Blockchain proof of concept: Enterprise POC-gids

Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van blockchain Proof of Concept (POC) – het startpunt voor elke blockchain-ontwikkeling voor bedrijven. Je leert ook over blockchain POC-framework, ontwikkeling, verschillende stadia en constructieoordeel.

Met blockchain-innovaties in opkomst, is de kans groot dat jij ook in de technologie gelooft en denkt dat het ook jouw branche zal ontwrichten. Maak je geen zorgen, je staat er niet alleen in. Er zijn veel CIO’s of bedrijfsleiders die precies hetzelfde denken als u en vanaf nu het verschil willen maken.

Velen van hen kennen echter de voordelen, maar weten niet echt hoe ze met blockchain-experimenten moeten beginnen. Bovendien hebben ze waarschijnlijk geen onbeperkt budget voor langdurige experimenten die niet uitkomen zoals ze hadden gehoopt..

Als u een van hen bent, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vandaag laten we u de stadia zien van blockchain proof of concept en hoe u een succesvol plan kunt ontwikkelen.

Daarom zul je antwoorden op enkele veelgestelde vragen weten – wat is proof of concept blockchain? – en – proof of concept blockchain betekenis.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Contents

Wat is het bewijs van concept blockchain?

Het Blockchain Proof of Concept is een proces om te bepalen of een Blockchain-projectidee haalbaar kan zijn in een praktijksituatie – een veelvoorkomend type consensusalgoritme voor blockchain. Dit proces is nodig om te verifiëren dat het idee zal functioneren zoals voorzien.

Het beste van de proof of concept blockchain-betekenis is dat het je zal helpen om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat je doet voordat je zelfs maar aan de slag gaat. Bovendien is het proof of concept in de blockchain-niche niet bedoeld om de markt alleen voor ideeën te verkennen. Bovendien bepaal je niet wat de beste manier is om het productieproces te starten.

In plaats daarvan werk je alleen aan je mogelijke blockchain-oplossingsoptie en kijk je of deze werkelijkheid kan worden of niet.

Het ontwikkelen van een blockchain proof of concept zou een investering van tijd, geld en middelen vergen. In werkelijkheid zou u praktische ondersteunende technologieën of zelfs de fysieke componenten nodig hebben om het perfecte plan te krijgen.

Het doorlopen van het proces is noodzakelijk voor bedrijven om te zien of hun idee zichtbaar is voordat ze alle apparatuur op productieniveau ervoor gebruiken.

Volgens een recent onderzoek van Gartner denkt 66% van de CIO’s dat blockchain hier is om de bestaande marktplaatsen te verstoren. En velen zullen meer dan $ 10 miljoen uitgeven aan het experimenteren van de technologie.

Waarom hebben bedrijven een proof of concept nodig??


Meestal is de blockchain proof of concept erg populair onder de startups in de markt. Proof of concept in blockchain kan echter ook een geweldig hulpmiddel zijn voor de ondernemingen. Er zijn voornamelijk drie punten om het nodig te hebben –

 • Test het blockchain-project voordat u voor massaproductie gaat.
 • Identificeer mogelijke pijnpunten die het project niet bruikbaar kunnen maken.
 • Bespaar enorm veel tijd en geld.

Hoewel iedereen die met een blockchain-projectidee op de proppen komt, denkt dat het zal werken, zal proof of concept in blockchain je idee testen om er zeker van te zijn dat je er de beste versie uit haalt, wat veel tijd en tijd bespaart. geld in het proces.

Een andere belangrijke reden voor u om proof of concept voor blockchain te gebruiken, is om ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden van uw idee houden en erin willen investeren. Of je nu gewoon een nieuw type functie toevoegt aan de bestaande blockchain-oplossing of deze helemaal opnieuw ontwikkelt, met blockchain proof of concept kun je de snelst mogelijke route nemen. Dit geeft relatief een andere voorsprong in de proof of concept blockchain-betekenis.

Blockchain-bewijs van conceptfasen

Blockchain proof of concept: eenvoudig uitgelegd infographic

Theoretische opbouwfase

Dit is de fase waarin je komt met het theoretische aspect van het blockchain POC-framework. Als je geen goed plan hebt van wat je nodig hebt of waar je het nodig hebt, zal het niet echt een goede blockchain-ontwikkeling zijn. Laten we dus eens kijken wat de stappen van deze fase zijn.

Stap 1: De juiste blockchain-toepassingssectoren vinden die waarde toevoegen

Laten we beginnen met de eerste stap van de theoretische opbouwfase. Velen van jullie weten niet echt welke toepassingssectoren geweldig zijn voor blockchain proof of concept. Daarom schetsen we een aantal belangrijke toepassingssectoren waar u uw oplossing kunt gebruiken. Dit zijn –

Financiën

Laten we beginnen met de blockchainsector voor handelsfinanciering. Deze sector is relatief populair bij de blockchain-gemeenschap. Bovendien zijn er al veel projecten die deze sector bestrijken en een lucratieve oplossing bieden voor grote vraagstukken. In die zin is deze sector dus behoorlijk competitief in het geval van blockchain POC-ontwikkeling.

