Identiteit is een essentiële factor in ons leven. We leven in een samenleving waar alles wat we doen om identiteit draait. En dankzij de gemakkelijke toegang kunnen onze industriële aspecten echt schitteren. In werkelijkheid verlaten onze identiteiten langzaam het op papier gebaseerde oude systeem en evolueren naar digitale identiteit.

Maar het enige dat het gedigitaliseerd maakt, lost de vele problemen die ermee gepaard gaan niet op. Nu blockchain al geruime tijd bestaat, wordt het tijd dat we de technologie ook voor digitale identiteit gaan gebruiken.

Om eerlijk te zijn, blockchain en digitale identiteit zijn echt een geweldig paar. Met nieuwe innovaties op veel gebieden, ontbreekt het de identiteitssectoren nog steeds aan digitalisering. En dus kan blockchain zeker helpen om alle problemen aan te pakken en ons een gedecentraliseerde identiteitsoplossing te schenken.

In deze gids zal ik het dus hebben over alle buitengewone manieren waarop blockchain kan worden gebruikt voor digitale identiteit. Dus laten we beginnen!

Contents

Hoofdstuk-1: Fundamentals of Identity

Identiteit is zeker een van de basisrechten van ieder mens. In werkelijkheid heeft ieder mens een identiteit nodig om in onze sociale omgeving te kunnen werken. Hoe dan ook, de fundamentele identiteitsstructuur bestaat uit –

 • Een voor- en achternaam.
 • De geboortedatum.
 • Nationaliteit.

Er zijn ook veel andere vormen van identificatiegegevens, zoals paspoortnummer, duiklicenties of burgerservicenummer, enz. In werkelijkheid variëren deze vormen van land tot land..

Het is duidelijk dat niemand kan zeggen hoeveel belangrijk identiteit is. Meer nog, zonder de juiste identificatie kunt u niet echt eigendommen bezitten, overheidsdiensten gebruiken, stemmen, een bankrekening hebben of zelfs maar een baan krijgen.

Je hebt dus altijd een manier nodig om controle te hebben over je identiteit, anders zou het zelfs moeilijk zijn om te bewijzen wie je zegt dat je bent. Hoewel voorheen de identiteitsbeheersector op papier gebaseerde databasesystemen gebruikte, zijn de zaken nu veranderd.

In werkelijkheid evolueren veel landen naar een digitaal identiteitsschema, waar het ons in staat stelt onze identiteit gemakkelijk te beheren.

Laten we dus eens kijken wat digitale identiteit is in de volgende sectie.


Wat is digitale identiteit?

Hoewel de definitie misschien een eenvoudig concept lijkt, is het toch niet zo eenvoudig als het lijkt.

Laten we eens kijken naar het feit dat we allemaal weten wie we zijn, maar als het om anderen gaat, hebben ze een bepaalde parameter nodig om ons te identificeren. Het kan onze naam of ons gezicht zijn, of een ander soort informatie. In werkelijkheid wordt deze informatie door andere bronnen aan hen verstrekt.

Dus als het gaat om de digitale identiteit, zou elke vorm van discrete informatie die aan u is gekoppeld een ‘identiteitskenmerk’ zijn. U zult dus zien dat er praktisch geen binding is met het aantal attributen dat u kan definiëren.

Er zijn bijvoorbeeld veel biometrische digitale identiteitsattributen, zoals hoe ons gezicht eruitziet, wat ons geslacht is, onze vingerafdrukken of stempatronen, enz. Behalve deze andere digitale identiteitsattributen zoals onze namen, geboortedatum, burgerlijke staat, of het huidige adres kan ons ook sociaal definiëren.

Andere kenmerken van de overheid zijn uiteraard ook belangrijk. Kortom, een digitale identiteit is een soort identiteitsformaat waarin de identiteit van een individu wordt weergegeven met digitale middelen.

Bovendien kan het atomair zijn of kan het ook cumulatief zijn. Er zijn verschillende niveaus van digitale identiteit, en elk ervan zou ons een ander perspectief geven.

Dus als u aan digitale identiteit denkt, betekent dit niet alleen een enkele informatiebron, maar de combinatie van alle attributen.

En daarom wordt het een uitdaging om ermee om te gaan. Meer nog, het belang van digitale identiteit is enorm.

Digitale identiteitsbeheersystemen op dit moment

Elk soort bedrijf is afhankelijk van de zich ontwikkelende technologieën die de neiging hebben om te profiteren van nieuwe kansen. Elke nieuwe technologie brengt echter een heel andere reeks uitdagingen met zich mee. In werkelijkheid moet het identiteitsbeheersysteem de snelheid hebben om ervoor te zorgen dat elke gebruiker zijn vraag op tijd kan oplossen.

Meer nog, het moet ook een hoger beveiligingsniveau hebben. De IT-managers hebben echter moeite om beide tegelijk te onderhouden. Bovendien maken aanvallen en defecte applicaties het ook moeilijker om de digitale identiteit te beheren.

Het belang van digitale identiteit is dus meer dan ooit. Hoe dan ook, vanwege het ontbreken van de juiste beveiligingsproblemen, is het scenario momenteel niet het beste.

Veel gebruikers hebben dus te maken met identiteitsproblemen die ook in hun sociale leven een enorm probleem veroorzaken. Om een ​​goed beheersysteem te garanderen, moeten alle problemen snel worden opgelost.

Waarom is digitale identiteit onmogelijk??

Het belang van digitale identiteit is om een ​​aantal belangrijke redenen groter dan ooit. Dit zijn –

 • Zonder een correct identiteitsbewijs is het moeilijk voor mensen om toegang te krijgen tot onderwijs, bankieren of gezondheidszorg, en dit geldt ook voor vluchtelingen.
 • Het wegwerken van een papieren spoor is belangrijker omdat dat systeem mensen niet de beste resultaten biedt vanwege het gebrek aan snelheid en corruptie.
 • Er is geen wereldwijde samenwerking met ID’s, dus digitale identiteit kan dat mogelijk maken, aangezien het een digitale identificatie is.

Zoals u kunt zien, is het belang van digitale identiteit absoluut enorm.

Bovendien gebruiken we nu overal digitale identiteit. Het maakt niet alleen ons leven eenvoudiger, maar het verhoogt ook de efficiëntie. Bovendien hebben we in elke app, apparaat of dienst een aparte identificatie. En dus is het belang van digitale identiteit in die diensten enorm.

