Blockchain-beveiliging: premium bescherming voor ondernemingen

Met de toenemende cyberaanvallen elk jaar overwegen velen nu blockchain-beveiliging voor de volledige bescherming. Nou, blockchain-technologie bloeit al heel lang en is al populair in veel sectoren.

Beginnend met supply chain management, gezondheidszorg, financiën, energie, IoT en nog veel meer, begint het zich ook te verspreiden naar het domein van beveiliging.

Velen van jullie zijn echter nogal sceptisch over het hele concept van blockchain-beveiliging en of het de belasting aankan.

Om u te helpen erachter te komen of u blockchain-beveiliging voor uw organisatie moet overwegen, verzamelen we alle benodigde informatie over cybersecurity. Dus vandaag zal ik het hebben over alles wat er te weten valt over blockchain-cyberbeveiliging.

Contents

Inhoudsopgave

Hoofdstuk-1: Wat is cyberbeveiliging?

Cybersecurity is een manier om computers, mobiele apparaten, servers, gegevens, netwerken en elektronische systemen te beschermen tegen kwaadwillende aanvallen. Sommigen van jullie kennen het misschien als elektronische informatiebeveiliging of beveiligingstechnologie.

U kunt deze term in veel categorieën toepassen, zoals zakelijk computergebruik op mobiele apparaten. Ze zijn echter voornamelijk onderverdeeld in zes soorten categorieën. En in elk geval is beveiliging essentieel.

 • Netwerk veiligheid:

Het is voornamelijk de gewoonte om alle soorten computer- of servernetwerken te beveiligen tegen indringers. Bovendien kunnen het opportunistische malware of elke vorm van gerichte aanvallers zijn.

 • Informatiebeveiliging:

Dit soort cyberbeveiliging beschermt de privacy of gegevens of de integriteit van elke vorm van informatie in de opslag of alles dat wordt verzonden.


 • Toepassingsbeveiliging:

Dit zijn voornamelijk de beveiligingsprotocollen die de apparaten of welk programma dan ook vrij houden van malware. In werkelijkheid kan een gecompromitteerd apparaat of een gecompromitteerde applicatie toegang bieden tot de informatie die deze moest beschermen.

Bovendien begint een succesvol beveiligingsproces in de toepassingsfase voordat de toepassing zelfs maar invloed kan hebben op de apparaten.

 • Operationele beveiliging:

Dit type beveiliging behandelt voornamelijk alle beslissingen of processen die nodig zijn om alle gegevensactiva te beschermen. Bovendien is het een overkoepelende term omdat veel processen onder de categorie vallen. In werkelijkheid vallen de machtigingsniveaus of beperkingsregels voor gebruikerstoegang hier onder.

Bovendien is het bepalen waar en hoe de informatie wordt opgeslagen ook een groot deel van deze kwestie.

 • Zakelijke beveiliging:

Het is een van de belangrijkste beveiligingsprocedures. In werkelijkheid zou voor bedrijfsbeveiliging een combinatie van alle cyberveiligheidscategorieën nodig zijn. Ze kunnen echter op grote schaal nodig hebben. Ook moet een bedrijf de firewall-service onderhouden wanneer ze over minimale activa of middelen beschikken. Veel beveiligingsprotocollen zijn dus ontworpen om minder middelen te gebruiken, maar bieden meer output.

 • Noodherstel:

Het is een noodzakelijk onderdeel van elk cyberbeveiligingsprotocol. Elke organisatie of persoon zou de verantwoordelijkheid moeten hebben voor elk incident of verlies van gegevens. Bovendien lijkt het meer op een reserveplan, als de beveiliging de aanval op de een of andere manier niet kon stoppen.

 • Opleiding voor eindgebruikers:

Ten slotte zou educatie van eindgebruikers elk type onderneming helpen om de meest onvoorspelbare factor – de mensen, beter te begrijpen. Gewoonlijk zorgen menselijke fouten ervoor dat het grootste deel van het beveiligingssysteem faalt omdat het van binnenuit gebeurt.

In werkelijkheid weten de meeste werknemers niet hoe ze het verschil moeten zien tussen getroffen programma’s of welke e-mails virussen bevatten. Daarom is de opleiding van eindgebruikers erg belangrijk als het gaat om volledige beveiliging voor een organisatie. Op deze manier worden mensen van binnen en van buiten beveiligd.

Heeft u echt cyberveiligheid nodig??

Voordat u deze vraag stelt, moet u weten dat cybersecurity in 2019 een enorme bedreiging vormt vanwege het toenemende gebruik van technologie. Hoe meer u erop vertrouwt, hoe meer u moet nadenken over de veiligheid ervan.

In werkelijkheid lijken velen te denken dat het niet zo nodig is, of ze kunnen hun dagen doorbrengen zonder enige zekerheid te krijgen.

Het is echter niet de waarheid. Alleen al in de VS bedragen de gemiddelde kosten van cybercriminaliteit $ 13 miljoen voor organisaties. Niet alleen dit, maar de schade per jaar zal naar verwachting in 2021 $ 6 miljoen bedragen!

Ja! Het is enorm veel, en het wordt de hoogste tijd dat organisaties zich meer gaan bekommeren om de consensus van cybercriminaliteit. Daarom denkt het National Institute of Standards and Technology dat het het beste is om te allen tijde monitoringnetwerken te hebben om alle problemen aan te pakken en om te erkennen welke de schadelijke code is..

Elke cyberveiligheid gaat drie soorten bedreigingen tegen:

 • Cybercriminaliteit met inbegrip van een groep of een enkele persoon die zich richt op een systeem voor verstoring of financieel gewin.
 • Cyberaanvallen vanwege politiek gewin of een soort politieke motivatie. Bovendien omvatten deze voornamelijk informatie waarbij niets anders wordt verzameld.
 • De cyberterreur die elektronische apparaten gebruikt om een ​​soort angst of paniek te veroorzaken.

Gemaakt voor iedereen

In werkelijkheid zullen cyberveiligheidsbedreigingen elke bedrijfstak treffen, ongeacht de omvang. De grote namen hebben echter de meeste doelen. Bovendien is het niet alleen beperkt tot één branche. In werkelijkheid hebben veel industrieën, zoals de overheid, financiën, productie, gezondheidszorg, toeleveringsketen, IoT en nog veel meer, geklaagd over cybercriminaliteit.

Sommige hiervan hebben meer de voorkeur omdat ze financiën kunnen verzamelen of de gegevens kunnen gebruiken om mensen te chanteren. In andere gevallen richten ze zich meestal op bedrijven die de neiging hebben om op een netwerksysteem te zitten om klantgegevens naar buiten te brengen.

Het probleem is echter dat u in de wereld van vandaag niet van het netwerk of van het netwerk kunt zijn. Het beschermen van uw gegevens wordt dus moeilijker.

Hoofdstuk-2: Verschillende soorten cyberbedreigingen

blockchain-cyberbeveiliging

 • Gegevenslek

Tegen het jaar 2019 staan ​​veel organisaties te popelen om cloudgegevensopslag te gaan gebruiken als hun informatieopslagruimte. Velen laten dus hun oude traditionele methoden om alle informatie op te slaan achterwege en gaan over naar veiliger platforms.

Hoewel ze misschien heel veilig klinken, zijn ze niet helemaal veilig, zoals je misschien denkt. Problemen zoals offline back-ups van gegevens offline zijn tegen meer problemen. In werkelijkheid heeft de virtuele machine op het netwerk toegang tot uw bestanden, zelfs als deze offline is.

Het kan dus de sleutels bemachtigen en dit resulteert in gelekte informatie. Maar waarom gebeurt dit? Welnu, meestal werken veel applicaties onder dezelfde omstandigheden samen. Hierdoor hebben ze zonder problemen toegang tot elkaars database.

De enige oplossing voor dit probleem is om zeer selectief te zijn bij het kiezen van uw cloudprovider. Het kan echter nog steeds geen 100% veiligheid garanderen tegen datalekken.

