Vraagt ​​u zich af wat Augur is? Augur is een gedistribueerd podium voor de voorspellingsmarkt dat gebruik maakt van Ethereum blockchain-technologie. Voor degenen onder jullie die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrency, voorspellingsmarkten zijn niet de nieuwste ontwikkeling en bestaan ​​al een tijdje. Maar het punt is dat alle voorgaande gecentraliseerde platforms zijn. Augur daarentegen is een gedistribueerd podium, waardoor het in niets lijkt op de andere bestaande markten.

Dus, wat is Augur? Het is het nieuwste en unieke gedistribueerde podium voor de voorspellingsmarkt.

Afbeeldingscredits: Augur

Een gedecentraliseerd project zijn, helpt Augur niet alleen om zich te onderscheiden van de rest, maar het geeft het ook een zekere voorsprong op de gecentraliseerde projecten. Bovendien had Augur eind vorig jaar, met een totale waarde van 217 miljoen USD, de 31e grootste marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies.

Laten we wat dieper graven om meer te weten te komen over wat Augur is.

Wat is een voorspellings- / gokmarkt?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een voorspellings- / gokmarkt bedoeld om te anticiperen op de nasleep van gebeurtenissen die gaan gebeuren. Een gokplatform stelt zijn gebruikers in staat om te handelen op basis van hun schattingen van hoe incidenten in het echte leven zullen plaatsvinden.

Bijvoorbeeld de winnaar van het FIFA-toernooi, de aanstaande president of iets anders van dien aard. De kans dat een bepaalde nasleep daadwerkelijk plaatsvindt, wordt dan in realtime aangegeven aan de hand van de kosten van zijn aandeel.

Laten we, om dit punt beter te illustreren, een vraag als voorbeeld beschouwen. Laten we aannemen dat de vraag over Bitcoin gaat, of het een prijsstijging zal zien die op 5 oktober 2018 $ 12.000 zal bereiken of niet. Als er nu ongeveer 45% kans is dat dat gebeurt, dan zou een enkel aandeel voor die specifieke nasleep worden geprijsd op 45 cent.

Ten tweede, als Bitcoin deze prijs daadwerkelijk op de genoemde datum weet te bereiken, krijgt de persoon die de tokens heeft gekocht een dollar voor elk token dat hij heeft gekocht. Omgekeerd, als de voorspelling niet klopt, verliezen de tokens hun waarde.

Wat is Augur en wat doet het??

Terugkomend op de vraag wat Augur is, het is een online gokplatform zoals hierboven vermeld. Wat het uniek maakt van andere dergelijke platforms, is dat het gedecentraliseerd is. Dit betekent dat het, in tegenstelling tot gecentraliseerde projecten, niet zo gemakkelijk kan worden afgesloten en ook niet te maken krijgt met onjuiste rapportageproblemen.

Augur stelt mensen van over de hele wereld in staat om niet alleen een vraag te stellen over de nasleep van een toekomstige gebeurtenis, maar stelt hen ook in staat om in aandelen te handelen over de voorspelde gevolgen van zowat elke markt. Bovendien laat het zijn gebruikers rapporteren over de gevolgen, waardoor het niet meer nodig is om op een individuele melder te vertrouwen.


Afbeeldingscredits: Augur

Wat worden er gebruikt van de voorspellingsmarkt of Augur?

Het doel van de voorspellingsmarkt is om een ​​aanstaande gebeurtenis te voorspellen. Gebruikers kunnen evenementen organiseren over elk van hun favoriete onderwerpen en vervolgens de aandelen kopen voor de voorspelde gevolgen. Augur accepteert zowel Ethereum als Bitcoin. Vervolgens haalt het algoritme de records uit de massa tevoorschijn en geeft vervolgens de hoogste voorspellingen die unaniem zijn overeengekomen. Zodra de gebeurtenis ten einde loopt, ontvangen de aandeelhouders met correcte voorspellingen de fondsen die aan deze aandelen zijn gekoppeld.

Interessant is echter dat Augur niet alleen bedoeld is als podium voor weddenschappen. Volgens de mede-maker van het project, Joey Krug, kan Augur ook worden gebruikt door Argentijnse agrariërs om zich in te dekken tegen de klimaatrondes. Evenzo kan het ook worden gebruikt door handelaren in China die geen middelen hebben om de Amerikaanse aandelenmarkt te bereiken. Hij moedigde zelfs het gebruik ervan onder de artsen aan, omdat het hen kan helpen de juiste diagnose te stellen.

Afbeeldingscredits: Augur

Hoewel het concept van voorspellingsmarkten niet nieuw is, waren ze eerder niet zo populair. Maar aangezien Augur een extreem gedecentraliseerde tool is, hebben de beperkingen die door de autoriteiten en voorschriften zijn vastgesteld, geen invloed op het instrument.