Aan de andere kant is het belang van digitale identiteit in de Enterprise-sector ook prominent aanwezig. In werkelijkheid hebben de ondernemingsbedrijven een volledige opheldering nodig van elke afzonderlijke werknemer. Het wordt een noodzaak om te zorgen voor efficiëntie in deze sector, en dus neemt ook het gebruik van digitale identiteitstechnologieën toe.

De gedecentraliseerde en zelf-soevereine identiteit (SSI)

Blockchain voor digitale identiteit

Hoofdstuk-2: Uitgifte van een typisch identiteitsbeheersysteem

 • Slechte wachtwoordcombinatie

Laten we beginnen met de meest prominente kwestie van het identiteitsbeheerproces. Het merendeel van de applicatie biedt een wachtwoordgebaseerd inlogverificatiesysteem om het in te voeren. De complexiteit van dit proces wordt echter snel ingehaald.

In werkelijkheid hebben alle applicaties een bepaalde vervaldatum voor wachtwoorden. Bovendien veranderen zelfs de vereisten voor nieuwe wachtwoorden in de loop van de tijd. Het wordt dus moeilijker om nieuwe wachtwoorden bij te houden en de oude voor de gebruikers opnieuw in te stellen.

Als gevolg hiervan gaan de gebruikers door “wachtwoordmoeheid” en gebruiken ze hetzelfde wachtwoord voor meerdere applicaties. In veel gevallen herhalen ze zelfs eerder gebruikte, waardoor het beveiligingsrisico voor hun identiteit toeneemt.

Om nog maar te zwijgen, het gebruik van generieke wachtwoorden geeft hackers ook de kans om zonder problemen hun informatie te stelen.

 • Mislukt als gevolg van handmatig inrichten en ongedaan maken van voorzieningen

Wanneer een nieuwe werknemer bij een bedrijf komt, geeft de IT-sector die werknemer voornamelijk toegang tot de kernserver, e-mailaccounts, bestandsservers en andere interne netwerksystemen. In principe wordt al het bevoorradingsproces afgehandeld op afdelingsniveau.

Zo verleent de afdelingsbeheerder in veel gevallen vooral toegang aan de medewerker. Omdat het een handmatig proces is, zijn er meerdere menselijke fouten aan verbonden.

Aan de andere kant, wanneer de beëindiging van een werknemer plaatsvindt, moet daar ook een toegangsbeperking voor gelden. Maar het proces van deprovisionering is ook handmatig, en daarom kunnen sommige werknemers wegglippen met toegang tot de centrale server.

In werkelijkheid kan dit een groot probleem zijn vanwege door mensen gemaakte fouten. Het zou een gemakkelijke taak worden om in de server te komen en waardevolle informatie te stelen zonder dat iemand het zelfs maar merkt.

 • Geen voorschriften voor toegangsbeperking

Het is absoluut noodzakelijk dat het digitale identiteitsbeheersysteem weet wie toegang heeft tot welk type gegevens of applicaties. Bovendien moeten ze ook bepalen welke apparaten de gebruiker gebruikt om toegang te krijgen tot deze gegevens.

Het is ernstiger als het gaat om cloudservices. In werkelijkheid heeft het grootste deel van het digitale identiteitsbeheersysteem geen goede voorschriften. Zo kunnen veel gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot informatie die ze niet zouden moeten krijgen.

Zonder de juiste controle met regelgeving wordt het erg moeilijk om totale veiligheid te bieden. Daarom verliezen veel gebruikers hun waardevolle informatie en lijden ze enorm. U zou over andere partijen volledige toegang moeten hebben tot uw identiteitsbeheersysteem.

Bovendien komt dit probleem vaker voor in gecentraliseerde systemen. En door het ontbreken van regelgeving lijdt deze sector enorm.

 • Lage beveiliging voor identiteiten in apparaten en browser

We gebruiken nu allemaal browsers en apparaten in elk deel van ons leven. Nu alles op internet staat, is het in feite normaal om uw apps te openen via mobiele telefoons, pc’s of andere apparaten. Het probleem doet zich echter voor wanneer u te veel toegangspunten voor één app hebt.

U kunt bijvoorbeeld inloggen op een app vanaf de telefoon, het tabblad of de pc. En meestal kunt u hiervoor een browser gebruiken. Daarom stelt u meerdere risicopunten in voor uw account.

In werkelijkheid kunnen de hackers gemakkelijk uw browser of apparaat hacken om controle te krijgen over de wachtwoorden en uw persoonlijke gegevens.

Het wordt dus absoluut noodzakelijk om een ​​goed beveiligingssysteem te hebben voor alle apparaten die u gebruikt. Dus zonder een goed identiteitsbeheersysteem zijn geen van uw ID’s absoluut beveiligd.

 • Toepassingen zijn niet up-to-date

U denkt misschien wat het updaten van applicaties te maken heeft met het identificeren van risico’s? Welnu, in bijna alle toepassingen stellen de ontwikkelaars in eerste instantie een beveiligingsmaatregel in om informatie te beschermen.

Geen enkele applicatie is echter perfect, dus bugs of mazen in de wet zijn duidelijk wanneer meerdere gebruikers het gaan gebruiken. Dus wanneer een gebruiker een bug detecteert en deze rapporteert, rollen de ontwikkelaars er een beveiligingspatch voor uit. In veel gevallen werken de ontwikkelaars de applicatie echter niet snel genoeg bij.

Bovendien werken gebruikers hun applicaties ook niet bij naar de nieuwste versie zodra deze beschikbaar is. Zo krijgen hackers de kans om de bugs of mazen in de wet te gebruiken om in het systeem te komen en identiteitsinformatie te stelen.

In werkelijkheid geldt hetzelfde voor ondernemingen. Een enterprise-bedrijf moet al zijn applicaties up-to-date houden met de juiste beveiligingspatches. Of anders is het misschien laat.

 • Meerdere administratieve modellen voor meerdere applicaties leiden tot inconsistentie

In werkelijkheid worden cloudapplicaties goedkoop en gebruiken steeds meer bedrijven ze. Zo nemen ze veel SaaS-applicaties onder hun hoede. Hoewel er meerdere operationele groepen zijn die deze onderhouden, is er niet voor elk type applicatie één rapportagepunt.

