het systeem op algoritmen werkt, is er geen kans dat mensen je ergens van bedotten. Niemand kan blockchain gebruiken voor persoonlijk gewin.
 • Transparantie: Het gedecentraliseerde karakter van technologie zorgt voor een transparant profiel van elke deelnemer. Elke wijziging op de blockchain is zichtbaar en concreter.
 • Authentieke natuur: Deze aard van het systeem maakt het een uniek soort systeem voor elk soort persoon. En hackers zullen het moeilijk hebben om het te kraken.

3. Verbeterde beveiliging

Omdat het de behoefte aan een centrale autoriteit wegneemt, kan niemand zomaar de kenmerken van het netwerk in hun voordeel veranderen. Het gebruik van codering zorgt voor een extra beveiligingslaag voor het systeem.

Maar hoe biedt het zoveel beveiliging in vergelijking met reeds bestaande technici??

Nou, het is extreem veilig omdat het een speciale vermomming biedt: cryptografie.

Toegevoegd met decentralisatie, legt cryptografie een extra beschermingslaag voor gebruikers. Cryptografie is een nogal complex wiskundig algoritme dat als firewall voor aanvallen fungeert.

Alle informatie op de blockchain wordt cryptografisch gehasht. In eenvoudige bewoordingen verbergt de informatie op het netwerk de ware aard van de gegevens. Voor dit proces worden alle invoergegevens door een wiskundig algoritme gehaald dat een ander soort waarde produceert, maar de lengte is altijd vast.

Je zou het kunnen zien als een unieke identificatie voor alle gegevens. Alle blokken in het grootboek worden geleverd met een unieke eigen hash en bevatten de hash van het vorige blok. Dus als u de gegevens wijzigt of probeert te manipuleren, moet u alle hash-ID’s wijzigen. En dat is eigenlijk onmogelijk.

U heeft een privésleutel om toegang te krijgen tot de gegevens, maar u heeft ook een openbare sleutel om transacties uit te voeren.

Blockchain-beveiliging biedt eersteklas bescherming voor ondernemingen. Lees meer over Blockchain-beveiliging.

Hashing is onomkeerbaar!

Hashing is vrij complex en het is onmogelijk om het te wijzigen of ongedaan te maken. Niemand kan een openbare sleutel aannemen en een privésleutel verzinnen. Ook kan een enkele wijziging in de invoer leiden tot een compleet andere ID, dus kleine wijzigingen zijn geen overbodige luxe in het systeem.

Als iemand het netwerk wil beschadigen, moet hij / zij alle gegevens die op elk knooppunt in het netwerk zijn opgeslagen, wijzigen. Er kunnen miljoenen en miljoenen mensen zijn, waar iedereen dezelfde kopie van het grootboek heeft. Toegang tot en hacken van miljoenen computers is bijna onmogelijk en kostbaar.

Daarom is het een van de beste blockchain-functies. Omdat het te moeilijk is om te omzeilen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat hackers al uw digitale middelen van u afpakken.

4. Gedistribueerde grootboeken

Gewoonlijk bevat een grootboek alle informatie over een transactie en de deelnemer. Het is allemaal in de open lucht, nergens om te verbergen. Hoewel het geval voor private of federatieve blockchain een beetje anders is. Maar toch kunnen veel mensen in die gevallen zien wat er werkelijk in het grootboek gebeurt.

Dat komt omdat het grootboek op het netwerk wordt onderhouden door alle andere gebruikers op het systeem. Deze verdeelde rekenkracht over de computers om een ​​beter resultaat te garanderen.

Dit is de reden waarom het wordt beschouwd als een van de essentiële functies van blockchain. Het resultaat zal altijd een efficiënter grootboeksysteem zijn dat de traditionele kan overnemen.

Lees ook: Verschil tussen Blockchain en Distributed Ledger

Waarom het een van de belangrijke functies van Blockchain is?

 • Geen schadelijke wijzigingen: Gedistribueerd grootboek reageert heel goed op elke verdachte activiteit of sabotage. Omdat niemand het grootboek kan wijzigen en alles heel snel wordt bijgewerkt, is het vrij eenvoudig om bij te houden wat er in het grootboek gebeurt met al deze knooppunten.
 • Eigendom van verificatie: Hier fungeren knooppunten als verificateurs van het grootboek. Als een gebruiker een nieuw blok wil toevoegen, moeten anderen de transactie verifiëren en vervolgens het groene signaal geven. Dit geeft de gebruiker een eerlijke deelname.
 • Geen extra gunsten: Niemand op het netwerk kan speciale gunsten van het netwerk krijgen. Iedereen moet de gebruikelijke kanalen doorlopen en vervolgens hun blokken toevoegen. Het is niet alsof u meer vermogen heeft, dus u krijgt meer rechten.
 • Leidinggeven: Om de blockchain-functies te laten werken, moet elk actief knooppunt het grootboek bijhouden en deelnemen voor validatie.
 • Snelle reactie: Zoals ik al eerder zei, versnelt het verwijderen van de tussenproducten de systeemreactie. Elke wijziging in het grootboek wordt in minuten of zelfs seconden bijgewerkt!

