In 2017 hebben de blockchain-cryptocurrency-startups US $ 5,6 miljard opgehaald via Initial Coin Offerings (ICO’s). De marktkapitalisatie van de cryptovaluta bedraagt ​​nu meer dan 300 miljard dollar, en startende projectteams lanceren regelmatig nieuwe ICO’s. ICO is echter nog een nieuw concept en valt buiten het regelgevingskader. De investeerders die hier graag aan willen deelnemen, vragen zich vaak af hoe ze kunnen deelnemen aan ICO.

Een belegger moet de ICO analyseren voordat hij erin investeert. Dit artikel is een uitgebreide gids voor het analyseren van een ICO en het daadwerkelijke beleggingsproces.

Lees meer over de ICO-teamleden:

De eerste stap bij het analyseren van een ICO is om meer te weten te komen over de ICO-teamleden. De website van het project moet voldoende informatie over het projectteam bevatten. Een project met geen of beperkte informatie over het team is een reden voor twijfel en een investeerder dient voorzichtig te zijn.


Het projectteam zou een indrukwekkend trackrecord moeten hebben in het ontwikkelen en op de markt brengen van een blockchain-cryptoproject en het uitbreiden ervan. Het team moet ook goede ervaring hebben in de doelsector. De belegger dient ook navraag te doen naar de adviseurs. Ten slotte, als een project door durfkapitaal (VC) -fondsen wordt ondersteund, is dat goed nieuws.

ICO-whitepaperanalyse om meer te weten te komen over het project:

Als de investeerder tijdens de whitepaper geen zinvol product of dienst ziet, kan het een schimmig project zijn. In de ongereguleerde cryptomarkt en het ICO-landschap zijn er veel ICO’s voor Ponzi-schema’s. Als de ICO-whitepaper een vaste winst of een vast rendement belooft, dan is het misschien een Ponzi-regeling, afhankelijk van nieuwe investeerders om mee te doen, om een ​​hoog rendement te genereren voor de oude investeerders. Cloud mining-services, Bitcoin-investeringspakketten en multi-level marketingschema’s zijn enkele van de bekende Ponzi-schema’s, maar er zijn andere.

Als het project een echt product of dienst te bieden heeft aan een echte markt, waarbij een echt zakelijk probleem of marktkans wordt aangepakt, dan is het de moeite waard om te investeren. De whitepaper zou niet alleen marketing- en technische jargons moeten bevatten. Het moet duidelijk de producten en diensten beschrijven die de markt afbakenen die het zal bedienen. Hoe groter de markt, hoe groter de kans op projectsucces.

“Hoe groot is de kans dat het project een succesvolle ICO wordt?”

Een goed projectplan is geen garantie voor succes en een investeerder moet de kans op een succesvolle projectuitvoering analyseren. Een project met een functionerend product, zelfs als het een alfa- of bètaversie is, heeft een grotere kans op succes dan een project met alleen een whitepaper. De blockchain-technologie is nieuw en veel innovaties eromheen worden niet voldoende getest. Een ICO-whitepaper mag dan een indrukwekkend scala aan technologische innovaties opsommen, maar het is twijfelachtig of deze met succes kunnen worden geïmplementeerd.

Een projectteam dat zijn open-sourcecode beschikbaar heeft zodat iedereen deze kan beoordelen, is een betere investering dan een project zonder code of een closed-sourcecode.

“Is het projectteam voorbereid om te voldoen aan de ICO-regelgevingsvereisten?”

Hoewel het nu buiten het regelgevingskader valt, met een marktkapitalisatie van meer dan US $ 300 miljard, zal de crypto-ruimte zeker regelgeving aantrekken. De investeerder dient de juridische paraatheid van het projectteam te beoordelen, d.w.z. of ze rekening hebben gehouden met de huidige en waarschijnlijke toekomstige regelgeving van het rechtsgebied waarin ze actief zullen zijn..

Regelgevende vereisten van het land en de industrie die het project zal dienen, kunnen ook vereisten hebben voor ken-uw-klant (KYC) en anti-witwaspraktijken (AML). De investeerder moet nagaan hoe het juridische team van het ICO-project van plan is deze aan te pakken.