Wat ik ermee bedoel is dat een enterprise-bedrijf meerdere applicaties kan hebben. Als alle applicaties echter op verschillende administratieve modellen draaien, wordt het moeilijker om de gebruikers bij te houden. Bovendien is het moeilijker om voor al deze zaken in een andere context de juiste rapportage te krijgen.

Het probleem kan dus worden opgelost door alle applicaties onder hetzelfde administratieve model te laten draaien. Maar door het ontbreken van een identiteitsmanagementsysteem kunnen medewerkers de situatie uitbuiten.

En dus kan het overschakelen naar distributiekanalen het probleem hier echt oplossen.

 • Beveiligingsmaatregelen niet correct gebruiken

Zonder het gebruik van de juiste beveiligingskanalen zou het moeilijk zijn om alle gebruikers bij te houden. Bij elk probleem moet er een onmiddellijk waarschuwingssysteem zijn. Het huidige digitale identiteitsbeheersysteem lijkt dat echter te missen.

Aan de andere kant biedt hun systeem ook geen goede rapportagemaatregelen of preventieve maatregelen. Bovendien is het opslagsysteem niet onveranderlijk. Als iemand daar toegang toe krijgt, kan hij / zij gemakkelijk de identiteit van anderen misbruiken.

En dit is hoe identiteitsdiefstal plaatsvindt. Meer nog, het toegenomen aantal cyberdreigingen doet zich ook om deze reden meestal voor. In de meeste gevallen zijn de platforms zo gemakkelijk te manipuleren dat geen enkele gebruiker ooit veilig is voor cybercriminelen. Het identiteitsbeheersysteem heeft dus de juiste beveiligingsmaatregelen nodig.

 • Gebrek aan apparaatbeheer met een identiteit in BYOD

Een ander ernstig probleem van het identiteitsbeheersysteem is het gebrek aan apparaatbeheer in bepaalde BYOD’s. In werkelijkheid betekent BYOD Bring Your Own Device. Veel bedrijven laten hun werknemers nu hun eigen apparaat meenemen naar de werkplek en gebruiken.

Ze hebben echter de neiging om de dreiging die daarmee gepaard gaat, te vergeten. Gewoonlijk heeft de onderneming firewalls of andere beveiligingsdiensten op elk apparaat dat ze aan de werknemers leveren. Maar als het om persoonlijke apparaten gaat, heeft deze uiteraard niet de beveiligingsmaatregelen die hij nodig heeft.

En dus, wanneer een werknemer verbinding maakt met het netwerk van het bedrijf, loopt hij / zij het risico zijn / haar identiteit bloot te stellen aan hackers.

Dus als slechts een enkel apparaat wordt gehackt, wordt ook het hele netwerk in gevaar gebracht. In werkelijkheid hebben bedrijven een systeem nodig waarmee alleen geregistreerde persoonlijke apparaten verbinding kunnen maken met de server.

 • Hetzelfde repetitieve KYC- of registratieproces

Repetitieve KYC-processen zijn ook een ander belangrijk probleem voor het identiteitsbeheersysteem. Omdat de meerdere platforms van elkaar gescheiden zijn, moeten we ons meerdere keren registreren voor elke service die we afnemen.

Als we bijvoorbeeld een bankrekening openen, moeten we ons registreren. Aan de andere kant doen we hetzelfde voor verzekeringen, naar het buitenland gaan, leningen aangaan, enz. Deze herhalingen van dezelfde KYC-protocollen openen meerdere toegangspunten tot onze informatie.

En dus zijn digitale identiteiten kwetsbaar met toenemende privacyschendingen. Aan de andere kant is het ook problematischer voor de gebruikers. Ze moeten keer op keer hetzelfde registratieproces doorlopen, wat tijdverspilling oplevert.

 • Identiteitsrisico van online platforms

Velen van ons hebben de neiging om informatie over ons online te delen op verschillende platforms, bijvoorbeeld wanneer we online winkelen of ons registreren voor een dienst. Het is duidelijk dat we zonder registratie geen toegang kunnen krijgen tot deze platforms.

Maar het probleem wordt groter wanneer deze platforms niet over de juiste beheertools beschikken om met onze informatie om te gaan.

Bovendien begrijpen velen van ons niet dat dit samen met datalekken onze identiteit in gevaar brengt. Bovendien hebben veel sociale platforms of e-commerce de neiging om meer controle over onze informatie te hebben. De meeste van deze platforms zijn gecentraliseerd en de beveiliging is niet toereikend.

Bovendien is het zonder goed beheer duidelijk dat iemand uiteindelijk onze informatie zou misbruiken.

 • Zwakke authenticatieprotocollen

Het authenticatieproces is tegenwoordig de belangrijkste zorg voor het digitale identiteitsbeheersysteem. Maar met slechts één authenticatieproces met één factor kan niemand volledige beveiliging van zijn identiteit hebben.

In werkelijkheid is alleen het aanbieden van wachtwoorden niet meer voldoende, omdat het niet genoeg lagen heeft om hackers te stoppen. Daarom gebruiken veel bedrijven nu tweestapsverificatieprocessen. In werkelijkheid bieden deze voornamelijk e-mail- of sms-pincodes of zelfs biometrische gegevens aan.

De hackers innoveren echter ook, en veel van de tweefactorauthenticaties houden hen niet meer tegen. Ze kunnen nu ook het tweefactorauthenticatieproces doorbreken.

Om ervoor te zorgen dat hackers het systeem niet kunnen binnendringen, moet de onderneming een sterk multifactor-authenticatieproces gebruiken. Afgezien hiervan is er kennelijk geen manier om te voorkomen dat cybercriminelen onze informatie misbruiken.

 • Alleen gecentraliseerde servers die identiteiten uitdelen

Volgens de traditionele methode kunnen alleen gecentraliseerde servers identiteiten uitgeven. Deze identiteiten zijn in wezen landspecifiek. Omdat deze gecentraliseerde servers echter volledige controle hebben over wie ze de identiteit uitgeven, hebben veel burgers geen identiteit.

Volgens een rapport hebben meer dan 1,1 miljard mensen in de wereld geen enkel identificatiekenmerk. Dus zonder geldige ID kunnen ze niet eens een bankrekening hebben. Op de lange termijn zal het aantal van deze mensen blijven toenemen als we het traditionele pad niet verlaten.

