Elke blockchain introduceert een nieuw token voor ons. Volgens CoinMarketCap zijn er vanaf vandaag meer dan 1600 cryptocurrencies. Met de nieuwe blockchain-revolutie in opkomst, maken deze tokens het online leven zeker veel beter beheersbaar.

Mensen kunnen nu tokens gebruiken voor online transacties. Sommigen kunnen zelfs tokens gebruiken om gedecentraliseerde apps te kopen!

Het is dus praktisch normaal dat mensen meer geïnteresseerd zijn in het gebruik van tokens als betalende service voor hun bedrijf.

Ben jij een van hen? Waarom ga je dan niet naar Waves Platform?


Vraagt ​​u zich af ‘wat is Waves-blockchain?’ Wel, het is een blockchain-platform dat u zal helpen om uw eigen aangepaste tokens te maken!

Best cool, toch? Lees er meer over in deze ‘wat is Waves blockchain’-gids.

Wat is Waves Blockchain: een platform vol potentieel?

Golven zijn niet zoals elk ander platform. Hiermee kun je snel en zonder gedoe je eigen aangepaste token maken. Misschien wil je een nieuw project lanceren en heb je hiervoor crowdfunding nodig, of wil je een programma voor loyaliteitsbeloningen opzetten.

In beide gevallen heeft u mogelijk een geheel nieuw type token nodig om mensen geïnteresseerd te krijgen. Het Waves-platform zal je hier zeker helpen. Het opzetten van een in-app-organisatie zal nooit comfortabeler zijn zonder deze geweldige technologie.

Op basis van hun website en teamverklaringen kost het u slechts één minuut om uw eigen token te ontwerpen! Dat is een snelle output voor een blockchain-platform.

Maar het ding zou zijn om zoveel tijd te nemen als je nodig hebt en het vervolgens op basis daarvan te ontwerpen. Laten we hier niet te veel laten meeslepen!

Het platform bevat ook hun eigen gedecentraliseerde centrale. U kunt deze uitwisseling gebruiken om uw nieuw ontworpen token in een handelspaar te ruilen met een ander bestaand token.

In deze ‘wat is Waves Blockchain’-gids, zal ik nu meer vertellen over het platform en hoe het echt werkt.

Hoe werkt het Waves-platform?

Het proces is heel anders dan een typisch blockchain-platform. Het Waves-platform doet dit voornamelijk als een verbinding met het hele netwerk. Het grootste probleem met dit rare proces lijkt veel op een typisch blockchain-netwerk.

Als ze deze typische methode gebruiken om nieuwe tokens te maken, moeten ze het centrale netwerkplatform bijwerken met elke nieuw token geïntroduceerd op het systeem.

Deze methode wordt hard fork genoemd en is een van de inherente problemen van de blockchain-technologie. Waves heeft dit probleem echter voorkomen door de nieuwe transactietypen als plug-ins voor het netwerk te maken.

Hoe golven werken

Image Credit: Waves WhitePaper

Gebruikers kunnen dus nieuwe transacties gebruiken als een uitbreiding op het primaire netwerk. Op deze manier hebben ze geen harde vork nodig om de hele strategie te laten werken. Niet alle klanten zouden een ander transactietype gebruiken.

Typische klanten kunnen nog steeds het aangepaste transactieproces gebruiken via het hoofdnetwerk.

Er zijn drie verschillende soorten Waves-transactietypen die op het systeem mogen worden uitgevoerd. Ze bevatten:

 • Gedecentraliseerde uitwisseling (DEX)
 • Custom Application Tokens (CAT’s)
 • Volledige anonimiteit

1) Gedecentraliseerde uitwisseling

De gedecentraliseerde uitwisseling verkleint het risico van een gecentraliseerd systeem. Er zijn meestal veel problemen verbonden aan een gecentraliseerde uitwisseling, zoals beveiligingsproblemen, gebruikersvrijheid, enz.

Beurzen hebben een directe verbinding met uw portemonnee en als deze gedecentraliseerd is, is er geen kans dat deze wordt gehackt. Daarnaast profiteert u ook van geen beperkingen voor uw opnames en transacties en is er geen kans dat uw account wordt bevroren.