Banken of andere financieringsmaatschappijen werken al met blockchain. In werkelijkheid, als u een financiële onderneming bent, is een financiële sector de beste keuze. Je dekt ook waar je ervaring mee hebt, dus risicofactoren zullen veel minder zijn. U kunt in deze use-cases blockchain proof of concept gebruiken –

 • Handel
 • Peer-to-peer-leningen
 • Nederzettingen
 • Aandelen
 • Voorspellingsmarkten
 • Bestrijding van het witwassen van geld
 • Beheer van onderpand
 • Ken uw klant (KYC)
 • Handelsrapportage & risicovisualisaties
 • Crowdfunding

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains en Trade Finance-cursus 

Gezondheidszorg

De medische sector is momenteel een andere belangrijke sector voor blockchain-toepassingen. Er zijn talloze scenario’s waarin blockchain echt kan schitteren. Ziekenhuizen hebben te maken met veel vervalsingsmeldingen en namaakmedicijnen.

Bovendien zijn er veel gevallen waarin artsen hun medische verklaring vervalsen en patiënten blijven behandelen. Blockchain POC-framework kan u vertellen of uw blockchain-oplossing deze problemen kan oplossen. Help bovendien de privacy van de patiënt te behouden door medische dossiers vrij te geven. In een vroeg stadium van de ontwikkeling van blockchain-POC’s moet u ervoor zorgen dat uw implementatie volledige beveiliging biedt in de blockchain voor de gezondheidszorg. U kunt in deze use-cases blockchain proof of concept gebruiken –

 • Records delen
 • DNA sequentie
 • Gepersonaliseerde geneeskunde
 • Nakoming
 • Recept delen

Vermogensbeheer

Het in stand houden van activa in deze tijden is relatief moeilijk vanwege alle slechte spelers op de markt. Het eenvoudig bijhouden van gegevens op papier is nu niet genoeg. Bovendien dreigt eigendomsbeheer om politieke en andere redenen een corrupte sector te worden.

Veel mensen nemen bijvoorbeeld grondbezit, maar door het bijhouden van papieren paden, veranderen slechte spelers van parameter, wat uiteindelijk resulteert in het verlies van het eigendom. Bovendien moeten banken ook bijhouden of een klant in staat is om woninghypotheken af ​​te lossen of niet.

Blockchain POC-ontwikkeling kan deze problemen eenvoudig oplossen door de juiste beveiligings- en verificatieprotocollen toe te voegen aan het blockchain proof of concept-project. Bovendien kunt u in deze use-cases blockchain proof of concept gebruiken –

 • Digitale activa-records
 • Eigendom van eigendomsrechten
 • Hypotheken & betalingen
 • Autoleasing & verkoop

Lees verder: Asset-tokenisatie op de blockchain – een complete gids 

Regering

Veel overheidsinstellingen lopen achter in de race van digitalisering. Bovendien heeft elke burger een betere infrastructuur nodig die hem de veiligheid geeft die hij nodig heeft. In werkelijkheid is de overheidssector niet in staat de burgerrechten goed voor te behouden.

Dat is de reden waarom de groei van deze economie achterop raakt, wat leidt tot enorme overheidslasten. Wat u hier kunt doen, is een beveiligd netwerksysteem aanbieden waarmee de overheid papierloos kan werken.

Bovendien, als uw blockchain POC-ontwikkeling zonder problemen governance-grade beveiliging kan bieden, zou het zeker een groot succes worden. Maar het is het beste voor overheidsondernemingen om voor deze blockchain voor de overheidssector te gaan, omdat ze de juiste kennis hebben over hoe de overheid werkt.

Bovendien kunt u in deze use-cases blockchain proof of concept gebruiken –

 • Stemmen
 • Auteursrechten
 • WIC, Dierenarts, SS, voordelen, distributie
 • Licenties & identificatie
 • Voertuig registratie
 • Identificatie van de burger

Identiteit

Identiteitsbeheer is een groot gedoe als het om ondernemingen gaat. Bovendien doen velen zich vaak voor als de identiteit van anderen en begaan ze ernstige misdrijven. Zelfs als handelsfinancier hebben veel bedrijven te maken met nepbedrijven en nepdocumenten.

Bovendien kunt u met digitaal identiteitsbeheer ook producten volgen of zelfs een multifactor-authenticatieproces aanbieden voor uiterst gevoelige informatie. De identiteitssector is echter een gevoelige sector die vooral afhankelijk is van veiligheid en privacy.

Uw blockchain-POC-ontwikkeling heeft dus sterke beveiligingsprotocollen nodig.

U kunt in deze use-cases blockchain proof of concept gebruiken –

 • Digitale identiteit
 • Digitale activa
 • Aankoop & review bijhouden
 • Identiteit van producttracking
 • Onderwijs & badges
 • Vluchtelingen volgen
 • Multifactor-authenticatie

IoT

Internet of Things is een prachtige sector voor proof of concept in blockchain-ontwikkeling. Verder is deze sector verantwoordelijk voor het koppelen van al je slimme applicaties aan elkaar. Bovendien is de apparaat-naar-apparaat-verbinding in een beveiligd platform noodzakelijk.

Aangezien hier meerdere apparaten op één plek zijn aangesloten, zou een inbreuk op de beveiliging van zelfs maar één van de apparaten resulteren in een enorme inbreuk op de privacy. In werkelijkheid kunt u deze sector gebruiken in uw blockchain proof of concept-project. Het is een relatief nieuwere toevoeging; de concurrentie is niet zo groot. Blockchain en IoT lossen ook echt een van de belangrijkste problemen in de digitale wereld op.