Augur’s geschiedenis

Het concept van Augur is gestart in 2014. Voordien wist niemand wat Augur is. Het project was een gezamenlijk idee van de mede-makers Joey Krug en Jack Peterson. Volgens een whitepaper die door hen werd gepubliceerd, streefden ze allebei naar het allereerste gedistribueerde en open source-podium voor online weddenschappen.

Augur lanceerde aanvankelijk de alfaversie die bedoeld was om door mensen te testen. Vervolgens voerde de ploeg in september 2015 een openbare verkoop op internet uit. Het belangrijkste motief achter die verkoop was het verzamelen van financiering voor verdere expansie. De crowd-sale was een enorme hit en resulteerde in meer dan 5,2 miljoen USD, waarvan bijna de helft pas in de eerste drie dagen werd verzameld.

Het team heeft met succes de eerste operationele editie van de software geïnstalleerd op het

Ethereum-testnet tegen de derde maand van 2016. Het Augur-team heeft sindsdien dag in dag uit hard aan het programma gewerkt. De lanceringsdatum van het project op het Ethereum Mainnet is echter ingesteld op Today (9.718).

Wat is Reputatie / REP-token?

Het is moeilijk te begrijpen wat Augur is zonder het concept van REP te begrijpen. REP is in feite het token achter het project. U kunt het ook zien als het totaal van elke gebruiker binnen het platform. Het is onmisbaar om Augur te laten werken. De meeste gebruikers zullen Reputatie nooit echt bezitten of zien, omdat het haar belangrijkste taak is om alleen de gevolgen van gelegenheden te rapporteren.

REP-tokens hebben een gespecificeerde voorraad. 80% van de totale tokens wordt verkocht in de openbare tokenverkoop van het bedrijf. Mensen die de tokens vasthouden, rapporteren vervolgens om de paar weken privé over de gevolgen van willekeurig gekozen gebeurtenissen binnen het platform. Ongeveer een maand later wordt een naslagrapport publiekelijk aangekondigd en wordt een akkoord over de nasleep gegenereerd.

Al het geld voor een specifiek evenement wordt verzameld in een slim contract, dat wordt herverdeeld naarmate het evenement eindigt. De correct aangemelde houders krijgen meer REP. Als alternatief verliezen degenen die niet correct hadden gerapporteerd of degenen die probeerden bedrieglijk te zijn, hun REP. In feite gaat hun REP naar degenen die correct hebben gerapporteerd.

Wat zijn de voordelen van een reputatie?

Degenen die weten wat Augur is, weten vrij goed dat het bezit van REP voordelen met zich meebrengt. Wanneer u eigenaar bent van en deelneemt aan de precieze reportage over de nasleep van de gebeurtenissen, komt u in aanmerking voor een verlaging van de markttarieven van Augur. Een enkele Rep-token geeft u recht op 1/22 miljoen van de totale marktkosten van de software.

Dit betekent dat hoe meer REP in je bezit is met de juiste voorspelling van de nasleep, hoe meer vergoedingen je krijgt. Voor het berekenen van een schatting van uw verwachte winstgevendheid, kunt u de Repulator-adder gebruiken die is ontworpen door een Augur-community-fellow voor dit doel.

Reputatie verwerven (REP)?

De gemakkelijke manier om de REP-tokens te kopen, is via de crowd-sale. Als u om de een of andere reden ze tijdens die uitverkoop misloopt, zijn er nog steeds manieren om er aan te komen. Gelukkig zijn Rep-tokens nu beschikbaar op tal van marktplaatsen voor bemiddelaars en uitwisselingen met betrekking tot cryptocurrency. Deze omvatten veel bekende namen zoals ShapeShift, Poloniex en meer.

U moet echter zeer voorzichtig blijven met alle vrij verkrijgbare transacties met Bitcoin-gemeenschappen en Slack-groepen, enz. We raden u ten zeerste aan om uw tokens alleen via een vertrouwde beurs te kopen om de veiligheid van uw transacties te garanderen..

Als u ze in bulk wilt kopen, is de aanbevolen manier om eerst contact op te nemen met een teamlid van Augur, zodat zij u op het goede pad kunnen leiden..

Hoe u REP opslaat?

Om de veiligheid en beveiliging van uw REP te garanderen, moet u deze opslaan in een offline en koude gegevensopslag. U mag het nooit op een beurs laten staan ​​als u het eenmaal heeft gekocht. Zorg er bovendien voor dat u de kopie van uw persoonlijke sleutel nergens openbaar bewaart, zoals uw desktop, GDrive en e-mail.

Omdat REP is gecentreerd op Ethereum, moet u weten dat veelgebruikte Ethereum-gecentreerde softwareportefeuilles de mogelijkheid hebben om elke REP naar keuze op te slaan. Enkele van die beroemde portemonnees zijn MyEtherWallet en Mist.