 • Onveilige gebruikersinterface van applicaties

Misschien maakt u al gebruik van een cloudprovider. U bent echter niet de enige die de interface gebruikt, toch? Dit creëert een beveiligingslek. In werkelijkheid zou de beveiliging van een bepaalde interface uitsluitend bij de cloudprovider blijven.

Dus, hoe verloopt de inbreuk via de gebruikersinterface van de applicatie? Wanneer er een gebrek aan strakke beveiliging is, komt dit meestal door het authenticatieproces en de versleuteling. De authenticatie-interface is dus niet voldoende beschermd om de hackers buiten te houden!

In werkelijkheid lijken veel van de organisaties niet diep te onderzoeken wat hun cloudserviceprovider hen te bieden heeft. Het gebeurt zo vaak, en ze betalen de prijs met cyberaanvallen.

 • Cloud misbruik

Wolken worden enorm misbruikt als het gaat om de eerste keer registreren. Laat het me uitleggen. Stel dat u een van hun infrastructuren als een serviceaanbod wilt krijgen en daarvoor moet u zich aanmelden en uw creditcardgegevens opgeven.

Nadat u zich heeft aangemeld, begint u na een paar dagen spam-e-mails en andere kwaadaardige aanvallen te ontvangen. Bovendien zie je zelfs dat je creditcard rekeningen krijgt voor diensten die je nog nooit hebt gebruikt. Dit is praktisch een veel voorkomende scène.

Ik zeg niet dat elke cloudprovider hetzelfde is, of dat de providers erin zitten. Het gebrek aan beveiliging in het registratieproces leidt echter vooral tot deze problemen. Helaas zijn de serviceproviders niet uitgerust met een geweldige beveiligingstoepassing om het registratieproces volledig te beheersen.

Als gevolg hiervan maken velen dus misbruik van de cloudomgeving.

 • Malware-aanval

Malwareaanvallen zijn een andere cyberbeveiligingsbedreiging in 2019 waar u op moet letten. In werkelijkheid verwijst de malwareaanval meestal naar de schadelijke softwareactiviteiten die ze uitvoeren zonder dat de eigenaar iets weet.

Bovendien zijn er zoveel soorten malwareaanvallen, en de meeste vinden plaats vanuit gratis softwareprogramma’s of bestanden. Het hebben van een verouderd internetbeveiligingssysteem kan ook leiden tot malwareaanvallen.

Als malware op de een of andere manier via een van de computers het netwerk van een organisatie binnendringt, kan dit een grote ravage veroorzaken.

 • Bestandsloze malware

Dit zijn voornamelijk een soort malware die niet als bestanden lijkt te bestaan. Bovendien is bestandsloze malware gevaarlijker dan gewone malware, omdat u niet kunt detecteren wat het betreffende programma of bestand is.

U kunt het niet vinden in uw systeem. In werkelijkheid nemen ze de RAM-ruimte in beslag en blijven ze op de achtergrond actief. Ze zijn echter zichtbaar zodra de aanvallers ze activeren, en dat begint informatie door te geven aan de derde partij.

Veel hackers gebruiken dit systeem om via de geldautomaat malware in het netwerk van de bank in te voegen. Dus zodra de malware het systeem binnendringt, activeren ze het programma en krijgen ze er volledige controle over. Bovendien kunnen ze in andere gevallen dit type malware ook gebruiken om verschillende soorten malware te verwijderen.

In werkelijkheid zijn deze zelfs met internetbeveiligingssoftware erg moeilijk te detecteren.

 • Crypto-malware

Welnu, met de opkomst van cryptocurrencies in de afgelopen jaren, gebruiken veel hackers deze nieuwe methode van hacken. Daarom kan de hacker met behulp van crypto-malware nu toegang krijgen tot de rekenkracht van de geïnfecteerde persoon. Bovendien gebruiken ze het voor het delven van cryptocurrencies.

Dus zodra uw geïnfecteerde browser online gaat, krijgt de hacker er automatisch toegang toe en gebruikt deze om cryptocurrencies te minen. Het is echter niet direct schadelijk of doet u op geen enkele manier pijn. Maar het verstoort de verwerkingskracht van uw computer en vertraagt ​​deze.

U zult de overtollige laadtijd en trage prestaties uit het niets zien. En na een korte tijd zal uw computer uiteindelijk kapot gaan door overmatige mijnbouw.

 • Zero-day-bedreigingen

Je weet inmiddels duidelijk dat alle software niet zo perfect is. In werkelijkheid beginnen de meeste programma’s met beveiligingslekken die bekend staan ​​als kwetsbaarheden. Bovendien worden deze mazen in de wet zwaar uitgebuit door hackers. Dus wanneer de hackers een maas in de wet ontdekken en deze misbruiken voordat de ontwikkelaars het probleem kunnen oplossen, is dit een zero-day-bedreiging.

Dus zelfs als uw programma legitiem was of afkomstig was van goede ontwikkelaars, kan er een kans zijn dat een hacker misbruik maakt van mazen in de wet en daarmee andere malware levert. Stel je voor dat een van je werkgevers een bestand heeft geopend en ransomware in het systeem heeft gelanceerd.

Kunt u zich voorstellen wat de verliezen zouden zijn??

 • Verlies van gegevens

Verlies van gegevens kan om welke reden dan ook gebeuren. Cyberaanvallen hebben echter de hoogste prioriteit in die lijst. Elke dag worden veel organisaties geconfronteerd met verwijdering en wijziging van hun gegevens zonder de juiste autoriteit. Bovendien zou het een onbetrouwbare opslagfaciliteit kunnen zijn om er de oorzaak van te zijn.

Het heeft echter ernstige gevolgen voor organisaties. Het verlies van de gegevens zou een enorme tegenvaller en ontwrichtend zijn voor de business line. Bovendien kan het de reputatie van uw merk bederven; u kunt klanten verliezen en geld verliezen.

Met cyberaanval bedoel ik hier ook vanuit de faciliteit. Als u niet over de juiste bescherming of detectiemethode beschikt, heeft dit waarschijnlijk gevolgen voor u.

 • Hacken

Hacken bestaat al generaties lang en is nu een grote zorg voor organisaties. Ik kan niet zeggen wanneer de trend echt kan veranderen; het zal echter niet snel gebeuren, dat is zeker.

Vanwege de betrouwbaarheid van technologie kunnen de hackers nu de zwakke punten gebruiken om in een systeem te komen. In werkelijkheid vindt hacking voornamelijk plaats als gevolg van het delen van inloggegevens of slechte procedures voor wachtwoordbeveiliging. Bovendien weten veel mensen die in organisaties werken niet dat ze hun inloggegevens niet met webportals moeten delen.

Dat is de reden waarom wanneer een hacker het netwerk van de medewerker binnendringt, de hacker ook toegang krijgt tot het interne netwerk. Dus hem een ​​jackpot geven.

 • Enkele factor wachtwoorden

Blijkbaar zijn wachtwoorden met één factor nu niet voldoende om al uw informatie te beschermen. In werkelijkheid zijn ze buitengewoon gemakkelijk te hacken. Het geeft de hacker dus gemakkelijk toegang tot de gegevens. Om met de situatie om te gaan, kan het gebruik van multi-factor authenticatieproces helpen. Maar dat is misschien nog steeds niet genoeg.

 • Inside Man

Alle organisaties worden niet alleen geconfronteerd met bedreigingen van buitenaf, maar ook met bedreigingen van binnenuit. Vooral de medewerkers in elke organisatie zijn zwakke punten. Bovendien kunnen ex-medewerkers ook elke organisatie ernstige schade toebrengen.

Gewoonlijk hebben werknemers niet de juiste kennis om de mazen in de wet te zien of op te lossen, zelfs als ze er een bedenken. In werkelijkheid kunnen velen het niet eens onderscheiden van een gewone e-mail naar een door malware aangetaste e-mail. Om ermee om te gaan, trainen velen de werknemers of volgen ze zelfs hun activiteiten online.

