Beginnershandleiding voor DApp-ontwikkeling

Ethereum heeft een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren van een bredere acceptatie van de blockchain-technologie, met hun Ethereum Virtual Machine (EVM) en slimme contracten. Het is een platform waarmee ontwikkelaars gedistribueerde apps (DApps) kunnen maken en lanceren, en de ontwikkelaars hebben tot nu toe gereageerd met het bouwen van meer dan 1.500 DApps! Ben je een ontwikkelaar die geïnteresseerd is in het bouwen van DApps? Deze DApp-ontwikkelingsgids op hoog niveau kan u op weg helpen.

De ontwikkeling van DApps is geen eenvoudig plug-n-play-project, en het vereist serieuze programmering. Deze DApp-ontwikkelingsgids is niet bedoeld om de details ervan te behandelen, maar geeft eerder een overzicht op hoog niveau van de stappen. Het bevat ook een gedeelte ‘bronnen’ in het laatste deel van het artikel, waarin wordt aangegeven waar u meer te weten kunt komen over een bepaalde stap.

DApp-ontwikkeling: de stappen die u moet ondernemen

Hier is een algemeen overzicht van wat een ontwikkelaar stap voor stap moet doen om een ​​Ethereum DApp te maken en te lanceren:

1. Leer Ethereum:

Een DApp moet een specifiek conceptueel raamwerk volgen en de enige manier om dat te begrijpen is door Ethereum te leren.

Een DApp moet bijvoorbeeld open-source zijn en autonoom werken zonder dat een entiteit de meerderheid van de crypto-tokens controleert. Wijzigingen aan een DApp moeten volgen op een consensus in de gemeenschap. De backend-code moet slimme contracten bevatten en moet op een gedecentraliseerde blockchain draaien. De DApp moet een crypto-token gebruiken dat is gegenereerd met behulp van een standaard cryptografisch algoritme, en de gegevens moeten worden opgeslagen in een blockchain volgens cryptografische normen.

Het leren van een gedecentraliseerd op consensus gebaseerd Ethereum blockchain-platform is de eerste niet-onderhandelbare stap die de ontwikkelaar moet ondernemen.

2. Haal je blockchain op:

Hoewel er veel klanten zijn waaruit de ontwikkelaar kan kiezen, raden we ‘testrpc’ aan voor een nieuwe DApp-ontwikkelaar. Deze tool maakt nu deel uit van de Truffle-suite met tools, het is gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk te starten met een opdrachtregelinterface (CLI).

De tool ontgint standaard geen blokken, maar voor ontwikkelingsdoeleinden kan het blokinterval worden gespecificeerd met behulp van de CLI.

3. Communiceer met de blockchain:

De gemakkelijkste en meest gebruikte tool om met de blockchain te communiceren is ‘web3.js’. De installatie is eenvoudig en er zijn specifieke instructies om de nodige parameters te configureren, bijvoorbeeld:


 • Het bestand acongig.js configureren;
 • Configureren van de web3 API-functies voor communicatie met de blockchain.

4. Leer soliditeit:

Soliditeit is de eigen taal van Ethereum om slimme contracten te schrijven. Het is een functierijke taal die speciaal voor dit doel is ontworpen, en deze programmeertaal op hoog niveau is geïnspireerd door C ++, Java, Python en JavaScript. Een DApp kan zijn frontend-code in elke taal hebben, maar de backend-code moet slimme contracten bevatten, daarom is dit leren ook niet onderhandelbaar voor een nieuwe DApp-ontwikkelaar.

5. Code slimme contracten:

Een ontwikkelaar die slimme contracten codeert, moet de volgende algemene richtlijnen volgen voor effectiviteit:

 • Houd de computerlogica en opslagvereisten minimaal, want voor het uitvoeren van slimme contracten is ‘gas’ vereist, dat wil zeggen een maatstaf voor rekenkracht. Het is niet gratis, ‘gasprijs’, dat wil zeggen dat er een bepaald aantal crypto-tokens moet worden betaald. Dat betekent Ether (ETH), d.w.z. native cryptocurrency van Ethereum moet worden besteed aan het uitvoeren van een slim contract. Eenvoudige rekenlogica vereist minder gas.
 • De code moet complexiteit vermijden, want hoe complexer de code is, hoe groter de kans op fouten. De uitkomst van een slim contract is onomkeerbaar, daarom is het coderen van eenvoudige foutloze slimme contracten absoluut noodzakelijk.