Bovendien kunt u in deze use-cases blockchain proof of concept gebruiken –

 • Bedrijfsoverkoepelende onderhoudsmarkten
 • Slimme woning & kantoor management
 • Netbewaking
 • Apparaatmappen
 • Betalingen van apparaat naar apparaat

Betalingen

De betalingssector is een ander geweldig toepassingspunt voor uw enterprise-grade oplossing. Het blockchain-systeem is meer dan in staat om betalingen af ​​te handelen, en veel ervan bieden ook microbetalingen. Bovendien kost het heel weinig tijd om geld te verzenden in vergelijking met het traditionele banksysteem. Om nog maar te zwijgen van de verlaging van vergoedingen bij buitenlandse betalingen.

Bovendien is het traditionele betalingssysteem aan een upgrade toe en met uw unieke blockchain proof of concept-oplossing kunt u eenvoudig de markt veranderen. Geen wonder dat blockchain in betalingen in de loop van de jaren steeds meer grip krijgt.

U kunt in deze use-cases blockchain proof of concept gebruiken –

 • Portemonnees heroverwegen & banken
 • Belastingaangifte & verzameling
 • B2B internationale overschrijving
 • Microbetalingen

Bevoorradingsketen

Grote ondernemingen hebben hun ogen en oren nodig in elke stap van het supply chain-proces. Bovendien kunnen kleine fouten leiden tot een verlies van een miljoen dollar. Dat zou je natuurlijk niet willen. Bijhouden waar de grondstoffen vandaan komen en of uw producten echt authentiek zijn of niet, is een van de belangrijkste pijnpunten.

In werkelijkheid heeft blockchain voor supply chain veel mogelijkheden om hier proof of concept te integreren. En dus is het een van de belangrijkste aanmeldingspunten voor jou.

U kunt in deze use-cases blockchain proof of concept gebruiken –

 • Verzenden & logistiek management
 • Authenticatie van landbouwproducten
 • Farmaceutische tracking & zuiverheid
 • Real-time veiling voor levering van leveringen
 • Dynamisch beheer van landbouwgrondstoffen

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains en Supply Chain Management-cursus

Verzekering

De verzekeringssector wordt geconfronteerd met enkele ernstige problemen met betrekking tot verzekeringsclaims en documentauthenticatie. Ook is de enorme hoeveelheid papierwerk die elke werknemer moet invullen overdreven vreselijk.

Het opsporen van fraude en het beheren van alle documenten in een beveiligde omgeving is lastig. Dus als je een blockchain-framework introduceert dat al deze problemen kan oplossen, zou dit een enorme factor zijn.

De concurrentie in blockchain voor verzekeringen is echter een beetje hoog; toch, met de juiste blockchain proof of concept, zou het een geweldige kans moeten zijn.

U kunt in deze use-cases blockchain proof of concept gebruiken –

 • Claimdeclaraties
 • Verzekering in eigen beheer
 • Geautomatiseerde acceptatie
 • Vermogensbeheer
 • Digitale authenticatie
 • Fraude detectie / voorspelling
 • Verwerking van claims & beheerder
 • Vastgoedbetalingen

Stap-2: het product definiëren

In de tweede fase van de theoretische opbouw zou je je blockchain proof of concept net als elk ander product moeten denken. Bovendien moet u een solide plan hebben, samen met de volledige steun van alle belanghebbenden.

Maar hoe kom je tot het solide plan? Nou, daarvoor heb je een productplanningsfase of workshop nodig.

De Blockchain POC-productplanningsfase

In uw productplanningsfase zou u een vergadering moeten beleggen met alle belanghebbenden. Bovendien kan het een dag- of tweedaagse vergadering zijn, afhankelijk van uw behoeften. Daarom zul je een aantal oefeningen uitvoeren om je blockchain-proof of concept-idee terug te brengen tot de kernwaarde.

Op deze manier kom je tot een werkbare roadmap. Hier zou u moeten beslissen over drie hoofdcomponenten –

 1. POC-functievereisten
 2. Het meten van belangrijke statistieken
 3. Afstemming met belanghebbende

POC-functievereisten

Definieer alle functies die uw zakelijke blockchain-oplossing nodig heeft. Nadat u uw blockchain-applicatie hebt gekozen, heeft u waarschijnlijk een idee van welke functies u moet optellen. Andere teamleden kunnen u daar echter bij helpen. Dit zijn de minimumniveaus van de functieset die mogelijk een probleem voor de eindgebruiker kunnen oplossen. Bijvoorbeeld –

 • Transactietarief

Het transactietarief is volledig afhankelijk van de sector waarin u het gebruikt. Als u een onderneming bent die elke dag te maken heeft met veel geldtransacties, zoals een bank, dan heeft u hoge transactietarieven nodig..

Bovendien zou het de veiligste gok zijn om elke seconde duizend transacties af te sluiten. U moet er echter ook voor zorgen dat het netwerk de hoge transactiesnelheid aankan en niet vertraagt.

Aan de andere kant, als u een MKB bent die niet elke dag te veel transacties nodig heeft, is het verstandig genoegen te nemen met minder. U heeft geen onnodig aantal functies nodig, terwijl u deze in werkelijkheid niet eens nodig heeft.

 • Consensusmodel

Een ander belangrijk kenmerk waar u op moet letten, is het consensusmodel. Waarom? Nou, want zonder enige vorm van consensus, hoe zal je blockchain-oplossing zelfs blockchain zijn, toch? Bovendien moet er altijd een solide manier zijn om tot een akkoord te komen tussen de gebruikers zonder vriendjespolitiek.

Er zijn veel consensusprotocollen. Elk van hen heeft echter zijn voor- en nadelen. Dus, volgens uw idee, moet u afwegen welk consensusprotocol geschikt is voor uw blockchain proof of concept.

