Nuls blockchain is bedoeld om zakelijke entiteiten een platform te bieden voor het maken en implementeren van hun gedecentraliseerde applicaties om de problemen op te lossen waarmee ze in het echte leven worden geconfronteerd.

Imgae Credits: Nuls

De meerderheid van de blockchains heeft slimme contracttechnologie toegepast. De meesten van hen hebben echter problemen met de kosten van het inzetten van gedecentraliseerde applicaties en sommige passen niet erg goed in de zakenwereld. Dat is waar Nuls binnenkwam en een manier bedacht om de belasting van de hoofdketen van zijn blockchain te verminderen door zijketens te introduceren om de evenementen en services op de blockchain los te koppelen..

Nuls biedt daarom functionele mechanismen voor het implementeren van slimme contracten in de cross-chain consensus, waardoor de kosten voor het genereren en implementeren van gedecentraliseerde applicaties worden verlaagd en het tegelijkertijd gemakkelijk wordt gemaakt voor de ontwikkelaars om de Dapps aan te passen voor verschillende zakelijke applicaties..


Geschiedenis van Nuls

Nuls (NULs) is een in Singapore gevestigde cryptocurrency die in september 2017 werd gelanceerd.

In tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies, heeft Nuls nooit een Initial Coin Offering (ICO) gehad. In plaats daarvan heeft de cryptocurrency later in november 2017 40 miljoen NULS-tokens op het Binance Exchange-platform gedropt tegen een prijs van $ 1 per munt.

Het project werd voornamelijk gefinancierd via de airdrop, hoewel er veel financiering is van de gemeenschap en de zakelijke partnerschappen.

Nuls Team

Het kernteam achter deze buitengewone cryptocurrency bestaat uit 11 leden die bij elkaar zijn gebracht door hun aandeel in de filosofische ideologie.

Het team bestaat uit: Jason Zhang (oprichter & Hoofdontwikkelaar), Lily Wang (medeoprichter & COO), Reaper Ran (medeoprichter & Community Leader), Omar Elmir (English Community Leader), Kim Vo (English Community Manager – Amerika), Essam Elmir (English Community Manager – Australië), Eugin Lee (English / Chinese Community Manager – Singapore), Niels Wang (Core Developer) , Vivi Zhou (kernontwikkelaar), Davi Yang (kernontwikkelaar) en Moonlight (kernontwikkelaar).

Bijna de helft van de kernteamleden zijn gemeenschapsleiders die helpen bij het samenbrengen van verschillende gedecentraliseerde applicatie-ontwikkelaars van over de hele wereld naar een gemeenschappelijk doel..

 Wat is Nuls Blockchain? Belangrijkste kenmerken:

Afbeeldingscredits: Nuls

 1. Flexibiliteit: Nuls stimuleert dat het een zeer flexibel blockchain-netwerk is. De blockchain-infrastructuur is in hoge mate aanpasbaar en modulair opgebouwd. Een ontwikkelaar kan de ingebouwde modules gemakkelijk aansluiten en vervangen door geschikte modules, afhankelijk van de taak die voorhanden is. De ingebouwde modules zijn netwerk-, consensus-, opslag- en algoritmische modules, die kunnen worden aangepast of vervangen wanneer een ontwikkelaar denkt dat hij / zij iets anders nodig heeft om hun gedecentraliseerde modules te ontwikkelen.
 2. Open source: Ontwikkelaars hebben de vrijheid om de code van de blockchain vrijelijk te gebruiken om hun eigen gedecentraliseerde code te genereren. Een van de belangrijkste doelstellingen van het team is ervoor te zorgen dat de slimme contracten zoveel mogelijk programmeertalen ondersteunen. Op deze manier hebben de ontwikkelaars een breed scala aan opties als het gaat om het maken van hun gedecentraliseerde applicaties.
 3. Gemakkelijk bijgewerkt: Omdat de modules van de blockchain aanpasbaar zijn, kunnen gebruikers / ontwikkelaars de modules gemakkelijk vervangen of aanpassen om hun implementatie te bevorderen. Het is een fundamenteel kenmerk, aangezien de technologie voortdurend in ontwikkeling is. Naarmate de technologie evolueert, kunnen de ontwikkelaars de modules snel aanpassen aan de bestaande problemen.
 4. Slimme contracten: De blockchain van Nuls is gebaseerd op die van Ethereum slimme contracten technologie. Het is de reden waarom het NULS-token een ERC-20-token is. De slimme contracten maken de blockchain ook programmeerbaar. Met de slimme contracten kunnen gebruikers / ontwikkelaars de logistiek schetsen van elk bedrijfsmodel gedecentraliseerde applicatie die ze willen ontwikkelen, zelfs met zeer weinig programmeerkennis. De slimme contracten bevatten al bepaalde regels voor uitvoeringen, en ze vereisen alleen dat de ontwikkelaar een schets geeft van de logica die het contract moet volgen bij het uitvoeren van zijn taken.
 5. Consensus met meerdere ketens: Een van de belangrijkste kenmerken van Nuls is dat het bestaat uit meerdere zijketens die aan de hoofdketen zijn verbonden. De blockchain gebruikt daarom een ​​cross-chain consensusmechanisme met de naam proof-of-credit om de verschillende ketens effectief met elkaar te laten communiceren..