Bovendien spannen deze gecentraliseerde instituten zich niet eens in om al deze mensen de juiste burgerrechten te geven.

 • Bedrijven kunnen gemakkelijk met persoonlijke informatie omgaan

Kijk maar eens rond. We leven in een digitale wereld waarin elk bedrijf uw informatie zou misbruiken om hun egoïstische redenen. Meer nog, nu heeft elk bedrijf registratie nodig om u toegang te geven.

Maar wat ze u niet vertellen, is hoe ze uw gegevens misbruiken en u in het dagelijks leven manipuleren.

Laten we bijvoorbeeld de Facebook-casus nemen. De app “This Is Your Digital Life”, ondervroeg meerdere mensen en bedroog ze met het argument dat het puur academisch was. Meer dan 300.000 gebruikers hebben de app gedownload en gebruikt.

Wat ze echter niet wisten, is dat de app ook informatie zou verzamelen van andere mensen in hun contacten. Ook al heeft de app dit in termen van services geplaatst, toch, wie stoort het echt om ze te lezen, toch?

Hoe dan ook, meer dan 87 miljoen mensen zijn hun persoonlijke gegevens aan de app kwijtgeraakt.

Er zijn dus strikte protocollen en veiligheidsmaatregelen nodig om te voorkomen dat andere bedrijven identiteitsinformatie misbruiken.

 • Aanhoudende identiteitshack of diefstal

Last but not least: de hardnekkige identiteitshackkwesties achtervolgen de digitale identiteitsruimte lange tijd. In werkelijkheid zijn er meerdere redenen waarom dit kan gebeuren. In 1997 zou een vrouw genaamd Bari Nessel mensen oplichten door te zeggen dat ze hen inhuurt voor een baan.

Ze zou ook hun persoonlijke gegevens verzamelen, samen met hun bankrekeninggegevens. Door dit te doen, zou ze de creditcards van veel mensen kunnen misbruiken.

Maar bijna onlangs in 2017 werd een kredietrapportagebedrijf gehackt en de creditcardgegevens, burgerservicenummers en nog veel meer van de gebruiker gestolen.

Dus, hoe zijn deze aanvallen gebeurd? Welnu, de meeste mensen vertrouwen erop dat veel derde partijen met hun informatie omgaan, en dit geeft nog meer aanleiding tot datahacks.

Hoofdstuk-3: Blockchain en gedecentraliseerde identiteit

Wat is gedecentraliseerde identiteit?

Welnu, het korte antwoord op deze vraag zou zijn dat er geen gecentraliseerd instituut zou zijn dat enige vorm van identiteit uitgeeft of claimt. Uw identiteit zou alleen van u zijn om te claimen. Bovendien zou het extra beveiligingsniveau dat wordt geleverd met gedecentraliseerde systemen, u echt verbazen.

Hoe dan ook, geen enkele derde partij of enig ander instituut kan uw digitale identiteit meer misbruiken. Dus je zou het moeten onderhouden.

Digital Identity Blockchain: hoe kan Blockchain helpen?

Blockchain kan een geweldige oplossing zijn voor gedecentraliseerde identiteit. In werkelijkheid kan blockchain voor ondernemingen gemakkelijk het raamwerk van de gedecentraliseerde identiteit aandrijven. Het biedt niet alleen een kant-en-klare infrastructuur, maar het biedt er ook beveiliging voor.

Dus als de onderneming het gaat gebruiken, zal het zeker het probleem oplossen dat gepaard gaat met het misbruiken van informatie door externe bedrijven.

Laten we dus eens kijken hoe blockchain echt kan helpen in deze sector?

 • DID’s maken

Ik denk dat je al weet dat blockchain-adressen buitengewoon uniek zijn. En u kunt deze adressen gebruiken om DIS te maken. Bovendien zijn deze allemaal cryptografisch beveiligd en genereert de eigenaar ze zelf.

 • Register voor alle DID’s

Een ander groot nut van een blockchain-platform voor digitale identiteit zou het gebruiken als een DID-register. In principe kunt u alle informatie van de ID’s opslaan in de onveranderlijke grootboekopslag. Op deze manier kan niemand op elk moment toegang krijgen tot uw ID en zelfs de informatie stelen.

 • Legitimatie notarisatie

Het is vergelijkbaar met het verzegelen van uw identiteitsbewijs. Hier kan het platform aanbieden om een ​​hash-adres toe te voegen aan die informatie op het blockchain-platform voor digitale identiteit. Dit betekent echter niet dat alleen de inloggegevens in het grootboek worden opgeslagen.

Het zou betekenen dat het zou fungeren als een tijdstempel en bovendien een elektronisch zegel zou bieden. Stel dat een universiteit de hash voor een diploma op het platform levert nadat de student is afgestudeerd. Het zal de student helpen te weten wanneer het diploma is afgegeven, samen met het bewijs van zijn certificaten.

Dus wanneer hij het certificaat gebruikt voor een baan of ander doel, kan hij aantonen dat dit het certificaat is dat de hash-functie van de universiteit heeft gehad..

In werkelijkheid kan het een geweldige manier zijn om de manier waarop mensen omgaan met de certificering van een gerespecteerde universiteit te veranderen. Bovendien rekent het af met de vervalste certificaatproblemen waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd bij het aannemen van een nieuwe werknemer.

 • Toestemming en toegangsrechten

U kunt ook het blockchain-platform voor digitale identiteit gebruiken om te bepalen wie toegang heeft tot uw inloggegevens en wie niet. U wilt bijvoorbeeld een deel van uw informatie op verschillende platforms delen, maar misschien voor een bepaalde tijd.

U kunt ook bedrijven waarmee u wilt samenwerken toegang geven om te controleren of u de notariële inloggegevens heeft of niet. U kunt dat in elk geval doen in de vorm van een transactie met een vervaldatum. Dus als het verloopt, zou het weer zijn zoals het was.

Aan de andere kant zou het bedrijf dat u toegang verleent, de informatie dan moeten verwijderen en op het platform moeten bewijzen dat ze dit hebben gedaan.

 • Slimme contractfuncties gebruiken

Er wordt veel gebruik gemaakt van slimme contracten. Bovendien heb je je identiteit elke keer nodig voor officiële contracten van welke aard dan ook. Bijvoorbeeld in verzekeringen, gezondheidszorg of welke vorm van dienstverlening dan ook. U kunt dus uw identiteit gebruiken als bewijs in slimme contracten die onderweg een betalingssysteem activeren.