Door het ontbreken van een goed monitoringkanaal blijft het echter een bedreiging voor elke organisatie.

 • Stegware

Dit is voornamelijk een type malware dat andere malware-effecten uitbreidt. Hoe? Hackers hebben de neiging om steganografie te gebruiken om een ​​beschadigd bestand in een ander bestand te verbergen, zoals een video, afbeelding of bericht. Het kan dus voor uw ogen zijn en u gaat er misschien nooit van uit dat het is geïnfecteerd met malware.

Doorgaans kunnen cybercriminelen met uitstekende ontwikkelingsvaardigheden hun eigen stegware maken. Vanwege het dark web bieden veel hackers echter kits aan om hun eigen stegware te bouwen, en dus kunnen zelfs amateurhackers dat nu doen.

Velen worden dus het slachtoffer en kunnen niet eens achterhalen welk bestand het betreft, omdat ze verborgen zijn achter een legitiem bestand.

 • Gebreken in het internet der dingen (IoT)

We hebben de afgelopen jaren veel gebruik gemaakt van het internet der dingen, en het zou in de toekomst ook trendvoller worden. Tegenwoordig zijn de meeste apparaten verbonden via internet of things. Dit creëert echter enkele zwakke punten in het beveiligingssysteem.

Hoe nuttig ze ook zijn, veel mensen maken zich grote zorgen over het gebruik ervan. In werkelijkheid brengen de meeste internet of things-apparaten hun eigen beveiligingsproblemen met zich mee. Bovendien vertoont de architectuur zelf grote zwakke punten.

Daarom heeft het internet of things ook een veilige omgeving nodig zonder mazen in de wet om alle functies te bieden.

 • Schaduw IT-systemen

Deze systemen zijn voornamelijk de IT-software die niet echt past bij het interne IT-netwerk van een organisatie. Omdat ze niet worden ondersteund, ontstaat er een kloof in de communicatie of worden bepaalde functies uitgeschakeld. Bovendien is het het meest prominent in bedrijven die niet de neiging hebben om naar een nieuw systeem te kijken voordat ze het implementeren.

Dus als er gegevens verloren gaan in een van de IT-software, krijgt het niet zoveel aandacht en het ontbreekt organisaties aan een back-up ervan.

Bovendien kan met de niet-ondersteunde functies niemand zeggen wie er toegang toe heeft en wie niet. Het is dus een geweldige optie voor iedereen om te misbruiken. In veel gevallen doen de meeste organisaties geen antecedentenonderzoek voordat ze de IT-middelen van leveranciers krijgen. Zo ontstaan ​​er meer mazen in de wet.

 • Phishing mail

Phishing-e-mails zijn e-mails die een soort Trojaans paard of ransomware bevatten. Meestal zien ze eruit als normale e-mails met enkele onderscheidingen. Dus wanneer iemand van binnen het bedrijf deze mail opent, komt het Trojaanse paard het systeem binnen en veroorzaakt het ravage.

Dit soort e-mails starten de aanval direct nadat ze in het systeem zijn gekomen. Er is dus ook geen wachttijd of geen manier om er vanaf te komen.

Volgens een recente enquête kan meer dan 97% van de mensen het verschil niet zien tussen een phishing-e-mail en een normale e-mail. Om deze reden zijn preventieve maatregelen uiterst noodzakelijk.

 • Walvisvangst

Het is een vorm van zakelijke aanval waarbij de cybercrimineel erin slaagt zijn doelwitten ervan te overtuigen dat ze legitiem zijn. De afgelopen jaren is de walvisjacht de grootste bedreiging geworden. Bovendien achten deze aanvallers in de eerste fase vertrouwen, en later, wanneer ze toegang krijgen, maken ze misbruik van de gegevens.

Er is een toename van bijna 136% in verliezen als gevolg van de walvisjacht tussen 2016 en 2018. En aangezien het een ander soort hackaanpak is, kan geen enkel anti-malwareprogramma op internet je helpen..

 • Beleid voor Bring Your Own Device (BYOD)

Tegenwoordig moedigen veel van de organisaties hun werknemers aan om hun persoonlijke apparaten voor de werkomgeving te gebruiken. Bovendien verhoogt het ook de productiviteit en flexibiliteit. In werkelijkheid lijkt het misschien een geweldig beleid, maar het vormt een enorme bedreiging voor de bedrijven.

Het maakt bijvoorbeeld niet uit hoeveel actieve beveiligingsprotocollen u heeft, het apparaat van een getroffen werknemer kan gemakkelijk inbreuk maken op uw beveiliging. Er is geen manier om te weten of het apparaat van de werknemer is getroffen of niet, of geen manier om ook thuis beveiliging te bieden.

Bovendien zijn persoonlijke apparaten gemakkelijk te hacken dan organisatienetwerken. Dus als de hacker het apparaat van de medewerker te pakken krijgt, kan deze de firewall van uw organisatie binnen de kortste keren bereiken. Zo worden de algemene risico’s van cyberdreigingen vergroot.

 • DDOS

Distributed Denial of Service-aanval of DDOS-aanval is een type aanval dat het netwerk van de organisatie overspoelt met verkeer en uiteindelijk afsluit. Bovendien vallen ze toevallig aan vanuit meerdere bronnen, die kunnen oplopen tot duizenden. Hierdoor is het moeilijk om de exacte locatie van de aanval te volgen.

U kunt de aanval dus niet stoppen door eenvoudig een specifiek IP-adres te blokkeren. Als gevolg hiervan wordt het netwerk afgesloten, waardoor alle bronnen niet beschikbaar zijn voor zowel de consument als de organisatie. Eerlijk gezegd is er geen specifieke reden waarom hackers dit voornamelijk doen.

Het kan echter zijn omdat het het merk van de organisatie schaadt of gewoon de eer opeist voor het uitschakelen van het netwerk van een grote organisatie. Onnodig te zeggen dat spraakmakende organisatie de belangrijkste doelen van DDOS zijn.

Hoofdstuk-3: Kan cyberbeveiliging met blockchain verhelpen?

Traditionele beveiligingsoplossingen zijn niet in staat om cyberaanvallen met een toenemend aantal complexe en samenwerkende machines aan te pakken. Blockchain-beveiliging in de mix kan echter echt helpen om de allesomvattende oplossing voor de problemen te zijn.

Zoals u kunt zien, zit de cyberbeveiligingssector vol met problemen. En een min of meer kwetsbare cyberoplossing kan niet alle verschillende soorten bedreigingen aan. Blockchain kan dus op dit moment de meest veelbelovende oplossing zijn.

Ik bedoel, denk er eens over na. Het is enige tijd geleden dat de technologie voor het eerst werd geïntroduceerd. Hoewel het na de jaren nog steeds voor veel tekortkomingen zorgde, bloeit het nu om een ​​geweldige oplossing te zijn.

Bovendien werkt het al in meerdere organisaties in verschillende industrieën, zoals gezondheidszorg, overheid, toeleveringsketen, energie, enz.

Als firewalltechnologie biedt het dus veel beveiligingsprotocollen. Ze hebben ook veel lof gekregen van alle industrieën die het gebruiken. Het kan dus gemakkelijk cyberaanvallen afweren.

Blockchain-technologie is een gedistribueerde grootboektechnologie die knooppunten gebruikt om het decentralisatieconcept te vormen. Meer nog, het gebruikt ook een vorm van wederzijdse consensus om de gegevens te beschermen. Als een hacker bijvoorbeeld een aantal knooppunten in het netwerk probeert te hacken, kunnen andere knooppunten gemakkelijk het consensusproces gebruiken om te detecteren wie de slechte speler is..

Bovendien kunnen ze de methode gebruiken om de gecompromitteerde knooppunten te vergrendelen en het hele netwerk op te slaan. Bovendien kun je zien dat blockchain-beveiliging eigenlijk verschillende krachtsystemen gebruikt om voornamelijk de redundantie en fraudebestendige herpublicatie te bieden.