 • Privacy

Privacy is een groot probleem. Als u een onderneming bent die niet alles voor iedereen toegankelijk wil maken, dan moet u privacyopties optellen. Het gebruik van een authenticatieproces zou in deze kwestie zeer goed werken.

Bovendien, als u te maken heeft met identificatie of het opslaan van gevoelige informatie, is privacy een belangrijk punt van zorg. Niet elke gebruiker zou de gevoelige informatie van anderen moeten kunnen zien. Door het gedecentraliseerde karakter kan niemand erachter komen waar blockchain precies is opgeslagen!

 • Schaalbaarheid

Uw blockchain-netwerk moet schaalbaar zijn. Het is een van de belangrijkste tekortkomingen van blockchain-technologie. Dat is de reden waarom wanneer te veel gebruikers het netwerk gaan gebruiken, het volkomen traag wordt en de snellere uitvoer verloren gaat.

Maar als je wilt schitteren met je blockchain Proof of concept, moet je schaalbaarheid toevoegen aan de functies. Zodra u het gebruikersprobleem begrijpt, wordt het toevoegen van de functies die het probleem oplossen geen moeilijke taak.

Het meten van belangrijke statistieken

Daarna zou u de statistieken moeten bespreken en deze moeten definiëren. Bovendien moet u zich concentreren op OMTM of één statistiek die ertoe doet, omdat om twee belangrijke redenen:

 • Deze statistieken zullen het ontwikkelingsteam begeleiden tijdens de prototypefase van blockchain proof of concept. Bovendien moet elke inspanning een directe relatie hebben met deze statistieken.
 • U zou moeten bepalen hoe u uw rendement ontvangt in het geval van een succesvolle blockchain proof of concept. Omdat het ook een investering is en u moet zien hoe u hiervan kunt profiteren.

Omdat het een proof of concept is, moeten deze statistieken het volgende bevatten:

 • Bepalen of de blockchain Proof of Concept commercieel levensvatbaar kan zijn. Omdat zodra het Proof of concept blockchain-project is voltooid, u moet bellen, of u nu wilt dat het op productieniveau gaat of niet. Bovendien zou je ook het mogelijke rendement moeten meten als je het naar het productieniveau brengt.
 • U moet weten of uw team een ​​technisch begrip heeft van blockchain. Zelfs als u besluit dat uw bedrijf nog niet geschikt is om het blockchain-project te implementeren, moet u ervaring opdoen om ermee te werken. Op deze manier, wanneer uw onderneming eindelijk klaar is om het blockchain-project te lanceren, kunt u dit vrij snel doen.

Afstemming met belanghebbenden

Het is een cruciaal onderdeel voor elke POC. U moet ervoor zorgen dat alle belanghebbenden het volledig eens zijn met de opzet van de Proof of Concept voordat u naar de volgende stap gaat. Waarom?

In feite zullen belanghebbenden een grotere invloed hebben op uw onderneming. Dus terwijl u uw idee uiteenzet of de functies die u wilt toevoegen, repareert, moet u ook om hun optie vragen. Bovendien, in plaats van hen alleen op de hoogte te stellen van uw idee, zou u ze ook willen opnemen.

Neem zoveel tijd als nodig is om tot overeenstemming te komen, want u investeert uw tijd en middelen in het Blockchain Proof of concept. Het is dus het beste om aan de veilige kant te blijven in geval van slechte output.

Stap-3: Onderzoek naar de technologie

Nadat u een goed idee heeft gekregen van welke functies u moet opnemen en hoe u de roadmap kunt focussen, moet u deze aan het technische team overhandigen. Daarom zal uw team vervolgens de technologie onderzoeken op basis van uw vereisten en het beste platform bedenken om deze te ontwikkelen. Er zijn hier twee stappen –

 • Identificeer het Blockchain-protocol

U moet bepalen welk blockchain-protocol u wilt gebruiken, aangezien er veel enterprise-grade blockchain-oplossingen op de markt beschikbaar zijn. Het zou volledig afhangen van de functie die u aan uw POC wilt toevoegen.

Bovendien zou u ook de prestaties van elk platform moeten bekijken en het platform moeten kiezen dat het dichtst bij uw blockchain proof of concept past. Uw technische team zal dit onderdeel echter meestal afhandelen. Bovendien zou u vergaderingen moeten organiseren om te zien welke platforms ze hebben gekozen en hoe ze de situatie zullen aanpakken.

Lees verder: Top 5 Enterprise Blockchain-protocollen

 • Definieer de Governance-architectuur

Governance-architectuur is de tweede cruciale factor van blockchain proof of concept. Daarom moet u het beste type blockchain-technologie kiezen voor uw Proof of Concept blockchain-project. Een fundamentele vraag is of uw netwerk privé of openbaar moet zijn.

Het komt vrij vaak voor dat bedrijven of het MKB gebruik maken van privénetwerken. Het hoeft echter niet altijd het geval te zijn.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Architect (CEBA)

Er zijn praktisch vijf soorten overheidsarchitectuur waar u voor kunt gaan –

Openbaar

Waarom dit gebruiken?

 • Empowerment van de gebruiker
 • Onveranderlijkheid
 • Echt gedecentraliseerde structuur
 • Meer transparantie
 • Biedt anonimiteit

Privaat

Waarom dit gebruiken?

 • Behoudt privacy
 • Snellere output
 • Biedt geen anonimiteit
 • Energiezuinig
 • Minder vluchtig netwerk
 • Empowerment van de organisatie

Federatief

Waarom dit gebruiken?

