Wat is Monero? Monero is momenteel een van de beste cryptocurrency voor beveiliging. Het is privé en veilig. Dit betekent ook dat het onvindbaar is.

Toen Bitcoin voor het eerst werd uitgebracht, loste het het gedecentraliseerde valutaprobleem op. Mensen kunnen nu bitcoins verzenden zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde bank. Het was echter op veel manieren beperkt. Daarom zeggen we Bitcoin als de eerste generatie blockchain. Het loste bijvoorbeeld het probleem van traceerbaarheid niet op. Als u het bitcoin-adres van iemand kent, kunt u hun volledige online transacties volgen met behulp van een van de bitcoin blockchain-verkenners.

Wat is Monero (XMR)?

Om dezelfde problemen op te lossen, wordt Monero uitgebracht. Monero verbergt alle transactiegegevens, inclusief afzender, ontvanger en het bedrag dat wordt overgemaakt. Deze anonimiteit kan helpen om de blockchain een betere plek te maken.


Monero is ook open source en iedereen kan bijdragen aan de code. Het ondersteunt ook mijnbouwfuncties die worden gebruikt om het netwerk van stroom te voorzien. De miners worden beloond voor hun bijdrage aan het netwerk. De mijnbouw ondersteunt ASIC’s aangedreven chips.

https://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4vhttps://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4v

In het artikel van vandaag zullen we Monero verkennen voor meer details. Om een ​​beter begrip te krijgen, zullen we de onderstaande punten doornemen.

  1. Monero Origins
  2. Monero-functies
  3. Hoe werkt het?

Laten we dus zonder enige vertraging aan de slag gaan.

Monero-oorsprong

Monero begon zijn reis in 2018. Het is gebouwd met behulp van CryptoNote, een protocol voor de applicatielaag. Het protocol wordt gebruikt om gedecentraliseerde valuta van brandstof te voorzien. Monero lijkt veel op Bitcoin, maar verschilt wel in implementatie. Het werk begon met Bytecoin, maar het liep niet goed. Bijna 80% van de munten werd uitgegeven. Om het probleem op te lossen, besloot het team het te splitsen en het ‘Bitmonero’ te noemen. Het werd later gewijzigd in Monero.

Het team dat erachter werkt, bestaat uit zeven kernleden, 48 ontwikkelaars, drie communityleden en drie onderzoekslaboratoriumleden. Wil meer weten? Bekijk de Monero team pagina.

Monero-functies

Om Monero beter te begrijpen, moeten we de functies een voor een doornemen.

1. Volledige controle

Met Monero heeft u de volledige controle over uw valuta en transacties. Monero is ook privé, wat betekent dat niemand weet wat, wanneer en hoe u uw cryptocurrency ontvangt.

2. Fungible

Dat is een van de belangrijkste kenmerken van Monero. Zonder vervangbaarheid is Monero misschien niet zo effectief als andere cryptocurrencies. Dus wat betekent dit? Het betekent dat het net als dollars kan worden ingewisseld. Als u bijvoorbeeld $ 100 van iemand leent, kunt u hem een ​​keer $ 50 teruggeven en de rest voor $ 25 of slechts $ 10 per keer.

Dit betekent dat u zonder problemen kunt terugkeren met een dollar met verschillende waarden. Monero is ook vervangbaar. Het bouwt voort op de nadelen van de Bitcoin. Bitcoin-gebruikers moeten altijd voorzichtig zijn met de transacties. Zoals kan worden gevolgd, kan het u in problemen brengen. Als een gebruiker het bijvoorbeeld voor illegale activiteiten heeft gebruikt en later wat Bitcoin aan u heeft overgedragen, blijft de waarde mogelijk niet hetzelfde. U kunt ook onnodige aandacht trekken van de autoriteiten, waardoor het hele idee van anonimiteit en decentralisatie teniet wordt gedaan.

Monero doet dit goed en zorgt ervoor dat niemand op de hoogte is van de transactiegeschiedenis van uw munt. Dat is een enorm kenmerk!

Andere belangrijke functies die Monero ondersteunt, zijn dynamische schaalbaarheid, ASIC-compatibiliteit, meerdere sleutels enzovoort.

Hoe werkt privacy in Monero?

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van Monero is de privacyfunctie. Om dit te bereiken, gebruikt het ringhandtekeningen en stealth-adressen. Laten we ze hieronder proberen te begrijpen.

Ring handtekeningen: De belsignatuur wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de afzenderinformatie niet wordt onthuld. Om het te laten werken, wordt de identiteit van de afzender binnen een groep gemengd. Zodra de digitale handtekening is gegenereerd door een willekeurige gebruiker van de groep, wordt deze bruikbaar. Dit zorgt ervoor dat de identiteit van de ondertekende gebruiker niet wordt onthuld.

Nu wordt de ringhandtekening gecombineerd met de accountsleutels van de afzender. Nu worden ze weer vermengd met de openbare sleutel, waardoor deze uniek is. Door dit allemaal te doen, wordt de identiteit van de afzender privé gehouden.

Stealth-adressen: Net als de afzender moet ook de identiteit van de ontvanger worden beschermd. Het wordt gedaan met behulp van stealth-adressen. Het beschermt zowel het adres van de afzender als van de ontvanger.

Gevolgtrekking

Volgens de marktkapitalisatie staat Monero momenteel 12e in de marktkapitalisatie. Het is de afgelopen jaren sterk gegroeid en het ziet er sterk uit. Dus, wat vind je van Monero? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me