Beginnershandleiding: wat is NXT? Het Blockchain-platform van de tweede generatie

Dus terwijl velen van jullie zijn begonnen met het verkennen van de cryptocurrencies en digitale munten, groeit de blockchain-technologie sneller dan je je ooit kunt voorstellen. Hoewel Bitcoin, Ethereum en Ripple het grootste deel van de marktwaarde hebben, zijn er enkele cryptocurrencies die schitteren met nieuwe technologieën, ideeën en innovatie. En, NXT, de cryptocurrency 2.0 is er een van. Maar wat is NXT?

Nxt – bezit uw gegevens, beheer uw naam, bestanden, IP, activa, handel, budget, vrijheid en wereld

Gelanceerd in november 2013, NXT is een betalingsnetwerk en een open source cryptocurrency die is gemaakt door de anonieme softwareontwikkelaar BCNext.

NXT is een geavanceerd blockchain-netwerk dat is gebouwd om de functionaliteit van stijgende cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en meer te verbeteren. De problemen die verband houden met populaire cryptocurrencies zijn schaalbaarheid en efficiëntie.

Schaalbaarheid- Het bewijs van werk in Bitcoin vertraagt ​​of beperkt de snelheid waarmee de transactie op een bepaald moment op een netwerk plaatsvindt.

Efficiëntie: Efficiëntie is het proces dat nodig is om de transacties te verifiëren. Momenteel is er een enorme hoeveelheid stroom en elektriciteit die het Bitcoin-netwerk op een goed functionerende manier houdt. Dus als het transactievolume toeneemt, zal tegelijkertijd het stroomverbruik toenemen.

NXT staat bekend als de eerste blockchain die een proof of stake-protocol introduceert om consensus te bereiken over transacties. (Er is een statische geldvoorraad en er is geen mijnbouwproces, zoals bij Bitcoin.) POS heeft het potentieel om het aantal transacties af te handelen en lost het probleem van efficiëntie op.

Afbeeldingscredits: NXT

NXT is totaal anders dan andere 1300 cryptocurrencies en wordt vanaf nul gecodeerd in JAVA. Daarnaast wordt het ook geleverd met de verschillende beperkende componenten die het een zeer veilig netwerk maken tegen bugs en hackers.

Het beoogt een volledige revolutie teweeg te brengen in de governance-, crowdfunding- en financiële technologie-industrie door niet alleen de NXT-cryptocurrency te bieden, maar ook door hen toegang te geven tot de blockchain en de technologie die ermee verbonden is..

Het geeft gebruikers de volledige vrijheid om hun eigen applicaties te maken.

NXT heeft ook een geïntegreerde Asset Exchange-functie, een marktplaats en een berichtensysteem dat door gebruikers kan worden gebruikt om nieuwe valuta’s binnen het systeem te creëren.

Geschiedenis van NXT 


Het idee om NXT te lanceren kwam voor het eerst uit bitcointalk.org toen het ongeveer 21 Bitcoins ophaalde voor financiering.

Op 28 september 2013 creëerde een Bitcointalk.org-lid een forumthread die de lancering van NXT aankondigde als een “tweede generatie cryptocurrency”, en vroeg om kleine donaties voor het bepalen van de verdeling van de initiële inzetten. De fondsenwerving werd op 18 november 2013 gesloten en de blokkering werd op 24 november 2013 gepubliceerd.

Het blok onthulde dat het 1.000.000.000 munten had uitgedeeld aan de 73 belanghebbenden in dezelfde verhouding als hun oorspronkelijke bijdrage. De volledige broncode kwam uit in 2014 en sindsdien hebben veel handelaren en ontwikkelaars interesse in NXT ontwikkeld.

Later, op 9 november 2015, startte Farla Web media een project op NXT Asset Exchange. En in 2016 lanceerde NXT een hele reeks Smart Transaction-sjablonen.

Het netwerk van NXT draait al zes jaar succesvol, heeft een sterk team en een basis.

Kenmerken van NXT 

Om beter te begrijpen wat nxt is, laten we de kernfuncties van het blockchain-platform bekijken.

De 5 belangrijkste kenmerken van NXT zijn:

