Wat is IOTA?

IOTA is een blockchain-oplossingsplatform en een cryptocurrency die wordt gevormd als het internet der dingen. Het verschilt van elk ander cryptocoin- of blockchain-project omdat het geen gebruik maakt van het traditionele blockchain-systeem. Het zorgt voor de toepassing van slimme contracten met zijn vermogen om de transactionele brandstof te worden. Dit gebeurt met behulp van machines die in één netwerk zijn gecombineerd. Met een marktkapitalisatie van $ 11 miljard is het de zevende grootste cryptocurrency die op de cryptomarkt aanwezig is.

Hoe werkt IOTA?

IOTA gebruikt geen blockchain-technologie waardoor het anders is dan andere populaire munten zoals Ethereum of Bitcoin. Tangle-log wordt gebruikt door de platform gebaseerd op de acyclische grafiek die DAG-gericht is. In het geval van Ethereum of Bitcoin worden blokken gebruikt om de transactie bij te houden die door de gebruiker wordt uitgevoerd, maar in het geval van IOTA Tangle worden dergelijke blokken niet gebruikt.

7 Kenmerken van IOTA

Slimme contracten worden effectief gebruikt en beheerd met de hulp van IOTA. De rekenkracht van de slimme apparaten kan in elk deel van de wereld in realtime worden gedeeld met behulp van “economy of things”. Enkele andere functies die IOTA zijn gebruikers biedt, zijn onder meer:-

 1. Micro-transacties – Het helpt bij het uitvoeren van kleine transacties met behulp van zijn tangle-architectuur. Als gevolg van deze functie zijn er nieuwe kansen ontstaan ​​voor bedrijven en kunnen ze zaken doen met minder transactiekosten.
 2. Data overdracht – Gegevens worden overgedragen met behulp van de Tangle-richel, wat het belangrijkste kenmerk is. Met behulp van IOTA worden geauthenticeerde en beveiligde kanalen tussen de apparaten tot stand gebracht. De gegevens zijn volledig fraudebestendig en geauthenticeerd via tangle. Dit markeert geen ruimte voor de aanvallers om toegang te krijgen tot gegevens.
 3. Stemmen – Het is heel gemakkelijk om veilig online te stemmen. Het maakt gebruik van internet of things dat de overdracht van gegevens voor e-Governance-organisaties mogelijk maakt, beveiligd en veilig.
 4. Gemaskeerde berichten – Gegevens worden uitgewisseld via Tangle met behulp van masked messaging (MAM) op een gecodeerde en geauthenticeerde manier. In eenvoudige bewoordingen kunnen we zeggen dat u met behulp van uw slimme apparaten gevoelige en waardevolle gegevens kunt overdragen met een kwantumbestendige beveiliging. Net als radio kan iedereen alle informatie met meerdere partijen delen. Om de uitgezonden gegevens te ontvangen, hoeft u alleen maar af te stemmen op de specifieke frequentie.
 5. Alles als een service – Het zet alles om in een dienst. U kunt in realtime alles leasen waar een chip in zit. Bijvoorbeeld drones en tools. Afgezien hiervan kunnen ook rekenkracht, computeropslag, Wi-Fi-bandbreedte, enz. Worden gehuurd.
 6. Geen transactiekosten – Het brengt geen transactiekosten in rekening van hun gebruikers.
 7. Geen betrokken mijnwerkers – Het is een gedecentraliseerde cryptocurrency omdat er geen mijnwerkers bij het netwerk betrokken zijn. Degenen die de transacties binnen het netwerk uitvoeren, nemen actief deel aan de consensus.

Hoe IOTA te kopen

Net als bij andere cryptocurrencies, kan het worden gekocht in dollars of in ruil voor andere populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum. Aangezien er al een overvloed aan crypto-uitwisselingsplatforms op de markt beschikbaar is, is de beste optie om Ethereum of Bitcoin op de site te kopen, zoals Bitfinex of Coinbase, en deze om te zetten in de IOTA-valuta.

Voordelen IOTA

 • IOTA biedt de mogelijkheid om microtransacties samen met de bewerkingen met hoge snelheid toe te staan. Dit is alleen mogelijk met de hulp van Tangle.
 • IOTA is anders dan elke andere reguliere blockchain, waardoor het een sterke community is omdat de handelaren er volledig vertrouwen in hebben.

Nadelen van IOTA

 • Elke transactie van IOTA vraagt ​​een vergoeding, zelfs als er geen tokens nodig zijn om de transactie tussen het gedistribueerde grootboek te voltooien. De gebruiker moet rekenkracht besteden om de transactie te voltooien.
 • Voor toekomstige investeringen is het geen goede optie om te overwegen, want voor IOT is IOTA geen valuta.

Laatste woorden

IOTA is de allereerste cryptocurrency die de internet van dingen (Ivd). Dit vergroot het vermogen van de machines om diensten, goederen en informatie te verhandelen voor inkomen. Dit is een interessante invalshoek om een ​​transactievrij netwerk te gebruiken.

IOTA is een zeer interessant project met een oneindige limiet in de markt om zijn potentieel te demonstreren. IOT zal in alles worden gebruikt, van slimme wapens tot slimme auto’s om de behoeften van de gebruiker te vergemakkelijken. Omdat de technologie schaalbaar is en minder kosten in rekening brengt, is het een veelbelovend project dat door een groot aantal handelaren zal worden overgenomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me