Nuls Proof-of-Credit-mechanisme

De meeste cryptocurrencies gebruiken Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS), Practical Byzantine fault tolerance (PBFT), Leased Proof of Stake (LPoS), Proof of Importance (PoI) of Delegated Proof of Stake (DPOS) ) mechanismen om hun transacties te valideren.

Het consensusmechanisme verifieert dat de gegevens die aan het grootboek van een blockchain worden toegevoegd, overeenkomen met het specifieke grootboek, omdat het probeert een consensus te bereiken tussen de gegevens die op een blockchain zijn geplaatst. Consensusmechanisme zorgt ervoor dat het huidige blok de meest actuele transacties vertegenwoordigt die op de blockchain zijn gemaakt. Het mechanisme voorkomt ook een constante ontsporing van het blockchain-netwerk door constant forking.

Door gebruik te maken van PoF-, PoS-, DPoS- of PBFT-consensusmechanismen, worden de cryptocurrencies beperkt tot het uitvoeren van die Dapps die worden ondersteund door het specifieke consensusmechanisme.

Aangezien de cryptocurrency van Nuls het proces van het ontwikkelen van Dapps echter meer aanpasbaar wil maken, zou geen van de vorige consensusmechanismen werken voor zijn mechanisme, vooral vanwege de modularisatie en de structuur met meerdere ketens. Als gevolg hiervan kwam het ontwikkelingsteam met een nieuw consensusmechanisme, het Proo-of-Credit (PoC).

De Proof-of-Credit is een eerste in zijn soort consensusmodule die is ontwikkeld door het ontwikkelingsteam van Nuls om het probleem op te lossen van het koppelen van de verschillende aangepaste zijketens aan de hoofdketen via de aanpasbare modulelagen..

Ondernemingen hebben de vrijheid om een ​​op maat gemaakte side chain blockchain te bedenken en deze aan de hoofdketen van Nuls te bevestigen met als doel het specifieke technische probleem op te lossen. Het PoC-mechanisme zorgt ervoor dat de maatwerk zijketen in overeenstemming is met de hoofdketen.

PoC versus PoS (bewijs van krediet versus bewijs van inzet)

PoC is vergelijkbaar met de PoS, omdat tijdens het verificatieproces sommige tokens aantoonbaar moeten worden vergrendeld / gestapeld om een ​​gebruiker in staat te stellen elk knooppunt te draaien. Voor de PoC is het exacte aantal te vergrendelen tokens echter niet gespecificeerd en kan de gemeenschap doorgaan met stemmen terwijl de gebruiker de knooppunten opent. Wanneer de gebruiker weer toegang tot de tokens moet krijgen, stopt hij gewoon met het uitvoeren van de knooppunten en krijgt hij toegang tot hun tokens.

