Er is iets grappigs aan de technische wereld – betere technologie heeft altijd de overhand! Het maakt niet uit hoeveel efficiënt of geweldig een technologie is, de nieuwe generatie technologie zal deze vroeg of laat vervangen. Blockchains en cryptocurrencies zijn misschien relatief nieuwe technologie, maar het is dan weer tien jaar oud. Gezien de tekortkomingen van de blockchain, was het vrij zeker dat nieuwe technologie deze binnenkort zal verpletteren. Zo kwam het verhaal van Hashgraph – de mededinger die de koning uitdaagt! Het onderwerp van vandaag – wat is Hashgraph?

Het verhaal van Hashgraph: The Beginning

In 2008 vocht de wereld tegen een van de grootste economische crashes in de geschiedenis. Mensen gingen failliet, zakenimperiums gingen kapot en banen werden elke dag schaarser. De wereld had het moeilijk. Mensen begonnen het systeem in twijfel te trekken – het zeer economische systeem. Bitcoin nam een ​​standpunt in tegen de bankoverheersers en stelde een wereld voor zonder banken en financiële organisaties.

Bitcoin werd al snel de nieuwe droom. De blockchain-technologie waarop dit systeem werkt, trok in eerste instantie wenkbrauwen op. Maar het idee bleek elke keer weer solide. Toen kwam Ethereum met hun tweede generatie crypto-ecosysteem. De wereld probeert nog steeds gedecentraliseerde apps (DApps) en DAO’s te verwerken.

Maar diep van binnen wist iedereen dat er een paar ernstige tekortkomingen in het systeem zaten. Ze gaven het gewoon niet toe, want de charme van blockchain-technologie maakte hun oordeel bevooroordeeld.

wat is Hashgraph? Een alternatief voor Blockchain

Afbeeldingscredits: Swirlds

Er moest iets gebeuren! Waarschijnlijk de CTO en medeoprichter van Swirlds, Leemon Baird dacht op precies dezelfde manier. Swirlds heeft de eer de oprichter van Hashgraph te zijn. Hashgraph is alles wat een blockchain is, maar beter, veel beter!

Wat is Hashgraph?

In één zin is Hashgraph een gerichte acrylgrafiek. Klinkt teveel gebrabbel? Je zou het een digitale grootboektechnologie kunnen noemen die het concept van roddels over roddels en virtueel stemmen overneemt.

Hashgraph lost veel problemen op die een blockchain heeft. In vergelijking met de blockchain is Hashgraph dat wel

  • Sneller
  • Beter beveiligd
  • Eerlijker

Je zou kunnen bellen Hashgraph de nieuwe generatie blockchain. Het Hashgraph kan zijn waarde en authenticiteit bewijzen aan het gewone, het zou de blockchain-technologie volledig kunnen inhalen!

Maar mensen hebben op 2 juni 2018 een consensustiming-kwetsbaarheid gemeld. Dus mensen moeten nog steeds hoe de reis van Hashgraph verloopt.


Hoe de Hashgraph-technologie werkt?

Dus nu weet je wat Hashgraph is. Maar hoe is de technologie beter? De Hashgraph-technologie is afhankelijk van het roddelprotocol. Nou, als je de technologie krijgt, moet je de ware impact van een roddel in het echte leven voelen.

Ben je ooit in een situatie geweest waarin je vriend je een gerucht over iemand heeft verteld? Het is een vrij algemeen scenario. Er is iets grappigs aan deze scenario’s, deze geruchten verspreiden zich zelfs sneller dan welk communicatiemedium dan ook. Het is een aard van menselijke communicatie.

Evenzo ontvangen knooppunten in het Hashgraph-netwerk berichten van andere knooppunten. De knooppunten maken vervolgens een gebeurtenis en registreren de hash van de gebeurtenis. Terwijl een blok in een blockchain 2 ID’s heeft: het hash-nummer van het blok en het hash-nummer van het vorige blok. In de Hashgraph-knooppunten zijn er 4 identificatoren: het hash-nummer van het knooppunt en de vorige knooppunten, het hash-nummer van de laatste gebeurtenis die het knooppunt heeft gemaakt en het hash-nummer van de laatste gebeurtenis die het heeft ontvangen.

Met deze twee extra hash-nummers kan het dus gemakkelijk uit de informatie over het netwerk worden verspreid, net als roddels. Omdat ze zulke kenmerken hebben, Hashgraph kan 250.000 transacties per seconde verwerken. Zelfs de snelste blockchains kunnen maximaal 10.000 transacties uitvoeren.

Waarom is Hashgraph een betere blockchain-technologie??

Ik heb vaak gezegd dat Hashgraph een betere technologie is dan de blockchains. Maar waarom? Welnu, er zijn drie fundamentele redenen

1. Schaalbaarheid

Het grootste probleem met de blockchains is dat ze extreem vluchtig zijn en dat je ze niet kunt opschalen. Dus het verliest het beroep. Hashgraph daarentegen is schaalbaar en vermindert het risico op forking.

2. Veiligheid is de prioriteit

De asynchrone byzantijnse fouttolerantie (ABFT) is de sterkste van de fouttoleranties. De consensus van Hashgraph is gebaseerd op deze technologie. Het maakt het systeem robuuster tegen cyberaanvallen.

3. Energiebesparing

U hoeft uw kracht niet te verspillen om hier een klein aantal bitcoins te verdienen. Omdat er geen consensusalgoritme is voor mijnbouw, hoeft u nu geen krachten te verspillen.

Gevolgtrekking

Dus ik hoop dat je je antwoord hebt gekregen van – wat is Hashgraph? Wat denk je? Wordt Hashgraph de volgende grote buzz? We weten het niet zeker. De techniek klinkt echt geweldig. Het is tijd om te zien of het zo goed is als het beweert te zijn!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me