Beginnershandleiding: wat is een cryptocurrency-vork?

Het woord ‘Fork’ is op zichzelf al te chique, wat eigenlijk betekent dat er een software-update of een protocolupdate moet zijn. Het is niet alleen een mooie naam voor software-upgrades, maar het wordt ook veel gebruikt in de wereld van cryptocurrencies in het geval dat de prijs van een bepaalde cryptocurrency de top van de tafel bereikt of, laten we zeggen, wild wordt in de markt..

Als we het over deze pieken hebben, hangt het van de waarde af of ze op weg zijn om positief wat waarde te winnen of wat waarde te verliezen, beide gevallen hebben dezelfde waarschijnlijkheid. Er zijn tot nu toe veel vorkgebeurtenissen geweest die verband hielden met Bitcoin, omdat de prijs op de piek ging. Zelfs als er een negatieve wending komt, kun je nog steeds geld verdienen als je het pad van slimheid volgt. Cryptocurrency-forks hebben de mogelijkheid om twee blockchains tegelijk op een ander netwerk uit te voeren door creëren een alternatieve versie van de blockchain.

Vorken zijn een beetje ingewikkeld, net als het lot. Je kunt jezelf tevreden stellen door te zeggen dat forks het lot zijn in het cryptocurrencies-project, voor de goede en de slechte, het is aan hen. Ze zijn ofwel gepland of kunnen worden geïnitieerd door een ontwikkelingsteam wanneer het enige ontevredenheid lijkt te hebben over het huidige project. Forks zijn een van de gezondste componenten binnen de cryptocurrency-ruimte omdat ze open source van aard zijn. Fork maakt evaluatie door de gemeenschap mogelijk om hun ideeën en de manier van implementatie ervan te bespreken.

Het idee dat cryptocurrency-forks open source zijn, stelt geen enkele groep in staat om te genieten van de kracht in welk soort project dan ook.

Soorten cryptocurrency-vorken

Als we het hebben over cryptocurrencies of blockchain, zijn er twee belangrijke soorten vorken dat hangt direct af van de manier waarop updates worden uitgevoerd, d.w.z. ofwel achterwaarts compatibel of niet-achterwaarts compatibel.

De achterwaarts compatibele wordt genoemd Zachte vork terwijl de niet-achterwaarts compatibele wordt aangeroepen Harde vork. Ook zijn de niet-achterwaarts compatibele vorken verplicht als het gaat om een ​​blockchain-netwerk, terwijl de achterwaartse vorken optioneel zijn.

Wat is een harde vork?

Wat zijn harde vorken?

Een hard folk vertegenwoordigt over het algemeen een introductie tot nieuwe software met de toevoeging aan het netwerk. Het toont de twee blockchain-knooppunten nieuw en de oude die totaal verschillend zijn, zonder interactie met of erkennen ze helemaal niet met andermans knooppunt. Dit betekent dat de nieuwe versie dan niet compatibel zal zijn met de oude. Alle netwerken moeten worden geüpgraded naar de nieuwste versie, omdat de software op de oude versie de transactie ongeldig maakt. Het kan ook gebeuren dat sommige miners nog steeds de neiging hebben om de oude regels of de oorspronkelijke versie te volgen; zelfs dan wordt het irrelevant.

Wat is een zachte vork?

In tegenstelling tot harde vorken, wordt gezegd dat zachte vorken achterwaarts compatibel zijn. In dit type vork herkennen de oude knooppunten de nieuwe gemakkelijk tijdens de upgradatie en heb je dan geen universele set updates nodig. In tegenstelling tot wat er gebeurt bij het harde werk, zullen de transacties nu als geldig blijken te zijn. Er is behoefte aan een meerderheid van de hash-kracht binnen het netwerksysteem om soft forks te laten slagen. Het wordt gescheiden wanneer het alleen wordt ondersteund door het minimale hashvermogen in de cirkel van een netwerk.

Recente cryptocurrency-vorken


  • Bitcoin Cash Fork

Het werd geüpgraded op 15 mei 2018 en behandelde het vergroten van de blokgrootte tot 32 MB. Ook werden verschillende opcodes (operationele codes) gemanipuleerd.

  • Bitcoin Gold Fork

Het werd geüpgraded op 25 oktober 2017 en behandelde het lanceren van een algoritme dat ASIC-resistent is.

  • Bitcoin Diamond Fork

Deze harde vork werd gelanceerd op 24 november en werd gebruikt om de langzame transactiebevestigingen en het gebrek aan privacy van de oude BTC het hoofd te bieden..

  • Super Bitcoin-vork

“Maak Bitcoin weer geweldig”, is het motto van deze vork die oorspronkelijk kwam om de problemen met BTC aan te pakken. (Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_bitcoin_forks)

  • Ethereum Metropolis

Ethereum observeerde ook harde vork vanwege de hoge belasting van zijn netwerk. Om gelijke tred te houden met het tempo en de schaal die de gebruikers eisen, besloot de stichting om de update door te voeren die Metropolis heette. De upgrade splitste zich later op in twee delen, genaamd Constantinopel (16 oktober 2017) en Byzantium (verwacht in 2018). De eerste richt zich op het oplossen van schaalbaarheidsproblemen, terwijl de laatste zich richt op het verbeteren van de snelheid en diepe kernproblemen.

  • Monero’s harde vork

In Monero’s harde vork werd RingCT geïntroduceerd als een middel om transacties te privatiseren.

Laatste woorden

Cryptocurrency-forks zijn ongetwijfeld een geweldige methode om toe te passen en te experimenteren binnen de blockchain-ruimte. Er zullen in de toekomst ook veel mensen overkomen, omdat het een geweldige manier is om met de toenemende gradatie van software en protocol om te gaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map