Unieke blockchain-technologieën zijn tegenwoordig zeldzaam. De meeste projecten gebruiken blockchain alleen als excuus om nieuwe tokens te maken en te profiteren van de enorme fondsen.

Slechts een paar ontwikkelaars denken aan de mensen en creëren een stabiel platform dat de zaken veel beter beheersbaar kan maken. Van alle namen heeft Digix Dao me vanaf het begin echt verbaasd. De blockchain leek veel onderschat in vergelijking met het enorme voordeel dat het heeft.

Dus, wat is DigixDAO?

Het is een prachtig systeem om eigendom af te dwingen, in dit specifieke geval is het eigendom van goud!

Voordat we verder gaan met mijn ‘wat is DigixDAO’-gids, laten we eens kijken waarom het goud afdwingt in plaats van iets anders.

Waarom goud?

Om meer te weten te komen over DigixDAO, moeten we een stap terug doen en de goudmarkt zelf nader bekijken.

Voorlopig is de huidige schatting van de totale goudvoorraad 8 biljoen USD waard! Goud bestaat al generaties en zal in de toekomst nog steeds zegevieren als een stabiele grondstof.

Goud en cryptocurrencies gaan hand in hand. U kunt ze snel zien als vergelijkbare activa, omdat ze allebei een beperkte voorraad hebben en u ze voor waarde kunt opslaan. Goud bestaat echter al heel lang en we weten hoeveel het bestaat.

Na zoveel tijd zijn de prijzen ook echt stabiel, wat zorgt voor een betrouwbare investering. Het kan echter ook een zeer risicovolle investering zijn vanwege alle oplichters en buitensporige tarieven. Sommige banken hebben zelfs een specifiek beleid om goud op te slaan en dat is eigenlijk niet zo veilig.

Zelfs als u het veilig in een bank kunt opslaan, moet u een flinke vergoeding betalen.

Nu u meer weet over de markt voor goud, gaan we verder met deze gids.


Houd uw goud op een slimme manier vast

Afbeeldingscredits: Digix

Wat is DigixDAO: A Safe Heaven for Gold?

Het primaire doel van DigixDAO is om een ​​nieuwe cryptocurrency te creëren die uitsluitend door Gold zelf wordt ondersteund. DigixDAO is eigenlijk een Digix Decentralized Autonomous Organization (DAO) waar een groep mensen patriciaat om het Digix Global Ecosystem te laten groeien.

Deze deelnemers kochten ook DGD-tokens bij de eerste crowdsale.

Deze tokenhouders zijn verantwoordelijk voor het nemen van de beslissing met betrekking tot deze community. Voor deelname krijgen ze beloningen op basis van hun keuzes en stemmingen. De beloningen zijn meestal DGX-tokens.

Deze lopers vertegenwoordigen ook 1 gram goud. Het gebruik van goud als tokens helpt de markt te stabiliseren en voegt veel waarde toe aan de cryptocurrency-ruimte.

Dat gezegd hebbende, werd bitcoin altijd beschouwd als het digitale goud, maar nu komen er andere competities op de markt.

Wat is de specialiteit van DigixDAO?

De belangrijkste specialiteit van DigixDAO is dat het anders is dan traditionele investeringsopties. Het systeem van Digix is ​​bedoeld om de mogelijkheid te bieden om na te denken over het digitaliseren van het proces. Hierdoor krijgt u de prioriteit in plaats van het bedrijf als geheel.

Bovendien zorgt DigixDAO ervoor dat het gebruik maakt van de stabiliteit van de goudmarkt en er extra liquiditeit aan toevoegt. Wanneer u edelmetaal in handen krijgt, kan het een hele uitdaging worden om het voor geld te ruilen.

Met de hulp van DigixDAO kunt u het gemakkelijk liquideren en andere investeerders het dagelijks laten gebruiken zonder u zorgen te hoeven maken over de fysieke veiligheid ervan..

DGX-tokens distribueren: bewijs van activa

Om al deze tokens die de golds vertegenwoordigen te verdelen, gebruikt DigixDAO een bepaald soort protocol genaamd Proof of Asset (PoA). De opname van het activum gebeurt op de Ethereum-blockchain. PoA-activakaarten zijn de volgende aan de lijn vanaf hier.