Hoe werkt gedecentraliseerde identiteit??

Nou, je weet hoe je gedecentraliseerde identiteit kunt gebruiken met blockchain, maar hoe werkt het systeem echt? In werkelijkheid zijn er veel beloften die moeten worden nagekomen en ervoor zorgen dat een gebruiker krijgt wat er wordt geadverteerd.

Maar kan het platform dat echt doen? Gewoonlijk heeft het systeem meerdere lagen waar elk zijn rol zal spelen bij het handhaven van de DID. Laten we eens kijken wat deze zijn.

 • W3C gedecentraliseerde ID’s

Hiermee kunnen de gebruikers hun eigen gedecentraliseerde identiteiten creëren en deze beheren zonder enige centrale of derde partij beperkingen. Hier zouden deze DID’s worden gekoppeld aan hun gedecentraliseerde metagegevens van de openbare sleutelinfrastructuur.

Gewoonlijk vormen JSON-documenten met authenticatiegegevens, openbare sleutelmaterialen en service-eindpunten de metagegevens.

 • Gedecentraliseerde systemen

In werkelijkheid zou elke afzonderlijke gedecentraliseerde identiteit zijn geworteld in het blockchain-platform voor digitale identiteit. Bovendien zou het platform het mechanisme en de functies bieden die nodig zijn voor DPKI. In veel gevallen kan een bepaalde DID meerdere soorten platforms ondersteunen.

Het geeft de gebruikers een beetje meer flexibiliteit als ze willen overschakelen naar een andere vorm van grootboeksysteem.

 • User-Agents

Dit zijn voornamelijk applicaties die u zouden kunnen helpen om de identiteit te gebruiken. User agents zouden ervoor zorgen dat u de controle op een gebruiksvriendelijke manier kunt creëren en beheren. Bovendien zou het u ook helpen om eventuele DID-gerelateerde claims te valideren of te ondertekenen.

In werkelijkheid kan deze app ook een portefeuillefunctie bieden waarmee u kunt betalen op de blockchain-platforms voor digitale identiteit.

 • Universele resolver

Het is voornamelijk een server die een set DID-stuurprogramma’s zou gebruiken om een ​​resolutie- en opzoekfunctie te bieden op de blockchain-systemen voor digitale identiteit. Bovendien zou het het DID-documentobject retourneren dat rechtstreeks is verbonden met de DPKI.

 • Identiteitshubs

Dit is slechts een speculatie, maar het zou ook identiteitshubs moeten bieden die zijn gemaakt van edge-instances en cloudopslag. In feite zouden deze dienen als opslag voor slimme apparaten zoals pc’s, mobiele telefoons en slimme luidsprekers.

Een voorbeeldscenario

Laten we eens kijken naar een voorbeeldvoorbeeld dat u zou helpen te zien hoe deze nieuwe vorm van identiteit in het echte leven kan werken. Stel je voor dat je onlangs bent afgestudeerd aan een universiteit. Met behulp van decentrale identiteit kun je een digitale kopie van je getuigschrift opvragen bij de universiteit.

In werkelijkheid zou de universiteit deze digitale kopie tegen uw DIS uitgeven. Hiermee kunt u het nu aan iedereen presenteren, bijvoorbeeld aan een werkgever. De werkgever kan vervolgens verifiëren of de digitale kopie echt is of niet, met gebruikmaking van het tijdstip van uitgifte en de status ervan.

Dus eigenlijk zijn er een paar stappen om het te laten werken.

Stap 1: De universiteit ondertekent de digitale kopie van het certificaat en gebruikt de User-Agent om het te koppelen aan de respectievelijke identiteit van de student.

Stap 2: De User-Agent slaat de gegevens vervolgens op in de kluis met persoonlijke gegevens van de leerling. Bovendien heeft de student ook toegang tot de informatie, identiteitshubs en Universal resolver met behulp van de Agent.

Stap 3: In het geval dat de student het certificaat zou moeten voorleggen, kan hij / zij het via de Agent aan andere partijen presenteren.

Stap 4: Andere partijen kunnen de geloofwaardigheid van het certificaat verifiëren vanaf het platform zelf.

Hoofdstuk 4: Wat is Self-Sovereign Identity (SSI)?

Het is een beetje lastig om het uit te leggen. In werkelijkheid zou het betekenen dat een individu het exclusieve eigendom zou hebben van zijn digitale en analoge versie van identiteiten. Aan de andere kant kunnen organisaties ook zoveel privileges hebben.

Dus als een gebruiker een Self-Sovereign Identity heeft, kan hij / zij bepalen wie toegang heeft tot zijn informatie, zijn identiteit zelf kan behouden, deze kan gebruiken om zijn identiteit online te verifiëren, en nog veel meer..

Vanwege de aard van deze identiteit zou blockchain de beste technologie hiervoor zijn. In werkelijkheid is blockchain gedecentraliseerd, en dat geeft aan dat er geen derde partij in de mix zit.

Om dit systeem echter volledig functioneel en succesvol te laten zijn, moet het een aantal principes hebben. Het gebruik van de principes van door blockchain aangedreven Self-Sovereign Identity-platforms kunnen dus naast de GDPR-wetgeving werken.

Wat zijn de leidende principes van self-sovereign identity?

Er zijn enkele unieke leidende principes als het gaat om Self-Sovereign Identity. Kortom, er zijn tien principes van SSI die elk platform moet bieden, wat er ook gebeurt. Laten we eens kijken wat ze zijn –

Bestaan

Alle gebruikers moeten een onafhankelijk bestaan ​​op het platform hebben. Dit kwam in feite voort uit het concept van ‘ik’. Hier impliceert het dat alle gebruikers op het platform ook in digitale vorm een ​​onafhankelijk bestaan ​​moeten hebben.

Controle

Hier hebben de gebruikers volledige controle over hun identiteit nodig. Het heeft echter ook een andere betekenis. In werkelijkheid zijn er veel scenario’s waarin volledig eigendom van de Self-Sovereign Identity helemaal niet mogelijk is. Maar in die gevallen kan de gebruiker beperken hoe de andere partijen met hun identiteit zouden omgaan.