6. Implementeer de slimme contracten:

De tool suite die hiervoor wordt aanbevolen is ‘Truffel’. Het heeft de volgende voordelen:

 • Een directory stelt de ontwikkelaar in staat om al haar slimme contracten te onderhouden;
 • De tool past gemakkelijk in het testraamwerk omdat de scripts de contracten in de testomgeving kunnen implementeren, de ‘truffeltest’ kunnen uitvoeren en regelmatig kunnen testen..
 • Implementatie met deze toolsuite is eenvoudig en de vereiste parameters kunnen eenvoudig worden ingesteld in het bestand config.js. Testrpc moet in een apart venster worden uitgevoerd om de implementatie te laten werken.

7. Roep het slimme contract aan:

Oproepen naar de slimme contracten moeten in hexadecimale reeksen zijn, maar er zijn Ethereum-contract ‘application binary interface’ (ABI) -bibliotheken om daarbij te helpen.

8. Stel een Ethereum-account in:

Om de slimme contracten uit te voeren, moet de ontwikkelaar Ether uitgeven, en daarvoor moet ze een Ethereum-account aanmaken. De ‘eth-lightwallet’ wordt aanbevolen omdat het genereren en beheren van een openbaar en privé sleutelpaar hiermee eenvoudig is. De ontwikkelaar moet het bestand config.js bijwerken met de belangrijkste details. De ontwikkelaar kan teruggaan naar de truffeltest en Ether tussen accounts zien bewegen.

Belangrijke opmerking: De ontwikkelaar mag haar privésleutel met niemand delen of deze publiceren op een online forum.

9. Transactie met het slimme contract:

Nadat ze wat Ether heeft gekocht en in haar account heeft opgeslagen, moet de ontwikkelaar de laatste stap zetten in de DApp-ontwikkeling, namelijk transacties uitvoeren met behulp van de Ether. Er zijn 3 mogelijkheden:

 1. Overbrengen naar een ander adres als waarde;
 2. Roep een contractfunctie op die de status van het netwerk bijwerkt, en besteed de ether om de vergoedingen aan de mijnwerker te betalen;
 3. Betrek een contract dat de status van het netwerk bijwerkt en Ether als betaling accepteert. De ontwikkelaar moet de vergoedingen ook aan de mijnwerker betalen.

10. DApp-ontwikkeling: nuttige bronnen

Voor een overzicht van de DApp-ontwikkelingsstappen kan de ontwikkelaar dit uitgebreid Hackernoon-artikel. Hieronder volgen de bronnen voor de afzonderlijke stappen:

 1. Ethereum leren: Zelfstudie over Ethereum-ontwikkeling, Ethereum-whitepaper, en Ethereum geel papier.
 2. GitHub materiaal voor Testrpc.
 3. GitHub materiaal voor web3.js.
 4. Online Cursus voor soliditeit.
 5. GitHub materiaal voor Truffle tool suite.
 6. GitHub materiaal voor ABI-bibliotheek.
 7. GitHub materiaal voor eth-lightwallet.

Bovendien ‘dappsvoorbeginners’Is een goede website voor een nieuwe ontwikkelaar om hulp te krijgen. In het geval dat u het nog niet zeker weet, zijn hier 5 redenen waarom u blockchain-ontwikkeling zou moeten leren. Nog steeds op zoek naar wat inspiratie is hier de top 10 van dapps die in 2018 zullen volgen.

Wie zou het leuk vinden om je ervaring met je eerste ervaring met dapp-ontwikkeling te horen in de commentaarsectie hieronder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map