Beginnershandleiding: wat is Tangle? IOTA’s moordwapen

Mensen verwarren blockchains soms met cryptocurrencies. Zelfs sommigen zijn van mening dat crypto zonder blockchain onmogelijk is. Maar in werkelijkheid zijn er blockless crypto-netwerken beschikbaar. Onder hen staat IOTA als eerste op de lijst. IOTA heeft een uniek netwerksysteem genaamd Tangle. Vandaag ga ik uitgebreid bespreken – wat is Tangle?

Toen blockchain voor het eerst op de markt kwam, bracht het een revolutie teweeg in het idee van economie en financiën. Maar mensen en technische experts hebben altijd voorzien dat de blockchain vroeg of laat overbodig zal worden. Niet omdat de wereld het niet zal accepteren of zoiets. In plaats daarvan zal nieuwere technologie het scenario overnemen.

IOTA had precies hetzelfde idee. Dus besloten ze om een ​​nieuw soort netwerk te bouwen dat alle problemen van de blockchain-technologie zou verminderen. Ze hebben Tangle uitgevonden.

De definitie: wat is Tangle?

Wat is Tangle?

Afbeeldingscredits: IOTA

Tangle is een nogal complex concept. Om een ​​beter beeld te krijgen, moet u een idee hebben van het internet der dingen (IoT). Elk apparaat dat verbinding kan maken met internet, kan worden verbonden met het IoT-netwerk. Dat betekent dat niet alleen uw smartphone of laptop, IoT kan worden gevormd door de auto GPS, koelkast, radio, tv. Wasmachines kunnen allemaal in aanmerking komen als deze verbinding met internet kan maken.

Tangle zorgt ervoor dat deze apparaten verbinding kunnen maken met het netwerk. Het mooie van deze technologie is dat u geen enkele vorm van kosten hoeft te betalen wanneer u een transactie uitvoert. Dit is een van de belangrijkste verschillen met de blockchain-technologie.

Een diepere kijk op de technologie

Wat is Tangle Blockchain?

Afbeeldingscredits: IOTA

Tangle gebruikt de technologie die wordt genoemd Gerichte acyclische grafiek. Een grafiek is een datastructuur volgens de informatica. De entiteiten in het netwerk zijn knooppunten. De knooppunten creëren een webachtig lichaam dat het netwerk wordt genoemd. Elk knooppunt kan naar twee andere knooppunten verwijzen en ook daar kunnen twee knooppunten naar een enkel knooppunt verwijzen.

Opnieuw hebben alle knooppunten een toegewezen waarde. Dus elk knooppunt heeft een cumulatieve waarde die de robuustheid van een knooppunt bepaalt. De knooppunten aan de rand hebben geen aanwijsknooppunten. Deze knooppunten worden de tips genoemd. Om de waarde van de tips te bepalen, wordt het PoW-algoritme geselecteerd. Om een ​​beter idee te hebben over wat Tangle is, kun je hun wit papier.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Tangle?

Om het antwoord te weten op wat Tangle is, kunnen we beter de voordelen van de Tangle leren kennen. Tangle probeert in feite de tekortkomingen van de oudere blockchain-technologie te verminderen.


1. Snelheid is de prioriteit

Tangle Blockchain-voordelen

Afbeeldingscredits: IOTA

Tangle is veel sneller dan de blockchain. Een typische blockchain zoals de blockchain van Bitcoin kan slechts 5-7 transacties per seconde verwerken. Het lange en stroomverslindende consensusalgoritme zoals PoW veroorzaakt dergelijke vertragingen. Zelfs de nieuwste consensusalgoritmen zoals PoS kunnen de technologie niet sneller maken. Wanneer oudere betalingssystemen zoals Visa 10.000 transacties per seconde kunnen verwerken, krijgt blockchain een zware klap. Tangle kan ongeveer 800 transacties per seconde aan, die nog steeds relatief laag maar beter zijn dan blockchain.

2. Geen mijnwerkers en geen extra kosten

Tangle gebruikt de DAG om de transacties te verifiëren. Je zou kunnen zeggen dat de mensen die transacties uitvoeren, de transacties (van anderen) ook zullen valideren. Dit concept maakt de behoefte aan mijnwerkers overbodig. Aangezien er miners zijn, hoeft u niemand te betalen voor het valideren van uw transactie. Het hele proces is intrinsiek.

3. Betere beveiliging

Tangle biedt een veel betere beveiliging tegen cyberaanvallen zoals DDoS. Terwijl de wereld elke dag een pak slaag krijgt van de hackers, biedt Tangle eersteklas bescherming tegen dergelijke aanvallen. Hierdoor wordt uw geld beter beveiligd. Zelfs Tangle is een veel betere vechter tegen hackers en cyberaanvallen.

4. Een systeem dat eerlijk is

De miners kunnen kiezen welke transactie hij / zij valideert en welke hij / zij niet zal valideren. Mijnwerkers zoeken altijd naar de grotere transacties, omdat de beloning van validatie veel hoger is bij grotere bedragen. Dus de gebruikers die weinig uitgeven, worden overschaduwd door de grotere vissen. Omdat er een mijnwerker is, heeft Tangle niet zo’n oneerlijk systeem. De transacties zijn onbevooroordeeld en volkomen eerlijk.

Laatste gedachten

Dus dit ging allemaal over de kanshebber die de blockchain-technologie uitdaagt. Niemand kan er zeker van zijn of Tangle de machtige blockchain zal overweldigen of blockchain het zal verpletteren. Maar aangezien je in de wereld van decentralisatie zit, zou je een idee moeten hebben van wat Tangle is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map