 • Bespaart veel kosten
 • Energiezuinig
 • Biedt lagere transactiekosten
 • Zeer schaalbaar
 • Netwerkregelgeving
 • Extreem snellere output
 • Geen criminele toegang
 • Gedistribueerde autoriteit

Toegestaan

Waarom dit gebruiken?

 • Geschikt voor organisaties
 • Relatief sneller
 • De transactietarieven zijn laag
 • Vertrouwde omgeving
 • Het is niet vereist om een ​​native asset te hebben
 • Variabele decentralisatie

Toestemmingloos

Waarom dit gebruiken?

 • Meer kracht voor de knooppunten
 • Vertrouwensvrije omgeving
 • Open privacyniveau
 • Meestal gedecentraliseerd
 • Gratis deelname aan stemming of consensus

Bewijs van concept: prototypefase en minimaal levensvatbare productontwikkelingsfase Infographic

Prototype-fase

Dit is de tweede fase van het blockchain Proof of concept. Hier bouw je het prototype voor je blockchain-implementatie. Bovendien moeten uw belanghebbenden en uw technische team in deze fase al zijn afgestemd op de structuur van de implementatie.

Bouw de Blockchain

Het bouwen van de blockchain omvat het creëren van de architectuur, het bestuursmodel en het optellen van de functie.

 • Creëer de architectuur

Begin met het ontwikkelen van de kernarchitectuur van het blockchain Proof of Concept-project. Daarom zou uw technische team beginnen met het creëren van het genesisblok als de voorouder. Elk ander blok is terug te voeren op het genesisblok.

Bovendien zou dit blok hard gecodeerd worden in elke soort applicatie die wil communiceren met het blockchain-systeem.

 • Ontwikkel het Governance Model

Als u klaar bent met de architectuur, is het tijd voor uw technische team om het governancemodel te ontwikkelen. Hopelijk weet u inmiddels welk bestuursmodel het beste bij u past. In het geval van een privaat bestuursmodel zou u een authenticatieproces moeten toevoegen om gebruikers te beperken.

Bovendien zou u het moeten koppelen aan de identificatiedatabase, zodat het kan matchen met de gebruikersauthenticatie en toegang kan geven aan geautoriseerde gebruikers.

 • Voeg de functies toe

Nu bent u klaar met het architectuur- en bestuursmodel. Het is tijd dat u begint met het optellen van de extra functies die zijn gericht op het oplossen van specifieke problemen in de blockchain proof of concept. Sommige platforms bieden een modulaire architectuur.

Bovendien kunt u met deze architectuur afzonderlijke functies aansluiten en een beetje experimenteren om te zien welke het beste werkt.

Top drie blockchain-frameworks voor snelle prototyping

Er zijn praktisch veel blockchain-frameworks voor bedrijven op de markt die u kunt uitproberen. We behandelen echter de drie beste blockchain-frameworks die snelle prototyping bieden voor de ontwikkeling van blockchain-POC’s.

Laten we eens kijken wat ze zijn, zullen we?

Ethereum

Ethereum is een van de populaire blockchain-platforms voor snelle prototyping. Bovendien is het geschikt voor bedrijfstakoverschrijdende toepassingen, voornamelijk vanwege de slimme contractfunctie en flexibiliteit. In werkelijkheid heeft Ethereum veel use-cases onder zijn tas.

Het is echter voornamelijk een openbaar platform. Hoewel er in Enterprise Ethereum privékanalen zijn voor privétransacties, is het belangrijkste platform nog steeds openbaar.

Een ander groot feit over Ethereum is de grote gemeenschapsbasis die enorme ondersteuning biedt als het gaat om innovaties. Bovendien maken regelmatige verbeteringen en updates het echt een lucratieve keuze.

U moet echter onthouden dat het in principe openbaar is en wordt uitgevoerd op basis van een blockchain-proof of work-consensus. Dit consensusprotocol is niet het snelste dat er is en verbruikt relatief veel energie. Daarvoor is de doorvoersnelheid van dit platform bijna 20 transacties per seconde, wat misschien niet ideaal is voor financiële ondernemingen.

Positief is dat veel Blockchain-as-a-Service (BaaS) u kunnen ondersteunen met technische hulp voor uw blockchain proof of concept-project.

Hyperledger

Hyperledger blockchain is nog een van de belangrijkste spelers op de markt die een modulaire architectuur biedt voor snelle prototyping. Bovendien bieden ze zelfs speciale Hyperledger-projecten aan die zijn afgestemd op snelle ontwikkeling.

Bovendien is het een open-source samenwerking van meer dan 260 organisaties. Ze dekken ook een breed scala aan toepassingen. Bovendien is hun belangrijkste doel om een ​​blockchain-framework en codebases op ondernemingsniveau te ontwikkelen.

Hyperledger is zeer geschikt voor bedrijven die privacy nodig hebben, aangezien het een geautoriseerd platform is. Het beste van het gebruik van dit framework voor prototyping is dat u kunt experimenteren met verschillende functies en consensus kunt bereiken met plug-and-play-functies. Momenteel is de doorvoer van dit platform 2000 transacties per seconde.

R3 Corda

Het is meer gericht op de financiële sector dan op allerlei soorten applicaties. De R3 Corda-blockchain wordt echter langzaamaan ook populair in andere niches. Ze zijn ook een open source platform zoals Hyperledger met meer dan 200 organisaties die samenkomen.

