Als je Ethereum volgt, heb je misschien wel eens gehoord van ‘ERC20’. Het is nauw verwant aan de ICO’s die het hele jaar door plaatsvinden. In het artikel van vandaag zullen we ons concentreren op het beantwoorden van een van de beroemde vragen: “Wat is ERC20”

Vooral startups maken gebruik van het ERC20-token. Veel startups zijn er ook in geslaagd miljoenen dollars op te halen via de tokenverkoop. Dat is echter niet de focus van ons artikel. We zijn hier om te begrijpen hoe ERC20 werkt en zijn rol in de Ethereum-blockchain.

Wat is de definitie van ERC20?

ERC20 wordt gedefinieerd als het standaardprotocol voor het uitgeven van tokens op het Ethereum-netwerk. De volledige vorm van ERC20 is ‘Ethereum Request for Comments’. Volgens de officiële bronnen regelt het protocol de tokens op de Ethereum-blockchain. Het achtervoegsel ’20’ wordt uitsluitend gebruikt om de unieke voorstel-ID weer te geven.


Als je nog nooit van Ethereum hebt gehoord, raden we je aan “The History of Ethereum” te lezen.

De belangrijkste reden waarom ERC20 zo populair werd, is het feit dat het de manier waarop blockchain werkt en functioneert, heeft getransformeerd. Rond ERC20 zien we en geven we afstand van een markt die het afgelopen jaar met grote sprongen is gegroeid. Tot de release was er geen standaardisatie over hoe de DApps zullen werken. Met de release weet de markt tokens die zonder enige beperking op het platform werken, vrij te geven, te onderhouden en te implementeren.

Ontwikkelaars gebruiken het ERC20-token om hun project te ontwikkelen. Het is een manier om hun project te symboliseren en tegelijkertijd geld in te zamelen voor hun project. ICO’s is het proces waarbij uw project wordt vrijgegeven aan het publiek in de verwachting dat mensen het zullen financieren en de token van het project zullen kopen.

Alles is mogelijk dankzij ERC20. Van standaardisatie tot implementatie speelt het een belangrijke rol. Het heeft ongetwijfeld de nadelen van het Bitcoin-netwerk overwonnen.

De co-relatie met HTTP-protocol

ERC20 is geen software, geen oplossing of code. Het is een standaardprotocol, net als HTTP. Het regelt de tokenisatie en zorgt ervoor dat aan de technische specificatie van de tokens wordt voldaan. Als een token niet aan de standaardisatie voldoet, wordt het geen ERC20-token genoemd. Als dit het geval is, kan dit worden aangeduid als ‘ERC20-token’.

Om ervoor te zorgen dat het werkt zoals bedoeld, bevat het basisfuncties. Als de essentiële functies niet zijn geïmplementeerd, zal het de standaardisatietest niet doorstaan. Dit betekent dat het ook niet kan worden verhandeld of op beurzen kan worden genoteerd. Laten we eens kijken naar de onderstaande functies.

Kenmerken van ERC20

ERC-tokenstandaard

Alle tokens die worden gemaakt, hebben geen blockchain nodig. Ze kunnen gedijen op de Ethereum-blockchain, en dit is wat ERC20 zo veelbelovend en nuttig maakt.

6 Belangrijkste kenmerken van ERC20

Zes belangrijke functies ondersteunen ERC20. Zij bepalen het totale aanbod, afzender, vergoeding, doorgifte, goedkeuren en ontvanger. Al deze functies zijn belangrijk en zorgen ervoor dat elk token profiteert van de zes belangrijke functies. Momenteel is de ERC20 in conceptvorm. Dit betekent dat ze in de toekomst kunnen worden gewijzigd of verbeterd.

Voordelen van ERC20-normen

Er zijn veel voordelen van de ERC20-normen. Het maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om DApps te ontwikkelen op de Ethereum-blockchain. Het helpt ook om het hele gestandaardiseerde proces te stroomlijnen. Laten we de voordelen hieronder opsommen om een ​​beter beeld te krijgen.

  1. Token-implementatie wordt gemakkelijk voor ontwikkelaars.
  2. Er is een standaardprotocol dat moet worden onderhouden en gevolgd.
  3. ERC20-tokens bieden een hoge liquiditeit.
  4. Slimme contracten zorgen ervoor dat transacties risicoloos zijn.

Op het moment van schrijven zijn er momenteel 80.000 ERC20-tokens. Ze draaien allemaal op de blockchain van Ethereum. Enkele van de populaire tokens zijn EOS, TRX, VeChain, enz.

Lees verder,

  • Top 10 meest populaire DApps om te volgen in 2018
  • Wat is een Airdrop? 5-stappengids om gratis tokens te ontvangen

Laatste gedachten

ERC20 is een van de beste blockchain-protocollen. Het beheert duizenden tokens op de Ethereum-blockchain. Het is ook ontwikkelaarsvriendelijk. Iedereen kan een ERC20-token maken en deze op de blockchain vrijgeven. Het meest gebruikte geval van ERC20-tokens is door startups. Ze gebruiken het om geld in te zamelen via ICO’s. Verwar tokens echter niet met cryptocurrency. Ze zijn verschillend. Cryptocurrency hebben over het algemeen hun blockchain. Bijvoorbeeld Litecoin, Bitcoin, enz.

ERC20 kan ook worden gedefinieerd als een manier om utility-tokens voor een DApp te ontwikkelen. Al deze dynamiek leidt tot problemen als u een belegger bent en tokens voor uzelf wilt houden. We raden u dus aan om voorzichtig te zijn bij het beleggen in tokens. Goed onderzoek kan u later hartzeer besparen!

Dus, wat vind je van ERC20? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me