Analyseer de behoefte aan een ICO-token:

Een project maakt mogelijk gebruik van blockchain, maar het heeft mogelijk geen crypto-token nodig. Het is mogelijk om het project te voltooien en het product te bouwen zonder een token. Een investeerder moet de zakelijke propositie begrijpen en analyseren waarom het projectteam tokenisatie plant.

ICO’s zijn nu hot, en de verleiding om veel geld in te zamelen door crypto-tokens te verkopen op een ongereguleerde markt is groot voor veel start-ups, vooral wetende dat een dergelijke token-verkoop op geen enkele manier neerkomt op het aanbieden van een belang in het bedrijf. projecten zonder de legitieme noodzaak voor tokenisatie.

Open een cryptocurrency-account, ontvang Bitcoin of Ether:

Zodra de belegger verschillende ICO’s heeft geanalyseerd en ervoor heeft gekozen om er in te investeren, moet hij Bitcoin of Ether aanschaffen. Omdat ICO’s doorgaans geen fiat-valuta’s accepteren en alleen prominente cryptocurrencies accepteren. De belegger moet een cryptocurrency-account openen bij een crypto-exchange en fiat-valuta overboeken van zijn account om Bitcoin of Ether op zijn crypto-exchange-account te krijgen.

Hoewel er veel crypto-uitwisselingen zijn, Coinbase en Bittrex zijn twee zeer prominente. Voor iemand die nieuw is in de crypto-ruimte, is Coinbase de gemakkelijkste.

Stel een cryptocurrency-portemonnee in:

De investeerder kan zijn crypto exchange account wallet niet gebruiken om te investeren in ICO, omdat het projectteam de tokens dan naar dat adres stuurt, dat echt bij de exchange hoort. De gebruiker moet zijn eigen cryptocurrency-portemonnee opzetten en het verdient de voorkeur om zowel een softwareportefeuille als een hardware-portemonnee in te stellen, omdat het niet veilig is om munten lang in een web- of mobiele portemonnee te laten staan ​​en hackers zijn munten niet kunnen aanraken wanneer die staan ​​in de hardware wallet.

De meeste ICO’s worden gelanceerd met behulp van het Ethereum-platform en ERC20-tokenstandaarden, en ze accepteren allemaal Ether. MyEtherWallet als de softwareportefeuille en Ledger Nano S aangezien de hardware wallet een goede combinatie is om mee te beginnen.

Koop ICO-tokens:

Een goed ICO-project biedt duidelijke informatie op hun website over de ICO-tijdlijn en hoe ICO-tokens te kopen. De belegger dient de instructies aandachtig te lezen. Hij moet zich abonneren op de sociale media, online forums en berichten-app zoals Telegram om regelmatig updates over het project te krijgen.

De belegger moet zijn cryptocurrencies overzetten naar het adres dat door het ICO-projectteam op hun website is opgegeven. Er zijn mogelijkheden voor hackers die het adres op de website manipuleren om de cryptocurrencies van de investeerders naar hun account te leiden. De investeerder dient het nieuws over de ICO op sociale media of Telegram te volgen om op de hoogte te blijven van dergelijke aanvallen. Na ontvangst van de tokens moet hij ze voor de veiligheid overzetten van de webportemonnee naar de hardware-portemonnee. De investeerder moet de vergoedingen budgetteren voor de mijnwerkers, die proberen de transacties snel uit te voeren. Daarom moet de belegger voor dit doel enkele aanvullende Ethers behouden.

Andere ICO-bronnen:

We raden de belegger aan om het concept van een ICO grondig te begrijpen, inclusief de voor- en nadelen, voordat hij eraan deelneemt. De investeerder zou ook moeten bezoeken ICO-bank en ICO-volglijst websites, voor een diepgaande evaluatie van ICO’s.

gerelateerde artikelen

  1. Wat is een premie?
  2. Wat is een Airdrop? Hoe je tokens kunt verdienen met een Airdrop?

Ik hoop dat je de gids “Hoe deel te nemen aan ICO” nuttig vindt!

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek en zorg ervoor dat je onze volledige Disclaimer leest.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me