Wat het uniek maakt, is de manier om consensus te bereiken. Het wordt echter geleverd met een governance-architectuur, wat betekent dat het niet openbaar is. Bovendien kan het ook het gebruik beperken op basis van uw autoriserende toegangsstatus.

Het is erg populair bij financiële industrieën. Dus als u uw blockchain proof of concept wilt afstemmen op financiering, verzekering of zelfs betaling, dan is R3 Corda uw keuze. Momenteel kan het 170 transacties per seconde aanbieden.

Lees verder: Hyperledger versus Corda versus Ethereum: de ultieme vergelijking

Minimaal levensvatbaar product (MVP) Ontwikkelingsfase

Het ontwikkelen van een minimaal levensvatbaar product is een noodzakelijk onderdeel van de Proof of Concept-ontwikkeling. Het is een product met een minimalistische reeks functies die op de lange termijn zullen worden gebruikt. Bovendien, en MVP is alleen bedoeld om uit te testen hoe de gebruiker reageert bij het gebruik van het product. Dus je zou de eindgebruiker nodig hebben om het blockchain proof of concept-project te proberen.

Doelen voor minimaal levensvatbaar product (MVP)

Kost efficiëntie

Een minimaal levensvatbaar product is een geweldige oplossing om het product tegen minimale kosten uit te testen. Omdat u alleen de noodzakelijke functies toevoegt, kost het niet al te veel geld.

Tijdsbeheer

Het starten van de MVP bespaart veel tijd tijdens de implementatie. Als u uw product lanceert zonder het blockchain proof of concept-framework te testen, kan dit verderop in de loop van de tijd tot grote herzieningen leiden.

Stel dat de gebruiker dacht dat je een bepaalde functie moest toevoegen of het op een bepaalde manier moest laten werken, maar je hebt het eindproduct al ingeschreven. Bovendien zou het terugdraaien dan inderdaad veel tijd in beslag nemen.

Gebruikersfeedback

Gebruikersfeedback is het belangrijkste doel in deze fase. Krijg dus alle feedback van de eindgebruiker om de oplossing te perfectioneren. In werkelijkheid zullen de eindgebruikers degene zijn die het product kopen, dus feedback van hen krijgen zou echt een halo zijn om erachter te komen wat het zal verkopen.

Oplossing

MVP laat je ook vrij snel de blockchain proof of concept-ontwikkeling herzien. Probeer echter de oplossing te bieden voor ten minste een van de consumentenproblemen. Op deze manier zouden consumenten het gevoel hebben dat ze een impact hebben, wat op de lange termijn uw reputatie zal verbeteren.

De juiste feedback krijgen

Een van de cruciale aspecten van elke bedrijfsontwikkeling is dat, hoewel belanghebbenden op één lijn liggen en ze alle functies hebben opgenomen waarvan zij denken dat ze nuttig zouden zijn, niet altijd goed werken. Bovendien denkt de productmanager dat ze hun best hebben gedaan; het eindproduct is echter niet zoals ze hadden verwacht.

Als het gaat om het voorspellen van wat de klant wil, maken mensen altijd fouten. Volgens een onderzoek is het heel normaal dat een productmanager het vaak bij het verkeerde eind heeft.

In werkelijkheid is de uitdaging om de juiste feedback te krijgen van de eindgebruiker die de kopers zullen zijn. In de meeste gevallen geeft bijna geen enkele koper een goede feedback. Het is dus een probleem om het probleem van de echte koper op te lossen tegen de nepproblemen.

Strategieën voor het lanceren van de MVP voor ondernemingen

Start de MVP intern

Het intern lanceren van de MVP is wellicht de beste oplossing voor gebruikersfeedback. In de meeste gevallen zijn ondernemingen al groot genoeg om het product onder uw team of een deel van de medewerkers te lanceren. Bovendien kunt u hiermee informatie verzamelen of de blockchain proof of concept MVP daadwerkelijk relevant is voor uw bedrijf.

Bovendien is het algemene idee achter de MVP om gegevens te verzamelen en gaandeweg te verbeteren voordat u genoegen neemt met het eindproduct. Maar waarom zou je dit in de eerste plaats doen??

Welnu, terwijl een startup het product gewoon snel kan lanceren en mislukt, en het vervolgens opnieuw kan lanceren onder een nieuwe naam met verbeterde versie, kunnen ondernemingen dat niet echt doen. Het komt omdat bedrijven al een gevestigde naam hebben, dus het is gemakkelijk om snel te draaien.

Bovendien is dit idee voor bedrijven om eventuele negatieve opmerkingen over hun merknaam te beperken. Dus als u de MVP als een experiment uitvoert in plaats van als een productrelease, komt u weg met negatieve feedback. Het zou je ook de tijd geven om de verandering in een blockchain proof of concept aan te brengen zonder je reputatie te schaden.

Lancering binnen een kleinere groep klanten

Het is vergelijkbaar met productlanceringen als ‘bèta’ voor een paar klanten om er feedback over te krijgen. Bovendien moet deze kleine groep klanten uw doelgroep zijn. Dit beperkt niet alleen uw exposer, maar geeft u ook een praktische output van wat hun feedback kan zijn.

Bovendien zou dit perfect werken als uw onderneming een goede schare fans heeft die bereid zijn om nieuwere producten uit te proberen voor de verbetering. En in de meeste gevallen hebben alle ondernemingen toegewijde consumenten voor dit soort scenario’s.