Maar wat betekent het??

In veel termen zou het kunnen betekenen dat hackers een paar van de troepen kunnen uitschakelen, maar ze kunnen niet het algehele Blockchain-beveiligingsleger uitschakelen. Zoals je aan troepen kunt zien, bedoel ik enkele knooppunten en met het leger bedoel ik alle knooppunten in het netwerk.

Dus met blockchain-beveiliging in de mix, is geen enkele industriële operatie of informatieopslag alleen afhankelijk van het ene kwetsbare systeem. In werkelijkheid helpen blockchain en cybersecurity het schaalbaarder en ontwrichtend te worden.

Bovendien betekent dit dat de meeste beveiligingsbeleidsregels, zoals stroomcontroles of roterende wachtwoorden, op meer verschillende manieren worden beheerd. Bovendien kunnen alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot specifieke controles. U kunt proberen centraal te repliceren en het vervolgens langzaam uit te rollen naar andere velden.

Bovendien zouden deze controles fraudebestendig worden gebruikt en door alle knooppunten op het blockchain- en cyberbeveiligingsnetwerk.

Daarom vormt het, zoals u kunt zien, een zelfbeschermende firewall. Het heeft dus geen enkel storingspunt. Bovendien zou er geen ongeautoriseerde toegang tot het netwerk zijn of geen onbedoelde wijzigingen in het blockchain-beveiligingsnetwerk.

Dus als je niet zeker weet of blockchain-beveiliging de oplossing kan zijn, kan ik zeker zeggen dat het zeker kan. Veel mensen weten echter niet welk type blockchain-beveiligingsoplossing ze nodig hebben, aangezien de cyberbeveiliging zelf verschillende typen heeft.

Voordat ze de oplossing uitkiezen, moeten de organisaties dus precies weten wat voor soort gebruiksscenario’s de blockchain-beveiliging heeft.

Wilt u meer weten over Blockchain? Bekijk nu de Blockchain-presentatie!

Hoofdstuk-4: Blockchain-beveiliging: mogelijke gebruiksscenario’s

blockchain-beveiliging

Als u de statistieken van cyberaanvallen bekijkt, zult u zich realiseren hoe de beveiligingsprotocollen echt evolueren. Bovendien zult u zich ook realiseren hoe de cyberaanval-systemen steeds moeilijker te hanteren worden voor de typische beveiligingsprotocollen.

Vanaf begin 2016 lanceerden de criminelen elke dag 4000 aanvallen. Bovendien werd het, wat mensen ook deden, heel duidelijk dat het escalerende karakter de aanvallen van 2015 met 300% overtrof. Zelfs in 2015 waren de aanslagen bijna 1000 per dag; het verdrievoudigde echter in 2016.

Enkele van de belangrijkste hacks vonden ook plaats in 2016, waarbij 57 miljoen chauffeurs- en gebruikersaccounts werden gecompromitteerd in Uber. Bovendien werden in hetzelfde jaar ook 412 miljoen Friend Finder-gebruikersaccounts gecompromitteerd.

Dus je ziet dat de inzet nu hoog is, en geen enkele industrie is zelfs veilig voor de aanvallen. In werkelijkheid zijn hackers constant op zoek naar nieuwere doelen om te corrumperen. Dus zelfs als u de afgelopen jaren veilig bent geweest, is het geen zekerheid of uw bedrijf ook in de toekomst veilig zal zijn..

Het is echter mogelijk dat er geen methode is die 100% garantie kan bieden. Toch is blockchain-beveiliging veel beter dan traditionele. Zoals ik al eerder zei, kan die blockchain-beveiliging het echt voor je afzwakken.

Bovendien, gezien het feit dat blockchain en beveiligingsnetwerk kunnen voorkomen dat hackers gevoelige informatie vrijgeven, zal ik zeggen dat dit een geweldige technologie is om uit te proberen.

U bent echter misschien niet zo goed bekend met de waarschijnlijke use-cases van blockchain-cyberbeveiliging die het naar voren kan brengen. Dus nu ga ik wat dieper in dat spectrum graven.

Bekijk nu onze Blockchain voor handelsfinancieringsgids!

 • Verificatie van software-updates of downloads

Alle soorten Trojaanse paarden, wormen en virussen kunnen gemakkelijk in verschillende vormen de computers binnendringen. En meestal zijn ze zelfs buitengewoon moeilijk te herkennen. Begin 2016 zijn er meer dan 127 miljoen verschillende soorten malware gemaakt. Om eerlijk te zijn, deze zijn allemaal erg moeilijk te identificeren zonder een geoefend oog.

In feite komt het vaak in de vorm van een software-update of een nep-softwaredownloadoptie. Wil je wat ontmoedigender is? Elke dag registreert het AV-TEST-instituut 350.000 nieuwe soorten programma’s als malware. Bovendien is het Mac OS dat zo onaantastbaar leek, nu het doelwit van malware.

In werkelijkheid is er alleen al voor het infecteren van Mac 49.000 malware, en ze zijn allemaal gemaakt in 2018. Bovendien zijn al deze fraudeurs zo deskundig in het verbergen van hun applicatie en software in het volle zicht dat de typische antivirusprotocollen niet kunnen lijken. om ze op een of andere manier te achterhalen.

En in plaats van jou, nemen ze alle inkomsten mee die je met dwangarbeid hebt verdiend. Lijkt niet eerlijk, toch?

Daarom is het nu een noodzaak om te gaan met use-cases voor blockchain-cyberbeveiliging. Bovendien zijn blockchain-beveiligingsoplossingen niet alleen in staat om uit te zoeken welke software legitiem is en welke niet. Maar blockchain-beveiliging kan u ook laten weten of er een schadelijke update is.

Hoe doen ze dat? Welnu, in blockchain-technologie voor cyberbeveiliging kun je de hash-functies van zowel de ontwikkelaars als degene die je gaat downloaden vergelijken. Nadat je deze twee hebt vergeleken, kun je echt verifiëren of het legitiem is of niet op het blockchain- en beveiligingsplatform.

Zo wordt de enige hoofdpijn van uw lijst drastisch verwijderd.

Leer nu meer over de geschiedenis van Blockchain!

 • DDoS-aanvallen (Distributed Denial-Of-Service) stoppen

Distributed Denial of Service-aanval of DDOS-aanval is een type aanval dat het netwerk van de organisatie overspoelt met verkeer en uiteindelijk afsluit. Bovendien vallen ze toevallig aan vanuit meerdere bronnen, die kunnen oplopen tot duizenden. Hierdoor is het moeilijk om de exacte locatie van de aanval te volgen.

Meestal leveren deze aanvallen niet echt iets op, zoals het systeem voor geld vasthouden of uw persoonlijke gegevens verkrijgen. Het is meer een krediet claimen terwijl u uw bedrijf letterlijk zonder reden kapotmaakt.

Bovendien maakt een nieuw type DDoS-software het ook moeilijker te hanteren. In werkelijkheid verbergen deze zich en spelen ze dood totdat het systeem opnieuw wordt opgestart. Bovendien kan het de aanval keer op keer lanceren. U kunt echter niet achterhalen waar de bron is.

Het wordt dus steeds moeilijker om alle problemen op te lossen of consequent zaken te doen.

Het gebruik ervan voor het stoppen van DDoS-aanvallen is een andere toepassing van blockchain-cyberbeveiliging. Maar hoe zullen blockchain-beveiligingsoplossingen het echt doen? Allereerst moet er een back-upteam zijn om het netwerk te redden als het onder vuur komt te liggen.

Door het toegenomen verkeer wordt meestal een groot deel van het netwerk van de organisatie afgesloten. Maar wanneer het netwerk van het bedrijf wordt aangevallen, activeert de blockchain en het beveiligingsnetwerk de extra gedistribueerde knooppunten om meer bandbreedte mogelijk te maken.