Wat is een DigixDAO DGX-token

Afbeeldingscredits: Digix-website

Maar hoe certificeren ze de activakaarten?

Ze gebruiken een unieke digitale handtekening van de entiteiten van de kaart. De kaart bevat de chain of custody, naam, bewaarder, de verkoper, accountant. Ze worden verder gecertificeerd met behulp van een aankoopbewijs, inclusief ontvangstbewijzen van aanbetalingen die in het systeem worden geüpload.

Het proces is vrij ingewikkeld, maar ze halen het perfect uit. Hun leverancier is voorlopig ValueMax, bevindt zich momenteel in Singapore. Het bedrijf is gecertificeerd en bezit London Bullion Market met hun gecertificeerde goudstaven.

De auditor is Bureau Veritas Inspectorate controleert de hoeveelheid en de kwaliteit van elke afzonderlijke goudstaaf die voor DigixDAO wordt opgeslagen.

In hun onderduikadres in Singapore kan meer dan 30 ton goud worden opgeslagen. DigixDAO is echter van plan dit in de toekomst uit te breiden voor hun gebruikers.

Het bewijs van activakaarten bevat:

 • SKU van de goudstaaf
 • Aankoopbon
 • Certificaat van ontvangst
 • Auditpapieren
 • Tijdstempel van het maken van kaarten
 • Digitale handtekeningen (Chain of custody)
 • Verschuldigde opslagkosten
 • Serienummer van de balk

Waar gaat het DGX-token van DigixDAO over??

Nu weet u hoe de goudstaven in een beveiligde faciliteit worden bewaard. Laten we eens kijken hoe de DGX-tokens komen tot stand. Slimme contracten creëren alle DGX-tokens. Het slimme contract ontvangt de gegevens die zijn opgeslagen in PoA-kaarten en op basis daarvan genereert het DGX-tokens voor 1 gram goudstaaf.

Als slimme contracten een PoA-kaart van 200 g krijgen, genereert deze 200 DGX voor de gebruiker en stuurt deze vervolgens naar hun Ethereum-portemonnee.

Het betekent dat DGX-tokens nooit een fractionele waarde kunnen hebben, het zal altijd 1 g goud vertegenwoordigen en kan worden verlaagd tot 0,001 g.

Goud op de blockchain

Afbeeldingscredits: Digix-website

Blijkbaar zullen de tokens een vergoeding vragen. U moet betalen voor het opslaan en beveiligen van het goud. Ook zijn er extra jaarlijkse 0,60% overliggelden en 0,13% transactiekosten op DGX-tokens.

DigixDAO zal het eerste jaar echter geen opslagkosten van u in rekening brengen. Daarna moet u de servicekosten betalen.

U kunt dit proces ook omkeren. U kunt dus nu 1g van een goudstaaf van uw DGX-tokens krijgen. Daarvoor moet je een PoA-kaart genereren van je DGX-tokens en die kaart vervolgens gebruiken om de goudstaven te krijgen.

De DGX-tokens dienen slechts twee dingen; de ene is dat het bedrijf goud toegankelijker wil maken en de tweede is om het proces te liquideren.

Laten we nu eens kijken, waar gaat het DGD-token van DigixDAO over, zullen we?

De DGD-tokens

Het DGD-token geeft u de extra machtslaag over het systeem. U kunt beslissen hoe de DigixDAO-fondsen kunnen worden toegewezen. U kunt ook actief deelnemen aan elk voorstel dat bij DigixDAO wordt ingediend.

Welnu, er zijn een paar verwarring over de beloningspunten. In eerste instantie stelt Digix in eerste instantie dat ze DGX-tokens zouden geven als beloning voor de deelname van DGD-leden. Maar na nogal wat ophef verklaarden ze dat het geen passieve bron van inkomsten was.

Wat is een DigixDAO DGD-token

Afbeeldingscredits: Digix

In plaats daarvan krijgen ze verlaagde DGX-tarieven of verlagen ze opslagkosten voor hun reeds bestaande DGX-tokens.

