Gelooft u dat de blockchain-technologie in de toekomst zal escaleren? Dan heb je zeker mechanismen, bruggen en processen nodig om je data tussen verschillende blockchain-netwerken te verplaatsen. De wereld draait immers om netwerken en het delen van informatie. Dat is precies wat het AION-netwerk biedt in de blockchain-gedreven wereld. Maar wat is AION precies?

AION – Het gedecentraliseerde internet

Nuco, een Canadese enterprise blockchain-firma, ontwikkeld AION-netwerk die het AION-token gebruikt.

AION is een multi-tier blockchain-systeem dat is ontworpen om de problemen van privacy, schaalbaarheid en interoperabiliteit met de bestaande blockchain-netwerken op te lossen.


De blockchain-projecten van de eerste generatie, zoals Bitcoin, stellen mensen in staat om peer-to-peer-transacties vast te leggen in een openbaar gedistribueerd grootboek. Toen kwamen de tweede generatie blockchain-projecten, zoals Ethereum waarmee ontwikkelaars hun eigen projecten konden bouwen en hosten, met behulp van meer geavanceerde algoritmen.

Maar zowel de projecten van de eerste als de tweede generatie maken geen gebruik van de kracht van de interconnectiviteit van een blockchain-netwerk op wereldschaal..

Zo ontstonden de derde generatie blockchain-netwerken die discrete blockchain-communicatie mogelijk maakten. En, AION is ‘s werelds eerste blockchain-netwerk van de derde generatie!

AION, gebrandmerkt als een blockchain-netwerk, maakt vlekkeloze communicatie mogelijk tussen verschillende blockchains en helpt bij het beheren van de applicaties.

Wat is AION Network?

AION Network ondersteunt aangepaste blockchain-structuren en biedt een betrouwbaar mechanisme voor interoperabiliteit tussen ketens. Het geeft waarde, logica en liquide middelen door aan de gebruikers van het netwerk waar transacties plaatsvinden zonder tussenkomst van tussenpersonen.

Het eerste speciale openbare AION-netwerk voor ondernemingen staat bekend als AION-1. Deze best-in-class, blockchain van de derde generatie demonstreert het volgende niveau van beveiliging en crypto-economische motiverende prikkels in de cyptospace.

Wat is AION Network?

Afbeeldingscredits: AION

AION Blockchain – Brengt interoperabiliteit en verhoogde beveiliging naar Cryptosphere

De reguliere acceptatie van de blockchain-technologie vereist interoperabiliteit. Blockchain-netwerken moeten kunnen communiceren met legacy-systemen zoals financiële instellingen om te slagen.

Helaas is de communicatie tussen de cryosfeer en de legacy-wereld vanaf nu een uitdaging.

Verschillende cryptomunten zoals Ethereum, Bitcoin, Zcash, etc., kunnen niet met elkaar communiceren. Het is een uitdaging voor Bitcoin om te weten wat er aan de hand is in het Litecoin-netwerk en vice versa.

Hoewel crypto-uitwisselingen een portaal bieden tussen digitale valuta’s, is er nog steeds een probleem. Het probleem is dat crypto-uitwisselingen niet gedecentraliseerd zijn. Deze zijn uiterst kwetsbaar voor beveiligingsinbreuken zoals hacking en black-out gedurende lange perioden.

AION Blockchain heeft tot doel de interoperabiliteit en beveiliging in de cryptosfeer te versterken. Het biedt een betrouwbare oplossing voor problemen met schaalbaarheid, beveiliging en interoperabiliteit voor zowel private als publieke blockchains.

AION-team

Matthew Spoke, de CEO van Nuco Global Inc. richtte AION op in 2017. Nuco lanceerde ook de Aion Foundation en het Aion-ecosysteem.

Het team achter dit community-gedreven project bestaat uit bekwame software-ingenieurs, Ali Sharif, Chris Lin en Alexandra Roatis, elk met jarenlange technologische ervaring. Nuco CTO, Junius Tu, heeft meer dan 15 jaar ervaring in blockchain-leiderschap.

Bedrijfsontwikkelaars zijn Duncan Cameron en Dipesh Pradhan. De CFO, Jason Burke, en COO, Kesem Frank, hebben ook een enorme ervaring in cryptosfeer en ondernemerschap.

AION TOKEN

Aion maakt gebruik van het ERC20-compatibele AION-token. De AION wordt in eerste instantie gefaciliteerd op de Ethereum-blockchain. Maar gebruikers kunnen het gemakkelijk transformeren naar een AION-netwerk en overzetten tussen beide blockchains.

Ideale gebruikers van AION Blockchain

Volgens de oprichter en CEO van AION kunnen vijf soorten gebruikers de AION-blockchain gebruiken:

1. Opstarten

Een explosief aantal startups wil nu blockchain-technologie om hun bedrijf te ondersteunen. Ze hebben meestal een grondige kennis van hun bedrijf, maar ze zijn niet veel bekend over blockchain.

AION helpt hun bedrijf te verbinden met verschillende op blockchain gebaseerde oplossingen die betrekking hebben op hun niche. Met behulp van het Aion-netwerk en zijn oplossingen kunnen startups zich concentreren op de gebieden waar ze expertise in hebben.

2. Ondernemingen

De interoperabiliteit die wordt geboden door Aion blockchain, verbindt de legacy-industrieën naadloos met de crypto-industrieën. Het Aion-team heeft veel tijd besteed aan het begrijpen wat grote ondernemingen ervan weerhoudt de kracht van de cryptosfeer te benutten.

3. DApp Ontwikkelaars

Veel ontwikkelaars werken aan het ontwikkelen van dapps (gedecentraliseerde apps) op basis van ethereum, bitcoin, enz. Maar het gebrek aan interoperabiliteit beperkt de ontwikkelaars tot slechts één protocol. Aion lost dit probleem op door dapp-ontwikkelaars in staat te stellen overgangen te maken over meerdere systemen.

