Wat is Spectrecoin (XSPEC)? Waarschijnlijk weet je het niet. In het crypto-vers zijn er de beroemde cryptocurrencies. En er zijn de minder populaire altcoins.

Er staan ​​teams achter elk crypto-activaproject. En elk team zal ernaar streven om de anderen te verslaan. Maar met naamsbekendheid en goede marketing, zul je altcoins kennen waar je niet eens om geeft. En op dezelfde toon, je zult uiteindelijk niet weten over anderen die je nodig hebt.

In het crypto-vers zijn er duizenden cryptocurrencies. Ze hebben allemaal hun doel voor bestaande, of beter gezegd, de teams achter hen hadden een doel om ze te creëren. Elk van hen wil een niche vullen en exploiteren die de ander heeft verlaten.

Het resultaat zijn concurrerende crypto- en blockchain-projecten. Een niche die enige goede concurrentie ondervindt, is privacy en anonimiteit. Dit is dezelfde niche waar Spectrecoin (XSPEX) in zit. Anderen in dezelfde niche zijn zoals DASH, PIVX, Monero en Zcash.

Elk van hen heeft zijn uitstekende eigenschappen. Ze zijn prominent aanwezig en hebben onder hen een aanzienlijk marktaandeel. Daar ga je op een andere dag mee om. Laten we dus eens kijken wat Spectrecoin is, hoe het is gestart en wat de functies ervan zijn. Bovendien weet u wat het team wilde dat u ervan profiteerde.

Geschiedenis van Spectrecoin (XSPEC)

Het team erachter Spectrecoin ontwikkeld op basis van de originele ShadowCash whitepaper. Dat maakt Spectrecoin een cryptovork van ShadowCash. Hoewel de whitepaper verschillende kwaliteitsproblemen had, gingen ze toch door. Er is geen officiële Spectrecoin-whitepaper. Ze zijn Spectrecoin gestart om het concept van ShadowCash in 2016 te verbeteren.

Tor en Hawala inspireerden het Spectrecoin-systeem. Tor-integratie met de ShadowCash-code om de anonimiteit te verlengen. En Hawala geeft de blockchain het concept van overmakingen via een mobiele applicatie.

Voor de meeste crypto-activaprojecten die tegenwoordig starten, hebben ze geld nodig. En hun manier om toegang te krijgen tot fondsen om hun systemen te ondersteunen, is via ICO’s. Dus lanceerden ze een ICO in november 2016 tot januari 2017.

De ICO heeft ongeveer $ 16.000 opgehaald, wat op dat moment gelijk is aan 17 BTC. Het bedrag was niet genoeg, omdat sommige mensen het project een scam of een ShadowCash-kloon noemden. Maar toch moesten ze het ingezamelde geld verdelen. De uitkering was evenredig met de bijdrage van de investeerders. Het resultaat was een verbazingwekkende ICO-prijs van gemiddeld 0,00000083 BTC. Vanwege een bonussysteem hadden de meeste investeerders 0. 0000009 BTC per munt betaald om te profiteren van vroege vogels in de ICO.

Na de Tor-integratie en beursnotering werd de munt verhandeld tussen 0.00001 – 0.0002 BTC. Deze prijs leidde tot een zeer hoog rendement voor de investeerders. En het team leidde wat geld van de ICO naar contractontwikkelaars.

Spectrecoin-overgang naar een erkende altcoin

Onthoud dat Spectrecoin te maken had met de zwendeltitel en ShadowCash-kloon. Dus in april 2017 verlieten de ontwikkelaars ShadowCash en startten Particl. Als gevolg hiervan stopten de beschuldigingen tegen Spectrecoin.

Een andere verandering gebeurde in het beheer van Spectrecoin. In juni 2017 noemde mandica de oprichter van Spectrecoin gezondheidsproblemen. Om deze reden droeg hij de projectleiding over aan jbg.


Van toen tot nu zijn er opmerkelijke verbeteringen opgetreden in het project. Ze hebben meer geld ingezameld. Ook hebben ze een portemonnee ontwikkeld. En ze hebben de groei van de gemeenschap achter Spectrecoin gezien.