Het PoC-consensusmechanisme verschilt echter van het PoS-consensusmechanisme als het gaat om het proces van het stimuleren van knooppuntoperatoren voor goed gedrag of het straffen van het overtreden van de regels. De PoC komt met een kredietscore van elk knooppunt op basis van het gedrag van de knooppuntoperator gedurende een bepaalde periode. Ook als het gaat om uitbetalingen, hoe meer tokens een knooppunt opslaat / inzet, hoe meer uitbetalingen. De uitbetaling wordt echter beïnvloed door de kredietscore van het knooppunt.

Architectuur van de toepassingsservicelaag van Nuls

Elke gedecentraliseerde applicatie die via de Nuls-blockchain is ontwikkeld, moet drie lagen hebben. Deze lagen zijn de kettinglaag, de logische laag en de modulelaag.

De modulelaag bevat de verschillende modules (netwerken, consensus, opslag en algoritme). Een ontwikkelaar moet de modules kiezen die hij / zij zijn / haar DApp wil ontwikkelen. Omdat de modules aanpasbaar, inplugbaar en verwijderbaar zijn, kan een ontwikkelaar ervoor kiezen om sommige modules niet te gebruiken of ervoor te kiezen om de structuur van sommige modules te wijzigen zodat ze passen bij de specifieke taak die hij / zij wil oplossen.

De side chain laag zorgt ervoor dat de modules verbonden zijn met verschillende nodes die ook verbonden zijn met verschillende zijketens om ervoor te zorgen dat de applicatie goed draait.

De logische laag bestaat uit de slimme contracten. Het slimme contract geeft de richtlijnen voor het uitvoeren van elke gedecentraliseerde applicatie. Een ontwikkelaar zal een specifiek smart contract moeten definiëren en uitvoeren. De slimme contracten kunnen ook worden aangepast aan de specifieke behoeften van de ontwikkelaar, waardoor het proces zeer flexibel en aanpasbaar is.

Hoe Nuls werken

Nuls blockchain maakt gebruik van slimme contracten, meerdere ketens en aanpasbare modules.

De slimme contracten helpen om het voor DApp-ontwikkelaars gemakkelijk te maken om de Dapps te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren. Door slimme contracten te gebruiken, kan iedereen Dapps ontwikkelen op de Nuls-blockchain. U hoeft geen uitstekende beheersing van een programmeertaal te hebben om goede code voor uw DApp te kunnen schrijven. Alles is vastgelegd in het slimme contract en een ontwikkelaar hoeft alleen de logistiek te vermelden van de DApp die hij / zij wil.

Met de meerdere ketens kunnen gedecentraliseerde applicatie-ontwikkelaars een DApp maken en deze aan de hoofdketen koppelen. De multikettingen helpen het verkeer op de hoofdketen te verlichten. De hoofdketen verwerkt alleen de vitale informatie die vanuit de zijketen wordt doorgegeven via het consensusmechanisme voor kredietbewijzen.

Nuls heeft ook vier ingebouwde modules die helpen bij het geven van richtlijnen voor Dapp-ontwikkelaars. De vier modules omvatten de netwerk-, consensus-, opslag- en de algoritmische modules. De modules bevatten specificaties voor het ontwikkelen van specifieke segmenten van een gedecentraliseerde applicatie die standaard netwerken, consensus, opslag en algoritme omvatten. De modules helpen de ontwikkelaars daarom een ​​lange weg bij het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties, omdat ze alleen hoeven te kiezen welke module ze willen gebruiken. De modules zijn ook aanpasbaar en vervangbaar voor het geval de ontwikkelaar ze niet nodig heeft.

Met de introductie van aanpasbare modules en de zijketens, kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties ontwerpen en implementeren die specifiek zijn voor de betreffende behoeften.

Afbeeldingscredits: Nuls

Daarom, in eenvoudige bewoordingen, ontwikkelen ontwikkelaars in Nuls-blockchain gedecentraliseerde applicaties om specifieke zakelijke problemen op te lossen waarmee de gebruikers worden geconfronteerd. Vervolgens betalen de gebruikers voor de Dapps met behulp van het NULS-token in de Nuls-blockchain.