Toegang

Een Self-Sovereign Identity moet de gebruiker volledige toegang bieden. Elke gebruiker moet dus toegang hebben tot zijn gegevens en andere soorten claims zonder tussenpersonen te vertrouwen. Maar ze kunnen op geen enkele manier alle gegevens wijzigen, aangezien de gegevens al een ondertekende verificatie zouden hebben die niet kan worden gewijzigd.

Transparantie

Alle systemen of algoritmen die de identiteiten verwerken, moeten transparant zijn. Zonder een open systeem kan de gebruiker niet controleren of het Self-Sovereign Identity-platform zijn identiteit correct beheert.

Volharding

Voor een Self-Sovereign Identity-platform moeten alle identiteiten duurzaam zijn. Het betekent dat zelfs als het systeem een ​​systeemupgrade heeft ondergaan, de gebruiker al zijn / haar eerdere gegevens kan behouden zoals ze waren.

Draagbaarheid

Alle gebruikers kunnen de identiteit vervoeren wanneer ze deze nodig hebben. In werkelijkheid zou deze functie ervoor zorgen dat ze hun identiteit kunnen exporteren en deze in bepaalde scenario’s kunnen gebruiken.

Interoperabiliteit

In werkelijkheid zou de Self-Sovereign Identity overal ter wereld acceptabel moeten zijn. Zonder goede interoperabiliteit zouden de identiteiten dus aan flexibiliteit inboeten.

Toestemming

Als om welke reden dan ook een derde partij toegang moet hebben tot de identiteit, dan moet de gebruiker volledige toestemming hebben. Zonder toestemming heeft geen enkele partij in welke aangelegenheid dan ook toegang tot hun identiteit.

Minimalisatie

Het is niet nodig om iemands identiteit te overdrijven. Misschien wilde iemand meer weten over de leeftijd van een gebruiker. In dat geval moet het systeem dus alleen de leeftijd vermelden en niet de exacte geboortedatum.

Bescherming

Wat er ook gebeurt, elke gebruiker moet volledige rechten hebben op zijn Self-Sovereign Identity. Het platform moet het dus onderhouden, wat er ook gebeurt.

Hoofdstuk 5: Use Cases van gedecentraliseerde digitale identiteiten

Bankieren

Welnu, bankieren is de eerste gedecentraliseerde use-case voor digitale identiteit die u kunt vinden. In werkelijkheid heeft de banksector te maken met veel op identiteit gebaseerde problemen, zoals valse identificaties, identiteitsdiefstal, repetitieve KYC-protocollen en nog veel meer.

Aan de andere kant, als ze gedecentraliseerde digitale identiteit gaan gebruiken, krijgen bijna al hun problemen een gemakkelijke oplossing. Als u dus een account wilt openen, heeft u niet met veel problemen te maken. In plaats daarvan kunt u de bank gewoon toegang verlenen tot uw identiteit, en zij kunnen al uw inloggegevens daaruit verifiëren.

E-commerce

Bij e-commerce heeft u een goede identificatie nodig om fraude te voorkomen. In werkelijkheid behandelt de e-commerce-sectie veel problemen met de verkoop van fraudeproducten. Veel gebruikers betalen geld om authentieke producten te kopen. Maar in plaats daarvan krijgen ze een neppe of geheel andere dan geadverteerd.

Dit gebeurt vanwege het ontbreken van de juiste protocollen bij het aanmelden bij die e-commerce. Zo kan een gedecentraliseerde identiteitsstichting zorgen voor de juiste verificatie die nodig is om deze sector te beschermen.

Gamen

De game-industrie is enorm. Maar ik denk dat je het nu misschien wel weet. Hoe dan ook, deze industrie heeft te maken met veel identiteiten van de gamers. In veel gevallen biedt de industrie echter geen beveiliging aan de gamers.

Bovendien hebben veel apps in-app-aankoopfuncties, die beveiliging nodig hebben omdat het om creditcardnummers vraagt. Zo kan een gedecentraliseerde digitale identiteit deze vormgeven met behulp van voorschriften van een gedecentraliseerde identiteitsstichting.

Regering

De overheid is een enorme sector voor gedecentraliseerde identiteitsstichtingsbedrijven. In werkelijkheid geeft de overheid veel officiële identificatiedocumenten af ​​voor de burgers. Het proces van het afhandelen ervan vereist echter veel inhaalslag.

Het uitgifteproces is traag en bevat veel fouten. Bovendien hebben burgers zeer weinig eigendomsrechten op hun eigen identiteit. Overheidsdiensten kunnen dus sterk profiteren van gedecentraliseerde digitale identiteit om papierwerk, corruptie te verminderen en veiligheid te bieden.

Gezondheidszorg

De zorgsector zal sterk profiteren van een gedecentraliseerde digitale identiteit. In werkelijkheid hebben bijna alle zorginstellingen geen beveiliging voor de gegevens van de patiënt. Als gevolg hiervan gebruiken velen ze voor hun privéonderzoek of krijgen ze zonder toestemming toegang tot gevoelige informatie.

Aan de andere kant kan een gedecentraliseerde identiteitsstichting de zorg helpen om alle gezondheidsgerelateerde gegevens te beveiligen. Bovendien zouden patiënten ook de volledige controle en privacy krijgen die ze verdienen.

Verzekering

Te veel papierwerk en de valse verzekeringsclaim is waar de verzekeringsmaatschappij mee moet vechten. In werkelijkheid is het proces van het indienen van een verzekeringspolis veel werk voor zowel de verzekeraar als de verzekerde klant.

Bovendien proberen mensen in veel gevallen frauduleus te zijn voor verzekeringsclaims. Ook is het proces van het verifiëren van alle inloggegevens ook tijdrovend. Maar met de hulp van een gedecentraliseerde identiteitsstichting zou elk probleem worden opgelost.

Lening

U moet de juiste identificatie en de juiste inloggegevens hebben om een ​​lening van een bedrijf te krijgen. Als u niet aan de vereisten voldoet, krijgt u de lening gewoon niet. Om echter een lening te krijgen, moeten veel mensen valse inloggegevens laten zien. En daardoor verliest het bedrijf het geld omdat het de gebruiker er niet toe kan krijgen de schuld te betalen.

Met behulp van een gedecentraliseerde identiteitsstichting kunnen ze dit echter voorkomen en zelfs onmiddellijke leningen aanbieden aan de juiste kandidaat.