In augustus 2017 hebben ze bijvoorbeeld ongeveer $ 4000 opgehaald in 37500 XSPEC en 1 BTC. Door het bedrag kon jbg zich concentreren op Spectrecoin. In september 2017 sloot @brycel, een ex-collega van jbg, zich aan bij het project. Als cryptograaf was het zijn rol om het stealth-mechanisme van transacties te verbeteren.

Naast de meer financiering en ontwikkelaar, heeft het project een portemonnee gebouwd die momenteel versie 1.3.5 is. En de huidige ontwikkeling zal resulteren in versie 1.4.

Het team heeft versie 1.3.5 uitgebracht in strategisch oogpunt om te helpen bij de financiering. De release heeft een mechanisme waarmee gebruikers kunnen bijdragen. De bijdrage is een bepaald percentage van hun beloningen voor de ontwikkelaars. De standaardwaarde is 5%, wat betekent dat elke 20e inzet wordt geboekt op het projectadres.

Maar wat is Spectrecoin (XSPEC)?

Nu u weet hoe Spectrecoin is begonnen, wat is Spectrecoin?

Spectrecoin is een cryptocurrency gericht op privacy, zoals fysiek contant geld. Het activum is voorzien van een proof-of-stake-algoritme. Het algoritme biedt ringhandtekeningen voor anonimiteit en privacy. Bovendien zorgt het algoritme voor snelle transacties en verduistering van IP binnen de portemonnee.

De Spectrecoin-ontwikkelaars zijn actief in de ontwikkeling ervan. Ze hebben een routekaart die prioriteit geeft aan beveiliging, privacy en decentralisatie van functies. De ontwikkelaars zullen stealth-adressen beschikbaar stellen in de aankomende Android-portemonnee. Ze zullen ook het uitzetten van mobiele portemonnees beschikbaar maken in de portemonnee.

Onthoud dat ShadowCash de ontwikkeling van Spectrecoin heeft geïnspireerd. Dus Spectrecoin heeft het ringsignatuurschema van ShadowCash geleend en verbeterd.

Hoe bereikt Spectrecoin zijn privacy? Spectrecoin maakt gebruik van het Tor-netwerk. Communicatie op netwerkniveau verloopt dus via de verborgen services van het Tor-netwerk.

In Spectrecoin-implementatie bereikt het de volgende specificaties:

 • 60 seconden Blokkeertijd
 • 5% inzetbelang
 • 2 XSPEC Block-beloning
 • 288 blokken looptijd
 • Minimale inzetleeftijd van 8 uur

Spectrecoin heeft een eerste voorraad van 20.000.000 en geen maximale voorraad.

Spectrecoin-functies

Afbeeldingscredits: Spectrecoin

Spectrecoin is een blockchain voor beveiliging en privacy bij cryptocurrency-transacties. Maar om dat te bereiken, zijn er musthaves voor. Volgens de projectwebsite zijn dit de 6 huidige features:

1. Native Tor-integratie

Zoals je eerder hebt gezien, gebruikt het Tor- of Onion-netwerk verborgen services. Wanneer het in de blockchain wordt gebruikt, blijft de privacy behouden. Het Tor-netwerk beschermt gebruikers tegen bewaking en tracking. Het netwerk houdt alle communicatie erin.

SPEC wordt tegenwoordig beschouwd als het meest private en anonieme cryptocurrency-netwerk – coins.newbium.com

2. OBFS4 Bridge-ondersteuning

OBFS4 is het meest effectieve transport- en bypass-censuurprotocol. De laag is bedoeld om derden te beperken. Als gevolg hiervan kunnen de partijen het gebruikte protocol niet vertellen op basis van de aard van de berichten.

Om de veiligheid en privacy te versterken, heeft het Spectrecoin-project dit protocol gebruikt. De laag zorgt voor onopgemerkt gebruik in landen die Tor niet toestaan. Volgens de projectwebsite is dit de enige munt die deze functie gebruikt.

3. Ringhandtekeningen

Een ringsignatuur is een cryptografisch apparaat. Het is een soort digitale handtekening die het gebruik binnen leden van een groep met sleutels beperkt. De specifieke groep kan dus alleen berichten zien met een beltoon die door de groep is aangemaakt.