U krijgt de volledige controle over uw account, precies zoals u verdient.

Om token te koppelen, kopen en verkopen, heeft de DEX een geautomatiseerd systeem dat de bestelling kan verwerken als aan een specifieke overeenkomst is voldaan.

U krijgt veel opties op de gedecentraliseerde uitwisseling, zoals Bitcoin / USD, Bitcoin / Litecoin, Ethereum / Bitcoin en nog veel meer. Dit zijn echter slechts 3% van het totale tokenvolume.

Het hoogste volume hoort natuurlijk bij het Waves / Bitcoin-paar, en het is ook de meest populaire.

2) Custom Application Tokens (CAT’s)

Deze is het primaire doelwit van het Waves-platform. Hiermee kunt u aangepaste tokens maken en deze ook over het systeem overbrengen. Het token moet worden ontworpen met de lite-client.

U vindt de klant op hun website en kunt hem daar rechtstreeks gebruiken of downloaden voor iOS en Android.

Elk token dat u maakt, kan alles doen. U kunt het kopen, verkopen, ruilen voor iets anders en zelfs transacties uitvoeren zonder enige centrale autoriteit. Aangezien u de munt gaat personaliseren, kunt u er alles van maken wat u maar wilt.

Maar om het nieuwe token te maken, heb je Waves nodig. De typische snelheid is één golf per token.

Voorlopig worden meer dan 7000 aangepaste tokens als uitbreidingen op het netwerk geïntroduceerd. Samen met elk nieuw token neemt de marktwaarde van Waves in hoge mate toe.

3) Volledige anonimiteit

Hoewel u aanvullende informatie moet verstrekken om elke fiat-transactie op het netwerk te verwerken, wordt de belangrijkste crypto-naar-crypto-uitwisseling anoniem voltooid.

Het betekent dat niemand u alleen kan traceren door uw transacties op de beurs.

Wat is de architectuur van Waves Blockchain??

De structuur van de Waves-architectuur verschilt aanzienlijk van het typische op blockchain gebaseerde netwerk. Het schaalprobleem kan veel schade aan golven veroorzaken, daarom hebben ze dit voorkomen met een architectuur met twee niveaus.

Deze architectuur bestaat uit zowel volledige knooppunten als lichtgewicht knooppunten om het algehele systeem te behouden. Dit is in tegenspraak met het typische netwerkbewakingssysteem met volledige knooppunten.

Wat is Waves Blockchain: hoe MRT werkt

Afbeelding tegoed: Waves Blog

De architectuur op twee niveaus

De lichtgewicht knooppunten op het netwerk downloaden de blockchain nooit volledig. Ze zijn in plaats daarvan alleen afhankelijk van de volledige knooppunten. De volledige knooppunten bevestigen transacties, en andere interacties op het netwerk en lichte knooppunten krijgen de informatie van hen.

Deze strategie lijkt enigszins op de SuperNET lite-client. SuperNET is een unieke klant die met succes is geïmplementeerd in het NXT-project.

Maar hoe behouden ze het vertrouwen tussen deze twee soorten knooppunten??

Het is makkelijk. Ze gebruiken een ander platform genaamd Scorex. Dit platform stelt de lichtgewicht knooppunten in staat om alleen de huidige netwerkinformatie van de volledige knooppunten te krijgen. Daardoor hoeven ze nooit de hele transactiegeschiedenis te downloaden.

Na het verkrijgen van de huidige netwerkstatus, verwerken deze lichtgewicht knooppunten vervolgens om andere betalingsverificaties tot stand te brengen.

Prijsvoorspelling golven en tokens: gehuurd bewijs van inzet (LPoS)

Het circulerende aanbod van Waves-tokens is 100.000.000 Waves. Maar hoe valideert het netwerk het proces?

Het gebruikt een speciaal Proof-of-Stake-consensusalgoritme om het systeem volledig te onderhouden. Met het gehuurde Proof-of-Stake-algoritme kunt u de tokens leasen aan volledige knooppunten om het hele platform te laten draaien.