Dus als de bandbreedte opgebruikt is, wordt er meer bandbreedtetoewijzing geïntroduceerd. Dus uiteindelijk wint de cybersecurity blockchain-technologie. Maar u kunt deze methode om het netwerk te vergroten alleen gebruiken met behulp van blockchain-beveiliging en niets anders.

Het resultaat is dat hackers uw organisatie niet snel kunnen uitschakelen.

 • Bied digitale identiteiten of biometrische identiteiten aan

De meeste wachtwoorden die online worden gebruikt, krijgen een “zwakke” tag en wachten tot ze worden gehackt.

Blijkbaar zijn wachtwoorden met één factor nu niet voldoende om al uw informatie te beschermen. In werkelijkheid zijn ze buitengewoon gemakkelijk te hacken. Het geeft de hacker dus gemakkelijk toegang tot de gegevens. Om met de situatie om te gaan, kan het gebruik van multi-factor authenticatieproces helpen. Maar dat is misschien nog steeds niet genoeg.

Wist je dat volgens Facebook elke dag meer dan 600.000 gebruikersaccounts worden gehackt alleen vanwege voorspelbare wachtwoorden? Dat zijn veel cijfers! En het is ook een beveiligingsrisico voor u als de netwerkverificatie van uw organisatie ook op wachtwoorden is gebaseerd.

In werkelijkheid moet u uw wachtwoorden regelmatig blijven wijzigen om veilig te kunnen concurreren. Dat leidt echter tot meer gecompliceerde wachtwoorden die we niet kunnen bijhouden. Bovendien veranderen de meeste mensen hun wachtwoorden niet vanwege het buitensporige gedoe. Als u hetzelfde wachtwoord echter lang bewaart, wordt het voorspelbaar.

Om u hierbij te helpen, vindt u hier use cases voor blockchain-cyberbeveiliging. Niet alleen blockchain-beveiliging kan uw wachtwoorden beschermen, maar het kan de manier waarop mensen in elk systeem terechtkomen, echt veranderen.

Met blockchaintechnologie voor cyberbeveiliging krijgt u digitale identiteiten of biometrische identiteiten ter vervanging van wachtwoorden.

In werkelijkheid zijn digitale identiteiten of biometrische identiteiten veel veiliger dan wachtwoorden. En dus, zonder uw biometrische sleutel, kan niemand anders echt toegang krijgen tot uw persoonlijke documenten op het blockchain- en beveiligingsnetwerk.

Bovendien zijn de blockchain-beveiligingsoplossingen niet alleen veiliger, maar het is ook gemakkelijker om ze te gebruiken. Tegenwoordig bieden veel bedrijven deze oplossing ook voor ondernemingen aan.

Bekijk onze fundamentele presentatie van Blockchain voor meer informatie over Blockchain!

 • Beveiligingsinbreuken op geautomatiseerde systemen stoppen

De opkomst van autonome technologieën opent nieuwe hoogten voor mensen en organisaties. Het heeft echter ook meer mazen geopend voor de hackers om binnen te komen. In werkelijkheid maakt het relaxte karakter van de organisaties of het ontbreken van de juiste beveiligingsmaatregelen de autonome systemen kwetsbaarder dan ooit..

Hacken bestaat al generaties lang en is nu een grote zorg voor organisaties. Er is geen manier om te weten of de trend ooit zal veranderen of niet. Maar het is veilig om te zeggen dat het niet snel zal zijn.

Door de betrouwbaarheid van het geautomatiseerde systeem kunnen de hackers nu de zwakke punten gebruiken om in een systeem te komen. In werkelijkheid vindt hacking voornamelijk plaats als gevolg van het delen van inloggegevens of slechte procedures voor wachtwoordbeveiliging.

Bovendien hebben veel mensen die in organisaties werken niet de kennis om hun inloggegevens niet te delen met webportals.

Dat is de reden waarom wanneer een hacker het netwerk van de medewerker binnendringt, de hacker ook toegang krijgt tot het interne netwerk. Dus hem een ​​jackpot geven.

Daarom is het tijd om over te gaan op use-cases voor blockchain-cyberbeveiliging. In werkelijkheid zijn de blockchain-beveiligingsoplossingen in staat om corrupte en ongeldige invoer en opdrachten te achterhalen. Met behulp van algoritmen kunnen de blockchain en het beveiligingsnetwerk bepalen wanneer een corrupte opdracht het netwerk probeert binnen te komen.

Meer nog, de blockchain-technologie voor cyberveiligheid is zo geavanceerd dat deze gemakkelijk en zonder problemen kan worden gestopt. En door dat te gebruiken, kunt u gemakkelijk achterhalen welk van het geautomatiseerde systeem is aangetast en ook het herstelproces starten.

U ziet dus hoe de blockchain-beveiliging kan helpen in geautomatiseerde systemen.

 • Veiliger DNS

Domain Name System of DNS is vergelijkbaar met telefoonboeken die helpen bij het bepalen van een website op basis van het IP-adres. Deze zijn voornamelijk nodig om u te helpen de juiste website te vinden wanneer u ernaar zoekt.

Het probleem is echter dat DNS slechts gedeeltelijk gedecentraliseerd is. Elke hacker kan dus toegang krijgen tot de verbinding van de website en het IP-adres en die gebruiken om op elk moment te crashen. In werkelijkheid leidt het tot een grote ondergang voor de onderneming, omdat ze hun bedrijf verliezen en een slechte klantindruk hebben. Dus uiteindelijk begint het ook hun merkwaarde te verminderen.

Enkele van de gebruikelijke methoden zijn om de DNS te infecteren om de klant om te leiden naar veel zwendelwebsites. Om nog maar te zwijgen over alles van de website is gevuld met malware. Het is dus mogelijk dat u een legitieme website opent en wordt omgeleid naar een geïnfecteerde website, om vervolgens wat malware op uw apparaat te laden.

Het is een serieus probleem voor bedrijven en het vereist meer beveiliging in deze niche.

Daarom kunnen use-cases voor blockchain-cyberbeveiliging helpen om het probleem op te lossen. Welnu, de oplossing is om van de DNS een volledig gedecentraliseerd systeem te maken. Dus met cyberbeveiliging blockchain-technologie krijgt geen enkele hacker toegang tot de IP-links.

Ook zullen de blockchain-beveiligingsoplossingen niet alleen het DNS-systeem hosten, maar het zou er ook meer beveiligingslagen voor bieden.

Als gevolg hiervan zijn er verschillende beveiligingsprotocollen op elk niveau, waardoor de blockchain en het beveiligingsnetwerk een volledig proof-systeem zijn.

En zo kan de blockchain-beveiliging zorgen voor de kwetsbaarheden van het DNS-systeem.

 • Gedecentraliseerde gegevensopslag bieden

Als u gecentraliseerde opslag gebruikt om al uw informatie te bewaren, dan bent u gewoon een eend die wacht om gehackt te worden. In werkelijkheid is de meeste gecentraliseerde opslag vatbaar voor gegevensverlies.

Verlies van gegevens kan om welke reden dan ook gebeuren. Cyberaanvallen hebben echter de hoogste prioriteit in die lijst. Elke dag worden veel organisaties geconfronteerd met verwijdering en wijziging van hun gegevens zonder de juiste autoriteit. Bovendien zou het een onbetrouwbare opslagfaciliteit kunnen zijn om er de oorzaak van te zijn.

Het heeft echter ernstige gevolgen voor organisaties. Het verlies van de gegevens zou een enorme tegenvaller en ontwrichtend zijn voor de business line. Bovendien kan het de reputatie van uw merk bederven; u kunt klanten verliezen en geld verliezen.

Het doet je nadenken hoe het komt dat deze bedrijven nooit iets anders hebben uitgeprobeerd. En elke dag blijft het aantal storage-inbreuken stijgen. Het is dus opvallend dat de gecentraliseerde database op geen enkele manier bescherming kan bieden.