Deze digitale handtekening zorgt voor volledige anonimiteit bij een transactie binnen de blockchain. U kunt de feitelijke bron van geld in een transactie niet achterhalen.

4. Stealth-adressen

Stealth-methode is een krachtig hulpmiddel binnen een blockchain. Stel je voor dat je een tijdelijk eenmalig adres maakt voor een bepaalde transactie. Dit is het gebruik van de stealth-adressen. Hoewel het mogelijk kwaadwillig gebruik betreft, kunt u het gebruiken en krijgt u een extra laag anonimiteit.

De blockchain registreert zoveel transacties als veel uitgaande betalingen naar verschillende adressen. Daarom is het moeilijk om de transacties te traceren.

De stealth-adresfunctie is momenteel optioneel in Spectrecoin blockchain. Maar het team zal het standaard maken in versie 2.0 in 2018.

5. Snelle en goedkope transacties.

Bitcoin blockchain, de voorloper van cryptovaluta’s, heeft hoge transactiekosten. Evenzo is de transactietijd hoog. De gemiddelde transactietijd is ongeveer 78 minuten om een ​​bitcoin-transactie te bevestigen. En de kosten hebben een hoogte van $ 34 bereikt.

Hoewel het in het recente verleden de voorkeur heeft gegeven aan de gebruiker, is het nog steeds hoog. De reden waarom andere crypto-activa beginnen te dalen of in de eerste plaats geen transactiekosten hebben. Evenzo om de transactietijd te verkorten. Als gevolg hiervan zijn kleine overmakingen efficiënt.

Spectrecoin bevestigt transactietijden van 30-60 seconden. Het garandeert ook lage transactiekosten.

6. 5% jaarlijkse beloningen

Spectrecoin gebruikt het proof-of-stake-algoritme. Dit algoritme heeft voordelen. Het werkt in zekere zin als een bank.

Het algoritme omvat het kopen van een activum en het voor een vaste periode in een portemonnee bewaren. Net als bij een vaste storting, levert het bewijs van inzet u extra munten op.

De blockchain ondersteunt staking. De functie zorgt voor een stabiel inflatiepercentage door een lagere power-inzet mogelijk te maken. De functie beloont u ook wanneer u het netwerk helpt. Het systeem loont door uw portemonnee open te houden voor uitzetten.

Aankomende functies

De ontwikkelaars van Spectrecoin beloven andere functies om het project geliefd te maken. De kenmerken zijn onder meer:

1. Stealth standaard

Onthoud de stealth-adresfunctie. In Spectrecoin is het optioneel. Maar in de volgende release, hopelijk, 2.0, zal het standaard stiekeme adressering hebben.

U kunt naadloze privétransacties en onopvallende opnames van uitwisselingen verwachten.

2. Stealth uitzetten

Uitzetten is het verdienen van munten ter ondersteuning van het netwerk. Nu wil Spectrecoin een stealth-modus creëren om uit te zetten.

Dus binnenkort kun je naadloze anonieme staking verwachten met hun algoritme.

3. Vernieuwde gebruikersinterface van Wallet

Het team wil ook dat je geniet van hun interface. Ze zijn in het proces om Qt5 te gebruiken. Dat zal de prestaties, het gebruiksgemak en de platformondersteuning verbeteren.

Een eenvoudige en handige gebruikersinterface maakt het gebruik van de functies aantrekkelijk voor u.

4. Mobiele en hardwareportefeuilles

Een ander ding dat het team focust om de beveiliging van uw activa te bereiken. En aangezien u de beveiliging van uw geld aan portefeuilles koppelt, wil het team alle portefeuilles ondersteunen. Ofwel hardware of software.

De mobiele portemonnees zijn eenvoudig te gebruiken en mobielvriendelijk voor opslag en transacties. De portemonnees ondersteunen ook lagere power staking.

Mobiele portemonnees zijn veilig. Maar ze zijn niet zo veilig als hardwareportefeuilles. Daarom ontwikkelt het team momenteel ondersteuning voor hardwareportefeuilles. De typische hardware wallets zijn Trezor en Ledger Nano S.