U moet ten minste 10.000 golven leasen om een ​​volledig knooppunt uit te voeren. Het is echter normaal dat u niet zoveel tokens in handen heeft. U kunt dus in plaats daarvan lid worden van een openbare mijnbouwpool en vervolgens uw tokens leasen.

Volgens CoinMarketCap, momenteel is de prijs van Waves $ 3,02, en deze kan oplopen tot $ 15!

golven grafiek

Afbeeldingscredits: CoinMarketCap

Laten we nu eens kijken naar de historische achtergrond van Waves in deze ‘wat is Waves Blockchain’ -gids.

Wat is de geschiedenis en toekomstplannen van Waves Blockchain?

Een flinke lading teamleden werkte eerder aan een ander project voor NXT. Maar volgens hen was NXT niet bevredigend genoeg. Het ontbrak aan ontwikkelingsproblemen, muntuitkeringen en nog veel meer.

Daarom verlieten ze het project en begonnen ze hun eigen, nu bekend als Waves.

Ze hebben het echter niet van NXT afgesplitst; ze besloten om het systeem helemaal opnieuw op te bouwen. Het belangrijkste verschil tussen deze twee blockchain-technologieën is de fiat-integratie in het Waves-blockchain-systeem.

In 2016 begon Waves eindelijk aan zijn reis.

Momenteel werkt het bedrijf samen met Deloitte. Waarom? Ze wilden dat hun gebruikers ICO-services zouden krijgen. Ze werken ook samen met de Russian National Settlement Depository om ook een basis te leggen voor de distributie van digitale activa.

Waves zouden altijd in de klas zitten met slimme contractconcurrenten, voornamelijk met Ethereum. Ethereum is nu een van de grootste namen in de blockchain-industrie en andere projecten zoals NXT, NEO en Lisk volgen ook hetzelfde pad.

Aan de andere kant heeft Waves een andere benadering die te eenvoudig is om te gebruiken. Elk token dat u op het systeem maakt, heeft natuurlijk enkele beperkingen, maar ze zijn buitengewoon eenvoudig te maken!

Voor 2018 brengen ze slimme contracten, blockchain-messenger, blockchain v2.0 en nog veel meer.

Waves Roadmap

Afbeelding tegoed: Waves Blog

Handelstarief

Tijdens hun ICO-distributie in 2016 hebben ze een groot bedrag van $ 16 miljoen opgehaald. Na de release van de ICO stegen de koersen snel 80% meer dan de initiële muntwaarde. Het token lijkt relatief stabiel te zijn rond de $ 0,20.

De prijs stabiliseerde zich opmerkelijk tot juli 2017. Hij begon te stijgen tot $ 15,15. Dit was waarschijnlijk de oorzaak van het delen van hun roadmap en de samenwerking met ICO-hub.

Daarna begon het te vallen en komt het weer op een stabiele ondergrond terecht.

Waar kun je golven kopen?

Velen van jullie vragen zich misschien af ​​hoe je Waves in handen kunt krijgen. Laat me het verduidelijken in mijn ‘What is Waves Blockchain’ -gids. Dus lees verder om meer te weten.

Je krijgt veel opties om ze te bemachtigen.

Er zijn er maar een paar:

 • Uitwisselingen
 • Kranen
 • DEX

Uitwisselingen

Verschillende populaire beurzen verhandelen golven zoals Bittrex en Binance. Maar u kunt het niet rechtstreeks met fiatgeld kopen. U moet het inwisselen voor Ethereum of Bitcoin. Nadat u Bitcoin of Ethereum heeft gekocht, kunt u ze overzetten naar een van deze en deze inwisselen voor golven.

U kunt ook gebruikmaken van specifieke services zoals Shapeshift of Changelly om Waves te kopen.

Kranen

Als je weinig budget hebt, maar een paar Waves-cryptocurrency wilt bemachtigen, dan kun je daarvoor kranen uitproberen. Ze geven elk uur een klein portie, maar goed! Het is helemaal gratis!

U hoeft alleen het openbare adres van uw Waves-netwerk op te geven en te bewijzen dat u geen bot bent.