Manieren waarop ondernemingen de MVP kunnen gebruiken in geval van een storing

We begrijpen het. Om een ​​nieuw idee werkelijkheid te laten worden, is veel werk nodig, en we hopen niet dat u bij de eerste poging succes zult hebben. In feite zijn er veel gevallen waarin de eerste MVP op veel manieren altijd de neiging heeft om te ontbreken. Maar we delen enkele manieren om het weer op de been te krijgen. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 • Nadat u de feedback van het gebruikersinterview of de enquête heeft gekregen om het kernprobleem van uw proof of concept in het blockchain-project te achterhalen.
 • Kijk wat ze denken dat er ontbreekt in de huidige versie van de blockchain-implementatie.
 • Identificeer het belangrijke probleem met de hoogste prioriteit van alle missiefuncties en probeer dit in de nieuwere versie te behandelen. Zorg er echter voor dat u de goede functies behoudt die de gebruikers op prijs stelden.
 • Ontwikkel de nieuwe versie parallel aan de oudere, zodat de gebruiker ernaar kan terugkeren als er een probleem is met de nieuwe.
 • Probeer de gebruikers betrokken te houden voordat u wijzigingen aanbrengt. Hun nuttige feedback zal u zeker veel tijd besparen bij de ontwikkeling.
 • Zorg ervoor dat u de kenmerken van de nieuwere versie vertegenwoordigt om de gebruikers voor te bereiden. Bovendien bereidt het de gebruikers voor en versnelt het de acceptatie.
 • Onthoud altijd dat het altijd verstandig is om een ​​MVP later te verzenden dan het onvolledige product op tijd uit te rollen.

Tips voor een succesvolle Blockchain POC

Focus op een specifiek zakelijk probleem

Als je het blockchain POC-framework tot een succes wilt maken, dan moet je beginnen met focussen op je real-life problemen. Zoek aan het begin van de theoretische opbouwfase, wanneer u op zoek bent naar een populaire implementatiesector, naar een specifiek probleem.

Bovendien zou elk probleem dat uw idee kan oplossen, een groot pluspunt zijn voor de consument. Veel blockchain proofs of concept richten zich alleen op de mogelijkheden van de technologie. Ze lossen echter geen nieuwe problemen of zelfs oude problemen op.

Je zou kunnen denken dat het een kwestie van gezond verstand is; er zijn echter veel bedrijven die het niet echt gebruiken.

In werkelijkheid moet u ervoor zorgen dat u niet verstrikt raakt in de bestaande, veelzijdige technologieën die niet echt goed zijn. Als je hetzelfde maakt als anderen, waarom zou je blockchain-implementatie dan een succes zijn, toch? Dus probeer een goede oplossing te vinden voor een van de bestaande problemen.

 Neem kleine stappen, vermijd Scope Creeps

Een ander belangrijk ding waarmee de ondernemingen worden geconfronteerd, is de verschuiving van de reikwijdte. Bij het kiezen van de functies die je nodig hebt voor de blockchain proof of concept, gaan velen vanaf het begin te veel voor. Een flitsende entree op de markt betekent echter niet 100% succes.

Koop bovendien degene die u echt kunt leveren, niet degene waartoe u niet in staat bent. Probeer bovendien niet alles tegelijk te doen. Neem kleine stapjes. In werkelijkheid helpen kleine stappen om eventuele risicofactoren te vermijden.

U krijgt uiteraard de mogelijkheid om gaandeweg nieuwe functies toe te voegen. Maar om ze vanaf het begin allemaal te dekken, zou het blockchain POC-framework onnodig ingewikkeld maken. Dus uiteindelijk kunt u voor een groot probleem komen te staan ​​terwijl u een stabiele link tussen alle functies behoudt.

Wees daarom geduldig bij het ontwikkelen van de proof of concept blockchain. Probeer ook blockchain-risico’s te vermijden door kleinere stappen te nemen.

 Verbind alle ideeën en beheer ze

Je zult niet de enige zijn die met alle ideeën komt. Zoals je al weet, moet je een goed team hebben dat je ondersteunt en je helpt met het bedenken van een compacte oplossing. Niet elk lid van uw team is het echter met hetzelfde idee eens. Bovendien hebben ze ook verschillende ideeën en visies met betrekking tot blockchain-ontwikkeling.

Ook moeten uw belanghebbenden zich aansluiten bij het idee. Bovendien zouden ze ook een ander perspectief hebben op de kwestie. Sommigen van hen willen misschien niet eens experimenteren met blockchain zelf.

Alle scenario’s creëren conflicten en het verder pushen van een proof of concept blockchain zonder het goed op te lossen, zal uiteindelijk geen succes worden.

Daarom probeer je in plaats van je alleen op je visie te concentreren, ook het standpunt van anderen te zien. Creëer bovendien een brug tussen die ideeën en creëer een solide blauwdruk van wat je wilt bereiken.

 Stel een grondig plan op

Een andere hindernis voor een goed proof of concept blockchain is de verkeerde interpretatie van de uitdagingen bij de implementatie van blockchain. Het is duidelijk dat de implementatie van blockchain geen gemakkelijke taak is. In de eerste fase kan het veel tekortkomingen hebben die in mogelijke foutscenario’s terecht zouden kunnen komen.

Voordat u uw idee aan de belanghebbenden presenteert, gaat u dieper in de wortels en zoekt u naar mogelijke pijnpunten. Brainstorm bovendien bij elke stap met uw team om de tekortkomingen in uw plan te vinden.

Bespreek bovendien de beperkingen en hoe u deze kunt overwinnen om van dit proof of concept blockchain-project een succes te maken. Zonder een gedegen plan is uw blockchain proof of concept misschien geen succesvolle onderneming.

