Neo Blockchain heette voorheen AntShares (ANS) en werd opgericht door Erik Zhang en Da Hongfei in 2014. Neo wordt vaak omschreven als China’s Ethereum. Het is een open source Blockchain, wat betekent dat het samenwerking en bijdragen van ontwikkelaars over de hele wereld aanmoedigt. Ze besturen iets dat slimme contracten 2.0 wordt genoemd en het kan worden gedefinieerd als meertalige contractcompiler, dat betekent dat het niet uitmaakt of u in Java.net of C Sharp werkt, het vertaalt dat allemaal in een native smart contract-taal. Op deze manier heeft Neo toegang tot wereldontwikkelaars zonder dat ze iets nieuws hoeven te leren. Ontwikkelaars uit alle delen van de wereld kunnen er slimme contracten in maken. Dus de cryptocurrency wordt vaak ‘Ethereum-Killer’ genoemd.

Neo Blockchain consensus-algoritme

Een van de meest controversiële dingen in Crypto-ruimte op dit moment is hoe de transactie moet worden afgehandeld. Er zijn twee dominante soorten consensusmechanismen: Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS). Het PoW vereist veel elektriciteit, maar PoS vereist veel minder elektriciteit in vergelijking met PoW om knooppunten te valideren. Een van de grootste problemen bij PoS is dat het de mogelijkheid heeft om een ​​keten te splitsen, hier is een vergelijking tussen PoW en PoS.

Neo blockchain maakt gebruik van gedelegeerd Byzantijns fouttolerantie-alternatief (DBFT). Het ondersteunt tot 10.000 transacties per seconde. Dit soort consensusmechanisme werkt op het laagste elektriciteitsverbruik en elimineert de mogelijkheid van kettingsplitsing. Daarom kan het systeem met het DBFT-consensusmechanisme niet in twee verschillende ketens worden verdeeld.


NEO-soorten tokens

Het ecosysteem van Neo heeft twee soorten tokens:

 1. Neo werd aanvankelijk genoemd als AntShares
 2. Gas aanvankelijk genoemd als Antcoins

Neo-cryptocurrency is niet deelbaar in fracties zoals andere cryptocurrencies, dus het minimale aantal Neo dat een individu kan vasthouden is 1 Neo. Gas is deelbaar in fracties, dus de kleinste hoeveelheid gas is 0,00000001. De gasfiches werken hier als transactiekosten, dus als er een transactie wordt gedaan, moet de gebruiker een bepaald bedrag aan gasfiches betalen. Telkens wanneer een gebruiker Neo-token in zijn officiële Neo-portemonnee houdt, ontvangt de gebruiker Gas-tokens als dividend. Van beiden is er een vast aanbod van 100 miljoen.

Talen die compatibel zijn met het slimme contract van Neo

 • Python / Ruby
 • JavaScript / Java / TypeScript / Kotlin, Eclipse
 • C # / C ++ / GO / VB.Net / F #, Visual Studio

NEO Digital asset en digitale identiteit

De activa die bestaan ​​in de vorm van elektrische gegevens die kunnen worden geprogrammeerd, worden de digitale activa genoemd. Neo helpt om de digitale activa in een gedecentraliseerde omgeving te hebben die veilig is en vrij van elk type risico dat wordt geleden in de gecentraliseerde omgeving.

Er zijn twee vormen van digitale activa: wereldwijde activa en contractactiva.

Digitale identiteit is een soort identiteitsinformatie van een persoon of organisatie in elektronische vorm.

Neo blockchain identiteitsverificatie wordt gedaan door:

 • Vingerafdrukken
 • Stem
 • Gebruik van gelaatstrekken
 • sms
 • Andere methodes

Daarom omvat de slimme economie van Neo de combinatie van drie dingen: digitale activa, digitale identiteit en slimme contracten.

Andere NEO-functies

 • NeoX
 • NeoFS
 • NeoQS

NeoX maakt interoperabiliteit tussen ketens mogelijk en is verder onderverdeeld in twee delen:

 • Cross-chain protocol voor het uitwisselen van activa
 • Cross-chain gedistribueerd transactieprotocol

NeoFS is een protocol voor bestandsopslag dat gebruikmaakt van DHT-technologie (Distributed Hash Table). NeoFS analyseert gegevens via bestandsinhoud in plaats van bestandspad. De bestanden worden gedistribueerd en opgeslagen in veel verschillende knooppunten, zodat de grote bestanden worden onderverdeeld in datablokken met een vaste grootte. Op deze manier kunnen bestanden met lage betrouwbaarheidseisen bijna gratis worden opgeslagen en toegankelijk zijn. NeoFS kan worden gecombineerd met digitale identiteit, zodat digitale certificaten die door digitale identiteiten worden gebruikt, kunnen worden verzonden, toegewezen en ingetrokken zonder de centrale server om ze te beheren, zodat de oude blokken in de toekomst kunnen worden hersteld.

NeoQS of Neo Quantum Safe is er geen risico om gehackt te worden door kwantumcomputers. Ethereum en Bitcoin maken gebruik van ECC en het risico bestaat dat ze worden gehackt door kwantumcomputers, omdat dergelijke computers een groot aantal ontledingsproblemen kunnen oplossen. De kwantumcomputer heeft niet de mogelijkheid om snel het kortste vectorprobleem en het dichtstbijzijnde vectorprobleem op te lossen dat als het meest veilig wordt beschouwd.

NEO-tokenverdeling

De maximale voorraad Neo-tokens is 100 miljoen, die is verdeeld in twee delen. Tijdens de ICO werd 50 miljoen token uitgedeeld aan de supporters van Neo.

Het andere deel van 50 miljoen tokens werd een jaar lang opgesloten en wordt gebruikt voor langetermijngroei en ondersteuning van het Neo-project. Het toekomstplan voor dit token van 50 miljoen:

Totaal aantal tokens Doel
10 miljoen Wordt gebruikt om ontwikkelaars en raadsleden te motiveren
10 miljoen Wordt gebruikt om ontwikkelaars in het ecosysteem te motiveren
15 miljoen Wordt gebruikt om kruislings te investeren in andere blockchain-projecten
15 miljoen Behouden als de onvoorziene gebeurtenis

 • Het jaarlijkse gebruik van NEO zal in principe niet meer bedragen dan 15 miljoen tokens.

Overheidssteun

China loopt voor op alle andere landen als het gaat om het standaardiseren van de blockchain. Ze vervangen elke andere technologie door blockchain. China ontwikkelt zijn eigen cryptocurrency voor gebruik door centrale banken.

Oprichter van Neo Blockchain Da Hongfei was uitgenodigd voor een conferentie van de Chinese overheid om blockchain-technologie te bespreken. Het evenement had de titel “Betrouwbare blockchain-conventie 2017”. Deze gebeurtenis heeft tot doel blockchain in China te promoten. Het betekent dat Neo op de goede weg is voor de Chinese regering. Dit vergroot dus de interesse van de mensen in het Neo-ecosysteem. Momenteel gebruiken ze in China Neo-blockchain om activa uit de echte wereld in kaart te brengen. Neo heeft zelfs een heel sterk partnerschap en een daarvan is Microsoft.

Ontdek waarom NEO de sterkste cryptocurrency van 2018 zou kunnen zijn?

Meer informatie over het NEO dApps-ecosysteem

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me