Je kunt Wavesdrop in deze kwestie bekijken.

DEX

De DEX van het Waves-platform is beschikbaar voor handel met Waves. Het biedt daarvoor verschillende handelsparen. U kunt dus bitcoins, USD en Ethereum kopen voor Waves. Bitcoin heeft hier echter de uppercut in deze kwestie.

Hoe u Waves Cryptocurrency opslaat

De beste portemonnee voor uw Waves is de Lite-portemonnee die door het bedrijf wordt geleverd. Ik bedoel wat het beste is dan de portemonnee van het bedrijf zelf, toch?

Als u uw tokens achterlaat op het uitwisselingsaccount, kan deze worden gehackt of gecontroleerd door andere autoriteiten.

Aan de andere kant is de Lite Wallet alleen online beschikbaar en kunt u deze gebruiken als Google Chrome-extensie. U kunt de portemonnee ook vanaf uw mobiele apparaten gebruiken. De portemonnee is uitzonderlijk veilig en wordt gegarandeerd door het bedrijf zelf.

Vergeet niet uw tokens te leasen wanneer u ze opbergt. Het zorgt ervoor dat u het systeem ondersteunt en ook beloningen ontvangt.

Uitgavengolven

U kunt Waves-cryptocurrency gebruiken zoals elke andere op blockchain gebaseerde valuta op de markt.

Het kan ook elk fiatgeld omzetten in cryptocurrencies, en het proces is gelicentieerd. Het fiatgeld wordt vervolgens omgezet in Waves-token en later afgetrokken om te converteren naar andere cryptocurrencies.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw portefeuilleadres opgeven en het is klaar. U kunt het ook gebruiken om slimme contracten binnen het netwerk te initiëren.

Wat is het belangrijkste voordeel van Waves Blockchain?

Golven Platform

Afbeelding tegoed: Waves Blog

Er zijn tal van voordelen als het gaat om het Waves-platform. Laten we eens kijken wat ze zijn, zullen we?

 • Eigen munt of tokens: Elke gebruiker kan eenvoudig een token aanpassen. Ze hoeven het niet eens te coderen en kunnen het vrijelijk verspreiden. U kunt dit proces gebruiken voor ICO’s.
 • Het heeft alles: In tegenstelling tot andere blockchain-netwerken lijken Waves het allemaal te hebben! Het heeft zijn eigen portemonnee-systeem, heeft een gedecentraliseerde uitwisseling en ook een uniek token-crafting-platform.
 • Geen grenzen: De meeste beurzen hebben een vorm van limieten tijdens het handelen. Maar niet op deze! De gedecentraliseerde uitwisseling stelt u in staat vrij en zonder grenzen te handelen.
 • Fiat Money Gateways: U kunt fiatgeld gebruiken om de tokens op hun uitwisseling te kopen.
 • Goede DEX-koppeling: De handelsparen zijn ongelooflijk geavanceerd op het platform. Het biedt een aantal solide handelsopties.

Golven mijnbouw

Elke gebruiker kan LPoS gebruiken en een volledig knooppunt zijn. Met dit proces kunt u de mijnkracht van anderen gebruiken en de transacties sneller verwerken. Aan de andere kant kun je ook je mining power leasen en daar transactiekosten voor ontvangen.

U kunt dit doen met uw computer of uw telefoon. Het is een ander soort mijnbouw, niet zoals een typische mijnbouwstijl.

Overzicht

We hebben het eindpunt bereikt van mijn ‘What is Waves Blockchain’-gids. Waves lijkt verreweg een eenvoudige manier te bieden om je eigen tokens aan te passen en de eenvoudige blockchain-functionaliteit te gebruiken.

Het platform is zeer geschikt voor u als u een crowdfund wilt ophalen of een uniek token wilt gebruiken om uw bedrijf te runnen.

Het kost niet eens zoveel tijd om er een te maken, en de vergoeding is trouwens ook goedkoop. Als dit op de juiste manier wordt gekoesterd, kan dit op een dag uitgroeien tot een enorme industrie.

De visie achter het platform is creatief, en dit zou een onderdeel kunnen zijn van een nieuwe revolutie.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me