Om het op te slaan in koude gegevensopslag, raadt Augur ten zeerste aan om Ledger Nano S te gebruiken. Het is een uitstekende hardware wallet-oplossing die levensonderhoud biedt aan elke vorm van ERC-20-tokens. Uw REP zal veilig zijn op elk van deze. Hopelijk, als Augur met assimilatie van ondersteuningsrecords komt, kun je deelnemen aan Augur zonder dat je REP het record hoeft te verlaten.

De geest achter Augur

De Augur-line-up bestaat uit tal van getalenteerde en bekwame ontwikkelaars die samenwerkten onder de twee genieën en mede-oprichters Peterson en Krug. Peterson heeft een Ph.D. op zijn naam, die hij kreeg van de gerenommeerde UC. Hij bekleedde vroeger ook de NDSEG-fellowship. Nu is hij de hoofdontwikkelaar bij Augur.

Krug, de tweede mede-oprichter, was een Thiel Fellow 2016. Hierdoor kon hij een pauze nemen van het college omdat hij toegewijd aan Augur werkte. Nu is hij naast de eigenaar van dit platform ook werkzaam als senior front-end developer.

Andere opmerkelijke teamleden zijn onder meer Stephen Sprinkle, Jackson Broussard, John Danz en Serena Randolph. Al deze leden werken ook als front-end ontwikkelaars. Tom Kaysar is de Director of Operations en Ivan Petric zorgt voor de marketingzaken. Verder zijn er een paar back-end-ontwikkelaars, een contractontwikkelaar en een SpecialOps.

Naast de squadleden heeft Augur ook tal van bekende adviseurs. Enkele van de meest prominente daarvan zijn de Ethereum-bedenker Buterin, Lightning-netwerkontwikkelaar Elizabeth en Chief Executive Officer van Enlighted, Costello.

Wedstrijd

De grootste concurrent van de Augur is Gnosis, dat er behoorlijk op lijkt, omdat het ook een Ethereum-gecentreerd project is dat bedoeld is voor online gokmarkten. Augur blijft echter nog steeds onverslaanbaar vanwege zijn aanzienlijk hogere marktkapitalisatie in vergelijking met Gnosis, met een enorm verschil van $ 143 miljoen tussen de twee..

Het belangrijkste verschil tussen beide platforms ligt in hun afzonderlijke en onderscheiden economische modellen. Augur gebruikt een op vergoedingen gebaseerd model dat zich richt op het handelsvolume. Aan de andere kant richt de vergoeding van Gnosis zich op de som van onbetaalde aandelen.

Wederzijdse uitdagingen voor beide deelnemers

Ook al hebben beide podia een duidelijke rivaliteit, als het gaat om algemene acceptatie, staan ​​Augur en Gnosis beide aan dezelfde kant. In plaats van elkaar naar beneden te halen, hebben ze natuurlijk een gemeenschappelijk doel. Hun belangrijkste focus blijft op het concurreren met de bekende gecentraliseerde gokpodia, zoals Betfair.

De maker van Gnosis, Koppelman, zei ooit in een artikel dat de meerderheid van de mensen zich er geen zorgen over maakt of een platform dat ze gebruiken al dan niet gedecentraliseerd is. Hij benadrukte dat het gokplatform goedkoop, veilig, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk toegankelijk moet zijn. Dit bericht vat de grootste uitdaging samen waarmee beide platforms te maken hebben.

Blockchain & crypto-liefhebbers en mensen met een diepere kennis van deze podia kunnen niet wachten om deze technologie te zien gedijen. Maar dit alleen kan niet leiden tot massale adoptie. Het zal alleen gebeuren wanneer potentiële gebruikers enkele concrete zaken kunnen zien door de acceptatie van deze software.

Dat is de reden dat REP essentieel is voor het succes van Augur. Het biedt een systeem dat waarheidsgetrouwe rapportage door aandeelhouders aanmoedigt. Dit stelt Augur op zijn beurt in staat om tegen een veel lagere vergoeding te functioneren in vergelijking met gecentraliseerde podia. Lage tarieven kunnen met succes helpen bij het verschuiven van de gebruikers van gokmarkten naar Augur.

De eindnoot

Dus, wat is Augur? Augur is een van de pioniersprojecten met betrekking tot de voorspellingsmarkt die is gebouwd op Ethereum. Het platform is echter zeer goed in staat om het meest voorkomende online gokproject ooit te worden. Het moet echter nog talloze mijlpalen passeren om dit doel te bereiken.

Om het vertrouwen van gebruikers te winnen, zal Augur een bewijs moeten leveren van de veiligheid en functionaliteit van het project. Dit is zeker niet zo eenvoudig en zal zeker wat tijd in beslag nemen. Maar gezien de prestaties van het project tot dusver, lijkt de toekomst veelbelovend.

Meer details zijn te vinden op @

 Versterk Twitter-handle of hun website.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me