Een ander ding om naar te zoeken zijn de sterke en zwakke punten van uw team. In werkelijkheid neemt uw team het proces van prototyping en lancering van de MVP over. Maar als uw team niet in staat is om dit allemaal aan te pakken, zou dat voor uw onderneming ernstige problemen opleveren.

Zoek dus ook die zwakke punten uit en probeer ze ook te overwinnen.

 Test een miljoen keer

Nadat u het ontwerp hebt voltooid, moet u de testfase ingaan. Het probleem is echter dat velen zich inschrijven voor de MVP voordat ze deze goed testen, wat uiteindelijk mislukt. Test de MVP dus veel tijd voordat u deze toegankelijk maakt voor de eindgebruikers.

Dit elimineert niet alleen de mogelijkheid van risicofactoren, maar helpt u ook te begrijpen of de MVP klaar is om uit te rollen. Bovendien kun je nooit echt voorspellen hoeveel belastingen het netwerk zou moeten dragen.

Dus in het geval van MVP in proof of concept blockchain, moet je het veel tijd testen totdat je absoluut zeker weet dat het geen coderingsproblemen heeft..

Als u coderingsproblemen ontdekt die beveiligingsproblemen zouden veroorzaken, krijgt u ook de tijd om deze te perfectioneren. Dus waarom zou u niet een beetje geduld hebben voordat u het blockchain POC-framework uitrolt?

 Werk samen met andere partijen

Samenwerking met andere ondernemingen zou kunnen helpen om de totale kosten van de blockchain proof of concept te verlagen. Bovendien, als u een kleine tot middelgrote onderneming bent, kan samenwerking met andere partijen helpen bij de productiekosten.

Het hangt alleen af ​​van de functie of het type blockchain POC-framework waaraan u wilt werken. Bovendien, hoe meer complexe functies u toevoegt, hoe duurder het wordt.

Voor kleine tot middelgrote ondernemingen is de kostenpost eigenlijk te hoog. De beste oplossing voor dit probleem zou dus zijn om samen te werken met andere MKB’s die ook bereid zijn om een ​​blockchain-implementatie te starten.

U moet echter een volledig op samenwerking gerichte aanpak behouden en ook hun inbreng verwelkomen.

 De juiste hoeveelheid personeel

De juiste hoeveelheid dingen is altijd nodig om een ​​blockchain proof of concept-project te realiseren. Bovendien zou u personeel moeten aanwerven dat over blockchain-vaardigheden beschikt of een intellectueel concept van de technologie heeft.

Verkrijg de benodigde hoeveelheid dingen met een blockchain-vaardigheden om het Blockchain Proof of Concept te perfectioneren. Als u niet beschikt over bekwaam personeel op het gebied van blockchain, dan wordt het tijd dat u er een gaat huren. Er is echter een probleem: het ontbreken van voldoende geschoold personeel op de markt.

Op dit moment is er veel vraag naar ontwikkelaars met blockchain-vaardigheden, maar niet elke ontwikkelaar is in staat om ermee om te gaan. Zorg er dus voor dat u het personeel dienovereenkomstig rekruteert, want u heeft geen tijd om ze op te leiden.

Dit zijn dus de tips om een ​​blockchain proof of concept-regeling tot een groot succes te maken. Zorg ervoor dat u ze dienovereenkomstig opvolgt, want deze tips zijn enkele van de belangrijkste problemen waarmee u te maken kunt krijgen. Bovendien telt elk klein detail en wil je het goed maken.

Bekijk onze gids over hoe u Blockchain nu kunt implementeren!

Laatste woorden: verder dan het Blockchain Proof of Concept

Als Proof of concept in blockchain is voltooid, zou je met twee soorten vonnissen worden geconfronteerd –

Klaar voor een commerciële blockchain-implementatie

De blockchain proof of concept was succesvol en nu ben je klaar om het commercieel te lanceren. Bovendien is dit niet alles of niets een beslissing. Maar als het blockchain POC-project u het vertrouwen geeft om naar de volgende stap te gaan, dan is het tijd voor u om de blockchain-oplossingen parallel aan uw bedrijf uit te voeren..

In werkelijkheid is dit het moment waarop u meer gaat investeren in de blockchain-integratie en -implementatie van uw bedrijf.

Niet klaar voor blockchain

U bent op dit moment op geen enkele manier klaar voor de implementatie van blockchain. We weten dat een idee niet altijd succesvol zal zijn. Bovendien kunnen er veel redenen zijn waarom de blockchain-POC mislukt, zoals gebrekkige gebruikersbehoeften, slechte timing, niet genoeg personeel, enz..

Het proof of concept van blockchain zou u echter gemakkelijk helpen te weten of uw bedrijf klaar is voor de grote blockchain-investering of niet. U bespaart dus geld door niet alles op een idee in te zetten. Met het proof of concept in blockchain-ervaring zullen uw teamgenoten echter waardevolle lessen leren. En als de omstandigheden veranderen, kun je eindelijk beginnen met je blockchain-ontwikkeling.

Wat de uitkomst ook mag zijn, blockchain proof of concept is altijd noodzakelijk voor ondernemingen. In deze gids hebben we je verteld wat proof of concept blockchain en proof of concept blockchain betekenis is. We hopen dus dat het je echt zal helpen bij het implementeren van een succesvolle blockchain-POC.

Als je je vaardigheden en kennis over blockchain wilt aanscherpen zonder een cent uit te geven, bekijk dan zeker onze gratis blockchain-basiscursus voor ondernemingen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map