Beginnershandleiding: wat is Hyperledger?

In het tijdperk van blockchain is het gebruikelijk om nieuwe spelers te zien. En je zou het niet moeilijk vinden om te verteren dat zelfs Linux Foundation geïnteresseerd is in de blockchain. Dus, wat is HyperLedger?

Onlangs hebben ze hun Hyperledger uitgebracht.

Maar vergis u niet. Het is noch een blockchain, noch een bedrijf of een cryptocurrency. HyperLedger is een open source samenwerkingsinspanning om de blockchain-technologieën vooruit te helpen. Het heeft ook een sectoroverschrijdend bereik en is niet toegewijd aan slechts één enkele branche of verticaal.

Linux Foundation opgericht in 2016 en hebben al meer dan 100 leden verzameld. Technologische, financiële en blockchain-startups maken deel uit van het hele Hyperledger-ecosysteem. Enkele van de opmerkelijke namen van elke branche worden hieronder vermeld:

  • Tech-giganten: IBM, SAP, Intel, Nokia en anderen.
  • Financiële instellingen: American Express, BNP Paribas, Deutsche Börse en anderen
  • Blockchain-startups: Netki, bloq, Lykke en anderen.

Dit zijn allemaal innovatieve bedrijven of startups die Hyperledger helpen zijn ware potentieel te bereiken. Dus wat is Hyperledger precies?

Wat is HyperLedger?

Zoals we al hebben besproken, is Hyperledger een open source samenwerkingsinspanning voor de verbetering van de blockchain. Het fungeert als een knooppunt voor de blockchain-projecten die naar een gemeenschappelijk doel streven. Laten we voor een beter begrip de officiële uitleg van Hyperledger doornemen. Je kunt het vinden op hun ambtenaar website.

Zal HyperLedger zijn eigen munt hebben?

Een van de veelgestelde vragen van leden van de cryptocurrency-community is of HyperLedger zijn eigen munt zal hebben? Het antwoord is nee. Het is niet de bedoeling om een ​​cryptomunt of enige vorm van digitale valuta aan HyperLedger te koppelen. In de vroege stadia, Brian Behlendorf, de uitvoerend directeur van het project verwierp de mogelijkheid van de munt.

Hij was erg openhartig over het feit dat hij geen munt voor HyperLedger had. De reden hiervoor is dat het niet beantwoordt aan de filosofie of hun doel. Hij voegde eraan toe: “Je zult nooit een Hyperledger-munt zien.” Ook betekent het niet hebben van een munt echt focussen op de blockchain-technologie en geen middelen of talent uitgeven om een ​​behoorlijke waarde van de munt te behouden.

HperLedger focus op Enterprise-grade Framework

Ze proberen een open source enterprise-grade framework te bouwen. Het framework is bedoeld voor gedistribueerde netwerken en er zal een codebasis aan zijn gekoppeld. Het framework is ook bedoeld om te worden gebruikt om open infrastructuur te onderhouden, creëren en promoten. Je kunt er meer over lezen in hun vrijgegeven charter.


Laten we eens kijken naar de Hyperledger-referentiearchitectuur.

AFBEELDING -2

Welke projecten worden uitgevoerd onder HyperLedger?

Er zijn tal van projecten die momenteel worden uitgevoerd onder Hyperledger. Google lanceerde hun overkoepelende bedrijf ‘Alphabet’. Maar HyperLedger volgt het overkoepelende concept van het beheren van projecten vanaf het begin zelf. Laten we een lijst maken van de belangrijkste projecten waaraan wordt gewerkt.

Hol: Het project maakt gebruik van geautoriseerde slimme contracten via een modulaire blockchain-client. Het maakt gebruik van Ethereum Virtual Machine (EVM) -stijl.

Zaagtand: Een platform waarmee iedereen schaalbare gedistribueerde grootboeken kan bouwen. Het wordt ook gebruikt om ze te implementeren en uit te voeren.

Indy: Een ander gedistribueerd grootboekproject was bedoeld om bibliotheken, tools en andere herbruikbare componenten te bieden. De missie van het project is om een ​​middel te bieden om digitale identiteiten te creëren en te gebruiken die onafhankelijk en gedecentraliseerd zijn.

Kleding stof: Fabric-project heeft tot doel tools te bieden die nodig zijn om de blockchain-oplossingen of -toepassingen te ontwikkelen. Het wordt geleid door IBM en biedt een plug-and-play-implementatie voor blockchain.

En nog veel meer.

Wat is het volgende? Blockchain-technologie voor bedrijven

Dit is slechts een begin voor Hyperledger. Het is een soort blockchain-samenwerking die tot doel heeft blockchain voor alles toegankelijker te maken. Ze werken aan meerdere frameworks die worden geleid door ‘s werelds beste bedrijven en startups. Niet alleen dat, ze ontwikkelen ook verschillende tools die de toegang tot en het beheer van blockchain veel gemakkelijker zullen maken. Ze bouwen bijvoorbeeld Cello en Componist.

Lees ook,

  • Vragen die u moet stellen voordat u beslist of Blockchain geschikt is voor uw bedrijf?
  • Hoe Blockchain-technologie de manier waarop we zaken doen zal veranderen?

Het beste van Hyperledger is hoe ze de beste tools en framework bouwen zonder enige financiële betrokkenheid. Ze zijn open source en bieden de beste tools die blockchain ooit kan hebben. Dit maakt blockchain ook toegankelijker. Dus, wat vind je ervan? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map