Met gebruiksscenario’s voor blockchain-cyberbeveiliging kunt u de manier waarop dingen werken echter echt veranderen. De netwerkarchitectuur van de blockchain-beveiligingsoplossingen is van nature gedecentraliseerd. Met deze nieuwe methode verlaat u dus geen enkel toegangspunt in het blockchain-beveiligingsnetwerk.

Meer nog, hier, in plaats van een enkel toegangspunt dat de informatie beschermt, zijn er duizenden robuuste barrières die uw gegevens beschermen. En zo werkt de blockchain en het beveiligingsnetwerk.

Met blockchaintechnologie voor cyberbeveiliging heb je ook interoperabiliteit nodig om de volledige ervaring te krijgen. In ieder geval lukt het de techneut om het voor elkaar te krijgen, of je er nu aan twijfelt of niet.

Bekijk nu onze Corda Blockchain-gids!

 • Identiteitsverificatie voor Edge-apparaten

We gebruiken edge-apparaten elke dag van ons leven intensief, en het zou ook in de toekomst trendvoller zijn. Tegenwoordig zijn de meeste apparaten verbonden via internet of things. Dit creëert echter enkele zwakke punten in het beveiligingssysteem.

Hoe nuttig ze ook zijn, veel mensen maken zich grote zorgen over het gebruik ervan. In werkelijkheid brengen de meeste edge-apparaten hun eigen beveiligingsproblemen met zich mee. Bovendien vertoont de architectuur zelf grote zwakke punten.

Wist je dat 41% van alle Android-apparaten kwetsbaar is voor extreme wifi-aanvallen? Het zal niet alleen de telefoon beschadigen, maar als het is verbonden met een site, zal het ook die beschadigen.

In werkelijkheid hebben veel werknemers de neiging om met de onbeveiligde telefoon in te loggen op het netwerk van hun bedrijf, wat leidt tot gemakkelijke toegang voor hackers.

Daarom hebben de edge-apparaten ook een beveiligde omgeving nodig zonder mazen in de wet om alle functies te bieden.

Dus je ziet dat blockchain cybersecurity use cases in dit geval zeer geschikt zijn. Het kan de identiteitsverificatie bieden die nodig is voor deze zeer kwetsbare edge-apparaten. Maar hoe lost de blockchain-beveiliging dit probleem op??

Allereerst zullen de blockchain en het beveiligingsnetwerk het kernnetwerk isoleren met een authenticatieproces in meerdere stappen. Hier kan het een biometrische sleutel of handtekening gebruiken om correct in te loggen.

Daarom kunnen de blockchain-beveiligingsoplossingen ervoor zorgen dat alleen de geautoriseerde persoon het systeem betreedt. Met behulp van de gedecentraliseerde opslag kan de cybersecurity blockchain-technologie de sleutels ook op een veilige plek bewaren.

Bovendien kan het netwerk zelf digitale identiteiten aanbieden wanneer een bedrijf het voor het eerst opzet.

 • Zorg voor distributie van de openbare sleutel

Zelfs als u op wachtwoorden vertrouwt of het moet doen totdat alle systemen ter wereld volledig gedecentraliseerd zijn, hoe kan blockchain-beveiliging in dat geval helpen? Momenteel worden de meeste wachtwoorden en gebruikersnamen opgeslagen in gecentraliseerde databases.

Nou, je weet inmiddels dat deze extreem gemakkelijk te hacken zijn. Als de database zelf op de een of andere manier wordt gehackt, heeft de hacker gewoon de jackpot gewonnen. U vraagt ​​zich misschien af ​​wat het probleem is als het het wachtwoord krijgt van een socialemedia-account of een website die u nauwelijks gebruikt?

Welnu, het probleem zou zijn wanneer u hetzelfde of een soortgelijk wachtwoord gebruikt voor het inloggen op uw bankrekening of uw medische dossiers. Bovendien is het gemakkelijker om een ​​patroon te achterhalen door het wachtwoord te zien. Dus zelfs als u denkt dat een enkele wachtwoordhack geen verschil zal maken, kan dat in werkelijkheid.

En dit is hoe de hackers betaamt. Om het te stoppen, zouden openbare sleutels zoals wachtwoorden of gebruikersnamen worden verspreid, zodat geen enkele hacker er toegang toe kan krijgen.

Gebruiksscenario’s voor blockchain-cyberbeveiliging bieden een blockchain-beveiligingsnetwerk dat volledig gedecentraliseerd is. Als u uw openbare sleutel op meerdere knooppunten met volledige versleuteling begint op te slaan, wordt het moeilijk voor hackers om er toegang toe te krijgen.

Stel je voor, je hebt het wachtwoord verdeeld en versleuteld en alle stukjes verdeeld over vele knooppunten in het blockchain- en beveiligingsnetwerk.

Dus zelfs als de hacker toegang probeert te krijgen tot de cyberbeveiligings blockchain-technologie, kan hij niet weten waar de stukjes echt zijn.

Bovendien zijn er tal van blockchain-beveiligingsoplossingen daarvoor op de markt die u kunt uitproberen.

Lees meer over verschillende Blockchain-bedrijfsmodellen om nu gebruik te maken van de technologie!

 • Bied Device Hardware Provenance

Dit is het oor van cyberoorlogvoering waar cybercriminelen alles in het werk stellen om ons te verlammen. In werkelijkheid wordt elke branche geconfronteerd met diefstalproblemen en beschikt ze niet over de juiste beveiliging om deze te onderhouden.

Bovendien hebben veel sneeuwbedrijven ook namaakproducten. Deze producten komen in hun systeem zonder enig spoor achter te laten, en mensen kopen ze als legitieme producten. Meer nog, de hardware is een van de meest vervalste niches aller tijden.

De cybercriminelen maken echter gebruik van deze nagemaakte hardware in hun voordeel. Vervalste hardware heeft schadelijke virussen verborgen. Ja, je hebt het goed gehoord, ze stoppen de virussen in de hardware voordat ze deze aan legitieme industrieën leveren.

Omdat er geen hardware is, weten veel organisaties niet of ze te maken hebben met goede of slechte producten. Als gevolg hiervan breekt de hel los als een organisatie de apparaten ophaalt en aansluit op hun netwerk.

Ook al heb je misschien een beveiligingsprotocol in gebruik, het is echt moeilijk om virussen uit hardware te verwijderen.

Er moet dus een hardware-herkomst zijn, en blockchain-cybersecurity-use-cases kunnen dat zeker doen. Met de herkomst van de hardware van het apparaat kunnen er geen kwaadaardige virussen meer het netwerk binnendringen. Nu kan de industrie tijdens de productie zien of de leverancier legitiem is of niet in het blockchain-beveiligingsnetwerk.

Met behulp van het blockchain- en beveiligingsplatform kan het gemakkelijk de oorsprong van de hardware achterhalen. Het is een van de vele voordelen van blockchaintechnologie voor cyberbeveiliging, en de onveranderlijke database helpt de informatie onaangetast te houden.

Er zijn al verschillende blockchain-beveiligingsoplossingen beschikbaar voor specifiek deze niche.

 • De beveiligingswaarschuwingen filteren

Welnu, het gebruik van typische cyberbeveiligingsprotocollen is geweldig. Dat brengt echter ook veel kosten met zich mee. Het probleem is wanneer ze malware of slechte gegevens kunnen herkennen. Ze lijken echter ook legitieme gegevens als corrupt te markeren.

In werkelijkheid is de valse vlag zo groot in aantal dat er meer extra administratieve kosten nodig zijn om erachter te komen welke niet en welke wel. Het blijft dus meer geld toevoegen in plaats van het te verminderen.

Deze vals-positieve gegevens kunnen tot problemen leiden voor zowel de consument als het bedrijf zelf. Alleen al met vals-positieve gegevens kost het ondernemingen elk jaar meer dan $ 1,3 miljoen. Bovendien wordt er 21.000 uur aan tijd verspild.