Dit deel is echter nog steeds niet gewist. Niemand kan zeggen hoeveel kortingen ze zullen nemen om DGX-tokens als beloningen te krijgen.

Belangrijkste kenmerken van DigixDAO

Een van de essentiële kenmerken of voordelen van DigixDAO is dat u erin investeert; mensen kunnen daadwerkelijk in goud investeren. De meeste mensen investeren in goud vanwege de stabiliteit op de markt. Maar het proces van opslag kan het moeilijk maken.

Met de hulp van DigixDAO kunnen ze deze situatie efficiënt benutten door zorgeloos in goud te investeren. Met andere woorden, DigixDAO is verantwoordelijk voor het diversifiëren van cryptocurrencies en het geven van daadwerkelijke fysieke waarde om mensen te helpen.

Wat is de geschiedenis van DigixDAO?

Digix begon in 2014 in Singapore en bracht na slechts twee jaar de DGD-tokens uit. De DGD-tokens werden verspreid via een aanzienlijke crowdsale die een maand duurde. Digix haalde in slechts 12 uur 5,5 miljoen USD op!

Binnen deze tijd heeft het meer dan 1,7 miljoen DGD-tokens verkocht en 300.000 bewaard voor hun team. Sommige kopers die meer dan $ 15.000 aan Ether stuurden, ontvingen een speciale beloning. Door deze investering konden ze hun voorstellen rechtstreeks bij het bedrijf zelf indienen.

Na enige tijd, in 2017, werd DigixDAO geconfronteerd met een volkomen waardeloze situatie. Hun beveiliging werd geschonden en meer dan 4000 DGD-tokens werden gestolen. Ze ontdekten de bug echter snel genoeg en herstelden opnieuw hun terrein.

Digixensional partnerschap

Afbeeldingscredits: Digix

Tijdens een crisis in 2018, toen alle andere cryptocurrency-prijzen enorm daalden, was alleen DigixDAO degene die er daadwerkelijk in slaagde meer dan 60% verhogen.

In 2018 gaven ze opnieuw hun tokenized goudinvesteringsmogelijkheden voor de gebruikers vrij en namen ze een aanzienlijk risico.

DigixDAO wereldwijd team

Het team achter DigixDAO bestaat uit hun oprichters. Het zijn Shaun Djie, Anthony Eufemio en Kai C. Chng. Shaun Djie is de hoofdcoördinator van een van de grootste Ethereum-bijeenkomsten. Deze meetup-groep is gevestigd in Azië. Hij draagt ​​ook bij aan het ‘Smart Nation Research’-project onder de regering van Singapore.

Kai C. Chng is een van de beste voormalige afgestudeerden van de NYU School of Business. Hij liet een solide drager achter in het verhandelen van effecten vanwege zijn interesse in het vertrouwen in blockchain-technologie.

Ten slotte is Anthony Eufemio afgestudeerd aan USC Viterbi. Hij heeft 18 jaar ervaring in softwareontwikkeling, waardoor hij de gekwalificeerde man is om een ​​blockchain-technologie te maken.

Prijsvoorspelling DGD: levering van munten

Het circulerende aanbod voor DGD-tokens is vanaf nu 2.000.000, waarvan 15% is gereserveerd voor de ontwikkelaars van de groep. Dat gezegd hebbende, als het bedrijf meer financiering nodig heeft en iedereen is het ermee eens, dan kan er weer een crowdsale plaatsvinden.

De prijs van DGD-token is nu $ 102,24, en de marktkapitalisatie van dit token zou $ 204.480.000 zijn!

Grafiek van DGD-tokens

Afbeeldingscredits: CoinMarketCap

DGX-tokens worden gegenereerd op basis van de vraag en hun kluisgrootte. Het is dus nog steeds onduidelijk of het aantal in de toekomst zal toenemen. Volgens CoinMarketCap is de prijs van een enkele DGX-token nu $ 40,77.

DGX-grafieken

Afbeeldingscredits: CoinMarketCap

Het circulerende aanbod is slechts 42.372 DGX en het marktkapitaal daarvoor is $ 1.727.395!