  1. Uitwisseling van activa: Net als andere cryptocurrencies is NXT Asset Exchange elementaire peer-to-peer-software die gedecentraliseerde, snelle en functionele handel mogelijk maakt. Maar het elimineert de noodzaak om de activa naar het buitenlandse bedrijf te sturen en heeft ook het potentieel om het brede scala aan investeringen gedaan te krijgen.
  2. Monetair systeem: Het kwam uit in versie 1.4.8 en is een systeem waarmee u tokens kunt maken en verhandelen die bekend staan ​​als valuta’s. De valuta van het monetaire systeem worden gebruikt voor handel binnen het systeem en ook buiten de NXT-kern.
  3. Gegevenswolk: De NXT Data Cloud staat bekend als het gedecentraliseerde gegevensopslagsysteem. Het houdt alle NXT-transacties bij en slaat ook de door de gebruiker gedefinieerde transacties op.Een van de belangrijkste kenmerken is dat de NXT-blockchain een permanent record is waarmee de juridische records, zoals certificaten en contracten erin kunnen blijven staan..
  4. Stemsysteem: Met het NXT Voting System kunnen de houders van valuta een stem uitbrengen op een cryptografisch bewezen manier. Het maakt het ook mogelijk om eenvoudige peilingen te maken en laat de transacties werken aan de goedkeuring en afwijzing door de gebruiker.
  5. Accountbeheer: Met de functie Rekeningbeheer kunt u de rekening aanmaken die alleen een transactie kan uitvoeren met de goedkeuring van de opgegeven huidige en vermogenshouder. Het verbetert ook de veiligheid van de rekening en zorgt ervoor dat alleen de specifieke mensen toegang hebben tot fondsen.

Alle Nxt-functies zijn beschikbaar via de Nxt-kernclient en met de Next API.

Hoe werkt Nxt?

Nxt werkt aan het proces dat bekend staat als Forging. Het is afhankelijk van de transactiekosten die het van het platform krijgt om de mijnwerkers te belonen.

De minimumvergoeding voor elke Nxt-transactie is 1 Nxt. Om te beginnen moet een gebruiker een Nxt-munt kopen. Nadat ze de munt hebben gekocht, moeten ze een portemonnee opzetten en deze op uw computer installeren. Stuur de munt naar de portemonnee en laat hem rennen en smeden voor het netwerk.

De gebruikers kunnen ook tokens verdienen door te handelen voor fiat en cryptocurrencies.

Nxt-producten en -hulpmiddelen

Nxt Blockchain-platform

Het is een open platform dat je een breed scala aan dingen biedt die je met een blockchain kunt doen. NXT wordt geleverd met een indrukwekkende reeks functies die al in de software zitten.

Naarmate de tijd verstreek, stonden de ontwikkelaars van Nxt op als Jelurida (Nederlandse startup). Voor de gebruikers die geen blockchain als optie hadden, biedt Jelurida hen de licentie voor de privéversie van Nxt-software. En voor de open projecten is er een blockchain-creatiekit waarmee de projecteigenaren een nieuwe blockchain kunnen lanceren op basis van de code.

De ontwikkelaars hadden de IP-rechten van de technologie en namen de beslissing om een ​​opvolger van Nxt te creëren, bekend als Ardor.

Ardor Blockchain-platform

Afbeeldingscredits: Ardor

Het is de opvolger van Nxt-software die alle problemen van de blockchain aanpakt. Volgens Jelurida is het een ecosysteem waar de spelers met elkaar kunnen communiceren. Bovendien is het net als Nxt en draait het als openbare open source software.

 

Ardor zal Nxt niet vervangen, maar het kan er wel of niet naast bestaan.

Ignis is de eerste kindketen (een lichte blockchain die zelfimplementatie van uw eigen blockchain mogelijk maakt) op Ardor die helpt de bloat-problemen te verminderen door de gegevens op een gepland tijdstip weg te laten.

Andere NXT-tools zijn onder meer: ​​Price Converter, Blockchain Explorer, Asset Exchange Overview, Nxt Stats en Votings Overview.

NXT-tokens

Er zijn twee soorten Nxt-tokens, namelijk de activa en de cryptocurrencies van het monetaire systeem. Deze tokens vertegenwoordigen alles, inclusief ideeën, aandelen, onroerend goed, obligaties, grondstoffen en alles wat u maar wilt. Zelfs ideeën ook!

De gebruikers kunnen deze tokens gebruiken om de echte wereld naadloos met de digitale te verbinden. U kunt ook via deze munten stemrechten verdelen.

Zal Nxt de volgende supercryptocurrency zijn?

Nxt heeft verschillende mogelijkheden gezien en heeft ook de oplossingen bedacht voor het oplossen van de uitdagingen waar de blockchain technologie voor staat. Ze hebben verschillende toepassingen, tools en producten gemaakt en zijn ook doorgegaan met het breken van terreinen met Jelurida.

De laatste release heeft ook het plug-insysteem en de mogelijkheden voor meerdere handtekeningen voor de klant mogelijk gemaakt. En met de ontwikkeling van Ardor en Ignis kunnen we de cryptocurrency nog steeds in de gaten houden.

Maar net als elke andere cryptocurrency blijft de exacte toekomst onzeker als altijd. Wel medeoprichter en algemeen directeur van Jelurida, Lior Yaffe zegt:

‘Wees gerust, mijn vrienden; NXT heeft een mooie toekomst, het bestaat al bijna vier jaar en zal nog lang bestaan. “

 

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map