Het verspilt dus niet alleen de enorme hoeveelheid geld, maar het is ook tijdverspilling.

Dat is de reden waarom u met blockchain-cybersecurity-use-cases de gefilterde gegevens kunt krijgen. Bovendien zouden de blockchain-beveiligingswaarschuwingen nauwkeuriger zijn zonder valse positieven. De knooppunten binnen het framework voor blockchain-beveiligingsoplossingen kunnen werken als een verificateur of de gegevens correct zijn of niet.

Zo raak je de extra kosten en verspilde tijd voorgoed kwijt in blockchaintechnologie voor cyberbeveiliging. Dat is echter niet het enige voordeel hier. Blockchain- en beveiligingsplatforms zijn veel goedkoper dan gemiddelde oplossingen. Het is dus een win-win voor iedereen.

Hoofdstuk 5: Voorbeelden van blockchain-cyberbeveiliging op het werk

 • Santander

Santander gebruikt blockchain-beveiliging om hun internationale betalingsdiensten te verbeteren. Blijkbaar zijn zij de eerste bank in het Verenigd Koninkrijk die blockchain adopteert voor veiligheidsdoeleinden. Bovendien helpen ze met behulp van blockchain en cybersecurity hun klanten om in Zuid-Amerika en Europa te betalen met hun Santander-account..

Met de hulp van Ripple is de One Pay Fix-service nu live in Polen, het VK, Brazilië en Spanje. We weten allemaal hoe het interne netwerk van banken altijd onder voortdurende cyberaanvallen staat. En om ervoor te zorgen dat de klanten niet lijden, gebruikt Santander blockchain-beveiliging om ook al hun interne netwerken te beschermen..

 • Nationale Bank van Canada

De Nationale Bank van Canada gebruikt een blockchain- en cyberbeveiligingsnetwerk voor hun schulduitgifte. Momenteel gebruiken ze J.P. Morgan’s Quorumenterprise-Ethereum als basisnetwerk. Quorum is een bedrijfsversie van Ethereum met toegevoegde beveiligingsprotocollen om elke organisatie tegen cyberaanvallen te beschermen.

En de Nationale Bank van Canada gebruikt het blockchain-beveiligingsaspect ervan om 100% veiligheid bij transacties te garanderen. Bovendien werkt het ook aan andere projecten, zoals het bieden van een veilig kanaal voor supply chain-industrieën.

Hoe dan ook, ze hebben onlangs een proeffase van schulduitgifte doorgemaakt, waar ze $ 150 miljoen eenjarige schuld hebben uitgegeven met behulp van het platform.

 • Barclays

Barclays gebruikt blockchain en cybersecurity om zekerheid te bieden bij geldoverdrachten. Niet alleen dat, maar ze hebben ook een patent voor het gebruik van blockchain-beveiligingstechnologie. In werkelijkheid is het primaire doel van dit bedrijf om het te gebruiken om de stabiliteit en populariteit van de valutatransfers te vergroten.

Ze gebruiken het ook om al hun interne databases buiten het bereik van hackers te houden. Bovendien hebben ze ook een patent voor blockchain-beveiliging in KYC-processen. Dus met behulp hiervan kan elke bank of financieel bedrijf zijn persoonlijke identificatie opslaan op het blockchain-netwerk.

 • Verander de gezondheidszorg

Change Healthcare gebruikt blockchain en cybersecurity om gezondheidszorgoplossingen aan te bieden in alle ziekenhuizen in de VS.Niet alleen dat, maar ze gebruiken het ook voor hun eigen beveiligingsbeheer. Bovendien weet het bedrijf hoe de zorgsector uit elkaar valt door de hacks en misbruik van cybercriminelen. In werkelijkheid is het een alledaagse factor dat veel patiëntgevoelige informatie wordt gelekt of gehackt uit de database van het ziekenhuis.

Om nog maar te zwijgen, de wijziging van gegevens voor persoonlijk gewin is prominent hoor. En dat komt allemaal doordat de zorgsector niet over de juiste beveiliging beschikt. Daarom biedt Change Healthcare niet alleen blockchain-beveiligingsoplossingen, maar gebruikt het het ook om hun netwerk te bewaken.

 • Gezondheidsbanden

Health Linkages gebruikt blockchain-beveiliging om een ​​transparante gegevensoverdracht en auditprocessen voor de zorgsector te garanderen. Niet alleen dat, maar het gebruikt dat ook om de compliances in de branche te stimuleren. In werkelijkheid kunt u met behulp van hun platform alleen patiëntgegevens delen als u over de juiste inloggegevens beschikt.

Het bevat ook een lijst van alle gezondheidsgebeurtenissen, waardoor de besluitvorming voor artsen duidelijker wordt. Ervoor zorgen dat geen enkele hacker of derde partij toegang krijgt tot deze informatie is de prioriteit.

Momenteel werken ze momenteel aan een andere proef van blockchain- en cybersecurity-project waarbij de professionals patiëntinformatie in een beveiligd kanaal kunnen bekijken.

 • De staat Colorado

De staat Colorado gebruikt blockchain-beveiliging en denkt dat ze deze voor gebruik door de overheid kunnen gebruiken voor gegevensbescherming. Niet alleen dat, maar de Colorado Senaat heeft een wetsvoorstel aangenomen met betrekking tot het gebruik van blockchain-beveiliging om hun opslag van records te beveiligen.

Gewoonlijk verwerkt Colorado elke dag 6 tot 8 miljoen hackpogingen. En vaak wonnen de hackers de overheidsstructuur. Om daarmee om te gaan, gebruikt Colorado de codering van blockchain om ze weg te houden van pogingen tot hacks. En dat is hoe blockchain-beveiliging ook de regeringen beïnvloedt.

 • Australië

Welnu, de Australische regering loopt niet zo ver achter als het gaat om het gebruik van blockchain en cyberbeveiliging om hun overheidsdocumenten op te slaan. In werkelijkheid heeft het land onlangs prioriteit gegeven aan het gebruik van een blockchain-beveiligingsnetwerk voor de overheid.

Ook al bevindt het netwerk zich nog in de beginfase, toch denken de overheidsfunctionarissen dat de technologie binnenkort een echt waardevol bezit zal worden.

Momenteel nemen ze technologische ondersteuning van IBM om het overheidsecosysteem te maken. Ook denkt de federale overheid dat het ook voor toekomstige regeringen een geweldige aanvulling zal zijn.

 • Malta

Momenteel gebruikt Malta blockchain-beveiliging om een ​​back-up te maken van hun financiële sectoren. Overheidsfunctionarissen onderzoeken echter ook het beveiligingsaspect van blockchain. Waarom? Ze willen vooral al hun overheidsdocumenten veiligstellen. Bovendien willen ze ook alle burgerinformatie weghouden van cybercriminelen.

In werkelijkheid is Malta meer dan enthousiast om blockchain in elke sector te verwelkomen. In feite willen ze het Blockchain-eiland worden. Met de toenemende cryptocurrency-rage in Malta zijn ze ook al heel lang onder het doelwit van de hacker.

Daarom wil de overheid blockchain ook gebruiken als beveiligingslaag voor hun databases.

 • Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA)

Het Defense Advanced Research Projects Agency of DARPA is eigenlijk het Amerikaanse ministerie van Defensie dat werkt aan technologieën voor het leger. In werkelijkheid ontwikkelen ze voornamelijk verschillende opkomende technologieën voor het Amerikaanse leger.

Nu de blockchain-technologie echter een van de opkomende technologieën is, onderzoekt DARPA hoe het deze kan gebruiken voor de beveiliging en codering van gegevensoverdrachten. Daarom werken ze aan een op blockchain gebaseerd berichtensysteem dat het leger kan helpen om de informatie onmiddellijk naar elke locatie te delen.

En ook om ervoor te zorgen dat geen enkele derde partij hun boodschap kan kruisen op het blockchain- en cyberbeveiligingsnetwerk.