Nuls-routekaart

De Nuls cryptocurrency Roadmap is onderverdeeld in drie secties: ICE, WATER en STEAM. Het ontwikkelteam richt zich momenteel op het ICE-gedeelte.

Het is net als in de kringloop van water. Het begint met de IJS-vorm, en wanneer de temperaturen opwarmen, wordt het IJS WATER, en als de temperaturen blijven toenemen, zal het water uiteindelijk in STOOM veranderen. Dus Nuls bevindt zich momenteel op het ICE-niveau.

IJS FASE

Het ICE-niveau eindigt in juli 2018.

In maart 2018 had het team het volgende bereikt:

 1. De centrale ketenontwikkeling afgerond en de testnetfase is gestart.
 2. Verbetering van de technische ontwerpdocumentatie van het project.
 3. Oprichting en uitbreiding van de open-source ontwikkelingsgemeenschap.

Eind mei bereikte Nuls het volgende:

 1. De ontwikkeling van de benodigde modules van de Nuls-blockchain voltooid.
 2. Verbeterde de ingebouwde modules.
 3. Het aantal applicaties dat toegankelijk is via de blockchain is vergroot
 4. Voltooi de belangrijkste netto-consensus.
 5. Heeft de RC-portemonnee vrijgegeven
 6. Lanceerde de mobiele portemonnee
 7. De Nuls, blockchain, uitgebracht

Eind juli 2018 moet het team het volgende hebben bereikt:

 1. Zorg ervoor dat de slimme contracten maximaal drie programmeertalen kunnen ondersteunen.
 2. Zorg ervoor dat er minimaal drie applicaties op het Nuls-netwerk kunnen draaien.
 3. Verbeter het algehele ecosysteem van de hoofdketen, inclusief de Nuls blockchain-browser, de e-wallet en de mobiele portemonnee.

WATERFASE

Aan de NULS WATER-fase moeten nog tijdlijnen worden toegewezen. Het heeft alleen de specifieke taken waar het team naar uitkijkt. Deze taken omvatten:

 1. Voltooi meer functiemodules
 2. Zorg ervoor dat er minimaal vijf subketens zijn aangesloten op de hoofdketen.
 3. Zorg ervoor dat 15 applicaties op de Nuls blockchain kunnen draaien.
 4. Zorg voor technische oplossingen voor minimaal drie bedrijven.

STOOMFASE

Aan de NULS STEAM-fase moeten nog tijdlijnen worden toegewezen. Het heeft alleen de specifieke taken waar het team naar uitkijkt. Deze taken omvatten:

 1. Zorg dat er minstens 30 zijketens zijn aangesloten op de Nuls-hoofdketen.
 2. Zorg voor minimaal 50 applicaties die op het Nuls-systeem kunnen draaien
 3. Een technische oplossing kunnen bieden aan minimaal 20 bedrijven / industrieën.

NULS vs NEO: waarom de grote ophef!

Er is de laatste tijd veel gepraat over NULS en NEO vooral vanwege de gelijkenis in namen van de hoofdontwikkelaars en oprichters. De oprichter en hoofdontwikkelaar van NEO heten Erik Zhang, terwijl de oprichter en hoofdontwikkelaar van NULS Jason Zhang heten. Mensen zijn ervan overtuigd dat er iets tussen de twee moet zijn; met als belangrijkste vraag of de twee verwant zijn. Nogmaals, de twee cryptocurrencies zijn gebaseerd op China, maar in Azië.

Er zijn enkele overeenkomsten tussen de twee blockchains. De twee blockchains gebruiken bijvoorbeeld smart contract, cross chain consensus-mechanisme en Dapps.

Ondanks de overeenkomsten en de geruchten die de ronde doen, zijn de twee blockchains echter gebouwd of hebben ze twee verschillende doelen, hoewel ze elkaar lijken aan te vullen. De NULS-blockchain biedt een aanpasbaar platform voor zakelijke entiteiten om gedecentraliseerde applicaties te ontwikkelen en te implementeren, terwijl NEO activa digitaliseert met behulp van de slimme contracttechnologie om slimme economieën te bedenken.

NULS gebruikt een off-chain scaling, terwijl NEO een on-chain scaling gebruikt.