Als het goudproject succesvol is, zijn ze van plan het uit te breiden naar meer edelmetalen en hun kluis uit te breiden.

Wilt u meer weten over DigixDAO?

Toekomstige projecten van DigixDAO en Roadmap

Als DGX-tokens stabiliteit kunnen behouden, net als goudmarkten, zou het een nieuwe revolutie in de cryptocurrency-markt kunnen beginnen. De mogelijkheden zijn absoluut enorm!

 • Rijkdom erven

DigixDAO wil een unieke functie aan hun systeem toevoegen. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk een erfenissysteem toevoegen van waaruit u uw vermogen opgeslagen in hun kluizen kunt doorgeven aan uw erfgenaam.

Het is een soort dodemansknop. De erfgenaam moet een Ethereum-adres hebben. Dus als u gedurende een bepaalde periode geen toegang heeft tot uw Digix-account, wordt alles erin automatisch overgebracht naar het opgegeven adres.

 • Echt goud in games!

Deze strategie is misschien vergezocht, maar DigixDAO wil dat ontwikkelaars echt goud gebruiken in games in plaats van andere in-game valuta.

 • Escrow-diensten

Wilt u escrow-services? DGX-tokens zorgen ervoor dat u verzekerd bent. DigixDAO is van plan dit systeem binnenkort te lanceren.

 • Samenwerken met StableCoins

DGX maakt vanaf nu een back-up van StableCoins. Dai wil een stabiele cryptocurrency maken met een waarde van slechts $ 1 en de koers van blockchain-technologie voor altijd veranderen. DigixDAO zal er vanaf nu deel van uitmaken.

 • Uitleenfondsen

Omdat de cryptocurrencies onstabiel zijn, zijn ze moeilijk te gebruiken voor uitleendoeleinden. DigixDAO wil een stabiele basis neerzetten waar ze zonder zorgen dit systeem kunnen bouwen.

Ze zijn ook van plan om het DigixDAO-bestuurscontract uit te testen in het tweede kwartaal van 2018 en vervolgens hun nieuwe website te lanceren in het derde kwartaal van 2018..

DigixDAO stappenplan 2017-2018

Afbeeldingscredits: Digix-website

Hun concurrentie

DigixDAO heeft voornamelijk twee concurrenten op de markt. Een daarvan is GoldMoney. Het is een ander bedrijf dat zich bezighoudt met het verkopen van goud en het veilig opslaat voor hun klanten. Ze hebben al een enorme industrie ter waarde van 2 miljard USD!

De Toronto Stock Exchange ondersteunt ze hier. GoldMoney geeft zijn gebruikers ook een betaalpas om hun goud uit te geven! Het enige verschil is dat ze geen blockchain-technologie gebruiken en later in de toekomst mogelijk verouderd raken.

De andere is Tether, omdat het nog steeds de titel heeft van de meest stabiele munt van allemaal. Hoewel ik persoonlijk denk, kan DigixDAO beide concurrenten voorblijven zonder ook maar iets te zweten.

DigixDAO kopen

Je kunt het kopen bij grote beurzen zoals Huobi en Binance. U zult het moeten verhandelen met ETH of BTC, en beide beurzen hebben een aantal geweldige handelsparen voor hun klanten.

DGX is beschikbaar voor aankoop op de Digix-marktplaats. Je kunt het kopen met Ether.

Hoe het te bewaren

Elke portemonnee die Ethereum-tokens ondersteunt, kan deze vasthouden. Helaas hebben ze voorlopig geen eigen portemonnee. U moet dus elke Ethereum-portemonnee gebruiken. U kunt echter proberen MyEtherWallet en imToken te plaatsen om het op te slaan.

Laatste gedachten

Tot dusverre zou je moeten weten ‘wat is DigixDAO’ en hoe het de volgende stabiele cryptocurrency kan zijn. DigixDAO wil de oude tijd terughalen, maar op een andere manier. Een op goud gebaseerde cryptovaluta zou ongetwijfeld voor veel stabiliteit en veiligheid op de markt zorgen.

Laten we eens kijken of het echt aan onze verwachtingen kan voldoen!

Bezoek voor meer informatie hun website, en volg in twitter.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me