Bekijk de verschillen tussen blockchain en database.

 • Chinees leger

Het Chinese leger is nu geïnteresseerd in blockchain-beveiliging om hun beveiligingsprotocollen binnen hun militaire en overheidsnetwerk te verbeteren. Bovendien denken ze dat blockchain-beveiliging het potentieel heeft om buitenlandse tegenstanders ervan te weerhouden essentiële militaire of overheidsinformatie te wijzigen of aan te passen..

Meestal hebben ze te maken met veel informatielekken en -wijzigingen. En zeker, de militaire informatie van een land mag niet van de derde partij zijn. Het kan het land ernstig schaden.

We weten echter nog steeds niet aan welke projecten ze werken vanwege vertrouwelijkheidsredenen. Maar we weten wel dat ze informatie over inlichtingenoperaties en communicatie tussen officieren willen bestrijken.

U kunt dus zien hoe blockchain-beveiliging echt invloed heeft op de grootste sector ter wereld.

 • Lockheed Martin

Lockheed Martin is toevallig de eerste Amerikaanse defensie-aannemer die blockchain en cyberbeveiliging gebruikt om de protocollen te verbeteren. Niet alleen dat, maar het maakt ook gebruik van blockchain-beveiliging in risicobeheer van de toeleveringsketen, technische systemen en softwareontwikkeling.

Het wil ervoor zorgen dat elk van deze velden superstrak beveiligd is. In werkelijkheid krijgt het bedrijf technologische ondersteuning van Guardtime.

Een andere mogelijke reden om voor het blockchain-beveiligingsnetwerk te kiezen, is om ervoor te zorgen dat alle ontwikkeling van wapens veilig blijft en niet in verkeerde handen valt, omdat de ontwikkeling van wapens ook een essentieel onderdeel is binnen een land en een regering..

 • Flex en Rockwell Automation

Flex is het supply chain-bedrijf dat om verschillende redenen blockchain-technologie gebruikt, en een daarvan is beveiliging. Niet alleen Flex, maar een ander hardwarebedrijf Rockwell Automation gebruikt ook blockchain-beveiliging om een ​​veiligere infrastructuur te bieden voor hun productie- en verzendproces.

Op dit moment hebben ze allebei technologische ondersteuning gekregen van Cisco. In werkelijkheid wil Cisco, als onderdeel van de vertrouwde IoT Alliance, meer dan gretig blockchain integreren met IoT-apparaten.

Sterker nog, ze denken dat IoT en blockchain echt goed samengaan.

 • Het Amerikaanse ministerie van Energie

Het Amerikaanse ministerie van Energie werkt samen met Guardtime om te zorgen voor een volledig beveiligd netwerk voor de gedistribueerde energiebronnen aan de rand van het elektriciteitsnet. Hier bedoelen ze met de rand van het elektriciteitsnet het kruispunt waar het elektriciteitsnet zich splitst naar andere klanten en gedistribueerde netwerken.

Bovendien willen ze een einde maken aan elk misbruik van de energie voordat deze zich splitst in andere netwerken. Blijkbaar heet het project Cybersecurity for Energy Delivery Systems onder het domein van Obama.

Bovendien zou het gebruik van de blockchain om het systeem te ondersteunen niet alleen helpen om aanvallen van derden af ​​te weren, maar ook om meer betrouwbaarheid van de infrastructuur te garanderen..

 • Ethisch

Ethical gebruikt momenteel blockchain-beveiliging voor de bescherming van hun audittrails. Bovendien werken ze samen met Guardtime om de volledige beveiliging van de audittrails te garanderen. In werkelijkheid wordt elke keer dat een bewerking wordt uitgevoerd, aan de database toegevoegd. Bovendien wordt voor elk record een nieuwe KSI-handtekening geïntroduceerd.

Wat ethisch hier doet, is de handtekening opslaan als bewijs van bewijs? ALS de handtekening aanwezig is in de database, is dit het bewijs dat het auteurschap, de tijd of de integriteit van de audit nog intact is. Hoe dan ook, het bewijs wordt geregistreerd in het Guardtime blockchain-netwerk voor toekomstig gebruik.

Om er zeker van te zijn dat er niets is aangeraakt, kan het bedrijf valideren met behulp van de handtekening met het bewijs in de database.

Waarom bekijk je onze Hyperledger Blockchain-gids niet?

 • Britse energiesector

De Britse energiesector onderzoekt blockchain-beveiliging en daarvoor overwegen ze momenteel de technologie van Guardtime. Daarom moeten we het concept van blockchain-beveiliging beter begrijpen; de sector doet momenteel cyberoefeningen van hen.

Alle oefeningen in de energieomgeving hebben verschillende omgevingen, scenario’s en real-life simulatie om te begrijpen hoe het hele ding echt werkt. Op dit moment was het primaire doel echter om de deelnemers te helpen de aanval te detecteren, te voorkomen dat deze zich verspreidde en ervan te herstellen.

Het behoeft geen betoog dat de oefeningen succesvol waren en de Britse energiesector proefde van blockchain-kracht. We weten echter nog steeds niet of ze de technologie zullen implementeren of niet.

 • Britse civiele nucleaire sector

Een andere enorme sector die zich bezighoudt met blockchain-beveiliging is de Britse civiele nucleaire sector. In werkelijkheid moet de nucleaire sector beschikken over volledig beveiligde veiligheidsmaatregelen als ze alle aanvallen willen afweren waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd.

Daarom werken ze samen met Guardtime om de gevolgen van het gebruik van technologie beter te begrijpen. Op dit moment heeft Guardtime hen een echte cyberaanval op een kerncentrale laten zien en hoe ze die kunnen verdedigen.

Het lijkt erop dat het een enorm succes was. Hoewel de nucleaire sector meer dan gretig is om met blockchain te werken, weten we nog steeds niet of ze een actief project hebben of niet.

 • Danieli

Danieli neemt een blockchain-beveiligingsoplossing van Naoris. Als je nog nooit van Danieli hebt gehoord, laat me je dan een klein beetje vertellen. Danieli is een van de grootste staalleveranciers in de industrie. Omdat Danilei een van de blue chip-bedrijven is, is het absoluut noodzakelijk dat het bescherming krijgt voor alle klantinformatie en gevoelige informatie.

In hun huidige status kunnen alle apparaten van hun werknemers fungeren als een pad naar hun netwerk. Om ervoor te zorgen dat ze geen ernstige cybergevolgen ondervinden, vroegen ze Naoris om blockchain-beveiliging alleen voor hun dataservers wereldwijd..

Het project is in dit stadium nog aan de gang.

 • Estlands Ministerie van Defensie

Het Estse ministerie van Defensie heeft Guardtime een contract toegekend voor blockchain-beveiliging. Eigenlijk willen ze de volgende generatie NAVO-cyberbereik voor de overheid ontwikkelen. In werkelijkheid zal het nieuwe ontwerp veel functies ontgrendelen, zoals elektronische oorlogsvoering, intelligentie, mogelijkheden voor het verfijnen van missies, cyberbeveiliging en nog veel meer.

Om er zeker van te zijn dat alles ter plaatse is, moet het een volledig beveiligde cyberback-up hebben. En daarom gebruiken ze daarvoor blockchain-beveiliging.

Als je meer wilt weten over uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie, kun je ons artikel erover lezen.

Hoofdstuk-6: Eindnoot

Cybersecurity is al geruime tijd een puinhoop. Vooral vlak na de opbloei van malware in 2016, worden veel organisaties elk jaar geconfronteerd met enorme verliezen, alleen al vanwege cybercriminaliteit.

Zoals u echter kunt zien, is blockchain-beveiliging meer dan in staat om alle beveiligingsrisico’s helemaal alleen aan te pakken. Ik kan niet zeggen dat het een volledig beproefde technologie is. Als we echter beoordelen hoe andere beveiligingsprotocollen werken, is blockchain nog ver weg. Het is dus zeker de moeite waard om naar te kijken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map