Media

De media riekt tegenwoordig naar nepinhoud. In veel gevallen zie je dat veel frauduleuze accounts de mediaruimte vertroebelen. Met een gedecentraliseerde digitale identiteit krijgen de rechtmatige artiesten echter de betaling die ze verdienen.

Aan de andere kant kan elke vorm van nep-inhoud of frauduleuze accounts de media-industrie nooit meer vertroebelen. Bovendien kan niemand ook geld verdienen met gekopieerde inhoud van andere artiesten. Het systeem zou dus eerlijker zijn.

Betalingen

Omgaan met geld brengt altijd het risico van het onbekende met zich mee. In het geval van ondernemingen moeten ze nagaan of de andere partij is wie ze zeggen te zijn. Het typische verificatieproces is echter helemaal niet nuttig.

Zo kunnen deze ondernemingen hulp krijgen van de gedecentraliseerde identiteitsstichting. Met het juiste identificatie- en verificatieproces is het vrij eenvoudig om met de juiste klant te werken. Ook zou het veel gemakkelijker zijn om betalingen naar de juiste mensen te sturen.

Reizen

Het nieuwe identiteitsmodel kan ook de reisindustrie helpen. In feite zou dit het probleem van gestolen beloningspunten en frauduleuze reserveringen behandelen. Als de reisindustrie deze nieuwe vorm van identificatie gaat gebruiken, kan dit ook het passagiersverwerkingssysteem vereenvoudigen.

Je kunt je identiteit dragen, en ze kunnen het gewoon ter plekke matchen. Het zou de verwerkingstijd verkorten en de efficiëntie verhogen.

Hoofdstuk-6: Geschikte Enterprise-platforms voor gedecentraliseerde identiteit

Er zijn enkele enterprise blockchain-platforms op de markt die geschikt zijn voor het gedecentraliseerde identiteitsbeheerplatform. In werkelijkheid bieden deze bedrijfsplatformen de beste van de beste services voor identiteitsproblemen. Dus laten we eens kijken wat ze zijn –

Corda R3

R3 wordt geleverd met twee versies van Corda: een voor ondernemingen en een andere voor een gewone versie. Kortom, de Corda-onderneming zou geschikter zijn voor uw gedecentraliseerde identiteitsbeheersysteem. Hoewel Corda Enterprise een commerciële versie is, is deze nog steeds volledig compatibel met Corda.

In werkelijkheid biedt Corda een hoger kwaliteitsniveau en robuuste infrastructuur voor elk type platform. Omdat het ook een geautoriseerd platform is, zou het een perfecte keuze zijn voor uw gedecentraliseerde identiteitsbeheersysteem.

Hoewel velen van jullie misschien denken dat Corda alleen geschikt is voor de financiële sector, kan het ook voor andere sectoren een heel ander blockchain-model bieden..

Laten we eens kijken wat het Corda-platform voor u in petto heeft –

 • De applicatie-blockchain-firewall van Corda beschermt al uw gevoelige informatie tegen invloeden van buitenaf.
 • Het wordt ook geleverd met functies voor hoge beschikbaarheid en beheer om u te helpen.
 • Als er zich een ramp voordoet, ontvangt u realtime rapporten en heeft u opties om deze ook snel op te lossen.

Hyperledger

Hyperledger is een enterprise blockchain-project dat meerdere projecten onder zijn vleugels heeft. Het begon de reis terug in 2016 en is nu een van de populaire namen in de blockchain-niche. In werkelijkheid biedt Hyperledger enkele projecten die geschikter zijn voor gedecentraliseerd identiteitsbeheer.

Bijvoorbeeld hun Hyperledger Indy is een gedistribueerd grootboek dat uitsluitend werkt met digitale identiteit. Bovendien krijgt u hiermee componenten, bibliotheken en tools om uw gedecentraliseerde identiteitsbeheersysteem te ontwikkelen.

Behalve dit, kunt u uw identiteit ook op andere platforms gebruiken.

Onlangs ontdekte Hyperledger ook een ander project met de naam Ram. Hoewel het zich in de incubatiefase bevindt, zou het toch als een toolkit dienen. Dit is vergelijkbaar met het ontwikkelen van uw eigen platform met een reeks functies op de module.

Kortom, ze bieden –

 • Toegestane blockchain-platforms en open-source toolkits.
 • Hoog prestatieniveau met extra schaalbaarheid.
 • Alleen need-to-know basisbeschikbaarheid van gegevens.
 • Zoektalen voor het doorzoeken van het grootboek.
 • Plug en play modulaire structuur.
 • Hogere veiligheidsmetingen voor gevoelige informatie.

Ethereum

Ethereum bestaat al een hele tijd. Vitalik Buterin richtte het platform op voor gebruik op bedrijfsniveau. Enterprise blockchain is echter zonder toestemming. En dat kan een probleem zijn voor het gedecentraliseerde identiteitsbeheersysteem, omdat elke gebruiker privacy nodig heeft.

Aan de andere kant, om privacy te bieden aan zakelijke bedrijven, biedt Ethereum wel een privéversie van zijn platform aan Enterprise Ethereum Alliance. Met die versie kunt u dus zeker een volledig gedecentraliseerd identiteitsbeheersysteem ontwikkelen.

Laten we nu eens kijken welke functies u van dit platform krijgt –

 • Ze bieden een open source platform.
 • U krijgt gezaghebbende ondersteuning van de EER voor elk soort op Ethereum gebaseerd project. Het zal helpen bij het afronden van de richtlijnen en normen.
 • EMA biedt overheidssteun voor projecten die onder hen vallen. Dus als een andere organisatie de functies heeft ontwikkeld die u nodig heeft, zal EEA u ondersteunen om die ook te krijgen.
 • Het wordt ook geleverd met constante updates van de openbare versie.
 • Ze bieden ook een scala aan standaarden om het u gemakkelijk te maken om elk type platform te ontwikkelen.

Hoofdstuk 7: Populaire projecten die werken aan digitale identiteit

Er zijn momenteel meerdere real-life digitale identiteitsoplossingen aan het werk. Nu zult u zien welke digitale identiteitsbedrijven werken aan dit nieuwe identiteitsmodelschema.