Verschil tussen off-chain scaling en in-chain scaling

Off-chain scaling verwijst naar benaderingen die het nut van een blockchain-netwerk helpen vergroten zonder de belangrijkste blockchain te verstoren. Deze praktijken omvatten:

 • Meerdere transacties groeperen in één transactie.
 • Virtuele betalingen creëren binnen het blockchainsysteem.
 • Introductie van speciale betalingsnetwerken.
 • Zijketens.
 • Gekleurde munten gebruiken.

De NULS-blockchain gebruikt de zijketens samen met het nieuwe consensusmechanisme voor kredietbewijzen.

Aan de andere kant verwijst schaalvergroting naar middelen om de capaciteit van een blockchain te vergroten en de blockchain-laag te wijzigen. In eenvoudige bewoordingen wordt het blockchain-netwerk op de een of andere manier veranderd. Er is iets veranderd in het blockchain-netwerk om de bruikbaarheid van het systeem te vergroten.

Voorbeelden van dergelijke procedures zijn:

 • Verhogen van de blokgrootte of het blokgewicht.
 • Gebruikmakend van kleinere Schnorr-handtekeningen.
 • Met behulp van de Bellare-Neven signature-collectie

NEO gaat voornamelijk over de grotere blokgrootte.

Dat wordt meer gewaardeerd: NEO of NULS

Een enkel NEO-token wordt meer gewaardeerd dan een enkel NULS-token. Eén NEO-token is gelijk aan ongeveer 15 NULS-tokens.

NEO heeft ook een breder circulerend aanbod dat momenteel 65.000.000 NEO bedraagt ​​van het totale aantal van 100.000.000 NEO vergeleken met het circulerende aanbod van NULS van 40.000.000 NULS.

Het is echter aannemelijk dat NEO ongeveer een jaar ouder is dan NULS en dus de grote kloof. Dit is echter discutabel omdat er enkele munten zijn die jonger zijn dan NULS, maar het beter doen dan NEO.

DOEN NULS-portefeuilles accepteren NEO?

De beste portemonnee die compatibel is met NULS en NEO is de Ledger Nano S-portemonnee.

NEO heeft normaal gesproken twee soorten tokens: de NEO- en GAS-tokens, en het is meestal moeilijk om een ​​portemonnee te vinden die de twee tokens accepteert. Dat is de reden waarom, afgezien van de Ledger-hardwareportemonnee, de andere portfolio’s die compatibel zijn met NEO speciaal zijn ontworpen voor de NEO-tokens.

Enkele van de beste NEO-portefeuilles zijn:

 1. NEO Wallet (Desktop Wallet)
 2. NEO GUI (Desktop Wallet)
 3. De NEO Tracker (webportemonnee)
 4. NEO-portemonnee (webportemonnee)
 5. Ansy (papieren portemonnee)
 6. NEO CLI (Desktop Wallet)

NULS-token kopen

Om NULS-tokens te verwerven, kan een persoon naar enkele van de crypto-uitwisselingsplatforms gaan die Nuls (NULS) vermelden en het kopen.

Aangezien u NULS niet rechtstreeks met uw creditcard kunt kopen, moet u eerst een ander type cryptocurrency aanschaffen, bij voorkeur Ethereum of Bitcoin, en vervolgens naar een van de pure crypto-uitwisselingsplatforms gaan die de NULS ondersteunen om de Etherum of Bitcoin in te wisselen voor NULS-tokens..

Enkele van de belangrijkste crypto-uitwisselingen die NULS ondersteunen, zijn onder meer:

 1. Binance
 2. OKex
 3. EtherDelta
 4. Kucoin
 5. Bit-Z

NULS-compatibele portefeuilles

Nadat je NULS-tokens hebt gekocht, moet je zoeken naar een portfolio dat compatibel is met NULS, zodat je je NULS-tokens daar kunt opslaan.

Enkele van de wallets die compatibel zijn met NULS zijn onder meer:

 1. MyEther Portemonnee
 2. Ledger Nano S Portemonnee
 3. Trezor
 4. Ethereum Mist DApp
 5. MetaMask

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me