5. SpectreCash

Onder hetzelfde project wil het team een ​​platform bouwen. Een platform dat u gaat gebruiken om 100% anonieme peer-to-peer-transacties uit te voeren. Ze mikken op de kleinste transacties met dit platform.

Ze streven naar een onderling uitwisselbaar elektronisch kassasysteem.

Wie zit er achter Spectrecoin?

Als doel van het creëren van Spectrecoin, de team is anoniem. Het is relatief onbekend in het cryptoversie. Er is niet veel waaraan je ze kunt binden, behalve aan dit project. En helaas zijn er geen identiteiten waarmee u zich gemakkelijk kunt identificeren.

Wat ze voor je hebben achtergelaten, zijn handvatten om mee om te gaan.

Ik denk aan een reden waarom ze hun echte identiteit verbergen. Het is dat ze een op privacy gebaseerd project ontwikkelen. Hoe dan ook, je zult er nog steeds van op de hoogte zijn met het weinige dat we aanbieden.

Van de projectwebsite zijn er de kern-, gemeenschaps- en ontwikkelingsteams.

Het kernteam heeft:

 • @mandica is de oprichter en incidenteel projectmanager vanwege gezondheidsredenen
 • @RKh is de marketing- en wen-manager
 • @Beachguy is de communitymanager

De communityleiders zijn @ dandan123, @devilseye, @LeoBitman, @Skotty, @Skull, @Tek, @Titorelli

En het ontwikkelingsteam omvat:

 • @ mammix2 de leidende ontwikkelaar en blockchain-adviseur. Dit is de mogelijke identiteit van jbg.
 • Ivan Radigales Creus, de ontwikkelaar van cryptografie en blockchain. Dit is de mogelijke identiteit achter @brycel.
 • Ahmed Shbli de softwareontwerper, Qt en GUI-specialist.

Spectrecoin kopen en opslaan

Spectrecoin is een munt zoals elke andere. De enige speciale plek waar je het gemakkelijk kunt vinden, is een uitwisseling. Helaas zul je het niet bij elke beurs zien staan. Op dit moment vermelden Cryptopia, Livecoin en Trade Satoshi het actief.

Er zijn 2 manieren waarop u Spectrecoin kunt kopen:

 1. Directe aankoop op Cryptopia of een andere beurs die het vermeld heeft

Voor deze stap moet Bitcoin, Ethereum of Fiat op de beurs worden ondersteund. Het gaat om directe aankopen met de bestaande valuta.

 1. Indirecte aankoop via een inter-exchange-overdracht van een andere altcoin.

Deze methode is als de eerste. U moet valuta van de ene wissel naar de andere overboeken. Van een die Spectrecoin niet vermeldt naar een die wel vermeldt.

De cryptocurrency is onlangs gelanceerd. Er zijn dus maar weinig portemonnees, of software en hardware dit ondersteunen. Maar je kunt het toch bewaren. Het team was erg verstandig om een ​​desktopportemonnee te ontwikkelen. En ze zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een mobiele.

De desktopportemonnee is beschikbaar voor MacOS, Windows en Linux.

De munt wordt steeds populairder. Daarom kunt u verwachten dat meer uitwisselingen de munt gaan noteren. En meer hardware en software zullen het gaan ondersteunen.

Gevolgtrekking

De munt heeft sinds de lancering een enorme groei doorgemaakt. Een opmerkelijke prestatie is een hoogste punt ooit van $ 6. Op het moment van schrijven is de prijs van 1 XSPEC ongeveer $ 0,18.

Dit project belooft innovatieve technologie, waardoor het uniek is. Sterker nog, het heeft een ondersteunende en actieve gemeenschap. Ontwikkelaars staan ​​open voor nieuwe ideeën om ervoor te zorgen dat Spectrecoin voor u werkt.

Hun roadmap stelt hun doel erg hoog om tot een gezond product te komen. De toekomst ziet er weelderig uit met betrekking tot de functie die het team wil implementeren.

Wat is Spectrecoin? Het is een van de beste concurrenten van DASH, Monero en Zcash. Het feit dat we de echte identiteit achter dit project niet kennen en er geen officiële whitepaper is, roept vragen op over zijn geloofwaardigheid en toekomst.

Je kunt op hun lezen website.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me