Sovrin

Sovrin is een van de populaire projecten die de gebruikers een zelf-soevereine identiteit biedt. In werkelijkheid is het een non-profitorganisatie die uitsluitend werkt met gedecentraliseerde digitale identiteitsoplossingen. Hiermee krijgt u eindelijk persoonlijke controle, vertrouwen en gebruiksvriendelijke digitale identiteiten.

Volgens The bieden ze een nieuwe standaard voor digitale identiteiten. In werkelijkheid kunt u zelfs een digitale kopie van uw rijbewijzen of persoonlijke ID’s krijgen.

In feite is het een metasysteem dat organisaties en mensen de vrijheid geeft om elke applicatie te gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over hun identiteit. Bovendien heeft Sovrin toevallig ook verifieerbare inloggegevens.

Civic

In werkelijkheid is Civic een persoonlijk identiteitsverificatieproces dat blockchain-technologie gebruikt om digitale identiteiten aan te bieden. Hoe dan ook, als u het platform gebruikt, kunt u uw eigen virtuele identiteit creëren en tevens aanvullende informatie opslaan.

U moet echter al uw inloggegevens verifiëren voordat u deze kunt opslaan in de digitale identiteitsoplossingen. Op dit moment krijgt u vier soorten oplossingen om uw bedrijf te laten groeien bij deze digitale identiteitsbedrijven.

 • Beveiligd ID-platform zou uw gebruikers toegang geven tot uw website via een beveiligde identiteit.
 • Herbruikbare KYC biedt voldoening in elke vorm van KYC-vereisten.
 • Geautomatiseerde detailhandel kan u toegang geven tot slimme automaten.
 • Alle soorten investeringen, advies en zakelijke relaties zouden individueel worden ID-codes.
 • Het biedt ook Wachtwoordloos inloggen

uPort

Met uPort ervaar je de volledige vrijheid van controle over je identiteit. Het is gebouwd op Ethereum en alle gebruikers kunnen er hun eigen digitale identiteitsoplossingen op maken. Bovendien kunnen ze ook inloggegevens opvragen en verzenden, hun eigen gegevens en sleutels beheren, transacties ondertekenen en nog veel meer.

Wat je krijgt –

 • Inloggegevens: In feite bouwt het een ecosysteem van identiteitsgegevens op. Met uw app kunt u om inloggegevens van andere gebruikers vragen, maar het is aan hen of ze deze delen of niet.
 • Protocollen: Met dit soort digitale identiteitsbedrijven krijgt u toegang tot veel protocollen en berichtopties van de app.
 • Gereedschap: Ze zijn modulair opgebouwd met de ontwikkelaarstool, dus het is heel eenvoudig te gebruiken.

Bloeien

Bloom biedt een andere benadering van digitale identiteitsoplossingen. In werkelijkheid is BloomID de veilige identiteit die u nodig hebt om in uw bedrijf te werken. In werkelijkheid krijg je veel functies die bij BloomID horen. Dit zijn –

 • U kunt uw persoonlijke informatie beschermen met blockchain en hun geloofwaardigheid bewijzen zonder uw informatie overmatig bloot te stellen.
 • Bovendien kunt u kiezen wat u in uw identiteit wilt opnemen en hoe u deze wilt gebruiken.
 • Terwijl u uw gedecentraliseerde identiteit opbouwt met behulp van deze digitale identiteitsbedrijven, kunt u sterren verdienen die uw reputatie vergroten.
 • Met hun hulp kunt u uw identiteit overal ter wereld verifiëren.

Andere projecten om uit te checken

KYC-ketting

KYC Chain is een van de digitale identiteitsbedrijven die blockchain gebruiken om hun platform van stroom te voorzien. Hun doel is voornamelijk om verifieerbare documenten, gegevens of identiteitsclaims aan te bieden die nodig zijn voor elke KYC-verwerking.

Aan de andere kant bieden ze gebruikers voor gegevensprivacy het exclusieve eigendom van hun privésleutels. U kunt dus beslissen wie uw gegevens kan zien en wie niet.

SelfKey

SelfKey biedt self-sovereign digitale identiteitsoplossingen, waarmee u toegang tot uw identiteit kunt creëren, bezitten en beheren. Bovendien zou het platform een ​​SLEUTEL nodig hebben om te functioneren. Het is een hulpprogramma-token dat u nodig heeft om toegang tot het systeem te krijgen.

Het beste van dit platform is dat het u kan helpen bij het verifiëren van uw identiteit en het online notariseren van identiteitsdocumenten. Bovendien kunt u ook burgerschap krijgen op basis van uw investering en andere factoren.

Nuggets

Nuggets is een van de digitale identiteitsbedrijven die naast betalingen ook biometrische identiteiten aanbieden. Wanneer u hun app gaat gebruiken, hebt u toegang tot identiteitsverificaties, betalingen en aanmeldingen met behulp van één biometrische bron.

Volgens hen hebben ze niet eens toegang tot uw persoonlijke gegevens. U kunt er dus voor kiezen om het met elke gerespecteerde gebruiker te delen als u dat wilt. Je zou dit platform kunnen beschouwen als digitale identiteitsoplossingen die voornamelijk voor betalingen zijn bedoeld.

Jolocom

Jolocom is een ander digitaal identiteitsbedrijf dat zelf-soevereine identiteiten biedt aan individuen en organisaties. Blijkbaar zijn hun ID’s interoperabel, wat betekent dat u uw identiteit ook op elk ander platform kunt gebruiken.

U heeft hoe dan ook de volledige controle over uw gecodeerde persoonlijke gegevens en hoe u deze gebruikt. Er is dus geen optie voor tussenkomst van derden.

Hoofdstuk 8: Afsluitende gedachten: een glimp van de toekomst

Misschien ervaar je het al elke dag dat de wereld een enorme digitale transformatie doormaakt. En nu versmelten de fysieke en digitale wereld tot één realiteit. Het is dus duidelijk dat de wereld een nieuwe manier nodig heeft om alle digitale identiteiten te behouden.

Concreet moet het model in elk aspect veiligheid en privacy hebben. Daarom is gedecentraliseerde digitale identiteit hiervoor de perfecte oplossing. In werkelijkheid biedt het niet alleen volledige controle over uw individuele identiteitsrechten, maar het maakt het ook gemakkelijker om deze te beheren.

Het is dus het beste om in de toekomst aan te nemen dat we meer gedecentraliseerde identiteiten zullen zien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me