5. Consensus

Elke blockchain gedijt dankzij de consensusalgoritmen. De architectuur is slim ontworpen en consensusalgoritmen vormen de kern van deze architectuur. Elke blockchain heeft een consensus om het netwerk te helpen beslissingen te nemen.

In eenvoudige bewoordingen is de consensus een besluitvormingsproces voor de groep knooppunten die actief zijn op het netwerk. Hier kunnen de knooppunten snel en relatief sneller tot overeenstemming komen. Wanneer miljoenen knooppunten een transactie valideren, is consensus absoluut noodzakelijk om een ​​systeem soepel te laten werken. Je zou het kunnen zien als een soort stemsysteem, waarbij de meerderheid wint en de minderheid het moet steunen.

De consensus is verantwoordelijk voor het vertrouwen in het netwerk. Knooppunten vertrouwen elkaar misschien niet, maar ze kunnen de algoritmen vertrouwen die de kern ervan vormen. Daarom is elke beslissing op het netwerk een winnend scenario voor de blockchain. Het is een van de voordelen van blockchain-functies.

Er zijn veel verschillende consensusalgoritmen voor blockchains over de hele wereld. Elk heeft zijn eigen unieke manier om beslissingen te nemen en perfectioneren introduceert eerder fouten. De architectuur creëert een rijk van eerlijkheid op internet.

Om de decentralisatie gaande te houden, moet elke blockchain echter een consensusalgoritme hebben, anders gaat de kernwaarde ervan verloren.

Nu lezen: wat is het consensus-algoritme?

6. Snellere afwikkeling

Traditionele banksystemen zijn vrij traag. Soms kan het dagen duren om een ​​transactie te verwerken nadat alle schikkingen zijn afgerond. Het kan ook vrij gemakkelijk worden beschadigd. Blockchain biedt een snellere afwikkeling in vergelijking met traditionele banksystemen. Op deze manier kan een gebruiker relatief sneller geld overmaken, wat op de lange termijn veel tijd scheelt.

Deze blockchain-functies maken het leven van buitenlandse werknemers gemakkelijker en helpen te begrijpen waarom blockchain belangrijk is. Veel mensen reizen naar een ander land op zoek naar een beter leven en werk en laten gezinnen achter. Het sturen van geld naar hun families in het buitenland kost echter veel tijd en kan in tijden van nood fataal worden.

Nu zijn blockchains veel te snel en kunnen ze het gemakkelijk gebruiken om geld naar hun dierbaren te sturen. Een ander leuk feit is het slimme contractsysteem. Dit kan het mogelijk maken om sneller af te rekenen voor elk soort contract. Dit is tot op de dag van vandaag een van de beste voordelen van blockchain-functies. En met de derde partij uit de weg, kunnen mensen geld sturen tegen een minimale vergoeding. Lijkt intrigerend, toch?

Op deze manier heeft blockchain invloed op het internationale transacties te!

Dus waarom zou je geen blockchain-technologie gebruiken? Hoewel er enkele gevallen zijn waarin het netwerk moeite heeft om te veel gebruikers te ondersteunen en een snellere afwikkeling niet mogelijk is. Toch verbeteren velen dit scenario, en we zullen binnenkort een betere kijk op het probleem zien.

Blockchain-functies: slotopmerkingen

Blockchain-technologie is niet zomaar een hype die mensen na een paar dagen vergeten. Met al zijn blockchain-functies en -toepassingen kunnen we er gerust van uitgaan dat het een blijvertje is. Alle belangrijke functies van de blockchain hebben een heel ander niveau van impact op internet.

En waarom zou het niet? Het is doordrenkt met allerlei nieuwe technieken. Hoewel blockchain aanleiding geeft tot veel controverses, kunnen mensen toch, als mensen de ideologie achter alle voordelen van blockchain kunnen gebruiken, een mooiere en glanzender toekomst voor iedereen maken. Om nog maar te zwijgen, Blockchain kan de wereld veranderen.

Streven naar een carrière in Blockchain. Begin nu met de gratis Blockchain Fundamentals-cursus en ga vooruit om een ​​succesvolle Blockchain-carrière te hebben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me