4. Validators

De kerngebruikers van Aion zijn de validators, mensen die verantwoordelijk zijn voor de consensus binnen het Aion-ecosysteem. Ze controleren en verifiëren elke transactie om de geldigheid ervan te controleren voordat ze naar het blockchain-netwerk van bestemming worden overgebracht.

5. Bruggenbouwers

Een andere groep Aion-kerngebruikers zijn bruggenbouwers die transacties tussen ketens zullen monitoren.

Voordelen van AION

Voordelen van AION Network

Afbeeldingscredits: AION

Aion biedt de volgende voordelen voor zowel particuliere als openbare organisaties:

1. Federatieve blockchains

Aion maakt interoperabiliteit en communicatie mogelijk tussen verschillende blockchain-netwerken met behulp van een krachtig overbruggingsmechanisme. Gebruikers kunnen zowel de waarde als de gegevens tussen blockchains overbrengen met behulp van dit overbruggingsmechanisme.

2. Verbeterde schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een van de grootste problemen met blockchains van de eerste en tweede generatie. Aion lost dit probleem van schaalbaarheid op door een virtuele machine te gebruiken. De virtuele machine stelt applicaties in staat om over meerdere verschillende blockchains te functioneren met verbeterde prestaties en schaalbaarheid.

3. Aangepaste Blockchain

U kunt een aangepaste blockchain ontwerpen met behulp van het Aion-ecosysteem terwijl u de interoperabiliteit met andere blockchain-netwerken behoudt. Uw blockchain kan verschillende consensusalgoritmen en virtuele machines bevatten.

Bouw uw eigen aangepaste Aion-compatibele blockchain

De Aion-netwerkcompatibele blockchain biedt elke AION ERC-20-tokenhouder de mogelijkheid om zijn eigen blockchain- en alfamogelijkheden te bouwen. Het wordt geleverd met een compleet ecosysteem van tools en services die de volgende generatie blockchain-functionaliteiten mogelijk maken. Kenmerken zijn:

 • Enterprise-beveiliging en -kwaliteit, BFT-kernel
 • Enorme schaalbare functionaliteit om een ​​groot netwerk te implementeren
 • Naleving van ERC20-beleid en beheertools
 • Java API met lage latentie en hoge bandbreedte

Hoe werkt AION Network?

Het meerlagige Aion-netwerk bestaat uit de volgende componenten:

1. Netwerken verbinden

Verbindende netwerken zijn protocollen die communicatie mogelijk maken tussen de private en publieke blockchains binnen het AION blockchain-ecosysteem. Het biedt de route voor berichtoverdracht tussen deelnemende blockchains met behulp van een overbruggingsprotocol.

Verbindend netwerk zorgt ook voor een soepele stroom van transacties tussen netwerken terwijl problemen worden beheerd.

2. Transactie tussen ketens

Interchain-transacties zorgen ervoor dat alle verbonden netwerken met elkaar kunnen communiceren. De interchain-transacties worden gemaakt op de source blockchain en stromen door bruggen en verbindende netwerken om de doel blockchain te bereiken.

Elke transactie tussen ketens bestaat uit:

 • Laadvermogen – Echte data
 • Metadata – Informatie met betrekking tot routine en vergoeding
 • Merkle Proof (optioneel) – Wordt gebruikt als de afzender de brug wil omzeilen

Een validator controleert in elke fase van dit proces de geldigheid van de transactie. Als ongeldige transacties worden geweigerd, keert het ecosysteem terug naar de vorige staat voordat de transactie doorging.

3. Bruggen

Bridges zijn validators die de transacties tussen ketens over het netwerk valideren. Het ondertekent en verzendt de transactie alleen als geldig als de bronblockchain deze heeft verzegeld en de doorstuurkosten ervoor heeft betaald.

Meerdere validatiegroepen kunnen meerdere bridges op hetzelfde blockchain-netwerk registreren. De gebruiker bepaalt welke bridge moet worden gebruikt door het doelnetwerk te vermelden.

4. Deelnemende netwerken

Elk netwerk dat in aanmerking komt om lid te worden van het Aion-ecosysteem, wordt deelnemend netwerken genoemd. Het kan ook een blockchain-entiteit, orakels, databasecluster of cryplets zijn. Elk deelnemend netwerk moet zijn:

 • Gedecentraliseerd
 • In staat om onderscheid te maken tussen reguliere transacties en transacties tussen ketens
 • Bekend met het consensusprotocol dat door de bridge wordt gebruikt en om een ​​geldige transactie op te slaan.
 • Moet locktime hebben wanneer een interchain-transactie in de wacht staat.

Toekomst van AION Cryptocurrency

Blockchain en decentralisatie worden onze tijdgeest. Het beheersen van interoperabiliteit is dus cruciaal, en de acceptatie van AION lijkt een ongelooflijk idee te zijn.

Momenteel heeft het team achter deze blockchain van de derde generatie twee belangrijke mijlpalen bereikt tegen 2019. De eerste fase omvat de ontwikkeling van Virtual Machine (VM), een verbeterd consensusalgoritme voor proof-of-work en de releases van Aion VM, Aion bridging en proof-of-intelligence.

De tweede mijlpaal omvat het overbruggen van alle deelnemende netwerken, het vrijgeven van de tweede versie van VM en de voltooiing van het consensusmechanisme Validator Nomination.

Met de voortdurende groei in cryptosphere, het snelst groeiende concept van zijketens en de groeiende vraag naar interactie tussen blockchains, lijkt AION in de toekomst een duidelijk succes te worden..

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me